Promocje -49%, 1+1 - Część II - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-16, 12:32   #3361
tishka
Zakorzenienie

Dot.: Promocje -49%, 1+1 - Część II

Cytat:
Napisane przez myszola21 Pokaż wiadomość
jak nie znajde tej wibo to chyba zamówie tą...

musze wypróbować, bo ten z serii ziaja manuka na dzień sie do d*** nadaje.
MUR nie polecam, kupialam jako zamiennik za sleeka i sie zawiodlam
za to sleek jest mega
tishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 12:49   #3362
niegramatyczna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karola200611 Pokaż wiadomość
Może się ktoś wypowiedzieć na temat pudru astor perfect stay i rimmel lasting finish?
Puder mam od kwietniowej promocji i teraz kupiłam drugie opakowanie w kolorze soft beige, bo porcelain jest dość różowy. Stosuję wyłącznie jako puder wykończeniowy, nie nakładam go samodzielnie. Jest bardzo aksamitny w dotyku, na twarzy pozostawia satynowe wykończenie (nie jest to typowy mat). Ładnie utrwala makijaż, nie powoduje ciastkowania, dodaje krycia. Na mojej mieszanej cerze z podkładem tej samej marki utrzymuje się do końca dnia, buzia zaczyna się świecić po ok. 6h. Bardzo przydatne opakowanie z niczego sobie gąbką i lusterkiem. Zakładam, że PS z Astora to dokładnie to samo, bo to jedna fabryka a linie Lasting Finish i Perfect Stay są do siebie bardzo podobne.
niegramatyczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 12:52   #3363
chellaria
Welcome to Jamrock

Wyślij wiadomość przez ICQ do chellaria

a może mnie ktoś oświeci kiedy mozna się spodziewać następnej promo -49? tak mniej więcej

chellaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 12:58   #3364
Karolllka7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chellaria Pokaż wiadomość
a może mnie ktoś oświeci kiedy mozna się spodziewać następnej promo -49? tak mniej więcej
Okolice kwietnia/maja
Stary 2015-11-16, 13:06   #3365
Silloe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asullka00 Pokaż wiadomość
A ja polecam od siebie podklad manhattan easy mach. Jak dla mnie jest super ale slabo kryje ale ja akurat nie potrzebuje mocnego krycia Wyrownuje mi koloryt fajnie sie rozprowadza i pachnie
Dobrze wiedzieć
Silloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 13:07   #3366
Aniuulka86
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez loverek86 Pokaż wiadomość
Wlasnie pierwszy raz nalozylam Lasting Finish Rimmela, swiece sie juz jak nic takze ten podklad nie jest taki super i daje odczucie takiej gumowatości na twarzy jak dotykam palcami po aplikacji. Trzyma się ok ale to świecenie jest wkurzające.
znam sie troche na makijazu, nie jestem laikiem, podkład naniesiony flat topem, przypudrowany pudrem białym z essence (wszystko na ziaji matującej) i nie daje rade na tlustej lub mieszanej skorze.

ja uzywam LF 100, HM 52, Wake me Up 103, Astor PS 102 (tego jeszcze nie testowałam)

Niestety, ale ja także nie jestem zadowolona z tego Rimmela. Rozprowadzony gąbeczką i przykryty pudrem sypkim matującym nie daje rady. Świecę się i podkład się ściera ehhh dam mu jutro ostatni raz szansę, a jak się nie sprawdzi to wyląduje u szwagra żony Więc cera mieszana z nim nie chce współpracować-bynajmniej moja
Aniuulka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 13:30   #3367
netkaa00
Zakorzenienie

Dziewczyny, proszę o pomoc, może któraś z Was będzie w stanie jej udzielić. Chcę kupić podkład Loreal Infallible Matte, ale kompletnie nie wiem jaki odcień wybrać. Chciałabym żeby wpadał bardziej w beż-żółć. Z popularnych podkładów które używam to Revlon Colorstay kolor 180, Bourjois Healthy Mix kolor 52. Oglądałam kolor 11 z Loreal, bo tylko taki był tester i wydaje mi się strasznie jasny i różowy To samo mam z Loreal TM, kolor 1N wydaje mi się strasznie jasny, a znowu boje się, że 2N będzie za ciemny Może jakaś dobra dusza używa tych podkładów i będzie mogła coś doradzić odnośnie odcienia..
netkaa00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 13:31   #3368
aknelam
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aniuulka86 Pokaż wiadomość
Niestety, ale ja także nie jestem zadowolona z tego Rimmela. Rozprowadzony gąbeczką i przykryty pudrem sypkim matującym nie daje rady. Świecę się i podkład się ściera ehhh dam mu jutro ostatni raz szansę, a jak się nie sprawdzi to wyląduje u szwagra żony Więc cera mieszana z nim nie chce współpracować-bynajmniej moja
To chyba zależy od jakiś indywidualnych cech cery, bo ja też mam mieszaną, ale jestem z niego bardzo zadowolona. Po przypudrowaniu trzyma się , nie świeci i ze ścieraniem też nie mam problemu.
aknelam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 13:34   #3369
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Dawno kupowałaś? To była jakaś promocja/wyprzedaż?? On normalnie kosztował cos ok. 15zł..To mój ulubiony krem Yhhh rzeczywiście jasny nie jest jasny

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość

Fakt, najjaśniejszy to on nie jest, ja go używałam latem, naprawdę jak na krem bb bardzo lubiłam.
Tak już kawał czasu temu, pewnie był wyprzedawany bo wychodził z oferty. Właśnie na ciepłe miesiące sobie go zostawię, bo opalam się nawet ładnie

Cytat:
Napisane przez cosmetix Pokaż wiadomość
A jeśli już rozmawiamy o rodzajach podkładów, to ten AA jest typowo tłuszczowym typem. Mam bardzo suchą cerę, po 2 godzinach całkowicie się wchłania i znika z twarzy.
Krycie słabe i maleje z biegiem czasu. Ale za to absolutnie nie wysusza i ma chłodny jasny odcień. Krzywdy w każdym razie nie robi.
Jak pisałam, cudów nie należy się spodziewać, ale 4zł to jest cena adekwatna do tej jakości. Ja go brałam, żeby dobić do 20zł i żeby zadziałał mi kod na TicTac za 5zł, bo ciężko znaleźć produkt z kategorii podkłady do 8zł (po przecenie 4zł). Czyli teoretycznie mam go za free.
Zrobiłam sobie test i nałożyłam na jeden policzek Ingrid Silk&Lift (jest bardzo gęsty), na drugi True Match (stara wersja) . Ingrid wyglądał spoko i się nie odznaczał, a TM wszedł w pory osadził się na włoskach i wyglądał jak ciasteczko Mam tłusta cerę ale zauważyłam, że te gęstsze jak Lirene City Matt, w/w Ingrid, Bel BB Cream fajnie u mnie wyglądają, natomiast te lejące jak Loreal TM i Max Factor Facefinity okropnie. Te gęste to zapewne tłuszczowe tak? Czy to nie tak się poznaje?

Cytat:
Tylko że ze Sleek czy MUR są nieco droższe:
https://www.ladymakeup.pl/sklep/MAKE...ia-twarzy.html

Wibo na promocji około 10zł.
Ale w sumie masz rację, bo jak miałabym jeździć po wszystkich Rossmanach i sprawdzać czy jest dostępny, to wolałabym zamówić wspomniane przez Ciebie paletki w DDD.
Wibo po obniżce dokładnie 8,66 Ja chciałam ze względu na ten holograficzny róż, bo nie mam takiego w swoich zbiorach.
Make4Up jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 13:59   #3370
foksy
Raczkowanie

Czy wiecie może, w którym rossmannie w Warszawie jest catrice i essence?
Moze w złotych tarasach?

Z góry dziękuję za odpowiedź
foksy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 14:08   #3371
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
Napisane przez Make4Up Pokaż wiadomość
Zrobiłam sobie test i nałożyłam na jeden policzek Ingrid Silk&Lift (jest bardzo gęsty), na drugi True Match (stara wersja) . Ingrid wyglądał spoko i się nie odznaczał, a TM wszedł w pory osadził się na włoskach i wyglądał jak ciasteczko Mam tłusta cerę ale zauważyłam, że te gęstsze jak Lirene City Matt, w/w Ingrid, Bel BB Cream fajnie u mnie wyglądają, natomiast te lejące jak Loreal TM i Max Factor Facefinity okropnie. Te gęste to zapewne tłuszczowe tak? Czy to nie tak się poznaje?

Wibo po obniżce dokładnie 8,66 Ja chciałam ze względu na ten holograficzny róż, bo nie mam takiego w swoich zbiorach.
Beztłuszczowe to zawiesina barwnika w rozpuszczalniku alkohol-woda i zastygają na twarzy i są bardziej trwałe. Ale nie zawsze jest łatwo rozpoznać, bo czasem są takie pół na pół. Beztłuszczowym jest Estee Lauder, Double Wear, Pupa, Active Light, Clinique, Anti - Blemish, Vichy, Aera Teint z tańszych Rimmel, Match Perfection , Dr Irena Eris, Provoke, Matt Fluid, i o dziwo właśnie Bourjois 123 Perfect CC Cream.

No kusisz paletką Wibo z kodem TicTac wyszłaby 3,66zł. No to jeszcze sprawdzę po dostawie.

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2015-11-16 o 14:17
cosmetix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 14:24   #3372
florence244
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez foksy Pokaż wiadomość
Czy wiecie może, w którym rossmannie w Warszawie jest catrice i essence?
Moze w złotych tarasach?

Z góry dziękuję za odpowiedź
W warszawskich Rossmannach nie ma tych szaf
florence244 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 14:26   #3373
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Beztłuszczowe to zawiesina barwnika w rozpuszczalniku alkohol-woda i zastygają na twarzy i są bardziej trwałe. Ale nie zawsze jest łatwo rozpoznać, bo czasem są takie pół na pół. Beztłuszczowym jest Estee Lauder, Double Wear, Pupa, Active Light, Clinique, Anti - Blemish, Vichy, Aera Teint z tańszych Rimmel, Match Perfection , Dr Irena Eris, Provoke, Matt Fluid, Bourjois, 123 Perfect CC Cream.

No kusisz paletką Wibo z kodem TicTac wyszłaby 3,66zł. No to jeszcze sprawdzę po dostawie.
Dzięki za wskazówki

Nie mogłam się jej oprzeć :P Jeszcze jak zobaczyłam pierwsze zdjęcia i że to odpowiednik tego sławnego Orgasm'a Bronzer to taka delikatna mleczna czekoladka, róż i rozświetlacz mają dobrą pigmentację. Zaznaczam, że ma mocny zapach, taki pudrowy może trochę babciny Mnie tam nie przeszkadza bo lubię jak kosmetyk pachnie, po aplikacji nic nie czuć No i ciekawe od kiedy Wibo robi kosmetyki w Chinach (made in PRC)
Stary 2015-11-16, 14:27   #3374
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

U mnie sladu po tych paletkach nie ma ale za to dorwalam puder wibo fixing powder

Z moim A
Czekoladowe_Serce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 14:32   #3375
foksy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez florence244 Pokaż wiadomość
W warszawskich Rossmannach nie ma tych szaf
No szkoda dzięki!
foksy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 14:34   #3376
bigosowadama
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niegramatyczna Pokaż wiadomość
A to dziwne, bo on na moim kremie kojącym z Dermedic, który raczej pozostawia lekką warstewkę, nakładany gąbką zastyga na satynę, a przypudrowany Essence/Stay Matte/Manhattan sypki/Paese ryżowy trzyma mat przez co najmniej 6-8 godzin (również mam cerę mieszaną).

Ale moja skóra jest dziwna - każdy matujący podkład świeci się na niej od razu i złazi, albo ciastkuje, a każdy z wykończeniem satynowo-mokrym trzyma się cały dzień.

Co do tych paletek z Wibo - widziałam, ale szczerze powiedziawszy jakość ich jest gorsza niż tych ze Sleeka czy MUR, a tamte mają po kilka wersji kolorystycznych i są dostępne we wszystkich drogeriach w internetach

Któraś z was wypowie się na temat tego nowego Astora? Bo widziałam, że kolory ma bardzo przyjemne, ale ciekawi mnie, jak krycie i utrzymywanie się
Ja nie widziałam jej na oczy, a nawet to jakoś mnie nie ciągnie.

Wolę kupić oddzielnie róż i rozświetlacz niż całą paletę i używać tylko jednego z trzech.
Poza tym rzeczywiście Sleek czy MUR mają paletki w różnych odcieniach jasności/ciemności i można dostosować do koloru cery.

Za to widziałam dzisiaj pełno Wibo glamour shimmer i baked bronzer i tych 2 w 1 -okrągłe bronzer + róż.
Nic specjalnego.

Loreal TM -pustki, tak samo korektory.
bigosowadama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 15:12   #3377
karola200611
Raczkowanie

Może się ktoś wypowiedzieć na temat pudru astor perfect stay i rimmel lasting finish?

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Napisane przez niegramatyczna Pokaż wiadomość
Puder mam od kwietniowej promocji i teraz kupiłam drugie opakowanie w kolorze soft beige, bo porcelain jest dość różowy. Stosuję wyłącznie jako puder wykończeniowy, nie nakładam go samodzielnie. Jest bardzo aksamitny w dotyku, na twarzy pozostawia satynowe wykończenie (nie jest to typowy mat). Ładnie utrwala makijaż, nie powoduje ciastkowania, dodaje krycia. Na mojej mieszanej cerze z podkładem tej samej marki utrzymuje się do końca dnia, buzia zaczyna się świecić po ok. 6h. Bardzo przydatne opakowanie z niczego sobie gąbką i lusterkiem. Zakładam, że PS z Astora to dokładnie to samo, bo to jedna fabryka a linie Lasting Finish i Perfect Stay są do siebie bardzo podobne.

Dziękuję bardzo
karola200611 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 15:14   #3378
Synthesthesia
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°

Cytat:
Napisane przez loverek86 Pokaż wiadomość
Wlasnie pierwszy raz nalozylam Lasting Finish Rimmela, swiece sie juz jak nic takze ten podklad nie jest taki super i daje odczucie takiej gumowatości na twarzy jak dotykam palcami po aplikacji. Trzyma się ok ale to świecenie jest wkurzające.
znam sie troche na makijazu, nie jestem laikiem, podkład naniesiony flat topem, przypudrowany pudrem białym z essence (wszystko na ziaji matującej) i nie daje rade na tlustej lub mieszanej skorze.
Dobrze, że go nie kupiłam

Synthesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 15:43   #3379
myszola21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tishka Pokaż wiadomość
MUR nie polecam, kupialam jako zamiennik za sleeka i sie zawiodlam
za to sleek jest mega
a który konkretnie polecasz?
16.11.2015 KONSULTACJA S.Ł.
23.08.2016 KONSULTACJA G.N.J.

OXY
64->62->58.5->58.3->58.2->57.8->57.3->56.4->56.2->54.9->54.8

56,6->56,3->55,9->55,2

https://www.instagram.com/lukrecjaass/
myszola21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 16:04   #3380
maartini92
Zakorzenienie

Dziewczyny, potrzebuje podkład, który kolorem będzie zbliżony do Rimmel Wake me up nr 103 true ivory, ale nie będzie miał świecących drobinek jak ten, ktoś coś? straciłam już nadzieję, babki z r., sp itd.wciskają tylko to co drogie a zupełnie niepodobne... zmarnowałam już za dużo kasy
maartini92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 16:18   #3381
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
No i ciekawe od kiedy Wibo robi kosmetyki w Chinach (made in PRC)
Serio Jesteś pewna? Może tylko plastikowe opakowanie?
Stary 2015-11-16, 16:35   #3382
coai
Przyczajenie

Niestety nie mam u siebie w mieście ani Hebe ani Superpharm, dlatego liczyłam na Waszą pomoc
coai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 16:55   #3383
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Serio Jesteś pewna? Może tylko plastikowe opakowanie?
Tak jest napisane na paletce i na kartoniku kod kreskowy zaczyna się od 590...

Z Makeup Revolution mam paletkę Essential Mattes 2 i na niej napisane jest Designed and developed in London, Manufactured in the PRC i na innych rzeczach z MUR tak samo...
Stary 2015-11-16, 17:08   #3384
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
Napisane przez coai Pokaż wiadomość
Cześć, potrzebuję Waszej pomocy.

Chciałabym kupić podkład Bourjois healthy mix i problem polega na tym, że w żadnym Rossmanie nie mogę sprawdzić koloru, bo nie ma testerów. W związku z tym mam pytanie, czy ktoraś z Was używa Bourjois 123 perfect CC cream numer 33 (to moj idealny kolor) i wie jaki numer Healthy mix jest odpowiednikiem tego cc creamu? Uf
Tu masz swatche wszystkich HM Radiance Reveal

http://www.misslipgloss.nl/bourjois-...diance-reveal/
Bourjois CC cream 123 nr 33 Beige Rose = Healthy Mix Radiance 53

Ale jak będzie się zachowywał na Twojej skórze, tego Ci nikt nie powie.
Stary 2015-11-16, 17:09   #3385
tishka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszola21 Pokaż wiadomość
a który konkretnie polecasz?
mialam ten
http://www.cocolita.pl/cienie-do-pow...campaign-id=19
tishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 17:50   #3386
Anna19101986
Zadomowienie

Cytat:
Ten > https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-bb-cream.html
tak za piątaka to stwierdziłam, że wypróbuje mimo, że jasny podobno ciemny bardzo.

To może chodzić o te http://tylkopolskiekosmetyki.blogspo...le-lovely.html ale czy to gdziekolwiek jest na sklepie w Polsce to nie wiem...

Ja też tych pędzli nie widziałam
Anna19101986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 17:51   #3387
Silloe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czekoladowe_Serce Pokaż wiadomość
U mnie sladu po tych paletkach nie ma ale za to dorwalam puder wibo fixing powder
Ja też, ostatni był gdzieś z tyłu wepchnięty miedzy pearl coś tam
Silloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 17:59   #3388
Anna19101986
Zadomowienie

A ja dziś skusiłam się na podkład z Miss Sporty So Matte przetestowałam go i stwierdzam że ładnie matuje i to za grosze i justro polece i kupię jeszcze jeden na zapas
A czy wiecie czy w Ross jest szafa z Revlonu ?

Anna19101986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 18:03   #3389
eewelinaa92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anna19101986 Pokaż wiadomość
A ja dziś skusiłam się na podkład z Miss Sporty So Matte przetestowałam go i stwierdzam że ładnie matuje i to za grosze i justro polece i kupię jeszcze jeden na zapas
A czy wiecie czy w Ross jest szafa z Revlonu ?

W niektórych ;-)

-30kg

eewelinaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 18:07   #3390
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Silloe Pokaż wiadomość
Ja też, ostatni był gdzieś z tyłu wepchnięty miedzy pearl coś tam
U mnie w jednym rossku ich wcale nie bylo nawet ceny ile one kosztuja.

Z moim A
Czekoladowe_Serce jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości