![]() |
#811 | |
niecnotliwa dziewica
|
Dot.: Scend Barł czyli Scent Bar LVIII
Cytat:
![]() I, Redzia, tu nie chodzi o tysiące. Sorry, ale jak człowiek się znajdzie w sytuacji, ze nie ma 20gr na kajzerkę, odruch oszczędzania włącza się w trybie automatycznym ![]() A ponieważ ślepa gienia doczytała wypowiedź odnośnie bielizny to dodam, ze tego i na tym to nie oszczędzam. Bielizna musi być zawsze tip top, ewentualna randka jest nieistotna. Zresztą, mój mnie i tak woli bez i nie zauważa, co mam na sobie, wiec jest to kwestia mojego osobistego nastawienia.
![]() |
#812 |
Nindżopesz
|
Toć ja nie mówię, że jak ma się sezonową fuchę to żeby od razu przepitolić całą kasę na drogie dyrdymały, ale jeśli sytuacja jest ustabilizowana i nie zanosi się na nagłą zmianę (tak wiem, zawsze może wybuchnąć wojna i inna takie) to po co nadal kupować u Chińczyków.
Analogicznie - jeśli sytuacja jest słaba i nie ma szans na poprawę to nie namawiam na zaciąganie kredytów. Ot, o sobie piszę - nie zarabiam kokosów ale nie będę sobie pudru za 200 od ust odbierać póki mnie na niego stać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#813 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() Tylko wiesz... z tą stabilizacja na rynku pracy to jednak bywa różnie.... człowiek nie zna dnia ani godziny (w każdym razie w prywatnej firmie). Ja takiego poczucia np.absolutnie nie mam, mimo, ze umowę mam na czas nieokreślony. Co z tego? Może mnie wyp.iepr.zyć w dowolnym momencie w ciągu trzech minut i zostanę - bez wypowiedzenia, bez oszczędności, z rozmaitymi zobowiązaniami.
![]() |
#814 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale na Chmielnej jest knajpka, która jest urocza w środku i ma ogródek. Tylko za chiny ludowe nie pamiętam w którym miejscu ani tym bardziej jak się zwie ![]() Odruch oszczędzania jest bardzo dobrym odruchem, ale nie gdy rzecz się psuje ze starości i nie nadaje się do niczego poza koszem, bo nawet kothę czy pieseła szkoda na to kłaść, to to jest marnotrawstwo a nie oszczędność, IMO I u mnie tak się rzeczy właśnie marnują. Bo kupuję porządne, bo ma być na lata, nie noszę, bo oszczędzam, bo jak roboty nie będzie, to tak porządnego już nie kupię, po czym do sweterka mole się dobierają i jest po sweterku ![]() ![]() Do tego okazuje się, że torebki pewnej pani projektantki z "materiału skóropodobnego" jeśli stoją w sklepie 3 lata a później we własnej szafie kolejne 2, to nadają się tylko na śmietnik, bo zaczynają obłazić ![]() Skóra nienoszona zaczyna twardnieć. Że o futrach to już nawet nie wspominam ![]() Co innego jeansy, ale przyzwoite są praktycznie nie do zdarcia a jak się porwą to i tak będą modne, jak nie w tym sezonie to w następnym ![]() ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Fajnie fajnie, miałam juz nie włazić do Zarowni az do wyprzedazy w grudniu, ale nie, weszłam dzisiaj i wrocilam z 3 "szmatami"
![]()
#817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie dosyć, że grzejniki znowu zimne, to i wody ciepłej nie ma. Jak w domu będzie tak samo to ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
#818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poka ![]() Co do oszczędzania..to już się kiedyś wyrazilam, gdzie to mam. Podtrzymuję ![]() I nie, nie jestem ani milionerką, ani bogata z domu ![]() Nie po to zasuwam,żeby sobie żałować czegoś na co mam ochot albo co mi sie podoba. Robotę mozna stracić, albo nie, można wyjść z domu i rąbnie we mnie samochód albo nie, albo spadnie meteoryt mi na leb albo nie, albo będzie denominacja czy jakiś inny bankowy wynalazek albo nie itd itp. Wiadomo,ze najpierw rachunki i podstawowe oplaty, a reszta na przyjemności ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#819 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() A takie tam pierdoły, jedne gacie w stylu motocyklowym z zamkami, z takiego jakby miekkiego zamszu, ale to sie nei sciera. A dwie kolejne rzeczy wziełam, bo lezały fajnie, a miały ceny obnizone o połowe - spodnie cygaretki w cetki kolorowe (typowe na wiosne/lato) i koszula w kwiatowe wzorki. Mam identyczne zdanie o oszczedzaniu, jak Ty, teraz sobie przysięgłam oszczedzac i oczywiscie gdzie tam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#820 | ||
Nindżopesz
|
Cytat:
Toteż właśnie u mnie się tak nie marnują bo jak już kupię to noszę (ależ jestem rozsądna! ![]() Cytat:
![]() Inna sprawa, że ostatnimi czasy niepotrzebnie kupowałam niektóre rzeczy, teraz już mam wsio co mi potrzebne i czas przystopować. Daję sobie bana na drogą kolorówkę, perfumy, buty i ciuchy bo mam, ale nie wykluczam zakupów pielęgnacyjnych czy biżuteryjnych - ale już za mniejsze kwoty. No i wiadomo, jak coś mi się skończy czy rozwali to nie będę żydować. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#821 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tyniec chodzi o to jak zabronić innym tylko jak samemu przestać żydzic i trzymać rzeczy na zapas ![]()
![]() |
#822 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie oszczędzam pieniędzy tylko te torebki co je już kupiłam i szukam nowej, tańszej, bo tych drogich to szkoda mi nosić, bo się zniszczą ![]() Ale jutro idę do pracuni z krokodylem, a co ![]() ![]() ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#823 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#824 |
Zakorzenienie
|
Redzia, oki, jak sobie przypomnę która to, to dam znać.
![]() ![]() |
![]() |
#825 | ||
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() A widzisz, jak to jest, jak sie zaczyna czytać wizaz od końća ![]() A no fakt, czasami zdarzy mi się oszczędzić coś, ale coraz mniej to mi się zdarza, bo fakt, kij wie co będzie jutro, wiec po co oszczędzać coś i nie nosić/uzywac ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#826 |
Zakorzenienie
|
Poszłam oblukać koszule w kwiatowe wzorki
![]() ![]() Zjadłam ten ryż workowy, w smaku dobry, ale zapach z gatunku bleh ![]() Kupuję ryż we włoskim sklepie i raz pachnie dobrze a za jakiś czas pojawia się partia śmierdząca workiem. Powinni dodawać naklejkę z tekstem "Jeść tylko w czasie kataru" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Ponoc najmodzniejszy wzór na koszulach w tym sezonie
![]() A gdzie oblukiwałas? ![]() ![]() ![]() A tak btw sprzętu telefonicznego - jestem pod wielkim wrazeniem, ze 6S-ka wytrzymuje mi 5-6 dni bez ładowania. A nie liczyłam na wiele, bo Z3 ładowałam co dzien albo co drugi dzien ![]()
#828 |
Zakorzenienie
|
Corii,
1. Na stronie Zary ![]() 2. Jak dojdą do 2 tyg. to kupię ![]() ![]() Idę do domu i spać. Kolorowych ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#830 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rewela, brzmi jak moje ukochane czasy i klimaty! Very maj stajl, uwielbiam Foofajtersów, nocne włóczęgi po ulicach, Kazimierz ma kapitalny klimat! ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#831 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#832 |
Zakorzenienie
|
na co dzień tylko mięciutka bawełna, najlepiej w jakieś kolorowe śmieszne wzorki
![]() Koronki przewiewają zimą (i nic nie zatrzymują ![]() ![]() Jutro mamy zaproszenie na impreze do rodzinki. Z jednej strony fajnie, bo rodzinka spoko i dawno ich nie widziałam, ale jak pomyslę o tym żarciu, a ja na diecie... ![]()
#833 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() 2. ![]() A w ogóle to chyba się przestawię z samonośnych pończoch na takie do pasa ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#834 | |
Zakorzenienie
|
będe nosić gacie jakie mi się podobają
![]() (a i tak ich nikt nie widzi oprócz mnie ![]() jakby to powiedzieć... pomimo brania piguł suchość mi nie grozi. Gin mówi, że tylko się cieszyć, mi nie jest do śmiechu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziś szczęśliwa trzynastka - dzień wypłaty ![]() ![]() Zatoki przestały boleć, jeszcze ząb mógłby przestać dawać znać o sobie ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2015-11-13 o 09:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#835 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() 2. wynaleźli coś takiego, co się nazywa wkładki higieniczne. 3. W kwestii zęba - ![]()
![]() |
#836 |
Zakorzenienie
|
Co kto lubi
![]() do prześwitującej koronki? nope ![]()
#837 |
Nindżopesz
|
Bawełna rulez!
![]() Byyyło już o bieliźnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#838 |
niecnotliwa dziewica
|
Toć napisałam - kwestia gustu - mnie akurat nie przeszkadza
![]() Czemu Gatta nie ma pasów, tak a propos? Chociaż już wynalazłam sobie jeden na Alledrogo.
#839 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() moja babcia miała pełno rzeczy do noszenia tylko "do kościoła" Mój tata nadal sie z tego śmieje, chociaż wtedy to było normalne ![]() Cytat:
![]() chociaż ja mam problem z wydawaniem na siebie, zawsze sie 10 razy zastanowię zanim coś droższego, nie wiem w sumie skąd mi się to wzięło ![]() Cytat:
![]() frakcja koronek i bawełny się już wypowiadały ![]() ja z frakcji bawełny, ale to z powodów technicznych, niestety nie toleruję koronek, jest mi w nich niewygodnie i łapię infekcje ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#840 | ||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.