Mamy marzec 2016:) Część V - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-13, 09:28   #661
_polly_
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V

Ale zazdroszczę Wam wybierania płytek itp. My póki co planujemy tylko pomalowanie ścian.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 09:28   #662
sloneczko4477
Zadomowienie

Dzień dobry
Zaczynamy 25 tydzień
Miałam jechać do Rossmanna a tu z babcią do dentysty muszę podjechać i pewnie zejdzie zjem drugie śniadanie i zbieram się
Magda straszna historia biedna dziewczyna, bardzo jej współczuję
Ja tam się cieszę, że póki co nie musimy nic remontować ani urządzać meble do pokoju TŻ było ciężko wybrać a co dopiero panele, płytki i całą resztę

Miłego dnia

Edytowane przez sloneczko4477
Czas edycji: 2015-11-13 o 09:32
sloneczko4477 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 09:28   #663
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Dzień dobry.

Zazdroszczę wam urządzania własnych domków. My się pewnie nigdy nie zdecydujemy. Puki co wynajmujemy.

U mnie też ciężko. Coś nie możemy się dogadać z Tz-tem. Nigdy nie zrozumie facetów. Wymagają ciągłego proszenia się i mówienia. A ja już nie mam siły prosić się o rzeczy normalne.

Mój maluszek też spokojniejszy się zrobił, ale chyba po prostu odczuwa moje emocje.

Z dobrych wieści. Wczoraj zaczęłam 23 tydzień czyli chyba juz mamy 6 miesiac. No i wybraliśmy imię dla maluszka. Będzie Sławomir
Stary 2015-11-13, 09:32   #664
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Emma ja bym wstawiła pranie i mała drzemka
Problem w tym, że pranie wyschło i teraz trzeba wyprasować ale już się za to zabieram
Stary 2015-11-13, 09:36   #665
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
Co za przeklety dzien ;/ tz mama dzwoniła jego siostra cioteczna urodziła dzis martwe dziecko w 26 tyg:/ nic wiecej narazie nie wiem ale zryczałam sie w lidlu jak glupia tydz starsza ciaza od mojej ! Odebrało mi wszelkie checi.
Straszna tragedia

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
biedna oby się to jakoś ułożyło..
mam cichą nadzieję, że do końca roku się uda, albo chociaż przed narodzinami córci..

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Ja tak zrobię, będzie cieplej i bezpieczniej bo z dziećmi różnie. Jak się przewróci na panele to nic się nie stanie, a jak uderzy głową o płytki może być nieciekawie. Jednak w kuchni wolę płytki bo dzieci co chwilę coś rozlewają, dorosłym też się różne rzeczy zdarzają i tylko bym się darła na wszystkich, że zniszczą podłogę
o u mnie to samo by było

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam już tego urządzania domku, my jesteśmy dopiero na etapie wyboru projektu, mamy trzy "typy" i na żaden nie możemy się ostatecznie zdecydować. Po nowym roku zaczniemy starać się o pozwolenie na budowę. Zawsze przeraża mnie ta cała papierologia
my na szczęście papiery mamy już za sobą, teraz budowa przed nami Póki co same fundamenty są i mam wrażenie, że nasz dom będzie kolosem

Cytat:
jest sens uwierz mi... to chodzenie denerwowanie się załatwianie po urzędach jest masakra, trzeba brać za kazdym razem wolne, my nawet nie wiedzieliśmy gdzie co trzeba tak dokładnie ona wszystko wie siedzi w branży ma znajomości, to było juz z narysowaniem projektu, pol roku i mielismy pozwolenie na budowe ze wszystkimi potrzebnymi zgodami o przyłącz itd za to wszystko inne robilismy swoimi siłami, wiec nie oodczulismy tak tego, bo firmy do budowania domu nie bralismy dopiero przy dachu
nam też papiery załatwiał architekt. My załatwiliśmy tylko pierwsze sprawy i wybraliśmy projekt, resztą zajął się on
większość robót też będziemy sami robić, do murów weźmiemy tylko murarza samego i potem ekipę do dachu, a resztę powoli, powoli sami

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Zazdroszczę wam urządzania własnych domków. My się pewnie nigdy nie zdecydujemy. Puki co wynajmujemy.

U mnie też ciężko. Coś nie możemy się dogadać z Tz-tem. Nigdy nie zrozumie facetów. Wymagają ciągłego proszenia się i mówienia. A ja już nie mam siły prosić się o rzeczy normalne.

Mój maluszek też spokojniejszy się zrobił, ale chyba po prostu odczuwa moje emocje.

Z dobrych wieści. Wczoraj zaczęłam 23 tydzień czyli chyba juz mamy 6 miesiac. No i wybraliśmy imię dla maluszka. Będzie Sławomir
Czasem są gorsze okresy ale musicie na spokojnie pogadać i dojść do porozumienia, bo tylko się stresujesz, denerwujesz itp a dziecko to odczuwa niestety..

Wiem po sobie, zauważyłam jak moja Malutka nagle zmieniła kopanie przy naszych ostatnich stresach..
Stary 2015-11-13, 09:37   #666
Bonku
Wtajemniczenie

najwazniejsze ze na swoim, ciasne ale wlasne, my ruszylismy prosto po slubie to kasa na start byla z wesela, jak najwiecej swoimi silami tlyko wiadomo materialy z pomoca rodziców małych pozyczek do przodu no i kazdy grosz w budowe, nawet jak sie wprowadzimy to bedzie zawsze cos, ogrodzenie, garaz czy wiata kostka, wykonczyc gore takze studnia bez dna

Edytowane przez Bonku
Czas edycji: 2015-11-13 o 09:55
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 09:40   #667
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
nam też papiery załatwiał architekt. My załatwiliśmy tylko pierwsze sprawy i wybraliśmy projekt, resztą zajął się on
większość robót też będziemy sami robić, do murów weźmiemy tylko murarza samego i potem ekipę do dachu, a resztę powoli, powoli sami
A jak myślicie to zorganizować mieszkając za granicą? Chcecie wrócić?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-13, 09:45   #668
caro_83
Raczkowanie

My na razie rozpoczęliśmy przygotowania pod mały remoncik - mamy kawalerkę po moim dziadku mieszkanie jest ciasne, ale własne. W przyszłości przymierzamy się do budowy domu, mój nie chce mieszkać w Warszawie i jeszcze w bloku, działkę mamy pod Warszawą, ale to pewnie perspektywa jeszcze kilku lat.
Na razie sprzedałam kanapę, jutro przyjeżdża ktoś po komodę i pewnie przez najbliższe kilka tygodni będziemy żyli na kartonach, bo na nową sofę czeka się ok. miesiąca - jeszcze jej nie wybraliśmy, i jeszcze w chcemy pomalować mieszkanie w sensie odświeżyć- mam tylko nadzieje, że do marca się wyrobimy bo już zaczynam się denerwować, że nic jeszcze nie kupione
Stary 2015-11-13, 09:59   #669
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
najwazniejsze ze na swoim, ciasne ale wlasne, my ruszylismy prosto po slubie to kasa na start byla z wesela, jak najwiecej swoimi silami tlyko wiadomo materialy z pomoca rodziców małych pozyczek do przodu no i kazdy grosz w budowe, nawet jak sie wprowadzimy to bedzie zawsze cos, ogrodzenie, garaz czy wiata kostka, wykonczyc gore takze studnia bez dna
ja zawsze powtarzam, że dom i samochód to studnia bez dna

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
A jak myślicie to zorganizować mieszkając za granicą? Chcecie wrócić?
chcemy wybudować dom i wrócić na stałe do Polski Od początku czuję, że nie tu jest moje miejsce na ziemi
W Polsce mamy rodziców, którzy pomagają nam wiele spraw pozałatwiać, więc jakoś dajemy radę. Resztę robimy na wakacjach jak jesteśmy

Dziewczyny a co myślicie o butelkach NUK? Tutaj zauważyłam, że są dość popularne w sklepach i aptekach. Jest wybór na równi z Aventem prawie i na pewno bardziej dostępne niż np Tommee Tippee
Stary 2015-11-13, 10:03   #670
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Problem w tym, że pranie wyschło i teraz trzeba wyprasować ale już się za to zabieram
Nic mnie tak nie odpręża jak prasowanie ciuchów, już nie mogę się doczekać aż będę te malutkie śpioszki prasować więc mogę przejąć Twoje prasowanie w zamian za przetarcie podłóg -nienawidzę może się to zmieni jak nabędę lepszego mopa

Malinka jakbym miała fundamenty to już byłabym zachwycona jedyne co mnie pociesza to fakt że mamy uzbrojoną działkę, ponoc z tym byłoby dużo roboty. Jak już zbierzemy poślady to myślę że szybko pójdzie, odłożyliśmy kasiorę i myslę że stan surowy postawimy bez kredytów -oby do budowy bierzemy ekipę ale dach zrobi i zafunduje tato więc tu już duża oszczędność duży domek wybraliście? parter czy z poddaszem?

Anteria szkoda zdrowia na kłótnie z chłopami, mój wczoraj przegiął ale wiem że ma w pracy meksyk i wyżywa się na mnie przez to, ale wyciągnę dziś rękę do niego bo chociaż się nie przyznaje to bez wsparcia żony już dawno by osiwiał

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 10:05   #671
Bonku
Wtajemniczenie

to prawda z tymi stresami wczoraj spięta jakaś cały dzien chodziłam poddenerwowana spać nie mogłam to i maluszek siedzial cicho dzisiaj mam spokoj wewnętrzny to co jakis czas kopniaczka dostane

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-13, 10:06   #672
caro_83
Raczkowanie

Znajoma polecała mi butelki dr brown's i smoczki hevea. macie jakies doświadczenia z tymi firmami?
Stary 2015-11-13, 10:13   #673
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
może się to zmieni jak nabędę lepszego mopa
Bardzo chętnie się zamienię i umyję Ci podłogi moim mopem obrotowym bo to sama przyjemność

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez caro_83 Pokaż wiadomość
Znajoma polecała mi butelki dr brown's i smoczki hevea. macie jakies doświadczenia z tymi firmami?
Z ciekawości spojrzałam na te smoczki i jak dla mnie wyglądają okropnie i dodatkowo te ceny
Stary 2015-11-13, 10:15   #674
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
to prawda z tymi stresami wczoraj spięta jakaś cały dzien chodziłam poddenerwowana spać nie mogłam to i maluszek siedzial cicho dzisiaj mam spokoj wewnętrzny to co jakis czas kopniaczka dostane
A moja mała właśnie kopie mocniej gdy się zdenerwuję.

Stary 2015-11-13, 10:17   #675
Bonku
Wtajemniczenie

emma a nie przeraza Cie taka mała odległość domu od rodziców? bo mnie tak ciagle mysle ze bedzie nas tesciowa nachodzic i zero prywatnosci.. bo ona nie pracuje i juz teraz nasza budowa to jej ulubiona rozrywka, firanki w kuchni odsłonięte i kino za darmo

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Bardzo chętnie się zamienię i umyję Ci podłogi moim mopem obrotowym bo to sama przyjemność

jakiego masz mopa? ja myśle o takim siedziec przy kawce a on niech jezdzi i sprząta kosztuje ok 100zł https://www.youtube.com/watch?v=XdlTfx6HXy0

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-13, 10:22   #676
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Malinka jakbym miała fundamenty to już byłabym zachwycona jedyne co mnie pociesza to fakt że mamy uzbrojoną działkę, ponoc z tym byłoby dużo roboty. Jak już zbierzemy poślady to myślę że szybko pójdzie, odłożyliśmy kasiorę i myslę że stan surowy postawimy bez kredytów -oby do budowy bierzemy ekipę ale dach zrobi i zafunduje tato więc tu już duża oszczędność duży domek wybraliście? parter czy z poddaszem?
parter + poddasze użytkowe.
Powierzchnia użytkowa to niespełna 177 mkw + garaż na 2 auta + kotłownia

Też kredytów nie chcemy dlatego zejdzie nam dłużej z domkiem
Stary 2015-11-13, 10:28   #677
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
parter + poddasze użytkowe.
Powierzchnia użytkowa to niespełna 177 mkw + garaż na 2 auta + kotłownia

Też kredytów nie chcemy dlatego zejdzie nam dłużej z domkiem
oo to faktycznie duzy! my mamy 125 użytkowej
Stary 2015-11-13, 10:37   #678
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
emma a nie przeraza Cie taka mała odległość domu od rodziców?
jakiego masz mopa? ja myśle o takim siedziec przy kawce a on niech jezdzi i sprząta kosztuje ok 100zł https://www.youtube.com/watch?v=XdlTfx6HXy0
Odległość mi nie przeszkadza i nie przeraża. Moi rodzice dużo pracują i nie mają czasu na odwiedziny. Nigdy niczego nam nie narzucają i szanują naszą prywatność. Być może na starość to się zmieni ale prawdopodobnie dostaniemy dom od teściów, którzy niedawno się wybudowali i będę miała gdzie uciec jednak czuję, że tu jest moje miejsce i chciałabym w przyszłości opiekować się rodzicami bo jestem do nich bardzo przywiązana i wdzięczna.

mój mop wygląda tak:DSCF1023.jpg bezokazyjny prezent od męża
Stary 2015-11-13, 10:37   #679
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
oo to faktycznie duzy! my mamy 125 użytkowej
mężowi podobały się inne, mnie inne i ten był taki po środku. Na kompromis musieliśmy iść jakiś, a powierzchnia to "produkt" uboczny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-13, 10:39   #680
milenujdka
Wtajemniczenie

Skończyłam prasować
Teraz trochę odpocznę i ciąg dalszy sprzątania.
W kwestii urządzania to na szczęście nie muszę się tym martwić, bo mamy dopiero co wyremontowane mieszkanie, więc jak dziecko podrośnie to wtedy coś się zacznie dziać. Teraz tylko muszę dbać o porządek
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 10:44   #681
_emma
Zakorzenienie

Nie dam rady prasować bo zaraz się uduszę co to będzie w późniejszych miesiącach
Stary 2015-11-13, 10:48   #682
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
A moja mała właśnie kopie mocniej gdy się zdenerwuję.
też tak mam

Cytat:
emma a nie przeraza Cie taka mała odległość domu od rodziców? bo mnie tak ciagle mysle ze bedzie nas tesciowa nachodzic i zero prywatnosci.. bo ona nie pracuje i juz teraz nasza budowa to jej ulubiona rozrywka, firanki w kuchni odsłonięte i kino za darmo
Bonku, musisz sobie sprawić dobre rolety w pomieszczeniu od tej strony, co będzie teściowa... albo inaczej, specjalnie tam uprawiać gorący seks bez zachamowań, może jej się odwidzi podglądanie

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Skończyłam prasować
Teraz trochę odpocznę i ciąg dalszy sprzątania.
W kwestii urządzania to na szczęście nie muszę się tym martwić, bo mamy dopiero co wyremontowane mieszkanie, więc jak dziecko podrośnie to wtedy coś się zacznie dziać. Teraz tylko muszę dbać o porządek
u nas podobnie. nawet ściany w mniejszym pokoju turkusowe, coś jakby przewidzieliśmy a ja właśnie wstawiłam drugie pranie, poodkurzałam, zmyłam podłogi i pozbierałam różne graty, jeszcze kuchnia
Stary 2015-11-13, 10:50   #683
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
177 mkw + garaż na 2 auta + kotłownia
To ile Wy planujecie dzieci ?
Stary 2015-11-13, 10:50   #684
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie dam rady prasować bo zaraz się uduszę co to będzie w późniejszych miesiącach
no tak od rodzicow to inaczej, mnie od tesciow okno w okno przeraza, bo juz widzę jak jest.. ledwo przyjedziemy juz do nas leci.. przeciez i tak zaraz bysmy do niej przyszli na kawe czy cos.. nie da słowa sobie na spokojnie zamienić z meżem i trzeba jej opowiadac co akurat ustalamy.. jak nas tak bedzie osaczac jak tam bedziemy mieszkac to oszaleje.. bo niby swoje ale nie do końca czuje sie jak u siebie.. moze jak by pracowała to miala by jakies swoje zycie a nie zyje naszym.. pomimo ze ma 6 corek...
Stary 2015-11-13, 10:51   #685
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
też tak mam
Nasze dzieciaki w taki sposób chcą nam przekazać, że mamy się ogarnąć.

Stary 2015-11-13, 10:54   #686
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Bonku, musisz sobie sprawić dobre rolety w pomieszczeniu od tej strony, co będzie teściowa... albo inaczej, specjalnie tam uprawiać gorący seks bez zachamowań, może jej się odwidzi podglądanie

na szczęscie ustawienie jest takie ze od jej strony jest garaż to (ona jest tak z boku) do okna nie zaglądnie ale widac czy samochod stoi czy jestesmy czy pojechalismy i ogolnie ze sie w domu świeci, rolety obowiązkowo przed wprowadzinami te zewnetrzne bedziemy montować moge sie na materac wprowadzic ale bez rolet ani rusz no u nas w domu kazdy ma swoja prywatnosc ceni się to i do tego jestem przyzwyczajona, takie wlazenie komus na glowe dla mnie to masakra i nigdy sie do tego nie przyzwyczaje a jak sie jej cos mowi to sie obraza i płacze bo jak jej syn mogł powiedziec zeby sie nie wtrącała ona sie martwi.. bo on ma 2 latka i trzeba za nim chodzic i wszystko mówić..

Edytowane przez Bonku
Czas edycji: 2015-11-13 o 10:56
Stary 2015-11-13, 10:56   #687
moooniaaaa
Zakorzenienie

Bonku
A tż nie może mamy przystopować? czy to taki charakter po prostu?

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Sławek, ładne imię

Cytat:
O to to, dobrze gada
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 10:59   #688
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
To ile Wy planujecie dzieci ?
jak Bozia da to 2 albo 3

Niby w projekcie mamy 2 pokoje na dole + 3 na górze + sypialnia nasza, ale zmieniamy trochę układ i pokoje będą tylko na górze, a na dole będzie powiększony salon i pokój gościnny. Możliwe, że zrezygnujemy też i z niego albo z jednego na górze i zrobimy pralnio-suszarnię

Cytat:
no tak od rodzicow to inaczej, mnie od tesciow okno w okno przeraza, bo juz widzę jak jest..
też tak będę mieszkać. Po sąsiedzku z teściową
Stary 2015-11-13, 11:00   #689
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
bo on ma 2 latka i trzeba za nim chodzic i wszystko mówić..
Masakra już wolę moją teściową, która nigdy nie potrafi mi doradzić. Jest taką osobą, która zawsze stoi gdzieś z boku ale gotowa do pomocy w razie gdy ją ktoś o to poprosi.
Stary 2015-11-13, 11:01   #690
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Sławek, ładne imię
ja mam średnie skojarzenia z tym imieniem

ale tak czasami już chyba jest, że przez jakieś osoby mimo, że imię ładne odpada w przedbiegach

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości