Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku! - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-12, 15:47   #3961
agaczilla21
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!

Wsadziłam moje Gadziszcza do kąpieli co by znów nieumyte nie zasnęły...i właśnie jest wrzask bo Mikołaj Lilkę całuje
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 15:48   #3962
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mordsith Pokaż wiadomość
Elena nie jest źle, tak jak dziewczyny wcześniej pisały, z tą wagą to u każdego dziecka inaczej, bo raz może się wahać przy niskim centylu, a przy następnej wizycie skoczyć i być powyżej, także spokojnie

Bardzo przykre.. Najgorsze, że teraz dziewczyna będzie się obwiniała o tą sytuację
Niestety
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 15:49   #3963
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez for_you_for_me Pokaż wiadomość
też oglądałam, ha ha
Niektóre dziewczyny to mają problemy, nie to co my

nooo

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 15:51   #3964
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Wszystko będzie dobrze! ! )

Ja mam wizytę dopiero za 3 tyg. I do tej pory nie wiem ile moja waży

Dopiero teraz na wizycie mają to mierzyć i spr. .....

No nic pozostaje mi czekanie
Ja też nie wiem ile moje bobo waży... ale może w końcu się dowiem 16.11. wizyta u dotychczasowego gina, a 27.11. u nowego

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Witam się z rana... Jestem od wczoraj wściekła i wkurzona Mamy awarie kanalizacji, którą nie do końca wiadomo kiedy administrator zlikwiduje, bo musi poczekać na jakąś firmę, która się tym zajmie a na to oczywiście są terminy. A zgłaszało mu się problemy i bulgotanie w rurach, to oczywiście nie zrobił z tym nic od razu, tylko poczekał, aż zatkało się na amen i szambo wybiło do piwnicy
Zaczynam coraz poważniej rozważać wyprowadzkę, ale jak popatrzyłam wczoraj na ceny mieszkań na wynajem w Krk to szczęka mi opadła poza tym teraz ostatnie na co mam ochotę to pakowanie i przenoszenie gratów, siły już nie te...

Wczoraj pojechaliśmy na szczęście do mamy i od biedy przeniesiemy się na parę dni do teściowej, chociaż my 2 pod 1 dachem na dłużej niż kilka godzin to nie jest dobra kombinacja, ale cóż zrobić. Mamy powiedziane że z wody mamy korzystać na minimum, aż do likwidacji awarii To jak- nie kapać się, nie prać DRAMAT!!!

Z poprawiaczy dennego nastroju- mama wczoraj mi sprezentowała kombinezon i komplet kombinezon, śpiworek do wózka i kocyk Aż się rozpłynęłam takie to wszystko śliczne Mogę siedzieć i się na to patrzeć przez godzinę

Elena nie przejmuj się tak waga malucha z USG, bo to tak jak z prenatalnymi wszystko szacunkowe. Mój Michał przez całą ciążę był mniejszy niż zakładał wiek ciąży, przed porodem lekarze straszyli mnie, że dziecko jest za małe bo w 41 tygodniu Usg wyliczyło wagę zaledwie 2700 g. A urodziło się całkowicie normalne zdrowe dziecko z wagą 3500 g W późniejszym okresie faktycznie wylądował na 3 centylu i tak się trzyma do tej pory

Teraz z kolei wygląda, że rośnie mi całkiem spora baba bo ostatnia wizytę miałam 24t +0 i z USG wyliczył mi wagę 864 g Pierwsze pytanie było, jak duże urodziło się pierwsze dziecko, bo jak przyrost się utrzyma to może być ponad 4 kg i cesarka na bank

Marciar zdrówka, oby szybciutko się poprawiło.
Ale śliczne ciuszki

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Dzień dobry ,
starałam się nie martwić wagą dzidzi, ale niestety cała noc męczyły mnie koszmary, teraz głowa mnie boli. Jak już na spokojnie zasnęłam, to śniły mi się najpierw wakacje na Karaibach a za chwilę, że musiałam kurnik czyścić i tak mi śmierdziało, że na wymioty mnie zebrało, i w tym momencie bardzo ciekawym budzik zadzwonił .
widzę, że tylko mi się dzisiaj głupoty śniły
edit: miało być nie tylko mi

Edytowane przez Aninis
Czas edycji: 2015-11-12 o 16:30
Stary 2015-11-12, 15:54   #3965
agaczilla21
Zakorzenienie

Ja w dzień kolejnej wizyty mam zaszczyt zadzwonić punkt 9 do gina...Byle bym nie zapomniała bo to z moją pamięcią różnie bywa...Mam kartkę na lodówce ale prawdopodobnie w poniedziałek rano od mojego brata będziemy wracać...
Stary 2015-11-12, 15:54   #3966
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nursii Pokaż wiadomość
Ojejku ojeju ale bym zjadła ogórkową!!! Ale nie gotuję ogórkowej bo mój Tż nienawidzi... nie pojmuję jak można ogórkowej nie lubić
U nas każdy lubi ogórkową , a mój dzieciak wręcz uwielbia, więc głównie dla niej gotuję, bo zjada wtedy od razu kilka dokładek, tak samo ma z pomidorową.
I hurrra- zjadłam małą miseczkę zupki i dwie kanapki . Mam już spokój do jutra
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 15:55   #3967
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Masz rację i dziękuję a wsparcie , postaram się na spokojnie podejść i nie wyszukiwać sobie problemów . W sumie ja przy urodzeniu miałam 2700, moja córka aż 3000 , więc może to po prostu rodzinne, że jesteśmy drobniejsi? Nie powiem, potem wyrosłam, mam 172 cm wzrostu . Córka też wysoka, tylko chudziutka.

Agata, ja robię bardzo podobne pierniczki, tylko kakao już nie dodaję, one sa dobre od razu, ale masz rację- im dłużej leżą, tym są lepsze. Jak robię takie w ciągu roku, to bez dekoracji, ale na święta całą trójką dekorujemy je lukrem, perełkami i kolorowymi pisakami cukrowymi

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Serio, serio . Ja po prostu nie ma apetytu teraz, jak tylko minęły mi początkowe mdłości, to zaczęłam jeść więcej, bo zawsze kochałam jedzenie, a teraz- jakoś mi ta miłość minęła . Jak przeczytałam na parenting.pl , że w drugim trymestrze ma sie taki duży apetyt, że pochłania się takie ilości jedzenia, o jakie kobieta nawet by się nie podejrzewała, to śmiać mi sie chce.
Z tego wszystkiego wczoraj wcisnęłam w siebie kanapkę przed 18stą ale męczyłam się potwornie ze zgagą. Jak już będziemy mieć samochód (stoi u mechanika) to pojedziemy do tesco po wodę na zgagę, może ulży

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Zobaczymy na wizycie 4 grudnia jak synuś urósł .
Właśnie z takiego powodu mój gin nie tylko nie zachęcał, ale wręcz odradzał (bo rodzice, częściej matki chcą drążyć temat), skoro powodu do niepokoju o stan zdrowia dziecka nie było. Sam miał takie przypadki, niestety.

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Codziennie jem orzeszki . Następna wizyta 4 grudnia, a potem już będę miała co trzy tyg. wizyty. U mnie poprzednia wizyta była jak miałam 21/22 tydzień, strasznie szybko to zleciało . Ani się obejrzysz, znów zobaczysz swojego bąbla
Nie przejmuj się, ja też ciągle nie mam apetytu i mało jem. Pytałam mnóstwo razy gina, czy mam się zmuszać do jedzenia i zawsze odpowiadał mi, że jak nie mam apetytu to mam się nie zmuszać. Ważne, żeby jak się je mało - jadło się wartościowe produkty, a nie chipsy z colą Tak mi mówił gin.
Generalnie zachcianek nie mam praktycznie żadnych - od początku miałam może 2 razy zachciewajkę jakąś. I w sumie jem mniej niż przed ciążą. Mój tż jest przyzwyczajonych do porcji, które zjadałam do tej pory i tak mi nakłada na talerz... a ja zjadam z tego połowę.

Także nie przejmuj się tym totalnie. Jeżeli wyniki masz dobre i dzidzia rozwija się prawidłowo, to wagą się nie martw.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-12, 15:55   #3968
agaczilla21
Zakorzenienie

Lubię ogórkową a nigdy jeszcze nie gotowałam...
Stary 2015-11-12, 16:03   #3969
Aninis
Zakorzenienie

edit: zdublowało mi wpis, więc usunęłam

A jeszcze mi się przypomniało jak kolega w pracy mi mówił, że jego żona urodziła małe dzieciątko 2700 g i w drugiej ciąży gin kazał jej jeść banany, że to niby na przyrost masy ciała dziecka... ale nie wiem ile w tym prawdy

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
no zbieram gały z podłogi

jakie piekne

ja w tym roku tez zamierzam sie pobawic pierniczkami

a tak to w ogóle to kupiłam wlasnie trzy kombinezony za 13 e

sa jak nowki, raz ubrane
w niedziele je odbierzemy

Załącznik 6087063

Załącznik 6087064

Załącznik 6087065

Ciuszki piękne... ale zaczynam się obawiać, że wpadłaś w nałóg

Edytowane przez Aninis
Czas edycji: 2015-11-12 o 16:33
Stary 2015-11-12, 16:07   #3970
Lucy31
Zakorzenienie

Ale śliczne pierniczki
I super wasze łowy zakupowe

Figa, super wynik

Elena, nie zamartwiaj się wagą. Mi lekarz zawsze powtarza, że będziemy patrzeć na przyrosty od 30 tygodnia

Też tak nie mogę jeść, już pisałam kiedyś, że żołądek mam tak uciśnięty, że mało co wchodzi. A tu ta dieta i nagle 5 posiłków dziennie. Wmuszam na siłę Ale co poradzić. Nic mi z tego powodu nie smakuje, bo jak ma smakować jak się jest pełnym. Ale chyba tak trzeba, bo cukry są w miarę w miarę, wiadomo, czasem skocza na 180 czy cuś, ale to jak dam ciała i przegapię posiłek. A waga sobie spada, heh nabyłam na początku 5 kg a teraz zaczynam je gubić. Choć pewnie pod koniec jak dzieć wybije to i waga też podskoczy szybko

Cytat:

Lucy, pochwal sie potem zakupami

No to chwalę się Ale to tylko część, kupiłam dużo więcej, u mnie strasznie taniutkie są lumpki, a część z tych rzeczy ma jeszcze metki, czyli nówki sztuki.
A ostatnie dziewczynkowe ciuszki to dla przyjaciółki, miesiąc po mnie rodzi dziewczynkę, to jej wzięłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1190274.jpg (196,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1190275.jpg (102,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1190276.jpg (137,9 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1190280.jpg (156,9 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1190282.jpg (127,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1190244.jpg (116,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1190245.jpg (88,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1190246.jpg (156,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1190252.jpg (157,9 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1190284.jpg (113,3 KB, 16 załadowań)
Stary 2015-11-12, 16:11   #3971
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A mignelo mi o wagach maluchow. Elena to ile Twoj wazyl,ze sie martwisz?

Na tym etapie nie ma sensu sie zamartwiac,bo naprawde dzieci beda roznie rosnac.

I podam moj przyklad- 3 tyg. Temu Nina miala 770 g ( tusia na tym etapie 700g), a we wtorek 1010 g ( a tusia na tym etapie miala 1190 g). Wiec wczesniej sie wydawalo,ze nina rosnie wieksza,a teraz to juz nic pewnego mojej kolezanki synek caly czas byl kolo 25 centyla, a jakos kolo 30 tyg tyle przybral,ze nagle byl na 95 centylu. A urodzil sie z waga 3050 g bo potem znowu zwolnil. Wiec naprawde ciezko teraz cos przewidziec

A w sumie jeslu wdzystko jest ok z lozyskuem,przeplywami itp.a dziecko rodzi sie drobne to widac taka jego uroda moja urodzila sie 2650 g, perfect zdrowa, dlugo byla drobniejsza,ale przez to miala latwiej w rozwoju ruchowym itp. Takze to,ze dziecko jest drobniejsze nie oznacza zawsze nic zlego.

Takze keep calm girls
Motylku, 815 gram w 26/27 tygodniu ciąży
Z córką nawet nie próbuję porównywać, bo ona była w tym czasie większa, a jak urodziła się miała 3 kg, to ile teraz mały będzie miał? Aż strach myśleć...

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Śliczne ! Czym są ozdobione te na chrzest?

ot, to!

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Mam wyniki 75g
na czczo 73 (co ciekawe glukometr im pokazal 98 :/ )
po 1h 133
po 2h 120

więc uf
Dobrze, że wszystko dobrze
( kurczę, to ja miałam jakieś dziwaczne- na czczo- 75, po 1 godz.- 96, po 2 godz.- 86 to nie za mało?)
Stary 2015-11-12, 16:11   #3972
Aninis
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już III część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
z grubszych wydatków to chyba tylko laktator mi zostanie wiem, że sporo czasu jeszcze, ale nie będzie mi się chciało w grudniu/styczniu tym zajmować poza tym wiadomo jak to w tym czasie jest kolejki, zakupy na święta i Sylwestra a w moim rejonie święta trwają do połowy stycznia później to czas na ostatnie wizyty u lekarza i badania i oczekiwanie na wyprzedażach pewnie coś tam jeszcze kupię za grosze
o widzisz dobrze, że zadzwoniłaś
i dobrą wiadomość miałam 2 dni temu bardzo dobry kolega Tż będzie miał maluszka również w przyszłym roku w lipcu jakoś także towarzystwo dla synka się zrobiło co mnie cieszy bardzo
Ja mam ciuszków full i nic już nie będę kupować. Do pieluch tetrowych i flanelowych dokupię tylko parę otulaczy i może kilka wkładów bambusowych dla urozmaicenia.
Wyprawkę typu kosmetyki mam zamiar zamknąć już z końcem listopada.
A na grudzień/styczeń zostawiam największe wydatki: wózek, fotelik, łóżeczko, laktator, bo liczę na jakieś promocje ... i zastanawiam się nad balonikiem pino

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
hahaha dobre ;D

ja miałam niedawno sen ze "pusciłam" sie z moim szefem

ale nie mówiłam tz o tym

a teraz robie nalesniczory z nutella
hahaha erotyk na maksa
Stary 2015-11-12, 16:15   #3973
Lucy31
Zakorzenienie

OJ sory za mojego kapcia w kadrze

Fajne sny Mi się już w ciąży śniło, że goni mnie krzesło mające nogi kozy

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
No sny ciążowe sa mega. Mi sie wczoraj śniło ze pies koleżanki ugryzł mnie w tyłek i odgryzł kawałek. Ale nic nie bolało w rzeczywistości koleżanka nr ma psa ale zdecydowanie powinnam wreszcie nadrobić z nia zaległości towarzyskie wiec to moze jakis znak

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stary 2015-11-12, 16:16   #3974
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Widzę ze temat snów dziś na tapecie ja też mam różne dziwne sny od erotycznych poprzez takie ze urodziłam dziecko i nie umiałam go karmić i ciągle o nim zapomniałam potem okazało się lalka po jeszcze dziwniejsze masakra!
Ja jutro zrobię ogórków z moich tegorocznych ogórków mmmm najlepsza
Piękne macie zakupki i zdobycze do mnie dziś przyszły 2 sweterki które na allegro za 10zl kupiłam 56 i 62 i czekam na moje dalsze przesyłki pewnie już po weekendzie przyjdą przez ten dzień wolny wczorajszy ale to nic
Ja zawsze gotuję ze swoich ogóreczków, robionych w sezonie- wprawdzie przez mamę, ale swoje . Ostatnio córka jadła obiad u przyjaciółki i potem nam powiedziała, że do obiadu były ogórki kiszone- ale "mamusiu, takie niedobre, nie to, co nasze", powiedziała niestety tym ludziom, że są dziwne .
Stary 2015-11-12, 16:17   #3975
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Ale śliczne pierniczki

Figa, super wynik

Elena, nie zamartwiaj się wagą. Mi lekarz zawsze powtarza, że będziemy patrzeć na przyrosty od 30 tygodnia

Też tak nie mogę jeść, już pisałam kiedyś, że żołądek mam tak uciśnięty, że mało co wchodzi. A tu ta dieta i nagle 5 posiłków dziennie. Wmuszam na siłę Ale co poradzić. Nic mi z tego powodu nie smakuje, bo jak ma smakować jak się jest pełnym. Ale chyba tak trzeba, bo cukry są w miarę w miarę, wiadomo, czasem skocza na 180 czy cuś, ale to jak dam ciała i przegapię posiłek. A waga sobie spada, heh nabyłam na początku 5 kg a teraz zaczynam je gubić. Choć pewnie pod koniec jak dzieć wybije to i waga też podskoczy szybko

No to chwalę się Ale to tylko część, kupiłam dużo więcej, u mnie strasznie taniutkie są lumpki, a część z tych rzeczy ma jeszcze metki, czyli nówki sztuki.
A ostatnie dziewczynkowe ciuszki to dla przyjaciółki, miesiąc po mnie rodzi dziewczynkę, to jej wzięłam

aaa jakie piekne !!!

ja juz sobie obiecałam ze nic wiecej nie kupie

ale sama w to nie wierze

Mia i Tosia <3

Stary 2015-11-12, 16:19   #3976
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
No sny ciążowe sa mega. Mi sie wczoraj śniło ze pies koleżanki ugryzł mnie w tyłek i odgryzł kawałek. Ale nic nie bolało w rzeczywistości koleżanka nr ma psa ale zdecydowanie powinnam wreszcie nadrobić z nia zaległości towarzyskie wiec to moze jakis znak

Sent from my iPhone using Tapatalk
Sorry, ale znów popłakałam się ze śmiechu , najpierw kraby, teraz pies - poprawiacie mi dzisiaj humor
Stary 2015-11-12, 16:24   #3977
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Padłam , to chyba najlepszy sen, jaki w życiu słyszałam, aż mnie brzuch boli od śmiechu [COLOR="Silver"]
A jakie fajne miałam te szczypawki w tym śnie
Najlepsze jest to, że ja nie potrafię pływać, więc może to jakieś marzenia tylko dlaczego jako krab haha

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Napisane przez nursii Pokaż wiadomość
Moja mama taka" aż " nie jest żeby inspekcje robić( co innego teściowa)ale wolę mieć wszystko ładnie posprzątane, coby nie zaczęła marudzić, że bałaganiara jestem i że dziecko mi w brudzie zginie Inspekcje to moja teściowa robi, haha Jak się przeprowadziliśmy do mieszkania, w którym teraz jesteśmy i przyjechała do nas pierwszy raz to w każdy kąt zaglądała... niby oglądała mieszkanie, ale już ja ją tam wiem... w pewnym momencie wzięła z łazienki wiadro i szmatę i wzięła się za mycie drzwi w pokojach, Tż ją opierniczył i mówi jej, że ja to już robiłam i że nie musi, a ona na to z takim sarkazmem" ciekawe kiedy?"Oczywiście myślała, że ja tego nie słyszę ale słyszałam:p
ooo matko... niezła żmijka z tej teściowej

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Czesc.tesknil ktos?:p
ooo w końcu się pojawiłaś

O ile dobrze pamiętam, to pisałaś jakiś czas temu, że robisz rzęsy. Jak długo się trzymają i ile kosztuje taka zabawa? Bo tak się zastanawiam, czy sobie nie zafundować
Stary 2015-11-12, 16:26   #3978
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się, ja też ciągle nie mam apetytu i mało jem. Pytałam mnóstwo razy gina, czy mam się zmuszać do jedzenia i zawsze odpowiadał mi, że jak nie mam apetytu to mam się nie zmuszać. Ważne, żeby jak się je mało - jadło się wartościowe produkty, a nie chipsy z colą Tak mi mówił gin.
Generalnie zachcianek nie mam praktycznie żadnych - od początku miałam może 2 razy zachciewajkę jakąś. I w sumie jem mniej niż przed ciążą. Mój tż jest przyzwyczajonych do porcji, które zjadałam do tej pory i tak mi nakłada na talerz... a ja zjadam z tego połowę.

Także nie przejmuj się tym totalnie. Jeżeli wyniki masz dobre i dzidzia rozwija się prawidłowo, to wagą się nie martw.
Ja zawsze byłam żarłok, mnie łatwiej było ubrać niż nakarmić, w pracy zawsze pierwsza na stołówce i cieszyłam sie jak dziecko na widok jedzenia,a teraz jakoś żołądek się skurczył .
Nie jem żadnych śmieci jedzeniowych ani nie piję, nawet mnie nie ciągnie do tego, w ciąży ani razu nie zjadłam .
Wyniki mam dobre, żadnych infekcji, nic, dzieciaczek rozwija się prawidłowo
Stary 2015-11-12, 16:26   #3979
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Śliczne ! Czym są ozdobione te na chrzest?

ot, to!

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Mam wyniki 75g
na czczo 73 (co ciekawe glukometr im pokazal 98 :/ )
po 1h 133
po 2h 120

więc uf
Od razu wyniki miałaś
Chociaż takie pocieszenie, po tych mega kolejkach.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-12, 16:30   #3980
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:

A jeszcze mi się przypomniało jak kolega w pracy mi mówił, że jego żona urodziła małe dzieciątko 2700 g i w drugiej ciąży gin kazał jej jeść banany, że to niby na przyrost masy ciała dziecka... ale nie wiem ile w tym prawdy
No to u mnie te banany nie skutkują , jem orzechy, owocki, jogurciki, biorę witaminy pregna 250 dha ...
Stary 2015-11-12, 16:36   #3981
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
U nas każdy lubi ogórkową , a mój dzieciak wręcz uwielbia, więc głównie dla niej gotuję, bo zjada wtedy od razu kilka dokładek, tak samo ma z pomidorową.
I hurrra- zjadłam małą miseczkę zupki i dwie kanapki . Mam już spokój do jutra
a ja uwielbiam ogórki i surowe i kiszone... a ogórkowej nie lubię
a mój tż nie tknie pomidora, ale ketchup, czy sos pomidorowy zje

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Ale śliczne pierniczki

Figa, super wynik

A czego najbardziej unikasz w tej swojej diecie?

Śliczne ciuszki... ten tekst na bluzce: little but loud rozłożył mnie na łopatki
Stary 2015-11-12, 16:36   #3982
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale śliczne pierniczki

Figa, super wynik

Lucy, zaszalałaś ale super, wszystko sie przyda
Ja wczoraj sie zważyłam i od piątku mam prawie 2 kg mniej , pewnie woda się zgromadziła a teraz zeszła, bo co innego? schudnąć nie schudłam, bo diety nie stosuję a jeść jem mniej już od dłuższego czasu i waga nie spadała...
Stary 2015-11-12, 16:38   #3983
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-12, 16:39   #3984
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Lucy, zaszalałaś ale super, wszystko sie przyda
Ja wczoraj sie zważyłam i od piątku mam prawie 2 kg mniej , pewnie woda się zgromadziła a teraz zeszła, bo co innego? schudnąć nie schudłam, bo diety nie stosuję a jeść jem mniej już od dłuższego czasu i waga nie spadała...
pewnie woda albo co innego ?
ja dzisiaj sie wazylam i mam kilo minus

a siedze w domu i ciagle cos jem

tz juz wraca do domku

Mia i Tosia <3

Stary 2015-11-12, 16:39   #3985
agaczilla21
Zakorzenienie

Ja już sie wykąpałam Tak że jeszcze odkarmić dzieci i sobie coś zrobić, za niecałą godzinę położyć ich do spania i będę miała luz M poszedł do roboty...jeszcze 2 nocki i potem 8 godz i z soboty na niedzielę wyjazd do domku
Stary 2015-11-12, 16:42   #3986
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie, no następna , nie macie dzisiaj litości dla mnie

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
aaa jakie piekne !!!

ja juz sobie obiecałam ze nic wiecej nie kupie

ale sama w to nie wierze
Hihihi, ja też nie wierzę, że nie oprzesz się pokusie
Stary 2015-11-12, 16:43   #3987
agaczilla21
Zakorzenienie

Fajne macie sny dziewczyny...Mi to się albo poród śni albo karmienie a ostatnio mi się śniło że miałam być pierwsza do gina a potem się okazało że mam czekać na sam koniec...
Stary 2015-11-12, 16:43   #3988
marciar7
Zakorzenienie

Aga juz pewnie odliczasz godziny
Figa super wyniki
Ja jutro swoje odbieram. Niestety po chorobie chyba znow infekcja sie odzywa.. Piecze.. Eh
Stary 2015-11-12, 16:44   #3989
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zawsze byłam żarłok, mnie łatwiej było ubrać niż nakarmić, w pracy zawsze pierwsza na stołówce i cieszyłam sie jak dziecko na widok jedzenia,a teraz jakoś żołądek się skurczył .
Nie jem żadnych śmieci jedzeniowych ani nie piję, nawet mnie nie ciągnie do tego, w ciąży ani razu nie zjadłam .
Wyniki mam dobre, żadnych infekcji, nic, dzieciaczek rozwija się prawidłowo
No widzisz, to tak jak u mnie. Wcześniej byłam żarłok... jak tż robił spaghetti, to zawsze mi większą porcję nakładał i zeżarłam całość i jeszcze okiem łypałam na jego talerz haha a teraz jem połowę z tego, co wcześniej.
Jedyne co, to pilnuję się, żeby 2 litry płynów na dzień wypić. Ostatnio kupuję truskawki mrożone i gotuję sobie kompocik na 2, czy 3 dni
I też wyniki mam dobre i żadnych infekcji.
Witaminkami także się wspomagam, ale teraz jem co drugi dzień.
Stary 2015-11-12, 16:45   #3990
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
A jakie fajne miałam te szczypawki w tym śnie
Najlepsze jest to, że ja nie potrafię pływać, więc może to jakieś marzenia tylko dlaczego jako krab haha

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

ooo matko... niezła żmijka z tej teściowej

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

ooo w końcu się pojawiłaś

O ile dobrze pamiętam, to pisałaś jakiś czas temu, że robisz rzęsy. Jak długo się trzymają i ile kosztuje taka zabawa? Bo tak się zastanawiam, czy sobie nie zafundować
No właśnie to mnie bardzo śmieszy- bo co jak co, ale krab????????.
Mąż nie rozumie, dlaczego co chwilę chichram sie sama do siebie

Ja też pływać nie umiem i wręcz boję się wody, a byłam we śnie na Karaibach
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości