|
|
#1051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Ojej, też się nie spodziewałam takiej informacji, na pewno wszystko będzie dobrze
Cytat:
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
Baby Ty się jeszcze nimi przejmujesz. Nie ma sensu szkoda nerwów.
Magda współczuję nienawidzę zapachu kiełbasy w autobusie. |
|
|
|
#1054 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ufff zamówienie na Gemini w końcu kliknięte I pieluszki zamówione, także pomału do przodu ![]() A i szarlotka zrobiona, także produktywny dzień dzisiaj
27 IX 2014 jesteśmy jedno jedno ze stali 1+1=3 Edytowane przez mojakaren Czas edycji: 2015-11-14 o 12:55 |
|
|
|
|
#1056 |
|
Rozeznanie
|
Kamilka bardzo mocno trzymam za Was kciuki
![]() ![]() : przytul:daj znać potem jak tam sytuacja bo mnie też w klubie nie ma... --- dziewczyny gratuluję nowych tyg my dziś zaczynamy 30tc Edytowane przez MallaMi Czas edycji: 2015-11-14 o 14:09 |
|
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka, ZDROWIA! Zdrowia dla Ciebie i malutkiej, spokoju i dużo cierpliwości teraz.
Dzień pełen nieciekawych informacji taka przygnębiona jestem Paryżem (moja sis tam pracuje, ale AKURAT ten tydzień jest w Pl, całe szczęście!) i do tego Kamilka...nie spodziewałam się, takiego newsa. aż nie wiem co pisać. |
|
|
|
#1058 |
|
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny, byłam właśnie na dnich otwartych szpitala. Wyszłam cała mokra i spocona, po czym tż stwierdził, że on się nudził
typowy facet. Po przyjściu idzie się do jednoosobowej sali przedporodowej z os. towarzyszącą, jest tam prysznic, piłka, gaz, worek (sako?). Potem przechodzi na salę porodową, a tam na środku mega kosmiczny fotel z cała masą różnych uchwytów i ustawień i to mnie chyba bardziej przeraziło. Po porodzie wraca się na tą salę przedporodową jednoosobową na 2 godziny z dzieckiem, a po tym czasie na dwuosobowej pięterko niżej i tam się już zostaje do końca. Szpital ładny, zadbany nie mogę powiedzieć. Położne też bardzo miłe. Jedynie czego się boję, to to że przy bardzo poważnych wadach dziecka (np serca) wysyłają dziecko do Ujastka do Krakowa, a ode mnie do 1.5 godziny drogi, więc póki co zastanawiam się..
|
|
|
|
#1059 |
|
Rozeznanie
|
Joannarol ja też ostatnio zwiedzałam mój szpital w którym będę rodzić
Teraz czuję się spokojniejsza, bo wiem już jak to wygląda i czego się spodziewać. Nie wiem jak to u mnie jest w przypadku poważnej wady, bo oddział neonatologii jest na miejscu. No ale na Śląsku wszystko blisko
|
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna-super brzmi twoj szpital. Ja az sie boje odwiedzic ten tutaj,troche rzeznia :-( i byla wizyta w ostatni piatek ale już nie bylo miejsc i polozna mnie zapisala na 8.01.... :-/ wiec jesli szwagier ktory pracuje tam w laboratorium nie zalatwi wczesniej wizyty to pewnie nie odwiedze.
Ale tu dzisiaj spokojnie!
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#1061 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna fajnie się zapowiada Twój szpital, jedynie szkoda, że przy dużych problemach przewożą, ale przecież ani Ty, ani maleństwo problemów mieć nie będziecie.
|
|
|
|
#1062 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny skąd wiecie kiedy są dni otwarte w waszych szpitalach ? Nie chodzę na SR wiec nie wiem. Na stronie szpitala nie ma takich informacji. Muszę chyba tam pojechać i się zapytać bo coraz częściej chodzi mi to po głowie. też bym była spokojniejsza.
|
|
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
kamilka o kurcze aż mi się gorąco zrobiło jak przeczytałam co się stało. Dużo zdrowia dla was i trzymam kciuki. No i oczywiście gratulacje
russiandoll przykro mi z powodu wcześniejszej straty. Dotka, Jerzyczka jak tam wózki? Kupione/odebrane? ![]() Casa cieszę się, że dojechaliście bez problemu ![]() malwi a wy jak tam się czujecie? Gratuluję nowych tygodni ![]() Odebraliśmy przesyłkę, dobrze przypuszczałam, że to od milutkiej Kocyk jest super, bardzo mi te kotki przypadły do gustu Później zrobię foty. I kupiliśmy dzisiaj tą małą paczuszkę białych pampków Jak coś to w carrefour są za 11.89, ale to chyba regularna ich cena.
|
|
|
|
#1064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
myślałam zeby taką muffkę kupić
|
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dziewczyny jak wózki, udało się ?
czarnula czekamy na zdjęcia. ewula u mnie na stronie szpitala piszą, jak u Ciebie nie ma to może przedzwoń do nich, zapytaj. Ja dziś ostatnie pranie ciuszków małego zrobiłam, mąż pomalował ramę, nawet nie najgorzej wyszła. |
|
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula a my jako tako. Caly czas utrzymuja sie bole, wprawdzie takie delikatne, ale sa. Na razie odstawili mi kroplowke (podobno juz za dlugo mialam), beda mnie obserwowac co sie bedzie dzialo. Czekam do przyszlego piatku, wtedy bedziemy decydowac czy sie przenosimy, czy zostajemy jeszcze w tym szpitalu.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
My byliśmy dzisiaj w Ikei. Padam ze zmęczenia, ale kupiliśmy wanienkę i ręczniki dla Młodego i jeszcze tradycyjnie parę dupereli się zaplątało jak to w Ikei
|
|
|
|
#1068 |
|
Rozeznanie
|
Ja byłam w ramach SR ale moja gin, która też pracuje w tym szpitalu powiedziała, że w czasie jej dyżuru mogę przyjść to mnie oprowadzi.
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tu nie odpoczne..... Od rana na nogach, a jeszcze przed nami impreza imieninowa u dziadka....
W poniedzialek ma byc paczka z gemini Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1071 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny na lutce, czy miałyście po niej infekcje lub upławy?
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
Casaa jak też jak jestem u rodziców to wiecznie coś jest do zrobienia i też nie mogę odpocząć. Także łączę się w bólu
|
|
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to chyba juz do porodu nie wyjde :-( powoli godze sie z ta mysla.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
Pietrusiowata, infekje nie, i może nawet nie tyle upławy ale sama luteina wyplywała na potęgę - wygląda jak biała zawiesina
|
#1075 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej ja już po zajęciach
nawet mnie brzuch nie boli (odpukać) tylko tyłek bo sobie ubrałam gacie z koronkowym tyłem i mi się wbijalo już po paru godzinach siedzenia Haha ale jadę juz do domuCytat:
Malwi
|
|
|
|
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz troche odpocznij w busie
|
|
|
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja ma upływy dosyć często zwłaszcza w nocy.
---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
Malwi wiem, że to nic miłego tak leżeć jeszcze w szpitalu, ale jak to ma wam pomóc to lepiej zostać i być spokojniejszym. |
|
|
|
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga wiem, wiem dlatego powoli godze sie z tym, ze do poczatku grudnia leze plackiem w szpitalu. Tylko, zeby to lezenie mialo jakis efekt, a nie ze jest tak samo jak bylam w domu.
|
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi, wbrew pozorom powinnyśmy Ci życzyć jak najdłuższego tego leżenia - nie że złośliwości, tylko dla dobra maluszka. I cierpliwości. Wiem, że najlepiej byłoby nie mieć problemów, ale pomyśl sobie jak mało będzie to dla Ciebie znaczyło jak już będziesz z dzieciatkiem w domu.
|
#1080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze net jest i nówka bus ![]() Dobrze że było krócej niż normalnie bo już fiola dostawałam na tyłku Haha ![]() No i Malwi wiem, że takie bezczynne leżenie męczy bardziej niż jakbyś miała kamienie łupac ale już coraz bliżej końca i dasz radę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:28.

siedzę z przodu ale się nie da już wytrzymać
21.06.2014r.
brakło nam 5 dni do 8 mies...

typowy facet. Po przyjściu idzie się do jednoosobowej sali przedporodowej z os. towarzyszącą, jest tam prysznic, piłka, gaz, worek (sako?). Potem przechodzi na salę porodową, a tam na środku mega kosmiczny fotel z cała masą różnych uchwytów i ustawień i to mnie chyba bardziej przeraziło. Po porodzie wraca się na tą salę przedporodową jednoosobową na 2 godziny z dzieckiem, a po tym czasie na dwuosobowej pięterko niżej i tam się już zostaje do końca. Szpital ładny, zadbany nie mogę powiedzieć. Położne też bardzo miłe. Jedynie czego się boję, to to że przy bardzo poważnych wadach dziecka (np serca) wysyłają dziecko do Ujastka do Krakowa, a ode mnie do 1.5 godziny drogi, więc póki co zastanawiam się..