![]() |
#2821 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Oczywiście, że w szpitalach jest terror laktacyjny! Przynajmniej na położnictwie - ja nie chciałam karmić i już, z wielu powodów. Tak jak wiele kobiet gardłuje o prawo o decydowania o swojej macicy w kontekście antykoncepcji czy aborcji (zdanie na ten temat można różne mieć, ale to off top) to ja wnoszę o prawo o decydowania o własnych cyckach. Jakoś dziwnie, że na każde działanie medyczne trzeba wyrazić zgodę, a tu wielmożne położne robiły aferę i odmówiono mi wydania mm dla Z. Miałam masakryczne powikłania po CC, oddział noworodkowy skąd brało się mleko był na drugim końcu szpitala i nie miałam siły fizycznie tam chodzić co 3h i robić afer. Na szczęście dziewczyna, która leżała na sali ze mną miała karmić mm, bo dziecko miało masakryczną żółtaczkę, więc korzystając z nieuwagi położnych wynosiła tego mleka więcej i bez łaski terrorystek laktacyjnych mogłam karmić mm.
W domu na 5tą dobę po CC miałam nawał, próbowałam nie robić z tym nic, taka stara metoda, że zabandażować się mocno i minie, ale miałam straszne zastoje, TŻ pojechał po laktator i się zaczęła zabawa w odciąganie. Laktator rewelacja, szybko i wygodnie, 10-15 min i odciągnięte ok 400 ml, do lodówki, z datą i godziną, TŻ karmił - dla mnie z raną, infekcją, wielkimi cycami i masakrycznym zespołem cieśni nadgarstka to było wybawienie, że nie muszę przystawiać dziecka. Potem były wskazania do Nutramigenu, stanęło na tym że pół na pół - i tak było do 7 miesiąca. Także dla mnie tak jak BYou pisze, mm to wygoda ogromna, a ekonomicznie to nie licząc kosztu samej mieszanki wydatek byłby ten sam - choć w sumie laktator bardzo wysokopółkowy jak na tamten czas, więc może nawet samo mm wyszłoby taniej.
#2822 |
MBZ♥
|
Moderna, Tato mi mówił dziś, że widać jak ludzie są wstrząśnieci, smutni. Szkoda i mi i Jemu normalnych muzułmanów, którzy muszą zmierzyć się teraz z codziennością
![]() ![]() ![]() ![]() Czemu różnie? Nie rozumiem ![]() I tak mi się przypomniało: w moim szpitalu był trochę "terror" kp, mm było w zasięgu ale jak któraś z dziewczyn prosiła o nie to było to komentowane:/doradcy laktacyjnego jak takiego nie bylo niestety. Jedna z położnych w 3 dniu pomogłą mi z przystawieniem-jestem wdzięczna bo płaczące dziecko plus moje nerwy, że nie może dobrze złapać to byłaby katastrofa. A ona pokazała mi inny sposób i udało się ![]() Despa ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Przeczołgałą mnie dziś Zosia. Zabawa w sklep weszła na wyższy level-muszą być ceny towarów-dobrze, że metkownicy nie żąda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doktor to chyba kolejna zabawa marzeń, bo kradnie stetoskop z szafki. Macie jakiś fajny zestawik?
![]() |
#2824 |
MBZ♥
|
Za półki sklepowe robi nasz regał dwustronny
![]() ![]() ![]() ![]() Zestaw lekarski to jakiś no name. Jakbyś widziała coś godnego uwagi to daj znać ![]() Moje marzenie z młodych lat?:mietowy stetoskop ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę się porozglądać, za dużo jednak mam pomysłów na prezenty ![]() stetoskop czarny, ale działa, i to jest fascynujące - słucha se serca i gada tyyyy-dyt ![]()
![]() |
#2826 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() inny model i całe moje mędrkowanie o kant stołka rozbić ![]() żeby nie było: moje mleko to najlepszy pokarm dla moich dzieci. i będę karmić ile się da (być może Olka będzie w tej samej gettowej klasie co Marcel ![]() i puszkę z mm też mam na półce. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() łączę się w nerwach. chrzestna T. też paryska ![]() my też tylko z... ikonografii ![]() (T. od niecałych 2 miesięcy w ogóle cosik ogląda, ale fabuła nie dla niego. uwielbia... TeletuMisie ![]() T. ma bluzę ze świnką i my z konkubentem oglądaliśmy, żeby wiedzieć o co kaman. okazało się, że brat Peppy ![]() to mnie drażni w RB. zagarnięcie słowa "bliskość" ![]() hehe, T. dziś z Hanią Bzinkówną śpiewali uparcie do skakanki ![]() a a mam dziwne odczucia wobec tego wątku... ![]() rok temu to był mój świat, teraz nie jestem już taka mądra. naprawdę różnie bywa.... Cytat:
![]() dla mnie to podwójny tryumf terrorystów ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2827 |
Zakorzenienie
|
Pani mow co u Bzinki
![]() BYou zobacz na allegro wawa_zabawki widzialam zestaw lekarza. Plastik ale duzo elementow.
#2828 |
Wtajemniczenie
|
Straszna tragedia
![]() Czytałam własnie, że "Wieczorem prokurator potwierdził, że jednego z terrorystów zidentyfikowano. To osoba urodzona we Francji w 1985-tym roku. Francuski wymiar sprawiedliwości skazywał go ośmiokrotnie, ale mężczyzna ten nigdy nie trafił za kratki. W 2010-tym roku znalazł się na liście osób, których poglądy uległy radykalizacji pod wpływem ideologii dżihadu. Dwóch pozostałych terrorystów przedostało się do Europy przez Grecję jako uchodźcy." zrodlo:http://wiadomosci.onet.pl/swiat/pary...styczny/jg8px3 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2829 |
Zakorzenienie
|
Kończąc temat karmienia napisze tylko ze terroru laktacyjnego nie zaznalam, wręcz przeciwnie, mm było na wyciągnięcie ręki i nie zapomnę jak Dominika płakała a pielęgniarka wpadła do sali i ze strzykawka z glukoza do niej. Byłam szybsza i podniosłam szybko D. to odwróciła się na pięcie i poszła rzucając tylko ze rozwscieczonego dziecka nie nakarmię a ona chciała pomoc..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2830 |
MBZ♥
|
Moderna, Zosia ma tkai mikrofon
![]() ![]() Pani ![]() Z tym fajnym to mi się pomysły kończą ![]() ![]() Demeter ![]() Despa, dzięki, zerknę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2831 |
Wtajemniczenie
|
Byou, zapomniałam napisać: dobrze, że wszystko ok, na pewno stres był ogromny
![]() ---- Z już dziś w miarę ok, zmniejsza się biegunka. Ale maruda, ciągle tylko by u mnie siedziała na kolanach....Byłam dzis z dzieciakami sama 11h, Z mało spała także było ciezko. Ale temat prezentów dla dzieci ogarnięty, zamówione prawie wszystko. Będzie lala od babci i jednak wózek z Minnie (urzekł mnie, a że mam zniżke 20 zł to wyszło za niego 50 zł, wiec tym bardziej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2832 |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Panika masz racje z ta bliskością - pamietam jeszcze jak pisałam, ze dzięki noszeniu wspólnemu spaniu czy KP daje dziecku bliskość - a ty pisałaś wtedy ze ty przecież tez.
![]() Jednak zaraziłam sie od M. wiec udaje sie grzecznie do łóżka ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-11-14 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2833 |
MBZ♥
|
Demeter to zmykaj odpoczywać
![]() Ja chcę dla Zosi znaleźć fajną bluzę z mickey albo minnie ale szału nie ma. Moderna, zdrowiej ![]() Z tym spaniem razem to u nas śmiesznie: czasem jak Zoś ma kiepską noc to chciałabym Ją wziąć do nas. Ona protestuje bo ma swoje łóżko i swój "cały pokój" zjednej strony ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2834 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się nad tą zastanawiam, ale muszę obadać co mam w pudłach jeszcze lumpkowego zachomikowane
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2836 |
MBZ♥
|
O jakiej piszesz?
![]() Miałam w domu zarową, na stronie śliczna ale kolor przekłamany i ledwo ją wyciągnęłam z pudełka to wszystko było złote bo tak się brokat sypał ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Scarlett, bez kaptura szukam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2837 |
Zakorzenienie
|
tylko boję się kupować przez net bo nigdy nie wiem czy przez głowę przejdzie
![]()
#2838 |
Wtajemniczenie
|
A wózek Smoby taki.
Tylko czekać aż będzie dobrze chodzić ![]() ![]() Lalke w koncu tesciowa wybrała, wydająca odgłosy, najwyzej się wyciagnie baterie jakby były głośne czy coś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2839 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2840 |
Zadomowienie
|
Byou wspolczuje nerwów. Dobrze, że wszystko w porządku z Tatą. Na pewno strach pozostanie już we wszystkich
Wiecie co, szczerze mówiąc gdybym mieszkała np w Warszawie to miałabym delikatnego stracha idąc do kina, galerii czy w jakies duże skupiska ludzi a chyba o to im chodziło, żeby ludzie się bali. Tak jak kiedyś pisałam, w okolicy mamy ośrodki dla uchodźców. Jest mnóstwo czeczeńskich muzułmanów, jakiś czas temu dołączyli Ukraińcy (dwóch chlopczykow chodzi z K. do żłobka) i szykują miejsce dla Syryjczyków. Mam nadzieję, że żadnemu nic głupiego do głowy nie strzeli choć jak widzę nawoływania isis, że warto i jednego niewiernego zabić czy zatruć wodę to mam wątpliwości. Co do terroru kp to w szpitalu gdzie rodzilam K. nie było. Za to 2 razy chcieli dac mu glukoze, na szczęście nie chciał więc padło "z tym dzieciakiem to pani nie pospi" i "przyzwyczajony do rąk" ![]() ![]() W szpitalu gdzie rodzilam Z. i trafiłam z nieprzybierajacym K. był i to ogromny. Podanie mm wymaga pisemnej zgody. Ordynatorka noworodków to fanatyczny doradca laktacyjny. Pielęgniarki chowają po kątach butelki i strzykawki. Szeptem udzielają rad co robić. Koleżanka z sali spytała jak ma podawać swoje odciagniete mleko jak nie ma butelki to ja opierniczyla, że kto tu mówi o butelce. Palec w buzie i sonda podawac mleko... Powalona babka. Wsparcie w kp bylo takie, że usłyszałam, że nie wyjdę ze szpitala dopóki nie nauczę się karmić, ew bede tyle ściągać zeby nie trzeba było dokarmiac. A co jakaś położna przychodziła i się pytałam czy dobrze przystawiam to mówiła że tak. I tyle z pomocy i wsparcia. W końcu byłam w takim stanie psychicznym, że ryczalam non stop i wypisalismy się na własne żądanie, bo z nerwów pokarm zaczął mi zanikac. To co to za doradca co nie wie jak nerwy wpływają na laktacje. Wszystko zależy od szpitala. W jednych jest tak, w drugich smak. Byou rok temu kupowałam chłopa chrzesniaczce zestaw lekarski z Dumela. Fajny. Był stetoskop z biciem serca i kaszlem, walizeczka, ciśnieniomierz z rękawem, plastry, recepty i nie pamiętam co jeszcze Demeter zazdroszcze ze masz już prezenty z głowy. A jak Wasza zjeżdżalnia dla samochodów z Tesco? Karol uwielbia się tym bawić ale to jest takie delikatne, ze non stop się rozkłada :/ dlatego chce zainwestować w jakiś porządny tor Zdrówka wszystkim chorym ![]() ---------- Dopisano o 05:41 ---------- Poprzedni post napisano o 05:24 ---------- A tak w ogóle to zastanawia mnie jedna rzecz. W tamtym tygodniu rozbił się rosyjski samolot, wszyscy zginęli i przyznało się do tego isis. To był w końcu zamach terrorystyczny czy nie? Bo nie jestem na bieżąco ale jak był to czemu o tym nie było tak głośno jak o Francji?
#2841 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() zdrówka! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() heh... nie słychać też o Bejrucie (41 zabitych, 200 rannych), o Bagdadzie? bo śmierć śmierci nie równa, a człowiek człowiekowi. zwłaszcza tych ciapatych, którzy giną z rąk ISIS. wszak im się należny, c'nie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2842 | |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Cytat:
Jeszcze niedawno był zamach w Ankarze. Jestem na grupie niemieckich mam, ponad 8000 członków, pojawiają sie co chwile wpisy hejtujace do nienawiści - ciapaty, brudas, bydło, chciałabym by Hitler żył, powybijać ich wszystkich, to przeciez nie ludzie -profile uśmiechniętych mam z dzieckiem ![]() ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- duzo sily! Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-11-15 o 06:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2843 |
Zadomowienie
|
Pani czyli jednak zamach. Cos tam mi się obilo o uszy ale nie gadali o tym 24 godziny na dobę na TVN24, nikt nie zmieniał zdjęcia profilowego na flagę rosyjską czy jak piszesz iracka (o tym w ogóle nic nie słyszałam)
Masz rację, jak widać śmierć śmierci nie równa.
#2844 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrbomy cos fajnego! ![]() mala rzecz a cieszy ![]() Cytat:
![]() brawo! ja tez juz mam wszystkie prezenty dla M. - nawet za duzo ![]() Cytat:
![]() M. tez chcial spac u siebie, ale ja przy tym kaszlu nie moglam go zostawic samego, powiedzialam mum ze mama chce nad nim czuwac tak jak alarm ![]() Dzisiaj juz nie kaszlal w nocy, wiec bedzie mogl spac u siebie ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- BYou troche poszperalam w necie za ta myszka - next nie ma, ale za to sliczne pizamki z peppa ![]() h&m ma taki sweterek http://www.hm.com/de/product/10316?article=10316-A Mango (wzrost 104) http://shop.mango.com/DE/p0/kinder/m...7574241870&p=8 http://shop.mango.com/DE/p0/kinder/m...574241870&p=15 http://shop.mango.com/DE/p0/kinder/m...574241870&p=23 c&a http://www.c-and-a.com/de/de/shop/ma...-158740-1.html http://www.c-and-a.com/de/de/shop/ma...-154626-1.html wczoraj bylam w primarku, szkoda, ze wczesniej nie wiedzialam sprawdzilabym - dla mojego chlopca nic mi sie nie spodobalo ![]() jeansy z zary ogladalam, jakosc h&m-owych duzo lepsza, i te zarowe faktycznie wygladaja waskie w pasie, ale tez sa bardzo krotkie. Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-11-15 o 08:16 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2845 | |
Wtajemniczenie
|
Czesc
Cytat:
Zjeżdżalnia schowana - K nie lubi takich zabawek :/ Ciagle ją rozmonotowywał i stwierdziliśmy, że może jeszcze nie czas? A może taki typ ![]() Ha ha ja troche też dużo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2846 | |
Zakorzenienie
|
![]() no mi się same Myszki teraz wyświetlają ![]() https://www.zalando.pl/adidas-perfor...3k048-a11.html noooooo ![]() ![]() Przez te chore rozmiary wciąż nie mam dresów dla Michała. 92 ewidentnie za krótkie. a potem już wolna amerykanka ![]() w piżamie z Lidla 98/104 pływa (raczej w spodniach), w Cartersie na 4 lata - pływa, na 3 lata - za małe... Jak żyć? ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
pomyśl jak boi się (na fali ostatnich wydarzeń) moja koleżanka (katoliczka): żona muzułmanina, matka dwójki czekoladowych dzieci (dwóch chłopców z krakowskiego katolickiego gimnazjum; jeden grający w juniorach znanego klubu piłkarskiego)... w Polsce. na polskim osiedlu. (mąż od 30 lat w Polsce...) na szczęście druga koleżanka wyjechała do kraju męża. i też się boi. bardzo. oni oboje, wciąż przepraszają. tylko za co?
![]() ![]() |
![]() |
#2847 |
Wtajemniczenie
|
Pani, nie dziwię się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie rozmiarowka troche wkurza, ze wzgledu na szczupla sylwetke, im wiekszy rozmiar tym szersze to w pasie ![]() Ja mniej wiecej znam juz rozmiarowki i lece mniej wiecej kolejno (choc i tu tez sa wpadki), i kazda marka ma inne, niekotre sa zawyzone, inne zanizone, mozna sie niezle wrobic ![]() Dlatego tez robie zakupy w internecie tylko z bezplatna forma zwrotu ![]() smutne jest to, o czym piszesz ![]() (moze nie na miejscu bedzie moj kemntarz, ale uwazam, ze kazda nacja bylaby zdolna z normalnych ludzi przerodzic sie w bande mordercow - przyklad Ukrainy - dlatego bardzo mnie drazni wrzucanie Muzulmanow do jednego wora z terrorystami ISIS) Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-11-15 o 11:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ostatnio polowałam (stacjonarnie) na szelki. i bida z nędzą :/ solo szelek - nie ma. kupiłam w głupi wzór, ale za allegrową cenę, ostatnią sztukę w smyku. i zamówię na all w sensownym kolorze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2850 |
Zakorzenienie
|
szelki sa w h&m http://www.hm.com/de/product/34834?article=34834-A (mam takie tylko w innym kolorze)
w PL chyba takie sa http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0287349001.html a pasek kupilam w zarze http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...1p2774798.html szelki tez sa w samoloty ![]() http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...1p2890545.html albo zwykle gladkie ![]() http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...1p2774800.html Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-11-15 o 17:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.