Czy to zdrada? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-11-12, 06:58   #1
Misiula88
Przyczajenie

Czy to zdrada?

Hejka dziewczyny opiszę Wam historie która miała miejsce około pół roku temu a wciąż nie wiem co o tym myśleć. Jestem od 1.5 r. w związku,ale przez pierwszy rok nasz związek był dosyć burzliwy. Poznałam chłopaka, z którym bardzo się zaprzyjaźnilam,mój chłopak o nim Wiedział. Mimo że w moim związku było nie za ciekawie,nigdy bym nie zdradziła swojego TŻa,kiedy klocilam się z nim ten mój,, przyjaciel" o tym wiedział i mnie pocieszal.pewnego dnia poklocilam się z nim ostro,skontaktowalam się z przyjacielem czy moglibyśmy razem w nocy pochodzić po mieście,on się zgodził,wzięłam ze sobą swoją kumpele i poszlysmy. Wypilismy kilka piw a że nie miałyśmy powrotnego pociągu zaproponowal nam nocleg u siebie,zgodzilysmy sie. Ja spalam na jednym łóżku,kumpela na drugim a on siedział. Kiedy się przebudzilam on się położył obok na chwile i mnie przytulil po czym ja Powiedziałam żeby tak nie robił,no to przestał po czasie zaczął mnie burzyć przeciwko mojemu TŻowi no i stało się! Zerwalam z nim,tłumacząc że to jednak nie to,ten związek się nie uda itp, powiedziałam o tym mojemu przyjacielowi a on z radością zasugerował że może byśmy byli razem?!? Od razu zrozumiałam,że nie zależało mu na mojej przyjaźni tylko na tym żeby ze mną być, gdzie na początku znajomości Powiedziałam że tylko przyjaźń i nic więcej,na szczęście poprosiłam TŻa o to by mi wybaczyl i jesteśmy nadal razem a z tamtym kolesiem już nie utrzymuje kontaktu,czasem do mnie sie odezwie ale nie zgadzam się już na spotkanie. I tu moje pytanie,czy powinnam powiedzieć mojemu TZ o tej całej sytuacji?o tym że byłam u tego niby przyjaciela na noc,Czy dać sobie spokój? Pozdrawiam
Misiula88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-12, 07:16   #2
ThinkingAboutUs
Rozeznanie

Dot.: Czy to zdrada?

Dać sobie spokój, zbędna mu ta wiedza, w końcu nic nie zrobiłaś?
ThinkingAboutUs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-12, 07:20   #3
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Misiula88 Pokaż wiadomość
Hejka dziewczyny opiszę Wam historie która miała miejsce około pół roku temu a wciąż nie wiem co o tym myśleć. Jestem od 1.5 r. w związku,ale przez pierwszy rok nasz związek był dosyć burzliwy. Poznałam chłopaka, z którym bardzo się zaprzyjaźnilam,mój chłopak o nim Wiedział. Mimo że w moim związku było nie za ciekawie,nigdy bym nie zdradziła swojego TŻa,kiedy klocilam się z nim ten mój,, przyjaciel" o tym wiedział i mnie pocieszal.pewnego dnia poklocilam się z nim ostro,skontaktowalam się z przyjacielem czy moglibyśmy razem w nocy pochodzić po mieście,on się zgodził,wzięłam ze sobą swoją kumpele i poszlysmy. Wypilismy kilka piw a że nie miałyśmy powrotnego pociągu zaproponowal nam nocleg u siebie,zgodzilysmy sie. Ja spalam na jednym łóżku,kumpela na drugim a on siedział. Kiedy się przebudzilam on się położył obok na chwile i mnie przytulil po czym ja Powiedziałam żeby tak nie robił,no to przestał po czasie zaczął mnie burzyć przeciwko mojemu TŻowi no i stało się! Zerwalam z nim,tłumacząc że to jednak nie to,ten związek się nie uda itp, powiedziałam o tym mojemu przyjacielowi a on z radością zasugerował że może byśmy byli razem?!? Od razu zrozumiałam,że nie zależało mu na mojej przyjaźni tylko na tym żeby ze mną być, gdzie na początku znajomości Powiedziałam że tylko przyjaźń i nic więcej,na szczęście poprosiłam TŻa o to by mi wybaczyl i jesteśmy nadal razem a z tamtym kolesiem już nie utrzymuje kontaktu,czasem do mnie sie odezwie ale nie zgadzam się już na spotkanie. I tu moje pytanie,czy powinnam powiedzieć mojemu TZ o tej całej sytuacji?o tym że byłam u tego niby przyjaciela na noc,Czy dać sobie spokój? Pozdrawiam
Po co I po co wróciłaś do związku, w którym ciągle odbywały się kłótnie i "było nie za ciekawie" też nie rozumiem.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-12, 07:24   #4
Misiula88
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
Po co I po co wróciłaś do związku, w którym ciągle odbywały się kłótnie i "było nie za ciekawie" też nie rozumiem.
Wiem ze były,ale też wiem ze było warto wrócić do tego. Od tamtego czasu minęło pół roku,a my jesteśmy teraz szczęśliwi,dogadujemy się i rzadko co się sprzeczamy,tego powrotu nie żałuje
Misiula88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-12, 08:14   #5
nereidadriada
Raczkowanie

Cytat:
Wiem ze były,ale też wiem ze było warto wrócić do tego. Od tamtego czasu minęło pół roku,a my jesteśmy teraz szczęśliwi,dogadujemy się i rzadko co się sprzeczamy,tego powrotu nie żałuje
Czyli chcesz mu powiedzieć o tym nocowaniu (w trakcie którego do niczego nie doszło) po PÓŁ roku? Po co?
Poza tym, skoro do niczego nie doszło, to dlaczego po takim czasie wciąż Ci to siedzi w głowie?
nereidadriada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-12, 08:41   #6
promyczek2105
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nereidadriada Pokaż wiadomość
Czyli chcesz mu powiedzieć o tym nocowaniu (w trakcie którego do niczego nie doszło) po PÓŁ roku? Po co?
Poza tym, skoro do niczego nie doszło, to dlaczego po takim czasie wciąż Ci to siedzi w głowie?
Nie wiem,po prostu tak już mam że wszystkim się przejmuje
Stary 2015-11-12, 08:43   #7
Karol1993
Przyczajenie

Lepiej daj sobie spokój
Karol1993 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-12, 08:52   #8
af096d25f0cf772bc51ba27debbec984bc7420f7
Konto usunięte

Do niczego nie doszło w ogóle, nawet nie miałaś zamiaru nic teges z tym gościem. Nie ma potrzeby, jesteś czysta. Chociaż łatwo dałaś się podejść.
af096d25f0cf772bc51ba27debbec984bc7420f7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-12, 11:10   #9
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Cytat:
Cytat:
Cytat:
Napisane przez promyczek2105 Pokaż wiadomość
Nie wiem,po prostu tak już mam że wszystkim się przejmuje
Misiula i Promyczek to ta sama osoba?

Nic mu nie mów.
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-12, 11:22   #10
Karena 73
Kobieta z klasą

[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;53431172]Misiula i Promyczek to ta sama osoba?
[/QUOTE]
Wychodzi, że tak. W poprzednim wątku zgadzają się fakty.
Stary 2015-11-12, 13:27   #11
lanabananaa
Banana Fana Fo!

Nie mów.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-12, 14:20   #12
GuardviaN
Raczkowanie

Co za gość. Miękka klucha, która nie wie jak podejść do laski to udaje przyjaciela. Jest na każde skinienie, jakbyś mu kostkę rzuciła to by pewnie przyniósł piesek. dla mnie to odrażające. Tak się nie szanować i na dodatek liczyć że coś się z tego zrodzi. Bez sens
Omijaj takich "przyjaciół" bo Ci zawsze spróbują namieszać w życiu.
GuardviaN jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-12, 19:00   #13
DreszczykEmocji
Przyczajenie

A ja Ci poradzę troszeczkę inaczej. Rozumiem że cenisz sobie szczerość i bycie fair wobec drugiej osoby. Zadaj sobie wpierw pytanie czy w przypadku odwrotnej sytuacji wolałabyś wiedzieć o takim incydencie, czy nie?
DreszczykEmocji jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-12, 19:15   #14
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez DreszczykEmocji Pokaż wiadomość
A ja Ci poradzę troszeczkę inaczej. Rozumiem że cenisz sobie szczerość i bycie fair wobec drugiej osoby. Zadaj sobie wpierw pytanie czy w przypadku odwrotnej sytuacji wolałabyś wiedzieć o takim incydencie, czy nie?
Jakim incydencie? Przecież tam się NIC nie stało.
Stary 2015-11-12, 20:14   #15
nereidadriada
Raczkowanie

Cytat:
Jakim incydencie? Przecież tam się NIC nie stało.
Jak to nic? Kolega położył się OBOK niej i spał.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-12, 23:39   #16
Flavis
Raczkowanie

A mi się wydaje, że właśnie skoro nic nie zaszło, a autorkę męczy fakt, że spali obok siebie przytuleni to właśnie mogłaby mu powiedzieć. Tym bardziej, jeśli to było szmat czasu temu, a ją dalej to meczy.
Tylko z drugiej strony czy takie zwierzenie nie spowoduje ponownej burzy między wam, wyciąganie "brudów" z przeszłości może zaszkodzić. Musisz sama odpowiedzieć sobie na pytanie, czy potrzebujesz "czystej karty" dla świętego spokoju. Jeśli tak to powiedz.
Flavis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-13, 00:43   #17
Pancakness
BAN stały

Powiedz mu, żeby Cie kopnął w tyłek i znalazł sobie normalną kobietę.

Cytat:
Napisane przez GuardviaN Pokaż wiadomość
Co za gość. Miękka klucha, która nie wie jak podejść do laski to udaje przyjaciela. Jest na każde skinienie, jakbyś mu kostkę rzuciła to by pewnie przyniósł piesek. dla mnie to odrażające. Tak się nie szanować i na dodatek liczyć że coś się z tego zrodzi. Bez sens
Omijaj takich "przyjaciół" bo Ci zawsze spróbują namieszać w życiu.
Jak 99,999% przyjaciół płci męskiej ale "wizażystkom", możesz tłumaczyć.

Edytowane przez Pancakness
Czas edycji: 2015-11-13 o 00:44
Pancakness jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-13, 05:41   #18
czerwony_
Przyczajenie

Jeżeli myślisz o nim poważnie , a sprawa dalej leży Ci na sercu to mu o tym powiedz. Może jestem staromodny, ale szczerość to coś ważnego w związku. Ja chciałbym się dowiedzieć. Poza tym nie masz się czego bać - przecież tylko leżeliście obok siebie.

Cytat:
Czasem związki, które ciągle się kłócą są lepsze od tych gdzie wszystko zachowuje się dla siebie. Znam parę, która nie wytrzyma godziny bez kłótni, a są szczęśliwi od lat.

Cytat:
Napisane przez Pancakness Pokaż wiadomość
Jak 99,999% przyjaciół płci męskiej ale "wizażystkom", możesz tłumaczyć.
Zupełnie się nie zgadzam. Większość facetów też potrzebuje przyjaciółek, też czasem chcemy się wygadać czy zasięgnąć opinii. Ja odkąd pamiętam zawsze miałem jakieś kobiece przyjaciółki i nie miałem co do nich żadnych zamiarów.
czerwony_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-13, 08:05   #19
nereidadriada
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czerwony_ Pokaż wiadomość
Jeżeli myślisz o nim poważnie , a sprawa dalej leży Ci na sercu to mu o tym powiedz. Może jestem staromodny, ale szczerość to coś ważnego w związku. Ja chciałbym się dowiedzieć. Poza tym nie masz się czego bać - przecież tylko leżeliście obok siebie.
A nie nabrałbyś podejrzeń, że może doszło do czegoś więcej, a ona nie mówi całej prawdy? Uwierzyłbyś, że przez pół roku męczy ją coś nieistotnego?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-13, 09:59   #20
czerwony_
Przyczajenie

Cytat:
A nie nabrałbyś podejrzeń, że może doszło do czegoś więcej, a ona nie mówi całej prawdy? Uwierzyłbyś, że przez pół roku męczy ją coś nieistotnego?
Jesteśmy anonimowymi ludźmi z internetu - po co miałaby coś przed nami zatajać ? Poza tym znam osoby, którym równie błahe sprawy spędzają sen z oczu całymi latami.
Stary 2015-11-13, 10:00   #21
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Jesteśmy anonimowymi ludźmi z internetu - po co miałaby coś przed nami zatajać ? Poza tym znam osoby, którym równie błahe sprawy spędzają sen z oczu całymi latami.
To mają ze sobą problem, serio.
Stary 2015-11-13, 10:15   #22
Karena 73
Kobieta z klasą

Cytat:
Może z tego samego powodu, z którego ma dwa konta? I w dodatku aktywne.
Widać błahe sprawy nie do końca są błahymi, jak nam się próbuje wmówić ( Tobie też).
Nie masz pojęcia jakie tu cyrki odchodzą pod uroczą nazwą: mam cudownego faceta, który dosłownie na rękach mnie nosi i nieba by mi przychylił, ale .... i tu się zaczyna. Z każdą stroną wychodzą takie kwiatki, że starczyłyby na kilka patologicznych związków, a nie na jeden i to prawie cudowny.
Stary 2015-11-13, 10:29   #23
nereidadriada
Raczkowanie

Cytat:
Chodziło mi o to, czy na miejscu chłopaka Autorki nie nabrałbyś podejrzeń
Ja na miejscu chłopaka pomyślałabym, że skoro nic nie zaszło, to po co do tego wracać i CO ją tak męczy.
Stary 2015-11-13, 10:50   #24
promyczek2105
Raczkowanie

Konto założyłam w momencie gdy chciałam założyć wątek a zapomniałam hasła na to konto z którego w tym momencie pisze,nie rozumiem po co wywlekacie niewiadomo co,dyskutujecie,ja tylko zadałam pytanie,odpowiedź otrzymałam i dziękuję bardzo więcej dyskusji tu nie trzeba kłamać nie mam zamiaru bo jestem tu anonimowa i zależało mi na odpowiedzi. Nie wiedziałam że tu takie dyskusje z tego wynikna;p ale dzięki za odpowiedzi
Stary 2015-11-13, 21:27   #25
kolorchabrow
Raczkowanie

Nic nie zaszło,więc po co mówić,a chłopak może pomyśleć,że nie mówisz całej prawdy. Po co psuć sobie relacje?
kolorchabrow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości