|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Wsadziłam moje Gadziszcza do kąpieli co by znów nieumyte nie zasnęły...i właśnie jest wrzask bo Mikołaj Lilkę całuje
|
|
|
|
#3962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nooo
|
|
#3964 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
16.11. wizyta u dotychczasowego gina, a 27.11. u nowego ![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
![]() edit: miało być nie tylko mi
Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2015-11-12 o 17:30 |
|||
|
|
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w dzień kolejnej wizyty mam zaszczyt zadzwonić punkt 9 do gina...Byle bym nie zapomniała bo to z moją pamięcią różnie bywa...Mam kartkę na lodówce ale prawdopodobnie w poniedziałek rano od mojego brata będziemy wracać...
|
|
|
|
#3966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I hurrra- zjadłam małą miseczkę zupki i dwie kanapki |
|
|
|
|
#3967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mi mówił gin.Generalnie zachcianek nie mam praktycznie żadnych - od początku miałam może 2 razy zachciewajkę jakąś. I w sumie jem mniej niż przed ciążą. Mój tż jest przyzwyczajonych do porcji, które zjadałam do tej pory i tak mi nakłada na talerz... a ja zjadam z tego połowę. Także nie przejmuj się tym totalnie. Jeżeli wyniki masz dobre i dzidzia rozwija się prawidłowo, to wagą się nie martw.
|
|
|
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
Lubię ogórkową a nigdy jeszcze nie gotowałam...
|
|
|
|
#3969 | |
|
Zakorzenienie
|
edit: zdublowało mi wpis, więc usunęłam
![]() A jeszcze mi się przypomniało jak kolega w pracy mi mówił, że jego żona urodziła małe dzieciątko 2700 g i w drugiej ciąży gin kazał jej jeść banany, że to niby na przyrost masy ciała dziecka... ale nie wiem ile w tym prawdy ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2015-11-12 o 17:33 |
|
|
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
Ale śliczne pierniczki
![]() I super wasze łowy zakupowe Figa, super wynik Elena, nie zamartwiaj się wagą. Mi lekarz zawsze powtarza, że będziemy patrzeć na przyrosty od 30 tygodnia Też tak nie mogę jeść, już pisałam kiedyś, że żołądek mam tak uciśnięty, że mało co wchodzi. A tu ta dieta i nagle 5 posiłków dziennie. Wmuszam na siłę Ale co poradzić. Nic mi z tego powodu nie smakuje, bo jak ma smakować jak się jest pełnym. Ale chyba tak trzeba, bo cukry są w miarę w miarę, wiadomo, czasem skocza na 180 czy cuś, ale to jak dam ciała i przegapię posiłek. A waga sobie spada, heh nabyłam na początku 5 kg a teraz zaczynam je gubić. Choć pewnie pod koniec jak dzieć wybije to i waga też podskoczy szybko ![]() No to chwalę się Ale to tylko część, kupiłam dużo więcej, u mnie strasznie taniutkie są lumpki, a część z tych rzeczy ma jeszcze metki, czyli nówki sztuki.A ostatnie dziewczynkowe ciuszki to dla przyjaciółki, miesiąc po mnie rodzi dziewczynkę, to jej wzięłam
|
#3971 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z córką nawet nie próbuję porównywać, bo ona była w tym czasie większa, a jak urodziła się miała 3 kg, to ile teraz mały będzie miał? Aż strach myśleć... ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
( kurczę, to ja miałam jakieś dziwaczne- na czczo- 75, po 1 godz.- 96, po 2 godz.- 86 to nie za mało?) |
||
|
|
|
#3972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już III część naszego wątku!
Cytat:
Wyprawkę typu kosmetyki mam zamiar zamknąć już z końcem listopada. A na grudzień/styczeń zostawiam największe wydatki: wózek, fotelik, łóżeczko, laktator, bo liczę na jakieś promocje ... i zastanawiam się nad balonikiem pino ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
OJ sory za mojego kapcia w kadrze
Fajne sny Mi się już w ciąży śniło, że goni mnie krzesło mające nogi kozy ![]() Cytat:
|
|
#3974 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Ostatnio córka jadła obiad u przyjaciółki i potem nam powiedziała, że do obiadu były ogórki kiszone- ale "mamusiu, takie niedobre, nie to, co nasze" , powiedziała niestety tym ludziom, że są dziwne .
|
|
|
|
|
#3975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa jakie piekne !!! ja juz sobie obiecałam ze nic wiecej nie kupie ale sama w to nie wierze
|
|
#3976 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3977 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najlepsze jest to, że ja nie potrafię pływać, więc może to jakieś marzenia tylko dlaczego jako krab haha---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- ooo w końcu się pojawiłaś ![]() O ile dobrze pamiętam, to pisałaś jakiś czas temu, że robisz rzęsy. Jak długo się trzymają i ile kosztuje taka zabawa? Bo tak się zastanawiam, czy sobie nie zafundować
|
||
|
|
|
#3978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Nie jem żadnych śmieci jedzeniowych ani nie piję, nawet mnie nie ciągnie do tego, w ciąży ani razu nie zjadłam Wyniki mam dobre, żadnych infekcji, nic, dzieciaczek rozwija się prawidłowo |
|
|
|
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż takie pocieszenie, po tych mega kolejkach.
|
|
|
|
|
#3980 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mój tż nie tknie pomidora, ale ketchup, czy sos pomidorowy zje ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
Śliczne ciuszki... ten tekst na bluzce: little but loud rozłożył mnie na łopatki |
||
|
|
|
#3982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale super, wszystko sie przyda Ja wczoraj sie zważyłam i od piątku mam prawie 2 kg mniej , pewnie woda się zgromadziła a teraz zeszła, bo co innego? schudnąć nie schudłam, bo diety nie stosuję a jeść jem mniej już od dłuższego czasu i waga nie spadała...
|
|
|
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dzisiaj sie wazylam i mam kilo minus a siedze w domu i ciagle cos jem tz juz wraca do domku
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już sie wykąpałam
Tak że jeszcze odkarmić dzieci i sobie coś zrobić, za niecałą godzinę położyć ich do spania i będę miała luz M poszedł do roboty...jeszcze 2 nocki i potem 8 godz i z soboty na niedzielę wyjazd do domku
|
|
|
|
#3986 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() , nie macie dzisiaj litości dla mnie ![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne macie sny dziewczyny...Mi to się albo poród śni albo karmienie a ostatnio mi się śniło że miałam być pierwsza do gina a potem się okazało że mam czekać na sam koniec...
|
|
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
Aga juz pewnie odliczasz godziny
Figa super wyniki Ja jutro swoje odbieram. Niestety po chorobie chyba znow infekcja sie odzywa.. Piecze.. Eh
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz jem połowę z tego, co wcześniej.Jedyne co, to pilnuję się, żeby 2 litry płynów na dzień wypić. Ostatnio kupuję truskawki mrożone i gotuję sobie kompocik na 2, czy 3 dni ![]() I też wyniki mam dobre i żadnych infekcji. Witaminkami także się wspomagam, ale teraz jem co drugi dzień. |
|
|
|
|
#3990 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() .Mąż nie rozumie, dlaczego co chwilę chichram sie sama do siebie ![]() ![]() Ja też pływać nie umiem i wręcz boję się wody, a byłam we śnie na Karaibach
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.

Mamy awarie kanalizacji, którą nie do końca wiadomo kiedy administrator zlikwiduje, bo musi poczekać na jakąś firmę, która się tym zajmie a na to oczywiście są terminy. A zgłaszało mu się problemy i bulgotanie w rurach, to oczywiście nie zrobił z tym nic od razu, tylko poczekał, aż zatkało się na amen i szambo wybiło do piwnicy
DRAMAT!!!
Mogę siedzieć i się na to patrzeć przez godzinę 
Ale nie gotuję ogórkowej bo mój Tż nienawidzi... nie pojmuję jak można ogórkowej nie lubić
. Córka też wysoka, tylko chudziutka.
. Jak przeczytałam na parenting.pl , że w drugim trymestrze ma sie taki duży apetyt, że pochłania się takie ilości jedzenia, o jakie kobieta nawet by się nie podejrzewała, to śmiać mi sie chce. 

, to chyba najlepszy sen, jaki w życiu słyszałam, aż mnie brzuch boli od śmiechu