|
|
#721 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
I..jednak nie zasnelam
wzielam sie za sprzatanie, teraz dokoncze, odpoczne i wezme sie za prasowanie ciuszkow malego ciekawego jak nisko zejdzie moja deska do prasowania, bo poprasowalabym na siedzaco ![]() Cytat:
![]() Cytat:
do szpitala sobie kupie mala paczke do wpakowania do torby ![]() Cytat:
Biedna jestes ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#722 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piekę rzeczy na urodziny TZ. Jutro rodzina do nas przychodzi. Cytat:
Da radę. Ma ciebie słuchać przede wszystkim. Cytat:
Ale fajne widoki. Skąd u Was komary????? Cytat:
Trzymaj się Cytat:
Moze tylko sie rozciągał b |
|||||
|
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
Baby tak jak dziewczyny pisały to prześcieradło 38x80 będzie dobre.
candy nie przejmuj się, tak jak piszesz wystarczy delikatnie ruszyć i już będzie inny pomiar. Ja też o ten brzuszek się martwię i na każdej wizycie pytam czy jest ok. Jakieś niewielkie odchylenia też sa normalne i szybko wracają od normy. lune mój mały tak samo wczoraj zrobił, jeszcze mąż trzymał rękę i mówi, że on się chyba odwrócił i od wczoraj jakoś go inaczej czuję. Kurcze ja bym nie chciała bo leżał cały czas główką w dół. malwi współczuję, najgorsze że już się nastawiałaś na wyjście od 2 dni, a tu jednak nie ![]() Co do pomyłek w płci to też mi się zdaje, że najczęściej to sa wtedy gdy dziecko się nie chce pokazać tylko się chowa i gdzieś tam raz uda się gin coś podejrzeć i rodzice się nastawiają a później niespodzianka. |
|
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz wiem, ze nastepne badanie bedzie w przyszlym tygodniu, jesli nic sie nie zmieni. Leze na pewno do piatku
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie dziwię się ze Ci ciężko Cytat:
![]() u mnie właśnie sie obrócił tak ze jest teraz główką do góry |
||
|
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chyba doszła moja paczka z gemini
Mamie właśnie zostawił kurier awizo że do odebrania na poczcie.. a koszule wczoraj doszły i nic innego nie zamawiałam
|
|
|
|
#727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super oby to bylo to ![]() Ja zaraz pakuje nas i az sie boje tych 300 km do rodzicow.... Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok. |
|
|
|
|
#728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rób postoje dasz radę spokojnie
|
|
|
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedź ostrożnie, warunki są dobre więc będzie dobrze
|
|
|
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi współczuję
Magda, o matko! Ekspresowe to gemini u Ciebie ![]() Byłam na krótkim spacerku. Teraz biorę się za prasowanie kocyków, które wyschły wczoraj błyskawicznie
|
|
|
|
#732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powodzenia i kciuki! Ja sama sie boje tych 120 km do Wrocka jutro.. Dziewczyny, posprzatalam dokladnie swoja komode hemnes, ta najwieksza i cala polowa pusta dla maluszka wiec jak na razie zadnej komody nie kupuje i zobacze jak w te polowe zmiesci sie synek tym bardziej, ze w garderobie ma dla siebie cala jedna szafke jeszcze, a komode chcialabym wykorzystac na bodziaki, czapeczki, skarpetki i moze jakies kosmetyki nic wiecej kocyki, kombinezony, sweterki pojda do garderoby, a pampersy chusteczki nawilzane i inne przybory higieniczne na polkoprzewijak i tym sposobem zamiast wydawac 400 zl na komode, wydam 150 zl na polkoprzewijak i juz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
Casaa ja też dzisiaj jadę z TŻ do rodziców, ale my na szczęście tylko 170km. Rób postoje tak jak Magda mówi i dasz radę
|
|
|
|
#734 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez wlasnie wlaczylam zelazko prasowanie body czas start ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jerzyczka spokojnie się zmieścisz. Mi ubranka zajęły nie całą jedna szufladę, w drugiej mam śpiworki, prześcieradełka, a w tej głębokiej mam wszystkie kosmetyki, pampersy, chusteczki, podkłady itd. W tej małej mam pieluch tetry i flanele. I jeszcze jedna zostaje mi np na kocyki czy coś. Więc Ty do połowy mając jeszcze inną szafę tez się zmieścisz ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- A ja może bym poszła kocyki uprać, tak zrobię |
|
|
|
|
#737 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja za oknem widzę łąkę i las ![]() Cytat:
A tak serio, to męczyłam go 1,5 tygodnia żeby zadzwonił do naszego kumpla, który pracuje w remontach - TŻ robił mały remont u mojej mamy i miał kłaść tapetę. Mówię: zadzwoń do X, niech przyjedzie, jakoś to razem ogarniecie, chociaż niech zerknie czy dobrze kładziesz itp. No i tak jęczałam i jęczalam, on się w końcu wkurzył, że 'ja i mama uważamy, że sobie nie da rady' (typowy chłop). Tłumaczę, że nie o to chodzi, ale zawsze to lepiej z kimś itp. Dobra, w końcu zadzonił, X przyjechał, położyli część razem i TŻ sam potem przyznał, że 'nie dałby rady sam'. No losie ![]() W takich sytuacjach każę mu powiedzieć 'magiczne zdanie', czyli... ŻONA MA ZAWSZE RACJĘ Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aaaa no to !Matko, naprawdę Wam się chce to prasować ?
|
||||
|
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
Casa jedz pomalu, rob przerwy i dasz rade.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi, o kurczę
A rozważają podanie sterydów na rozwój płuc 'w razie wu'?
|
|
|
|
#740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja sobie chyba okno otworzę to się dotlenię ![]() Cytat:
Ooo pół komody Ci wystarczy na tyle rzeczy U mnie niestety nie ma garderoby ani dużej szafy więc kocyki, kombinezony i inne leżą w komodzie, ale jakby je zabrać to bym miała dwie szuflady ekstra Na skarpetki polecam koszyk albo pudełko po butach Nawet jak później nie będzie mi się chciało tak ładnie układać to po prostu je wrzucę tam i będą grzecznie leżały a nie po całej szufladzie
|
||
|
|
|
#741 |
|
Zadomowienie
|
Malwi - trzymaj się
Ewusia - dla mnie najbardziej jest to nie pojęte, że ... skoro cukier mam w normie, np. po 3 herbatniczkach (chociaż akurat w moim przewodniku są w jadłospisie 3 herbatniki), to teoretycznie oznacza organizm radzi sobie z przetworzeniem glukozy. Dlaczego więc nie mogę jeść słodyczy? Właśnie przeczytałam, że moja mała ma ułożenie podłużne główkowe. A to oznacza najbardziej doogdną pozycję do porodu. Ciekawe czy tak zostani... Oby
|
|
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie nie, zostalo mi prawie 3 tygodnie, zeby plucka sie rozwinely, wiec moze zakladaja, ze jesli skraca sie 0,5 cm na tydzien, to powinnam sie wyrobic. Zobaczymy co bedzie. Jeszcze wiecej lezec, a leze caly czas, tyle co do wc chodze.
|
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wlasnie za wrocek jeszcze 80km mam ![]() Candy, haslo padalo wielkorotnie, w cukrzycy nie ma logiki ![]() Dzieki dziewczyny
Edytowane przez Casaa Czas edycji: 2015-11-13 o 12:12 |
|
|
|
|
#744 |
|
Zadomowienie
|
Casaa - a jak z Twoim cukrem? Dobrze?
|
|
|
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
I do mnie paczuszka dotarła, doszedł AngelCare
|
|
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj ok, na czczo 84, po sniadaniu 103. Wczoraj tylko sniadaniowy i obiadowy byl w okolicy 130... Najlepiej jak pojechalismy do takiej a'la amerykanskiej knajpki hamburgerowej i tem wzielam steka hamburgerowego wolowego z pieczarkami i cebula smazona do tego dziki ryz i salatka z zielonego ogorka i rzodkiewki, oczywiscie calej porcji nie zjadlam bo byla dla mnie za duza ale cukier po tym 82 :P |
|
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mam pojęcia, sama jestem w szoku. I to w listopadzie! Ja właśnie skończyłam tablicę motywacyjną dla córki, ciekawe czy się sprawdzi, bo inaczej już pomysłów brak na nią.
|
|
#748 |
|
Zadomowienie
|
Odebrałam wyniki krzywej i wszystko w normie. Także nie dołączę do zacnego grona słodkich mam
Pojem w święta ufffff 😁 |
|
|
|
#749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Pewnie juz kiedys ktoras z Was pisala ale przypomnijcie prosze jaka jest dla nas dopuszczalna dzienna porcja magnezu???
---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
|
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi gin mówił że 800 mg. I tyle biorę |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

wzielam sie za sprzatanie, teraz dokoncze, odpoczne i wezme sie za prasowanie ciuszkow malego
ciekawego jak nisko zejdzie moja deska do prasowania, bo poprasowalabym na siedzaco 

A ja wstałam jeszcze wcześniej = jeszcze dłuuuuższy dzień.

dasz radę spokojnie 

!