|
|
#1351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Cytat:
Ja wlasnie tez nie cierpie lewego boku i staram sie bardzo na nim lezec, ale nie znosze go po prostu. I tez mi coraz gorzej i ciezej, wiec odliczam juz czas chociaz uwazam, ze ciaza to przepiekny okres mimo wszystko. ![]() Malwi ladny brzuszek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
A ja na tel juz i zdjęcia nie widzę.
|
|
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
Dolaczam sie do narzekan
Moge z czystym sumieniem napisac ze nienawidze byc w ciazy
|
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a podobno będzie jeszcze gorzej
![]() Ale musimy wytrzymać i nasze dzieci też muszą wytrzymać jak najdłużej w środku.
|
#1355 |
|
Konto usunięte
|
Ja średnio się stosowałam do tego leżenia na lewym boku. Był czas, że jeden i drugi bok dretwial matematycznie i leżałam tylko na plecach. W tym momencie jest totalnie na odwrót, na plecach dopadsją mnie jakieś dziwne bóle w podbrzuszu, więc unikam tej pozycji. W ogół to mam wrażenie że moje dziecko potrafi nie spać cały dzień bo od samego rana ostro kopie
|
|
|
|
#1356 |
|
Zadomowienie
|
Baby termin z om mam na 31.12, ale luczę bardziej na ten z usg na 3/5.01. Także półtorej miesiąca mamy na skończenie remontu, totalne sprzątanie i ogarnięcie mieszkania. W najlepsym przypadku
![]() Nasza ekipa akurat w tamtym mieszkaniu się w miarę szybko uwija (było cale do przeróbki, bo wcześniej mieszkała tam alkoholizująca się rodzinka), a nowym lokatorom się spieszyło bo poprzednie mieszkanie spłonęło :/ ale dla nas zegar tyka i czujemy to nieco inaczej ![]() Dotka ja się dziś czuję lepiej, no i mam co robić ale zgaga to wredna baba, potwierdzam. Nie mam może mocnej, ale ciągłą :/W ogóle macie tak, że czujecie jakbyście miały mieć straszne preczyszczenie, szybko do łazienki a tam ledwo co siku? Ja już z tym nie mogę :/
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hariett-o mamusiu to nie Zazdroszcze,a ja panikuje ze my nie damy rady...ale na pewno wszystko szybko ogarniecie!
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#1358 |
|
Rozeznanie
|
hariett O właśnie to parcie na siku mnie ostatnio dobija
Pisalyscie o pozycji do spania. Nigdy nie umiem leżeć na lewym boku, najlepiej mi na prawym a ostatnio na plecach a tak w ogóle to uwielbiam spać na brzuchu ![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1359 |
|
Zadomowienie
|
Baby ja planuję na święta (a więc dla mnie z tż po prostu wolne) zaprząc go do sprzątania a samej układać rzeczy na półeczkach
Z tym że ten plan zakłada zakończenie remontu w połowie grudnia Mo ale musimy zdążyć, innego wyjścia nie mamy ;€
|
#1360 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
Iola ja też kocham spać na brzuchu
A co do parcia na pęcherz to odkąd się położyłam to byłam już 5 razy w łazience |
|
|
|
#1362 |
|
Rozeznanie
|
jak wszystkie narzekacie to ja też
chce już mieć donoszą ciążę i pozbyć się tego brzucha, męcze się jak nie wiem nawet przy najprostszych czynnościach, wiecznie mnie coś boli jak nie brzuch to kręgosłup albo wszystko na raz, idę szybko to brzuch twardy jak skała. Tragedia.
|
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
o, z tym chodzeniem i twardnieniem brzucha też mam. jak idę na spacer to zawsze telefon biorę żeby w razie czego po pomoc zadzwonić jeśli nie dam rady wrócić :/
jeszcze dzisiaj sobie przywaliłam zardzewiałą metalową bramą w piętę, zerwałam skórę, krwawiło mocno, a teraz mam opuchnięte i ledwo mogę chodzić :/
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#1364 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
O to to. Mam dosyc lezenia. Zaczynaja mi doskwierac problemy krazeniowe nog. Chce juz chodzic!!! Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|||
|
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
to ja dalej ponarzekam...obudziłam się o 3 i usnąć nie mogę - jak nie zgaga to siku, jak nie siku to katar, jak nie katar to komar brzęczy obok ucha
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
Ja oczywiście obudziłam się o 5:30, jak TŻ wstawał do pracy..
Plus jest taki, że przez to jemy razem śniadanie i pijemy kawę i herbatę, no ale kurde, nie potrzebuję tak wcześnie wstawać Zwłaszcza, że potem wcale nie śpię jakoś bardzo..Mój pies nieprzytomny, przewraca się z boku na bok, to zdecydowanie nie jej pora Mama z nią wychodzi w tygodniu o 8:30, więc nasza 5:30 to srodek nocy ![]() Hariett, o tak, z tym siku to tez tak mam Wysikam się, a za chwilę takie parcie, jakbym 4h nie sikała, lecę, a tam dwie kropelki.Kurde, mały mi się coś rusza po lewej stronie, mam nadzieję, że się nie obrócił znowu ![]() Witamy się w 32 tygodniu! |
|
|
|
#1367 |
|
Rozeznanie
|
Baby mam tak samo
obudziłam się po 3 i buszuję w telefonie, bo zasnąć nie mogę
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
Pietrusiowata, jak składaliście wózek, to macie tam takie coś jak w załączniku? Do czego to jest?!
|
|
|
|
#1369 |
|
Raczkowanie
|
proszę się nie przejmować wszystkim wywróżyłam dziś dobry dzień ![]() Wracając do wczoraj: nie wiem czy widziałyście tę stronę, rzeczy bardzo ładne i fajne jakościowo przepraszam że kuszę. http://www.belle-petite.pl/ Kciuki za Kamilkę i Kruszynkę |
|
|
|
#1370 |
|
Zadomowienie
|
Dotka - ładny wózek
![]() Jerzyczka - Twój też ![]() Casaa - ketony w moczu są jak organizm głoduje. W książeczce, którą dostałam jest napisane, że wtedy na nocny posiłek trzeba zjeść ok. 20 g pieczywa pszennego. I polecam zakup pasków na obecność ketonów w moczu (ok. 17 zł za 50 sztuk). Ja tylko raz dzięki paskom zdiagnozowałam ketony. Zjadłam kolację bardzo wcześnie i późno wstałam. Rano pasek był brązowy Wczoraj zjadłam na obiad o 2 placki ziemniaczane za dużo (placki pieczone, a nie smażone) i cukier wyszedł 125 mg/dl. Za 10 minut na szczęście spadł do 110 mg/dl. Ale i tak miałam wyrzuty sumienia Miłego dnia |
|
|
|
#1371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ile tu narzekania się naczytałam od rana
![]() Ja też nie leżę tylko na lewym boku. ), to trzeba mu mocno pogratulować. Mnie po jakimś czasie zaczyna boleć całe biodro. ![]() A kilogramów mam jakieś 8 na plusie. Cytat:
med dobrze, że w nocy i nikomu nic się nie stało! magdusia zmieniłaś ava i Cię nie poznałam ![]() malwi rośnie brzuszek jak się czujecie? poprawiło się coś?Dotka graty nowego tygodnia! A wstawania współczuję ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula czuje sie hmm, zaczynam miec problemy krazeniowe w nogach od tego lezenia (przed ciaza tez mialam z tym problem), a czy cos sie poprawilo, ktg wychodzi dobrze, ale co z tego jak tylko podniose sie z lozka i mam twardy brzuch, boli mnie. Czasami jest takie uczucie klucia w dole brzucha. Jak to mi mama mowila, tak sie moze skracac szyjka.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi, a oni Ci dają zastrzyki przeciwzakrzepowe?
![]() Zrobiłam zamówienie na Gemini w końcu! 336zł
|
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie nie!!!! Leze ponad tydzien i nawet slowem na wizycie nie wspomnieli, ze trzeba wprowadzic leki przeciwzakrzepowe.
|
|
|
#1375 |
|
Raczkowanie
|
Dotka brawo
ja zamowilam wczoraj wieczorem zobaczymy kiedy przyjdzie i czy w tym samym czasie dostaniemy
|
|
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi, to może zapytaj? Zgłaszałaś problemy?
Russian, no ciekawe muszę wymienić baterie w dzwonku przy furtce, bo się kurier nie dodzwoni
|
|
|
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1379 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, słyszałam ze 8 miesiac ciazy jest najgorszy pod względem samopoczucia.
Ja wyleczylam przeziębienie i nie moge narzekać. Śpię bez wstawiania na siku do 8 rano, brzuch mnie raczej nie boli, tylko jak jestem na nogach caly dzień. Jedynie zgaga ostatnio mi sie pojawiła ale nic nie stosuje bo do wytrzymania. Takze współczucie dziewczyny, oby przeszły dolegliwości. |
|
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
Taa i co Ci z tej obserwacji przyjdzie?
![]() To mi przypomina właściciela mieszkania, które wynajmowaliśmy: - cześć X, słuchaj - okno balkonowe jest nieszczelne, była burza i zalało podłogę w pokoju - och, tak, ojej... No to trzeba będzie coś zrobić, obserwujcie! - cześć X, słuchaj, zalaliśmy sąsiada z dołu, coś przecieka, ale nie wiemy co - aha... no to obserwujcie i coś z tym zrobimy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

W dzień staram się na nim leżeć ale w nocy sobie odpuszczam.
chociaz uwazam, ze ciaza to przepiekny okres mimo wszystko. 

ja zamowilam wczoraj wieczorem zobaczymy kiedy przyjdzie i czy w tym samym czasie dostaniemy