Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku! - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-12, 20:45   #4051
figa84
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Aninis serio sroka go poleca? Bo jak go przypadkiem moj malz kupil to pamietam,ze w skladzie mial alkohol. I dodatkowo bardzo wysuszal.
ten co ona podaje nie miał alkoholu, ale za to wodę i napisała, że preferuje bez wody. Może skład zmienili?
Pisała ostatnio na blogu o chusteczkach z biedronki - jest 2 producentów, to samo opakowanie, jedne ok, drugie nie

Ja dziś w rossie patrzyłam na te kremy pielęgnacyjne i przeciw odparzeniom. Sroka pisze, że są całkiem ok. Miał ktoś z nimi styczność?
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 20:47   #4052
nursii
Zadomowienie

Lucy- fantastyczne rzeczy upolowałaś!<3 Świetne czapki Ja dziś byłam w SR, dostałam pieluszkę flanelową w ramach prezenciku, w sowy:p I mnóstwo" literatury"
Stary 2015-11-12, 20:48   #4053
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Mała wstydziocha grunt że cała i zdrowa fajnie że z tż wszystko ok nie potrzebne nerwy Motylku nie wiem czy mam cukrzyce oby nie choć mam duże obciążenie genetyczne ale mieszkam w chorym kraju i od tygodnia nie mogę się doprosić o wyniki choć mają je w komputerze bo nie analizował ich lekarz czytaj nie sprawdził w google nie doszukuje się symptomów ale często mam tak że robi mi się słabo nogi jak z waty muszę się położyć i pocę się jak mysz... dużo piję ale chyba to normalne oby to nie to
Jak się pocisz, to możesz mieć niedobór potasu - pomidory i banany mają dużo potasu
A to, że Ci się robi słabo, to niekoniecznie objaw cukrzycy.
Mnie ginekolog skierował do kardiologa, a kardiolog po badaniach stwierdziła, że z sercem wszystko ok. a mdleję dlatego, że w ciąży tak się może po prostu dziać, bo serducho szybciej bije.
Mówiła mi, że od któregoś tygodnia ciąży do któregoś to się może nasilać... ale już nie pamiętam jakie to tygodnie.
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 20:49   #4054
butterfly20
Zakorzenienie

Figa ja tak samo-mam sporo sukienek po Tusi,ktore zakladala po jeden raz,bo szczerze nie znosilam,niewygodne toto. Ale tez takie typowe pajace to jej zakladalam na noc (Oprocz okresu noworodkowego).A na dzien jakies bluzki/ body i legginsy po domu,na wyjscia ewentualnie jakies jeansiki czy cos.I w sumie zawsze sie dziwilam jak widzialam dzieci np. W sklepach ubrane w pajace,bo dla mnie to stroj nocny jak dziecko starsze jedna babka na zajeciach dzieciowych zawsze ubierala synowi pajace, a on mial 6-9 mies.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 20:49   #4055
Basieku1
Raczkowanie

Cytat:
A ogladacieKuchenne Rewolucje? Bosh ta corka wlasciciela ma 33 lata?? A wyglada na 15 wiecej
Motyl, ja oglądam i jestem przerażona, nie tyle tą córką co tym co tam się działo masakra

Mordsith no tak, nic nie jest przekroczone, ale na wszelki wypadek przejdę się może do lekarza ogólnego i zapytam, bo nie daje mi to spokoju.
Basieku1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 20:55   #4056
butterfly20
Zakorzenienie

Figa calkiem mozliwe,bo to byla zima 2013/14 i uzylam go moze 3 razy a co pisala o tym zNivei? Bo on nie ma wody i pamietam,ze go wrzesniowki kupowaly, w tym ja. Calkiem przyzwoity,o dziwo, jak na Nivee

Stary 2015-11-12, 20:55   #4057
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już III część naszego wątku!

Cytat:
Elena ja mialam glukoze 82-101-77 i takie wyniki sa normalne,nie za niskie

Esorku to masz uparciuszke jak ja ciesze sie,ze milosc malzenska kwitnie

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Paula szalencu jakie to rozmiary tak kupujesz? Bo ja tak szalalam od rozm.68

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Ej piszecie o Raszei w Poznaniu? Bo mi sie kojarzy z moja ukochana Jezycjada
Moje wyniki po glukozie na czczo 79 po 1h -54 - po 2h - 77 w ogóle sie chyba kupy nie trzyma
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 20:58   #4058
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mordsith Pokaż wiadomość
No dokładnie też jestem takiego zdania - wolę mieć więcej niż mniej
A z tego wstawienia do wanny dziecka w kombinezonie to się uśmiałam
tu sie nie ma co śmiac, moje dziecko mieszka na wsi i wszędzie wejdzie :p Kiedyś chyba na imieniny czekamy na gości, ubrałam ją ładnie w sukienke i rajsotpki z 15 min wcześniej. Przyszły dzieciaki od sąsiadów i się im nudzi zanim rodzina przyjedzie, to czy się mogą się pobawić na chwilę na podwórku, więc tłumaczę "ok, ale u nas na podwórku i nigdzie nie chodź, bo zaraz będą goście". Goście przyjechali, dziecka nie ma. Tż poszedł za dom a ci skaczą po sianie. Wyobraźcie sobie ile tego miała nawbijane w rajstopki i sukienkę welurową
Innym razem przeziębiona została z dziadkami i ta sama banda po nią przyszła, też przeziębiona, więc nikt do przedszkola nie poszedł. Październik, ale w południe się koło 20 stopni się zrobiło, to dziadki ją puścili. Za chwilę patrzą, a ona siedzi w takiej wielkiej kałuży, która od kilku dni nie wyschła, no takie bajoro :/ Babcia ją wytargała stamtąd to jeszcze miała pretensje, a miała na sobie jasne spodenki, ich już po tej akcji nie odratowałam....
Innym razem w kombinezonie zimowym zaliczyła kąpiel w przykopie...
No biega tutaj z chłopakami i wiecznie coś kombinują, a to przeskoczyć kałużę.... cała banda biega w tak samo wyniszczonych ubraniach po podwórku, bo jak widać powyżej strach ich nawet na urodziny ładnie ubrać
Stary 2015-11-12, 20:59   #4059
butterfly20
Zakorzenienie

Basieku noooo,ale obciach,ze to w Bb:/

Mamakarolci faktycznie ciekawe, bylam pewna,ze po 2h zawsze jest mniej niz po godzinie

Stary 2015-11-12, 21:05   #4060
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Poszłam i nagle tyle zaczęłyści pisać:P

Jestem u rodziców i w końcu mogę zacytować

Masakra...ja nigdy nie miałam problemów przy pobieraniu, zawsze się od strzału wbijają...

No ale skąd miałam wiedzieć,że neta mieć nie będę? Akurat sąsiedzi, zktórymi go mamy wyjechali na długi weekend, chyba się router wyłączył i ni ma... czekamy aż wrócą i zrestartują

Ja tez muszę wszystko zapisywać, skleroza nie boli...

Nie przejmuj się,może nadgonić szybciutko, a nawet sporo przypakować Naprawdę Masz już kilka przykładów tego skokowego wzrostu wagi

Wiesz co, ja robię co 4 tygodnie, ale moja kosmetyczka mówi,że dobrze mi się trzymają. A moja koleżanka np musi robić co 2,5-3 tyg.
A ile kosztuje to zależy gdzie robisz Znam bardzo różne przedziały cenowe Natomiast zawsze pierwsze załozenie jest najdroższe

jak piecze to smaruj jogurtem może śmieszne, ale pomaga i przechodzi pieczenie

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

nooo strasznie się smialiśmy z M.

A w ogóle to tęskno mi za Wami na tym internetowym wygnaniu,ale cóż poradzić

Btw to moja mała przekręciła się i leży sobie miednicowo. W dodatku na usg leżała plecami do nas, więc moja mama, która chciała pierwszy raz w życiu zobaczyc jak wygląda dziec na usg właściwie doooopkę zobaczyła
No to niezly pech z ruterem. I z mamą zreszta tez
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 21:07   #4061
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Figa calkiem mozliwe,bo to byla zima 2013/14 i uzylam go moze 3 razy a co pisala o tym zNivei? Bo on nie ma wody i pamietam,ze go wrzesniowki kupowaly, w tym ja. Calkiem przyzwoity,o dziwo, jak na Nivee
W Nivei całkiem ok, gdyby nie tlenek cynku.
Z tego co teraz patrzę, to jeszcze Hipp jest ok, ale nie kojarzę go w ogóle z półek sklepowych. Mnie kusi zrobienie tego jej kremu, bo będę robić za niedługo zakupy półproduktów, to już niewiele do tego co biorę muszę dokupić.

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Paula ja bardziej gustuje jeśli w zestawach, to czymś tego rodzaju http://allegro.pl/zestaw-ubranek-dzi...780330953.html
Ale i tak najbardziej lubię kupować mniejsze paczki. Szukam takich 2-5 body, i patrzę co jeszcze ma sprzedający. Czasami idzie kupić fajne ciuszki z jednym kosztem wysyłki.

Edytowane przez figa84
Czas edycji: 2015-11-12 o 21:09

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-12, 21:08   #4062
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość

Mój stwierdził, że mała się jeszcze nie urodziła a już ma więcej ciuchów od niego
A jaki mnie zaszczyt kopnął teściowa zadzwoniła na skype
Jak jej pokazałam, że mam już full ciuszków i do tego od mamy dostałam zapas pieluch, smoczki, butelki, rożek i kosmetyki dla bobo... to jej szczena opadła i widziałam, że było jej trochę głupio

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

A to przy cukrzycy nie wolno laktozy
ja jadlam normalnie laktoze
a owsianke mozna na wodzie i np z owocami, pycha! ale mi po owsiance cukeir bardzo szalal, no i jeszcze owoce ;/
Stary 2015-11-12, 21:09   #4063
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo tani - bo coś koło 5 zł za 75 ml jest krem z Rosmanna Babydream, Baby Wind und Wettercreme (Krem chroniący przed zimnem i wiatrem) polecany przez srokę

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

o kurczę nie wiedziałam, widzisz człowiek całe życie się uczy
A ja nigdy nie przepadałam za mlekiem... na zapach gotowanego chce mi się . Jogurtów nigdy nie lubiłam i nie jadam. Jedynie kefirek/zsiadłe mleko lubię
A tak się zastanawiałam po prostu jaką dietę mają ciążówki z cukrzycą, że wszystkie piszecie o tym, że przynajmniej nie przytyjecie.
Po prostu zdrową

Co do tego kremu BD to zastanawiałam się ostatnio, bo nawet w promocji po 3,99 był, no ale jakoś nie wzięłam. No stwierdziłam, że najpierw poczytam i twraz to już nie wiwm

Cytat:
Napisane przez Basieku1 Pokaż wiadomość
dzisiaj odebrałam wyniki swojej glukozy i wychodzi całkiem inaczej niż u Was tzn. rośnie
na czczo 73, po 1 godz. 89, a po 2 godz. 109 - czy to dobrze ?
w morfologi też mam parę wskaźników poniżej normy

Ale szalejecie z wyprawkami, wszystko jest cudne

Sporo poniżej niebezpiecznych granic, wg mnie wyglądają te wyniki bardzo ładnie. Ale ja nie lekarz

Cytat:
Napisane przez nursii Pokaż wiadomość
Lucy- fantastyczne rzeczy upolowałaś!<3 Świetne czapki Ja dziś byłam w SR, dostałam pieluszkę flanelową w ramach prezenciku, w sowy:p I mnóstwo" literatury"
Dzięki

Wysłane przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-11-12, 21:09   #4064
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Dziewczyny ja musze busa zamówić żeby mi te paczki przywiózł )

Siostra mi napisała ze znowu była w sh i kupiła cała torbę ubranek
Myśle że mam już cały zestaw do dwóch lat dziecka

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 21:16   #4065
Zakorzenienie

Cytat:
Motyl nie zdążyłam cię przywitać a ty już zwiałas a ja leniwe popołudnie troche pospalyśmy zaglądaj do nas Marta lepiej się czujesz juz poza małymi problemami ? Tym razem chyba mnie coś dopadło bo czuję lekki dyskomfort i chyba jutro lekarz się kłania zadzwonię jutro może wreszcie ktoś przeanalizuje moje wyniki glukozy bo przecież się wyniku nie mogę dowiedzieć w tym chorym kraju... Dobrze że wasze wyniki glukozy dobre Tu tak śmiesznie bo miałam wyniki pobierane dopiero po 2h A ten wynik po godzinie też jest chyba ważny ??? co myślicie
Niektorzy lekarze mowia ze ten wynik po godzinie niewazny i nawet go nie chca w badaniach. Takie przypadki tez slyszalam. Ale ja w pierwszej ciazy moialam przekroczony wlasnie ten po godzinie i cukrzyca byla, co pozniej glukometr codziennie mi potwierdzal

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
No niestety, laktoza to cukier mleczny, może powodować znaczne wzrosty cukru, do tego dość gwałtowne.Diabetolog mówił, że nie u każdego, ale u mnie niestety po szklance mleka była masakra, a zwłaszcza na pierwszy posiłek rano, czego nie wolno.Ale po nabiale sfermentowanym jest lepiej, czyli jakiś kefir, maślanka, jogurt naturalny itd a po nabiale bez laktozy jest całkiem ok.

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Ja jestem takim przypadkiem. Dostałam krzywą również po 1h właśnie z racji obciażenia rodzinnego (tata cukrzyk, dwie babcie i dziadek cukrzyki). I u mnie wynik po 2 godz jest dobry. Jakby nie pobór po godzinie, to bym nie wiedziała i nieświadomie łaziła z tą cukrzycą. W sumie dopiero potem zaczęłam mierzyć glukometrem, no i się potwierdziło
No to tak jak u mnie

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Aninis serio sroka go poleca? Bo jak go przypadkiem moj malz kupil to pamietam,ze w skladzie mial alkohol. I dodatkowo bardzo wysuszal.

Paula ja w linka nie wejde,ale pochwal sie jak bedziesz wszystko miala. W kazdym razie musisz miec duzo miejsca na to wszystko.

A ogladacieKuchenne Rewolucje? Bosh ta corka wlasciciela ma 33 lata?? A wyglada na 15 wiecej
No niezla ta corka, tez widzialam

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
Moje wyniki po glukozie na czczo 79 po 1h -54 - po 2h - 77 w ogóle sie chyba kupy nie trzyma
no rzeczywiscie kupy sie nie trzyma
ale niziutkie wyniki, wow, chcialabym takie

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Z tego co teraz patrzę, to jeszcze Hipp jest ok, ale nie kojarzę go w ogóle z półek sklepowych. Mnie kusi zrobienie tego jej kremu, bo będę robić za niedługo zakupy półproduktów, to już niewiele do tego co biorę muszę dokupić.

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Paula ja bardziej gustuje jeśli w zestawach, to czymś tego rodzaju http://allegro.pl/zestaw-ubranek-dzi...780330953.html
Ale i tak najbardziej lubię kupować mniejsze paczki. Szukam takich 2-5 body, i patrzę co jeszcze ma sprzedający. Czasami idzie kupić fajne ciuszki z jednym kosztem wysyłki.
Hipp ma bardzo fajny sklad i z tego co pamietam jest bez wody, ale wlasnie ciezko go dostac. w kauflandzie widzialam w zeslzym roku
Stary 2015-11-12, 21:16   #4066
Mordsith
Wtajemniczenie

Cytat:
tu sie nie ma co śmiac, moje dziecko mieszka na wsi i wszędzie wejdzie :p Kiedyś chyba na imieniny czekamy na gości, ubrałam ją ładnie w sukienke i rajsotpki z 15 min wcześniej. Przyszły dzieciaki od sąsiadów i się im nudzi zanim rodzina przyjedzie, to czy się mogą się pobawić na chwilę na podwórku, więc tłumaczę "ok, ale u nas na podwórku i nigdzie nie chodź, bo zaraz będą goście". Goście przyjechali, dziecka nie ma. Tż poszedł za dom a ci skaczą po sianie. Wyobraźcie sobie ile tego miała nawbijane w rajstopki i sukienkę welurową
Innym razem przeziębiona została z dziadkami i ta sama banda po nią przyszła, też przeziębiona, więc nikt do przedszkola nie poszedł. Październik, ale w południe się koło 20 stopni się zrobiło, to dziadki ją puścili. Za chwilę patrzą, a ona siedzi w takiej wielkiej kałuży, która od kilku dni nie wyschła, no takie bajoro :/ Babcia ją wytargała stamtąd to jeszcze miała pretensje, a miała na sobie jasne spodenki, ich już po tej akcji nie odratowałam....
Innym razem w kombinezonie zimowym zaliczyła kąpiel w przykopie...
No biega tutaj z chłopakami i wiecznie coś kombinują, a to przeskoczyć kałużę.... cała banda biega w tak samo wyniszczonych ubraniach po podwórku, bo jak widać powyżej strach ich nawet na urodziny ładnie ubrać
No i jak tu się nie śmiać?? To takie przeurocze czytać takie historie, choć pewnie Tobie nie do śmiechu w takich sytuacjach

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja musze busa zamówić żeby mi te paczki przywiózł )

Siostra mi napisała ze znowu była w sh i kupiła cała torbę ubranek
Myśle że mam już cały zestaw do dwóch lat dziecka
Super, że jesteś zaopatrzona na zapas. Ja też mam sporo już większych ubranek właśnie, potem będę dokupować co sezon tylko to, czego mi brak (i pewnie wiele innych, które wpadną mi akurat w oko )
Mordsith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 21:17   #4067
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:

Kumam kumam

Ale ja już nic więcej nie kupię z ubranek

Bo serio cała szafe i tak już będę miała. A mamy zacząć oszczędzać

Teraz jak to wszystko mi wyślą to wypiore, wyprasuje i poukładam rozmiarami

A tak to laktator jeszcze, i ta cała higieniczne ☠☠☠☠☠☠☠y

I koniec amen; D

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 21:17   #4068
Zakorzenienie

Nadrobilam conieco, ale ostatnio nie mam mocy na neta..

Wrocilam niedawno z basenu, fajnie bylo Jutro rano wizyta hurra! trzymajcie kciuki
Stary 2015-11-12, 21:21   #4069
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:

Paula ja w linka nie wejde,ale pochwal sie jak bedziesz wszystko miala. W kazdym razie musisz miec duzo miejsca na to wszystko.

A może skład się zmienił, bo sroka napisała: Jak to rossmann porządny skład nie przekombinowany. NIe ma się do czego przyczepić naprawdę.
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-12, 21:23   #4070
Mordsith
Wtajemniczenie

Ja po skończonym remoncie też mam zamiar zacząć prać i prasować ubranka. Podzielę je sobie rozmiarami i na początek przygotuję sobie pod ręką rozmiary 56 i 62, a potem będę wyciągać kolejne, a te za małe chować. Ciekawe czy mi się sprawdzi ta taktyka, bo czasami rozmiar rozmiarowi nierówny A Wy jak planujecie zagospodarować szafy/komody dzieciaczków?

ja oczywiście że kciuki będą mocno zaciśnięte
Mordsith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 21:23   #4071
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już III część naszego wątku!

Cytat:
Basieku noooo,ale obciach,ze to w Bb:/

Mamakarolci faktycznie ciekawe, bylam pewna,ze po 2h zawsze jest mniej niz po godzinie
Ja tez aż sie zapytałam czy doszło do pomyłki ale jednak nie a gin powiedział ze w porządku wyniki nie miał zastrzeżeń. Jakoś te normy niskie mi wyszły...nie wiem w sumie nie słodzę od 14 l i nie jem slodyczy
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 21:26   #4072
Lola2828
Zadomowienie

Cytat:
Jak się pocisz, to możesz mieć niedobór potasu - pomidory i banany mają dużo potasu
A to, że Ci się robi słabo, to niekoniecznie objaw cukrzycy.
Mnie ginekolog skierował do kardiologa, a kardiolog po badaniach stwierdziła, że z sercem wszystko ok. a mdleję dlatego, że w ciąży tak się może po prostu dziać, bo serducho szybciej bije.
Mówiła mi, że od któregoś tygodnia ciąży do któregoś to się może nasilać... ale już nie pamiętam jakie to tygodnie.
Biorę aspargin niby i banany też wcinam no zobaczymy co będzie oby dobrze ja czuję czasami jak leże że nagle serce mi wali jakby miało wyskoczyć tak 10 razy i przestaje ale przed ciążą też tak miałam puls miałam wysoki zawsze ponad 80 do 90 a teraz poniżej 110 to nie schodzi ale to norma ponoć Figa ty też wesoło masz z tą małą szalona ale dzieci zawsze coś wymyślą wtedy kiedy nie trzeba tym bardziej jak ma takich rozrabiaków co im pomysłów nie brakuje Kuchenne też oglądałam się uśmiałam ale dobrze się skonczyło wybrała bym się
Stary 2015-11-12, 21:29   #4073
Lucy31
Zakorzenienie

To ładny puls Ja często odnotowuję pulsy między 160-170.. Ale ja mam problem z zastawką, a ciąża tu nie pomaga. Kardiolog mnie pilnuje

Stary 2015-11-12, 21:29   #4074
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po skończonym remoncie też mam zamiar zacząć prać i prasować ubranka. Podzielę je sobie rozmiarami i na początek przygotuję sobie pod ręką rozmiary 56 i 62, a potem będę wyciągać kolejne, a te za małe chować. Ciekawe czy mi się sprawdzi ta taktyka, bo czasami rozmiar rozmiarowi nierówny A Wy jak planujecie zagospodarować szafy/komody dzieciaczków?

Ja w swoich starych miałam powycinane metki, do tego ubranka po praniu różnie reagują, zwykle pranie kurczy, prasowanie naciąga, ale... więc biorę sobie jakiegoś bodziaka i od niego wymierzam resztę rzeczy i tak mniej wiecej ustalam wspólne rozmiary. Póki co 56-62 zostawiam, 68 mam już odłożone w torbie pod łóżkiem, 74+ leży gdzieś w workach próżniowych, ale tego to mam tyle co nic.
Stary 2015-11-12, 21:30   #4075
Lola2828
Zadomowienie

Cytat:

Ja dokładnie tak ty już pukładane mam 56 i 62 reszta w workach zassane wymienimy potem ale fakt niby rozmiar ten sam a te ubranka deko się róznią duża szafa zakupiona dla małej także mozna szaleć dzisiaj kupiłam deske do prasowania bo jakoś nigdy nie była mi potrzebna ale wypiorę i poprasuję jakoś na początku grudnia puki co czeka sobie w szafie a nóż coś dokupię
Stary 2015-11-12, 21:31   #4076
Zakorzenienie

Cytat:

dzieki

ja tak jak ostatnio - wyloze rozmiary 56 i 62 do komocy, a reszta wiekszych pojdzie do taiego duzego tekrurowego pudla z ikei. z tego pudla bede dokladac jak bedzie wyrastac z mniejszych. no i fakt ze rozmiar rozmiarowi nie rowny, wiec warto podgladac co tam w tym pudle sie chowa i sztuki ktore na oko wydaja sie juz dobre mimo rozmiaru dokladac. ja tak robilam za pierwszymr azem i teraz tez bede - wynajmuje mieszkanie wiec nie mam duzo miejsca i wielkiej szafy tylko bede miec jedna mala komode na wszystkei rzeczy

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
Ja tez aż sie zapytałam czy doszło do pomyłki ale jednak nie a gin powiedział ze w porządku wyniki nie miał zastrzeżeń. Jakoś te normy niskie mi wyszły...nie wiem w sumie nie słodzę od 14 l i nie jem slodyczy
Ja tez nie slodze od zawsze i nie jem slodyczy, wiec to raczej po prostu Twoje dobre geny
Stary 2015-11-12, 21:33   #4077
Lola2828
Zadomowienie

Ja kciuki za wizytę powodzenia
Stary 2015-11-12, 21:33   #4078
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
To ładny puls Ja często odnotowuję pulsy między 160-170.. Ale ja mam problem z zastawką, a ciąża tu nie pomaga. Kardiolog mnie pilnuje

rzeczywiscie bardzo wysoki puls. odczuwasz to jakos?
Stary 2015-11-12, 21:33   #4079
agaczilla21
Zakorzenienie

Zasnęłam przed tv sama nie wiem na czym...niedawno się obudziłam i idę kontynuować sen do sypialni 😊 jutro wstanę będzie piątek 😃 dobrej nocki wszystkim 😘
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 21:36   #4080
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kciuki za wizytę powodzenia
dziekuje

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

tez ide spac, padam na twarz jakos dzisiaj nie wiadomo czemu a jutro o 7 wyjazd zeby zdazyc do lekarza.
trzymajcie sie cieplo dizewczyny i oby zwariowane sny za bardzo Was nie meczyly dobranoc!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości