|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
OWOCE
Mrrrr właśnie pieke w piekarniku jabłka a w środku miód, cynamon i żurawina suszona ) ze szczęścia bo zjem je z lodami ha ha i tyle z planów braku słodyczy Ale! Nie jem czekolady tylko jabłka z miodem a lody no bo trzeba skończyć pudełko hehehe ![]() SEX u mnie to pod tym kątem jest BOSKO. Ha mogłabym figlarnie powiedzieć "Wróciłam... :P "
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
A miała któraś karuzelę z Tiny Love? Zastanawiam się pomiędzy nią a FP. Używki wychodzą nawet w miarę, więc chyba się skuszę. Przynajmniej nie będę co minutę latać i nakręcać
![]() Jadłam przed chwilą kolację i dzidzia się zaczęła ruszać ![]() A co do seksu to ja mam zamiar Męża przez tydzień z łóżka nie wypuszczać jak wróci w grudniu Ale to że go nie widzę chyba tak na mnie działa
|
|
|
|
#1953 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Karuzela
Akurat ja nie kupuje żadnej elektronicznej tylko taka papierowo wełniana ImageUploadedByWizaz Forum1447432467.611363.jpg Kupiłam w Uk Slumber buddies misia z projektorem gwiazdek i on ma w sobie melodyjki wiec go ulokuje koło łóżeczka Kącik Dziecia bedzie w naszej sypialni. Planuje zakup dwóch półek komody i łóżeczka. Na komodzie bedzie drewniana skrzynka z kosmetykami a reszta gadżetów w szufladach komody. Przewijak chce zwykły zakładany na łóżeczko. Seks Chętnie bym sie bzyknęła ale tz wraca w niedziele wiec wtedy go dopadnę Kilka dni temu dowiedziałam sie ze moja przyjaciółka z Irlandii z która kumulujemy sie od zerówki ma termin na 31 marca a ja 1 kwietnia ostatnio die Nue kontaktowaliśmy i proszę jakie newsy a ze ani ja ani ona Nie afiszujemy sie Ba fejsbukach to miałyśmy podwójna niespodziankę poroniła 4 razy ale w końcu sie udało! Dziś 20t0d !!! Połowa za mną. Za tydz w piątek połówkowe i w końcu poznam płeć hurrraaaa
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2015-11-13 o 17:40 |
|
|
|
#1954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na poważnie, może suche powietrze macie tak jak ja na mieszkaniu i od razu mnie drapie w gardziołku i szybko przekraczam bariery chroniące mnie przed alergią
|
|
|
#1955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja tez nie mam, ale mnie to nawet cycki nie bola. sa ciezsze, pelniejsze, ale to by bylo na tyle. w pierwszej ciazy tez nic im nie bylo, a karmilam... stety/niestety - te wycieki przedwczesne nie maja sie nijak do tego, ile pokarmu bedzie potem. wiec nie nalezy sie sugerowac ![]() a tak a propos karmienia piersia, a w sumie bardziej mleka matki: dla zainteresowanych, byc moze niezdecydowanych, taki wpis: http://www.hafija.pl/2015/06/nie-tyl...skladniki.html PRZYBORNIK nie potrzebuje: ja mam przewijak na takiej pojemnej komodzie, 140cm szeroka jest i ma na srodku wlasnie przewijak, a po bokach jest jeszcze miejsce na jakies tam rzeczy, ktore sobie moga lezec na wierzchu (pudelko z chusteczkami, swego czasu po jednej stronie stala tez waga niemowleca...), potem 3 szuflady latwo-otwierajace-sie (biodrem czy reka je nacisne to sie otwieraja) - to na duperele, pieluchy, krem, termometr i takie tam, a potem sa 3 dluuugie szuflady z podzialkami w srodku i tam mam ciuchy dla malego i jakies tam reczniki, zapas pieluch, co tam jeszcze potrzeba... bardzo pojemna ta komoda i jak przyjdzie juz luty/marzec, to przeniose rzeczy mlodego do jego pokoju, a tam umieszcze rzeczy malej siostry mlodego ![]() jak bym miala malo miejsca, to bym tez pomyslala o takich pojemnikach, polce na scianie. i uzupelnialabym tam co trzeba miec pod reka - mozna trzymac zapasy np. w szufladzie pod lozeczkiem i wyciagac na biezaco do tych kubelkow/na polke to, co najwazniejsze. POKOIK my mamy duzo miejsca, kazdy moze miec swoj pokoj. sypialnia nasza spora i w razie wu mozna ja jeszcze podzielic na dwa pokoje. mlody powoli przyzwyczaja sie do swojego pokoju i w dzien tam spi, ale w nocy woli spac w duzym lozku przy mamusi mam nadzieje, ze niedlugo mu przejdzie samo...
|
|
#1956 |
|
Rozeznanie
|
Naczytałam sie internetowych opini i dalej nie wiem która poduszka czy cebuszka http://www.cebuszka.pl/about/ czy motherhood kojec co wstawiałm link przed chwila, http://motherhood.pl/sklep/kojec-motherhood-2 pomożecie??
|
#1957 |
|
Wtajemniczenie
|
Cloche moja poducha nie ma kulek w środku jest jak poduszka wypchana czymś tam. I podkładam pod głowę i jest bardzo wygodnie
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam te jabłka (2) z miodem cynamonem żurawiną i lodami i płaczę ze szczęścia !
---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
|
|
|
#1959 |
|
Raczkowanie
|
gosiaczek071
co do pomponów to bardzo szybko i łatwo się je robi! wklejam linka z instrukcją a tiul zamawiałam na allegro i na większe pompony brałam 2 rolki a na mniejsze 1 rolkę ![]() http://naszebiale-m.blogspot.com/201...kurs-nr-1.html |
|
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
Hit dnia mój mąż mówi do mnie że kupił mi dwa płyny do prania jeden do kolorów a drugi uniwersalny więc mówie że ok. ale szkoda że nie do białego na to Tż odpowiada uniwersalny jest do wszystkich kolorów a biały to też kolor tylko biały.
Edytowane przez GGI Czas edycji: 2015-11-13 o 19:05 |
|
|
|
#1961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uwielbiam takie akcje hihihi
|
|
|
#1962 |
|
Zadomowienie
|
Mini nauczysz się spać na boku czy na plecach, ja też nie umiałam a teraz mogę zasnąć tylko na lewym boku...kciuki za poznanie małego mieszkańca
![]() HappyGirl super zawieszka dla Maleństwa Kalpana od kilku dni wybieram karuzelę i nie wiem na co się zdecydować Kejka przybornik przy łóżeczku chcę sama uszyć, koleżanka ma i fajnie się sprawdza Dziewczyny super zakupy! Kącik dla maluszka Musimy wygospodarować miejsce na łóżeczko i szafę szer. 160 cm tylko nie wiem jak to zrobić, chyba zamieszkamy na balkonie ![]() U mnie dziś równiutko połowa ciąży, czyli zaczynam 21 tc
|
|
#1963 |
|
Raczkowanie
|
witam się tylko na chwilę bo padam po wizycie, mój malutki zdrowy, gin się nagimnastykował żeby wszystko pomierzyć bo tak się wiercił i na koniec stwierdził, że coś im ta współpraca nie idzie
ale w końcu się udało, a i waży już 387g, jest podobno na jeden palec pod pępkiem A mi się szyjka trochę skróciła i mam obserwować jak powtórzy się twardnienie brzucha mam jechać do niego na wizytę albo na ip znowu jestem przestraszona i spać nie będę mogła i hemoglobina mi znowu spadła i do tego jakaś infekcja mi się wlecze ehhh nadrabiałam Was tak na szybko i pewnie coś przeoczyłam Kabriela tak mi Cię szkoda bidulko, współczuje, trzymaj się seks u mnie też nie ciekawie, przez twardnienie brzucha mam wrażenie że mąż bał się że zrobi krzywdę dziecku, a teraz to już w ogóle i ja się boję acha i super zakupy ja też się pochwalę, mam już trochę rzeczy z lumpka ale dziś wykorzystałam 30 % w reserved i zakupiłam nówki sztuki
|
|
|
|
#1964 | |
|
Zakorzenienie
|
forum umarło
---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
Gratki łowów śliczne
|
|
|
#1965 |
|
Wtajemniczenie
|
gocha_cz trzymam kciuki, zeby szyjka sie juz nie skracala ani brzuch nie twardnial
![]() Ale dzieciaczek juz duzy, maaatko...jak ten czas zasuwa ![]() ![]()
|
#1966 |
|
Winter is coming
|
gocha to odpoczywaj i obserwuj organizm, oby już się twardnienie nie powtórzyło.
GGI jak czytam twoją historię z mężem to jakbym o swoim czytała, też jest taki nieogarnięty No i tak kolory dla facetów są trzy: fajny, ch%&* i pedalski, więc kto by się płynami do prania przejmował Faktycznie cisza dzisiaj na wątku, wszystkie balują czy co? ja nadrabiałam top model, a teraz spadam spać, dobranoc
|
#1967 |
|
Zadomowienie
|
gocha uwazaj na siebie
Ja dopiero usiadlam po pracy na zakupy, bo jedzenia nie bylo, potem odebrac tescia z centrum bo przyjechal na weekend a potem nad garami stalam, bo przeciez obiad trzeba i ciasto ![]() No pieknie, w Paryzu strzelanina i 40 osob zabitych... A my niby mamy jechac w czwartek
Ślub 16.08.2014 ![]() Pawełek 05.04.2016 ![]() Dawidek 31.10.2018 Edytowane przez justyna_fli Czas edycji: 2015-11-14 o 00:16 |
|
|
|
#1968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Happy-cudowne ozdoby,już wiem co będę dłubać na tym zwolnieniu. Jestem od dzisiaj i jak widać nadal się budzę w środku nocy i do tego mnie taki smutek ogarnął jak po pracy pakowalam swoje bambetle do bagażnika i odjeżdżałam.Co ja będę robic tyle czasu?Czuję się mało użyteczna Spoko ,spoko,znajdę sobie zajęcieWIZYTA: Córa pozostała córą,jupii!,nogi ma długie jak modelka co nie przeszkadza jej ich prostować i wpychac mamie w brzuch,a co!Mam odpoczywać dużo,brać dodatkowo żelazo i kw.foliowy na ta anemie i tak ogólnie to spoko.A,mała waży ok 235 g SEKS:szał mnie nie rozsadza,ale tak raz .dwa razy w tyg. jest jakies małe co nieco. Przyjemnie jest,nic nie boli,ale kurczę za szybko mam orgazm,mąż by jeszcze pobrykał,wiec musze sie wspomagac żelem nawilżającym bo w ciazy mam jakis mniejszy poślizg,hmm.Co nie zmienia faktu,że oboje jesteśmy zadowoleni.Tyle,że sama z siebie nie mam ochoty i nie wychodze z inicjatywą.Trzeba mnie trochę pozaczepiac A mój mąż ciągle zaczepia bo jest zachwycony jak to mówi krągłym tyłeczkiem i marzy,zeby mi taki został po ciąży.A dla mnie to baleron i marzę aby go zgubic. I jak tu pogodzić te dwa marzenia?![]() KARUZELKA: mamy jakaś do łóżeczka turystycznego,chyba to tiny love czy jakos tak,ale zdecydowalam,że to ł.turystyczne wyląduje w salonie na dole,zebym miala dziecia na oku jak bede w kuchni,albo bedzie wyjeżdzac na taras jak bedzie ciepło,bo ma kółka. Bedzie pełnic funkcje podrecznego kojca. A do córki pokoju kupimy drewniane i mam plan wykonac sama taka karuzelkę z filcu,zobaczymy jak to wyjdzie. |
|
|
|
|
#1969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciuszki boskie. Tez chciałam ta bluzę, zrobiłam zakupy online, ale jak miałam płacić to mi sie nie wyświetlił formularz do zapłaty. Pisałam do nich maila i nikt mi nie odpisał i teraz nie wiem co, a była darmowa dostawa... Jak sie próbuje do nich dodzwonić to przełącza mnie do sklepu i jest głucho w słuchawce. Cytat:
Ja coś kiepsko spałam dzisiaj... Od 4 gdzieś w takim półśnie. Przed 6 przyszedł synu z mega kaszlem Boli mnie od tego wyrwanego zęba ucho... Maź mowi, ze juz nic nie powinno mnie bolec. A mnie boli gardło z tej prawej strony i ucho. Dziwne. |
||
|
|
|
#1970 |
|
Rozeznanie
|
witam z łóżeczka
Bardzo ładne zakupy ja dziś wybieram się coś kupić ale jak widze ten wiatr za oknem to mi się nie chce wstać . od niedzieli poczuliśmy z mężem naszą córcię jak się rusza tak wyczuliśmy pod ręką a rozmawiałam akurat z koleżanką i się pyta czy jem pomarańcze , mandarynki a ja od 2 tygodni to tylko te owoce jem a podobno po nich dzieci sa bardzo ruchliwe . Muszę kupić sobie stanik dziś bo masakra nie mam w czym chodzić i te przecieki z cyca wkładki laktacyjne już używam .
|
#1971 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za miłe słowa, ja też miałam ciężką noc a właściwie pół nocy, a wstałam rano i w DTVN słyszę co się stało w Paryżu
![]() ![]() straszne.gosiaczek może lepiej przedzwonić albo pójść do lekarza i zapytać czy to normalne że ucho boli, nie wiem nie znam się ale żeby Ci się jakiś stan zapalny nie robił. |
|
|
|
#1972 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie też dziś bardzo ciężka noc budziłam się co chwilę niby zasypialam a
odrazu ale wiercilam się no masakra. Nie chciałam co chwile wstawać żeby córki nie budzić i tak się przemeczylam do 6 Maz pojechał do lekarza i jak wróci zabiera nas na zakupy juz mi mówił żebym popatrzyla w necie sobie na kurtki ale cos czuję że będzie problem z kupnem gdzie na taki brzuchol znaleźć ładna kurtkę coby była na cała zimę :/ |
|
|
|
#1973 |
|
Zadomowienie
|
Cloche bardzo dziękuję za tę wskazówkę, widzisz lekarz mi tego nie powiedział, żaden ani ten w szpitalu, ani moja prowadząca ginka.
Dzisiaj nocka do d....bo spałam z moim dwuletnim szkrabem, który budził się co 1,5 godziny i jęczał...a to pić....a to siku....a to brzusio boli. No szlag by trafił, wiec jak wstałam o 5:30 to natychmiast zaczęło mnie szarpać. Stwierdziłam chrzanię biorę tabletkę...i szarpie ale na razie staram się nie wymiotować. Nie jest łatwo do cholery. Co tu taki spokój i cisza? Ja dzisiaj mam Teściów i siostrę męża więc będzie się działo. |
|
|
|
#1974 |
|
Winter is coming
|
mnie też przywitało info o zamachach w Paryżu. Szczerze mówiąc wcale mnie to nie zdziwiło...
Ja podjadę dzisiaj do tesco, może jakieś ubranko kupię dla dziecia a poza tym zamierzam się obijać
|
#1975 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej. Ja chcę do domu!
jak tu nudno... :-(:-(
|
#1976 |
|
Rozeznanie
|
Witam i ja sie z rana. Pogoda o dziwo ładna u nas tylko wiatr wiejde jak szalony
![]() Ja dzisiaj miałam okropne sny i nie chce tego powtarzać, normalnie jak sobie pomyślę to aż płakać mi się chce
|
#1977 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja dziś
Ta która nienawidzi sobót! Pod spodem wklejam Wam fotkę, moje dziecię chciało się z ciociami przywitać! Pierwszy ruch i masz Ci los, od razu do sfotografowania! Przepraszam za stylówkę ale wiecie, jeszcze leżałam w łózku i takie niespodzianki. Normalnie wyglądałam jakbym obcego w sobie nosiła![]() ![]() Teraz już wiem, że to "napinanie" w dole brzucha to nie macica, tylko dzieciątko Ale jestem szczęśliwa! Nawet wyjazd do teściów na weekend nie jest w stanie wyprowadzić mnie z równowagiCo do Paryża beth007 jak samopoczucie? zdrowie? wiem coś na temat leżenia w szpitalu w weekend. Padaka ![]() gosiulka22 ja obstawiam, że moja zimowa z poprzedniego roku da radę max do połowy stycznia...choć mama mówi, że mogę sobie pomarzyć, bo rośnie mi tylko brzuch... Agnessssa to szybko zapomnij o koszmarach! U mnie dziś też strasznie wieje, zaraz miałam wychodzić, ale wyłączyli mi prąd i nie mogę wysuszyć głowy...
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2015-11-14 o 10:21 |
|
|
|
#1978 |
|
Zadomowienie
|
Ja czuję się dobrze. Nic nie boli. Dzieciom nic nie jest. Ale na obserwacji do poniedziałku mam być. Tylko jak tu wytrzymać :-P
Jedyny plus tego to fakt ze lekarz stwierdził że druga dzidzia to całkiem możliwe ze dziewczynka! Chował się więc nie wiadomo na 100 % ale nadzieja jest . Czekam tylko na potwierdzenie. I musze mojego gin zmienić koniecznie... teraz tylko szukać na kogo. Jest tu ktoś z okolic Katowic / sosnowca i może kogoś polecić? ??
|
#1979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dasz radę do poniedziałku, jakoś zleci. Książki czytaj Ja przez 4 dni przeczytałam 5 książek A dlaczego chcesz zmienić gina?
|
|
#1980 |
|
Zadomowienie
|
5 książek? Dobra jesteś :-P ja tu ani jednej książki nie mam... jakoś przeżyje.
A zmienić musze . Znaczy nie musze tylko chce . Bo ona przyjmuje tylko w soboty co jest utrudnieniem dla mnie bo teraz ze szpitala dostane l4 ale potem trzeba kombinować bo za tydzień jej nie ma. A l4 i tak dostane do polowy tygodnia i wtedy ciaglosci nie mam. i ciągle w nerwach Chce zmienić na kogoś dostępnego prze cały tydzień. Wcześniej mi nie przeszkadzało to ale teraz wydaje mi się ze im bliżej końca ciąży tym będę bardziej jej potrzebować a nie chce się ograniczać. Moze głupio myślę , nie wiem.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

) ze szczęścia bo zjem je z lodami ha ha
i tyle z planów braku słodyczy 

a ze ani ja ani ona Nie afiszujemy sie Ba fejsbukach to miałyśmy podwójna niespodziankę
poroniła 4 razy ale w końcu sie udało! 
lekarka powiedizlaa,, ze osluchowo jst ok... ale on kaszle jak szalony. Dalam mu syropy, ogladal bajke ale chyba spi bo cicho jest, zaraz zajrze. Lipa troche, bo dzis sama jestem i musze jezszcze po Hanie na basen jechac... a tzk go budzic, bez sensu. Napilke nie poszedl, stwierdxil ze "jest wycerpany"

uwielbiam takie akcje hihihi 

i hemoglobina mi znowu spadła i do tego jakaś infekcja mi się wlecze ehhh 

po pracy na zakupy, bo jedzenia nie bylo, potem odebrac tescia z centrum bo przyjechal na weekend a potem nad garami stalam, bo przeciez obiad trzeba i ciasto
i teraz nie wiem co, a była darmowa dostawa... Jak sie próbuje do nich dodzwonić to przełącza mnie do sklepu i jest głucho w słuchawce.