|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Cytat:
O Boże prosze nie dawaj tu takich tematów jeszxE jak gmo bo ja nir mam Mocy na takie dyskusje ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4293 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie szkoda tylko ze tak cieżko o dobrego lekarza ;/ ja ciagle szukam.. Do uszu mi jeszcze żaden tu przed szczepieniem nie zajrzał, sama musze sie dopominać. W USA zupełnie inaczej to wyglądało - dziecko było sprawdzane niemal centymetr pomcentymetrze czy zdrowe a z rodzicem przeprowadzany dokładny wywiad (+ ankieta do wypełniania przed wizyta o stanie zdrowia). Dobrze ze sie tam napatrzyłam to tu juz wiedziałam czego pilnować ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Dobra ja tez ide spac. Opadam z sił. Moj tz tez jutro wraca ![]() Dobrej nocy, niech wam sie nie śnią szczepionki ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4295 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już III część naszego wątku!
Cytat:
Nie mam pojęcia jak jest z protetyką w naszym kraju, pewnie na NFZ nie ma co liczyć, tylko prywatnie... i być może nawet za granicą. Na pewno w USA są w tej dziedzinie ekspertami, z tego jak widziałam nieraz rehabilitację byłych żołnierzy po misjach, w których utracili kończyny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4296 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już III część naszego wątku!
Cytat:
Tez mi sie wydaje ze 7 miesiecy to bardzo późno.. U mnie i na genetycznym i na połówkowym dokładnie liczyła kazdy paluszek i u taczek i u nóżek. Sprawdzała czy wszystkie kości sa w nogach i rekach.. Straszne to niezależnie od tego kiedy taka informacje sie otrzymuje od lekarza ale pewnie im szybciej tym lepiej można sie zorganizować i przygotować czy z rehabilitacja czy wlasnie ewentualna protetyka.. Nie wiem, dołują mnie takie tematy ![]() Dobra serio ide spac.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4297 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to tez słyszałam.. W ogóle brak słów. Juz miałam is ale mi sie przypomniało ![]() To jest dopiero hardcore! Jaka żądza pieniądza kieruje takimi oszustami to ja nie wiem.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4300 | |
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016
Cytat:
Znany amerykański lekarz dr Paley, ostatnio czesto było o nim głośno w faktach pomógł m.in polskim dzieciom gdzie w Polsce dostali diagnozę amputacji lub sytuacji bez wyjścia jedynie co rehabilitację . Dr przedłuża kończyny jest w tym bardzo dobry. Jednak nie wszystkie dzieciaczki sie do tego kwalifikują, warunkiem sa nóżki ktory przynajmniej maja staw kolanowy. Siostry córeczka nie ma jego , poprostu sie nie rozwinął. Pisała do dr jednak wprost napisał ze jeszcze nie opracowano tej techniki by stworzyć staw kolanowy . Mała jest leczona w Niemczech, tydzień temu skończyła 2l ma od 4 miesięcy protezy na nóżki. Leczenie jest dość kosztowne i u nas starania o refundacje graniczą z cudem. Siostra otrzymała refundacje z Niemczech. Tyle każda zmiana protez i leczenia czeka ja od nowa papierologia z załatwianiem do refundacji . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Zakorzenienie
|
O mamo ale tematy.. Ale historie..
Co do szczepień to bede bo i sama bylam. Mysle tylko o tych killa w jednym..mozd kupić je pojedynczo czy cos.. Mi chyba az tal dokladnego usg nie robila by kazda kosc liczyc itd.. Ale nawet nie chce czytac tych rzeczy i sie nakrecac.. Tfu tfu!!
![]() |
#4302 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4303 |
Zakorzenienie
|
miałam już wyłączać neta i iść spać... a w oczy mi się rzuciła informacja o zamachach w Paryżu... masakra jakaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie nie wiem dokładnie bo u koleżanki byłam i w tle tv grało i co drugie słowo słyszałam ale mówili ze nir wiedza i musza dzieciom robic badania na ilośc przeciwciał na dane choroby. Ale szczegółów nie znam.. Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Cytat:
O matko znowu cos? ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Doczytałam, Boże co za hardcore.. I jak tu byc tolerancyjnym dla imigrantów? No jak?? Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Zakorzenienie
|
Jakis zamach? Ja pielrze..
---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Ja tonjuz nic nie wiem.. Co kest dobre a co zle chyba. Imigranci szczepionki... Masakra noe ogarniam
Zosia ![]() Edytowane przez marciar7 Czas edycji: 2015-11-13 o 23:21 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4306 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry. Dziecko mi sie wyspać nie dało grasuje od 6..
Od rana czytam o Paryżu. Jestem przerażona.. Na szczęście dwoje znajomych którzy tam mieszkają nie byli w pobliżu.. Rodziny kolegi francuza tez ok. Nie wiem czasem gdzie nasz świat zmierza. Strasznie smutny dzien ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Zakorzenienie
|
Hej. U mnie noc dość pozytywna. Mikołaj przespal w swoim łóżku do 5, Lilka do 4 i jeszcze ze mną do po 6. Potem poszły się bawić a ja drzemałam do 7.30 😊 teraz śniadanko 😊
Nad ranem cos trochę polalo przez moment a teraz słońce zaczyna swiecic. Obudziłam się w nocy o 2 i do po 3 nie mogłam zasnąć... |
![]() ![]() |
![]() |
#4308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
własnie zobaczyłam wiadomosci ![]() ![]() ![]() masakra... co sie dzieje to szkoda gadac... a wiecie ze u mnie tez chyba cos wybuchnie chyba ![]() ![]() ![]() ![]() czlowiek biedniejszy, jest u siebie, pracuje itp, prowadzi normalne zycie a tu bach, masz miesiac na wyprowadzke ! ![]() ![]() ![]() brak mi słów. My juz na nogach od godziny, zaraz na niemiecki lecimy ![]() miłego dnia dziewczynki ![]()
![]() |
#4309 |
Zakorzenienie
|
Hej. My pospalysmy do 8 a teraz sniadanko, potem pakuje rzeczy z szuflad lizkowych i malz bedzie skladal lozko, a my jedziemy do prababci.
Ja tez nie rozumiem jak lekarze nie wykryli wczesniej,ze.dziecko nie ma konczyn. U mnie to zawsze bylo sprawdzane, paluszki rowniez. Ech... A co do zamachow to juz w ogole tragedia. Nigdzie juz nie bedzie bezpiecznie ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Paula no co ty...nie mam slow dla takiego traktowania ibywateli... a podobno w de jest jakas wioska 100 mieszkancow,gdzie maja przyjac 700 uchodzcow, chore. Ja nie mowie,ze cala ta nacja jest chora,ale niestety wielu tych porzadnych muzulmanow sciagnelo.za soba do europy tych fanatykow... jedyne co mnie pociesza w rzadach Pisu to fakt,ze moze nie beda tak chetni na przyjmowanie u nas tego bajzlu...
#4310 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do stwierdzenia w 7 miesiącu ciąży że dzieciaczek nie ma jednej rączki to jestem w szoku ![]() Na innym forum dziewczyna pisała, że była niedawno w szpitalu i jakaś kobieta w 7 miesiącu dowiedziała się , że będą bliźniaki ![]() W temacie szczepień mam zdanie , że szczepić należy ale z głową. Wiele się ostatnio mówi o negatywnych skutkach szczepień , ale z drugiej strony ile chorób udało się wyeliminować dzięki wprowadzeniu masowych szczepień. Przy szczepieniu zawsze jakieś ryzyko powikłań jest , no ale nie oszukujmy się podając jakikolwiek lek a nawet pokarm po raz pierwszy nie mamy pewności czy dziecko nie jest np uczulone . Nie można dać się zwariować.
Przewidywany termin porodu 08 II 2016 ![]() ![]() Edytowane przez for_you_for_me Czas edycji: 2015-11-14 o 07:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie dla mnie tez to jest niewiarygodne.. Błędy błędami ale tamie oczywiste rzecZy to dla mnie wyglada jak zupełne zaniedbanie lekarza.. Choć lekarzem nie jestem wiec nie chce generalizować i oskarżać bez odpowiedniej wiedzy.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4313 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4314 |
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Poważne tematy tu były widzę.. Co do zamachu, oglądaliśmy wczoraj wieczorem do późna relację na żywo na tvn24.. Straszne. Akurat weszli odbijać zakładników, najpierw pokazywali, że ich wyprowadzają i tacy zadowoleni, a za 10 minut informacja, że to jakaś reszta ocalałych, a pozostała część z tej więzionej setki nie żyje ![]() Od razu w nocy kontaktowałam się z przyjaciółką co wyjechała w lipcu na stałe do Paryża, odpisała że jest ok uffff. Rodzina, znajomi, wszyscy się z nią kontaktowali. Kupiliśmy rano inhalator w Lidlu ![]() ![]() ![]()
26.01.2016 Witaj synku ![]() ![]() 04.09.2019 Drugie szczęście ![]() Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2015-11-14 o 10:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4315 |
Wtajemniczenie
|
Witam się kobietki.
Ja oczywiście wstałam około 10, więc można powiedzieć, że jestem po śniadaniu. Mój TŻ maluje pokoik małej - już nie mogę doczekać się końca tego całego remontu i urządzania kącika dla niuni ![]() Wiadomości z Paryża przerażające, brak słów do opisania tych okropieństw jakie ludzie ludziom potrafią wyrządzić..
#4316 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
ale mi dziś smutno, męża nie ma, pojechał na szkolenie, a ja sama w domu i denerwuję się, bo mój niunio bardzo słabo kopie ![]() Chyba jak wróci, to przejedziemy się na IP. Sama nie pojadę, bo jestem tak roztrzęsiona, że nie powinnam siadać za kierownicą, na dodatek nie mam z kim córki zostawić. Dzwoniłam do teścia, ale jest w pracy... Jak na złość dziś wieczorem jest jeszcze u nas kurs przedchrzcielny, a jedne zaj. ominęliśmy, bo nie wiedzieliśmy, że już się zaczął. Piszecie o szczepieniach, moim zdaniem trzeba zachować umiar- nie rozumiem tych rodziców, co na nic kompletnie nie szczepią, ani tych, co szczepią na wszystko, co się da. Ja szczepiłam tylko na obowiązkowe, bo nie wyobrażam sobie, żeby całkiem nie szczepić, dodatkowych nie brałam i nie jestem zwolenniczką podawania szczepionek kilka w jednym- przecież dziecku nic się nie stanie, jeśli będzie ukłute dwa- trzy razy zamiast raz- to już chyba tylko wygoda rodziców. Sama długo się zastanawiałam, co robić z tymi dodatkowymi szczepieniami, ale rozmawiałam z różnymi lekarzami i żaden nie namawiał na dodatkowe szczepienia- sami mówią, że to loteria, wybór należy do rodziców i wcale nie oznacza, ze dziecko lżej przejdzie daną chorobę, są przypadki, że dzieci chorowały ciężej. Zresztą, sama widziałam ( bo inaczej nie wiem, czy bym uwierzyła) dzieci, które leżały w szpitalu po 2 tyg. na rotawirusa a które były przeciwko tej chorobie zaszczepione. Tak więc każdy zrobi zgodnie z własnym sumieniem i przekonaniami.I nie ma co piętnować tych, co robią inaczej, niż my, bo do końca nie wiadomo, kto ma rację- pewnie prawda leży pośrodku, jak to zazwyczaj bywa. |
![]() ![]() |
![]() |
#4317 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie szczepiłam na rota,a na pneumokoki dopiero po 2 r.z. i to za darmo. Jestem za szczepieniami. Z tego co słyszałam lepiej w jednym nie łączyć rota i np.tych 5 w 1- tylko któreś zrobić 3 tyg później. Cytat:
- u chłopczyka wykryto autyzm w 3 r.ż- przeprowadzono rózne testy, badania itp. Kuzynka i jej "lekarze" stwierdzili, że to przez szczepienie (nie wiem które) i powiedziała, że jeśli będzie drugie nie będzie na nic szczepiła. -urodziła 2 chłopczyka, na nic nie szczepiła, dostawała mnóstwo wezwać, kar do zapłacenia i co? U dziecka po 2 r.ż; też stwierdzono spektrum autyzmu. Więc akurat w tym przypadku jednak skłaniałabym się ku genetyce. Jeszcze jest w TŻ-ta rodzinie jeden przypadek chłopca autystycznego i nie ukrywam, że bardzo się boję czy u nas nie będzie. Ale póki co to jest jeszcze tak niezbadana choroba, że nie można przeprowadzić testów na noszenie genu odpowiadającego za to. Cytat:
Cytat:
motylku- a może jednak ta Kornelka? ![]() U mnie nic nowego. Dzień zaczęłam od kąpieli i słabo bo już zaczynam mieć problemy z wychodzeniem ![]()
![]() |
#4318 |
Zakorzenienie
|
Elena nie nakręcaj sie. Moja miała tak prawie cały zeszły tydzien, tez prawie osiwialam z nerwow ale jednak raz na czas zapukała. Dzisiaj znowu hula. Moze młody sie inaczej ułożył albo leniwy ma czas. Jeśli sie odzywa mimo wszystko to myśle ze jest ok
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Zakorzenienie
|
Ja szczepiłam oboje na wszystkie obowiązkowe w terminie...bo w sumie tylko czasem jak M akurat nie bylo to przesuwalam sobie sama o te kilka dni kiedy M już bedzie. U nas bylo tak ze w książeczce pielęgniarka wpisywała datę kolejnego i w ten dzień lub kilka dni później miałam dzwonić po 7 rano żeby zarejestrować na szczepienie...szczepili tylko przez godzinę od 10 do 11 wiec czasem bylo tak ze jak zadzwoniłam kolo 8 to już miejsc nie bylo...nie wiem jak bedzie tutaj ale myślę że lepiej bo przychodnia podzielona na 2 części - zdrowe i chore. I na zdrowych sa szczepienia a lekarze przyjmują tam od 8 do 14 wiec nie powinno być źle 😊
Na pneumokoki Mikołaj dostal z sanepidu ze względu na rozszczep a Lilka bo słabo na wadze przybierała na poczatku... Edytowane przez agaczilla21 Czas edycji: 2015-11-14 o 12:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4320 |
Zakorzenienie
|
A co do szczepionki na Rota to nie wiem na ile to jej działanie a na ile inne czynniki ale odkąd pola sie urodziła przechodziliśmy z tz juz ze 3-4 razy naprawdę mocna grypę żołądkowa a młodej albo nie tknęło nic a nic albo jedynie lekko ja przeczyscilo przez chwile. Także cieżko orzec czy jest to zasługa szczepienia i czy to w ogóle było Rota ale znam tez przypadek gdzie chłopiec w wieku Poli przechodził Rota i z opowieści nikomu tego nie życzę bo spędził w ciężkim stanie w szpitalu ponad tydzien..
Teraz na Rota tez zaszczepie. Na pneumokoki tez. W ogóle wiecie ze w niektórych krajach te sCzepienia sa obowiązkowe jak u nad krztusiec? Np wlasnie w USA. A z kolei nie ma tam w ogóle szczepionki na ospę. Tutaj jest nieobowiązkowa a tam jej w ogóle nir ma. Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.