![]() |
#661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V
Ale zazdroszczę Wam wybierania płytek itp. My póki co planujemy tylko pomalowanie ścian.
![]()
![]() |
#662 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Zaczynamy 25 tydzień ![]() ![]() ![]() Miałam jechać do Rossmanna a tu z babcią do dentysty muszę podjechać i pewnie zejdzie ![]() ![]() Magda straszna historia ![]() ![]() Ja tam się cieszę, że póki co nie musimy nic remontować ani urządzać ![]() ![]() Miłego dnia ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez sloneczko4477 Czas edycji: 2015-11-13 o 09:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Zazdroszczę wam urządzania własnych domków. My się pewnie nigdy nie zdecydujemy. Puki co wynajmujemy. U mnie też ciężko. Coś nie możemy się dogadać z Tz-tem. Nigdy nie zrozumie facetów. Wymagają ciągłego proszenia się i mówienia. A ja już nie mam siły prosić się o rzeczy normalne. Mój maluszek też spokojniejszy się zrobił, ale chyba po prostu odczuwa moje emocje. Z dobrych wieści. Wczoraj zaczęłam 23 tydzień czyli chyba juz mamy 6 miesiac. No i wybraliśmy imię dla maluszka. Będzie Sławomir
#665 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam cichą nadzieję, że do końca roku się uda, albo chociaż przed narodzinami córci.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() większość robót też będziemy sami robić, do murów weźmiemy tylko murarza samego i potem ekipę do dachu, a resztę powoli, powoli sami ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
Wiem po sobie, zauważyłam jak moja Malutka nagle zmieniła kopanie przy naszych ostatnich stresach..
![]() |
#666 |
Wtajemniczenie
|
najwazniejsze ze na swoim, ciasne ale wlasne, my ruszylismy prosto po slubie to kasa na start byla z wesela, jak najwiecej swoimi silami tlyko wiadomo materialy z pomoca rodziców małych pozyczek do przodu no i kazdy grosz w budowe, nawet jak sie wprowadzimy to bedzie zawsze cos, ogrodzenie, garaz czy wiata kostka, wykonczyc gore takze studnia bez dna
![]() Edytowane przez Bonku Czas edycji: 2015-11-13 o 09:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Zakorzenienie
|
A jak myślicie to zorganizować mieszkając za granicą? Chcecie wrócić?
|
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Raczkowanie
|
My na razie rozpoczęliśmy przygotowania pod mały remoncik - mamy kawalerkę po moim dziadku mieszkanie jest ciasne, ale własne. W przyszłości przymierzamy się do budowy domu, mój nie chce mieszkać w Warszawie i jeszcze w bloku, działkę mamy pod Warszawą, ale to pewnie perspektywa jeszcze kilku lat.
Na razie sprzedałam kanapę, jutro przyjeżdża ktoś po komodę i pewnie przez najbliższe kilka tygodni będziemy żyli na kartonach, bo na nową sofę czeka się ok. miesiąca - jeszcze jej nie wybraliśmy, i jeszcze w chcemy pomalować mieszkanie w sensie odświeżyć- mam tylko nadzieje, że do marca się wyrobimy bo już zaczynam się denerwować, że nic jeszcze nie kupione ![]()
#669 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() W Polsce mamy rodziców, którzy pomagają nam wiele spraw pozałatwiać, więc jakoś dajemy radę. Resztę robimy na wakacjach jak jesteśmy ![]() Dziewczyny a co myślicie o butelkach NUK? Tutaj zauważyłam, że są dość popularne w sklepach i aptekach. Jest wybór na równi z Aventem prawie i na pewno bardziej dostępne niż np Tommee Tippee
![]() |
#670 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Malinka jakbym miała fundamenty to już byłabym zachwycona ![]() ![]() ![]() Anteria szkoda zdrowia na kłótnie z chłopami, mój wczoraj przegiął ale wiem że ma w pracy meksyk i wyżywa się na mnie przez to, ale wyciągnę dziś rękę do niego bo chociaż się nie przyznaje to bez wsparcia żony już dawno by osiwiał ![]()
![]() |
#671 |
Wtajemniczenie
|
to prawda z tymi stresami wczoraj spięta jakaś cały dzien chodziłam poddenerwowana spać nie mogłam to i maluszek siedzial cicho dzisiaj mam spokoj wewnętrzny to co jakis czas kopniaczka dostane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
Raczkowanie
|
Znajoma polecała mi butelki dr brown's i smoczki hevea. macie jakies doświadczenia z tymi firmami?
#673 | |
Zakorzenienie
|
Bardzo chętnie się zamienię i umyję Ci podłogi moim mopem obrotowym bo to sama przyjemność
![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#674 |
Zakorzenienie
|
A moja mała właśnie kopie mocniej gdy się zdenerwuję.
![]() |
#675 | |
Wtajemniczenie
|
emma a nie przeraza Cie taka mała odległość domu od rodziców? bo mnie tak ciagle mysle ze bedzie nas tesciowa nachodzic i zero prywatnosci.. bo ona nie pracuje i juz teraz nasza budowa to jej ulubiona rozrywka, firanki w kuchni odsłonięte i kino za darmo
![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
jakiego masz mopa? ja myśle o takim ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powierzchnia użytkowa to niespełna 177 mkw + garaż na 2 auta + kotłownia ![]() Też kredytów nie chcemy dlatego zejdzie nam dłużej z domkiem
![]() |
#677 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój mop wygląda tak:DSCF1023.jpg bezokazyjny prezent od męża ![]()
![]() |
#679 |
Zakorzenienie
|
mężowi podobały się inne, mnie inne i ten był taki po środku. Na kompromis musieliśmy iść jakiś, a powierzchnia to "produkt" uboczny
![]()
![]() |
#680 |
Wtajemniczenie
|
Skończyłam prasować
![]() Teraz trochę odpocznę i ciąg dalszy sprzątania. W kwestii urządzania to na szczęście nie muszę się tym martwić, bo mamy dopiero co wyremontowane mieszkanie, więc jak dziecko podrośnie to wtedy coś się zacznie dziać. Teraz tylko muszę dbać o porządek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#682 | ||
Zakorzenienie
|
też tak mam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#684 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Zakorzenienie
|
Nasze dzieciaki w taki sposób chcą nam przekazać, że mamy się ogarnąć.
![]()
![]() |
#686 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na szczęscie ustawienie jest takie ze od jej strony jest garaż to (ona jest tak z boku) do okna nie zaglądnie ale widac czy samochod stoi czy jestesmy czy pojechalismy i ogolnie ze sie w domu świeci, rolety obowiązkowo przed wprowadzinami te zewnetrzne bedziemy montować moge sie na materac wprowadzic ale bez rolet ani rusz ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Bonku Czas edycji: 2015-11-13 o 10:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#687 | ||
Zakorzenienie
|
Bonku
A tż nie może mamy przystopować? czy to taki charakter po prostu? Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#688 | |
Zakorzenienie
|
jak Bozia da to 2 albo 3
![]() Niby w projekcie mamy 2 pokoje na dole + 3 na górze + sypialnia nasza, ale zmieniamy trochę układ i pokoje będą tylko na górze, a na dole będzie powiększony salon i pokój gościnny. Możliwe, że zrezygnujemy też i z niego albo z jednego na górze i zrobimy pralnio-suszarnię ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
Masakra
![]()
#690 |
Zakorzenienie
|
ja mam średnie skojarzenia z tym imieniem
![]() ale tak czasami już chyba jest, że przez jakieś osoby mimo, że imię ładne odpada w przedbiegach ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.