![]() |
#1291 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V
Hej Dziewczyny, witam się przy kawce
![]() Verrerie , trzymam cały czas kciuki! Fasolka , kciuki za polowkowe!
#1292 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ktora z was robi dobre kluski slaskie i podrzuci jak je zrobic? Nigdy nie robiłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.uwielbiamgotowac.com/2013...l#.VkmR_r-fPIU ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Chyba zrobię dziś te kluseczki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ugotowane ziemniaki przeciskam przez praskę albo mielę, układam w misce w miarę równo i dzielę na równe 4 części. Jedną część wyciągam i to miejsce zasypuję mąką ziemniaczaną. Do tego dodaję trochę soli, pieprzu, wyjętą część ziemniaków i jajko. I wyrabiam. Jak jest za suche "ciasto" (zależy dużo od rodzaju ziemniaków) dolewam troszkę wody, wyrabiam i gotowe ![]() Na gotującą się i osoloną wodę wrzucam ulepione kluski i gotuję je do wypłynięcia ![]()
![]() |
#1295 |
Konto usunięte
|
Hejka, od rana nurtuję internet w poszukiwaniu opini na temat żelazek i telewizorów
![]() Chyba zaraz pójde na spacer bo zjadłam mega kaloryczne słodkie i niezdrowe sniadanie. Szukam też fajnego studia fotograficznego na sesję brzuszkowo-swiąteczno-rodzinną ![]() Ceny nie są najniższe, ale nawet mężowi nie przyznam się ile ![]() Do później. Łożysko mam na przedniej ścianie i to jest normalne. Swędzi mnie brzuch mam schizę na punkcie rozstępów , oby nie pojawiły się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
Zakorzenienie
|
Ale pospalam
![]() Ja kluski kupuje w pierogarni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- ale leniuch z Ciebie ![]()
![]() |
#1298 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, narobiłyście smaku tymi kluseczkami, ja też dzisiaj sobie zrobię z sosikiem grzybkowym chociaż w ciąży to trzeba z grzybkami chyba uważać. U mnie już koniec nareszcie remontu salonu i sypialni wreszcie dziewczyny odzyskają swoje pokoje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Konto usunięte
|
A!! przypomniałam sobie że kilka z Was pisało o kursach i zajmowaniu się fotografią
Ja mam pytanie, bo przydał by mi się nowy aparat -tylko ze ja z techniką nie specjalnie koleguje się, coś latwego w obsłudzę i z dobrą jakością zdjęć. I szukam tego albumu dla Oskarka, na empiku niema aktualnie, może któraś z was zna stronę gdzie można go kupić? (chodzi o ten co tutaj wklejaliśmy) Edytowane przez 201704101323 Czas edycji: 2015-11-16 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1300 |
Zakorzenienie
|
Ja nie lubie robic takich macznych rzeczy hehe pierogow, klusek, kopytek.. teraz na rynku sa te pierogarnie i robia na prawde pyszne rzeczy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1301 |
Konto usunięte
|
Wczoraj ugotowałam małemu te kluski, i chapłam 2 od niego- niech to szlag trafi!! zgagi dostałam, nie! dziekuję
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zjadłam pół pomelo na drugie śniadanie.. ale mi dobrze ![]()
![]() |
#1303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1304 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny.
Witam się półprzytomna. Dzisiaj po pobraniu krwi zasłabłam, a jak się ocknęłam, to zaczęłam wymiotować. Cały czas mam dreszcze i tak bardzo chce mi się spać. Ciśnienie mi spadło . 90/50 ![]() Mój brzuch już bardzo przeszkadza mi w spaniu, a to dopiero 22 tydzień.Jestem 6 kg na plusie. Któraś z Was pytała o zależność między bólami kręgosłupa ,a skurczami krzyżowymi. Ja co prawda nie rodziłam siłami natury, ale drugie dziecko chciałam rodzić i przez 9 godzin miałam regularne skurcze co dwie minuty. Bóle były właśnie krzyżowe. Przyrównałabym je do próby rozciągania kręgosłupa jednocześnie z dwóch stron. Później przechodzą do przodu. I o ile w drugiej ciąży nie miałam dokuczliwych bóli kręgosłupa, tak teraz bardzo boli mnie odcinek krzyżowy i przypomina bóle krzyżowe. Verrerie często o Tobie myślę i bardzo Ci kibicuję żeby udało Ci się tą ciążę szczęśliwie donosić. I teraz jak półmetek już dawno za Tobą musisz się trzymać. Chociaż 30 tygodni żeby przekroczyć. Myślę,że Twój synek przyjdzie zdrowo na świat w okolicach terminu. A skurcze mogą być wywołane kaszlem i kłopotami z oddychaniem. Ja walczyłam z kaszlem przez ponad 2 tygodnie i też miałam wrażenie ,ze twardnienie macicy i bóle brzucha sie nasiliły. Ale przeszło. U mnie w pierwszej ciąży w 29 tygodniu lekarz podejrzewał przedwczesne odchodzenie wód . Do dzisiaj pamiętam słowa lekarza z patologii ciąży. Mówił żebym się nie martwiła, bo dziecko jest już na tyle duże, że nawet jeżeli teraz dojdzie do porodu, to ma bardzo duże szanse na przeżycie. I to mnie wtedy podbudowało. Ostatecznie i tak szczęsliwie donosiłam do 39 tc. ![]() Jutro mam wizytę, a z przedwczoraj na wczoraj śniło mi się,że lekarz powiedział, ze będzie dziewczynka. I ten sen był tak realny,że już teraz jestem pewna że w moim brzuszku mieszka mała Alicja ![]() A propos brzuszka, to może i ja sie pochwalę moim ![]() Życzę wszystkim miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1305 |
Wtajemniczenie
|
Bylam w sobote na budowie i jestem chora na myśl o tym ze będę mieszkać kolo teściowej tak blisko.. Oczywiście zle plytki do łazienki kupiliśmy bo ona by kupiła inne.. Zaczela wyciągac katalogi i pokazywać jakie by pasowaly.. Ale to przeciez te plytki można dać do wiatrolapu a tam kupić inne... No ku*rwa takie kupiłam i takie będą bo JA tam będę mieszkać nie ona! Blad życia niby fajnie swój dom ale nie do konca bo bedzie ciągle swoje 3 grosze wtrącać bo ona by inaczej zrobila... Moi sie w ogóle nie wtrącają mam zrobic jak mi sie podoba... Jak można komuś plytki wybierać jak nikt o to nie prosi.. Wymyslila sobie wizje naszego domu i to mężowi to mi mówi jakie powinniśmy zrobić.. :sciana:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1306 | |
Zakorzenienie
|
No niestety
![]() Cytat:
![]() Robi się! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1307 |
Wtajemniczenie
|
O minka mi nie wyszla mial być
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Zadomowienie
|
Hej Kobietki!
![]() Pospałam dzisiaj porządnie, kończę śniadanko i biorę się za małe porządki ![]() ![]() Niestety przez sytuację z mężem codziennie płacze, normalnie bym tak nie reagowała ale to chyba te ciążowe hormony mnie tak wykańczają... oczy mam podpuchnięte jakby mnie stado os pogryzło ![]() Czekam na kuriera, przywiezie kilka cudeniek dla mojego Kawalera ![]() Szczeperka, fasolka piona! Ja też dzisiaj na połówkowe i czuję lekki stresik ![]() ![]() A z ogłoszeń to dzisiaj produkty z Canpol Babies w promocji na smyku do -40% ![]() ![]()
#1309 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Trochę mnie nie było. Ale jeszcze więcej zajęło mi nadrabianie ;-) u nas wszystko git poza astma. Zaczyna dokuczać i ciągle muszę zwiększać leki. Zus mi wstrzymał wynagrodzenie i jesteśmy w czarnej d....:-( ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- A i u mnie zaczął się 23 tyd. ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1310 |
Rozeznanie
|
Boku znam ten ból. Teściowa chodzi za mną i mówi że ma być Zosia :-\
#1312 |
Rozeznanie
|
Nie mam pojęcia :-( powodu też nie ma. Tylko tyle że mój pracodawca ma złożyć wyjaśnienia odnośnie mojego zatrudnienia. I wysłać tonę dokumentów. :-[ tyle. Więcej nic nie powiedzieli.
#1314 |
Zadomowienie
|
Zosia to jeszcze fajnie
![]() ![]() Bonku jak już się wprowadzicie to zainwestuj w drzwi pancerne i podwójne zamki, będziesz udawała że nikogo nie ma w domu w razie w ![]() U nas sytuacja była podobna, było do dyspozycji az 28 arów działki budowlanej naprzeciwko teściów za darmo, ale kupiliśmy 16 arów jakieś 2km dalej ![]() ![]() Teraz to strach na zwolnienia chodzić, bo nigdy nie ma pewności czy zapłacą -okropne... najlepiej niech każda kobieta do porodu pracuje, potem trzy dni wolnego na pobyt w szpitalu i z powrotem do roboty...
mąż i żona 26.07.14 Marcelek <3 18.02.16 Edytowane przez monikmi Czas edycji: 2015-11-16 o 09:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1315 |
Zakorzenienie
|
zlodzieje zakichane!!!! Kobiete w ciazy tak denerwowac.. i jeszcze sie czepiac o zatrudnienie. Co oni chca dowodu ze pracowalas? To chore..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1316 |
Zakorzenienie
|
Bonku Twoja teściowa jest nie możliwa
![]() ![]()
#1317 |
Zakorzenienie
|
O cholera, współczuję.
![]()
![]() |
#1318 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję. Mam nadzieję że szybko dadzą spokój.
![]() |
#1319 |
Zakorzenienie
|
No co za złodzieje w tym ZUSie, robią co chcą a Ty się człowieku martw. Współczuję Darolka, oby szybko wyjaśnili co tam im się nie podoba i wypłacili kasę.
![]() Bonku, masz niemożliwą teściową, jak z kawałów. A ja właśnie wstaję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1320 |
Zakorzenienie
|
To jest s☠☠☠☠.ysy.nstwo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.