|
|
#661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
magdusia tak to sobie można popatrzeć na zwierzątka, ale jakby Ci wielkie bydle wyskoczyło z lasu jak jedziesz samochodem, to tu już nie ma co lubić
![]() Cytat:
Dopóki nam lekarz nie potwierdził info, że to dziewuszka, to też gdzieś taka myśl była, że co jak będzie chłopczyk Nie żebyśmy się nie cieszyli, tylko chodziło o zrobione już zakupy
|
|
|
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
malwi
|
|
|
|
#664 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie no jasne że tak. W samochodzie to żadna przyjemność. Mega zagrożenie tym bardziej z losiem czy jeleniem... Byłam kiedyś swiadkiem jak sarna wpadła na maske. Nic z niej nie zostało. Tylko nogi fruwaly. Maską pozgniatania, chlodnica w czesciach itd...
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#667 |
|
Wtajemniczenie
|
Malwi od nas również
|
#668 | |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam mocno
Cytat:
Dotka-jesli masz zalegajaca wydzieline to możesz spróbować sposobu ktory mnie kilka razy uratowal-wysokie naczynie z woda do połowy wysokosci,długa plastikowa slomka i dmuchac ustami czesto,dlugo i mocno. Nie wiem jak dziala,ale polecila mi to lekarka jak kiedys miałam nieleczace siw zapalenie pluc i pomoglo,teraz stosuje przy przewleklym mokrym kaszlu
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#669 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Gratuluję kolejnych tygodni Coś tam cytowałam ale mi się usunęło Mam nadzieję, że u mnie płeć się nie zmieni. Wszystkie chłopięce rzeczy powoli oddaje a zbieram dziewczęce, więc jakby się chłopiec urodził to musiałby w różowym chodzić Jeśli ktoś ma to porównanie pampersów to też chętnie dowiem się czym się różnią Używam zielonych kiedyś miałam paczkę białych ale nie zauważyłam różnicy ![]() Mój mąż był przy porodzie syna i teraz jakoś mniej chętny jest mi towarzyszyć. Nie wyobrażam sobie żeby go nie było Ciągle mu powtarzam, że jak nie chce ze mną iść to niech mi prywatną położną wykupi bo ja sama nie chcę być ![]() U mnie w okolicy tylko dziki szaleją |
|
|
|
#670 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko teraz mam takie na receptę. Duuuuuużo taniej. Jedyna wada, że trzeba tą jedną kroplę odmierzyć. Pracuś z Ciebie. Cytat:
Mój TŻ na skurcze parte wyszedł i oboje byliśmy z tego zadowoleni. Wcześniej rzeczywiście była przydatna jego obecność. Cytat:
Cytat:
![]() Ja dziś upiekłam już ciasteczka orzechowe, zaraz zabieram się za muffinki, potem tort. Jutro dalej. |
||||
|
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka tak tak mój gin pokazywał jakieś szczególiki na monitorze, coś tam przemierzył i wyszedł chlopczyk :P ja byłam taka szczęśliwa, że nic wtedy nie widziałam
![]() Własnie u nas jest tak, że na każdym jednym USG pierwsze co się rzuca w oczy to siusiak haha Nasz Mlody jest bezwstydny kompletnie Dlatego zawsze cieżko mi było sobie wyobrazić wstydliwe, zakrywajace się dzieciaczki Ale fakt wtedy nie trudno o pomyłke, tylko w takiej sytuacji na miejscu gina nie strzelałabym tylko wolała nic nie mówić, bo takie zaskoczenia są chyba gorsze niż niewiedza ![]() Dotka u Ciebie na pewno doszło zmęcznie organizmu tym przeziębieniem, to jest naprawdę spore obciążenie. Jestem pewna, że jak już całkiem wyzdrowiejesz to takie spacery będą przyjemnością ![]() Aaa i ja na pewno ide w Pampersy dla dziecia, na pierwszy rzut chce białe, ale wiekszą paczkę, więc polujemy z TŻ na promocje w sieciówkach candyyfloss ja mam kilka bodów z krótkim, pod pajace będą, ale nie kupowałam jakoś szczególnie chyba, że w lumpku malwi wielkie kciuki za Was!!!!
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
Baby, to moja kluseczka
dzisiaj jedziemy do moich rodzicow to moze zrobie foto jak jest na rekach bo tak to wyglada jak kot, a nie jak spaślak :P
Edytowane przez Casaa Czas edycji: 2015-11-13 o 09:37 |
|
|
|
#673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i wybrać jak coś najtańsze |
||
|
|
|
#674 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej
od wczoraj już 34tc... Porównanie było na wronek.pl, ale jak w google wpiszecie pampersy białe zielone to będzie kilka stron ![]() Wczoraj byliśmy na zajęciach w SR z fizjoterapeutką i głowa pęka Mówiła że np. Mamy z tendencją do żylaków powinny generalnie rodzic w tych ponczochach, jak sie leży to powinno sie unosic rece i nigi do gory (skrzepy) i o ćwiczeniach mięśni kegla... Z tego co mówiła to większość ćwiczeń na Youtube jest kiepska/niedokładna i nic nie daje, tlumaczyla jak robic te cwiczenia, mówiła też że w ciąży jak sie cwiczy to głównie powinno sie miesnie brzucha proste, a na fitnesach itp. Zazwyczaj cwiczy sie skosne. No i pokazywala nam rozejscie sie miesni brzucha jakie mamy, mam już spore :/ do tego miesnie kegla - prawidlowe cwiczenia to rzeznia Kijowe je mam.A, no i do nas do szpitala nie trzeba brac swoich wkladek poporodowych, podkladow itp. Wszystkie sale di rodzenia sa do porodow rodzinnych, mnostwo rzeczy do pozycji wertykalnych, no i przyjmuja porody dopiero od 34tc i nie przyjmuja porodow mam na insulinie, bo maja niewielki oddzial neonatologiczny. Przyznam ze strach poczulam dopiero we wtorek jak weszlismy do szpitala a potem na oddziale. Z "nowinek" remontowych -dalej nic sie nie ruszylo, ale tż uważa że zdążą przed połową grudnia... Nie wiem czy bardziej mnie to przeraża czy śmieszy. No i nic z tym nie mogę zrobić... A jak co chwilę o to pytam to tż się irytuje bo "przecież mi o tym mówił". Ehh odechciewa sie wszystkiego
|
#675 |
|
Raczkowanie
|
Zdjęęęęcie
![]() Zaczynam 30 tydzień JUPI!
Edytowane przez frontin Czas edycji: 2015-11-13 o 09:39 |
|
|
|
#676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż mamy zdjęcie i nie da się pomylić Potem wiercił się podczas badania i lekarz parę razy nam pokazywał nogi, pępowinę i siusiaka więc mamy pewność ![]() Zresztą mam tak fajnego lekarza od usg, że powiedział nam na pierwszej wizycie, że on nie mówi płci jeśli nie ma na to niepodważalnych dowodów Albo jest pewny i mówi albo nie jest pewny i nic nie mówi Chyba miał parę sytuacji pomyłki i teraz jest ostrożny
|
|
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
Maine Coon'y potrafią i ponad 10kg ważyć
|
|
|
|
#678 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#679 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mocne kciuki Ooo... Mój to ledwo połowę |
|
|
|
|
#680 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się w ten dosyć ładny dzień
![]() Ja się dzisiaj wyspałam o dziwo, mimo, że chyba z 10 razy w nocy się budziłam na siku ![]() Ja sobie tyle zadań na dziś zaplanowałam, że nie wiem czy mi dzień starczy Cytat:
Cytat:
Cytat:
0,64 to dużo jak dla mnie. Teraz jest promocja w Tesco i Auchan, ale nie wiem ile wychodzi za sztukę. A dady nie są złymi pampersami. Cytat:
Cytat:
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi, trzymam!
Casaa - właśnie o tej 5tej mnie oklepywał, bo nijak nie mogłam odkaszlnąć porządnie i chciałam żeby mi to 'zeszło'. Kot 8kg?! Matko ![]() A tym amolem to się sama chyba muszę nasmarować, obstawiam, że dzisiaj wróci jeszcze później niż wczoraj A ja wstałam jeszcze wcześniej = jeszcze dłuuuuższy dzień.Ale chociaż na zakupy tu do sklepu blisko podjadę, bo mam kilka rzeczy do kupienia. Pogoda super, to jak się ociepli, to skoczę z psem na spacer. Wezmę dzisiaj kijki, bo wczoraj zapomniałam ![]() I spotkaliśmy wczoraj leśniczego, dobrze że nic na psa nie mówił ![]() Baby, aaa w sumie robiłam chyba kiedyś coś takiego w szpitalu, jak miałam zapalenie płuc! Ja już nie wiem, czy mi to w płucach zalega, w oskrzelach, czy to katar spływający po prostu ![]() Tygrysku, a co Ty tak pieczesz ? ![]() Ja wczoraj o 22 piekłam jeszcze ciasteczka owsiane bananowe, żeby TŻtowi do lunchboxa dołożyć
|
|
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
Casa śliczności
Kocham koty hariett w Bydgoszczy masz w razie czego na pewno jakiś szpital, który ma lepszy oddział neonatologiczny, bo mi gin o nim mówił. |
|
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
Czy tylko ja tak mam, że boję się, że mi Tż spanikuje przy porodzie? I zastanawiam się czy bardziej mnie będzie wkurzał czy pomagał? Szkoda, że akurat na sr wykład o porodzie wypada jak jest w pracy, bo przynajmniej by wiedział co robić i nie irytował by mnie swoją niewiedzą
|
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula, dziekuje
ja tez jestem fanka kotow ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka pogoda super? To zazdro
U mnie jest gorzej jak w Silent Hill
|
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, ja się boję tylko tego, że nie będzie ogarniał. On czasem ma problem, żeby kogoś o coś zapytać, załatwić, zadzwonić. A ja potrzebuję żeby pilnował podczas porodu: czy wszystko okej, jakie kroplówki dają, co ze znieczuleniem, żeby poszedł po kogoś jakby się coś działo. A tak w życiu to czasem mnie tak irytuje, nie wiem, np. w sklepie: ja szukam przez moment, po czym łapię obsługę i pytam, gdzie to jest.On nie, będzie szukał sam, choćby i pół godziny
![]() Aczkolwiek miałam już przykład, gdzie się super sprawdził - na naszym weselu naprawdę był MEGA gospodarzem, był bardzo ogarnięty, zorganizowany, wszystkiego pilnował, doglądał i baaardzo mi tym zaimponował
|
|
|
|
#687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, ale ja już jestem w 34 tc więc jeśli nic nie będzie źle z Maluchem to idę do msw i tak. Podoba mi się tu podejście do rodzącej no i część personelu będę znać przez SR. Nie-wczesniaki i tak są u mam w większości, a oddział dla tzw. Dużych wcześniaków jest tuż przy salach dla mam. Wiadomo, że jak dziecko potrzebuje pomocy większej niż oni mogą dać to jest odsyłane, ale nastawiam się na msw.
|
|
#688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- U mnie też bardzo ładnie i cieplutko dosyć
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula, u nas słonko
Tylko zimno: 5 stopni.Na dwójce teraz o BLW
|
|
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.

Nie żebyśmy się nie cieszyli, tylko chodziło o zrobione już zakupy 

Ciągle mu powtarzam, że jak nie chce ze mną iść to niech mi prywatną położną wykupi bo ja sama nie chcę być 

Mówiła że np. Mamy z tendencją do żylaków powinny generalnie rodzic w tych ponczochach, jak sie leży to powinno sie unosic rece i nigi do gory (skrzepy) i o ćwiczeniach mięśni kegla... Z tego co mówiła to większość ćwiczeń na Youtube jest kiepska/niedokładna i nic nie daje, tlumaczyla jak robic te cwiczenia, mówiła też że w ciąży jak sie cwiczy to głównie powinno sie miesnie brzucha proste, a na fitnesach itp. Zazwyczaj cwiczy sie skosne. No i pokazywala nam rozejscie sie miesni brzucha jakie mamy, mam już spore :/ do tego miesnie kegla - prawidlowe cwiczenia to rzeznia