|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Aga masakra wspolczuje :-( a masz jeszcze mdłości?
#4352 |
Zakorzenienie
|
Mdłości mam jeszcze nieraz i mnie naciąga...ale jest ok bo nie wymiotuję...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Zakorzenienie
|
Chociaz tyle dobrze
#4354 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co ja nie wiem jak niektórzy lekarze robią usg...na rozszczepowych mamy mamę której coreczka ma rozszczep wargi i podniebienia, po 6 paluszków u jednej raczki i nozki, wadę serduszka i zespół Patau...lekarze dają jej od kilku tygodni do max roku życia...o wszystkich wadach dowiedzieli się dopiero po porodzie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4355 |
Wtajemniczenie
|
A widziałyście że sudocremu są dwa rodzaje?
#4356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4357 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4358 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyna młodziutka rocznik 92...jest załamana...
Doczytałam ze jednak rozszczep wykryty jeszcze w ciąży...jeszcze w 3 miejscach na glowce nie ma skóry... |
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4360 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Mam pytanko do Was w temacie chrzcin. Czy uważacie, że to takie dziwne, żeby na chrzestnych prosić parę narzeczonych, albo małżeństwo? Czy zawsze na chrzestnych prosi się chrzestną z jednej rodziny, a chrzestnego z zupełnie innej? |
![]() ![]() |
![]() |
#4361 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wsapniale, dzieki dziewczyny ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4362 |
Zakorzenienie
|
Z tym niejedzeniem na początku to pewnie spora część z nas tak miała
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mnie mdłości jeszcze czasem dopadną, ale już chyba resztki. Ostatnie wymioty miałam ze 2 tyg temu. Mam nadzieję, że ostatnie ![]()
#4363 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I w ogole hit - moje dziecko usnelo dzis na huśtawce na placu zabaw w tą wichure i mróz ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- To juz niedlugo - doba ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślę ze pare spokojnie można zaprosić jako chrzestnych. Bardzo często ale nie zawsze zaprasza sie żeby byli z jednej i z drugiej strony...np mój M jest chrzestnym ze swoją bratową do syna jego siostry a siostra i brat do córki siostry...różnie to jest...nie każdy ma kogo wziąć...wg mnie powinno sie brać na chrzestnych osoby z którymi ma się dobry kontakt..i nie zważać na to czy oboje sa z tej samej strony... Chciałabym brata lub bratowa ale oni po cywilnym wiec odpadają...i w sumie nie wiem kogo weźmiemy... Edytowane przez agaczilla21 Czas edycji: 2015-11-14 o 19:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Wtajemniczenie
|
No pewnie, że można wziąć parę lub małżeństwo, to tylko i wyłącznie Wasz wybór. Moim zdaniem ważne żeby mieć z tymi osobami dobry kontakt.
#4366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No mam nadzieję, że to już koniec ![]() Co do chrzestnych, my weźmiemy kogo uważamy, nie bacząc co wypada. W sumie nie bardzo mamy kogo. Niewykluczone, że będzie to po prostu para naszych przyjaciół, albo mój brat i moja przyjaciółka, zobaczymy.
![]() |
#4367 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Małżeństwo- ta sama rodzina chce dla drugiego dziecka właśnie bratową i brata TŻ-ta (jako małżeństwo)i ta sytuacja nie bardzo bratowej się podoba. Także może być różnie. Nie martw się- my też będziemy mieć problem z chrzestnymi. O ile z mojej rodziny kogoś można poprosić o tyle u TŻ-ta jakoś zanikł kontakt. A poza tym można jakiś znajomych poprosić. Ja np. jestem chrzestną u mojej koleżanki i wcale nie jakiejś mega bliskiej.
![]() |
#4368 |
Zakorzenienie
|
U nas do Mikołaja jest moja najmlodsza siostra i szwagier M, do Lilki moja przyjaciółka i brat M...teraz sie zastanawiam nad drugim szwagrem M i siostra M..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Zakorzenienie
|
Ja tak pytam Was o tych chrzestnych, bo chciałam sprawdzić, czy ze mną jest coś nie tak, bo już nie wiem, co mam myśleć.
Poryczałam się dzisiaj przez mojego szwagra... było mi bardzo przykro i strasznie się na nim zawiodłam. ![]() To, że on ma być chrzestnym mój tż powiedział mu niemal na początku ciąży. Ja miałam wybrać chrzestną. Myślałam o mojej kuzynce, z którą jestem w bardzo bliskich relacjach i traktuję ją jak starszą siostrę, której nigdy nie miałam. Kuzynka mieszka w Hiszpanii. Teraz okazało się, że straciła pracę... dla mnie aspekt finansowy się nie liczy. Zresztą uważam, że na chrzest powinno się dać jakąś pamiątkę, a nie niewiadomo ile kasy, czy jakiś mega drogi prezent. Kuzynka oczywiście pracuje w turystyce, a sezon w Hiszpanii zaczyna się marzec/kwiecień i kuzynka na pewno wtedy znowu zacznie pracować... a to oznacza, że nie dostanie wolnego (w sezonie nie ma takiej opcji, w szczególności w nowej pracy). Z tego względu zaczęłam się zastanawiać kogo innego poprosić na chrzestną... mam jeszcze 2 kuzynki, które mieszkają w PL ok. 50 km ode mnie... ale nie mam z nimi tak dobrego kontaktu, widujemy się 1/2 razy do roku i poza tym w ogóle ze sobą nie rozmawiamy. Dlatego pomyślałam o dziewczynie szwagra, z którą mam dobry kontakt. Wcześniej też się nad nią zastanawiałam, ale sytuacja szwagra i jej była dość mocno niejasna... oni prawie się rozstali w tym roku, a teraz ta cała akcja z pierścionkiem i zaręczynami, więc w końcu mój szwagier się ogarnął i można rzec nareszcie się ustatkuje, więc tym bardziej chciałam poprosić jego dziewczynę na chrzestną. I tak jakoś w dzisiejszej rozmowie ze szwagrem wspomniałam o tym... i się zaczęło. Szwagrowi się ten pomysł nie spodobał, bo to dziwne, że bierzemy parę na chrzestnych. Poza tym jego dziewczyna w grudniu przeprowadza się do niego i nie wiadomo, czy znajdzie pracę i finansowo będzie duupa i generalnie wszystko będzie na jego głowie i z jego kieszeni. Mówię szwagrowi, że nie chodzi mi o kasę, że chcę żeby tylko przyjechali, nie muszą nic kupować... a on dalej swoje wywody, że nie myślę o nim, że to się odbije na jego kieszeni, że już samo to, że on będzie chrzestnym to będzie obciążenie finansowe, bo się zacznie chrzest, urodziny, dzień dziecka, mikołaj itd. ![]() Mój tż mu mówi, że my wszystko sami kupimy dla dziecka, że nie chcemy prezentów i nie o to chodzi i że powinien się cieszyć, że myślimy tak ciepło o jego dziewczynie, że chcemy ją na chrzestną pomimo tego, że nie jest kasiasta. Ale jak grochem o ścianę. A jeszcze mnie zabolało to, jak mi szwagier wyjechał, że jak się jego dziewczyna ma czuć, skoro mieliśmy wziąć kogoś innego i jeszcze 2, czy 3 inne osoby były brane pod uwagę (nie wiem skąd on to wziął)... a jak już nie mamy kogo, to chcemy w ostateczności z braku laku jego dziewczynę. I jeszcze mi mówi, że miała być moja kuzynka, ale już jej nie chcę, bo straciła pracę... nosz k.....wa robi ze mnie jakąś materialistkę, a wychodzi na to, że to on jest materialistą. 10 razy mu powtarzałam, że nie chodzi o to, że kuzynka straciła pracę, tylko o to, że jak zacznie nową pracę w przyszłym roku, to nie ma opcji na jakiekolwiek wolne i nie będzie mogła przyjechać. A ten dalej swoje wywody. W końcu się poryczałam, powiedziałam, że nie chcę o tym gadać i po prostu nie mam już ochoty prosić jego dziewczyny, skoro to dla niego taki problem i że wezmę jedną z pozostałych 2 kuzynek. A najchętniej to w ogóle teraz bym zrezygnowała z niego jako chrzestnego jak się dowiedziałam jak on się na zapatruje. Normalnie chce mi się wyć ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4370 |
Zadomowienie
|
Dobry wieczór po ciężkim dniu pracy aż mi plecy pękają , wreszcie czas na relaks po kąpieli
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Aninis nie zamartwiaj się ani tym bardziej nie płacz ![]()
#4371 |
Zakorzenienie
|
Lola jezeli by tak na finanse patrzę to my mamy- M dwóch chrzesniakow z 2013, ja jednego...oprócz nich nasza Lilka i brat M ma córkę...i komunia w jednym roku...i nikt nie patrzyl jakie to będzie dla nas obciążenie...
W ogóle to wkurza mnie to ze wszystko zawsze się do kasy sprowadza. Ja tam nie chce żadnych prezentów dla dzieci ani kasy...tylko żebym wiedziała że w razie potrzeby ktoś zaopiekuje się moimi dziecmi np na kilka godzin gdy ja tego będę potrzebować... |
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Zakorzenienie
|
Wy tu o zarciu a ja mam mdlosci i zgage.
Tatara i sledzi nigdy nie tykalam i nie tykam, bleh... ![]() Aninis to jest tylko i wylacznie wasza decyzja.kogo wezmiecie.ale rozumiem,ze szwagra i jego przyszla narzeczona, a twojego brata niet?
#4373 |
Zadomowienie
|
No szkoda właśnie ze nikt nie popatrzył na obciążenie waszego budżetu , sory ale jeżeli np ja i tż bylibyśmy chrzestnymi tego samego dziecka to trochę dziwne dawać wspólne prezenty przynajmniej ja na to tak patrze ale co kto lubi ja bym nie poprosiła jednej pary ale to moje zdanie bo własnie ktoś może czuć się glupio w takiej sytuacji ja też nie jestem materialistką i nie o to mi chodzi ale oni mogą tak myśleć że potem za plecami ktoś o nich gada taka ludzka mentalność , też bym się zastanawiała co sobie rodzice pomyślą takiego dziecka i jak to odbiorą jak np dalibyśmy jedną kopertę na komunie to taki przykład ale ludzie są różni i nie mówię tu o nas tylko ogólnie .
![]() |
#4374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc od początku miał być szwagier. Ale teraz to nawet jego nie mam ochoty brać na chrzestnego. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Zadomowienie
|
Macie jeszcze czas więc myślcie intensywnie a może dziewczyna szwagra za chrzestną a zmieńcie kandydata na chrzestnego
![]()
#4376 |
Zakorzenienie
|
Aninis no bardzo przykra sytuacja. Z jednej strony ta jego przyszla narzeczona nie jest " pewna" na lata, bo nikt nie wie jak sie miedzy nimi potoczy. z drugiej strony rownie dobrze kazda inna,bliska osoba z rodziny moze sie wypiac...no nigdy nie przewidzisz.
Ale jeslu szwagier tak do tego podchodzi to faktycznie ciezko byloby mi ja prosic na chrzestna, pewnie ustalulabym termin pod te kuzynke z Hiszpanii. U nas zestaw chrzestnych taki jak przy tusi- moj brat i siostra meza. Wzielibysmy ich malzonkow, gdyby nie fakt,ze oboje katolicy, a chociaz jedno z chrzestnych musi byc ewangelikiem.tak wiec z braku innych opcji bedzie jak bylo. Ale moj brat tez ma tych samych chrzestnych dla dzieci.
#4377 |
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już III część naszego wątku!
Ja juz po wizycie gości, dziś moj maz miał urodziny. Nie miałam zbytnio chęci do odwiedzin ale były zapowiedziane wcześniej wiec nie było odwrotu. Z mężem sie wczoraj posprzeczalam bo nic nie mogłam nawet zrobic przy małej muszę sie z nią bawić i koniec, chciałam ogarnąć w mieszkaniu by dziś mieć miej pracy. Byłam zła kiedy usłyszałam ze teściowa bodaj książki w bibliotece jedzie przytrzymac swojej 24 l córce a do mnie zagłada raz na ruski miesiąc i nawet nic mi nie pomoże przy małej, a szczerze juz odczuwam zmęczenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4378 |
Zakorzenienie
|
ech... ja rozumiem, że komuś finansowo może to nie odpowiadać, ale kurczę mógł mój szwagier jakoś inaczej dać mi do zrozumienia, że pomysł z jego dziewczyną mu nie odpowiada. A on z takimi testami wyjechał, że ja już teraz myślę, że jemu nie pasuje nawet to, że on będzie chrzestnym, bo kasa mu pójdzie.
Ja nie jestem mega pobożna. Mam ślub kościelny, ale zraziłam się do instytucji kościoła i zastanawiałam się, czy w ogóle robić chrzciny. W końcu stwierdziłam, że zrobię... ale nie wiem, czy dotrwam do komunii dziecka i czy do niej dojdzie. ![]() A przez szwagra mam taki niesmak do chrzcin, że już nie wiem co robić... jeżeli każdy patrzy na to, że bycie chrzestnym to tylko problem i wydawanie kasy, to ja nie chcę nikomu takiego problemu robić. A najgorsze w tym wszystkim jest to, że dziewczyna szwagra mi powiedziała parę miesięcy temu, że zawsze chciała mieć chrześniaka, ale jakoś nikt jej nigdy nie prosił. Teraz już wiem dlaczego skoro dla tylu ludzi najważniejsza jest kwestia finansowa - a ona nie jest bogata. Ja myślałam, że dziewczyna się ucieszy, a tu się okazuje, że to mega problem dla szwagra. |
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a składy różne czy tylko szata graficzna? Ja mam wrażenie, że te wszystkie sakramenty w kk sprowadzają się do kwestii finansowych.... ale może nic więcej nie piszę, bo mnie trafia jak tylko o tym pomyślę.... Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2015-11-14 o 21:08 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ech tylko się zdenerwowałam i poryczałam z nerwów niepotrzebnie A jaki będę miała jutrzejszy dzień... otóż spędzę go na jeżdżeniu z tż po salonach Apart w bb, bo szwagier wybrał 2 modele pierścionka zaręczynowego. Ten jeden jest dostępny od ręki w potrzebnym rozmiarze w jednym salonie, a z tym drugim musimy się zorientować, czy gdzieś jest... bo na zamówienie szwagier nie chce czekać, bo to miesiąc. Przykre jest to, że jak on coś chce - to ja z tż rzucam wszystko i mu pomagamy, a dla niego bycie chrzestnym to straszny problem, bijący po kieszeni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.