![]() |
#1711 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9
Cytat:
![]() U nie ustaliliśmy, że nie robimy sobie prezentów pod choinkę, bo jesteśmy stare konie i tylko symbolicznie. Tzn. z familią, bo dla TŻ coś pragnę uczynić, miałam nawet genialny pomysł, ale mi się zapomniało... Cholera, pamiętam, że był taki dobry i nie pamiętam ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
W każdym razie, mój i tak leży niekorzystnie, bo ponoć to rokuje długi i męczący poród. Lepiej było mi nie wiedzieć ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Zadomowienie
|
Kalusia ja generalnie Lubie zawierać nowe znajomości ale nie lubię jak jestem zmuszona do przebywania z taką nowa osoba dłuższy czas .. i ciągnięcia na sile rozmowy
![]() ![]() ![]() Sylwuska bardzo ładny wózek ![]() ![]() Cień nie widzę fot ; ( Fionka fajna bryka ![]() Dałam rade wkoncu z tym alarmem i obskoczylam rossmana i lidla ![]() ![]() ![]() Rudaska slicznosci ![]() ![]() W rossku miałam kupić tylko podkład .. oczywiście kupiłam jeszcze puder transparentny korektor i krem bb ![]()
#1713 | ||
Zadomowienie
|
syylwuska śliczny wózek
![]() Cytat:
![]() super wózek ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1714 |
Zadomowienie
|
Kalusia kurde ja rozumiem ze każdy szuka oszczędności .. ale bez jaj żeby o takie rzeczy pytać .. logiczne ze jakbyś chciała pomoc to coś byś tam jej dała z podkreśleniem na dała a nie pożyczyła .. ale wózek ??
#1715 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() moja mama miała ze mną termin na 24.12, ale zacisnela nogi i wytrzymała do stycznia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Zadomowienie
|
Kurde.. Musiałabym jeszcze jedna czapkę na zimę kupić .. mam jedną z hm na 56 .. na 62 by mi się przydała ... odpalam allegro
![]()
#1717 |
Zakorzenienie
|
Mujer znaczy sie jak leży?
![]() |
#1718 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My praktycznie wszystkie ubranka po synku oddaliśmy siostrze tżta no i teraz do nas wróciły plus jakieś co ona sama dostała/kupiła. Chyba ze 2-3 sztuki wyrzuciłam bo już były faktycznie w kiepskim stanie ale reszta jest ok ![]() ![]() Fionka super wózek! dziś się napatrzę na te Wasze wózki nówki i mój mi się wydaje taki przestarzały ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1719 | |
Wtajemniczenie
|
Najadlam się sajgonek
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Co do leżenia w szpitalu to ja chętnie rozmawiam ale jak ktoś nie ma chęci to mi to też nie przeszkadza i mogę się wcale nie odzywać. A po porodzie u nas są sale dwuosobowe, mam nadzieję że trafię na pustą salę albo na fajną mamuske ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1720 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1721 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tylko wiesz u Was znajomi, to jakoś mu może przetlumaczysz, a u nas to może być jego rodzona siostra... no nie wiem, zobaczymy. Właśnie zrobiłam obiad, dopiero bo wcześniej jadłam i nie byłam głodna. Znalazłam w Internecie jakąś "zupe-pizze" tak się nazywa, wyszedł mi calutki gar, dosłownie 1 cm został, żeby się nie wylalo ![]() ![]() A ona z mięsem mielonym i nie wiem czy jak coś to można do słoika schować i chociaż ze 2 dni w lodówce potrzymac... Niespodziewalam się, ze tyle wyjdzie, napisane było dla 2 osób na 2 dni ;P Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1722 |
Zakorzenienie
|
Mujer to pocieszające co piszesz o tej pozycji bo ogólnie to chyba powinnam zacząć się martwić że się nie obraca :-( Co prawda "dopiero" 33tc3d ale nie wiem.. położna mnie pociesza,lekarz wątpi a ja nie wiem co myśleć i jak prosić małego o obrót.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1723 |
Zakorzenienie
|
OENEDUE no to go nastraszylas ;P
No też zauważyłam, że u Ciebie jest taka brązowa ![]() Co upolowalas w rossmannie? ![]() BENITA dziękuję ![]() Wiesz BENITA z wózkiem czy łóżeczko masz rację, ale jeśli chodzi o ubranka to tu też jest taka kwestia, ze według mnie ich stan nie tylko od dziecka zalezy, a szwagierka strasznie nie dba o swoje rzeczy, nie szanuje i w ogóle, zaraz kupuje nowe, bo dostaje kasę od rodziców, jak bym tak nie mogla, z resztą w innej rodzinie byłam wychowana, nie miałam tak pod nos jak ona, tylko już od liceum starałam się zarabiać na swoje rzeczy, a to jakieś stypendia albo praca w wakacje. No a skoro swoich nie szanuje to i na dziecięce nie będzie uważać, dlatego nie chce nic pożyczać. Nawet Tz ostatnio zauważył to, ze ona nie szanuje swoich rzeczy i w sumie jak coś to może być dobry argument, dobrze ze sobie przypomniałam ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Wtajemniczenie
|
Bry laseczki
![]() Zaczne melancholijnie od tego, ze czy pamietacie jak jeszcze nie dawno czekalysmy na polowkowe? wiekszosc z Was przezywala upaly? A teraz grudzien za pasem.. porod na glowie.. brzuchy wielkie.. szok co ? ![]() Fionka impuls.Kobieta przegiela i to grubo, zreszta nawet Wam nie mowie co wyczyniaja teraz bo to podchodzi sama nie wiem pod co. Chcialaby widac zebym zrezygnowala ja sama z pracy ale niestety ona mnie ruszyc nie moze, bo boi sie b jestem w ciazy. wiec zamierzam jej dopierdzielac jeszcze rowno dwa tygodnie ![]() ![]() pogon ich ze szpitala ! ;d limonka ![]() domi wspolczuje historii z pierwszym trymestrem ![]() mujer sny o porozie oznaka ulgi czy przerazenia? ![]() benita dziekuje Zlotko ![]() Ladnie z praniem lecisz ![]() cienwiatru skierowalam ta dzialalnosc akurat na moja mame, bo plan byl taki ze ja mialam wrocic do pracy i mamie placic za siedzenie z malym, zeby nie musiala robic a ja placic za nianke. No i nie wyszlo, wiec akurat ten aspekt dzialalnosci skierowany na sprzatanie ![]() A moja stricte grafika - social media etc - wydruki. takze mix mix ![]() A Ty kiedy bedziesz donoszona ? bo jak to dopiero 33 tc? czy nieaktualny podpis? karmazynova dzieki kochanie ![]() oenedue piekny wozek ! Ja tez sie zmuszam do jedzenia.. ![]() i dzieki kochana ![]() agrita dziekuje kochana! wszystkie jestescie mega kochaneeeeee ![]() ![]() A i wgl co tu taki ruch przy sobocie ? Ja zarza usne na siedzaco przy tym biurku w robocie.. tragedia. chociaz wreszcie teraz troche odpuscili ale zaraz ide ogarnac powoli i potem do domciu ! TZ ma dzisiaj urodziny a jaki wstyd zapomnialam przypomnialo mi sie jak mialam prawie do pracy wychodzic. wstyd wstyd. rudaska co tam szamiesz na obiadek? ![]() Fajne te ciuszki swiateczne ![]() Dziewczyny jakie ladne wozeczki ! Ja tez moj rozkladalam kilka dni temu, ale czemu sie nie pochwalilam to nie wiem ![]() kalusia dobreeee z ta wyprawka ![]() a juz opieluchach wielorazowych zdarzyli na pewno pomyslec? ![]() szefostwo wrocilo. ![]() odezwe sie potem.
#1725 |
Zakorzenienie
|
Adka bo już się chwaliłas wózkiem jak go tylko kupiłaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1727 |
Zadomowienie
|
Tż piecze mi serniczek
![]() Mam już poprasowane wszystkie ubranka, teraz już tylko poukładać w szafie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1728 | |
Wtajemniczenie
|
ADKA masz rację tak szybko to zlecialo... nie wiem kiedy i jak to się stało że za miesiąc albo wcześniej bedziemy miały maluszki przy sobie
![]() Ja liczę tygodnie skończone dlatego mam w podpisie 33 tydzień, w szpitalu liczyli 34. Złóż życzenia tż-towi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
![]() Mój już mi obiecał że jak urodze i nie będę miała diety cukrzycowej to zrobi mi ciasto blok-uwieeeeelbiam je ![]()
![]() |
#1729 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tułów ma po mojej prawej, a kończyny po lewej. To znaczy, że pewnie odwróci się paszczą w stronę świata, a nie w stronę mego kręgosłupa. Bo jakoś nie chce się przekręcić na lewo, on już gnije długo. Choć oczywiście, jest szansa, że do porodu się jednak ustawi w miare przyzwoicie ![]() Nie wiecie, czy te papiery, co się wypełnia podczas przyjęcia na porodówkę, to można sobie wziąć wcześniej ze szpitala, przeczytać w domu na spokojnie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1730 |
Zakorzenienie
|
CIEN moja mama upiekła jabłecznik. No weź nie zjedz... Ja nawet nie mierzę cukru
ADKA ty to masz z tą pracą, ale nie ma sięco męczyć. Zmiany są dobre. A na obiad kaczka z jabłkami i czernina. Wiem, wiem dla niektórych okropne... Moja kuzynka się zaręczyła, 19 sierpnia mamy wesele. Muszę być gwiazda do tego czasu ![]()
#1731 |
Zakorzenienie
|
RUDASKA ja planuje być gwiazdą do 4 czerwca
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1732 |
Zakorzenienie
|
Nie wiedziałam ze to ma znaczenie czy glowka wyjdzie przodem czy tylem?
#1733 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie dam rady nadrobić.
Macie jakiś patent na ból pleców? Boli mnie kręgosłup piersiowy... Ani siedzieć, ani leżeć ani chodzić... Wzięłam juz jeden apap i zero poprawy. RATUNKU umrę z bólu, jeszcze przy oddychaniu mnie boli... |
![]() ![]() |
![]() |
#1734 |
Zakorzenienie
|
Koritsia niestety nie pomogę
![]() Czy wy tez zaktualizowałyście zdjęcie na fejsbuku??
#1735 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi np na ktg skurcze 80/90/100 się pisały a ja je czułam jako twardnienie brzucha.. Tylko że one szybko spadały a te porodowe długo się utrzymywały.. Nic mi się nie chce, mały nie daje mi spać ostatnio, nie wiem czemu się tak budzi w nocy i co najgorsze już jakiś czas o 5.30 zaczyna dzień... Nie wyrabiam bo jak ten usnie i się poloze to zanim mały się wyszalrje i da mi unac to ten się zaczyna kręcić.. Ostatnio mdłości mi doszły strasznie.. bleee I też jakąś wzmożoną produkcją śluzu, aż się zastanawiam czasem czy wody nie zaczęły odchodzić..Ale to śluz taki..ehhh Byle do końca miesiąca a potem ,,niech się dzieje wola nieba,,
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1736 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Ja rzadko jestem na fejsie i nic nie aktualizowalam
![]() |
#1737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkie będziemy gwiazdami do wakacji ![]() No właśnie z tego co Mujer pisze to lepiej żeby glowka w stronę hmm tyłka bylo przy porodzie. Nie wiem why? Moze łatwiej chwycić poloznej wtedy? ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Nalalam sobie wody do wanny, dużo piany i świece idę poleżeć. Jak dobrze pójdzie to moze tz sie zmieści ![]()
![]() |
#1739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Zakorzenienie
|
CIEN dzięki oby, oby
![]() A z tym ustawieniem no to chyba chodzi o to że dziecko jak wstawia się do miednicy to musi najpier przygiąć główkę do klaty a potem mocni ją odgiąć do tyłu. Dlatego powinno być buźką w stronę naszego kręgosłupa. Potem na koniec jeszcze odkręca się bokiem i rodzą się barki więc maluchy się muszą nieźle nagimnastykować
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.