Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-14, 19:15   #2821
scarlett26
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9

Oczywiście, że w szpitalach jest terror laktacyjny! Przynajmniej na położnictwie - ja nie chciałam karmić i już, z wielu powodów. Tak jak wiele kobiet gardłuje o prawo o decydowania o swojej macicy w kontekście antykoncepcji czy aborcji (zdanie na ten temat można różne mieć, ale to off top) to ja wnoszę o prawo o decydowania o własnych cyckach. Jakoś dziwnie, że na każde działanie medyczne trzeba wyrazić zgodę, a tu wielmożne położne robiły aferę i odmówiono mi wydania mm dla Z. Miałam masakryczne powikłania po CC, oddział noworodkowy skąd brało się mleko był na drugim końcu szpitala i nie miałam siły fizycznie tam chodzić co 3h i robić afer. Na szczęście dziewczyna, która leżała na sali ze mną miała karmić mm, bo dziecko miało masakryczną żółtaczkę, więc korzystając z nieuwagi położnych wynosiła tego mleka więcej i bez łaski terrorystek laktacyjnych mogłam karmić mm.

W domu na 5tą dobę po CC miałam nawał, próbowałam nie robić z tym nic, taka stara metoda, że zabandażować się mocno i minie, ale miałam straszne zastoje, TŻ pojechał po laktator i się zaczęła zabawa w odciąganie. Laktator rewelacja, szybko i wygodnie, 10-15 min i odciągnięte ok 400 ml, do lodówki, z datą i godziną, TŻ karmił - dla mnie z raną, infekcją, wielkimi cycami i masakrycznym zespołem cieśni nadgarstka to było wybawienie, że nie muszę przystawiać dziecka. Potem były wskazania do Nutramigenu, stanęło na tym że pół na pół - i tak było do 7 miesiąca.

Także dla mnie tak jak BYou pisze, mm to wygoda ogromna, a ekonomicznie to nie licząc kosztu samej mieszanki wydatek byłby ten sam - choć w sumie laktator bardzo wysokopółkowy jak na tamten czas, więc może nawet samo mm wyszłoby taniej.

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 19:23   #2822
BYou
MBZ♥

Moderna, Tato mi mówił dziś, że widać jak ludzie są wstrząśnieci, smutni. Szkoda i mi i Jemu normalnych muzułmanów, którzy muszą zmierzyć się teraz z codziennościąoglądałam filmik, który zostanie w mojej pamięci bardzo długonigdy nie zrozumiem takiej nienawiści do drugiego człowieka
Czemu różnie? Nie rozumiem
I tak mi się przypomniało: w moim szpitalu był trochę "terror" kp, mm było w zasięgu ale jak któraś z dziewczyn prosiła o nie to było to komentowane:/doradcy laktacyjnego jak takiego nie bylo niestety. Jedna z położnych w 3 dniu pomogłą mi z przystawieniem-jestem wdzięczna bo płaczące dziecko plus moje nerwy, że nie może dobrze złapać to byłaby katastrofa. A ona pokazała mi inny sposób i udało się

Despa

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Przeczołgałą mnie dziś Zosia. Zabawa w sklep weszła na wyższy level-muszą być ceny towarów-dobrze, że metkownicy nie żądai ładnie ma być poukładane jak w doktora to muszą być recepty ale wypisane kolorowymi flamastrami bo w zestawie są kolorowe butelkii stały tekst: mamuś zrobimy coś fajnego

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 19:31   #2823
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość

Przeczołgałą mnie dziś Zosia. Zabawa w sklep weszła na wyższy level-muszą być ceny towarów-dobrze, że metkownicy nie żądai ładnie ma być poukładane jak w doktora to muszą być recepty ale wypisane kolorowymi flamastrami bo w zestawie są kolorowe butelkii stały tekst: mamuś zrobimy coś fajnego
A jaki macie sklep? Z ma same warzywa z mojego sklepu, plastikowa wytłoczka lat nie przeżyła, warzywka dość małe, nie miałam pomysłu w co to wsadzić to trafiło w takie położone na płasko drewniane minipółeczki na miniaturki perfum.

Doktor to chyba kolejna zabawa marzeń, bo kradnie stetoskop z szafki. Macie jakiś fajny zestawik?

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-11-14, 19:37   #2824
BYou
MBZ♥

Za półki sklepowe robi nasz regał dwustronnydo tego dostawiam stolik kawowy i kładę na nim kasę-ma szufladkę na monety, czytnik do skanowania, mikrofon i klawiaturę z wyświetlaczem. do tego był koszyk z wodą mineralną, mlekiem, czekoladą, papryką, kukurydzą i kurczakiem Plastik warzywa i owoce to takie drewniane klejone na rzepa co można niby przekroić, muffinki i ciasto materiałowe taki zestaw z ikei, małe książeczki i kosmetyki
Zestaw lekarski to jakiś no name. Jakbyś widziała coś godnego uwagi to daj znać
Moje marzenie z młodych lat?:mietowy stetoskop

Stary 2015-11-14, 19:58   #2825
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Za półki sklepowe robi nasz regał dwustronnydo tego dostawiam stolik kawowy i kładę na nim kasę-ma szufladkę na monety, czytnik do skanowania, mikrofon i klawiaturę z wyświetlaczem. do tego był koszyk z wodą mineralną, mlekiem, czekoladą, papryką, kukurydzą i kurczakiem Plastik warzywa i owoce to takie drewniane klejone na rzepa co można niby przekroić, muffinki i ciasto materiałowe taki zestaw z ikei, małe książeczki i kosmetyki
Zestaw lekarski to jakiś no name. Jakbyś widziała coś godnego uwagi to daj znać
Moje marzenie z młodych lat?:mietowy stetoskop
my mamy kasę ikeową, warzywa i owoce też mamy do kroenia z Tchibo akurat, ale chyba kupię te plastiki jeszcze co w biedrze będą, z ikei to mamy chyba wszystkie te owoce i te ciastka co piszesz też - no i ma kuchnię ikeową, obok stolik lack i knajpa jak się patrzy

muszę się porozglądać, za dużo jednak mam pomysłów na prezenty

stetoskop czarny, ale działa, i to jest fascynujące - słucha se serca i gada tyyyy-dyt

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-11-14, 20:02   #2826
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Dominika nie choruje ale jeszcze malutka jest, nie wiem czy to zasługa kp.
a Olusia pierwsze 2,5 miesiąca była chora cały czas. Michałowi nic, a ona raz skierowanie do szpitala, raz szpital. Mnie się wydaje, że duże znaczenie przy żłobowym rodzeństwie ma też pora roku :/

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Co prawda mnie teraz też nikt nie wspierał ale jestem madrzejsza o jedno dziecko i już nie dam sobie kitu wcisnąć i nie dałam się zdolowac
huehue, ja byłam najmondrzyjsza w świecie całym ortodox kp. i co? pstro
inny model i całe moje mędrkowanie o kant stołka rozbić

żeby nie było: moje mleko to najlepszy pokarm dla moich dzieci. i będę karmić ile się da (być może Olka będzie w tej samej gettowej klasie co Marcel ). ale w eliksiry już nie wierzę.
i puszkę z mm też mam na półce.

Cytat:
No nikt nie zgadl zagadki z trzema zdjęciami prawidłowa odpowiedź to Zuzia, Karol, Karol. Ten różowy pasek na pajacu to dla zmyly

Cytat:
Zuzia jest tylko na piersi, nie miała jeszcze butli w buzi i nie uważam się za super ekstra, bo nic mnie to nie kosztowało. No po prostu zero wysiłku- daje, je i już i żadna w tym moja zasługa. Po prostu taki model.
: ehem::e hem:

Cytat:
Kwiatuszku, mój Tato mieszka jakieś 3 km od centrum zdarzeń:/
łączę się w nerwach. chrzestna T. też paryska

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
za to nie znamy śwninki Peppy.
my też tylko z... ikonografii
(T. od niecałych 2 miesięcy w ogóle cosik ogląda, ale fabuła nie dla niego. uwielbia... TeletuMisie )
T. ma bluzę ze świnką i my z konkubentem oglądaliśmy, żeby wiedzieć o co kaman. okazało się, że brat Peppy

Cytat:
Nie szczędziłam bliskości, uwagi Zosi
to mnie drażni w RB. zagarnięcie słowa "bliskość"

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

M. dostal dzis w prezencie mikrofon i szaleje na scenie
hehe, T. dziś z Hanią Bzinkówną śpiewali uparcie do skakanki

Cytat:
jest taki watek wsparcia kp na wizazu
a a mam dziwne odczucia wobec tego wątku...
rok temu to był mój świat, teraz nie jestem już taka mądra. naprawdę różnie bywa....

Cytat:
Szkoda i mi i Jemu normalnych muzułmanów, którzy muszą zmierzyć się teraz z codziennością(...) nigdy nie zrozumiem takiej nienawiści do drugiego człowieka

dla mnie to podwójny tryumf terrorystów

Cytat:
i stały tekst: mamuś zrobimy coś fajnego
ba!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 20:12   #2827
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Pani mow co u Bzinki a z OC masz kontakt?

BYou zobacz na allegro wawa_zabawki widzialam zestaw lekarza. Plastik ale duzo elementow.
despa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-14, 20:32   #2828
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Straszna tragedia

Czytałam własnie, że
"Wieczorem prokurator potwierdził, że jednego z terrorystów zidentyfikowano. To osoba urodzona we Francji w 1985-tym roku. Francuski wymiar sprawiedliwości skazywał go ośmiokrotnie, ale mężczyzna ten nigdy nie trafił za kratki. W 2010-tym roku znalazł się na liście osób, których poglądy uległy radykalizacji pod wpływem ideologii dżihadu. Dwóch pozostałych terrorystów przedostało się do Europy przez Grecję jako uchodźcy."
zrodlo:http://wiadomosci.onet.pl/swiat/pary...styczny/jg8px3
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 20:32   #2829
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Kończąc temat karmienia napisze tylko ze terroru laktacyjnego nie zaznalam, wręcz przeciwnie, mm było na wyciągnięcie ręki i nie zapomnę jak Dominika płakała a pielęgniarka wpadła do sali i ze strzykawka z glukoza do niej. Byłam szybsza i podniosłam szybko D. to odwróciła się na pięcie i poszła rzucając tylko ze rozwscieczonego dziecka nie nakarmię a ona chciała pomoc..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 21:01   #2830
BYou
MBZ♥

Moderna, Zosia ma tkai mikrofon po mojej siostrze jeszcze

Pani
Z tym fajnym to mi się pomysły kończądzisiaj najfajniej było jak mogła siedzieć w skrzyni narożnika, trzymać śrubokręt i żabkę, a potem śruby. Po skręceniu rzekła: mamuś posprzątaj bałagan

Demeter jak Zuzia?

Despa, dzięki, zerknę

Stary 2015-11-14, 21:05   #2831
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Byou, zapomniałam napisać: dobrze, że wszystko ok, na pewno stres był ogromny

----
Z już dziś w miarę ok, zmniejsza się biegunka. Ale maruda, ciągle tylko by u mnie siedziała na kolanach....Byłam dzis z dzieciakami sama 11h, Z mało spała także było ciezko.

Ale temat prezentów dla dzieci ogarnięty, zamówione prawie wszystko. Będzie lala od babci i jednak wózek z Minnie (urzekł mnie, a że mam zniżke 20 zł to wyszło za niego 50 zł, wiec tym bardziej )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-14, 21:08   #2832
Moderna
Zakorzenienie

Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9

Panika masz racje z ta bliskością - pamietam jeszcze jak pisałam, ze dzięki noszeniu wspólnemu spaniu czy KP daje dziecku bliskość - a ty pisałaś wtedy ze ty przecież tez. (słynne nie-noszenie ) Attachment Parenting dosłownie brzmi trochę inaczej bo rozchodzi sie o przywiązanie, wiez (teoria więzi )

Jednak zaraziłam sie od M. wiec udaje sie grzecznie do łóżka

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2015-11-14 o 21:10
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 21:11   #2833
BYou
MBZ♥

Demeter to zmykaj odpoczywać
Ja chcę dla Zosi znaleźć fajną bluzę z mickey albo minnie ale szału nie ma.

Moderna, zdrowiej
Z tym spaniem razem to u nas śmiesznie: czasem jak Zoś ma kiepską noc to chciałabym Ją wziąć do nas. Ona protestuje bo ma swoje łóżko i swój "cały pokój" zjednej strony z drugiej

Stary 2015-11-14, 21:14   #2834
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Teraz jest na topie to coś znajdziesz. W H&M widziałam ale droga wg. mnie bo 80 zł.
Dla K zamówiłam gadającą Myszke Miki od babci na gwiazdke
Stary 2015-11-14, 21:18   #2835
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:

Moderna, zdrowiej
Z tym spaniem razem to u nas śmiesznie: czasem jak Zoś ma kiepską noc to chciałabym Ją wziąć do nas. Ona protestuje bo ma swoje łóżko i swój "cały pokój" zjednej strony z drugiej
http://allegro.pl/myszka-minnie-mini...633379456.html

ja się nad tą zastanawiam, ale muszę obadać co mam w pudłach jeszcze lumpkowego zachomikowane

- 45/2019 (9833 strony)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-14, 21:19   #2836
BYou
MBZ♥

O jakiej piszesz?
Miałam w domu zarową, na stronie śliczna ale kolor przekłamany i ledwo ją wyciągnęłam z pudełka to wszystko było złote bo tak się brokat sypał

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Scarlett, bez kaptura szukami w zależności od slepu:98, 104 albo 110:/

Stary 2015-11-14, 21:19   #2837
scarlett26
Zakorzenienie

tylko boję się kupować przez net bo nigdy nie wiem czy przez głowę przejdzie

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-11-14, 21:20   #2838
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

A wózek Smoby taki.
Tylko czekać aż będzie dobrze chodzić

Lalke w koncu tesciowa wybrała, wydająca odgłosy, najwyzej się wyciagnie baterie jakby były głośne czy coś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg spacerowka-wozek-dla-lalek-smoby-myszka-minnie-2373146.jpg (32,9 KB, 7 załadowań)
Stary 2015-11-14, 21:22   #2839
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
O jakiej piszesz?
Miałam w domu zarową, na stronie śliczna ale kolor przekłamany i ledwo ją wyciągnęłam z pudełka to wszystko było złote bo tak się brokat sypał
Z H&M ale to patrzyłam na dział 9-24m.
Oj tego nie lubie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-15, 04:41   #2840
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Byou wspolczuje nerwów. Dobrze, że wszystko w porządku z Tatą. Na pewno strach pozostanie już we wszystkich

Wiecie co, szczerze mówiąc gdybym mieszkała np w Warszawie to miałabym delikatnego stracha idąc do kina, galerii czy w jakies duże skupiska ludzi a chyba o to im chodziło, żeby ludzie się bali.
Tak jak kiedyś pisałam, w okolicy mamy ośrodki dla uchodźców. Jest mnóstwo czeczeńskich muzułmanów, jakiś czas temu dołączyli Ukraińcy (dwóch chlopczykow chodzi z K. do żłobka) i szykują miejsce dla Syryjczyków. Mam nadzieję, że żadnemu nic głupiego do głowy nie strzeli choć jak widzę nawoływania isis, że warto i jednego niewiernego zabić czy zatruć wodę to mam wątpliwości.

Co do terroru kp to w szpitalu gdzie rodzilam K. nie było. Za to 2 razy chcieli dac mu glukoze, na szczęście nie chciał więc padło "z tym dzieciakiem to pani nie pospi" i "przyzwyczajony do rąk" 5-godzinny noworodek rozumiecie? Bo widziała jak moja mama go trzymała na rękach
W szpitalu gdzie rodzilam Z. i trafiłam z nieprzybierajacym K. był i to ogromny. Podanie mm wymaga pisemnej zgody. Ordynatorka noworodków to fanatyczny doradca laktacyjny. Pielęgniarki chowają po kątach butelki i strzykawki. Szeptem udzielają rad co robić. Koleżanka z sali spytała jak ma podawać swoje odciagniete mleko jak nie ma butelki to ja opierniczyla, że kto tu mówi o butelce. Palec w buzie i sonda podawac mleko... Powalona babka. Wsparcie w kp bylo takie, że usłyszałam, że nie wyjdę ze szpitala dopóki nie nauczę się karmić, ew bede tyle ściągać zeby nie trzeba było dokarmiac. A co jakaś położna przychodziła i się pytałam czy dobrze przystawiam to mówiła że tak. I tyle z pomocy i wsparcia. W końcu byłam w takim stanie psychicznym, że ryczalam non stop i wypisalismy się na własne żądanie, bo z nerwów pokarm zaczął mi zanikac. To co to za doradca co nie wie jak nerwy wpływają na laktacje.
Wszystko zależy od szpitala. W jednych jest tak, w drugich smak.

Byou rok temu kupowałam chłopa chrzesniaczce zestaw lekarski z Dumela. Fajny. Był stetoskop z biciem serca i kaszlem, walizeczka, ciśnieniomierz z rękawem, plastry, recepty i nie pamiętam co jeszcze

Demeter zazdroszcze ze masz już prezenty z głowy.
A jak Wasza zjeżdżalnia dla samochodów z Tesco? Karol uwielbia się tym bawić ale to jest takie delikatne, ze non stop się rozkłada :/ dlatego chce zainwestować w jakiś porządny tor

Zdrówka wszystkim chorym

---------- Dopisano o 05:41 ---------- Poprzedni post napisano o 05:24 ----------

A tak w ogóle to zastanawia mnie jedna rzecz. W tamtym tygodniu rozbił się rosyjski samolot, wszyscy zginęli i przyznało się do tego isis. To był w końcu zamach terrorystyczny czy nie? Bo nie jestem na bieżąco ale jak był to czemu o tym nie było tak głośno jak o Francji?
Stary 2015-11-15, 06:34   #2841
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
i poszła rzucając tylko ze rozwscieczonego dziecka nie nakarmię a ona chciała pomoc..

Cytat:
Z tym fajnym to mi się pomysły kończądzisiaj najfajniej było jak mogła siedzieć w skrzyni narożnika, trzymać śrubokręt i żabkę, a potem śruby.
zuch dziewczynka!

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
...Byłam dzis z dzieciakami sama 11h, Z mało spała także było ciezko.
:brzyda l:

Cytat:
Jednak zaraziłam sie od M. wiec udaje sie grzecznie do łóżka
zdrówka!

Cytat:
Ona protestuje bo ma swoje łóżko i swój "cały pokój" zjednej strony z drugiej
hehe zuch dziewczynka'

Cytat:
W tamtym tygodniu rozbił się rosyjski samolot, wszyscy zginęli i przyznało się do tego isis. To był w końcu zamach terrorystyczny czy nie? Bo nie jestem na bieżąco ale jak był to czemu o tym nie było tak głośno jak o Francji?
bo Putin nie uznał tego za zamach. inaczej musiałby zareagować
heh... nie słychać też o Bejrucie (41 zabitych, 200 rannych), o Bagdadzie?
bo śmierć śmierci nie równa, a człowiek człowiekowi.
zwłaszcza tych ciapatych, którzy giną z rąk ISIS. wszak im się należny, c'nie?

Stary 2015-11-15, 07:05   #2842
Moderna
Zakorzenienie

Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

bo Putin nie uznał tego za zamach. inaczej musiałby zareagować
heh... nie słychać też o Bejrucie (41 zabitych, 200 rannych), o Bagdadzie?
bo śmierć śmierci nie równa, a człowiek człowiekowi.
zwłaszcza tych ciapatych, którzy giną z rąk ISIS. wszak im się należny, c'nie?
Otóż to! Uwielbiam Cię za ten wpis!

Jeszcze niedawno był zamach w Ankarze.

Jestem na grupie niemieckich mam, ponad 8000 członków, pojawiają sie co chwile wpisy hejtujace do nienawiści - ciapaty, brudas, bydło, chciałabym by Hitler żył, powybijać ich wszystkich, to przeciez nie ludzie -profile uśmiechniętych mam z dzieckiem

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
pamieta ze jest Dzien Chorego na Cukrzyce.
duzo sily!

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2015-11-15 o 06:52
Stary 2015-11-15, 07:07   #2843
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Pani czyli jednak zamach. Cos tam mi się obilo o uszy ale nie gadali o tym 24 godziny na dobę na TVN24, nikt nie zmieniał zdjęcia profilowego na flagę rosyjską czy jak piszesz iracka (o tym w ogóle nic nie słyszałam)

Masz rację, jak widać śmierć śmierci nie równa.
Stary 2015-11-15, 08:01   #2844
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
I tak mi się przypomniało: w moim szpitalu był trochę "terror" kp, mm było w zasięgu ale jak któraś z dziewczyn prosiła o nie to było to komentowane:/doradcy laktacyjnego jak takiego nie bylo niestety. Jedna z położnych w 3 dniu pomogłą mi z przystawieniem-jestem wdzięczna bo płaczące dziecko plus moje nerwy, że nie może dobrze złapać to byłaby katastrofa. A ona pokazała mi inny sposób i udało się

czyli wychodzi, ze jest jakos pol na pol z tym terrorem - ja mialam idealne wsparcie, stad moze Wasze historie wzbudzaja we mnie mieszane uczucia i buduje sobie taki dziwny obraz tego terroru/nie-terroru.

zrbomy cos fajnego!

Cytat:
Moderna, Zosia ma tkai mikrofon po mojej siostrze jeszcze
mala rzecz a cieszy
Cytat:
Z już dziś w miarę ok, zmniejsza się biegunka. Ale maruda, ciągle tylko by u mnie siedziała na kolanach....Byłam dzis z dzieciakami sama 11h, Z mało spała także było ciezko.

Ale temat prezentów dla dzieci ogarnięty, zamówione prawie wszystko. Będzie lala od babci i jednak wózek z Minnie (urzekł mnie, a że mam zniżke 20 zł to wyszło za niego 50 zł, wiec tym bardziej )
uffff

brawo!
ja tez juz mam wszystkie prezenty dla M. - nawet za duzo
Cytat:
ohh
M. tez chcial spac u siebie, ale ja przy tym kaszlu nie moglam go zostawic samego, powiedzialam mum ze mama chce nad nim czuwac tak jak alarm (mamy od niedawna zamontowane czujniki dymu, ja mu mowie, ze to aalrm, ktory nad nami czuwa).
Dzisiaj juz nie kaszlal w nocy, wiec bedzie mogl spac u siebie

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

BYou troche poszperalam w necie za ta myszka - next nie ma, ale za to sliczne pizamki z peppa - vertbaudet tez nie - gap ma tylko bluzke z dlugim rekawem http://www.gap.eu/browse/product.do?...d=000121635004
h&m ma taki sweterek http://www.hm.com/de/product/10316?article=10316-A
Mango (wzrost 104) http://shop.mango.com/DE/p0/kinder/m...7574241870&p=8
http://shop.mango.com/DE/p0/kinder/m...574241870&p=15
http://shop.mango.com/DE/p0/kinder/m...574241870&p=23
c&a http://www.c-and-a.com/de/de/shop/ma...-158740-1.html
http://www.c-and-a.com/de/de/shop/ma...-154626-1.html
wczoraj bylam w primarku, szkoda, ze wczesniej nie wiedzialam sprawdzilabym - dla mojego chlopca nic mi sie nie spodobalo
jeansy z zary ogladalam, jakosc h&m-owych duzo lepsza, i te zarowe faktycznie wygladaja waskie w pasie, ale tez sa bardzo krotkie.

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2015-11-15 o 08:16
Stary 2015-11-15, 10:56   #2845
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Czesc

Cytat:
Wiecie co, szczerze mówiąc gdybym mieszkała np w Warszawie to miałabym delikatnego stracha idąc do kina, galerii czy w jakies duże skupiska ludzi a chyba o to im chodziło, żeby ludzie się bali.

Demeter zazdroszcze ze masz już prezenty z głowy.
A jak Wasza zjeżdżalnia dla samochodów z Tesco? Karol uwielbia się tym bawić ale to jest takie delikatne, ze non stop się rozkłada :/ dlatego chce zainwestować w jakiś porządny tor
Wczoraj to samo myslałam - że w dużym miescie bym się bała do skupiska ludzi wyjśc.
Zjeżdżalnia schowana - K nie lubi takich zabawek :/ Ciagle ją rozmonotowywał i stwierdziliśmy, że może jeszcze nie czas? A może taki typ Wiem, że jakbym mu kupiła jakiś domek, figurki czy tor to pewnie by zaraz był w czesciach.

Cytat:
brawo!
ja tez juz mam wszystkie prezenty dla M. - nawet za duzo
Ha ha ja troche też dużo Ale uwielbiam kupować prezenty, a dzieciakom to już w ogole.
Stary 2015-11-15, 11:12   #2846
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

BYou troche poszperalam w necie za ta myszka

no mi się same Myszki teraz wyświetlają

https://www.zalando.pl/adidas-perfor...3k048-a11.html

Cytat:
Ale uwielbiam kupować prezenty, a dzieciakom to już w ogole.
noooooo

Przez te chore rozmiary wciąż nie mam dresów dla Michała. 92 ewidentnie za krótkie. a potem już wolna amerykanka dziś ma na tyłku coccodrillo 104 i są dobre.
w piżamie z Lidla 98/104 pływa (raczej w spodniach), w Cartersie na 4 lata - pływa, na 3 lata - za małe... Jak żyć?

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:

Wczoraj to samo myslałam - że w dużym miescie bym się bała do skupiska ludzi wyjśc.
każdy się boi.

pomyśl jak boi się (na fali ostatnich wydarzeń) moja koleżanka (katoliczka): żona muzułmanina, matka dwójki czekoladowych dzieci (dwóch chłopców z krakowskiego katolickiego gimnazjum; jeden grający w juniorach znanego klubu piłkarskiego)... w Polsce. na polskim osiedlu. (mąż od 30 lat w Polsce...)

na szczęście druga koleżanka wyjechała do kraju męża. i też się boi. bardzo. oni oboje, wciąż przepraszają. tylko za co?

Stary 2015-11-15, 11:14   #2847
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Pani, nie dziwię się
Stary 2015-11-15, 11:37   #2848
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

no mi się same Myszki teraz wyświetlają

Przez te chore rozmiary wciąż nie mam dresów dla Michała. 92 ewidentnie za krótkie. a potem już wolna amerykanka dziś ma na tyłku coccodrillo 104 i są dobre.
w piżamie z Lidla 98/104 pływa (raczej w spodniach), w Cartersie na 4 lata - pływa, na 3 lata - za małe... Jak żyć?

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

każdy się boi.

pomyśl jak boi się (na fali ostatnich wydarzeń) moja koleżanka (katoliczka): żona muzułmanina, matka dwójki czekoladowych dzieci (dwóch chłopców z krakowskiego katolickiego gimnazjum; jeden grający w juniorach znanego klubu piłkarskiego)... w Polsce. na polskim osiedlu. (mąż od 30 lat w Polsce...)

na szczęście druga koleżanka wyjechała do kraju męża. i też się boi. bardzo. oni oboje, wciąż przepraszają. tylko za co?

mnie rozmiarowka troche wkurza, ze wzgledu na szczupla sylwetke, im wiekszy rozmiar tym szersze to w pasie
Ja mniej wiecej znam juz rozmiarowki i lece mniej wiecej kolejno (choc i tu tez sa wpadki), i kazda marka ma inne, niekotre sa zawyzone, inne zanizone, mozna sie niezle wrobic
Dlatego tez robie zakupy w internecie tylko z bezplatna forma zwrotu

smutne jest to, o czym piszesz

(moze nie na miejscu bedzie moj kemntarz, ale uwazam, ze kazda nacja bylaby zdolna z normalnych ludzi przerodzic sie w bande mordercow - przyklad Ukrainy - dlatego bardzo mnie drazni wrzucanie Muzulmanow do jednego wora z terrorystami ISIS)

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2015-11-15 o 11:38
Stary 2015-11-15, 12:20   #2849
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
mnie rozmiarowka troche wkurza, ze wzgledu na szczupla sylwetke, im wiekszy rozmiar tym szersze to w pasie
Michał nie jest szczup(l)akiem a też mamy ten problem (zaczął się wraz z pożegnaniem papmerasów ). także jak 16 kilowiec ma problem z lecącymi gaciami, to co dopiero chudzinka

ostatnio polowałam (stacjonarnie) na szelki. i bida z nędzą :/ solo szelek - nie ma. kupiłam w głupi wzór, ale za allegrową cenę, ostatnią sztukę w smyku.
i zamówię na all w sensownym kolorze

Stary 2015-11-15, 12:45   #2850
Moderna
Zakorzenienie

szelki sa w h&m http://www.hm.com/de/product/34834?article=34834-A (mam takie tylko w innym kolorze)
w PL chyba takie sa http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0287349001.html

a pasek kupilam w zarze
http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...1p2774798.html

szelki tez sa w samoloty
http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...1p2890545.html
albo zwykle gladkie
http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...1p2774800.html

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2015-11-15 o 17:00
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości