Mamy marzec 2016:) Część V - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-13, 12:30   #751
_polly_
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V

Cytat:
Napisane przez felka01 Pokaż wiadomość
Przejrzałam pobieżnie wątek i widzę, że z wyprawką jestem daleko w tyle !
Mam tylko 5 bodziaków i skarpetki...no, ale wszystko przede mną
Mamy jeszcze trochę czasu. Ja oprócz ciuszków też nic nie mam.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 12:30   #752
felka01
Przyczajenie

Emma czuję się całkiem dobrze, tylko zgaga mnie ciągle męczy
Wczoraj miałam echo serduszka córci robione, ale na szczęście wszystko jest w porządku i mała rośnie zdrowo

Edytowane przez felka01
Czas edycji: 2015-11-13 o 12:32
felka01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 12:30   #753
magda16262
Zadomowienie

Oj te wiadomosci

Szaleje ze sprzataniem ,obiad juz zjedlismy .została kuchnia i lazienka dla tz i mycie podłog. Zakupy tez juz zrobione.. po 16 wyruszamy do galerii po karme dla psa i jakas zabawke dla Julka na jutro. Do tesciowej dowiem sie co było powodem utraty malenstwa ;(i czeka na nas kino o 21
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 12:31   #754
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
Przejrzałam pobieżnie wątek i widzę, że z wyprawką jestem daleko w tyle !
Mam tylko 5 bodziaków i skarpetki...no, ale wszystko przede mną
witam
to o 5 badziaków więcej niż ja - ale może dzisiaj w końcu zaszaleje chyba przyda mi się chwila relaksu w sklepie
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 12:31   #755
milenujdka
Wtajemniczenie

Cześć felka01
Niestety do końca ciąży będziemy się troszczyć i zamartwiać o nasze maleństwa. Przykra sytuacja spotkała Militu. Ja mam koleżankę z pracy, która urodzić musiała martwe dziecko pod koniec ciąży. Dziecko dobrze się rozwijało, aż tu nagle takie nieszczęście. Najważniejsze jest mieć wsparcie w bliskich w takich sytuacjach. Niestety, ale takie rzeczy się zdarzają :-(
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 12:33   #756
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się Mamusie . Chciałabym do Was przyłączyć, też w marcu będę mamą. Termin porodu mam na 21 marca, będę mieć córeczkę, prawdopodobnie Zosię lub Hanię , to moja pierwsza ciąża (mam 26 lat).
Witamy
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 12:36   #757
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się Mamusie . Chciałabym do Was przyłączyć, też w marcu będę mamą. Termin porodu mam na 21 marca, będę mieć córeczkę, prawdopodobnie Zosię lub Hanię , to moja pierwsza ciąża (mam 26 lat).
Witamy

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Mamy jeszcze trochę czasu. Ja oprócz ciuszków też nic nie mam.
To tak jak ja

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-13, 12:36   #758
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
a te smoczki difrax - to myślicie że dental czy natural?

czy któraś z mam mogła by napisać coś o swoich doświadczeniach ze smoczkami i butelkami- czy to faktycznie jest taka duża różnica miedzy tymi firmowymi a tymi zwykłymi z marketów?

Ja do tej pory używam butelki z aventa i nie zamierzam zmieniać marki. Co do smoczków się nie wypowiem bo u nas synek w ogóle smoczka nie używał. Na pewno jakiś kupię ale nie jestem jakąś wielką fanką smoczków. Pamiętam za to jak wkurzało mnie gdy teściowa za wszelką cenę na siłę chciała Radkowi wcisnąć smoczek. Po miesiącu odpuściła bo zauważyła że Radka to nie bawi
Stary 2015-11-13, 12:36   #759
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Misia, a ten komplet
Stary 2015-11-13, 12:38   #760
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Dziewczyny które pytały o Militu... weszłam na jej profil zeby zobaczyć czy się udziela i niestety udziela się na terminacji ciazy straciła bobasa ;(((( https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post53428430
Och aż mnie ciarki przeszły i łezki w oczach stanęły
Stary 2015-11-13, 12:40   #761
_emma
Zakorzenienie

Cytat:

czy któraś z mam mogła by napisać coś o swoich doświadczeniach ze smoczkami i butelkami- czy to faktycznie jest taka duża różnica miedzy tymi firmowymi a tymi zwykłymi z marketów?
Na pierwsze miesiące kupię natural, a później przy ząbkach dental.
Dla A. kupowałam z Aventu i byłam zadowolona bo nie odciskały się na buźce, a mała innych na początku nie tolerowała(chodziło o kształt części, którą miała w buźce). Z lovi są śliczne ale rozpadają się na części(po wyparzaniu) i odciskają się na skórze-opinie koleżanek. Miałam też dla małej NUK ale nie lubiła go

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-13, 12:40   #762
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Witaj
Stary 2015-11-13, 12:41   #763
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Dziewczyny które pytały o Militu... weszłam na jej profil zeby zobaczyć czy się udziela i niestety udziela się na terminacji ciazy straciła bobasa ;(((( https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post53428430
Bardzo przykre wieści

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 12:46   #764
sloneczko4477
Zadomowienie

Od godziny próbuję się dodzwonić do kliniki żeby umówić się na wizytę do nefrologa zawsze bez problemu można się było dodzwonić a teraz jakieś kolejki zrobili i mimo, że podobno jestem pierwsza w kolejce to albo mnie po jakimś czasie rozłącza albo czekam i czekam i czekam i słucham tej durnej melodyjki 8 i pół minuty czekałam! Jezu już nic nie można załatwić bez nerwów
Stary 2015-11-13, 12:48   #765
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Pamiętam za to jak wkurzało mnie gdy teściowa za wszelką cenę na siłę chciała Radkowi wcisnąć smoczek.
No właśnie jedne dzieci potrzebują smoka, a inne zaspokoją ssanie np. kciukiem. Nie ma co na siłę wciskać. Moja mała wyrzuciła kiedy miała ok 1,5 roku ale przez kilka ostatnich miesięcy nosiła tylko do spania bo w dzień nie miała takiej potrzeby. Nie ukrywam, że smoczek nie raz miał na nią zbawienny wpływ. W przypadkach kiedy była zmęczona i marudna miał natychmiastowe działanie
Stary 2015-11-13, 12:54   #766
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Dziękuje
ależ proszę

Cytat:
Zastanawiam się do jakich wypieków mogłabym zużyć te kremy z lidla. Bo tak łyżką wyżerać nie wypada.
do naleśników
albo wcinać same, wolno nam a co

Cytat:
witaj
Stary 2015-11-13, 12:57   #767
magda16262
Zadomowienie

Ja butelek i smoczkow nie kupuje przed porodem jak bedzie potrzeba wysle tz do apteki siostra ma tez butelke po corci lovi nie uzywana bo jej sie zadna nie przydała tak samo nawet nie kupowała smoczkow dla dzieci tego jest pod reka takze zawsze ktos podejdzie kupic
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 12:59   #768
sowa2806
Rozeznanie

Hej Felka
sowa2806 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 12:59   #769
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Zastanawiam się do jakich wypieków mogłabym zużyć te kremy z lidla. Bo tak łyżką wyżerać nie wypada.
Ciąża Ci wszystko wybaczy

Cytat:
Witaj

Cytat:

Difrax dental to jedyny smoczek ortodontyczny, natural to po prostu smoczek.
Co do butelek to każda firma ma jednak trochę inne butelki i smoczki, to dziecko będzie decydowało co mu się spodoba nie Ty :P

Smoczków mieliśmy dużo ale największą furrorę zrobiły lovi i MAM. Avent w ogóle nie podpasował...
Co do różnicy to moim zdaniem ona nie jest duża, niektóre smoczki i butelki są wręcz identyczne a płaci się za firmę. Na samym początku nie ma co przesadzać z zakupami, lepiej zainwestować w co innego z wyprawki.

Jedynie medela calma jest dla mnie wyróżniającą się butelką na rynku (i chyba najdroższą też). Ona jest do walki o laktację i odstawiania dziecka z mm na kp. Jedyna, specjalistyczna, reszta firm to praktycznie to samo, z małymi różnicami które mogą być istotne dla Was, ale nie dla dziecka (albo odwrotnie).

Z mioch doświadczeń wynika że:
- butelki tt, lovi, canpolu można wrzucić do jednego worka - dobre, ale bez szału, mleko z nich łatwo leci co przy karmieniu mieszanym ostatecznie spowoduje przejście tylko na mm
- butelki MAM mają smoczek który chyba najlepiej odwzorowuje to co dzieje się z sutkiem przy kp więc dzieci chętnie z nich piją, są samosterylizujące się (plus za wygodę) ale ciekną i ostatecznie też spowodują przejście na mm (zbyt łatwo leci mleko)
- butelki avent classic to w zasadzie jak tt i wyżej
- butelki avent natural to coś pomiędzy zwykłymi butelkami a medelą calma - mleko nie wypływa tak łatwo, dziecko musi się namęczyć jak przy kp
- NUK - z ich oferty jedynie wyróżniają się smoczki naturalne, kóre są polecane dla noworodków, karmią nimi w szpitalach
- dr Browns najlepsza butelka przy kolce

Ignaś 11.03.2016

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-13, 13:02   #770
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
Ja butelek i smoczkow nie kupuje przed porodem jak bedzie potrzeba wysle tz do apteki siostra ma tez butelke po corci lovi nie uzywana bo jej sie zadna nie przydała tak samo nawet nie kupowała smoczkow dla dzieci tego jest pod reka takze zawsze ktos podejdzie kupic
chyba, że zakupy będzie się z Polski brało wtedy trzeba pomyśleć wcześniej
Stary 2015-11-13, 13:04   #771
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
No to ja też czasami tak mam i wtedy tylko tż je.
Ok, doszliśmy do porozumienia.. Będzie ryba z frytkami, więc trochę frytek mogę zjeść
Stary 2015-11-13, 13:09   #772
verrerie
Rozeznanie

Emma my przeprowadzilismy sie w Lutym z UK. Nie wiem gdzie bedziemy mieszkac, bo moj maz ma taka prace ze nigdy nie wiadomo. Wybieralismy imiona zawsze proste w wymowie i pisowni zeby gdziekolwiek nie bedziemy to nie bylo problemow, zeby kazdy mogl wymowic.
Pola byla takim imieniem, w UK nie mielismy problemow zadnych. Ella spodobala nam sie od poczatku, moze dlatego ze czyta sie 'Ela' kojarzy mi sie cieplo. Frank tez nalezy do takich imion, mowilabym Franek. Natomiast Harry to juz dla mnie too much.

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 13:10   #773
felka01
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość

Jedynie medela calma jest dla mnie wyróżniającą się butelką na rynku (i chyba najdroższą też). Ona jest do walki o laktację i odstawiania dziecka z mm na kp. Jedyna, specjalistyczna, reszta firm to praktycznie to samo, z małymi różnicami które mogą być istotne dla Was, ale nie dla dziecka (albo odwrotnie).
Zastanawiałam się nad tą właśnie butelką, bo ponoć jej działanie jest najbardziej zbliżone do kobiecej piersi, jednak opinie już nie są tak dobre - dzieci niezbyt chcą pić z tej butelki, bo wymaga dużo większego wysiłku niż zwykła. Z tego co wyczytałam to jest bardzo dobra, jeśli mama przez jakiś czas nie może karmić, ale jako jedyna butelka raczej się nie sprawdza.
felka01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 13:14   #774
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Zastanawiałam się nad tą właśnie butelką, bo ponoć jej działanie jest najbardziej zbliżone do kobiecej piersi, jednak opinie już nie są tak dobre - dzieci niezbyt chcą pić z tej butelki, bo wymaga dużo większego wysiłku niż zwykła. Z tego co wyczytałam to jest bardzo dobra, jeśli mama przez jakiś czas nie może karmić, ale jako jedyna butelka raczej się nie sprawdza.
Dokładnie tak. Dzieci nie chcą z niej pić bo trudno wydobyć pokarm ale tak właśnie ma być żeby potem chciały wrócić do kp. To jest butelka na awaryjne sytuacje a nie na codzienne karmienie

Ignaś 11.03.2016
Stary 2015-11-13, 13:18   #775
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Leon.
Mi się najbardziej podoba Antosia, ale TŻ się nie podoba. On chce Hanie lub Zosię.
Negocjuj Antośkę

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
No o dziwo nic z tego... Po prostu mam dość jedzenia. Zanim TŻ zamieszkał to sobie obiad raz w tygodniu zrobiłam, a tak to jakąś kanapkę czy płatki i było ok. A teraz codziennie obiad, normalnie jestem przejedzona mimo, że naprawdę małe porcje jem. Dzisiaj juz powiedziałam dość, zrobimy obiad ale będzie go sam jadł. Jakaś dziwna jestem
A może zupy albo jakieś warzywne potrawy?

Cytat:
Czekam na TŻ, pojechał po coś z mamą do miasta. A jeszcze musi psa do weterynarza zawieźć.
Jak tam pies się czuje, jest poprawa?
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 13:20   #776
Lewek
Zakorzenienie

O matko kolejny wątek!
Cześć
Ja tradycyjnie nie mam czasu Was czytać, także się witam tylko, u nas wszystko ok, poza tym że ciągle smarkamy i kaszlamy
Także zdrówka dla Was!
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 13:36   #777
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
A może zupy albo jakieś warzywne potrawy?
Była w tym tygodniu i dla mnie to super opcja, ale albo musi być dość treściwa, albo to tylko wstęp do obiadu..
Stary 2015-11-13, 13:46   #778
monikmi
Zadomowienie

Ja już dużo dziś zrobiłam -jestem z siebie dumna wsunełam kawałek lazani, wyszła pyszna chociaż z każdym kęsem czułam jak idzie mi w biodra muszę znaleźć przepis na jakąś wersję warzywną

Bardzo smutna jest ta historia MiliTu, ogromnie jej współczuje. Jakoś do mnie nie dociera że takie sytuacje spotykają ludzi, chyb podświadomie nie przyjmuję ich do siebie...

Ja już mam dwa smoczki z aventu, ale ten difrax kusi może wezmę jeden bo smoczki mam 0-2m, to jak Mały będzie ze smokiem to dokupię

felka witaj na mamusiowo-marcowym wątku, napisz coś o sobie

polly ja tym kremem przełozyłabym okrągły biszkopt jedna warstwę na słodko z tym kremem a druga kwaśnym dzemem wiśniowym mmm i do kawki idealnie a imię Antosia jest cudowne, z tych które wymieniłaś Hania też ślicznie, gdybym miała córę to brałabym pod uwagę

Aaa i przyjechał kurier, przywiózł poduszkę-klin, kombinezonik, pajacyk z polaru i flanelki (oczywiście standardowo dwie różowe się trafiły, bo losowo wysyłają ) a dla mamy lakiery do paznokci i maskę do włosów

Edytowane przez monikmi
Czas edycji: 2015-11-13 o 13:51
monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 13:47   #779
fasolka1987
Zadomowienie

Hej Mamuśki,

Polly, Kallina, Gosza, Anteria
gratuluję skończonych tygodni

Byłam dzisiaj na badaniach na czczo gotowa na test obciążenia glukozą ale się oczywiście spóźniłam bo nie wiedziałam że do 11.00 pobierają i muszę jutro iść znowu

Na obiad zupa grzybowa- borowiki i podgrzybki z mrożonki ale już wypróbowana i dobra podbiję śmietaną.

Byłam w Rossku zakupiłam puder Loreal match N2 vanilla i róż z Bourjois. Jutro idziemy do kina na "Listy do M" to będzie jak znalazł
misia880 był u mnie też tłum kobiet jakby za darmo dawali ale masz fajnie w Rossmannie swoim bo mnie jeszcze nigdy nikt nie poprosił do kasy, że jestem w ciąży. Zawsze czekam jak ta dupa wołowa

magda ojej zazdroszczę tego dorsza świeżego
Z tą kuzynką koszmar

Bonku ale fajny projekcik parteru rzeczywiście nadajesz się na architekta myślałam, że ktoś Ci to rozrysował. W takim układzie możesz chyba robić co dusza zapragnie. To już w zależności od gustu. Ja bym na pewno do tego przedsionka dała płytkę, a reszta wedle uznania Piękny ten Twój domek będzie
Bierz Wiktor Piękne imię i jaki chłop mój fajny Polecam

My z mężem niedawno urządzaliśmy swoje 3-pokojowe mieszkanko Jeszcze nie wszystko jest zrobione bo musimy zagospodarować balkon i ogródek (mieszkamy na parterze). Ale większe remonty już mamy za sobą. U mnie króluje biel Ja lubię takie nowoczesne, czyste wnętrza, można powiedzieć skandynawskie.

Mi się wydaje, że zakup mieszkania się bardziej opłaca niż wynajem i wyrzucanie pieniędzy w "błoto". Mój też się wahał ale mu przedstawiłam plan i zobaczył, że ma to sens

Militu strasznie szkoda ale ja nie mam teraz siły czytać o takich rzeczach

Wczoraj miałam taką sytuację, niezwiązaną z mężem, że strasznie mi ciśnienie skoczyło i całą noc się miotałam i bałam się jak dzidek to przeżywa jak mi aż cała głowa napuchła ze złości

felka01- cześć, napisz coś o sobie

ktoregos dnia ja też już czuję, że mam dosyć obiadów dzisiaj u mnie zupa pieczarkowa i wystarczy
Stary 2015-11-13, 13:53   #780
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Negocjuj Antośkę

Jak tam pies się czuje, jest poprawa?
Cały czas walczę, nie poddaje się.

No coś się goi, ale guzek dalej jest. Trochę mniejszy, ale jest.

Smutno mi i powiedziałam Tz, że odkąd jestem w ciąży, to nigdzie nie wychodzimy. Nie liczę wyjść np. Do rodziny, ale chodzi mi o kino, knajpkę... Sama próbowałam kilka razy go gdzieś wyciągnąć, z marnym skutkiem. Dzisiaj też mieliśmy jechać do CH, bo tż chciał tablet, to mu się nagle odwidziało i stwierdził, że innym razem pojedziemy. A ja jestem taka, że jak już mi coś powie, to się napalę na wyjazd i później jest małe rozczarowanie i

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości