![]() |
#1801 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9
Witam
![]() wojniann współczuje biednemu Piotrkowi i Tobie. ![]() czubasek jejku co za kobita ![]() ![]() andiuszka ja trochę później wejdę do klubu ![]() dziś połowa listopada.... ![]() Też Wam życze miłego dnia ![]() ![]()
#1802 |
Zakorzenienie
|
Ja myslalam ze urodze w polowie, ale chuba nie :p
Noze pod koniec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1803 |
Zakorzenienie
|
W miarę ok. Biorę 3 jednostki insuliny tylko rano przed sniadaniem. W tym tyg miałam kilka razy lekko przekroczone normy (z mojej winy.. Tu muffinka, tu ciasto z kruszonka). Zaskoczeniem dla mnie był wczoraj po śniadaniu wysoki cukier - po kanapkach z wedlina, ogródkiem i pomidorem.
Wczoraj mimo imprezy (w tym tort wisniowo kawowowy z kremem że śmietanki i marscapone) cukier był jak najbardziej w normie. Nie kumam tego w ogóle.
#1804 |
Zadomowienie
|
a co do pożyczania rzeczy... ja wiele rzeczy mam pożyczonych od bratowej i znajomej. od kumpeli odkupywałam za pieluchy i chusteczki nawilżane.. myślę, że nie będę mieć oporów przed pożyczaniem rzeczy dalej
![]() ![]() ![]()
Grudniowa mama 01.12.2015 ![]() Wrześniowa mama 18.09.2020 ![]() Edytowane przez _karmazynova_ Czas edycji: 2015-11-15 o 08:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Raczkowanie
|
A ja wczoraj poszlam na dni otwarte do szpitala w moim miescie,funkcjonuje od roku.Jest super,czysciutki,swietne warunki...no doslownie ameryka...i powiem wam ze z tz zglupielismy bo trochu namieszal nam w glowie bo stary szpital miejski ma fatalne warunki...tyle ze ja chodze do lekarza ze starego szpitala..i co teraz???wybrac wygode i swietne warunki czy stary,odrapany szpital?oczywiscie nie chodzi tylko o wnetrza..personel tez wydal mi sie baaardzo mily,jedzenie smaczne..bardzo duzo udogodnien dla pacjentek..no dlugo bym mogla opowiadac😕
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Zadomowienie
|
Rany dziewczyny jakie mi sie glupoty snily ze pojechalam do lekarza ale nie swojego a on do mnie ze rozwarcie juz mam i zaraz baedziemy rodzic ja sie dre ze chce na ujastek do szpitala bo tam mam rodzic a on ze nie dojade (mojego TZta nie wiedziec czemu w snie nie bylo )
No to rodze zaskoczona ze mnie nic nie bolalo po czym wzieli mi dziecko i nawet nie pokazali i kazali do domu jechac !! W domu poszlam spac obudzilam sie rano spanikowana ze nie mam dziecka wiec pojechalam do tego lekarza zeby odbrac moja mala a on ze jej nie ma !! az mnie TZ obudzil bo tak sie po lozku rzucalam nad ranem No koszmar jakis !! |
![]() ![]() |
![]() |
#1807 | |
Zakorzenienie
|
Ja spioszki po córce wszystkie sprzedalam/oddalam. Nie chciałam tego "kisic" w szafach czy na strychu. Dopiero jak miała roczek to te co fajniejsze rzeczy odkladalm i przechowywała dla potencjalnego kolejnego dziecka - bonus, że dziewczynka - przydadza się.
Koleżanka mi wczoraj przywiozła rzeczy, które kiedyś jej dałam - więc dla mnie bonus, bo nie oczekiwała, że mi odda. Jest tam m.in grający konik morski z FP, mata edukacyjna z Lamaze.. (A ją kupilam już z FP ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
No i nikt ci tam przecież krzywdy robić nie będzie z tego tytułu.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1808 |
Raczkowanie
|
Halwaya lekarz prowadzacy wpisal mi wskazanie do cc na karcie ciazy,on ma bardzo dobre opinie,ze robi super cc,dba o higiene i bardzo dobre robi ciecia ze pozniej nic nie widac.Wizyte mam 30.11 i licze na to ze umowi sie ze mna na konkretny dzien cc.W nowym szpitalu nie znam osobiscie zadnego lekarza a poza tym nie wiem czy potraktuja powaznie wskazanie do cc z przyczyn psychologicznych.
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1809 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Andriuszka ja tez bym sie bardziej komfortowo czula gdybym wiedziała kiedy porod itp... Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1811 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hm. Nie wiem wtedy jak to jest. W sumie nie mam pojęcia jak jest w polskich szpitalach. Tutaj to nawet nie wiem na kogo trafie ![]() ![]() Jeśli masz wskazanie do cesarki to i powód każdy inny lekarz powinien respektować. Tutaj z przyczyn psychologicznych też dają skierowania (poprzedzone wywiadami z psychologiem ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1812 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1813 |
Rozeznanie
|
My dopiero wstajemy. Mąż juz nawet się zebrał śniadanie robić a ja usilnie wstaje hehehe czytając forum. Dwie godziny cala trójka drapalismy się nawzajem, wyglupialismy i gadaliśmy. Uwielbiam takie poranki. Piotrek znosi zabawki do łóżka i się bawi ale co chwila się tuli. Aj.... Na codzień nie ma.opcji takiej. Pamiętam z dzieciństwa ze tez z bratem w niedziele przychodzolismy do.rodziców rano na drapanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1814 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja wczoraj też czułam skurcze, najpierw taka twarda kulka koło pępka a potem był taki krótki bolesny - chyba pierwszy przepowiadacz
![]() |
#1815 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wiem właśnie i o to mi chodzi. Byłam u psychologa, ona wypisała mi zaświadczenie, ale nie wpisała tokofobii jako tako, bardziej opisała mój poprzedni poród oraz to,że nie działam pod wpływem impulsu, przemyślałam sprawę i chce rozwiązanie przez cc. Lekarz prowadzący to uznał i wpisał wpisał na pierwszej stronie karty ciąży wskazanie. Wiem,że w tym nowym szpitalu umawia się na cc z ordynatorem, od poniedziałku do piątku w konkretnych godzinach należy przyjść ze skierowaniem i ordynator z ginekologiem podejmują decyzje - przynajmniej tak zrozumiałam czytając ich stronę www.Tylko pytanie czy wpis w kartę to skierowanie, czy trzeba mieć świstek z napisem SKIEROWANIE tak jak np. do okulisty czy gdzie indziej. Bo jeśli to drugie to od swojego prowadzącego raczej tego nie dostanę, bo bym musiała powiedzieć,że go olewam i idę rodzić gdzie indziej.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1816 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja znowu u siebie widzę że po typowo słodkich rzeczach: Lodach, czekoladzie, owocach mam cukry w normie, najgorzej jest po makaronach, ryżu, o ziemniakach nie mówię. No i na czczo nie wiem czemu ciągle mam ok. 90. Jak to zbijać? ZACIEKAWA najlepiej to chyba jakbyś poszła do nowego szpitala do ordynatora i z nim pogadała, zapytała czy to co w karcie ciąży wystarczy
![]() |
#1818 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1820 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hmmm...może i masz rację, w końcu w hotelu mogę sobie posiedzieć po porodzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Zakorzenienie
|
Co do cikrzycy to ja tez glupieje i bardzo nie zwracam uwagi
Tj pilnuje por posilkow i tego co jem. U mnie nabial odpada wiec cukier nie skacze aleee dzis zjadlam ser kozi i cukier 140 :p ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- U nas w ogole ze skoerowaniem na cc to i tak ordynator sobie decyduje :p Takze tego Rudaska ja tez mam tyle, las po 3 jednostkach insuliny na noc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1822 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1823 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- U mnie tak jak pisze cien - też potrzebne jest skierowanie. Mam dodatkowo wskazanie do cc wpisane na pierwszej stronie karty ciąży. Cień mogę Cię prosić o zmianę terminu mojej wizyty z jutra na środę ![]() ![]()
![]() |
#1824 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hm, no to mi nic takiego nie dał i w sumie nie wiem czy da na kolejnej wizycie-chyba,że jak wyznaczy termin to może, aczkolwiek on mi przebąkiwał,że najlepiej dla niego,żebym miała cc jak zacznę rodzić albo po 39tc..u mnie o tyle dobrze,że mój prowadzący to ordynator tego szpitala starego, więc już nikogo nie muszę pytać tam dodatkowo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1825 |
Raczkowanie
|
Yhh myślę czy jechać wcześniej do jakiegoś innego lekarza. Młody w sumie się rusza tylko mniej niż wcześniej tj rzadziej... tak od środy. Od czasu do czasu mi brzuch twardnieje hmm... a ta moja wizyta to dopiero w grudniu 5.12 co prawda ktg znowu mam w środę.
Dziewczyny czy wy macie tez zwiększona ilość wydzieliny z pochwy? Rzekomo tak może być z tego co czytałam na Google ale sama nie wiem bo w pierwszej ciąży tak nie miałam... po prostu musze nosić wkladke i często zmieniać bo inaczej czuje wilgoć na bieliźnie. Wojnian dobrze ze juz lepiej się czujecie. ![]() Co do porzyczania to ja dawalam ciuchy po synu bo drugiego nie mialo być i teraz wszystko kupować musiałam. Ale pare dostałam a powrotem. Adka masakra z twoja praca:/:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1826 |
Raczkowanie
|
lobofylia u mnie też mokro, ale nie cały czas..w piątek cały dzień, wczoraj tak średnio...w piątek już zaczęłam myśleć czy to nie wody, ale widzę,że dużo z Was się na to skarży,więc chyba normalne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1827 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, ale pospalam
![]() ![]() Jakies dziwne sny mialam tak wiele krótkich wątków i tak dziwnych ze nawet nie umiem opowiedziec
#1828 |
Zakorzenienie
|
Lobo ja tez mam więcej wydzieliny i mam nadzieje ze to nie znowu jakas infekcja
![]() W ogóle wiecie cos na ten temat? Jak to jest przy porodzie jak się ma?
#1829 |
Zakorzenienie
|
Sylwoha mój gin stwierdził na ostatniej wizycie że skoro wszystko dobrze i prawidłowo to nie muszę przychodzić co dwa tygodnie. Jednak teraz jak mi to powie to sama mu zaproponuje że będę przyjeżdżać co dwa tygodnie dla własnej spokojnej głowy. Bo niby wiem że nic złego się nie dzieje ale chciałabym wiedzieć jak mały rośnie i jak tam moje podwozie.
Dla niego to przeca dodatkowy pieniądz moje częste wizyty ![]() A Ty jesteś w domu czy w szpitalu bo chyba się zgubiłam? |
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
Zadomowienie
|
Ja mam sporo ciuchów od koleżanki, z zaznaczeniem ze mogę wyrzucić co sie zniszczy ale resztę chciałaby z powrotem - kilka sztuk faktycznie wyrzuciłam przez jakieś małe dziurki, niesprane plamy i po prostu dorzucę jej trochę ubranek które sama kupiłam. Z reszty planuję zostawić sobie takie uniwersalne, typowo dziewczęce oddam albo sprzedam.
Może dzisiaj w końcu wstawimy łóżeczko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:39.