Mamusie grudniowe 2015 cz. 9 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-14, 14:23   #1711
mujer
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
myślę że z tym fatalistycznym nastawieniem masz duże szanse na miłe zaskoczenie, że będzie lepiej niż się spodziewałaś

ja miałam na sali babkę która straaaasznie chrapała... jak dostała wypis cieszyłam się bardziej niż ona

0enedue fajny wózek

u nas jest duża szansa na samotne święta więc może obędzie się beze prezentów no chyba że my coś dostaniemy to wtedy trzeba będzie jakąś paczkę wysłać ale póki co kompletnie nie mam pomysłu. Zwykle kończy się na jakiś kosmetykach/perfumach dla teściowej. A dla mojej mamy to różnie, w zeszłym roku dostała kalendarz na ścianę ze zdjęciami wnuka to z tego była najbardziej zadowolona
Wątpię, bo wystarczy, że mi zepsują jeden mały punkcik planu porodowego i będę szczerze niezadowolona

U nie ustaliliśmy, że nie robimy sobie prezentów pod choinkę, bo jesteśmy stare konie i tylko symbolicznie. Tzn. z familią, bo dla TŻ coś pragnę uczynić, miałam nawet genialny pomysł, ale mi się zapomniało... Cholera, pamiętam, że był taki dobry i nie pamiętam

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Dorosea ja też ze stycznia więc cały czas żywię nadzieję że synu też będzie
Właśnie biedak ma czkawke. W ogóle jest ciekawie,bo leży obecnie poprzecznie czyli czuje po dwóch stronach brzucha a jak ma czkawke to czuje blisko bożeny, ktoś mi powie jak to możliwe
Bo one leżą takie poskręcane. Też na początku wydawało mi się, że leży poprzecznie, ale na USG wyszło, że głową w dół, tylko pozycja embrionalna daje złudzenie poprzeczności.
W każdym razie, mój i tak leży niekorzystnie, bo ponoć to rokuje długi i męczący poród. Lepiej było mi nie wiedzieć No ale zawsze może się jeszcze przekręcić, choć leży w tym samym miejscu już jakiś czas, więc wątpię
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 14:30   #1712
0enedue
Zadomowienie

Kalusia ja generalnie Lubie zawierać nowe znajomości ale nie lubię jak jestem zmuszona do przebywania z taką nowa osoba dłuższy czas .. i ciągnięcia na sile rozmowy dlatego z klientami w większości przypadków od razu łapałam jakieś tam .. flow i było wesoło

Sylwuska bardzo ładny wózek ta rączka brązowa taka jak u mnie

Cień nie widzę fot ; (

Fionka fajna bryka )

Dałam rade wkoncu z tym alarmem i obskoczylam rossmana i lidla pod domem złapał mnie mega skurcz i akurat tz podjechał .. tak się chłopak zestresowal ze stwierdził że dzisiaj skręca łóżeczko hahahah .. żałuję że nie zrobiłam mu zdjęcia ta minę mam przed oczami cały czas

Rudaska slicznosci ja właśnie też bym się chciała wybrać do smyka dzisiaj ewentualnie jutro bo do jutra jest -25% z kodem z sms

W rossku miałam kupić tylko podkład .. oczywiście kupiłam jeszcze puder transparentny korektor i krem bb

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 14:34   #1713
benita84
Zadomowienie

syylwuska śliczny wózek

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Ja w porównaniu do Was mam chyba mało ubranek? Śpiochów mam około 20 sztuk (różne rozmiary), body z długim rękawem 7 sztuk, z krótkim rękawem około 15 sztuk (też różne rozmiary), 2 małe czapeczki (żadnej zimowej póki co), dwa małe kombinezony polarowe, spiworek do spania, kilka bluzeczek i 10 par spodni dresowych. A no i dwie pary skarpetek i dwie pary kapciuszkow.I na tym koniec moich ubrań...powinnam się chyba martwić ale jakoś mi się wydaje, że to starczy [a potem będę szlochac w kącie że nie mam ubrań ]
to będziemy szlochać razem bo ja też mam malutko ubrań

super wózek

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Wczoraj była u nas TŻa kuzynka ze swoim TŻem. Akurat wieszalam pranie i temat zszedł na wyprawkę, ile co kosztuje itp. No i nas zapytali, czy jak będą mieli dziecko to czy będą mogli sobie pożyczyć wózek, ubranka, itp. Oni ogólnie są bardzo oszczędni, kuzynka np jeśli coś zamawia na allegro to zawsze nas pyta, czy też czegoś nie zamówimy od tego sprzedawcy żeby taniej wyszła wysyłka, no ale z tą wyprawką to mnie rozwalili
hehehe jaka zapobiegawcza ta kuzynka chyba bym się wstydziła tak zapytać skoro jeszcze Wasze dziecko nie zdążyło się urodzić a już pytać czy im pożyczycie, ale widać nie każdy ma takie skrupuły

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
I mój zakup w smyku. Coraz bliżej święta, coraz bliżej święta...🎄 🎅

benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 14:34   #1714
0enedue
Zadomowienie

Kalusia kurde ja rozumiem ze każdy szuka oszczędności .. ale bez jaj żeby o takie rzeczy pytać .. logiczne ze jakbyś chciała pomoc to coś byś tam jej dała z podkreśleniem na dała a nie pożyczyła .. ale wózek ??

Iga 14.12.2015

Stary 2015-11-14, 14:35   #1715
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
Dorosea ja też ze stycznia więc cały czas żywię nadzieję że synu też będzie
Właśnie biedak ma czkawke. W ogóle jest ciekawie,bo leży obecnie poprzecznie czyli czuje po dwóch stronach brzucha a jak ma czkawke to czuje blisko bożeny, ktoś mi powie jak to możliwe
ja jestem z 1.01, wiec mały tez mogłby się 2 tygodnie przenosić
moja mama miała ze mną termin na 24.12, ale zacisnela nogi i wytrzymała do stycznia
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 14:36   #1716
0enedue
Zadomowienie

Kurde.. Musiałabym jeszcze jedna czapkę na zimę kupić .. mam jedną z hm na 56 .. na 62 by mi się przydała ... odpalam allegro

Iga 14.12.2015

Stary 2015-11-14, 14:40   #1717
Fionka_31
Zakorzenienie

Mujer znaczy sie jak leży?

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 14:43   #1718
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Ja to szczerze mówiąc już zastanawiałam się co odpowiedzieć jeśli mnie ktoś o to zapyta, bo najprędzej to pewnie szwagierka będzie w ciąży, tzn w czerwcu bierze ślub, a ona taka napalona na dzieci, ze nie wiem czy od razu nie będzie chciała mieć. I już wiem, ze Mój Tz jakby przy nich zeszło się w rozmowie na ten temat to sam czym prędzej by zaproponował, ze oddamy swoje, a ja kategorycznie nie chce! Chyba że to co ona kupiła, to jeszcze mogę oddać. No ale kurczę, oddam a potem jeśli sama jeszcze bede w ciąży i jak,będzie druga dziewczynka to co? Będę drugi raz wszystko kupowała? Przecież po dwójce dzieci wiadomo jak ubranka mogą wygladac, nie chciałabym takich zabierać dla kolejnego dziecka, więc w planach też mam zamiar odpowiedzieć, ze te rzeczy co mamy, wózek, czy łóżeczko nawet chciałabym zostawić na przyszłość dla drugiego potomka.
z wózkiem jest o tyle łatwiej ze jak macie taki 2w1 to dziecko może go używać długo, wiec jak się szwagierka szybko postara to po prostu powiesz ze jeszcze korzystasz z wózka, to samo z łóżeczkiem
My praktycznie wszystkie ubranka po synku oddaliśmy siostrze tżta no i teraz do nas wróciły plus jakieś co ona sama dostała/kupiła. Chyba ze 2-3 sztuki wyrzuciłam bo już były faktycznie w kiepskim stanie ale reszta jest ok Z tym że jak oddawaliśmy te ubranka to raczej nie mieliśmy w planach kolejnego potomka

Fionka super wózek! dziś się napatrzę na te Wasze wózki nówki i mój mi się wydaje taki przestarzały ale tż chyba by mnie z domu wyrzucił jak bym chciała nowy kupić
Stary 2015-11-14, 14:57   #1719
cienwiatru
Wtajemniczenie

Najadlam się sajgonek nie ma to jak zdrowe zarcie miałam zjeść dwie a wpierdzielilam cztery a wcześniej jeszcze były chipsy...także ten ... dieta cukrzycowa jak się patrzy

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Co do leżenia w szpitalu to ja chętnie rozmawiam ale jak ktoś nie ma chęci to mi to też nie przeszkadza i mogę się wcale nie odzywać. A po porodzie u nas są sale dwuosobowe, mam nadzieję że trafię na pustą salę albo na fajną mamuske A jak nie będę miała z kim zostawić Ignasia jak będę np chciała się wykąpać, to młody pojedzie ze mną do łazienki i już, bo łazienka jest w sali.

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Kurde.. Musiałabym jeszcze jedna czapkę na zimę kupić .. mam jedną z hm na 56 .. na 62 by mi się przydała ... odpalam allegro
Ja nie mam czapki na zimę i też muszę kupić jak znajdziesz coś fajnego to daj cynk

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 15:01   #1720
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Eh dziewczyny to chyba prawda że przed porodem nasze dzieci mniej się ruszają moja dzisiaj spokójna jak nigdy dobrze ze od czasu do czasu da jednak jakiś znak życia bo musiałabym na IP jechać
jeśli wyciszenie dziecka to oznaka zbliżającego się porodu to mogę spać bezpiecznie bo mój kręci się zawzięcie, chyba ubzdurał sobie że wyjdzie pępkiem

Cytat:
no ja Ci nie powiem, bo mój leży główką w doł a ostatnio czkawkę czułam całkowicie z boku brzucha
Stary 2015-11-14, 15:07   #1721
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

A jeszcze nosidelko

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Ale extra, piękny jest ciekawe czy będzie się mocno brudzil...
Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Sylwuska dobrze sie czuje, ale babka fajna tylko smierdzi
Ona tak kolo 38 l ma i hoduje krowy ale potem daje :/

Dorosea docenie pozniej wolnosc
Ehh ;/;/

Cytat:
Dzięki dziewczyny

SYLWUSKA mój tż to samo. W kwietniu znajomym rodzi się synek, na pewno sam im zaproponuje że coś oddamy. O nie nie, ja chcę mieć wszystko dla drugiego dziecka.

FIONKA jaki fajny kolor ma ten wózek

A za pajaca dałam 40 zł i mam nadzieję że go założę choć raz bo to 56

OGÓLNIE jak urodzę po świętach to też go w to wystroję
Śliczny pajacyk, będzie elegancik na święta Ale drogi w...

Tylko wiesz u Was znajomi, to jakoś mu może przetlumaczysz, a u nas to może być jego rodzona siostra... no nie wiem, zobaczymy.

Właśnie zrobiłam obiad, dopiero bo wcześniej jadłam i nie byłam głodna. Znalazłam w Internecie jakąś "zupe-pizze" tak się nazywa, wyszedł mi calutki gar, dosłownie 1 cm został, żeby się nie wylalo i jest pyszna, taka rozgrzewająca, jak ktoś lubi pizzę to powinna smakować ale nie wiem jakm my to we dwójkę z Tz zjemy za dziś i jutro...
A ona z mięsem mielonym i nie wiem czy jak coś to można do słoika schować i chociaż ze 2 dni w lodówce potrzymac...
Niespodziewalam się, ze tyle wyjdzie, napisane było dla 2 osób na 2 dni ;P

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-14, 15:10   #1722
ogolnie
Zakorzenienie

Mujer to pocieszające co piszesz o tej pozycji bo ogólnie to chyba powinnam zacząć się martwić że się nie obraca :-( Co prawda "dopiero" 33tc3d ale nie wiem.. położna mnie pociesza,lekarz wątpi a ja nie wiem co myśleć i jak prosić małego o obrót.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 15:19   #1723
syylwuska
Zakorzenienie

OENEDUE no to go nastraszylas ;P

No też zauważyłam, że u Ciebie jest taka brązowa

Co upolowalas w rossmannie? w sensie z jakiś firm?

BENITA dziękuję
Wiesz BENITA z wózkiem czy łóżeczko masz rację, ale jeśli chodzi o ubranka to tu też jest taka kwestia, ze według mnie ich stan nie tylko od dziecka zalezy, a szwagierka strasznie nie dba o swoje rzeczy, nie szanuje i w ogóle, zaraz kupuje nowe, bo dostaje kasę od rodziców, jak bym tak nie mogla, z resztą w innej rodzinie byłam wychowana, nie miałam tak pod nos jak ona, tylko już od liceum starałam się zarabiać na swoje rzeczy, a to jakieś stypendia albo praca w wakacje. No a skoro swoich nie szanuje to i na dziecięce nie będzie uważać, dlatego nie chce nic pożyczać. Nawet Tz ostatnio zauważył to, ze ona nie szanuje swoich rzeczy i w sumie jak coś to może być dobry argument, dobrze ze sobie przypomniałam

Stary 2015-11-14, 16:47   #1724
adka_19
Wtajemniczenie

Bry laseczki
Zaczne melancholijnie od tego, ze czy pamietacie jak jeszcze nie dawno czekalysmy na polowkowe?
wiekszosc z Was przezywala upaly?
A teraz grudzien za pasem.. porod na glowie.. brzuchy wielkie.. szok co ?

Fionka impuls.Kobieta przegiela i to grubo, zreszta nawet Wam nie mowie co wyczyniaja teraz bo to podchodzi sama nie wiem pod co. Chcialaby widac zebym zrezygnowala ja sama z pracy ale niestety ona mnie ruszyc nie moze, bo boi sie b jestem w ciazy. wiec zamierzam jej dopierdzielac jeszcze rowno dwa tygodnie
pogon ich ze szpitala ! ;d

limonka
domi wspolczuje historii z pierwszym trymestrem

mujer sny o porozie oznaka ulgi czy przerazenia?
benita dziekuje Zlotko
Ladnie z praniem lecisz Ja juz wszytko porobione ale dochodze do wniosku ze dobrze ze to zrobilam wszystko wczesniej.

cienwiatru skierowalam ta dzialalnosc akurat na moja mame, bo plan byl taki ze ja mialam wrocic do pracy i mamie placic za siedzenie z malym, zeby nie musiala robic a ja placic za nianke. No i nie wyszlo, wiec akurat ten aspekt dzialalnosci skierowany na sprzatanie
A moja stricte grafika - social media etc - wydruki. takze mix mix
A Ty kiedy bedziesz donoszona ? bo jak to dopiero 33 tc? czy nieaktualny podpis?

karmazynova dzieki kochanie Szkoda slow szkoda.ehh... wiecie co takie rpzeboje. 2 lata tu ptracuje bez mala i nie spodziewalam sie takiego ku.re.stwa.

oenedue piekny wozek ! Ja tez sie zmuszam do jedzenia..
i dzieki kochana

agrita dziekuje kochana!

wszystkie jestescie mega kochaneeeeee
A i wgl co tu taki ruch przy sobocie ?

Ja zarza usne na siedzaco przy tym biurku w robocie.. tragedia. chociaz wreszcie teraz troche odpuscili ale zaraz ide ogarnac powoli i potem do domciu !
TZ ma dzisiaj urodziny a jaki wstyd zapomnialam przypomnialo mi sie jak mialam prawie do pracy wychodzic. wstyd wstyd.

rudaska co tam szamiesz na obiadek?
Fajne te ciuszki swiateczne

Dziewczyny jakie ladne wozeczki !
Ja tez moj rozkladalam kilka dni temu, ale czemu sie nie pochwalilam to nie wiem

kalusia dobreeee z ta wyprawka
a juz opieluchach wielorazowych zdarzyli na pewno pomyslec?

szefostwo wrocilo.
odezwe sie potem.

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 16:48   #1725
ogolnie
Zakorzenienie

Adka bo już się chwaliłas wózkiem jak go tylko kupiłaś
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 16:48   #1726
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Ja tez miałam jedna na 50/56 a ostatnio w H&M kupiłam druga ba 62/68

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-11-14, 16:50   #1727
kalwinka
Zadomowienie

Tż piecze mi serniczek

Mam już poprasowane wszystkie ubranka, teraz już tylko poukładać w szafie
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 17:00   #1728
cienwiatru
Wtajemniczenie

ADKA masz rację tak szybko to zlecialo... nie wiem kiedy i jak to się stało że za miesiąc albo wcześniej bedziemy miały maluszki przy sobie
Ja liczę tygodnie skończone dlatego mam w podpisie 33 tydzień, w szpitalu liczyli 34.
Złóż życzenia tż-towi mam nadzieję że z pracą wam się szybko pouklada

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Tż piecze mi serniczek

Mam już poprasowane wszystkie ubranka, teraz już tylko poukładać w szafie
Nie lubię serników ale zazdroszczę że tż piecze ciasto
Mój już mi obiecał że jak urodze i nie będę miała diety cukrzycowej to zrobi mi ciasto blok-uwieeeeelbiam je

Moje serca dwa:
Stary 2015-11-14, 17:06   #1729
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Mujer to pocieszające co piszesz o tej pozycji bo ogólnie to chyba powinnam zacząć się martwić że się nie obraca :-( Co prawda "dopiero" 33tc3d ale nie wiem.. położna mnie pociesza,lekarz wątpi a ja nie wiem co myśleć i jak prosić małego o obrót.
Mój gin jak zwykle luz tj. stwierdził, że nie mam co się przejmować, dzieci się kręcą i wiele z nich nawet w dniu porodu dopiero ustawiają. Więc mogę robić te ćwiczonka, ale martwić się na zapas nie ma sensu

Cytat:
Mujer znaczy sie jak leży?
Tułów ma po mojej prawej, a kończyny po lewej. To znaczy, że pewnie odwróci się paszczą w stronę świata, a nie w stronę mego kręgosłupa.
Bo jakoś nie chce się przekręcić na lewo, on już gnije długo. Choć oczywiście, jest szansa, że do porodu się jednak ustawi w miare przyzwoicie

Nie wiecie, czy te papiery, co się wypełnia podczas przyjęcia na porodówkę, to można sobie wziąć wcześniej ze szpitala, przeczytać w domu na spokojnie? Nie wiem w sumie to tam jest...
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-14, 17:29   #1730
rudaska
Zakorzenienie

CIEN moja mama upiekła jabłecznik. No weź nie zjedz... Ja nawet nie mierzę cukru

ADKA ty to masz z tą pracą, ale nie ma sięco męczyć. Zmiany są dobre. A na obiad kaczka z jabłkami i czernina. Wiem, wiem dla niektórych okropne...

Moja kuzynka się zaręczyła, 19 sierpnia mamy wesele. Muszę być gwiazda do tego czasu
Stary 2015-11-14, 17:31   #1731
syylwuska
Zakorzenienie

RUDASKA ja planuje być gwiazdą do 4 czerwca

Stary 2015-11-14, 17:32   #1732
Fionka_31
Zakorzenienie

Nie wiedziałam ze to ma znaczenie czy glowka wyjdzie przodem czy tylem?

Stary 2015-11-14, 17:38   #1733
Koritsi_a
Zadomowienie

Dziewczyny nie dam rady nadrobić.

Macie jakiś patent na ból pleców? Boli mnie kręgosłup piersiowy... Ani siedzieć, ani leżeć ani chodzić... Wzięłam juz jeden apap i zero poprawy. RATUNKU umrę z bólu, jeszcze przy oddychaniu mnie boli...
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 18:03   #1734
Fionka_31
Zakorzenienie

Koritsia niestety nie pomogę

Czy wy tez zaktualizowałyście zdjęcie na fejsbuku??

Stary 2015-11-14, 18:03   #1735
simka234
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Skoro nie piszą się na ktg to raczej nie są skurcze.

A no tak, widocznie masz za duzo czasu ;P

Czyli nie jestem sama.

Mnie one w ogóle nie bolą, tylko czuje jak brzuch mi się napina i śmiesznie bo najbardziej odczuwam to po spodniach,y albo majtkach, czuje jak mi się tak jakby materiał poddaje, rozciaga.

Niestety nie wszystko się pisze na ktg..skurcze z kręgosłupa np nie piszą się..
Mi np na ktg skurcze 80/90/100 się pisały a ja je czułam jako twardnienie brzucha..
Tylko że one szybko spadały a te porodowe długo się utrzymywały..

Nic mi się nie chce, mały nie daje mi spać ostatnio, nie wiem czemu się tak budzi w nocy i co najgorsze już jakiś czas o 5.30 zaczyna dzień...
Nie wyrabiam bo jak ten usnie i się poloze to zanim mały się wyszalrje i da mi unac to ten się zaczyna kręcić..

Ostatnio mdłości mi doszły strasznie.. bleee
I też jakąś wzmożoną produkcją śluzu, aż się zastanawiam czasem czy wody nie zaczęły odchodzić..Ale to śluz taki..ehhh
Byle do końca miesiąca a potem ,,niech się dzieje wola nieba,,

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 18:09   #1736
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
CIEN moja mama upiekła jabłecznik. No weź nie zjedz... Ja nawet nie mierzę cukru

ADKA ty to masz z tą pracą, ale nie ma sięco męczyć. Zmiany są dobre. A na obiad kaczka z jabłkami i czernina. Wiem, wiem dla niektórych okropne...

Moja kuzynka się zaręczyła, 19 sierpnia mamy wesele. Muszę być gwiazda do tego czasu
Będziesz gwiazdą na pewno do tego czasu po ciąży i brzuszku nie będzie śladu kochana

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Nie wiedziałam ze to ma znaczenie czy glowka wyjdzie przodem czy tylem?
Ma znaczenie przy parciu bo lepiej jak wychodzi chyba buziakiem do góry?

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:

Ja rzadko jestem na fejsie i nic nie aktualizowalam

Moje serca dwa:
Stary 2015-11-14, 18:12   #1737
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:

Nie

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-11-14, 18:14   #1738
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Będziesz gwiazdą na pewno do tego czasu po ciąży i brzuszku nie będzie śladu kochana

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Ma znaczenie przy parciu bo lepiej jak wychodzi chyba buziakiem do góry?

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Ja rzadko jestem na fejsie i nic nie aktualizowalam

Wszystkie będziemy gwiazdami do wakacji

No właśnie z tego co Mujer pisze to lepiej żeby glowka w stronę hmm tyłka bylo przy porodzie. Nie wiem why? Moze łatwiej chwycić poloznej wtedy?

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Nalalam sobie wody do wanny, dużo piany i świece idę poleżeć. Jak dobrze pójdzie to moze tz sie zmieści

Stary 2015-11-14, 18:23   #1739
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkie będziemy gwiazdami do wakacji

No właśnie z tego co Mujer pisze to lepiej żeby glowka w stronę hmm tyłka bylo przy porodzie. Nie wiem why? Moze łatwiej chwycić poloznej wtedy?

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Nalalam sobie wody do wanny, dużo piany i świece idę poleżeć. Jak dobrze pójdzie to moze tz sie zmieści
Stary 2015-11-14, 18:39   #1740
rudaska
Zakorzenienie

CIEN dzięki oby, oby

A z tym ustawieniem no to chyba chodzi o to że dziecko jak wstawia się do miednicy to musi najpier przygiąć główkę do klaty a potem mocni ją odgiąć do tyłu. Dlatego powinno być buźką w stronę naszego kręgosłupa. Potem na koniec jeszcze odkręca się bokiem i rodzą się barki więc maluchy się muszą nieźle nagimnastykować
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości