![]() |
#1261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V
Dobranoc.
Kolorowych snów.
#1262 |
Zakorzenienie
|
Wcześnie... 6 tydzien. Ale macica miała problem żeby sie samoistnie oczyścić. Nie ciekawie się działo w środku jak trafiłam do szpitala. Myślę że stąd ten ból...
#1263 |
Zakorzenienie
|
Mnie też zawsze na okres bolą nogi, tak jakby kości w środku i kolana. Jakbym w tym dniu 50 km przeszła.. Ja bym to bardziej opisała jako poobijane kości udowe i mega ciężkie nogi, jakby ważyły sto kilo. Tak jak Bonku mówi.. A ból przy okresie miałam okropny.. Macica, nogi, kolana.. Tragedia, dzień wyjęty z życia. Mam nadzieje, ze po porodzie przejdzie.
#1264 | |
Zakorzenienie
|
Jak rodziłam w Trzebnicy to chciałam sobie te elektrody wykupić ale położne powiedziały, że one są pomocne przy bólach krzyżowych. Niestety w obecnym szpitalu nie ma Tens więc w razie czego będzie mąż od masowania
![]() Cytat:
Brzuch bolał mnie jak przy bardzo bolesnej miesiączce, dodatkowo przy każdym dużym skrzepie ból się nasilał, to chyba były skurcze ![]() Ból przy miesiączce jest podobny do porodowego tyle, że z każdym skurczem silniejszy. Przed skurczem przychodzi takie uczucie niepokoju bo wiesz, że za chwilę nastąpi skurcz i boisz się bo wiesz, że będzie trochę silniejszy od poprzedniego. Stopniowo napina się macica i twardnieje jak kamień, trwa to ponad minutę i powtarza się co 5-2 min. w zależności od etapu(na początku są rzadsze, a pod koniec wydaje się, że przerwa trwa kilka sekund) ![]() Zapomniałam pochwalić się, że dziś o 2 w nocy moja bliska koleżanka urodziła małego Wiktorka. ![]()
![]() |
#1265 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo mi przykro z powodu straty aniołka..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1266 | ||
Zadomowienie
|
kaszel i głód nie dały mi spać. wstawiłam zmywarkę, zrobiłam śniadanie i jestem
verrerie trzymam kciuki zeby wszystko sie unormowało Cytat:
Cytat:
może wiesz jak długo naturalnie oczyszcza się organizm? gratulacje dla koleżanki ![]()
![]() |
#1267 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny,mua juz nie spie od jakiegos czasu, bo kaszel mnie meczy. Byle do 8:45 zeby zadzwonic do lekarza.
Co do boli, to mnie boli w ciazy kregoslup w odcinku krzyzowym i piersiowym. Nie wiem czy ma to wplyw na porod, ale mialam bole krzyzowe podczas porodu. Maaaaaasakra.
#1268 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry od rana..
Emma dostalas akt urodzenia w 8 tyg? Nie wiedzialam ze daja akt.. Ja wprawdzie poronilam we wczesniejszym terminie bo w 5 tyg no i we Francji wiec moze tu jest inaczej.. Moni u mnie macica wyczyscila sie sama w ciagu tygodnia. Okres dostalam za miesiac i od razu w pierwszym cyklu zaszlam w obecna ciaze. Lekarze doradzali zeby nie czekac 3 lub 6 miesiecy bo organizm wie co robi..po zabiegu niestety trwa to dluzej. Dawno u was nie bylam wiec nie mialam sie jak pochwalic..moj brzusio jest dobrze widoczny..2 razy juz w tramwaju ustapiono mi miejsca ![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ---------- Mam takie pytanie do dziewczyn z przodujacym lozyskiem..mocno czujecie swoje dzieciaczki? Bo u mnie w ostatnim czasie jest taki szal cial i podskakiwanie brzucha ze zaczynam sie zastanawiac czy to normalne.. bo wszyscy mowia ze niby jak lozysko z przodu to nie odczuwa sie tak mocno ruchow. Az jestem ciekawa co by bylo gdybym miala lozysko z tylu.. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 |
przyczajony tygrys
|
Dzień dobry, my już po I śniadaniu. Pasuje się ogarnąć, bo nie najkorzystniej wyglądam
![]() ![]() ![]() Prezenty: Nadia29 u mnie w domu rodzinnym było tak: na mikołaja mama kupowała jakieś tam pierdołki dla nas, chowała pod poduszkę ![]() ![]() U TŻ, jest dwójka dzieci (od jego siostry) - 5l i 2.5l. I tu i na mikołaja i na święta dzieci dostają prezenty. Tylko jest problem. Bo oni nie umieją szanować. I "normalne" auto im przeszkadza. Dopiero, jak nie ma kół/ drzwi - zabawa jest przednia ![]() ![]() W tamtym roku zrobiliśmy tak, że każdy miał swoją "torbę" u teściowej w pokoju, kupowało się co się chciało pozostałym i wkładało się do tej torby (jedna os=1 torba). Bo wcześniej było od każdego dla każdego i tych torebek/prezencików był ogrom ![]() Ale i tak zakupy mnie nie ominą: na mikołaja małym i tż. Na swięta: małym, tż, teściom, dziadkom tż, siostrze tz i jej mężowi - 9 os. Plus do mnie chociaż jakieś owoce jak pojedziemy ![]() ![]()
#1270 |
Rozeznanie
|
Cos mi sie przypomnialo. Bo chyba czesc z was myli lozysko polozone na przedniej scianie z lozyskiej przodujacym. To zupelnie inne rzeczy.
Lozysko normalnie umiejscowione jest na scianie przedniej lub tylnej. Jezeli na scianie przedniej to ruchy malenstwa mozemy zaczac czuc pozniej. Lozysko przodujace to lozysko polozone na szyjce macicy, zaslaniac ja calkowicie lub czesciowo. Takie lozysko uniemozliwia naturalny porod, moze prowadzic do krwawien i wymuszac wczesniejsze rozwiazanie ciazy.
#1271 |
przyczajony tygrys
|
Mira81 ja mam z przodu. Odkąd pierwszy raz poczułam ruchy staram się obserwować codziennie czuję. Raz mniej, raz bardziej kopie. Ale brzuch mi nie faluje jak dziewczyny wspominały. Tylko normalnie czuję
![]()
![]() |
#1272 |
Zadomowienie
|
Verrerie dzieki za wyjasnienie..ja w takim razie mam z przodu,a nie przodujace bo najpierw zakrywalo szyjke ale podnioslo sie i jest teraz dosc wysoko.
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1273 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny.
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty 👍 Siedze właśnie sobie w fotelu w szpitalu po wypiciu glukozy. Tragedii nie ma, słodkie cholerstwo i z cytryną chyba lepiej. Wypiłam na raz 😁 o godzinie 10.00 czeka mnie połówkowe więc trzymajcie kciuki ![]() Czytałam wątek na bieżąco ale miałam gości w sobotę i niedziele ☺ bardzo miło spędziliśmy czas. Byliśmy w nowo otwartej restauracji i jedliśmy pyszne dania.
#1274 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Emma a w jaki sposób określona została płeć? Przepraszam ze drążę temat. Pewnie się musiałaś postarac nieźle o ten akt... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jutro idę na glukozę ![]() Dzień dobry ![]() Ale wczoraj wieczorem Księżniczka mi szalała, brzuch mi tak falował z każdej strony jak jeszcze chyba nigdy. Tatusia skopała po ręce, po twarzy a potem po plecach ![]() ![]() A teraz mnie strasznie w bożenie boli, takie dziwne kłucie mam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1276 |
Zadomowienie
|
Witam sie z rana
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1277 |
Wtajemniczenie
|
Dziś połówkowe więc poproszę o kciuki
![]()
![]() |
#1278 |
Zakorzenienie
|
#1279 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za kciuki
![]() Wczoraj pierwszy raz widziałam na brzuchu jak mnie dzidek kopnął! ![]()
#1280 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Moje Małe miało dzisiaj czkawkę o 5:30 ![]() Wczoraj wieczorem dwa razy zaskoczyło mnie uczucie takiego "rozrywania" w brzuchu i kroczu, 3 sekundy i puszczało, bolało trochę ![]() Tata zjechał na tydzień więc nie będzie mi się nudziło bo jego ciągle gdzieś nosi a mnie razem z nim ![]() Miłego dnia kobietki ![]()
![]() |
#1281 | |
Zakorzenienie
|
Po poronieniu mąż miał poważny wypadek i starania o malucha przesunęliśmy, udało się w drugim cyklu starań.
U mnie trwało to trzy dni, na czwarty dzień miałam usg i niewiele już tego było. To zależy od wieku ciąży. W Polsce od jakiegoś czasu można otrzymać akt urodzenia niezależnie od wieku ciąży. ![]() Płeć podałam taką jaką przeczuwałam. Do aktu wystarczyły dokumenty potwierdzające urodzenie martwego dziecka. W urzędzie nikt nie robił problemów. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1282 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() witam się z rana, zaspaliśmy dzisiaj i młody pojechał dopiero na drugą lekcję... oczywiście wina TŻ bo gdyby mnie nie budził tym cholernym kaszlem to pewnie bym wstała a nie wyłączyła budzik i poszła spać dalej... no ale przynajmniej zaczął coś robić w kierunku wyzdrowienia więc jeszcze go nie zabiję :P pogoda do kitu, wracam do łóżka udanych wizyt, badań, spotkań itp |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1283 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W sumie możliwe, że to dzidziuch bo aktywny był bardzo wieczorem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1284 |
Rozeznanie
|
Emma ja miałam łyżeczkowanie w 10 tc. I nikt nawet nie zasugerował ze jest taka możliwość. Jedyne co powiedziała oddziałowa , która przeprowadzała ze mna wywiad , to ze to co "wyskrobią " moze być spalone i pochowane w jakimś grupowym grobie dzieci na miejskim cmentarzu, ale zależy to ode mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1285 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja lecę do lumpka i Rossmanna ![]()
![]() |
#1286 |
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i polowkowe
![]() ![]() ![]() Co do poronienia, ja nawet nie wiedziałam że można się starać o ten akt i potem o urlop. Zresztą i tak nie chcialam robić afery w pracy a wszyscy by się dowiedzieli. Tak tydzień zwolnienia i wróciłam do pracy. Przynajmniej jakoś się z powrotem wpadło w rytm... ale cały październik myślałam o tym moim dzidziusiu ze właśnie przychodziłby na świat... tez czuje ze to była córka, ale już nigdy się tego nie dowiem... ale nie ma co płakać. W marcu będzie synek, a gdyby nie poronienie to by go nie było. Po zabiegu kazali nam poczekać 3 cykle no i w czerwcu się udało od razu zajść ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Verrerie napisz nam jak juz będziesz w szpitalu. ![]()
#1287 |
Zadomowienie
|
Ja ostatnio bardziej czuje i widze jak mała sie wierci i wypycha , brzuch sie zniekształca,moze tak sie układa
![]() Rowniez kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1288 |
Zakorzenienie
|
Mi też nikt by tego nie zasugerował ale moi rodzice skontaktowali się z prawnikiem, który ich o tym poinformował bo szpitale tego nie robią. Byłam na dwumiesięcznym macierzyńskim, w szpitalach jest zmowa milczenia na ten temat ale jeśli ktoś o tym wie to nie robią problemów i wydają wszystkie potrzebne dokumenty.
#1289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo łobuzowanie to po tatusiu będzie mieć chyba ![]()
![]() |
#1290 |
Zakorzenienie
|
Oliwia wieczorem pierwszy raz dała kopa tatusiowi bo prędzej kiedy tylko przykładał rękę to nieruchomiała
![]() Starsza, równie uparta.. z rana miała muchy w nosie i nie poszła do przedszkola.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.