Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 5 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-15, 21:17   #3721
Aika213
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 5

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Aika udalo ci sie!
Ja kupuje lionhearta tylko teraz nie wiem ktorego,skip hop kosztuje kupe kasy i zdrowy rozsadek bierze gore.
Normalnie kosztuje £60, tyle bym nie dała.
Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Ja krzesełko mam już zamówione Evolu 2 z tej strony, którą któraś z dziewczyn wklejała, będzie mi pasowało do krzeseł

http://www.tublu.pl/media/mod_produc...96_w020610.jpg

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

O kuwa U mnie placu zabaw nie było, ja ze wsi pochodzę, nawet sklep ze słodyczami do nas PRZYJEŻDŻAŁ
Super jest, bardzo mi sie podoba
Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Tidu tidu tidu duuu
Moje wspomnienia i smaki z dzieciństwa to oranżada z woreczka i gumy kulki kupowane w niedziele po kościele.

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
Chciałam sie umyć i położyć ale 3 ostatnie dni moje dziecko wstaje pkt 22:10 a tu juz 22:12 i nie wiem czy czekać czy myć sie
Znając życie to na bank sie obudzi gdy Twoja stopa dotknie wanny/brodzika
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 21:18   #3722
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Lubię to 👍
Ja też

Właśnie wróciłam z wychodnego.. Boże, czuje się... dosko
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 21:19   #3723
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Oooo gumy kulki po 10 sztuk pakowane traciły smak szybciej niż sięgałam po kolejna

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Sylwia Aika dzięki . Przekonalyscie mnie. Idę spać brudna ppppppp

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 21:32   #3724
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Ja też

Właśnie wróciłam z wychodnego.. Boże, czuje się... dosko
Wieczorne wychodne.. Hmm nie znam czegoś takiego

Cytat:
Oooo gumy kulki po 10 sztuk pakowane traciły smak szybciej niż sięgałam po kolejna

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

No widzisz, i po problemie

Tak tak te kojarzę te kulki, trzy gryzy i po smaku
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 21:33   #3725
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:

Czasem Dzień Dziecka jest wskazany. Częste mycie skraca życie ;-)
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 21:34   #3726
industria
Zakorzenienie

Cytat:

SEGSY bendom
Zebys wiedziala

Cytat:

U mnie przyjeżdżały tylko lody żółtym samochodem, z melodyjka która pamiętam do dziś
OOOO matko! Family frost moj koszmar! Jeszcze 3lata temu to chujstwo jezdzilo injak sie przeprowadzilam tu gdzie teraz mieszkam to w kazda sobote o 11 stawalo mi pod bramą i napierdalalo ta muzyczke...a ja odsypilam ostre balowanie :wmur: zawsze mnie obudzili :strzela:

Cytat:
Napisane przez Aika

Moje wspomnienia i smaki z dzieciństwa to oranżada z woreczka i gumy kulki kupowane w niedziele po kościele.

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

oooo tak! Oranzada w woreczku, wafle pieczone u babci na piecu i piefwsza nutella z RFN ktorą przyslala ciocia

Cytat:
Cytat:
Stary 2015-11-15, 21:42   #3727
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Wieczorne wychodne.. Hmm nie znam czegoś takiego

No widzisz, i po problemie

Tak tak te kojarzę te kulki, trzy gryzy i po smaku
Jak Wojtek ładnie spał w nocy to wychodzilam, a potem już nie, bo się często budził. Teraz go uspalam i wyskoczylam na chwilę

Tz dzisiaj czyścil kanapę i znalazł w pudle moja płytę Total fitness Ewy Chodakowskiej i jutro będę ćwiczyć
22.06.2015

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-15, 21:43   #3728
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Ja krzesełko mam już zamówione Evolu 2 z tej strony, którą któraś z dziewczyn wklejała, będzie mi pasowało do krzeseł

http://www.tublu.pl/media/mod_produc...96_w020610.jpg

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

O kuwa U mnie placu zabaw nie było, ja ze wsi pochodzę, nawet sklep ze słodyczami do nas PRZYJEŻDŻAŁ

Piekne
Ile monet kosztuje?

Cytat:
żółte samochody aaaaaaa koszmaresko tidu tidu tidu duuuuu
Myslalam ze tylko u mnie jezdzil ten samochod! Pamietam....

Ale dziewczyny troche to tak zabrzmialo, ze ,,ja usypiam dziecko na rekach bo chce mu dac bliskosc, bo kocham je przytulac,, a reszta ktora usypia dzieci w lozeczku nie daje im bliskosci ale rozumiem juz ze nie mialyscie tego na mysli

Ja moja przytulam caly dzien, nie moge sie nia nasycic wiec bliskosci mysle ze ma nadto bo czasami ma dosc haha
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 21:47   #3729
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Piekne
Ile monet kosztuje?

Ale dziewczyny troche to tak zabrzmialo, ze ,,ja usypiam dziecko na rekach bo chce mu dac bliskosc, bo kocham je przytulac,, a reszta ktora usypia dzieci w lozeczku nie daje im bliskosci ale rozumiem juz ze nie mialyscie tego na mysli

Ja moja przytulam caly dzien, nie moge sie nia nasycic wiec bliskosci mysle ze ma nadto bo czasami ma dosc haha
Też uważam, że to podobnie zabrzmiało i również rozumiem, że moglyscie nie mieć tego na myśli
Myślę, że gdybym miała duże łóżko to Wojtek spałby z nami, ale mój ciążowy kalafior zadziałał podczas kupowania i kupiłam małe ;(
22.06.2015
Stary 2015-11-15, 21:55   #3730
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Nikt nic takiego nie napisal ze lulam dziecko = kocham bardziej, zostawiam w lozeczko = nie lubię się przytulac. no trochę przesadzasz.
Cytat:
Piekne
Ile monet kosztuje?

Właśnie. Nie uważam że przesadzam bo właśnie tak odczytałam słowa pieroga. Że ona czekała 9 miesięcy itd i tuli...a ta co kładzie dziecko od razu do lozeczka to nie czekala?? No bez jaj....może to tak zostało sformułowane ale zabrzmialo ba takiej samej zasadzie jakby bogatsze dzieci były szczęśliwsze.

Jak już pisałam ja chciałabym aby moje dziecko pięknie samo zasypialo ale a naprawdę wstać że śpiochem prawie 10 kg z kanapy....mój kręgosłup to czuje... Naprawdę. Ze swojej strony temat uważam za zamknięty.

Kuźwa kupiłam kozieradke i dzisiaj pierwszy raz wtarlam... No ☠☠☠☠a jak rosół z Vifona no ale zobaczymy czy i u mnie zadziała to cudeńko

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 22:01   #3731
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

A sesesesesesesrsr zdążyłam gąski wy !
Dopiero wstała a sesesesesesesrsr

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-15, 22:19   #3732
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Właśnie. Nie uważam że przesadzam bo właśnie tak odczytałam słowa pieroga. Że ona czekała 9 miesięcy itd i tuli...a ta co kładzie dziecko od razu do lozeczka to nie czekala?? No bez jaj....może to tak zostało sformułowane ale zabrzmialo ba takiej samej zasadzie jakby bogatsze dzieci były szczęśliwsze.

Jak już pisałam ja chciałabym aby moje dziecko pięknie samo zasypialo ale a naprawdę wstać że śpiochem prawie 10 kg z kanapy....mój kręgosłup to czuje... Naprawdę. Ze swojej strony temat uważam za zamknięty.

Kuźwa kupiłam kozieradke i dzisiaj pierwszy raz wtarlam... No a jak rosół z Vifona no ale zobaczymy czy i u mnie zadziała to cudeńko

WTF, ja nie wiem czy to ja nie umiem pisać czy to Ty nie umiesz czytać, ale spoko bo nigdzie nie napisałam ze Twój sposób usypiania deprecjonuje Cię jako matkę. I co ma piernik do wiatraka z tymi bogatszymi szczęśliwymi dziećmi?

Mi nie przeszkadza lulanie. Nie uważam ze nawet to okropne "przyzwyczajenie" do lulania to cos złego. Moge go nawet lulac do 18-tki jak będzie chciał bo jestem jego matka i tak mi sie podoba. Jak komuś podoba sie inaczej to spoko ale proszę mi nie wmawiać jakobym miała Cię oceniać jako matkę według sposobu usypiania bo nic takiego nie zrobiłam.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com

Edytowane przez pani_pierozkowa
Czas edycji: 2015-11-15 o 22:24
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 22:27   #3733
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Ja z miłości do dziecka pije karmi. Tak ja kocham że chce żeby miała więcej mleka (nie pisze złośliwie)

Nie wiem czy to magia łóżeczka czy dzień z serii wyjątkowych ale wczoraj jak usnęła o 21 tak karmilam o 2.30 i o 7 wstalysmy. Zobaczymy co będzie dzisiaj. Znowu spała w dzień 1,5 godz w sumie to może pośpi...

Dominika Ma czasem takie dni "normalnego dziecka" kiedy śpi 2-3 razy, w sumie ze 3 godz albo i ciut więcej, jest fajna, uśmiechnięta a potem znowu maraton marudzaco-placzaco-bezsenny... nie ogarniam tego.

Obstawiam że pierwsza wyjdzie lewa dolna jedynka bo najlepiej widać tylko kiedy.................... .
Oby więcej takich nocek

U mnie nie jeździł samochód z lodami.

Druga noc bez Wiki, ale dziwnie. Z drugiej strony to w końcu było i to jak za dawnych czasów
Chyba za dużo nerwów tracę przy niej i później juz mnie wszystko wkurza i nie mam ochoty.

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 22:36   #3734
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z miłości do dziecka pije karmi. Tak ja kocham że chce żeby miała więcej mleka (nie pisze złośliwie)

Nie wiem czy to magia łóżeczka czy dzień z serii wyjątkowych ale wczoraj jak usnęła o 21 tak karmilam o 2.30 i o 7 wstalysmy. Zobaczymy co będzie dzisiaj. Znowu spała w dzień 1,5 godz w sumie to może pośpi...

Dominika Ma czasem takie dni "normalnego dziecka" kiedy śpi 2-3 razy, w sumie ze 3 godz albo i ciut więcej, jest fajna, uśmiechnięta a potem znowu maraton marudzaco-placzaco-bezsenny... nie ogarniam tego.

Obstawiam że pierwsza wyjdzie lewa dolna jedynka bo najlepiej widać tylko kiedy.................... .
Ja też, nienawidziłam karmi. Początkowo piłam na wdechu. Ostatnio odkryłam, że NAWET mi smakuje. Jak skończę karmić znowu znienawidze

Chodziło mi o to, że uważasz że dla twojego dziecka będzie lepiej jeżeli będzie zasypiało samo, więc tak robisz. Pierog uważa, że lepiej jeśli będzie je usypiać, to tak robi. Wszystko z myślą o dziecku. Tak samo każdy ma robi co uważa w kwestii kp/mm czy nie wiem. Rozszerzania diety lub kąpieli codziebnwh bądź nie.

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Cytat:

Kulki jej... pamiętam jak nosiłam je w kieszeni i po zabawie w piaskownicy zgrzytały w zębach piaskiem "D

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
Oby więcej takich nocek

U mnie nie jeździł samochód z lodami.

Druga noc bez Wiki, ale dziwnie. Z drugiej strony to w końcu było i to jak za dawnych czasów
Chyba za dużo nerwów tracę przy niej i później juz mnie wszystko wkurza i nie mam ochoty.

U nas już tak dawno nie było ;( nie ma kiedy. Najpierw gorączka po szczepionce, później urlop w pl, teraz mały budzi się co chwilę do 23. A po 23 to ze mną jak ze zwłokami.
Stary 2015-11-15, 22:42   #3735
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Monika o to może coś lepiej będzie !

Moja dalej wszystko ssie. Nie gryzie a ssie o.O
oby

moja gryzie. jak się dziś dorwała do ręki tż to stwierdził, że może jednak potrzebna jej Sofija

Cytat:
Chciałam sie umyć i położyć ale 3 ostatnie dni moje dziecko wstaje pkt 22:10 a tu juz 22:12 i nie wiem czy czekać czy myć sie
wczoraj miałam taki dylemat. położyłam się i słyszę mlaskanie z łóżeczka.. nie wiedziałam czy zamykać oczy czy czekać..

wiecie co.. to mlaskanie jest straszne wchodzę do sypialni a ona od razu zaczyna mlaskać przez sen, wchodzi tż i śpi spokojnie.. na prawdę tak śmierdzę mlekiem na kilometr kiedyś siedzieliśmy z tż w sypialni i nagle mówi o D. że taka biedna, ma taki zapchany nosek.. ja w szoku, że jak to, nie słyszę że dziecko sapie, nie może oddychać, czy co a on mówi.. no.. musi mieć bardzo zatkany nos jak mleka nie czuje i nie mlaska już się zastanawiam czy ona się nie budzi bo ma cycka w zasięgu ręki
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-15, 22:48   #3736
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
ja w dzień mało przytulam tyle co spacer w chuście, karmienie a tak to brakuje mi czasu na zabawę z nią nawet
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 23:09   #3737
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Piekne
Ile monet kosztuje?

Ponad 5 setek, na chrzciny se zazyczylismy

201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 23:25   #3738
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Jak już pisałam temat zakończyłam. Dodam tylko że nie tylko ja to tak odczytałam.

☠☠☠☠a znowu coś mnie bierze. Musiałam na swoją część kołdry jeszcze koc zarzucić bo cała się telepie z zimna normalnie

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

Cytat:
oby

moja gryzie. jak się dziś dorwała do ręki tż to stwierdził, że może jednak potrzebna jej Sofija

wczoraj miałam taki dylemat. położyłam się i słyszę mlaskanie z łóżeczka.. nie wiedziałam czy zamykać oczy czy czekać..

wiecie co.. to mlaskanie jest straszne wchodzę do sypialni a ona od razu zaczyna mlaskać przez sen, wchodzi tż i śpi spokojnie.. na prawdę tak śmierdzę mlekiem na kilometr kiedyś siedzieliśmy z tż w sypialni i nagle mówi o D. że taka biedna, ma taki zapchany nosek.. ja w szoku, że jak to, nie słyszę że dziecko sapie, nie może oddychać, czy co a on mówi.. no.. musi mieć bardzo zatkany nos jak mleka nie czuje i nie mlaska już się zastanawiam czy ona się nie budzi bo ma cycka w zasięgu ręki

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 01:38   #3739
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
oby

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-16, 02:49   #3740
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Jak już pisałam temat zakończyłam. Dodam tylko że nie tylko ja to tak odczytałam.

a znowu coś mnie bierze. Musiałam na swoją część kołdry jeszcze koc zarzucić bo cała się telepie z zimna normalnie

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

Zdrówka!

Ja wypiłam kieliszek wina i kac mnie ☠☠☠ie

Stary 2015-11-16, 05:05   #3741
201710041131
Konto usunięte

Ja ☠☠☠☠☠☠☠e, tz obudził małego z☠☠☠anym głośnym budzikiem

---------- Dopisano o 06:05 ---------- Poprzedni post napisano o 06:00 ----------

Ja ☠☠☠☠☠☠☠e, tz obudził małego z☠☠☠anym głośnym budzikiem

Stary 2015-11-16, 06:25   #3742
kaczuszka1986
Zadomowienie

U nas noc TRAGICZNA, dałam małej viburcol przed snem, a po 3h płacz, posmarowałam dentinoxem dałam niurofen i do 5 pospala... Później do 6 masakra zrobiłam butlę i śpi... Im zombie -.-
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 06:27   #3743
k a j a
Zakorzenienie

U nas ładna nocka, przed 7 się obudziła. Pije herbatke i zbieramy się do przedszkola...nie chcemi sięęę.

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 06:35   #3744
mehja
Zakorzenienie

U nas jak zwykle pobudka o 6. A spala dzis jak zając na miedzy, czujnie i plytko. Musialam wstawac milion razy bo rzucala sie, wiercila i kopala

Jak ja nakarmie to skocze do Lidla po przescieraflo polarkowe, to bedzie takie cieple jak chcialam. Lili zostanie z moja mama, zobaczymy czy znowu bedzie plakala. Na razie poprawy nie widac, nie moze jej wxiac na rece nikt procz mnie i tz.

Pierozek postaraj sie nastepnym razem bardziej dobrac slowa bo to juz ktorys raz kiedy ,,nie to mialas na mysli ,, ale urazilas kogos
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 06:40   #3745
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
U nas noc TRAGICZNA, dałam małej viburcol przed snem, a po 3h płacz, posmarowałam dentinoxem dałam niurofen i do 5 pospala... Później do 6 masakra zrobiłam butlę i śpi... Im zombie -.-

Biedne jesteście...
U nas dwie pobudki a teraz już wszyscy się kotłujemy w naszym łóżku 😉

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Mehja- u nas to samo z tym braniem na ręce... Franek płacze u każdego... Tylko u męża i u mnie nie. Bardzo to uciążliwe...
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 06:45   #3746
Princesika
Zakorzenienie

Helol. U nas o dziwo nie tak źle bo teraz trzecia pobudka.

I uwaga. .. jest ząb.

Tyle, ze nie Laurki. A moja ósemka
Stary 2015-11-16, 06:48   #3747
201710041131
Konto usunięte

Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 5

Princesika już chciałam gratulować

Dziewczyny macie jeszcze inne sposoby na katar? Nic Konradowi nie pomaga

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Nie chce iść do lekarza w te chore dzieci jak on ma katar przezroczysty a nie zielony i nie ma temp

Ale ledwo oddycha jak je

Stary 2015-11-16, 06:53   #3748
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Princesika już chciałam gratulować

Dziewczyny macie jeszcze inne sposoby na katar? Nic Konradowi nie pomaga

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Nie chce iść do lekarza w te chore dzieci jak on ma katar przezroczysty a nie zielony i nie ma temp

Ale ledwo oddycha jak je

Pozostaje odciaganie non stop, żeby wydzielina nie dostawala się do oskrzeli.. ten nasivin stosowalas?? I aromaktiv na noc??
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 06:57   #3749
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Pozostaje odciaganie non stop, żeby wydzielina nie dostawala się do oskrzeli.. ten nasivin stosowalas?? I aromaktiv na noc??

Nasivin stosowałam i nic... Odciągamy kilka razy dziennie chociaz juz jest taka histeria ze piętami prawie dotyka głowy z tylu jak chce odciągać ... tak mi sie wygina a powinien przecież być przyzwyczajony bo od urodzenia codziennie mu odciagalam no ale nie takie gile...

Aromaktiv te plasterki? Babka nie chciała mi sprzedać jak powiedziałam ze to dla niemowlaka

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Stary 2015-11-16, 06:57   #3750
Princesika
Zakorzenienie

Szuuu to dawaj klasycznie, nasivin soft 3x dziennie przez 5 dni, witaminę c, sol morska, masc majerankowa i odciaganiw

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości