![]() |
#751 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
Przyczajenie
|
Emma czuję się całkiem dobrze, tylko zgaga mnie ciągle męczy
![]() Wczoraj miałam echo serduszka córci robione, ale na szczęście wszystko jest w porządku i mała rośnie zdrowo ![]() Edytowane przez felka01 Czas edycji: 2015-11-13 o 12:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Zadomowienie
|
Oj te wiadomosci
![]() Szaleje ze sprzataniem ,obiad juz zjedlismy .została kuchnia i lazienka dla tz i mycie podłog. Zakupy tez juz zrobione.. po 16 wyruszamy do galerii po karme dla psa i jakas zabawke dla Julka na jutro. Do tesciowej dowiem sie co było powodem utraty malenstwa ;(i czeka na nas kino o 21 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#754 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to o 5 badziaków więcej niż ja - ale może dzisiaj w końcu zaszaleje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Wtajemniczenie
|
Cześć felka01
![]() Niestety do końca ciąży będziemy się troszczyć i zamartwiać o nasze maleństwa. Przykra sytuacja spotkała Militu. Ja mam koleżankę z pracy, która urodzić musiała martwe dziecko pod koniec ciąży. Dziecko dobrze się rozwijało, aż tu nagle takie nieszczęście. Najważniejsze jest mieć wsparcie w bliskich w takich sytuacjach. Niestety, ale takie rzeczy się zdarzają :-( |
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To tak jak ja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja do tej pory używam butelki z aventa i nie zamierzam zmieniać marki. Co do smoczków się nie wypowiem bo u nas synek w ogóle smoczka nie używał. Na pewno jakiś kupię ale nie jestem jakąś wielką fanką smoczków. Pamiętam za to jak wkurzało mnie gdy teściowa za wszelką cenę na siłę chciała Radkowi wcisnąć smoczek. Po miesiącu odpuściła bo zauważyła że Radka to nie bawi ![]()
![]() |
#759 |
Zakorzenienie
|
Misia, a ten komplet
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#760 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla A. kupowałam z Aventu i byłam zadowolona bo nie odciskały się na buźce, a mała innych na początku nie tolerowała(chodziło o kształt części, którą miała w buźce). Z lovi są śliczne ale rozpadają się na części(po wyparzaniu) i odciskają się na skórze-opinie koleżanek. Miałam też dla małej NUK ale nie lubiła go ![]()
![]() |
#762 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#763 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Zadomowienie
|
Od godziny próbuję się dodzwonić do kliniki żeby umówić się na wizytę do nefrologa
![]() ![]() ![]()
![]() |
#765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#766 | ||
Zakorzenienie
|
ależ proszę
![]() Cytat:
![]() albo wcinać same, wolno nam a co ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#767 |
Zadomowienie
|
Ja butelek i smoczkow nie kupuje przed porodem jak bedzie potrzeba wysle tz do apteki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Rozeznanie
|
Hej Felka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#769 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do butelek to każda firma ma jednak trochę inne butelki i smoczki, to dziecko będzie decydowało co mu się spodoba nie Ty :P Smoczków mieliśmy dużo ale największą furrorę zrobiły lovi i MAM. Avent w ogóle nie podpasował... Co do różnicy to moim zdaniem ona nie jest duża, niektóre smoczki i butelki są wręcz identyczne a płaci się za firmę. Na samym początku nie ma co przesadzać z zakupami, lepiej zainwestować w co innego z wyprawki. Jedynie medela calma jest dla mnie wyróżniającą się butelką na rynku (i chyba najdroższą też). Ona jest do walki o laktację i odstawiania dziecka z mm na kp. Jedyna, specjalistyczna, reszta firm to praktycznie to samo, z małymi różnicami które mogą być istotne dla Was, ale nie dla dziecka (albo odwrotnie). Z mioch doświadczeń wynika że: - butelki tt, lovi, canpolu można wrzucić do jednego worka - dobre, ale bez szału, mleko z nich łatwo leci co przy karmieniu mieszanym ostatecznie spowoduje przejście tylko na mm - butelki MAM mają smoczek który chyba najlepiej odwzorowuje to co dzieje się z sutkiem przy kp więc dzieci chętnie z nich piją, są samosterylizujące się (plus za wygodę) ale ciekną i ostatecznie też spowodują przejście na mm (zbyt łatwo leci mleko) - butelki avent classic to w zasadzie jak tt i wyżej - butelki avent natural to coś pomiędzy zwykłymi butelkami a medelą calma - mleko nie wypływa tak łatwo, dziecko musi się namęczyć jak przy kp - NUK - z ich oferty jedynie wyróżniają się smoczki naturalne, kóre są polecane dla noworodków, karmią nimi w szpitalach - dr Browns najlepsza butelka przy kolce
![]() ![]() |
![]() |
#770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#771 |
Zakorzenienie
|
Ok, doszliśmy do porozumienia.. Będzie ryba z frytkami, więc trochę frytek mogę zjeść
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Rozeznanie
|
Emma my przeprowadzilismy sie w Lutym z UK. Nie wiem gdzie bedziemy mieszkac, bo moj maz ma taka prace ze nigdy nie wiadomo. Wybieralismy imiona zawsze proste w wymowie i pisowni zeby gdziekolwiek nie bedziemy to nie bylo problemow, zeby kazdy mogl wymowic.
Pola byla takim imieniem, w UK nie mielismy problemow zadnych. Ella spodobala nam sie od poczatku, moze dlatego ze czyta sie 'Ela' kojarzy mi sie cieplo. Frank tez nalezy do takich imion, mowilabym Franek. Natomiast Harry to juz dla mnie too much.
#773 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#774 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#775 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Zakorzenienie
|
O matko kolejny wątek!
![]() Cześć ![]() Ja tradycyjnie nie mam czasu Was czytać, także się witam tylko, u nas wszystko ok, poza tym że ciągle smarkamy i kaszlamy ![]() Także zdrówka dla Was! |
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Zakorzenienie
|
Była w tym tygodniu i dla mnie to super opcja, ale albo musi być dość treściwa, albo to tylko wstęp do obiadu..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#778 |
Zadomowienie
|
Ja już dużo dziś zrobiłam -jestem z siebie dumna
![]() ![]() ![]() Bardzo smutna jest ta historia MiliTu, ogromnie jej współczuje. Jakoś do mnie nie dociera że takie sytuacje spotykają ludzi, chyb podświadomie nie przyjmuję ich do siebie... Ja już mam dwa smoczki z aventu, ale ten difrax kusi ![]() ![]() felka witaj na mamusiowo-marcowym wątku, napisz coś o sobie ![]() polly ja tym kremem przełozyłabym okrągły biszkopt ![]() ![]() ![]() ![]() Aaa i przyjechał kurier, przywiózł poduszkę-klin, kombinezonik, pajacyk z polaru i flanelki (oczywiście standardowo dwie różowe się trafiły, bo losowo wysyłają ![]() ![]()
mąż i żona 26.07.14 Marcelek <3 18.02.16 Edytowane przez monikmi Czas edycji: 2015-11-13 o 13:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
Zadomowienie
|
Hej Mamuśki,
Polly, Kallina, Gosza, Anteria gratuluję skończonych tygodni ![]() Byłam dzisiaj na badaniach na czczo gotowa na test obciążenia glukozą ale się oczywiście spóźniłam bo nie wiedziałam że do 11.00 pobierają i muszę jutro iść znowu ![]() Na obiad zupa grzybowa- borowiki i podgrzybki ![]() ![]() Byłam w Rossku ![]() ![]() misia880 był u mnie też tłum kobiet ![]() ![]() ![]() magda ojej zazdroszczę tego dorsza świeżego ![]() Z tą kuzynką koszmar ![]() Bonku ale fajny projekcik parteru ![]() ![]() ![]() ![]() Bierz Wiktor ![]() ![]() ![]() My z mężem niedawno urządzaliśmy swoje 3-pokojowe mieszkanko ![]() ![]() ![]() Mi się wydaje, że zakup mieszkania się bardziej opłaca niż wynajem i wyrzucanie pieniędzy w "błoto". Mój też się wahał ale mu przedstawiłam plan i zobaczył, że ma to sens ![]() Militu strasznie szkoda ![]() ![]() Wczoraj miałam taką sytuację, niezwiązaną z mężem, że strasznie mi ciśnienie skoczyło i całą noc się miotałam i bałam się jak dzidek to przeżywa jak mi aż cała głowa napuchła ze złości ![]() felka01- cześć, napisz coś o sobie ![]() ktoregos dnia ja też już czuję, że mam dosyć obiadów ![]() ![]()
#780 |
Zakorzenienie
|
Cały czas walczę, nie poddaje się.
![]() No coś się goi, ale guzek dalej jest. Trochę mniejszy, ale jest. ![]() Smutno mi i powiedziałam Tz, że odkąd jestem w ciąży, to nigdzie nie wychodzimy. Nie liczę wyjść np. Do rodziny, ale chodzi mi o kino, knajpkę... Sama próbowałam kilka razy go gdzieś wyciągnąć, z marnym skutkiem. Dzisiaj też mieliśmy jechać do CH, bo tż chciał tablet, to mu się nagle odwidziało i stwierdził, że innym razem pojedziemy. A ja jestem taka, że jak już mi coś powie, to się napalę na wyjazd i później jest małe rozczarowanie i ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.