Mamusie kwietniowe 2016 - część II - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-16, 11:36   #2131
salud
Zadomowienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Lezalam sobie cudownie w wannie mmm i poczułam pukniecie<3 ale mi to żadnych bulgotek nie przypomina :P mam wrażenie jakbym w mięsień dostała albo nie wiem :P takie puk hehe😊 no cóż dobrze nam bylo w wannie z świecami malinami mrożonymi i ksiazka ⌒.⌒
Mmm,ja też tak chce.Ostatni raz miałam takie przyjemności jak nie miałam syna.Trzeba to nadrobic
salud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 11:40   #2132
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Mi kudły strasznie się przetłuszczają w ciąży, rano umyję, a wieczorem już są nieciekawe.
(...)
Dziewczyny, można w ciąży stosować plastry rozgrzewające? Na opakowaniu nic nie jest wspomniane o kobietach w ciąży.
Moje są cudowne, mogę teraz spokojnie myć co 2-3 dni, a miałam już tak jak Ty, że co wieczór mycie, bo inaczej beznadziejne były :/

Zależy gdzie, ale chyba nie powinno się. Gdzieś czytałam, że na bóle mięśni to tylko chłodzące maści można w ciąży.

Cytat:
Linaewen; Chce Twoja fantastyke!!! Chce chce ja kocham fantastyke, aczkolwiek nie mam duzo jej na czytniku wiec sie nie odwdziecze za bardzo ja mam duzo ezoteryki heheheh
Duuuża część mojej biblioteczki domowej i elektronicznej to fantasy, bo jestem totalnym maniakiem Przez parę lat nawet przebierałam się za elfa (tolkienowskiego) i latałam po lesie przez tydzień z gromadą innych świrów Wyślę PW tylko muszę ogarnąć co mam-bo nie dublowałam wydań papierowych i ebooków, oprócz kilku tomów Wiedźmina...

Cytat:
Napisane przez salud Pokaż wiadomość
Zapisałam stronę i tez muszę pocwiczyc. Od dzis na zwolnieniu wiec miałam super plany,zeby sobie cwiczyc,powoli ogarniac chalupę,zeby sie do swiat wyrobic,jakies cudenka do ozdoby jak Wy tworzyc ale niestety synek znow przeziebiony,do przedszkola nie poszedł i nic nie daje zrobic,wisi przy mnie i marudziJak ja tesknie za pracą
W tym momencie zamienilabym dom na mieszkanko,które sprzata sie na błysk w 2 h
Zamienię się! Moje załatwisz w godzinę, łącznie z nastawieniem lub rozwieszeniem prania W pakiecie ze zmywarką, więc mycie naczyń odpada! I tylko 4 okna, w tym dwa maleńkie! Serdecznie polecam!

Jak ja już mam dość tego mieszkania to sobie nawet nie wyobrażacie... Jak mąż nie wyrobi z remontem do marca to go uduszę...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 11:43   #2133
salud
Zadomowienie

Cytat:

Myślicie ze moze mi wypisać od 14 grudnia teraz? Czy musze przyjść przed 14 grudnia??
Umów sie na wizytę na 14.12,albo ewentualnie na 11.12 to bedzie piatek,bedziesz mogla poprosic od poniedziałku.Ja bylam w piatek i chcialam od poniedzialku,ale dostalam od soboty,nie kłóciłam sie juz,bo mi to wsio ryba,ale teoretycznie mogłaby wypisac od poniedziałku.
Stary 2015-11-16, 11:43   #2134
madarka
Przyczajenie

Witam się i ja w 21 tygodniu. Jutro idę na połówkowe, zobaczę dzieciaczka pierwszy raz od miesiąca. Ale już mnie portfel boli, bo dzwoniła do mnie rejestratorka i za wizytę plus usg połówkowe wychodzi 270zł. A jeszcze między wizytami u ginekologa chodzę do endokrynolog, bo w ciąży mi niespodziewanie wyszła nadczynność tarczycy, więc znowu 150zł trzeba wyciągnąć... Ech... Ile to rodzice wydają na dziecko zanim się jeszcze urodzi to głowa mała . Mój mąż jest księgowym i powiedział, że na 18stkę wystawi dziecku fakturę he he . Nawet nie chcę podliczać wyprawki - po prostu każdego miesiąca kupuję coś po trochu, żeby nie przeżyć szoku na koniec. Umówiłam się z mężem, że nie chcemy od rodziny żadnych drogich prezentów jak wózek czy coś, nasi rodzice kasą nie śmierdzą - jak chcą koniecznie coś kupić to kocyk, albo zabawkę i tyle.
gosiaczek071 pytałaś o staniki z Alles? Akurat w poprzednim tygodniu kupiłam sobie w stacjonarnym sklepie ten:
https://sklep.alles.pl/produkt,havana-m-czarny,103.html
I jest boski, jak go przymierzyłam to już żadnego innego nie chciałam. Bardzo rozciągliwy, więc podejrzewam że nawet jak mi biust dużo jeszcze urośnie to powinien pasować. I nie robi z cycków stożków, czego nie znoszę w miękkich stanikach . Przyszłam do domu i od razu wsiadłam na internet zaglądnąć jak cenowo stoją biustonosze do karmienia od nich i nie jest źle. Na allegro były nawet o około 20zł tańsze niż na stronie producenta. Na pewno zainwestuję.
Kto tu pisał o czytnikach? Ja sporo czytam na swoim nowiutkim Kindlu (dostałam od męża na rocznicę ślubu ), ale przeważnie ściągam ebooki z chomika (mam nadzieję, że nie ma tu nikogo z policji ). Mam stresa co biorę ten czytnik do ręki, bo w swoim poprzednim rozwaliłam ekran po kilku miesiącach użytkowania (a jeszcze nawet nie miałam kalafiora ciążowego!) i koszt naprawy przekroczył jego wartość .
Linaewen, ja też gustuję w fantastyce (chociaż większość ulubionych mam w papierowej wersji).
madarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 11:46   #2135
kropcia007
Wtajemniczenie

Mamusie kwietniowe 2016 - część II

Patrzcie weekend sie skończył i ile postów produkują

Gosiaczek ja tez ostatnio liczyłam i wyprawka wyszła mi około 10. Tys a doliczyć krew pępowinowa sesje noworodkowa szkole rodzenia położna i duze Zusy ktore odprowadzałam to wychodzi dwa razy tyle a nie doliczam wizyt u gina i endo oraz recept i wyników. Drobnych zakupów ubrankowo dekoracyjnych ktore zrobiłam do tej pory tez nie liczę

Stanik tez będę musiała kupić niebawem bo moje juz są ciasne

Włosy wypadały mi zawsze i nadal wypadają. W grudniu pójdę odświeżyć fryzurę a po porodzie zaszaleje z kolorem
Tez polecam olejowanie mi najlepiej służy olejek vatika migdałowy ma w sobie mieszankę rożnych olejów włosy po nim mięciutkie

Brzuch powoli mi wychodzi ruchy czuje od kilku dni. Pod pępkiem jak leżę na boku lub na plecach takie smyranie i pojedyncze "wypychanie". Koleżanka na czujnik tętna taki mini doppler i dokładnie w tym miejscu jak przyłożyłam to było słychać serduszko i tętno 151 było

Kwietniowa Mamusia - Maja

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2015-11-16 o 11:51
kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 11:47   #2136
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość
Linaewen: Na kota już bym się nie zdecydowała. OK, jest przesłodki, ale tylko jak śpi. Mój to wredny typ, poza tym kłaki wszędzie, czyszczenie kuwety... Ale faktycznie dwa koty naraz to mniejszy problem. Nie boisz się ich zostawić samych w domu nawet na 4-5 dni, bo sie zajmują sobą nawzajem, nie musisz poświęcać im każdej chwili i nie meczą Ciebie, bo mają siebie
Och mi tez sie Twoj spioch podobal :P
ja jestem kociara, ale w domu jak mieszkalam z rodzicami to mama miala alergie na koty i nie moglam miec,a jak z mezem zamieszkalam to
nie chcial sie na kota zgodzic (mimo ze sam w domu u rodzicow ma dwa koty:P i tez je lubi).
W koncu go namowilam na dom tymczasowy (sama zaczelam chodzic sie udzielac w fundacji pomagajacej bezdomnym kiciusiom)

Wzielismy dwa male czarne bylam PRZESZCZESLIWA!
Spaly z nami .... tzn chwilke, bo tak to w nocy one budzily sie do zycia, i gdy my szlismy spac to one sie gonily a ze nie mamy dywanow to ich tup tup tup tup DUP bylo slychac bardzo glosno!

I jak tak biegaly za soba to nie wyrabialy na zakrecie i wpadaly we wszystko , raz wpadly w deske do prasowania i stracily w niej zelazko o 2 w nocy!

No i po 3 miesiacach z tymi kociakami mialam serdecznie dosyc!
Po za tym jak ukladaly sie z nami spac to kladly dupke mi pod nosem! I czasem widzialam ze nie do konca sie "podtarl" po kuwecie i lazil taki z kawalkiem kupki przy odbycie ... wiec no .... THENKJU

do tego przez to ze wlazily wszedzie to zbieraly caly kurz, a ja mam na niego alergie, wiec jak kladly sie kolo mojej twarzy (OBA) to cala noc nie moglam oddychac, swedzialo mnie gardlo itp. Probowalam robic im obok lozka jakiejs miejscowy do spania, ale nie bylo opcji wracaly ☠☠☠☠☠☠☠y pod moja Twarz!

Cytat:
Mmm,ja też tak chce.Ostatni raz miałam takie przyjemności jak nie miałam syna.Trzeba to nadrobic
hah myslalam ze o pukniecie Ci chodzilo a Tobie o kąpiel! Nie strasz! A mąż sie nie zajmie chwile synkiem czy np. jak pójdzie spać by była możliwosć poleniuchowania chwile w wannie? toż to mój jedyny ukochany sposób na relaks hehe
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 11:48   #2137
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madarka Pokaż wiadomość
Witam się i ja w 21 tygodniu. Jutro idę na połówkowe, zobaczę dzieciaczka pierwszy raz od miesiąca. Ale już mnie portfel boli, bo dzwoniła do mnie rejestratorka i za wizytę plus usg połówkowe wychodzi 270zł. A jeszcze między wizytami u ginekologa chodzę do endokrynolog, bo w ciąży mi niespodziewanie wyszła nadczynność tarczycy, więc znowu 150zł trzeba wyciągnąć... Ech... Ile to rodzice wydają na dziecko zanim się jeszcze urodzi to głowa mała . Mój mąż jest księgowym i powiedział, że na 18stkę wystawi dziecku fakturę he he . Nawet nie chcę podliczać wyprawki - po prostu każdego miesiąca kupuję coś po trochu, żeby nie przeżyć szoku na koniec. Umówiłam się z mężem, że nie chcemy od rodziny żadnych drogich prezentów jak wózek czy coś, nasi rodzice kasą nie śmierdzą - jak chcą koniecznie coś kupić to kocyk, albo zabawkę i tyle.
gosiaczek071 pytałaś o staniki z Alles? Akurat w poprzednim tygodniu kupiłam sobie w stacjonarnym sklepie ten:
I jest boski, jak go przymierzyłam to już żadnego innego nie chciałam. Bardzo rozciągliwy, więc podejrzewam że nawet jak mi biust dużo jeszcze urośnie to powinien pasować. I nie robi z cycków stożków, czego nie znoszę w miękkich stanikach . Przyszłam do domu i od razu wsiadłam na internet zaglądnąć jak cenowo stoją biustonosze do karmienia od nich i nie jest źle. Na allegro były nawet o około 20zł tańsze niż na stronie producenta. Na pewno zainwestuję.
Kto tu pisał o czytnikach? Ja sporo czytam na swoim nowiutkim Kindlu (dostałam od męża na rocznicę ślubu ), ale przeważnie ściągam ebooki z chomika (mam nadzieję, że nie ma tu nikogo z policji ). Mam stresa co biorę ten czytnik do ręki, bo w swoim poprzednim rozwaliłam ekran po kilku miesiącach użytkowania (a jeszcze nawet nie miałam kalafiora ciążowego!) i koszt naprawy przekroczył jego wartość .
Linaewen, ja też gustuję w fantastyce (chociaż większość ulubionych mam w papierowej wersji).
Nawet mi nie mów ! Ja mam dzisiaj połówkowe, to ciekawe ile mnie skrobnie...Ja za dotychczasowe wizyty płaciłam 80zł. A ile za zwykłą wizytę płacisz???

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 11:50   #2138
kropcia007
Wtajemniczenie

Mamusie kwietniowe 2016 - część II

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Nawet mi nie mów ! Ja mam dzisiaj połówkowe, to ciekawe ile mnie skrobnie...Ja za dotychczasowe wizyty płaciłam 80zł. A ile za zwykłą wizytę płacisz???

Ja za połówkowe place 200 za genetyczne płaciłam 250 na zwykle wizyty chodzę na Luxmed wiec mam za darmo a na usg jeżdzę do prof. Preisa
Za wizytę u endo tez płaciłam 150

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2015-11-16 o 11:54
Stary 2015-11-16, 11:50   #2139
Polinezyjka
Zakorzenienie

Musze zaczac pracowac bo juz 12 prawie!!!

Cytat:
Umów sie na wizytę na 14.12,albo ewentualnie na 11.12 to bedzie piatek,bedziesz mogla poprosic od poniedziałku.Ja bylam w piatek i chcialam od poniedzialku,ale dostalam od soboty,nie kłóciłam sie juz,bo mi to wsio ryba,ale teoretycznie mogłaby wypisac od poniedziałku.
Oki ! tak tez zrobie

Cytat:
jessuu faktycznie te sesje tez chcialam i dodajac je do mojej listy to wyniesie sporo!!!

Koniec
nie czytam was do 15! hah:P bo tyle musze rzeczy w pracy zrobic ze chyba oszaleje :P
21 tc córeczka
Stary 2015-11-16, 11:58   #2140
MiniMonix
Zakorzenienie

Polinezyjka

Przypomniałaś mi moje przejścia z naszym persem. Jak miał biegunkę, to maaaasakra ! Koło tyłka kudły długie i musiałam go kąpać. Dobrze, że mam pomoce w postaci rękawiczek.
Najgorsza była jego straszna mania otwierania szafek - w nocy.. Jak mieszkaliśmy u teściowej to całą noc trzaskał drzwiczkami, aż w końcu odpuściliśmy i na noc zostawiało się otwarte. Oczywiście wcale tam nie właził ;] A już po przeprowadzce, to sam otwierał szafę przesuwną, gdzie też nie wchodził. Miał jakąś straszną satysfakcję, że nas budzi :P

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2015-11-16, 11:58   #2141
beth007
Zadomowienie

Aaaaa wychodzę! Nadrobienia was jak juz będę w domku na spokojnie. Z dziećmi wszystko super. Po prostu mój organizm nie radzi sobie z podwójną ciąża. Tyle powiedzieli. Macica na wysokości pępka wiec według lekarzy większą niż normalnie w 18 tyg. Brzuch se dalej stawia ale dostałam tyle leków i antybiotyk ze mam nadzieje jakoś sobie z tym poradzę.

Ogólnie l4 dostałam do wizyty u gin wiec nie musze się już tym przejmować.
Mam cały czas leżeć w łóżku cały czas i codziennie jedynie na siusiu. Takze kiepsko ale wole leżeć w domu niż w szpitalu..

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-16, 11:59   #2142
velika
Winter is coming

heh ja mam dzisiaj labe w pracy, a w środę i czwartek wolne, bo będą mi wymieniać drzwi i okna, a chłop nie może wziąć urlopu. Tak to ja mogę pracować, 3 dni w robocie, 4 dni wolnego
kurcze ja się boję liczyć, ile nam na wyprawkę wyjdzie... Pewnie koło 5 tys, sam wózek z fotelikiem to 2000, a gdzie reszta... Wizyt i badań w to nie wliczam, już poszło z 1000 zł.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 12:03   #2143
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Na problem piersi rozstawionych pomaga Intimi ze swoją Gioią i Manuelą, ale oni mają mocno okrojony przedział miseczkowy, a obwód zaczyna się od 70. Co prawda je zwężają (ja mam wszystkie zwężone, nie wpływa to na gwarancję, jeśli zwężasz przy zakupie), ale jest to już pewne utrudnienie w kupowaniu
dzięki ale ja już nie szukam. Panache mam wymierzone sporo modeli i już wiem co zamawiać i trafiam za każdym razem. A zwężane to już nie to samo, zmienia się miejsce przyszycia ramiączek...poza tym ja bym musiała zwężać dużo te 70-tki

Cytat:
oj ja też teraz rzadko takie kąpiele uskuteczniam...teraz już młoda śpi spokojnie ale jakoś odwykłam. A jak była mała to za każdym razem ja tylko noge w wannie zanurzyłam było "maaaamoooo"

Cytat:
w sumie przy ciążowym L4 to nie ma znaczenia, ale jeśli w weekend nie pracujesz to powinnaś dostać od poniedziałku

Cytat:
Musze zaczac pracowac bo juz 12 prawie!!!

ja tez dziś kiepsko wydajna jestem
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 12:04   #2144
salud
Zadomowienie

Cytat:
Hm Hm? nie wiem co sie pod tym kryje:P
Ja z chomika mam wszystkie heheheh
No właśnie stąd. Wizaz mi wykasował
Stary 2015-11-16, 12:24   #2145
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
ja się ciągle zbieram do wymiany staników, ale mi kasy szkoda przez lata rozmiarówka polskich firm poszła mocno do przodu, ale i tak jestem w górnej granicy :/ najgorsze jest to, że stacjonarnie nic już nie kupię, wszystko przez neta firmy alles nic nigdy nie miałam. Teraz będę celować w polskie 70 I/J... mam nadzieję, że na tym się skończy.
Ja mam ze sportowych shock absorbera, ale już się nie mieszczę
Co do włosów, to nie narzekam, mało wypadają, jest ok
w zeszlej ciazy kupowalam na stronie kontri pe el, musze zobaczyc, czy jeszcze sklep maja.
W ogole to biust rosł mi przez całą ciążę, z 70 f do dobrego 75 g/h w czasie nawału. A pokarmieniu zostało skromne 70 e, mam nadzieję, że tak samo będzie i tym razem.

Włosy mi się poprawiły- pewnie po porodzie wypadną ze zdwojoną siłą...

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Witam się i ja w 18 tygodniu, u nas tak sobie bo kłuje, ciągnie i napina mi sie na dole. Pisłam do gina i jutro na usg kazał przyjechać... na, które to już nie wiem Matkoo ja już nie wiem ile tych usg miałam...ale coś 13-15 Średnio wychodzi raz na tydzień usg Ja wiem, rozumiem, że ciążę mam zagrożoną i to poważnie, ale boje się, że te usg jakoś odbiją się na małym Znowu się bede stresować, ale niestety ja tak reaguje i próbuje nad tym jakoś pracować, ale średnio mi to wychodzi Będzie dobrze, musi być dobrze...

Potem wstawie moje zakupy dla małego jakie zrobiliśmy w sobote, powiem tyle zaszaleliśmy
To ja też witam w 18. tygodniu.
USG widać potrzebne, a lepiej zrobić jedno więcej, niż coś przeoczyć.

Jadę na 15 z moją córą do dentysty, bo jej z jednej strony na górze wyszły trzy siekacze. Zobaczymy, co lekarz na tego dodatkowego zęba powie

Ebooki mam z tego samego źródła i chyba TZ kupił kilka w necie, ale ma je gdzieś u siebie na kompie.

My na wyprawkę nie wydamy dużo, bo wszystko po starszym dziecku prawie, a ciuszki pierwsze po synku siostry. Zaszaleję za to z kurąbabci dany z la millou i podusią angels wings chociaż tyle będę mogła kupić
W sumi się cieszę, że nie musimy wydawać kasy, bo to spokojniejsza głowa w razie niespodziewanych wydatków.

Miłego dnia

Edytowane przez Trisdom
Czas edycji: 2015-11-16 o 13:33
Trisdom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 12:28   #2146
salud
Zadomowienie

Cytat:
Och mi tez sie Twoj spioch podobal :P
ja jestem kociara, ale w domu jak mieszkalam z rodzicami to mama miala alergie na koty i nie moglam miec,a jak z mezem zamieszkalam to
nie chcial sie na kota zgodzic (mimo ze sam w domu u rodzicow ma dwa koty:P i tez je lubi).
W koncu go namowilam na dom tymczasowy (sama zaczelam chodzic sie udzielac w fundacji pomagajacej bezdomnym kiciusiom)

Wzielismy dwa male czarne bylam PRZESZCZESLIWA!
Spaly z nami .... tzn chwilke, bo tak to w nocy one budzily sie do zycia, i gdy my szlismy spac to one sie gonily a ze nie mamy dywanow to ich tup tup tup tup DUP bylo slychac bardzo glosno!

I jak tak biegaly za soba to nie wyrabialy na zakrecie i wpadaly we wszystko , raz wpadly w deske do prasowania i stracily w niej zelazko o 2 w nocy!

No i po 3 miesiacach z tymi kociakami mialam serdecznie dosyc!
Po za tym jak ukladaly sie z nami spac to kladly dupke mi pod nosem! I czasem widzialam ze nie do konca sie "podtarl" po kuwecie i lazil taki z kawalkiem kupki przy odbycie ... wiec no .... THENKJU

do tego przez to ze wlazily wszedzie to zbieraly caly kurz, a ja mam na niego alergie, wiec jak kladly sie kolo mojej twarzy (OBA) to cala noc nie moglam oddychac, swedzialo mnie gardlo itp. Probowalam robic im obok lozka jakiejs miejscowy do spania, ale nie bylo opcji wracaly ☠☠☠☠☠☠☠y pod moja Twarz!

hah myslalam ze o pukniecie Ci chodzilo a Tobie o kąpiel! Nie strasz! A mąż sie nie zajmie chwile synkiem czy np. jak pójdzie spać by była możliwosć poleniuchowania chwile w wannie? toż to mój jedyny ukochany sposób na relaks hehe
Mamusia musi przeciez uśpic,tak mu się uwidziało,że sam juz nie zasypia. A ze dlugo zasypia to mamusia tez oczywiscie pada,a potem tylko przenoszę się do swojego lozka. Poniewaz tak to sie konczyło z reguły,to prewencyjnie bralam szybki prysznic wczesniej. Ale teraz moge dłużej pospac na tym zwolnieniu wiec bede sobie robic wieczory przyjemnosci. Najbardziej kiedys lubiłam wylegiwac sie w pianie przy świecah,ksiazce czy gazetce i popijałam martini ze spritem i lodem. Teraz bede sie musiała się obyc bez tego ostatniego punktu.
Był taki okres,ze wzielismy ze schroniska taka małą kotkę do towarzystwa dla naszej (tez zreszta ze schroniska)i odstawiały takie same harce jak u Ciebie. To był meksyk normalnie. NIe dałąm rady psychicznie i mąż odwzł ją z powrotem. Przykro mi było,ale życ sie nie dało.
Stary 2015-11-16, 12:31   #2147
groszekpat
Raczkowanie

Zamówilam łóżeczko. Co o nim myślicie?😊
groszekpat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 12:37   #2148
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez groszekpat Pokaż wiadomość
Zamówilam łóżeczko. Co o nim myślicie?

Bardzo fajne

Tz mi przywiózł norweska czekoladę mleczna z sola morska właśnie zjadłam i dzidzi chyba tez smakuje bo szaleje

Stary 2015-11-16, 12:40   #2149
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
ja pytalam, czy ktoras z was zamawiala na tsornie alles. Ja juz zamowilam, zobaczymy jak przyjdą te fajne tez (to N. Siwiec???) ale nie ma mojego rozmiaru. w moim wyskoczylo tylko kilka propozycji i wybralam sposrod nich 2 bialy i czarny.

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Patrzcie weekend sie skończył i ile postów produkują

Gosiaczek ja tez ostatnio liczyłam i wyprawka wyszła mi około 10. Tys a doliczyć krew pępowinowa sesje noworodkowa szkole rodzenia położna i duze Zusy ktore odprowadzałam to wychodzi dwa razy tyle a nie doliczam wizyt u gina i endo oraz recept i wyników. Drobnych zakupów ubrankowo dekoracyjnych ktore zrobiłam do tej pory tez nie liczę

Stanik tez będę musiała kupić niebawem bo moje juz są ciasne

Włosy wypadały mi zawsze i nadal wypadają. W grudniu pójdę odświeżyć fryzurę a po porodzie zaszaleje z kolorem
Tez polecam olejowanie mi najlepiej służy olejek vatika migdałowy ma w sobie mieszankę rożnych olejów włosy po nim mięciutkie

'

no mi pewnie tez cos kolo tego wyjdzie... a nie policzylam ani karuzelki, ani lezaczka... to nie musi byc od razu przeciez...

u mnie sam wozek 2 w1 ok 2000zł meble 1800 zl (lozezko, komoda i regał) a jeszcze nie policzony materac i posciel, laktator ok 250 zł, niania chcialam max 150 zł wydac i termometr 120-150 zł... to z takich wiekszych wydatków. Zasłonki szyje sama, musze kupic miekki przewijak, to gdzies 60-70 zł, posciel 2 zmiany, zamoilam tez rezcznie robiony dywan za 350 zł (ale z niego nie zrezygnuje)
no jest tego troche. w styczniu siądę i zacznę liczyć dokladnie, jedynie wiem, ze pod choinkę sobie zazycze albo termometr albo nianie.

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
Aaaaa wychodzę! Nadrobienia was jak juz będę w domku na spokojnie. Z dziećmi wszystko super. Po prostu mój organizm nie radzi sobie z podwójną ciąża. Tyle powiedzieli. Macica na wysokości pępka wiec według lekarzy większą niż normalnie w 18 tyg. Brzuch se dalej stawia ale dostałam tyle leków i antybiotyk ze mam nadzieje jakoś sobie z tym poradzę.

Mam cały czas leżeć w łóżku cały czas i codziennie jedynie na siusiu. Takze kiepsko ale wole leżeć w domu niż w szpitalu..
super, trzymaj sie dzielnie. Bedzie dosc ciezko, ale dasz rade lezec. ja lezalam 2 miesiace ale mialam krązek tez wiec troche lazilam, nie bylo wyjscia przy malej Hance.

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
heh ja mam dzisiaj labe w pracy, a w środę i czwartek wolne, bo będą mi wymieniać drzwi i okna, a chłop nie może wziąć urlopu. Tak to ja mogę pracować, 3 dni w robocie, 4 dni wolnego
kurcze ja się boję liczyć, ile nam na wyprawkę wyjdzie... Pewnie koło 5 tys, sam wózek z fotelikiem to 2000, a gdzie reszta... Wizyt i badań w to nie wliczam, już poszło z 1000 zł.
no ja tez ani badan, ani wizyt ani NIFTY nie licze... z 5000 zł juz bedzie :/

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
spoko, ale ja ogolnie nie lubie lozeczek turystycznych
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-16, 12:42   #2150
akinomka03
Rozeznanie

madziara889 mi gin mowila zeby nie stosowac plastrow rozgrzewajacych.
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 12:46   #2151
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
A co do WLOSOW
ja nie olejuje teraz bo moge myc raz na tydzien i w zasadzie musialabym nakladac olej zaraz przed umyciem a wtedy mi sie zapomina,
wczesniej mylam wlosy codziennie wiec ten olej nakladalam w miare czesto
zawsze możesz nałożyć na 2-3 godziny przed myciem i to już będzie fajnie działać. a najlepiej jeśli myjesz rano, to nałóż wieczorem, załóż czepek, owiń ręcznikiem, albo połóż coś na poduszkę żebyś jej nie uciapała i z rana umyj Myślę, że raz w tygodniu też będzie ok, jeśli będziesz nakładać regularnie Ja jak nigdzie nie wychodzę, to rano nakładam olej, zaplatam warkocz i tak chodzę do wieczora
Cytat:
Kalpana: Do olejowania podchodzę kolejny już raz, ale u mnie strasznie cieżko z regularnością Kumpela przywiozła mi olej kokosowy z Indii i on u mnie juz rok kwitnie (równy rok temu tam była ). Ja też rozjaśniałam z prawie czarnego na blond. W miesiąc osiągnęłam bardzo jasny odcień
Co do grzywki - też mam taką tęgą rozkminę ostatnio
Pewnie jak pójdę na malowanie odrostów to ją sobie trzasnę
No to widzisz, masz teraz możliwość żeby znowu spróbować Nakładaj dzisiaj i staraj się pamiętać przez jakiś czas, a zobaczysz, że potem już będzie z górki i automatycznie będziesz to robić
Cytat:
Właśnie się na niego czaję i jeszcze chcę kupić sesę (tylko nie wiem jak się sprawuje u blondynek) i amlę gold
Cytat:

Super że wychodzisz Z tym leżeniem to kicha, ale tak jak mówisz lepiej leżeć w domu niż w szpitalu.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 12:50   #2152
NieIdealna82
Raczkowanie

Cześć Wszystkim
Ale czytania mam,lecicie jak szalone
Masakra z tą wyprawką..
Ja musze kupić wózek ale cena b.dobra (do 1200) i fotelik (nie mam pojęcia jaki), dostane łóżeczko,nowy materac,kołyskę, a ciuszki dla młodego i dla mnie kupuje na bieżąco,na chrzest już robie na drutach buciki i sweterek,sobie kupiłam rozpinane koszule i zwykły stanik rozpinany dla karmiących i tak co mi sie wspomni to zapisuje i kupuje..
Cycki macie duże Ja mam rodzynki
Mi z 70B doszły do 80D i już tak pewnie zostanie jak w poprzednich ciążach.
Kuzynki córka ma cycki z końca alfabetu i każdy stanik ma szyty w Poznaniu ale słooono płaci...

Też mieliśmy w rodzinie taką mała dzidzie 1,5kg i wyrosła zdrowa fajna dziewczyna więc powodzenia dla tamtego maluszka

Powodzenia na wizytach i miłego dnia dla Wszystkich
NieIdealna82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 12:51   #2153
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie takie sobie, wolę klasyczne łóżeczka. Ważne żeby tobie się podobało.

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-16, 12:54   #2154
kropcia007
Wtajemniczenie

Gosiaczek dywan pewnie shekoku co?
Nie powiem niektóre rzeczy mogłabym sobie odpuścić ale zwyczajnie nie chce to moje pierwsze dziecię ️ chce by miało śliczny kącik i zeby mi nie zabrakło żadnych pielęgnacyjnych rzeczy bo lubię miec wszystko przygotowane szybciej. Na wakacje tez jestem spakowana kilka dni wcześniej

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Kalpana spróbuj sobie najpierw z jednym olejkiem ja używam tego w większej przezroczystej butelce. Najlepsze efekty gdy włosy spryskam odżywka w sprayu lub zwilżę woda wtedy nałożę olejek sam lub zmieszany z jakaś maska i pod czepek na godzinkę. Potem myje szamponem i nakładam lekka odżywkę

Stary 2015-11-16, 13:04   #2155
madziara889
Zakorzenienie

Dzięki za odpowiedź w sprawie plastrów Tak mi się wydawało, ze nie można, zmylił mnie brak info na opakowaniu.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 13:06   #2156
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Gosiaczek dywan pewnie shekoku co?
Nie powiem niektóre rzeczy mogłabym sobie odpuścić ale zwyczajnie nie chce to moje pierwsze dziecię chce by miało śliczny kącik i zeby mi nie zabrakło żadnych pielęgnacyjnych rzeczy bo lubię miec wszystko przygotowane szybciej. Na wakacje tez jestem spakowana kilka dni wcześniej

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Kalpana spróbuj sobie najpierw z jednym olejkiem ja używam tego w większej przezroczystej butelce. Najlepsze efekty gdy włosy spryskam odżywka w sprayu lub zwilżę woda wtedy nałożę olejek sam lub zmieszany z jakaś maska i pod czepek na godzinkę. Potem myje szamponem i nakładam lekka odżywkę
no, shekoku skad wiesz :P:P

to ja jestem jakas pielegnacyjna dupa... nie daje nic na kłaki, nie robie zadnych maseczek, pilingów... a kłaki gole co 2 miesiace (mam bardzo malo, dlatego) (tylko piczkę przed kazda wizyta czyli co 2-3 tygodnie) do twarzy najchetnije uzywam kremu nivea
Stary 2015-11-16, 13:10   #2157
Polinezyjka
Zakorzenienie

Krótka przerwa na uzależniający wizaż haha :P

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Polinezyjka

Przypomniałaś mi moje przejścia z naszym persem. Jak miał biegunkę, to maaaasakra ! Koło tyłka kudły długie i musiałam go kąpać. Dobrze, że mam pomoce w postaci rękawiczek.
Najgorsza była jego straszna mania otwierania szafek - w nocy.. Jak mieszkaliśmy u teściowej to całą noc trzaskał drzwiczkami, aż w końcu odpuściliśmy i na noc zostawiało się otwarte. Oczywiście wcale tam nie właził ;] A już po przeprowadzce, to sam otwierał szafę przesuwną, gdzie też nie wchodził. Miał jakąś straszną satysfakcję, że nas budzi :P
ło kurde no to tak, rozumiemy się doskonale dlatego ja najchętniej wziełabym przygarnęła takiego staruszka, którego nikt nie chce a on sam lubi się wylegiwać

Cytat:

SUper, że z maluchami jest wszystko dobrze i że wychodzisz !!

Cytat:
Mamusia musi przeciez uśpic,tak mu się uwidziało,że sam juz nie zasypia. A ze dlugo zasypia to mamusia tez oczywiscie pada,a potem tylko przenoszę się do swojego lozka. Poniewaz tak to sie konczyło z reguły,to prewencyjnie bralam szybki prysznic wczesniej. Ale teraz moge dłużej pospac na tym zwolnieniu wiec bede sobie robic wieczory przyjemnosci. Najbardziej kiedys lubiłam wylegiwac sie w pianie przy świecah,ksiazce czy gazetce i popijałam martini ze spritem i lodem. Teraz bede sie musiała się obyc bez tego ostatniego punktu.
Był taki okres,ze wzielismy ze schroniska taka małą kotkę do towarzystwa dla naszej (tez zreszta ze schroniska)i odstawiały takie same harce jak u Ciebie. To był meksyk normalnie. NIe dałąm rady psychicznie i mąż odwzł ją z powrotem. Przykro mi było,ale życ sie nie dało.
Och ! aleś mi na wyobraźnie podziałała świece drink i gazetka
Ja czasami robiłam jeszcze lepiej
Świece, drink lub wino i mąż razem ze mna w wannie
było ciasno ale było SUPER!!

A z kicią to no cóż ja byłam wypompowana!

Cytat:
Świetne!! mi się podoba

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
no, shekoku skad wiesz :P:P

to ja jestem jakas pielegnacyjna dupa... nie daje nic na kłaki, nie robie zadnych maseczek, pilingów... a kłaki gole co 2 miesiace (mam bardzo malo, dlatego) (tylko piczkę przed kazda wizyta czyli co 2-3 tygodnie) do twarzy najchetnije uzywam kremu nivea
Hmm idziesz na wizytę wygolona? ja to mam jakiś uraz ja się golę zawsze po wizycie jakoś nie mogę taka wygolona iść do lekarki bo się źle czuję psychicznie plus kiedyś w młodości mnie lekarz opierniczył, że taka wygolona jestem (a jakiś kretyn) ale uraz pozostał
21 tc córeczka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-16, 13:12   #2158
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Podliczyłam na razie TYLKO wózek, meble, laktator, termometr i nianie elektroniczna i wyszło mi 4500 zł

A przecież jeszcze akcesoria, kosmetyki, rzeczy dla mnie do szpitala (staniki do karmienia, koszule) nie wspomnę o remoncie pokoiku

I jeszcze kilka wydatków okołoporodowych ehhhh
Wrrrr nie chce mi sie aż myślec o tym :/
wydaje mi się ze jak nie macie tyle kasy to ja bym sobie darowała remont pokoju a przynajmniej pełne umeblowanie to już was odciąży trochę to nie sa czy. a nie masz nic po starszych dzieciach??
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 13:17   #2159
madziara889
Zakorzenienie

Ej, ja też się golę przed wizytą. Glupio mi by bylo iść nieogarnięta

Z wyprawką nam mało wyjdzie. Najdrozszy wózek (chyba, że teście kupią), materac do łóżeczka, karuzela do łóżeczka (ale te dwie rzeczy to dopiero na jesieni będą potrzebne) i art higieniczno- kosmetyczne. Większość ubranek mamy, śpiworki, kombunezony itp, termometr teraz kupiłam, niania niepotrzebna.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 13:21   #2160
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Krótka przerwa na uzależniający wizaż haha :P

ło kurde no to tak, rozumiemy się doskonale dlatego ja najchętniej wziełabym przygarnęła takiego staruszka, którego nikt nie chce a on sam lubi się wylegiwać

SUper, że z maluchami jest wszystko dobrze i że wychodzisz !!

Och ! aleś mi na wyobraźnie podziałała świece drink i gazetka
Ja czasami robiłam jeszcze lepiej
Świece, drink lub wino i mąż razem ze mna w wannie
było ciasno ale było SUPER!!

A z kicią to no cóż ja byłam wypompowana!

Świetne!! mi się podoba

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Hmm idziesz na wizytę wygolona? ja to mam jakiś uraz ja się golę zawsze po wizycie jakoś nie mogę taka wygolona iść do lekarki bo się źle czuję psychicznie plus kiedyś w młodości mnie lekarz opierniczył, że taka wygolona jestem (a jakiś kretyn) ale uraz pozostał
Tzn ja robie "paseczek" heh. Tez mi cos kiedyś gin powiedział ze nie ma potrzeby golić ale jakoś tak mi głupio miec pachwiny zarośnięte

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
wydaje mi się ze jak nie macie tyle kasy to ja bym sobie darowała remont pokoju a przynajmniej pełne umeblowanie to już was odciąży trochę to nie sa czy. a nie masz nic po starszych dzieciach??
Nie mamy teraz, przeraziła mnie jakoś ta kwota ale przecież nie wydany tyle w 1 dzień, trzeba tylko dobrze rozplanować wsystKo...
Na szczęście meble z ikei wiec mozna kupic szafę potem

A po dzieciakach mam tylko wanienkę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości