|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk w 2016 r.
Cytat:
. I też nic na mnie nie pasuje. Dobrze, że chociaż dżinsy teraz produkują w różnych długościach, bo kiedyś wszystko musiałam skracać Z żakietami też mam kłopot, bo i rękawy za długie i talia nie tam gdzie trzeba... I wcale mnie nie pociesza, że mogę nosić szpilki, bo ostatnio bardziej cenię sobie wygodę, a tego mi wysokie obcasy nie gwarantują
|
|
|
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wzrost wyjściowy osiągnęłam w wieku 15lat. Na początku lat 90tych (jeszcze na mojej prowincji) ciężko było zdobyć spodnie z nogawkami na 110cm i tak pamiętam,że zdarzało mi się mieć lekko przykrótkie ![]() Będąc nastolatką cierpiałam z powodu różnych komentarzy pod moim adresem teraz mi to totalnie wisi i powiewa. Co więcej wszelkie szpile, koturny i słupki uwielbiam i z lubością noszę. Nawet takie 10cm. Szczęśliwie nie mam żadnych problemów z kręgosłupem. W butach płaskich czy sportowych czuję się dziwnie. Muszę się pochwalić swoim małym sukcesem. Wczoraj skuszona brakiem kosztów wysyłki w pewnej perf. wrzuciłam coś w koszyk i już chciałam się przeklikiwać do opcji zapłaty. W tzw. międzyczasie mąż mnie o coś poprosił i odeszłam od lapa a kiedy wróciłam za jakiś czas po prostu go zamknęłam . Zamiast tego pojechałam na zakupy i kupiłam sobie zajefajną kurtkę,czapkę i komin
|
|
|
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Oj są dłuuugie, ale już nie takie piękne, no i spróbuj kupić spodnie. Żeby tak nie marudzić, to się pochwalę, że w Chińskim Sklepie udalo mi się kupić kurtkę, która ma idealną długość rękawów, wprawdzie w biuście nie leży idealnie, krój też nie wymarzony, ale i tak jestem zadowolona, to pierwsza 'sklepowa' kurtka od lat : )
|
|
|
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
odruchowo chciałam spytać: za ile? Proszę o nie wrzucanie grzesznych propozycji : )
|
|
|
|
|
#156 |
|
lise-kotta
|
nie wiem czy to komukolwiek pomoże, ale u mnie się sprawdza - długo siedzę i szukam okazji, filtruję, porównuję, sprawdzam, a następnie wkładam do koszyka wszystko co mi się podoba.
odchodzę od kompa zrobić coś innego, na minimum godzinę. z tyłu głowy mam świadomość, ze zaraz sobie kupię te wszystkie rzeczy z koszyczka. wracam do kompa i patrzę na podsumę - zazwyczaj przez tą godzinę trzeźwieję i zaczynam usuwać zbędne/zbyt drogie pozycje. gdy tak pofiltruję znowu idę porobić coś innego, wyobrażam sobie te flaszki, zapach i.... najczęściej (nie zawsze ale w 95% przypadków) jak już mam klikać "zapłać" to zamykam okienko na amen. filtrować od nowa mi się nie chce, bo szukam okazji godzinami. zaczęłam tak robić w momencie, w którym w ciągu 2-3 dni oczekiwania na przesyłkę zdążyłam się już zakupem znudzić. w ten sposób zaspokajam potrzebę posiadania, bo przecież zaraz w każdej chwili mogę sobie kliknąć, im dłużej jest w koszyku, tym bardziej mam wrażenie że już jest moje i na koniec mi się odechciewa zakupu całkowicie. wiem, że to dziwaczne, ale u mnie się sprawdza
Edytowane przez liselotta Czas edycji: 2015-11-15 o 14:33 |
|
|
|
|
#157 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Kajam się!
|
|
|
|
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też tak mam, że jak odejdę od kompa przed zapłatą to potem jednak trzeźwieje i nie kupuję i tak od miesiąca kupuję puder do twarzy
|
|
|
#159 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
coś w tym jest, że odejście od komputera pozwala trochę ochłonąć, tylko czasami tak trudno się oderwać ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ile tak srednio flaszek kupowalyscie w miesiacu?
|
|
#161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spodnie damskie z nogawkami o długości 116 cm do tej pory w Polsce tylko w outletach znajduję. Na szczęście za granicą nie ma z tym problemu a i w męskich też chodzę. A i 114 cm latem dają radę do balerin. Też chodzę w szpilach i koturnach, gdy mam na to ochotę, i przestałam się przejmować wzrostem Cytat:
![]() To i ja się pochwalę. Naklikałam Gresów do koszyka, a przed chwilą doszłam do wniosku, że na co mnie one? Tanie są, na mnie ładnie pachną, i owszem, ale czy ja muszę je mieć? Nie muszę
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
||
|
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
A ja caly czas sie bije z myslami o Cesarzowej od Never bo ma na wydaniu
wybijcie mi to z glowy
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
Różnie. Czasami wcale. Ale i bywały miesiące co i 14 przypełzło jakimś cudem
Flaszek kupowanych w Jaskini Rozpusty Perfumeryjnej nie liczę, bo na nie fundusze z innej puli niż normalnie u mnie szły, no i tam dużo gratisów dawali ![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
Wystarczy?
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
|
|
|
|
#164 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#165 |
|
Nindżopesz
|
To ja się pochwalę, że wymieniłam całą nietrafioną kolorówkę więc nie będzie mi się przewalać po szafie jako wyrzut sumienia.
...Oby rzeczy z wymiany mi podpasowały
|
|
|
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, chyba najwięcej do tej pory wydałam na Czarną Koszmarę ![]() Z tym, ze ja jeszcze wydaję na świecidła rożne, torby i buty niestety i tutaj już wysoka cena jakoś mnie nie zniechęca I pomyśleć, że jeszcze kilka lat temu jedynym moim zakupowym nałogiem były książki .
|
|
|
#167 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupionych flaszek nie jestem w stanie policzyć w miesiącu bo różnie bywa, ale łącznie z odlewkami wydaje mi się że ok. 70~80 ml miesięcznie. Ale w listopadzie przyszalałam strasznie... Ok. 300 ml.
W grudniu może być połowa tego... Pochwalę się nie kupieniem zadiga... A chciałam zapasik... |
|
|
|
|
#168 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki ;*Cytat:
Cytat:
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kilka lat temu w pewnym miesiącu kupiłam ... 28 flaszek
Ale to tylko raz, no i to były w większości używki, niszowców wtedy nie kupowałam dużo także za droie nie były ![]() Teraz różnie, średnio ak od 3 do 7 butelek chyba tylko, że coraz droższe
|
|
|
|
|
#170 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, do tego trwałość ma na mnie zabójczą ![]() Cytat:
, zawsze to jedna flaszka do tyłu ![]() Cytat:
![]() jesteś mojom miszczyniom
|
|
|
#171 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten odwyk w dobrym momencie się trafił |
|
|
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że jestem na odwyku
choc kusi chol*ercia no... ![]() Cytat:
|
|
|
#173 | ||
|
Zakorzenienie
|
U mnie to liczbowo słabo wygląda, bo średnio to niecałą jedna, a do tego do 10 odlewek - wiem, że to rekord żaden nie będzie, ale to zdecydowanie więcej, niż jestem w stanie przerobić.
Cytat:
![]() Za Twoimi rozbiórkami słodkości będę tęsknić! Ale już się zamykam, coby nie łamać silnej woli ![]() Cytat:
no i to jest wynik!Szkoda, ze na odwyku pokusy wciąż są tak samo mocne jak wcześniej, gdyby to się dało jakoś wyłączyć
|
||
|
|
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja przy moich 15 flaszkach tez sie moge schowac ale jednak to jest liczba dla mnie przytlaczajaca i chce dla siebie zmniejszyc ta kolekcje ![]() A co do mysli o flaszkach to mam to samo
|
|
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie też 15 flaszek! I może nie zależy mi na redukcji, ale chciałabym zatrzymać niekontrolowany przypływ Dla mnie to dobra ilość, ale nie chciałabym jej przkraczać.A odlewek się boję liczyć w ogóle ![]() Ja już się zaczynam zastanawiać, co kupię po końcu odwyku i ile mogę na to przeznaczyć
|
|
|
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
No nikt się ściga, wcale nie jestem dumna z tego "wyniku", tak samo wtedy jakoś wyszło
, ale to były czasy, że na all używki szły jak ciepłe bułeczeki, dużo sprzedawałam, rotacja była, teraz od jakiegoś czasu to za pińć złoty trzeba wystawić ktoś zechciał kupić ![]() Ja prędzej na jakieś czystki w zbiorze jestem skłona sie zgodzić niż na nie kupowanie... ale za Was będę trzymała kciuki
|
|
|
|
|
#178 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja kiedyś potrafiłam odpalić allegro i szukać tanich używek, obojętnie jakich, byle jakkolwiek mnie interesujących, bardzo często w ciemno. Potem szukałam tylko swoich chciejstw - zawsze jest ich około 15, więc jest co przekopywać - a niestety ostatnio wpadłam też w niszę, więc percepcja ceny mi się zmieniła jak widzę, że ktoś okazyjnie wystawia na straganiku, to myślę o tym wyłącznie w kategorii okazji, a nie wydanych pieniędzy...
|
|
|
|
|
|
#180 |
|
Zadomowienie
|
Nie pomagasz
---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- U mnie też włącza się takie myślenie i muszę je wyprostować, chociaż łatwo nie jest.... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.

. I też nic na mnie nie pasuje. Dobrze, że chociaż dżinsy teraz produkują w różnych długościach, bo kiedyś wszystko musiałam skracać
Z żakietami też mam kłopot, bo i rękawy za długie i talia nie tam gdzie trzeba... I wcale mnie nie pociesza, że mogę nosić szpilki, bo ostatnio bardziej cenię sobie wygodę, a tego mi wysokie obcasy nie gwarantują

też tak mam, że jak odejdę od kompa przed zapłatą to potem jednak trzeźwieje i nie kupuję 

wybijcie mi to z glowy

Wystarczy?
tylko, że coraz droższe
, do tego trwałość ma na mnie zabójczą