|
|
#2131 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Mmm,ja też tak chce.Ostatni raz miałam takie przyjemności jak nie miałam syna.Trzeba to nadrobic
|
|
|
|
#2132 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zależy gdzie, ale chyba nie powinno się. Gdzieś czytałam, że na bóle mięśni to tylko chłodzące maści można w ciąży. Cytat:
Przez parę lat nawet przebierałam się za elfa (tolkienowskiego) i latałam po lesie przez tydzień z gromadą innych świrów Wyślę PW tylko muszę ogarnąć co mam-bo nie dublowałam wydań papierowych i ebooków, oprócz kilku tomów Wiedźmina...Cytat:
W pakiecie ze zmywarką, więc mycie naczyń odpada! I tylko 4 okna, w tym dwa maleńkie! Serdecznie polecam! Jak ja już mam dość tego mieszkania to sobie nawet nie wyobrażacie... Jak mąż nie wyrobi z remontem do marca to go uduszę...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|||
|
|
|
#2133 |
|
Zadomowienie
|
Umów sie na wizytę na 14.12,albo ewentualnie na 11.12 to bedzie piatek,bedziesz mogla poprosic od poniedziałku.Ja bylam w piatek i chcialam od poniedzialku,ale dostalam od soboty,nie kłóciłam sie juz,bo mi to wsio ryba,ale teoretycznie mogłaby wypisac od poniedziałku.
|
|
|
|
#2134 |
|
Przyczajenie
|
Witam się i ja w 21 tygodniu. Jutro idę na połówkowe, zobaczę dzieciaczka pierwszy raz od miesiąca. Ale już mnie portfel boli, bo dzwoniła do mnie rejestratorka i za wizytę plus usg połówkowe wychodzi 270zł. A jeszcze między wizytami u ginekologa chodzę do endokrynolog, bo w ciąży mi niespodziewanie wyszła nadczynność tarczycy, więc znowu 150zł trzeba wyciągnąć... Ech... Ile to rodzice wydają na dziecko zanim się jeszcze urodzi to głowa mała
. Mój mąż jest księgowym i powiedział, że na 18stkę wystawi dziecku fakturę he he gosiaczek071 pytałaś o staniki z Alles? Akurat w poprzednim tygodniu kupiłam sobie w stacjonarnym sklepie ten: https://sklep.alles.pl/produkt,havana-m-czarny,103.html I jest boski, jak go przymierzyłam to już żadnego innego nie chciałam. Bardzo rozciągliwy, więc podejrzewam że nawet jak mi biust dużo jeszcze urośnie to powinien pasować. I nie robi z cycków stożków, czego nie znoszę w miękkich stanikach . Przyszłam do domu i od razu wsiadłam na internet zaglądnąć jak cenowo stoją biustonosze do karmienia od nich i nie jest źle. Na allegro były nawet o około 20zł tańsze niż na stronie producenta. Na pewno zainwestuję.Kto tu pisał o czytnikach? Ja sporo czytam na swoim nowiutkim Kindlu (dostałam od męża na rocznicę ślubu ), ale przeważnie ściągam ebooki z chomika (mam nadzieję, że nie ma tu nikogo z policji ). Mam stresa co biorę ten czytnik do ręki, bo w swoim poprzednim rozwaliłam ekran po kilku miesiącach użytkowania (a jeszcze nawet nie miałam kalafiora ciążowego!) i koszt naprawy przekroczył jego wartość .Linaewen, ja też gustuję w fantastyce (chociaż większość ulubionych mam w papierowej wersji). |
|
|
|
#2135 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Patrzcie weekend sie skończył i ile postów produkują
Gosiaczek ja tez ostatnio liczyłam i wyprawka wyszła mi około 10. Tys a nie doliczam wizyt u gina i endo oraz recept i wyników. Drobnych zakupów ubrankowo dekoracyjnych ktore zrobiłam do tej pory tez nie liczę Stanik tez będę musiała kupić niebawem bo moje juz są ciasne Włosy wypadały mi zawsze i nadal wypadają. W grudniu pójdę odświeżyć fryzurę a po porodzie zaszaleje z kolorem Tez polecam olejowanie mi najlepiej służy olejek vatika migdałowy ma w sobie mieszankę rożnych olejów włosy po nim mięciutkie ️ Brzuch powoli mi wychodzi ruchy czuje od kilku dni. Pod pępkiem jak leżę na boku lub na plecach takie smyranie i pojedyncze "wypychanie". Koleżanka na czujnik tętna taki mini doppler i dokładnie w tym miejscu jak przyłożyłam to było słychać serduszko i tętno 151 było
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2015-11-16 o 11:51 |
|
|
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem kociara, ale w domu jak mieszkalam z rodzicami to mama miala alergie na koty i nie moglam miec,a jak z mezem zamieszkalam to nie chcial sie na kota zgodzic (mimo ze sam w domu u rodzicow ma dwa koty:P i tez je lubi). W koncu go namowilam na dom tymczasowy (sama zaczelam chodzic sie udzielac w fundacji pomagajacej bezdomnym kiciusiom) Wzielismy dwa male czarne bylam PRZESZCZESLIWA!Spaly z nami .... tzn chwilke, bo tak to w nocy one budzily sie do zycia, i gdy my szlismy spac to one sie gonily a ze nie mamy dywanow to ich tup tup tup tup DUP bylo slychac bardzo glosno! I jak tak biegaly za soba to nie wyrabialy na zakrecie i wpadaly we wszystko , raz wpadly w deske do prasowania i stracily w niej zelazko o 2 w nocy! No i po 3 miesiacach z tymi kociakami mialam serdecznie dosyc! Po za tym jak ukladaly sie z nami spac to kladly dupke mi pod nosem! I czasem widzialam ze nie do konca sie "podtarl" po kuwecie i lazil taki z kawalkiem kupki przy odbycie ... wiec no .... THENKJU do tego przez to ze wlazily wszedzie to zbieraly caly kurz, a ja mam na niego alergie, wiec jak kladly sie kolo mojej twarzy (OBA) to cala noc nie moglam oddychac, swedzialo mnie gardlo itp. Probowalam robic im obok lozka jakiejs miejscowy do spania, ale nie bylo opcji wracaly ☠☠☠☠☠☠☠y pod moja Twarz!hah myslalam ze o pukniecie Ci chodzilo a Tobie o kąpiel! Nie strasz! A mąż sie nie zajmie chwile synkiem czy np. jak pójdzie spać by była możliwosć poleniuchowania chwile w wannie? toż to mój jedyny ukochany sposób na relaks hehe
|
|
|
#2137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2138 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Cytat:
Ja za połówkowe place 200 za genetyczne płaciłam 250 na zwykle wizyty chodzę na Luxmed wiec mam za darmo a na usg jeżdzę do prof. Preisa Za wizytę u endo tez płaciłam 150
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2015-11-16 o 11:54 |
|
|
|
|
#2139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Musze zaczac pracowac
bo juz 12 prawie!!!Cytat:
Cytat:
i dodajac je do mojej listy to wyniesie sporo!!!Koniec nie czytam was do 15! hah:P bo tyle musze rzeczy w pracy zrobic ze chyba oszaleje :P
|
|
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
Polinezyjka
Przypomniałaś mi moje przejścia z naszym persem. Jak miał biegunkę, to maaaasakra ! Koło tyłka kudły długie i musiałam go kąpać. Dobrze, że mam pomoce w postaci rękawiczek. Najgorsza była jego straszna mania otwierania szafek - w nocy.. Jak mieszkaliśmy u teściowej to całą noc trzaskał drzwiczkami, aż w końcu odpuściliśmy i na noc zostawiało się otwarte. Oczywiście wcale tam nie właził ;] A już po przeprowadzce, to sam otwierał szafę przesuwną, gdzie też nie wchodził. Miał jakąś straszną satysfakcję, że nas budzi :P
|
#2141 |
|
Zadomowienie
|
Aaaaa wychodzę! Nadrobienia was jak juz będę w domku na spokojnie. Z dziećmi wszystko super. Po prostu mój organizm nie radzi sobie z podwójną ciąża. Tyle powiedzieli. Macica na wysokości pępka wiec według lekarzy większą niż normalnie w 18 tyg. Brzuch se dalej stawia ale dostałam tyle leków i antybiotyk ze mam nadzieje jakoś sobie z tym poradzę.
Ogólnie l4 dostałam do wizyty u gin wiec nie musze się już tym przejmować. Mam cały czas leżeć w łóżku cały czas i codziennie jedynie na siusiu. Takze kiepsko ale wole leżeć w domu niż w szpitalu..
|
#2142 |
|
Winter is coming
|
heh ja mam dzisiaj labe w pracy, a w środę i czwartek wolne, bo będą mi wymieniać drzwi i okna, a chłop nie może wziąć urlopu. Tak to ja mogę pracować, 3 dni w robocie, 4 dni wolnego
![]() kurcze ja się boję liczyć, ile nam na wyprawkę wyjdzie... Pewnie koło 5 tys, sam wózek z fotelikiem to 2000, a gdzie reszta... Wizyt i badań w to nie wliczam, już poszło z 1000 zł.
|
#2143 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja już nie szukam. Panache mam wymierzone sporo modeli i już wiem co zamawiać i trafiam za każdym razem. A zwężane to już nie to samo, zmienia się miejsce przyszycia ramiączek...poza tym ja bym musiała zwężać dużo te 70-tkiCytat:
Cytat:
ja tez dziś kiepsko wydajna jestem
|
|||
|
|
|
#2144 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2145 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W ogole to biust rosł mi przez całą ciążę, z 70 f do dobrego 75 g/h w czasie nawału. A pokarmieniu zostało skromne 70 e, mam nadzieję, że tak samo będzie i tym razem. Włosy mi się poprawiły- pewnie po porodzie wypadną ze zdwojoną siłą... Cytat:
USG widać potrzebne, a lepiej zrobić jedno więcej, niż coś przeoczyć. Jadę na 15 z moją córą do dentysty, bo jej z jednej strony na górze wyszły trzy siekacze. Zobaczymy, co lekarz na tego dodatkowego zęba powie ![]() Ebooki mam z tego samego źródła i chyba TZ kupił kilka w necie, ale ma je gdzieś u siebie na kompie. My na wyprawkę nie wydamy dużo, bo wszystko po starszym dziecku prawie, a ciuszki pierwsze po synku siostry. Zaszaleję za to z kurąbabci dany z la millou W sumi się cieszę, że nie musimy wydawać kasy, bo to spokojniejsza głowa w razie niespodziewanych wydatków. Miłego dnia
Emilka 25.02.2014 Leon 19.04.2016 Edytowane przez Trisdom Czas edycji: 2015-11-16 o 13:33 |
||
|
|
|
#2146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Był taki okres,ze wzielismy ze schroniska taka małą kotkę do towarzystwa dla naszej (tez zreszta ze schroniska)i odstawiały takie same harce jak u Ciebie. To był meksyk normalnie. NIe dałąm rady psychicznie i mąż odwzł ją z powrotem. Przykro mi było,ale życ sie nie dało. |
|
|
|
|
#2147 |
|
Raczkowanie
|
Zamówilam łóżeczko. Co o nim myślicie?😊
|
|
|
|
#2148 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo fajne Tz mi przywiózł norweska czekoladę mleczna z sola morska właśnie zjadłam i dzidzi chyba tez smakuje bo szaleje
|
#2149 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te fajne tez (to N. Siwiec???) ale nie ma mojego rozmiaru. w moim wyskoczylo tylko kilka propozycji i wybralam sposrod nich 2 bialy i czarny. Cytat:
no mi pewnie tez cos kolo tego wyjdzie... a nie policzylam ani karuzelki, ani lezaczka... to nie musi byc od razu przeciez... u mnie sam wozek 2 w1 ok 2000zł meble 1800 zl (lozezko, komoda i regał) a jeszcze nie policzony materac i posciel, laktator ok 250 zł, niania chcialam max 150 zł wydac i termometr 120-150 zł... to z takich wiekszych wydatków. Zasłonki szyje sama, musze kupic miekki przewijak, to gdzies 60-70 zł, posciel 2 zmiany, zamoilam tez rezcznie robiony dywan za 350 zł (ale z niego nie zrezygnuje) no jest tego troche. w styczniu siądę i zacznę liczyć dokladnie, jedynie wiem, ze pod choinkę sobie zazycze albo termometr albo nianie. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- spoko, ale ja ogolnie nie lubie lozeczek turystycznych
|
||||
|
|
|
#2150 |
|
Rozeznanie
|
madziara889 mi gin mowila zeby nie stosowac plastrow rozgrzewajacych.
|
#2151 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że raz w tygodniu też będzie ok, jeśli będziesz nakładać regularnie Ja jak nigdzie nie wychodzę, to rano nakładam olej, zaplatam warkocz i tak chodzę do wieczora![]() Cytat:
Nakładaj dzisiaj i staraj się pamiętać przez jakiś czas, a zobaczysz, że potem już będzie z górki i automatycznie będziesz to robić ![]() Cytat:
Cytat:
Z tym leżeniem to kicha, ale tak jak mówisz lepiej leżeć w domu niż w szpitalu.
|
||||
|
|
|
#2152 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Wszystkim
![]() Ale czytania mam,lecicie jak szalone ![]() Masakra z tą wyprawką.. Ja musze kupić wózek ale cena b.dobra (do 1200) i fotelik (nie mam pojęcia jaki), dostane łóżeczko,nowy materac,kołyskę, a ciuszki dla młodego i dla mnie kupuje na bieżąco,na chrzest już robie na drutach buciki i sweterek,sobie kupiłam rozpinane koszule i zwykły stanik rozpinany dla karmiących i tak co mi sie wspomni to zapisuje i kupuje.. Cycki macie duże Ja mam rodzynki![]() Mi z 70B doszły do 80D i już tak pewnie zostanie jak w poprzednich ciążach. Kuzynki córka ma cycki z końca alfabetu i każdy stanik ma szyty w Poznaniu ale słooono płaci... Też mieliśmy w rodzinie taką mała dzidzie 1,5kg i wyrosła zdrowa fajna dziewczyna więc powodzenia dla tamtego maluszka ![]() Powodzenia na wizytach i miłego dnia dla Wszystkich
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie takie sobie, wolę klasyczne łóżeczka. Ważne żeby tobie się podobało.
|
|
#2154 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosiaczek dywan pewnie shekoku co?
Nie powiem niektóre rzeczy mogłabym sobie odpuścić ale zwyczajnie nie chce to moje pierwsze dziecię ️ chce by miało śliczny kącik i zeby mi nie zabrakło żadnych pielęgnacyjnych rzeczy bo lubię miec wszystko przygotowane szybciej. Na wakacje tez jestem spakowana kilka dni wcześniej ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Kalpana spróbuj sobie najpierw z jednym olejkiem ja używam tego w większej przezroczystej butelce. Najlepsze efekty gdy włosy spryskam odżywka w sprayu lub zwilżę woda wtedy nałożę olejek sam lub zmieszany z jakaś maska i pod czepek na godzinkę. Potem myje szamponem i nakładam lekka odżywkę
|
#2155 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedź w sprawie plastrów
|
|
|
|
#2156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skad wiesz :P:P to ja jestem jakas pielegnacyjna dupa... nie daje nic na kłaki, nie robie zadnych maseczek, pilingów... a kłaki gole co 2 miesiace (mam bardzo malo, dlatego) (tylko piczkę przed kazda wizyta czyli co 2-3 tygodnie) do twarzy najchetnije uzywam kremu nivea
|
|
|
|
|
#2157 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Krótka przerwa na uzależniający wizaż haha :P
Cytat:
no to tak, rozumiemy się doskonale Cytat:
Cytat:
świece drink i gazetka ![]() Ja czasami robiłam jeszcze lepiej Świece, drink lub wino i mąż razem ze mna w wannie ![]() było ciasno ale było SUPER!! ![]() ![]() A z kicią to no cóż Świetne!! mi się podoba ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
plus kiedyś w młodości mnie lekarz opierniczył, że taka wygolona jestem (a jakiś kretyn) ale uraz pozostał
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
Ej, ja też się golę przed wizytą. Glupio mi by bylo iść nieogarnięta
![]() Z wyprawką nam mało wyjdzie. Najdrozszy wózek (chyba, że teście kupią), materac do łóżeczka, karuzela do łóżeczka (ale te dwie rzeczy to dopiero na jesieni będą potrzebne) i art higieniczno- kosmetyczne. Większość ubranek mamy, śpiworki, kombunezony itp, termometr teraz kupiłam, niania niepotrzebna. |
|
|
|
#2160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na szczęście meble z ikei wiec mozna kupic szafę potem A po dzieciakach mam tylko wanienkę
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:26.

Wyślę PW tylko muszę ogarnąć co mam-bo nie dublowałam wydań papierowych i ebooków, oprócz kilku tomów Wiedźmina...
. Mój mąż jest księgowym i powiedział, że na 18stkę wystawi dziecku fakturę he he
. Przyszłam do domu i od razu wsiadłam na internet zaglądnąć jak cenowo stoją biustonosze do karmienia od nich i nie jest źle. Na allegro były nawet o około 20zł tańsze niż na stronie producenta. Na pewno zainwestuję.
.
a nie doliczam wizyt u gina i endo oraz recept i wyników. Drobnych zakupów ubrankowo dekoracyjnych ktore zrobiłam do tej pory tez nie liczę
️ 

właśnie zjadłam i dzidzi chyba tez smakuje bo szaleje