Mamy marzec 2016:) Część V - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-13, 11:02   #691
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
na szczęscie ustawienie jest takie ze od jej strony jest garaż to (ona jest tak z boku) do okna nie zaglądnie ale widac czy samochod stoi czy jestesmy czy pojechalismy i ogolnie ze sie w domu świeci, rolety obowiązkowo przed wprowadzinami te zewnetrzne bedziemy montować moge sie na materac wprowadzic ale bez rolet ani rusz no u nas w domu kazdy ma swoja prywatnosc ceni się to i do tego jestem przyzwyczajona, takie wlazenie komus na glowe dla mnie to masakra i nigdy sie do tego nie przyzwyczaje a jak sie jej cos mowi to sie obraza i płacze bo jak jej syn mogł powiedziec zeby sie nie wtrącała ona sie martwi.. bo on ma 2 latka i trzeba za nim chodzic i wszystko mówić..
to dobrze z tym garażem... moja teściowa aż taka nie jest, ale też ma inne przyzwyczajenia niż u mnie w domu... u mnie zawsze ktokolwiek nas odwiedzał to dzwonił wcześniej, żeby się zapowiedzieć, zapytać czy może zajrzeć itp. a teściowa przychodzi znienacka jak ja to mówię na kontrol. Pół biedy jak jest TŻ, ale kiedyś przyszła jak byłam sama, chora w domu żeby mnie odwiedzić... ja tu leżę w łóżku w piżamie a ona przyszła i herbatkę trzeba zrobić, wiadomo i głupio się człowiek czuję w piżamie przy niej... ale powiedziałam wtedy TŻ, że głupio mi było i żeby jakoś delikatnie pogadał z mamą, bo ja nie czuję się zbyt komfortowo przy takich nalotach... no to jej powiedział i się w miarę uspokoiło. Dużo rzadziej jej się tak zdarza, ale jednak zdarza... też lipa, bo czasem klamkę pocałuje i potem dzwoni że była a nas nie było, no ale nie będę się przejmować, bo czyja wina? Jakby zadzwoniła, to byśmy nie wyszli, albo powiedzieli żeby przyszła kiedy indziej...
Stary 2015-11-13, 11:04   #692
verrerie
Rozeznanie

nessea ja mam od tygodnia kaszel. Kaszle non stop, boje sie zeby synkowi to nie zaszkodzilo. Robie nebulizacje z Pulmicort i Steri-Neb ale narazie poprawy brak. Caly brzuch mnie boli od kaszlu wykoncze sie tak mnie szarpie.

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 11:05   #693
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
ja mam średnie skojarzenia z tym imieniem

ale tak czasami już chyba jest, że przez jakieś osoby mimo, że imię ładne odpada w przedbiegach
Dokładnie tak jest
Ja np. jak słyszę imię Ania i Kasia to mnie trzęsie
Dlatego będę wybierać spośród imion oryginalnych które z nikim się nie kojarzą
Stary 2015-11-13, 11:06   #694
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
ja mam średnie skojarzenia z tym imieniem

ale tak czasami już chyba jest, że przez jakieś osoby mimo, że imię ładne odpada w przedbiegach
oj zdecydowanie... ja mam takie mieszane uczucia co do imienia Wojciech.... może i mi się podoba, może i nawet brałam pod uwagę w wyborze, ale TŻ przypomniał mi jednego takiego "Wojtusia" i w moment mi przeszło
Stary 2015-11-13, 11:07   #695
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
nessea ja mam od tygodnia kaszel. Kaszle non stop, boje sie zeby synkowi to nie zaszkodzilo. Robie nebulizacje z Pulmicort i Steri-Neb ale narazie poprawy brak. Caly brzuch mnie boli od kaszlu wykoncze sie tak mnie szarpie.
biedna

idę do sklepu, bo obiad i babeczki się same nie zrobią
Stary 2015-11-13, 11:11   #696
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Bonku
A tż nie może mamy przystopować? czy to taki charakter po prostu?
mowi jej ale ta sie obraza płacze jak mała dziewczynka.. bo jak on mogł tak jej powiedziec.. a potem dalej swoje..

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

na wszystko jest sposób, nie po to budujemy i kazdy grosz wydajemy zeby nie czuc sie jak u siebie, ja sobie poradze najwyzej bedę tą złą najgorszą
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 11:14   #697
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
mowi jej ale ta sie obraza płacze jak mała dziewczynka.. bo jak on mogł tak jej powiedziec.. a potem dalej swoje..

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

na wszystko jest sposób, nie po to budujemy i kazdy grosz wydajemy zeby nie czuc sie jak u siebie, ja sobie poradze najwyzej bedę tą złą najgorszą
ale manipulatorka...

Trudno, tak jak mówisz, najwyżej będziesz dosadna i wredna, skoro nic innego na nią nie działa... Twój dom to Twój dom i mają panować tam Twoje reguły i Ty masz się czuć tam dobrze, a nie pod obstrzałem teściówki, czy kogokolwiek innego a ona będzie się musiała pogodzić, że jej syn nie ma już 2 lat, tylko sam wkrótce zostanie ojcem i jest dorosłym, odpowiedzialnym człowiekiem, który ma prawo myśleć po swojemu..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-13, 11:20   #698
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Przyjechała praleczka

Dziewczyny, mam dosyć codziennych obiadów
Stary 2015-11-13, 11:21   #699
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
ale manipulatorka...

Trudno, tak jak mówisz, najwyżej będziesz dosadna i wredna, skoro nic innego na nią nie działa... Twój dom to Twój dom i mają panować tam Twoje reguły i Ty masz się czuć tam dobrze, a nie pod obstrzałem teściówki, czy kogokolwiek innego a ona będzie się musiała pogodzić, że jej syn nie ma już 2 lat, tylko sam wkrótce zostanie ojcem i jest dorosłym, odpowiedzialnym człowiekiem, który ma prawo myśleć po swojemu..
jest udana, jak przyjezdzałam niby gotowac cos na budowe to nic mi nie dała zrobic nie nie ona sama, ja zrobie idz odpocznij... moja budowa pasuje zebym to ja zrobila mowie, że ziemniaki obiore chociaz to poszła po te ziemniaki i skrecila do pokoju obierac hah masakra
Stary 2015-11-13, 11:24   #700
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
mnie też tak kaszle.. dlatego idę dziś d rodzinnego niech mi kuzwa coś da
mój mały dzis spokojny jak nigdy, cisza d rana ale tłumacze sobie to tym, ze mama chora to i synuś sie pewnie nie czuje super

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
oj zdecydowanie... ja mam takie mieszane uczucia co do imienia Wojciech.... może i mi się podoba, może i nawet brałam pod uwagę w wyborze, ale TŻ przypomniał mi jednego takiego "Wojtusia" i w moment mi przeszło
Mnie sie Wojtek podoba bardzo ale mam bliskiego kuzyna o takim imieniu no i nie dam tak synowi

a z imieniem Igor to było tak.. że całe zycie mówiłam, że mój syn to będzie Bruno.. jak sie dowiedziałam że to będzie syn to mówie no Igor jak nic Igor TŻ kręcił nosem ale w końcu się dał przekonać to imie sie po prostu pojawiło w mojej głowie ...i zostało

byłam w rossmanie... dziki, dziki tłum kobiety grzebaly w tym podkladach jezusie.. nie mogłam się dopchac masakra ale udało się mam co chciałam haha no i kocham rossman, że nie tzreba stać w kolejce, mam wrazenie ze ta kasjerki tylko wypatruja ciężarne bo to sekunda może dwie i już wołają cie do osobnej kasy i dobrze bo tak mi się sikac chciało

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 11:24   #701
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Przyjechała praleczka

Dziewczyny, mam dosyć codziennych obiadów
Mnie czeka wymiana pralki.

Ale, że nie chce się codziennie gotować czy brak pomysłów?

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-13, 11:26   #702
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Bonku, myślę że po jednym czy dwóch akcjach z płaczem przestałabym zwracać na to uwagę. Co innego jak ktoś płacze szczerze, a co innego jak chce coś tym ugrać. Takie manipulacje nie powinny działać ani na Ciebie, ani na Twojego męża i nie powinny być jakimkolwiek argumentem
Stary 2015-11-13, 11:26   #703
Bonku
Wtajemniczenie

ja sie dalej zastanawiam między Kacprem a Leonem miedzy czasie po głowie mi Wiktor chodzi
Stary 2015-11-13, 11:28   #704
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Ale wam zazdroszczę tych domów. Jak przy kawie zaczęłam z tż temat, to tylko powiedział 'a kogo na to stać?' i rozmowa zamknięta :-D[COLOR="Silver"]
u mnie to samo

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Zazdroszczę wam urządzania własnych domków. My się pewnie nigdy nie zdecydujemy. Puki co wynajmujemy.

U mnie też ciężko. Coś nie możemy się dogadać z Tz-tem. Nigdy nie zrozumie facetów. Wymagają ciągłego proszenia się i mówienia. A ja już nie mam siły prosić się o rzeczy normalne.

Mój maluszek też spokojniejszy się zrobił, ale chyba po prostu odczuwa moje emocje.
ja tez coś ostatnio z TŻ mamy spięcia i dogadać się nie mogę. Brakuje mi wsparcia z jego strony

Ogólnie mam dziś kiepski dzień od rana złe samopoczucie - nawet nie wiem dlaczego jest mi smutno i wszystko mnie złości - wystarczy że ktoś po prostu się do mnie odezwie
chyba jestem zmęczona..
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 11:29   #705
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Bonku, myślę że po jednym czy dwóch akcjach z płaczem przestałabym zwracać na to uwagę. Co innego jak ktoś płacze szczerze, a co innego jak chce coś tym ugrać. Takie manipulacje nie powinny działać ani na Ciebie, ani na Twojego męża i nie powinny być jakimkolwiek argumentem
na mnie nie działają.. ale wiesz siostrom mieknie serce bo mama płakała, jak jej cos zwrociła uwage zeby przestała niańczyć męża, najlepsze było hasełko jak mi szwagierka powiedziała, że teściowa powiedziała coś takiego jak sie mąż po slubie do mnie wprowadził "jak by M mieszkał to by go przypilnowała obudziła.." ręce opadają
Stary 2015-11-13, 11:29   #706
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
ja sie dalej zastanawiam między Kacprem a Leonem miedzy czasie po głowie mi Wiktor chodzi
Leon.
Mi się najbardziej podoba Antosia, ale TŻ się nie podoba. On chce Hanie lub Zosię.

Stary 2015-11-13, 11:30   #707
fjolek
Zadomowienie

tez mam uczulenie na imie Anka i Kaska jedna to byla tż a druga to siostra bylego wredna sucz bleeee
natomiast imie Bruno mi sie kompletnie nie podoba mialam maskotke miska z napisem bruno na beczulcee taki niedzwiadek BRUNON to brzmi bardziej jak imie ale Bruno jak mis ale co kto lubi ja jak powiedzialam kolezankom wpracy jak nazwe corke to tez byly zniesmaczone hahhaha
imie Sławek i Igor dla mnie super

Edytowane przez fjolek
Czas edycji: 2015-11-13 o 11:31
fjolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 11:31   #708
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
o tak Wiktor też piękne imie Leon mi sie kojarzy tylko z filmem Leon Zawodowiec

ja kupiłam schabowe na jutro, ale nie wiem co do nich zrobic haha

Stary 2015-11-13, 11:31   #709
sowa2806
Rozeznanie

Moim faworytem było na początku imię Leon mały Leoś ale moj tZ miał opory a Mikołaja jakoś przełknął . A od kiedy w domu u rodziców zaczęłam mowić ze albo Miki albo Leoś to wszyscy Miki zacEli do brzucha wołać
sowa2806 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-13, 11:33   #710
misia880
Zakorzenienie

Zamowilam uzywane z olx i takie mam cudo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1447414387776.jpg (48,4 KB, 21 załadowań)

Stary 2015-11-13, 11:34   #711
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Będzie elegancik.

Stary 2015-11-13, 11:34   #712
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
wszystkie ciekawe
Wiktor najpoważniejsze chyba. Ważne też żeby do nazwiska pasowało.

My zastanawiamy się między Heleną, Zofią a Anastazją
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 11:36   #713
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość
tez mam uczulenie na imie Anka i Kaska jedna to byla tż a druga to siostra bylego wredna sucz bleeee
natomiast imie Bruno mi sie kompletnie nie podoba mialam maskotke miska z napisem bruno na beczulcee taki niedzwiadek BRUNON to brzmi bardziej jak imie ale Bruno jak mis ale co kto lubi ja jak powiedzialam kolezankom wpracy jak nazwe corke to tez byly zniesmaczone hahhaha
imie Sławek i Igor dla mnie super
a to tak ze wszystkim kazdy ma swoj gust a potem sie kazdy przyzwyczaja, ja tez nie lubie imion typu Kaśka Aśka Baśka bo całe zycie jestem Gośka oczywiscie nikogo nie obrażając bo to popularne imiona kiedys były i jeszcze jak tesciowa mi powiedziala a jak bedzie dziewczynka to będzie Kasia to już w ogóle

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Kacper strasznie popularne wlasnie ehh zobaczymy
Stary 2015-11-13, 11:36   #714
verrerie
Rozeznanie

Oj dziewczynki, my z imieniem to mamy przeprawe. Ja chce Frank, a moj maz uparl sie na Harry, a mnie sie tak strasznie nie podoba w ogole przestalismy o tym rozmawiac bo tylko sie wkurzamy.

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 11:39   #715
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj dziewczynki, my z imieniem to mamy przeprawe. Ja chce Frank, a moj maz uparl sie na Harry, a mnie sie tak strasznie nie podoba w ogole przestalismy o tym rozmawiac bo tylko sie wkurzamy.
Harry Potter zagraniczne imiona lepiej brzmią, nawet Frank ładniej niz Franek, Michael, John u nas Jasiek czy Christina brzmi super a u nas Kryśka
Stary 2015-11-13, 11:39   #716
misia880
Zakorzenienie

mnie się podobają imiona męskie twarde własnie Wiktor/ Adrian/Igor/ Bruno takie które mają mało zdrobnień. No bo Maciej.. Maciuś, Misiu itp do Igora powiem tylko Igorek... ale zazwyczaj samo nasuwa się Igor więc jest twarde ja się ciesze

ja uważam np. ze moje imie jest ładne tata mi wymyślił - Agnieszka nie narzekam na nie, lubie je.

Stary 2015-11-13, 11:45   #717
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
mnie się podobają imiona męskie twarde własnie Wiktor/ Adrian/Igor/ Bruno takie które mają mało zdrobnień. No bo Maciej.. Maciuś, Misiu itp do Igora powiem tylko Igorek... ale zazwyczaj samo nasuwa się Igor więc jest twarde ja się ciesze

ja uważam np. ze moje imie jest ładne tata mi wymyślił - Agnieszka nie narzekam na nie, lubie je.
Agnieszka super, mała Agnieszka duża Agnieszka bo Agniesia to tak się raczej nikt nie zwraca ewentualnie rodzice mąż czy ktos bliski a nie Małgorzata, Gośka Gosia, Małgosia Małgośka gocha milion odmian wrr
Stary 2015-11-13, 11:49   #718
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caro_83 Pokaż wiadomość
Znajoma polecała mi butelki dr brown's i smoczki hevea. macie jakies doświadczenia z tymi firmami?
Te butelki są najlepsze jeśli dziecko ma kolke i jest na mm. Jeśli nie ma kolek to trochę bez sensu ich używać. Co do smoczków to jeśli chcesz coś mniej popularnego a bardziej funkcjonalnego to lepsza firma to difrax. Jedyne smoczki ortodontyczne na rynku

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 11:50   #719
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Ale, że nie chce się codziennie gotować czy brak pomysłów?

No o dziwo nic z tego... Po prostu mam dość jedzenia. Zanim TŻ zamieszkał to sobie obiad raz w tygodniu zrobiłam, a tak to jakąś kanapkę czy płatki i było ok. A teraz codziennie obiad, normalnie jestem przejedzona mimo, że naprawdę małe porcje jem. Dzisiaj juz powiedziałam dość, zrobimy obiad ale będzie go sam jadł. Jakaś dziwna jestem
Stary 2015-11-13, 11:51   #720
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Bonku ja wybrałabym na Twoim miejscu to, które w ogóle nie podoba sie Twojej teściowej bo wszystkie trzy są bardzo ładne
Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Mi się najbardziej podoba Antosia
Mi też się podoba ale mój były mnie wyprzedził
Cytat:
jaki rozmiar?
Cytat:
Chcecie na stałe wyjechać za granicę, że pod uwagę bierzecie tylko takie imiona?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości