Mamusie październikowe 2015, część 9 :) ! - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-15, 15:10   #3661
krolewna1986
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Mnie bepanthen śmierdzi niemożebnie, działanie też mnie nie zachwyca jakoś specjalnie.
Pieluszki to i u mnie są często zmieniane, młoda leje jak z cebra

Ja mam maść extra bepanthen czy jakoś tak się nazywa (to nie ten zwykły) i w ogole nie śmierdzi

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 16:01   #3662
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
No moj tez sie krzywil na sama herbate, glukozą dopraw szczyptami tak jak bys solila, tyle az przestanie sie krzywic, moj doprawiona pije duszkiem.
Ja się nie dziwię, że się krzywi. Tak jak ja lubię wszystkie ziołowe herbatki to koper mi nie podchodzi... Piję profilaktycznie, ale że mój grzdyl nie ma problemów z brzuszkiem to skończę opakowanie i sobie daruje chyba. Niestety jest też w bocianku, który jest smaczny ale niestety ma ten nieszczęsny posmak kopru...

Cytat:
A mnie jakoś te chińskie strony nie pociągają Tyle że ja w ogóle nie przepadam za zamawianiem przez net w ciemno, z reguły zamawiam rzeczy, które wcześniej sprawdzę stacjonarnie. Podróbek nie noszę, więc ta motywacja też odpada

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Nie ma co się dziwić, zalatana jesteś, daj sobie czas na ogarnięcie wszystkiego

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Ja sobie nie wyobrażam nie nakremować buzi na mróz...twarz by mi odpadła I dzidziolowi też na pewno będę dziobek smarować.
Ja jeszcze nie smaruje buzki bo mrozu jakoś nie zauważyłam
Na zimę krem czeka.

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
U mojego maluszka prawie kikut odpadł. Prawie bo się trzyma na jakiejś jeszcze niteczce :/ wiec nie ruszam.
Co do pielegnacji po odpadnieciu -psikac octeniseptem i wysuszac, prawda ?

Czy u którejś z Was polog trwał krócej niż 2 tygodnie? U mnie dosłownie trwał 11 dni i na tym koniec.. nawet brązowej wydzieliny nie ma.. także zastanawiam się czy to normalne zjawisko ????????

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
U mnie się skończyć 2 tyg temu i znów zaczęłam plamić. Jutro 5 tygodni od porodu.
Cytat:
Biedna dupeczka...
Moja na razie ma skórę w porządku, ale nie żałuję jej linomagu przy większości przewijań, to na pewno ma wpływ na stan dupeczki.
Ja używam linomagu tylko jak coś nam się pojawi zwykle pp 2-3 posmarowaniach znika.
Ada i mała przypomniały mi o zasadzie co do kosmetyków dla dzieci - im mniej tym lepiej i tego się trzymam.
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 16:09   #3663
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Ja mam maść extra bepanthen czy jakoś tak się nazywa (to nie ten zwykły) i w ogole nie śmierdzi
Maści nie używałam W ogóle jak się teraz zastanowiłam, to żadnej maści dzidziolowi nie kupiłam.
Cytat:
nie kremuje go żadnym kremem tylko stosuje mąkę ziemniaczana.
Może to dlatego?
Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Na zimę krem czeka.
No wiadomo, dlatego pisałam o mrozie
Cytat:
Ada i mała przypomniały mi o zasadzie co do kosmetyków dla dzieci - im mniej tym lepiej i tego się trzymam.
Ja mam w nosie zasady, robię to, co się sprawdza
Stary 2015-11-15, 16:21   #3664
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Hehehe wiadomo
Potem się dupka od linomagu uzależni - na szczęście jest tani ))
A którego używasz - tego zielonego czy a+e ?

Btw. Od dwóch dni w wolnych chwilach czytam kwartalnik laktacyjny - na razie przewertowałam 3 numery - może którąś zainteresuje

http://issuu.com/kwartalniklaktacyjny/docs/kwartalnik_4
Stary 2015-11-15, 16:27   #3665
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Moja dupka się na linomagu wychowała i ma się dobrze Nie będzie pieluch, to nie będzie potrzeby używania go
Zdecydowanie wolę zapobiegać niż leczyć.

Używam a+e, zielony to maść.
Stary 2015-11-15, 16:33   #3666
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Maści nie używałam W ogóle jak się teraz zastanowiłam, to żadnej maści dzidziolowi nie kupiłam.

Może to dlatego?
No wiadomo, dlatego pisałam o mrozie
Cholera wie :/ nawet nie wiem czy coś nowego wprowadzać do wizyty u lekarza..

Stary 2015-11-15, 16:34   #3667
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Cholera wie :/ nawet nie wiem czy coś nowego wprowadzać do wizyty u lekarza..
A masz kontakt do położnej? Może z nią pogadać?
Stary 2015-11-15, 16:43   #3668
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Moj tez nie smierdzi ale tez mam masć, taki niebieski
Poki co na szczęscie maly nie ma odparzen, jedynie przy odbycie kilka krostek wyskoczylo i je nim smaruje ale widze ze sie poprawia.

Cytat:
Ja się nie dziwię, że się krzywi. Tak jak ja lubię wszystkie ziołowe herbatki to koper mi nie podchodzi... Piję profilaktycznie, ale że mój grzdyl nie ma problemów z brzuszkiem to skończę opakowanie i sobie daruje chyba. Niestety jest też w bocianku, który jest smaczny ale niestety ma ten nieszczęsny posmak kopru...

Na zimę krem czeka.

U mnie się skończyć 2 tyg temu i znów zaczęłam plamić. Jutro 5 tygodni od porodu.

Ja używam linomagu tylko jak coś nam się pojawi zwykle pp 2-3 posmarowaniach znika.
Mi tam koper smakuje Najmniej apetyczny jest oddech Maksa po tej herbacie, w połączeniu z nadtrawionym mlekiem jak uleje to nic przyjemnego

Cytat:
Moja dupka się na linomagu wychowała i ma się dobrze Nie będzie pieluch, to nie będzie potrzeby używania go
Zdecydowanie wolę zapobiegać niż leczyć.

Używam a+e, zielony to maść.
Tez go uzywam, polozne w szpitalu jak zobaczyly to chwalily, generalnie calego dzidziola mozna nim smarowac jak się gdzies skorka łuszczy zamiast tych wszystkich cieżkich oliwek bo to same witaminy Mojemu smaruje nim wloski po kąpieli, ponoc na ciemieniuche super przeciwdziala.

Maggie, to dziwne z ta wysypka, jakby od pieluszek to by raczej tylko tam gdzie jest z nimi kontakt były krostki a nie tez na raczkach... Obstawialabym prędzej, ze cos w pokarmie go uczula. Jak się nie pogarsza, to póki co bym tylko obserwowala, takie uczulenia mają tendencje do samoistnego zanikania po kilku dniach.
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 16:45   #3669
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
A masz kontakt do położnej? Może z nią pogadać?
Mam telefon ale nie chce do niej dzwonić w niedziele. Jutro zadzwonię dziś narazie nic nie zmieniam. Tak myślę że może mój maluszek może mieć skaze białkowa bo znajomych dziecko podobne miało :/

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Moj tez nie smierdzi ale tez mam masć, taki niebieski
Poki co na szczęscie maly nie ma odparzen, jedynie przy odbycie kilka krostek wyskoczylo i je nim smaruje ale widze ze sie poprawia.

Mi tam koper smakuje Najmniej apetyczny jest oddech Maksa po tej herbacie, w połączeniu z nadtrawionym mlekiem jak uleje to nic przyjemnego

Tez go uzywam, polozne w szpitalu jak zobaczyly to chwalily, generalnie calego dzidziola mozna nim smarowac jak się gdzies skorka łuszczy zamiast tych wszystkich cieżkich oliwek bo to same witaminy Mojemu smaruje nim wloski po kąpieli, ponoc na ciemieniuche super przeciwdziala.

Maggie, to dziwne z ta wysypka, jakby od pieluszek to by raczej tylko tam gdzie jest z nimi kontakt były krostki a nie tez na raczkach... Obstawialabym prędzej, ze cos w pokarmie go uczula. Jak się nie pogarsza, to póki co bym tylko obserwowala, takie uczulenia mają tendencje do samoistnego zanikania po kilku dniach.
Bacznie obserwuje, a jutro dzwonie do położnej. Biedne moje malenstwo

Stary 2015-11-15, 17:22   #3670
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sobie nie wyobrażam nie nakremować buzi na mróz...twarz by mi odpadła I dzidziolowi też na pewno będę dziobek smarować.
Ja w ogóle nie kremuję, bo jak zaczęłam to mi skóra popękała. Takie mikro pęknięcia. Zrobiła mi się czerwona i zaczeła mocno piec, a bez kremu ok. Może miałam kiepski z dużą ilością wody, ale niby był na mrozy. Już nie pamiętam z jakiej firmy. Zresztą ja mam tłustą cerę i jak się posmaruję to w ogóle jak psu nie napiszę co się błyszczę Dla Gabi na większe mrozy pewnie posmaruję. Tylko jaki krem??
Macie coś godne polecenia??

Cytat:
U mojego maluszka prawie kikut odpadł. Prawie bo się trzyma na jakiejś jeszcze niteczce :/ wiec nie ruszam.
Co do pielegnacji po odpadnieciu -psikac octeniseptem i wysuszac, prawda ?

Czy u którejś z Was polog trwał krócej niż 2 tygodnie? U mnie dosłownie trwał 11 dni i na tym koniec.. nawet brązowej wydzieliny nie ma.. także zastanawiam się czy to normalne zjawisko ????????

Tak Octeniseptem. Jak odpadnie trzepa psiknąć i dokładnie wyczyścić patyczkiem. Parę dni tak trzeba jak widać że takie ubabrane od krwi, ale bardzo delikatnie czyść

Nie wiadomo czy Ci jeszcze nie poleci krew. Tu dziewczynom się kończyło krwawienie i za jakiś czas znowu

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Nie zawsze tak jest. Moja kolezanka miala bardziej bolesne. Wiec tu znowu nie ma jednoznacznej odpowiedzi.
Eh maly ma znow odparzony tylek. Zamowilam ten odpowiednik tormentiolu z ziaji zobaczymy czy taki super
Weź nie strasz, bo ja miałam koszmarnie bolesne @:/

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
moja też taka wiotka jakaś i taka jakby nieczuła, no nic trzeba teraz sie smarować i masować, zobaczymy co z tego wyjdzie
A daj spokój z tym brzuchem. Skóra się wchłonie. Rozstępy zostaną
Stary 2015-11-15, 17:55   #3671
AgatkaSz
Wtajemniczenie

U mnie znowu tesciowa swoje 5groszy musi wsadzic wrrrr nie stoj za glowka dziecka bo zeza dostanie :O Inge kazsla mi przepajac glukoza jak miala gorsze dni ... a teraz na sile chce Indze dupe umyc po zmianie pieluchy jak zaraz kapiel ... teraz chce jej dac mleko jak ona tylko na noc dostaje. No trudno najwyzej by drzemke miala o 18 ... a ja bym pozniej miala noc zarwana bo by do 2 dnie spala... znowu mnie wszystko zaczyna senerwowac ciezko sie tak mieszka.
Zaczne zara skreslac kreski na scianie i odliczac wyprowadzke
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 18:15   #3672
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
U mnie znowu tesciowa swoje 5groszy musi wsadzic wrrrr nie stoj za glowka dziecka bo zeza dostanie :O Inge kazsla mi przepajac glukoza jak miala gorsze dni ... a teraz na sile chce Indze dupe umyc po zmianie pieluchy jak zaraz kapiel ... teraz chce jej dac mleko jak ona tylko na noc dostaje. No trudno najwyzej by drzemke miala o 18 ... a ja bym pozniej miala noc zarwana bo by do 2 dnie spala... znowu mnie wszystko zaczyna senerwowac ciezko sie tak mieszka.

U mnie tez sie każdy wtrąca od 'jest jej za ciepło/za zimno' przez 'kupujesz za drogie mleko' do 'zle ja trzymasz, kiedyś jej zrobisz krzywdę'. I słyszę to od rodziców, teściowej i nawet tżta. Czuje sie beznadziejnie jako matka. I tez juz odliczam dni do wyprowadzki, bo mieszkamy teraz bardzo blisko teściowej, odwiedza nas codziennie i mam jej juz dość.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2015-11-15, 18:59   #3673
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
O rany współczuję tego mieszkania z teściami. Podejrzewam że ocipnąć można

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
U mnie tez sie każdy wtrąca od 'jest jej za ciepło/za zimno' przez 'kupujesz za drogie mleko' do 'zle ja trzymasz, kiedyś jej zrobisz krzywdę'. I słyszę to od rodziców, teściowej i nawet tżta. Czuje sie beznadziejnie jako matka. I tez juz odliczam dni do wyprowadzki, bo mieszkamy teraz bardzo blisko teściowej, odwiedza nas codziennie i mam jej juz dość.

No nie gadaj, ze codziennie przyłazi Na cholerę niby?? Kurde czy ludzie nie czują, że się narzucają?? Pogadaj może z Tż żeby z Nią pogadał. Przeciez tak nie może być Jeszcze czujesz presję. Ja przecież błędy popełniam, ale nikt mi się nie wpieprza jak na razie. Oprócz męża i mnie już to wkurza, ze się mądrzy jakby był alfą i omegą czasami, a guzik tak wie jak i ja
Stary 2015-11-15, 19:38   #3674
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Kurde, kocham swoje dziecko, ale mógłby ktoś wymyślić mu jakiś wyłącznik...jest dzisiaj nie do wytrzymania, śpi tylko jak jest bujana w wózku. Jak tylko przestanę, to oczy szeroko otwarte i marudzenie

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Dla Gabi na większe mrozy pewnie posmaruję. Tylko jaki krem??
Ja słyszałam super opinie o Hipp na wiatr i niepogodę i o Musteli. I pewnie kupię oba, sprawdzę.
Stary 2015-11-15, 19:47   #3675
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
O rany współczuję tego mieszkania z teściami. Podejrzewam że ocipnąć można

No nie gadaj, ze codziennie przyłazi Na cholerę niby?? Kurde czy ludzie nie czują, że się narzucają?? Pogadaj może z Tż żeby z Nią pogadał. Przeciez tak nie może być Jeszcze czujesz presję. Ja przecież błędy popełniam, ale nikt mi się nie wpieprza jak na razie. Oprócz męża i mnie już to wkurza, ze się mądrzy jakby był alfą i omegą czasami, a guzik tak wie jak i ja
Niby nie mam zle inni nie maja nic albo zyja cale zycie z rodzicami bez zadnych perspektyw z pensja najmniejsza i licza grosz kazdy. Staram sie nie narzekac ale chyba czasami musze ... nie mam wlasnego konta aby posiedziec w ciszy nawet aby nakarmic Nel ... tesciowa jeszcze mi nie prszekszadza przy kp ale tesc... lazi po pokoju wchodzi kiedy chce zawsze zaglada jak przechodzi do kuchni... i musze sie zakrywac pielucha nosz kur w domu.
Eh nawet nie mam swojej kosmetyczki w lazience wszystko lezy w pokoju a w pokoju juz nie bede sobie zabiegow pielegnacyjnych robic bo mi sie odechciewa...nawet jak zapukaja no to przecie bym sie ubrac zaraz musiala aaaaaa nago to ja tylko pod prysznicem jestem ... moje cialo sie dusi

Cytat:
Kurde, kocham swoje dziecko, ale mógłby ktoś wymyślić mu jakiś wyłącznik...jest dzisiaj nie do wytrzymania, śpi tylko jak jest bujana w wózku. Jak tylko przestanę, to oczy szeroko otwarte i marudzenie

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Ja słyszałam super opinie o Hipp na wiatr i niepogodę i o Musteli. I pewnie kupię oba, sprawdzę.
Ja tak czesto nosze Nel ze czuje juz jak mnie boli lewe ramie i kark jest tak spiety ze ciezko w lewo mi patrzec ... pd tygodnia tz ma mnie pomasowac to jak sie kladziemy to padamy jak zabici. Czas tak szybko leci ze nawet nie wiem jakim cudem juz wieczor a moja Nel ma aż miesiac Tz ostatnio powiedzial znajomym ze 2 tyg haha

Edytowane przez AgatkaSz
Czas edycji: 2015-11-15 o 19:49
Stary 2015-11-15, 20:03   #3676
niud
Wtajemniczenie

Współczuję Wam bidulki takiego "wsparcia" rodziny. Ja od początku jakoś mocno się zaparłam że nie chce niczyjej pomocy i nie żałuję.
Next weekend jedziemy do teściów - zobaczymy jak będzie - jak mi zaczną coś gadać to od razu utnę to "w zarodku".
Nieśpiacych dzieci też Wam współczuję... Mojego owinę na Karpia i jak nie śpi to spokojnie leży... Czasami tylko trzeba go pobujać. Cyca też ładnie, jeszcze tylko wybranie się gdzieś z nim to wyzwanie ale i tu nabierzemy wprawy ) Wczoraj wytrzymał wyprawę do smyka, świata dziecka, rossmana i lidla i jeszcze wyrodna matka zjadła amerykańskiego hamburgera i frytki ! Mam super grzecznego synka
Stary 2015-11-15, 20:21   #3677
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

Moja strasznie maruda. Zaśnie i budzi się z histerycznym płaczem Nie wiem czy czy brzusio czy co Ją męczy Ta mi Jej szkoda:/

Na Hippie to ja się przejechałam, bo Gabi chyba przez ich chusteczki miała doopkę całą czerwoną i pryszczatą. Przestaliśmy używac i ok
Cytat:
Niby nie mam zle inni nie maja nic albo zyja cale zycie z rodzicami bez zadnych perspektyw z pensja najmniejsza i licza grosz kazdy. Staram sie nie narzekac ale chyba czasami musze ... nie mam wlasnego konta aby posiedziec w ciszy nawet aby nakarmic Nel ... tesciowa jeszcze mi nie prszekszadza przy kp ale tesc... lazi po pokoju wchodzi kiedy chce zawsze zaglada jak przechodzi do kuchni... i musze sie zakrywac pielucha nosz kur w domu.
Eh nawet nie mam swojej kosmetyczki w lazience wszystko lezy w pokoju a w pokoju juz nie bede sobie zabiegow pielegnacyjnych robic bo mi sie odechciewa...nawet jak zapukaja no to przecie bym sie ubrac zaraz musiala aaaaaa nago to ja tylko pod prysznicem jestem ... moje cialo sie dusi

Ja tak czesto nosze Nel ze czuje juz jak mnie boli lewe ramie i kark jest tak spiety ze ciezko w lewo mi patrzec ... pd tygodnia tz ma mnie pomasowac to jak sie kladziemy to padamy jak zabici. Czas tak szybko leci ze nawet nie wiem jakim cudem juz wieczor a moja Nel ma aż miesiac Tz ostatnio powiedzial znajomym ze 2 tyg haha
TO ustalicie jakieś zasady, ze mają nie wchodzić jak są zamknięte drzwi, a jak pukają to czekać na pozwolenie. Ich chata, ale jednak tam mieszkacie i macie prawo do prywatności jakiejś.
W ogóle przerąbane tak chodzić ze wszystkim do łazienki

A Gabi ma już 5 tygodni i 2 dni. Szok. W oczach rośnie.

Niud najlepiej uciąć odrazu te "złote rady", bo szlag może człowieka trafić jak ktoś się do wszyskiego wpieprza
Stary 2015-11-15, 20:39   #3678
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Ja tak czesto nosze Nel ze czuje juz jak mnie boli lewe ramie i kark jest tak spiety ze ciezko w lewo mi patrzec ...
Ja kark czuję przy karmieniu...lewe ramię od noszenia też czuję, chociaż dzisiaj to nic jej nie pasuje, ani ramiona mamy, ani taty, ani łóżeczko, ani nasze łóżko, ani kanapa, ani fotelik samochodowy, tylko wózek, pod warunkiem że ktoś nim jeździ. Obłęd, jeszcze luby ma masakryczny ból głowy z niewyspania (nieprzyzwyczajony, he he), położył się spać. Obiecał że mnie zmieni w nocy, ale jak czasem patrzę na niego jak się zajmuje młodą, jak ekspresowo traci siły i cierpliwość, to...niech śpi lepiej

Cytat:
Współczuję Wam bidulki takiego "wsparcia" rodziny. Ja od początku jakoś mocno się zaparłam że nie chce niczyjej pomocy i nie żałuję.
Ja nie wiem czy bym dała sobie radę sama, cieszę się że jak lubego nie ma, to jestem u rodziców. Mamuśka w niewielu kwestiach mnie wyręcza, ale nie ukrywam że czuję ulgę jak bierze młodą, żebym mogła spokojnie chociażby pokarm odciągnąć.
Chociaż jej mądrzenie się też mnie do szału doprowadza

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Moja strasznie maruda. Zaśnie i budzi się z histerycznym płaczem Nie wiem czy czy brzusio czy co Ją męczy Ta mi Jej szkoda:/

Na Hippie to ja się przejechałam, bo Gabi chyba przez ich chusteczki miała doopkę całą czerwoną i pryszczatą. Przestaliśmy używac i ok
Najbardziej mnie wyprowadza z równowagi jak nie wiem o co chodzi, dlaczego, skąd ten płacz, dlaczego nie można uspokoić...

No wiadomo, każda skóra inna.
Ja jeszcze Hippa chusteczek nie próbowałam, na razie nasza dupcia przetestowała Tami, Huggies, te z Lidla i dwie wersje Pampers, wszystko ok. Ale otworzyłam dziś Dady i tak intensywnie pachną, że zaniosłam do kuchni, nie dam na dupkę młodej.
Chociaż z drugiej strony, może to ja mam coś z tymi zapachami...

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Oliath, widzę Cię Jak tam na froncie jedzeniowo-wagowym?
Stary 2015-11-15, 20:48   #3679
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
czesc mamuśki, jakoś nie moge sie wbić w rozmowe ostatnio:/ włączam forum, przeczytam co nieco i juz mnie coś odciąga, albo straszy albo młodsza, ale milion innych rzeczy:/ Madzia jest generalnie grzeczna, tylko w nocy miewa długie przerwy w spaniu i przez to troche do tyłu chodze, poza tym porządkowanie i ukąłdanie rzeczy w mieszkanku nie pozwala mi odpoczać w ciągu dnia:/

a takie pytanko mam, dziewczyny po drugim (lub dalej) porodzie? wciągnął się wam juz brzuszek, bo po pierwszej ciąży bardzo szybko miałam spowrotem płaski a teraz no jakos daleko mu do ideału i sie zastanawiam czy to sie jeszcze obkurczy czy to juz wszystko w temacie
U mnie po drugiej ciąży wchłonął się szybko.

Cytat:
Ja w ogóle nie kremuję, bo jak zaczęłam to mi skóra popękała. Takie mikro pęknięcia. Zrobiła mi się czerwona i zaczeła mocno piec, a bez kremu ok. Może miałam kiepski z dużą ilością wody, ale niby był na mrozy. Już nie pamiętam z jakiej firmy. Zresztą ja mam tłustą cerę i jak się posmaruję to w ogóle jak psu nie napiszę co się błyszczę Dla Gabi na większe mrozy pewnie posmaruję. Tylko jaki krem??

Tak Octeniseptem. Jak odpadnie trzepa psiknąć i dokładnie wyczyścić patyczkiem. Parę dni tak trzeba jak widać że takie ubabrane od krwi, ale bardzo delikatnie czyść

Nie wiadomo czy Ci jeszcze nie poleci krew. Tu dziewczynom się kończyło krwawienie i za jakiś czas znowu

Ja polecam na mróz krem z Weledy, na wiatr i nie pogodę czy jakoś tak. Świetny ma skład, bez wody oczywiście. I jest bardzo wydajny.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 20:53   #3680
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:

Z nivei na deszcz i niepogode nie ma w składzie wody. Uzywalam przy starszej i teraz tez dla obu . To jedyny kosmetyk, który używam z nivei.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 21:04   #3681
88maggie88
Wtajemniczenie

Młodemu odpadł dzisiaj brzydki i smierdzący kikut

W końcu jeden horror mniej

Tych krostek ma coraz więcej i coraz bardziej jestem za tym że to może być skaza białkowa.. wyjdzie na to że alergik po mamusi... oby jeszcze więcej nie wyskoczyło mu do środy..
Stary 2015-11-15, 21:12   #3682
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Maggie, jupi, gratulujemy pępka

Z tą skazą to i ja przeżywam, bo też jestem alergikiem, oglądam młodą ze wszystkich stron i oczywiście już sobie wmawiam że ma biegunkę i szukam innych objawów, które by skazę białkową potwierdzały
Stary 2015-11-15, 21:41   #3683
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Spróbuj, na pewno nie zaszkodzi

Hmm, dziwne, niby do 6tyg powinno cos tam jeszcze się pojawiac. Chyba ze masz po prostu przerwe, bo mogą byc 2-3 dni bez wydzieliny a potem od nowa, nawet na zaleceniach w wypisie ze szpitala mi o tym napisali, ze takie przerwy są normalne
ooo to ja tego właśnie nie wiedziałam

Cytat:
Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość

o matko dziewczyny współczuje wam, dobrze że są perspektywy na zmianę sytuacji
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 22:12   #3684
ktosiula
Wtajemniczenie

Przy skazie to policzki wysypane, suche i czerwone, Maggie ja bym skazy nie obstawiała

Stary 2015-11-15, 22:59   #3685
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

Tych krostek ma coraz więcej i coraz bardziej jestem za tym że to może być skaza białkowa.. wyjdzie na to że alergik po mamusi... oby jeszcze więcej nie wyskoczyło mu do środy..
Brawo

CO do skazy to raczej nie to, bo tak tylko na rączkach. Zresztą nie wiem. Nie znam się

Moja biedna się umęczyła dzisiaj eh... Mam nadzieję, że już będzie spała. TO chyba była kolka
Stary 2015-11-15, 23:21   #3686
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Brawo

CO do skazy to raczej nie to, bo tak tylko na rączkach. Zresztą nie wiem. Nie znam się

Moja biedna się umęczyła dzisiaj eh... Mam nadzieję, że już będzie spała. TO chyba była kolka
U nas też tragedia. Właśnie zasnęła. Nie mogła zrobić kupki, a to już ponad 2 doby... Ja nie wiem co ona ma takie zatwardzenia ;( tak się męczy, płacze i nic nie pomaga...

Stary 2015-11-15, 23:36   #3687
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
U nas też tragedia. Właśnie zasnęła. Nie mogła zrobić kupki, a to już ponad 2 doby... Ja nie wiem co ona ma takie zatwardzenia ;( tak się męczy, płacze i nic nie pomaga...
No moja też dopiero zasnęła. Nie wiem ile pośpi biedna. Lakcid pomógł na parę dni a teraz jest źle. Najgorsze, że człowiek nie wie jak pomóc. Już były masaże brzuszka, rowerki, prasowane pieluszki na brzuszek na chwilę pomagały. Teraz albo prześpi ładnie noc z pobudką na jedzenie albo będę jutro nietomna Nawet Sab Simplex tak nie bardzo pomógł, a może pomógł, bo kupkę zrobiła, bączki poszły i rzygła sobie. Nawet się pouśmiechała do mamusi, ale później pojękiwała dalej. DObra idę się kłaść póki śpi
Stary 2015-11-15, 23:38   #3688
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja kark czuję przy karmieniu...lewe ramię od noszenia też czuję, chociaż dzisiaj to nic jej nie pasuje, ani ramiona mamy, ani taty, ani łóżeczko, ani nasze łóżko, ani kanapa, ani fotelik samochodowy, tylko wózek, pod warunkiem że ktoś nim jeździ. Obłęd, jeszcze luby ma masakryczny ból głowy z niewyspania (nieprzyzwyczajony, he he), położył się spać. Obiecał że mnie zmieni w nocy, ale jak czasem patrzę na niego jak się zajmuje młodą, jak ekspresowo traci siły i cierpliwość, to...niech śpi lepiej

Ja nie wiem czy bym dała sobie radę sama, cieszę się że jak lubego nie ma, to jestem u rodziców. Mamuśka w niewielu kwestiach mnie wyręcza, ale nie ukrywam że czuję ulgę jak bierze młodą, żebym mogła spokojnie chociażby pokarm odciągnąć.
Chociaż jej mądrzenie się też mnie do szału doprowadza

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Najbardziej mnie wyprowadza z równowagi jak nie wiem o co chodzi, dlaczego, skąd ten płacz, dlaczego nie można uspokoić...

No wiadomo, każda skóra inna.
Ja jeszcze Hippa chusteczek nie próbowałam, na razie nasza dupcia przetestowała Tami, Huggies, te z Lidla i dwie wersje Pampers, wszystko ok. Ale otworzyłam dziś Dady i tak intensywnie pachną, że zaniosłam do kuchni, nie dam na dupkę młodej.
Chociaż z drugiej strony, może to ja mam coś z tymi zapachami...

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Oliath, widzę Cię Jak tam na froncie jedzeniowo-wagowym?
No mi po weekendzie w końcu kręgosłup odpuścił, bo poprosiłam tż żeby go nosił do odbicia i pomogło. On jeszcze 5kg nie waży...
Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Z nivei na deszcz i niepogode nie ma w składzie wody. Uzywalam przy starszej i teraz tez dla obu . To jedyny kosmetyk, który używam z nivei.
To jedyny produkt nivea dla dzieci ponoć godny polecenia. Nawet srokao go chwali ))
Cytat:

Gratuluje braku kikuta
W kwestii krostek nie pomogę bo się nie znam. My mamy tylko trądzik.
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Podajesz jej jakiś probiotyk ?

Edytowane przez niud
Czas edycji: 2015-11-15 o 23:40
Stary 2015-11-16, 00:06   #3689
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Maggie, jupi, gratulujemy pępka

Z tą skazą to i ja przeżywam, bo też jestem alergikiem, oglądam młodą ze wszystkich stron i oczywiście już sobie wmawiam że ma biegunkę i szukam innych objawów, które by skazę białkową potwierdzały
Za dużo tych krostek i codziennie pojawiają się nowe i to mnie strasznie martwi :/
Ciekawe co powie lekarz na wizycie.
Zresztą jutro dzwonie do położnej.

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

W końcu nie ma smrodka kikuta

Edytowane przez 88maggie88
Czas edycji: 2015-11-16 o 00:05
88maggie88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 08:01   #3690
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Wczoraj o po 21 patrze a moje dzieci juz spia Nel zasnela a Tz na rekach Inga w lozeczku przy bajach bylam w szoku Tz mogl mnie wkoncu pomasowac i co ... Nel sie obudzila i za nic nie chciala zasnac , chciala cyca i cyca pozniej sie prezyla z przejedzenia az wkoncu padla o 12
Cale szczescie ze tak sie najadla ze wstala dopiero o 6 zjadla i dalej spi ale druga juz biega i krzyczy wiec nie licze ze dlugo bedzie spac.
Cycek sie przepelnil koszula mokra a Nel jak zjadla tak mnie teraz sutek boli cala piers w sumie dotknac nie moge dziwne ze mi skora nie peka. Z drugiej piersi odciagnelam sobie pieknie 130ml myslalam ze bedzie gorzej bo nie byla pelna taka srednia ... to ile ta moja mala musi jesc skoro ja chwila i odciagam 130 a czuje ze jeszcze jest tyle ze butelki w laktatorze brak
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości