|
|
#1861 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Cytat:
Ale mi sie kebaba chce - ale takiego polskiego, z masa surowek i sosow, w tej pysznej bule
|
|
#1862 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My tez jeszcze zakupów nie robimy,jesteśmy spłukani po remoncie łazienki . Fakt,że sporo rzeczy mam po synku,cześć rzeczy uniwersalnych wiec może zostac,dokupie troche typowo dziewczecych.Po nowym roku zabierzemy się na przygotowanie pokoiku-meble,łożeczko,ozdoby. Na razie nie miałam czasu ani siły ,żeby coś kombinować.Czuję się jak dętka. Brzuch boli mnie rzadziej,ale zdarza się,no ale ogólnie bez sił jestem,zawroty głowy nawet na siedząco,uderzenia gorąca,jakbym menopauzę przechodziła. W ostatnim czasie 2 razy mnie mąż wyprowadził z kościoła,raz z castoramy,bo bym glebę zaliczyła,a wczoraj prawie ze schodów spadłam tak mi zawirowało. Poleciałam mi trochę hemoglobina poniżej normy,jak na ciążę to nie jest zle,chociaż ja zawsze miałam taką po męsku,nawet jak byłam w ciąży z synkiem. Jutro mam wizytę u ginki i wezmę już zwolnienie,bo trochę się się martwie,ze złapią mnie takie zawroty za kierownicą i na drzewie skończę. Mam tylko wyrzuty sumienia jak szefowi ZLA pokażę,bo zapieprz jest teraz duży,on po godzinach zostaje,najgorszą robotę mi zabierał,a teraz zostanie sam. Nawet jeszcze zastepstwa nie szukał z tego co wiem;/.Pyta mnie codziennie jak się czuję,ja wspominałam,że juz tak średnio{zeby go przygotowac},na co mi mówi,że za to kwitnąco wyglądam. Jasne...dziś nawet włosów rano nie umyłam,bo bym siły nie miała suszyc,czuję się i wyglądam jak strach na wróble
|
|
|
|
|
#1863 |
|
Winter is coming
|
salud ale to nie twoja wina, że szef jest nieogar i nie ma zastępstwa. Za mnie jest już przyjęta jedna dziewczyna, bo i tak miałam odchodzić, a od stycznia przychodzi jeszcze druga
spokojnie ją wdrożę, zanim zniknę z pracy. Najważniejsze jest twoje zdrowie teraz, a szef jakoś sobie poradzi.gosiaczek pochwal się wyrobami ![]() byłam dzisiaj na chwilę w CH, ale nic ciekawego dla dziecia nie było. Czekam na przeceny
|
#1864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
30km ode mnie jest najpyszniejszy kebab jaki jadłam I jest w nim duuużo pysznej sałatki![]() I muszę się pochwalić, że CHYBA od wtorku zaczęłam czuć ruchy. Kiedyś też pisałam, że czułam wieczorem, ale to było jednorazowe, a teraz czułam we wtorek rano i wczoraj wieczorem, ale wczoraj to takie pulsowanie (nie wiem czy to na pewno dziecko?) kilkanaście razy z lewej strony na wysokości linii majtek, a potem takie wyraźniejsze ruchy pod pępkiem. |
|
|
|
|
#1866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie wróciłam z zakupów w reserved
oczywiście obkupiłam córkę bo jest minus 30% na wszystko dla dzieci tez Dla maluszków tez cos by się wybrało, zwłaszcza dla takich 6 mcy-roczek. Dziewczynkowe ubranka słodkie ![]() Salud: No wiadomo ze w pracy zawsze to klopot jak ktos znika, ale chyba zdaja sobie sprawę, ze w ciąży nigdy nic nie przewidzisz. mnie dyrektor sfochany ze byłam tydzień na zwolnieniu teraz, nawet dzień dobry mi dzis nie odpowiedział. Jak dalej bedzie miał focha to juz mnie po nast. wizycie nie zobaczy.... |
|
|
|
#1868 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ciśnienie Dziś chodzę też jak zdechła kura ciśnienie 88-51 puls 70 . A do tego klują mnie ręce i nogi na zmianę pogody.
|
|
#1869 |
|
Zadomowienie
|
RUCHY:
od ub.tygodnia czuję ruchy,tzn raczej takie wypychanie,jakby pleckami lub głowką i brzuch robi się asymetryczny-najczesciej dziec mosci mi się po lewej stronie |
|
|
|
#1870 |
|
Raczkowanie
|
SNY
Dziś nad ranem miałam sen że oglądam się w lustrze a tam na nogach mam żylaki jak pow-ruski.
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
Kalpana szafa, vinted jeszcze jakies ale nie pamiętam, trzeba poszukać, chodzi o takie gdzie trzeba miec konto by zamawiać 😊
Sunshine ale sen ![]() Ja dzis za to przeszłam sama siebie! Po pracy pojechalam do centrum do takiego mojego ulubionego miejsca na tarte i taki mix owocowy Potem do galerii bonarka w Krk chciałam wózki w smyku pooglądać i sweter kupic i czapkę. Ale po oglądaniu, ściąganiu sprawdzaniu, podnoszeniu wózków bylam padnieta !!! I jak się juz wloczylam po sklepach i odkrylam ze wszystko taaakie drogie i ze to nie jest dobry dzien na zakupy to poszłam na busa. Stałam na przejściu na wprost przystanku i kurde spóznilam sie minutę.Potem szlam 10 min na kolejny bo na tym co bylam to lawki nie ma i ciemno i pusto. I wtedy ustalilam super plan: Zjem kapustę kiszona i wypije wode gazowana z sokiem z żurawiny <3 Kapustę kupiłam w warzywniaku, a po sok poszłam do supermarketu i kurde nie bylo!! Pierwszy raz nie odpuscilam :O a bylam padnieta jak nie wiem co! Poszłam do apteki, potem odnioslam zakupy i poleciałam kawal drogi do jednego, drugiego i we trzecim sklepie znalazłam !! Nie ten co chciałam ale tez bez cukru :P tylko z zagęszczonego soku a nie wyciskany :P Ale no... Jestem okrutnie zmęczona. Dlatego miłego wieczorku jutro bede nadrabiać ![]()
|
|
#1872 |
|
Raczkowanie
|
POŚCIEL DO ŁÓŻECZKA
Mam zamiar uszyć pościel do łóżeczka- prześcieradło, ochraniacz na szczebelki (tylko nie takie jak na zdjęciu powyżej jako poduszki tylko w jednej całości, falbankę na dól ). Tu pytanie do mam. Jakie wymiary ma standardowa pościel do łóżeczka chodzi o pierzynkę. Nie wiem czy szyć poszewki bo takie male dziecko nie potrzebuje poduszki i kołderki.
|
#1873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście nie obyło sie bez kalfiora wzór na spodniach jest do góry nogami Pierzynka? A czemu nie potrzebuje kołderki a pierzynkę tk? A wymiary kołderki sa na każdej stronie z pościelą
|
|
|
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
Bluza sie nie chce wkleić
|
|
|
|
#1875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o OLX to ja mam mieszane uczucia kupiłam od babki napisane było stan idealny. Kupiłam sporo rzeczy po czym się okazało że z 6 miało poszyte dziurki 4 poplamione więc się wku*** ale nie możesz złożyć reklamacji, także ja tam wole allegro... a dziś zaszalałam strasznie w odzierzy używanej ![]()
|
|
|
#1876 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1877 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
byle do grudnia, w Polsce pozre kebaba
|
|
#1878 |
|
Zadomowienie
|
Gosiaczek- przesliczne rzeczy
chyba zabiore sie sama za jakies szycie ![]() Dzieki za gratki- najbardziej ucieszyl sie mąż- ale nie poświętujemy, bo dopiero jutro wychodzi. Przez te stresy padam z nóg... Dziecia czuję po bokach, na wysokości pępka, bo znowu mam łożysko na przedniej ścianie, więc nici z widoku wystających nóżek pod koniec ![]() Pościeli dla najmniejszego nie miałam, bo córka do 18 miesiąca spała tylko w śpiworkach, ale ta z tych dzieci, które nie lubiły nigdy ciasnoty. Opatulanie wywoływało ryk ![]() Teraz mamy 100x135, ale czasem mała śpi w śpiworze jeszcze. Poduszkę daję od niedawna, ale też super płaską.
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1880 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiem Ci ze i tak dziwne ze ingeruja to co wewnatrz lokalu. U mnie ich nic nie interesuje w srodku. 2 razy do roku sprawdzaja tylko gaz.... Jak jest zamknieta komora spalania to mniejszy problem, ale zawsze problem. Ja mam junkers...niestety. Ale nie mam zamiaru zmieniac bo gosc od gazu mowi ze sprawny wiec po co inwestowac jesli i tak jest w szafce zamkniety... Kurde, mam schize, pewnie pojde spac znow z otwartym oknem. Cytat:
O ja wlasnie cos takiego czuje, ale myslalam ze to sie macica stawia...hmmmm.... Tak mi wlasnie bardziej na lewo brzuch wyskakuje i jest naprezony... Ale czy to dzieć czy macica...kto to wie
|
|
#1881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiaczek Śliczne ciuszki, jak ze sklepu. Chciałabym mieć taki talent, jednak nie odnajduję się w szyciu
![]() Polinezyjka Uwielbiam Twoje posty, pośmiać się można ![]() ![]() coś mnie brzuch dziś ciągnie, takie dziwne uczucie, i uciska mi na pęcherz, latam co 15 minut siku ![]()
|
|
|
|
#1883 |
|
Zadomowienie
|
Gosiaczek cuda tworzysz
naprawde piękny komplecik a gdzie takie fajne materiały mozna dostać?
|
#1884 |
|
Zadomowienie
|
Juz włączam lapka żeby zobaczyć wasze cuda
ja dzisiaj zrobiłam napad na ciuchland ten niebieski bezrekawnik jeszcze z metka i załączam mojego brzucha
|
#1885 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ahhhhhhhhh Jakbyś kiedyś chciała to polecam sprzedawać np na takim artillo ![]() i jak byś robiła na sprzedaż to proszę nam tu dać znać bo zakochać się idzie w Twojej twórczości Cytat:
A pęcherz - może malec Cię na niego naciska? Cytat:
Kicam spać , branoc drogie Panie
|
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
8 rano i cisza?
![]() Ja stoję w kolejce di lekarza z synem. Strasznie sie rozkaszlal :/ |
|
|
|
#1887 |
|
Rozeznanie
|
Obudziłam się dziś rano z bólem prawej pachy, węzeł chłonny powiększony i boli
już się naczytałam milion rzeczy w necie, co jedna to bardziej absurdalna wczoraj mnie bolał prawy cyc, no i niby gdzieś pisało, że w ciąży od mleka może boleć ktoś się orientuje w temacie albo miał tak?
|
#1888 |
|
Winter is coming
|
mnie oba cyce bolą cały czas
![]() już się tak przyzwyczaiłam, że gdyby nie bolały to bym się bała, że coś jest nie tak :d gosiaczek zdrówka dla synka! pozdrawiam z pracy znad kawki A ja sobie posiedzę u rodziców w czystym domu
|
#1889 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do lekarzy i laboratoriów to chciałam podziekować justynie, która wczoraj pisała, że coś zepsuła w labie, bo dzięki temu przypomniałam sobie, że inteligentnie od poniedziałku miałam się zapisać na oddawanie krwi
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

30km ode mnie jest najpyszniejszy kebab jaki jadłam 

byle do grudnia, w Polsce pozre kebaba 

wczoraj mnie bolał prawy cyc, no i niby gdzieś pisało, że w ciąży od mleka może boleć
ktoś się orientuje w temacie albo miał tak?