|
|
#1141 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Iola ja miałam podobnie na 80tce babci. Przy 20 osobach w pokoju zaczęłam się czuć jak przytłoczona i uciekam do kuchni
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Iola, ja Ci się nie dziwię, trochę nam tolerancja spada, bo zwykłe pierdoły doskwierają nam bardziej niż zwykle. I niby ciąża nie choroba, ale mnie np irytuje kiedy ktoś oczekuje ode mnie, że będę wytrzymywać wszystko tak jak przed ciąża.
Ja jutro idę do teściów i też nie wiem ile wytrzymam za stołem, u nich to się tak siedzi na obiedzie ze 4 godziny, a ja się tak strasznie nuuuuuudzę.... :banghead:
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2015-11-14 o 22:44 |
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zazdroszczę tych cudnych pokoików. Ja na razie mogę sobie kącik wygospodarować.
Ewula naklejki super ![]() Iola nie ma Ci się co dziwić. Też bym się zawinęła szybko
|
|
|
|
#1144 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Hej
Dopiero teraz mam chwile, zeby tu zajrzec, patrze a tu Kamilka urodzila.. Duzo zdrowka kochana dla Ciebie i malej, sily rowniez duzo. Ja jeszcze w klubie nie jestem, ale bardzo bym chciala, zebys chociaz pisala czy wszystko jest w porzadku,bo strasznie mnie to poruszylo. Byl Wroclaw, a jest wozek i fotelik ![]() Jutro Wam wkleje foty i wszystko napisze, bo teraz po prostu padam na twarz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Jerzyczka Czas edycji: 2015-11-15 o 00:05 |
|
|
|
#1145 |
|
Zadomowienie
|
Iola świetnie rozumiem, mi też tolerancja na niedogodności spadła mocno, zwłaszcza jak chodzi o siedzenie/leżenie/stanie. Tak źle, tak niedobrze... Właśnie tż zapowiedziałam że jeden maluch i nie więcej
Rzeczywiście ten ósmy miesiąc jest jakiś taki niesprzyjający dobremu samopoczuciu.
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka ciekawa jestem na jaki wózek padło. I pozostałych Twoich zakupów czekamy na zdjęcia i opis.
|
|
|
|
#1147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Uaoo-pompony gotowe,jutro bede zawieszac na kole,wysle foto :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
|
|
|
#1148 |
|
Zadomowienie
|
Baby ja od kilku godzin chodzę i narzekam że mnie plecy bolą i mam "nudzączkę". Coś bym zrobiła ale nie wiem co, bo nic mi nie pasuje (za późno, nie mam materiałów, bla bla bla). Straszna maruda ze mnie, a spać mi się niechce bo po południu się położyliśmy.
Szczęście że jak byliśmy dziś u teściów to się udało na obiedzie nie zostać Mieli strasznie gorąco i to siedzenie ciągłe i gadanie... Padłabym.
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
I pada
Dzień dobry |
|
|
|
#1150 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek
U mnie na szczęście nie pada ![]() ![]() Mój Amstafek był pierwszą noc w swoim M2 na ogrodzie ( nie skuczał, nie szczekał...tak mnie drażnił w domu czasami a tu od rana brakuje go jak diabli;( chyba zaraz mąż po niego będzie musiał iść
|
|
|
|
#1151 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy się w niedzielny poranek
U nas też nie pada ale zimno jak cholerka... Baby świetna ta skrzynia. Zazdro wielkie
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U nas nie pada, ale zimnica jest okrutna. Jerzyczka napisz koniecznie co tam nakupiłaś
|
|
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka super
![]() baby super skrzynia. Jerzyczka pochwal się ![]() Ta najmniejsza paczka, 22 szt. U nas nie pada, ale jest chłodno. Wczoraj to już było tak zimne powietrze, że miałam wrażenie, że zaraz śnieg spadnie
|
|
|
|
#1154 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak macie wyłączony tv zobaczcie na Polsat cafe
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej jak nie ma konieczności wywracania po prostu trzeba zakładać te najmniej realne scenariusze Pompony super |
|
|
|
|
#1156 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Dziewczyny proszę o pomoc zimowa wręcz aura dała mi do myslenia i nie wiem o robić. .. nie mamy jeszcze kombinezonu, poratujcie co kupic? Coś raczej z polaru czy raczej z materiału takiego kurtkowego ? I jaki rozmiar bralyscie? Troche mnie to przytloczylo
|
|
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodatkowo mam kurteczki na 62 ale to już takie cieńsze na wiosnę bardziej Mam 2 rozmiary, bo dzidziuś może urodzić się mniejszy i mi się utopi w tym śpiworku A jak będzie większy to mam 62 ![]() Warto mieć 2 sztuki żeby w momencie ulania czy coś było w czym wybrać dzidziusia na spacer
Edytowane przez magda1706 Czas edycji: 2015-11-15 o 09:44 |
|
|
|
|
#1159 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze Dziewczyny tak myślałam ze skonczy sie na co najmniej 2
bo powiem szczerze ze planowalam kupic taki misiowy w rozmiarze 56 i kurtkowy w rozmiarze 62. Mam co prawda bardzo cieply spiwor do spaacerowki ale przecież taka kruszynka lezy wiec zimno bedzie myslalam tez o kurteczce na wiosne ale 62 ? Kurcze ![]() Niepozorna w jakich rozmiarach masz te kombinezony ?
|
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jeden na 62 kombinezon kurtkowy, ale nie taki bardzo grubaśny. Drugi polarkowy ciepły też jest niby na 62, ale jest 10cm większy, więc chyba raczej będzie tak na wiosnę. .. i śpiworek mam
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jeden taki kozuszkowy i jeden kurtkowy na wyjscie. Kozuszkowy mam na 56 a kirtkowy 62.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1162 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie mam w ogóle ale planuje kurtkowy 62.
|
|
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Jerzyczka chwal sie mercedesem ![]() Ja mam kombinezon jeden na 56 ale on jest w dziwnej rozmiarowce i imo to 62 plus do tego dostane od kolezanki takie misiowe i jeden kombinezon na 68.... Mama kupila i on wydaje mi sie wielki wiec ja sie smieje, ze w czerwcu go zalozymy (kombinezon oczywiscie zimowy) Ja mam zmartwienie, bo przez neta odebralam wyniki i w moczu sa ketony.... Hemoglobina spadla do 11,6, tsh spadlo z 1.9 do 0.42, no i zelazo w surowicy mam w idealnej normie ale martwia mnie ketony i hgb ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
Russian ten do wózka jest 62 a do auta jeden 56 i drugi 62. Ale myślę, że jeden grubszy i drugi cieńszy Ci wystarczą
Zawsze później można dokupić.
|
|
|
|
#1165 |
|
Rozeznanie
|
Casaa ja mam caly drugi trymestr i teraz hemoglobine 11.5-11.7 i dopiero teraz dostalam zelazo bo mi dodatkowo plytki krwi spadły. Mysle ze nie masz sie co martwić norma dla ciezarnych jest podobno od 11?
A Ketony to nie wiem, ale czy to czasem nie ma zwiazku z cukrzycom? |
|
|
|
#1166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, dotyczy to cukrzykow :| ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Z TZtem teraz ogladamy porody na polsat cafe.... I stwierdzil, ze cc jest sto razy lepsze :P Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() W końcu i my witamy się w 30tc joannarol szpital z Twojego opisu rzeczywiście wygląda na zadbany i wygodny Ale myślę, że teraz nie ma sensu nastawiać się negatywnie - musi być dobrze! czarnulax czekam na fotki kocyka ![]() malwi do początku grudnia już naprawdę niedaleko, leciutko ponad 2 tygodnie, dasz radę na pewno! Magdusiaaa też mi się marzy kąpiel w wannie wypełnionej gorącą wodą i pianą ![]() baby skrzynia świetna! wielkie brawa ![]() kinga z jednej strony urzadzanie pokoiku dla dziecia jest super i człowiek ma frajdę, ale z drugiej strony cieżko się ogarnąć z wyborem kolorów, wzorów, mebli, materiałów itd. za duży wybór ![]() iola, ewula ja Was rozumiem bo mam dokładnie to samo! Siedzenie na krześle to katorga dla kręgosłupa i żołądka Mam tak jak ewula - Młody ma główkę z prawej strony pod żebrami i naprawdę nieraz tak uciska, że muszę postać bo nie wiem już w jakiej pozycji siedzieć...russiandoll ja mam kombinezon taki gruby z bucikami i rękawiczkami, z kapturem, rozmiar z metki 0-3, ale wygląda mi raczej na 68 i drugi taki bardzo gruby welurowy + polarowy śpiwór w wózku
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
Casa a sprawdzalas jakie sa normy dla ciezarnych dotyczace hemoglobiny. Bo teraz jestesmy w takim czasie, ze hgb bedzie leciec. Zacznij pic sok z burakow, albo w ogole doczytaj co jest bogate w zelazo, aaa chyba trzeba przyjmowac z wit c, zeby bylo lepsze wchlanianie.
---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Mojakaren gratki nowego tygodni Ojjj najgorsze w tym lezeniu jest taka nuda, ale tak to jest ok. Juz sie pogodzilam z tym, ze bede w domu dopiero po porodzie
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
Mojakaren gratki nowego tygodni
Ojjj najgorsze w tym lezeniu jest taka nuda, ale tak to jest ok. Juz sie pogodzilam z tym, ze bede w domu dopiero po porodzie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.

Rzeczywiście ten ósmy miesiąc jest jakiś taki niesprzyjający dobremu samopoczuciu.

zimowa wręcz