|
|
#1831 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Kejka- moja Em ma teraz takie poduchy
można je układać w różne konfiguracje. Jestem zadowolona i myślę, że to lepsze rozwiązanie niż ochraniacz tradycyjny.Gosia- a skad pomysł, że jak ta sama grupa krwi, to dziedziczy się te same choroby?? Rak prostaty jest niestety u starszych bardzo częsty, u młodszych występuje rzadko. Nie martw się na zapas.
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
badanie juz ma zrobione to z krwi teraz czekamy na wyniki. U teścia to ponoc bardzo skomplikowane było, jeden lekar sie nie chciał podjąć a taki inny sie zgodził. Ja wczoraj uszyłam zwykły ochraniacz. Ale mie miałam gąbki tylko owate i jest troche za miękki. Nie chce mi sie szyc drugiego wiec kupie bliżej terminu taki sztywny z feretti |
|
|
|
|
#1833 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zapisuje sie na pewno!Dziewczynki wrzucam zdjecie mapy stop moze ktorejs sie przyda hehe
|
|
|
#1834 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ale się przestraszyłam!!!
zjadłam banana, 2 kiwi, jabłko i pomarańcz, położyłam się na prawym boku na jakąś chwile i wstałam żeby wypuścić psa na pole. W prawym boku mnie tak zabolało ze nie mogłam oddechu złapać, wiec grzecznie szybciutko się położyłam na płasko juz z telefonem w ręce i myślami czy dzwonić do lekarki czy nie. Pani kara! !! ![]() aż tu czuje ze mój brzuch tańczy, normalnie podwijam koszulkę a w moim brzuchu mam wrażenie jakieś stado czegoś chce przez pępek wyskoczyć. Sobie myślę, czy przytula syna owocami? A może za dużo zjadłam? Ale wiecie...spodziewałam się ruchów ale raczej delikatnych, bezbolssnych na tym etapie a tu szok. Normalnie nie wierzyłam własnym oczom jak cały brzuch się rusza!!! Myślałam, że tak to dopiero w wysokiej ciąży jest, a tu Proszę. Ze stresu nie nakręcił filmiku...powiedzcie mi ze nie ma się czym stresować i ze to normalne....?!?!?! |
|
|
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
velika dobra jestes! gracjas za te porzadki
justyna_fli jak masz jakis plan jak uniknac hemoroidow to opisuj ! ja tez zrobie wszystko by ich uniknac tylko ni ewiem co ma mrobic :P I brzusio masz PIEKNY ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- nunus89 mnie niekiedy po owocach wlasnie kuje brzuch i to raczej nie dziec tylko tu dziewczynki mi tłumaczyły ze to może byc normalne ze brzuch boli i kluje po owocach :P ale i tak jem bo KOCHAM OWOCKI PS: w szczególności wielka miłością darzymy się z panem granatem ![]() PS2: kolezance lekarz powiedzial: w ciazy nie ma rzeczy nienormalnych wszystko co wczesniej byloby nienormalne w ciazy moze byc normalne
|
|
#1836 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
co do lozeczka, to 120/60 czy 140/70 nie ma wielkiej roznicy. jesli wiec macie problem z miejscem, to bym brala mniejsze. a tak ogolnie to bym brala takie, ktore mi sie bardziej podoba ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jestes szczuplutka i spodziewalam sie balona, ale najwyrazniej twoje wnetrznosci sie jakos zaaranzowaly i poukladaly dosc kompaktowo. zobacz sobie to zdjecie za miesiac - ciekawe co powiesz ![]() Cytat:
a co do meza, rozumiem strach. ale wczesne rozpoznanie to klucz do sukcesu. swiadomosc ryzyka - super sprawa, chociaz na psyche daje... aaaale... jesli ryzyko pozostaje tylko ryzykiem, to polecam w sposob naturalny troszke zapobiegac, albo opozniac proces... sa rzeczy, ktore naturalnie hamuja jakis tam enzym, ktory przetwarza testosteron w jego aktywna forme, juz nie pamietam nazwy, a wlasnie ta aktywna forma testosteronu daje rozne objawy jak typowo meskie, mocne owlosienie ciala, lysinka na czubku glowy... i w grupie ryzyka tez dodatkowo zwieksza ryzyko raka prostaty. a te naturalne substancje to palma sabalowa (saw palmetto), pestki dyni, pokrzywa i kto wie co jeszcze. sa preparaty typu prostenal z tymi substancjami, ale juz w diecie mozna zadbac o poprawe - chociazby wcinac codziennie dwie lyzki pestek z dyni. Cytat:
no i ulga z mezem, fajnie ze sie udalo bez problemu wszystko ogarnac. Cytat:
|
|
#1837 |
|
Raczkowanie
|
Ale czy od owoców brzuch podskakuje?
|
|
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1839 |
|
Rozeznanie
|
##Promocje##
Dziewczny przypominam o promocji w rosmanie na tusze i cienie -50%:p ja sie obkupiłam na zapas W smyku jest xlander move za 1299zl bez gondoli...(sama gondola 400zl)...promocja niby..kolory szary i ciemno zielony... Pani powiedziala,ze xlander to taka terenowka:p kola ma masywne no i wszedzie wjedzie..to moj faworyt jak narazie
|
#1840 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
chociaż ja mam wrażenie, że cokolwiek zjem, to jest źle z moimi jelitami chłop mówi, że to od tego, że mi się żołądek przesuwa i będę go miała poziomo ), jem dużo warzyw, piję wodę itd., a brzucho wywala, mam zaparcia itd :/ o dziwo zaczęłam w ciąży lepiej tolerować nabiał, a wcześniej nie mogłam np. zjeść jednego dnia jogurtu i serka wiejskiego, bo miałam maskarę w brzuchu murowaną.MiniMonix, raczej mam odwrotną teorię co do pleców, za dużo się wczoraj byczyłam
|
|
#1841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wazne to dac sobie czas... przynajmniej co dwa dni usiasc sobie jednak na tym kibelku z ksiazka/smartfonem (wizaz ) i po prostu sie rozluznic. mi tak schodzi czasem i pol godziny albo i dluzej, ale jak mam czekac, az mnie "dwojka" napadnie sama z siebie, to moge i tydzien czekac i potem jest masakra...w ogole to wazne tez, zeby nie siedziec za duzo, zmieniac pozycje. niestety ale hemoroidy czasem tak o wyjda, z ciaza czy bez, z zaparciami czy bez. jak nigdy nie mialas, to masz dobre karty ty to nazywasz brzucholem? malutkie, zgrabne uwypuklenie ![]() (no i powoli sie zalamuje........ chyba jak by tak wasze wszystkie brzuchy zebrac do kupy, to wyjdzie moj...)
|
|
#1842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już nawet się nie wypowiadam bo mój zdecydowanie jest większy niż wszystkie przedstawione i mi z tym źle mąż się ze mnie śmieje, że mi tak ciężko, że wstać z podłogi nie mogę jak się bawie z małą - kurde, w pierwszej ciąży faktycznie byłam sprawniejsza bo nie miałam bebzona. ale co ja to poradzę. I to na pewno nie wina słabych mięśni, bo ja dużo przed ciążą ćwiczyłam, maluch tez jakiś specjalnie duży nie jest... |
|
|
|
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
cloche Kochana ja mysle ze nie ma sensu przyrownywac brzucha do brzucha bo duzo tu przeciez ma do rzeczy, ktora to ciaza
te co teraz maja male brzusie przy 1 ciazy, to przy kolejnej bedzei juz inaczej a te co maja kolejna to wiadomo ze maja wieksze bo miesnie szybciej sie rozeszly (przynajmniej tak to rozumie?)
|
|
#1844 |
|
Zadomowienie
|
Beth jak się czujesz???
Nunas gratulację ruchów, cudowne uczucie ![]() Kejka patrzyłam na ten ochraniacz i moim zdaniem jest gruby...z niestandardowych widziałam takie "pasy" tylko na szczebelki łóżeczka Trisdom gratki Leonka ![]() Velika łącze się w bólu, mnie też dziś bolą plecy a dokładnie miejsce gdzie miałam wypadek chwilę przed zajściem w ciąże
|
|
#1845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Maz sie ze mnie smieje, ze ja sie wstydze isc do apteki i kupic se ten syrop, no bo to de facto syrop na luzna kupe ![]() cloche, dzieki za porady dla mnie to tragedia bo ja nigdy takich problemow nie mialam raczej, tylko na glupich dietach beztluszczowych... Sprobuje z ta maslanka moze bo lubie Wlasnie zlozylam zamowienie dzieciowe na Allegro. 280 zl poszlo
Ślub 16.08.2014 ![]() Pawełek 05.04.2016 ![]() Dawidek 31.10.2018 Edytowane przez justyna_fli Czas edycji: 2015-11-12 o 14:11 |
|
|
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
Justynka a to ubranka czy akcesoria ?
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna, ale Ty jesteś szczupła. Wszystkie macie sliczne brzuszki
|
|
|
|
#1848 |
|
Zadomowienie
|
Akcesoria
Kocyk, 1 zmiana poscieli, 2 przescieradla i 2 do wozka/kosza Mojzesza, pieluchy, folia i oslonka na nozki do fotelika ![]() Dziekuje lulka Ech moj maz to taki romantyk
Ślub 16.08.2014 ![]() Pawełek 05.04.2016 ![]() Dawidek 31.10.2018 Edytowane przez justyna_fli Czas edycji: 2015-11-12 o 14:39 |
|
|
|
#1849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I też nie mogę zwalić na słabe mięśnie - jak ogarnę, to wam wrzucę porównanie. Miałam taki trochę kobiecy kaloryferek. Wkurza mnie to, ale tylko chwilami. Bo liczę, że ten przyrost będzie potem wolniejszy i nie będę wyglądać jak krowa pod koniec I przede wszystkim mam nadzieję, że jako tako będę mogła się ruszać. Cytat:
(tak se wlewam, bo w sumie to nie ma się czym chwalić, ale chociaż ludzie w kolejce mnie puszczają już hahah
Edytowane przez cloche Czas edycji: 2015-11-12 o 14:28 |
||
|
|
|
#1850 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oby się okazało, że to nic poważnego i szybko was wypuścili.Gdzie można kupić fajne RURKI ciążowe (dżinsowe) za mniej niż 100zł? I pytanie do dziewczyn z Krakowa. Wiecie może gdzie w pobliżu Galerii Krakowskiej można kupić produkty firmy Luminarc? Konkretnie chodzi mi o bulionówki. ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Jeszcze opiszę wam sytuację z dzisiaj. Pojechałam rano z synkiem na szybkie zakupy. Poszliśmy do banku zapłacić ratę, a tam 5 osób przed nami, w tym 2 starsze baby. Usiedliśmy sobie i czekamy. Oczywiście nie było mowy, żeby nas ktoś przepuścił. Już o ciąży nie wspomnę, bo mogli nie zauważyć bo miałam szeroką bluzkę, ale chociaż żebym z dzieckiem nie musiała siedzieć. No ale nic. Czekamy grzecznie na swoją kolej. Jedna baba się załatwiła, ale druga nie, bo jej pani z banku nie miała jak wydać reszty, bo za grube miała. Jeszcze 2 osoby, no i przyszła nasza kolej, a za nami jeszcze kilka osób przyszło. Siedzimy przy biurku pani z banku, a moher wpada zziajany, podchodzi do biurka i wyjmuje kasę... Pani z banku jej mówi, żeby poczekała, bo jest w trakcie obsługiwania mnie. No a ta sobie dalej stoi. No to znowu jej zwróciła uwagę, żeby odeszła, bo tu są moje dane i może sobie nie życzę żeby je oglądały osoby trzecie, a ta że jej się spieszy, była wcześniej i to nie jej wina że nie została obsłużona. Jak ja odeszłam, to ona od razu na krzesło. Nawet się nie zapytała innych osób czy może przed nimi... Edytowane przez Kalpana Czas edycji: 2015-11-12 o 14:52 |
|||
|
|
|
#1851 | ||
|
Mama Land
|
Cytat:
Cloche: Nie martw się, jestem w teamie "Najpierw idzie brzuch, potem Asia A te brzuchy, które pokazują Dziewczyny to ja na samym początku miałam Dziś w końcu odbieram telefon z naprawy to Wam wstawię ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1852 |
|
Raczkowanie
|
annihilate wszystkiego najlepszego dla synka
kejka poczujesz, poczujesz już na pewno za kilka dni, ja poczułam na początku 20 tygodnia i na początku tylko wieczorem jak spokojnie leżałam, i wtedy jeszcze nie byłam pewna czy to ruchy a teraz już z każdym dniem wyraźniej i coraz częściej i Tż też jak przyłoży rękę to czasami dostaje piątkę od syna beth odpoczywaj i oby wszystko wróciło do normy, najważniejsze, że z dziećmi dobrze ![]() Trisdom super że będziesz mieć parkę, gratki
|
|
|
|
#1853 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to sie kiedys wstydziłam podpaski kupić, teraz mi to zwisa. Jak ktos ma z tym problem, to JEGO problem, nie mój
chociaż to ja musze kupować mężowi maści na hemoroidy. Opowiem wam śmieszna sytuacje sprzed roku, byłam w aptece, akurat okres jesienny wiec kolejki duże. Stał jakiś pan, a w aptece stało moze z 10 osób, jego kolej i coś szepcze do tej magister. A ona "słucham?!" A on znów szczepcze, ona znów głośniej "ale co pan chce?" On znów powtórzył ściszonym głosem, a ona "co takiego?!!? Braweran???" Facet sie zaczerwienił, coś burknął pod nosem i uciekł. masakra, ależ musiało mu byc głupio |
|
|
|
#1854 |
|
Wtajemniczenie
|
Trisdom cudne te ochraniacze, zastanawiam się czy na sam początek takich nie kupić, bo jednak troszkę miejsca w łóżeczku zajmują
ale chciałabym bardziej w prostokątach ![]() justyna_fli cudny brzusio ![]() Kalpana proponuję na olx kupić używki H&M. Ja kupiłam swoje za 70 zł z przesyłką, a w sklepie są za 159 zł. Żadnych śladów użytkowania nie było ![]() -czujnik czadu- Wiecie jaką miałam sytuację przedwczoraj i wczoraj Mam te swoje 30m2, powybijane ściany czyli jakby jedna powierzchnia + łazienka. Ogrzewanie mamy z kotłowni spółdzielni, ale ciepłą wodę z junkersu.. no i jak się wprowadzaliśmy to kupiliśmy czujnik czadu, bo oboje mamy schizę na ten temat. I siedzę sobie 10.11 wieczorem na łóżku a nad lodówką taka niebieska łuna się pojawiła (jakby tam telefon gdzieś leżał), TŻ wstał, wziął czujnik do ręki a tam się wyświetliło 40 ppm. Czujnik informuje od 50 ppm sygnałem dźwiękowym. Więc ze strachu wyłączyłam junkers i otwarłam okno. Zostawiłam tak na noc. Rano wstałam, cała wkurzona i biorę ten czujnik do ręki żeby sprawdzić model i poczytać o nim. Trzymałam 2 minuty w ręku i wpisywałam w telefon nazwę...a ten mi w rękach zapiszczał i pokazał 770 ppm, gdzie to już dawka kosmos! I piszczy i piszczy. Już mi to "śmierdziało", więc dla zasady jedynie wywietrzyłam chatę... ześwirował normalnie po 3 latach, a przydatność do 2021 r.! I teraz pytanie, czy macie w swoich rodzinach strażaków, gazowników bądź kogoś to się na tym zna? bo chce kupić konkretny, dobry czujnik, a nie coś co jest tylko reklamowane. Mój też był - kosztował 350 zł. Wylądował w śmieciach...
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2015-11-12 o 15:17 |
|
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
Kalpana ja kupuje na stronach z używanymi ubraniami. Właśnie upolowałam kolejne, czekam tylko na odp czy sa dostępne czy ktos niw wykupil:P
O kurde ale historia z ta babcia hehehe bezczelna :P
|
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
A zanim wywaliłaś próbowałaś wymienić baterię? Bo moim rodzicom też zaczął świrować czujnik i na powietrzu potrafił wysokie wartości pokazać. Po wymianie baterii - jak ręką odjął.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#1857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1858 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O OLX nie pomyślałam.Cytat:
Co do tej babki to tylko się upewniam, że starsze osoby poczekują szacunku do siebie, ale one nie szanują niczego i nikogo. Myślą że wszystko im się należy. |
||
|
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis moj maz stwierdzil ze pora sie zabrac za zakupy i powazne planowanie ich.
Przy okazji. Kupowalam dzis w rossmannie witaminy dla ciezarnych i dostalam smoczek z lovi za grosza
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heh, fajnie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:07.

można je układać w różne konfiguracje. Jestem zadowolona i myślę, że to lepsze rozwiązanie niż ochraniacz tradycyjny.

badanie juz ma zrobione to z krwi teraz czekamy na wyniki. U teścia to ponoc bardzo skomplikowane było, jeden lekar sie nie chciał podjąć a taki inny sie zgodził. 

wszystko co wczesniej byloby nienormalne w ciazy moze byc normalne 

teściu miał wycinana prostatę, ma raka. I mąż mowi, ze chyba nam nie mówią całej prawdy jak jest... A mąż ma grupę krwi ojca jako jedyny z braci wiec jest bardziej ńiz oni (choć sa wszyscy) narażony na te choroby co ojciec... Kazałam mu jechać do labu zrobic takie specjalne badanie z krwi. Rano było ze 20 osób i ńie miał czasu jechać, wiec ma pojechać około południa. Wydaje mi sie, ze on sie boi wyników... Ja tez, ale przed nim udaje, ze nie. Jakbyśmy kurna mało problemów mieli 

Oby się okazało, że to nic poważnego i szybko was wypuścili.