Mamusie grudniowe 2015 cz. 9 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-16, 11:33   #2071
Ani_qa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
aniqa z obcinaniem paznokci to bym taka pewna nie byla. W niektorych szpitalach nie pozwalaja.

Ja tez dolacze do grona rozstepowcow. Mam dwa na podbrzuszu :/
Mama mówiła, żebym sobie wzięła nożyczki, więc widocznie u nas pozwalają. W każdym razie lepiej mieć, bo to dużo miejsca nie zajmuje.
Stary 2015-11-16, 11:38   #2072
Fionka_31
Zakorzenienie

Ja mam delikatne na udach :/

Siostra mnie nie pocieszyła bo mowila ze jej tez na samym końcu wylazly :/

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 11:38   #2073
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość

Mi niestety rozstępy zaatakowaly posladki i uda... i to nie we śnie
Mi się zrobiły rozstępy nawet pod kolanem na jednej nodze

Chyba brzuch mi się obniżył, chodze od wczoraj i go oglądam, zgage mam nadal, oddycha mi się tak samo, ale jakoś tak niżej się wydaje... czemu nie robiłam zdjęc porównawczych ?
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 11:39   #2074
_karmazynova_
Zadomowienie

Cytat:
A i pamiętajcie zapakować nożyczki/cążki, bo pewnie będziemy musiały obciąć pazurki naszym maluszkom

Ja też chyba wrzucę dziś resztę rzeczy do torby
O pierwsze słyszę z tymi cążkami.. U nas chyba tego nie ma.. Zapytam lekarza

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 11:41   #2075
czubasek20
Zakorzenienie

A mi sie wlasnie lepiej oddycha i kuzynka powiedziala ze jest nizej. Zreszta widze w lusterku ze faktycznie nie jest juz tak od piersi tylko nizej.

Wlaczylam muzyke i mlody mi sie rozruszal. Niezawodny sposob na babla

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 11:43   #2076
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Ja mam delikatne na udach :/

Siostra mnie nie pocieszyła bo mowila ze jej tez na samym końcu wylazly :/
Ja się boję żeby po porodzie nie był jeszcze jednego wielkiego trach na brzuchu, bo chyba sobie w łeb
O ile jestem w stanie znieść te na udach i pośladkach o tyle z tymi na brzuchu bądź piersiach bym się nie pogodziła
Stary 2015-11-16, 11:43   #2077
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Ja też popłynęłam a miałam kupić tylko świąteczne body...
O mamo... ale tego jest to same body z długim rekawem?
Cytat:
Allegro - 2 licytacje po 5,5. Jedna 56-62 a druga 68-74. W domu się ze mnie śmieją, czy ja na pewno jednego dziecka się spodziewam
No nie gadaj, czyli za wszystko zaplacilas 11 zl plus wysylka??
Cytat:
Ja kupię Bella Perfecta Night. Są cienkie i chłonne. Wolę te długie
Ja też mam te Bella night 2 opakowania i 1 zwykle Bella niebieskie.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-16, 11:51   #2078
kalusia87
Zakorzenienie

Ja mam rozstępy w górnej części ud. Nie chodzę w bardzo krótkich spodenkach więc jakoś to przeżyję. No i jeszcze pod biustem ale takie delikatne. Na brzuchu póki co nic ale czuję, że to się może zmienić

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
O mamo... ale tego jest to same body z długim rekawem?

No nie gadaj, czyli za wszystko zaplacilas 11 zl plus wysylka??

Ja też mam te Bella night 2 opakowania i 1 zwykle Bella niebieskie.

szaleństwo nie wiem jak tej kobitce opłacało się to wystawiać. Pewnie część z krótkim i część z długim, nawet nie wiem ile tego tam jest dokładnie, byle się w szafce zmieściło
Stary 2015-11-16, 11:53   #2079
_karmazynova_
Zadomowienie

Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty ja uciekam prasować i wieszać ciuszki wreszcie się zmotywowałam w końcu coraz bliżej Święta

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 11:53   #2080
kalusia87
Zakorzenienie

Słodkie mamusie, jak u was z nocnymi posiłkami? Ja mam w zaleceniach o 22-23 ale w praktyce rzadko mi się udaje do tego zastosować
Stary 2015-11-16, 11:54   #2081
czubasek20
Zakorzenienie

Sluchaliscie tej piosenki coraz blizej swieta w wykonaniu Margaret. Poryczalam sie.... normalnie hormony glupieja.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-16, 11:57   #2082
kaszuszka
Raczkowanie

Hejka u mnie dzisiaj spiaco strasznie. Nie wysypiam sie w nocy, mam srednio dwie pobudki. Jedna o 2 druga o 4. To juz chyba rytual. A na dodatek dzisiaj mialam dwa mega skurcze i przy tym mega nacisk na tylek. To bylo straszne. Jak tak ma bolec albo jeszcze gorzej to ja nie rodze. Nie dam rady :'(
A zostalo 14 dni

Cytat:
Napisane przez arisah Pokaż wiadomość
u mnie jeszcze 39 dni więc nie jesteś sama tak daleko

raaany ostatnio wiecznie mam zgagę... idę spać zgaga,wstaję zgaga no masakra

ja mam tak samo ze zgaga, nawet tabletki nie pomagaja.

Cytat:
A u mnie dziś znowu cuda wyszły na wadze i myślę, że to znów woda czy coś, bo w piątek tygodniowy przyrost wagi wynosił 20dag, a dziś po sobocie i niedzieli jeszcze dodatkowo 1kg w sobotę mało co jadłam, wczoraj na wieczór jedynie zjadłam dwie bułki...
Ja tez mam wrazenie, ze tyje z powietrza. Ale i strasznie mam opuchniete rece nie widac kostek na dloniach. :-/

U mnie rozstepy wyszly nad biodrami. Myslicie,ze juz mozna czyms smarowac na blizny? Czy lepiej poczekac?

30/40
kaszuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 12:05   #2083
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam rozstępy w górnej części ud. Nie chodzę w bardzo krótkich spodenkach więc jakoś to przeżyję. No i jeszcze pod biustem ale takie delikatne. Na brzuchu póki co nic ale czuję, że to się może zmienić

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

szaleństwo nie wiem jak tej kobitce opłacało się to wystawiać. Pewnie część z krótkim i część z długim, nawet nie wiem ile tego tam jest dokładnie, byle się w szafce zmieściło
Ale jak Ty to wpisałaś na allegro?? Bo aż z ciekawości weszłam i ja i ja żadnych takich tani aukcji, żeby tyle ubranek było nie widziałam
Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty ja uciekam prasować i wieszać ciuszki wreszcie się zmotywowałam w końcu coraz bliżej Święta
Pjona! Ja też od końca tamtego tygodnia to robię, właśnie skończyłam prasowac i wkładać do komody i lecę z następnym praniem
Zauważyłam, że nie wszystko mi się zmiesci, więc takie rzeczy na 9-12 miesięcy zachowań gdzie indziej potem będę wymieniać
Cytat:
Sluchaliscie tej piosenki coraz blizej swieta w wykonaniu Margaret. Poryczalam sie.... normalnie hormony glupieja.
Nie, aż zobaczę

Ale wcziraj byłam w empiku i już też puszczali świąteczne piosenki, tylko mi smutno bardziej było, bo sama bez Tz byłam ;(

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Czubasek śliczna ta piosenka aż wyśle Tz, żeby w pracy sobie posluchal ale już chce swoją Kruszynke,mieć przy sobie w takim świątecznym klimacie

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-11-16 o 12:04
Stary 2015-11-16, 12:06   #2084
ogolnie
Zakorzenienie

Powodzenia na wizytach

Mnie świąteczne piosenki na razie denerwują bo jest za wcześnie jak dla mnie, ale bombki już robie tyle że to dużo czasu zajmuje a jeszcze trzeba pierniki upiec niedługo i zabrać się za urządzanie w końcu.

Dziękuję za odpowiedzi odnośnie torby Widzę teraz jak sporo rzeczy jeszcze mi brakuje.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 12:14   #2085
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie sobie włączyłam, żeby posłuchać.
Świetne wykonanie jak dla mnie Bardzo czuć święta jak się jej słucha

Cytat:
Napisane przez kaszuszka Pokaż wiadomość
U mnie rozstepy wyszly nad biodrami. Myslicie,ze juz mozna czyms smarowac na blizny? Czy lepiej poczekac?
Nie mam pojęcia... W sumie ja na to nie wpadłam Chyba najlepiej gina zapytać

Cytat:

Czubasek śliczna ta piosenka aż wyśle Tz, żeby w pracy sobie posluchal ale już chce swoją Kruszynke,mieć przy sobie w takim świątecznym klimacie
Ja też
Coś czuję, że ten ostatni miesiąc będzie najdłuższym ze wszystkich

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-16, 12:14   #2086
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jak Ty to wpisałaś na allegro?? Bo aż z ciekawości weszłam i ja i ja żadnych takich tani aukcji, żeby tyle ubranek było nie widziałam
Bo aukcja była zatytułowana po prostu "body 56-62", w sumie to przypadkiem ją znalazłam bo szukałam czapeczki. To jest ten użytkownik: http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=18001618 Ma większość rzeczy po 1-2 zł i większości nikt nie licytuje

Edytowane przez kalusia87
Czas edycji: 2015-11-16 o 12:18
kalusia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 12:18   #2087
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
Ja się boję żeby po porodzie nie był jeszcze jednego wielkiego trach na brzuchu, bo chyba sobie w łeb
O ile jestem w stanie znieść te na udach i pośladkach o tyle z tymi na brzuchu bądź piersiach bym się nie pogodziła
Moja mam rozstępów dostawała dopiero po terminie, rodziła mnie i brata w 42 tygodniu, a drugiego brata w 39 i nie wyszedł jej ani jeden, mimo że tyła blisko 30kg
Ja mam rozstępy od 7 mies, brzuch cały, uda, biodra, pojedyncze sztuki na cyckach no i teraz te pod kolanem
Zazdroszcze wam strasznie, ze nie macie rozstępów albo macie ich mało

Cytat:
Napisane przez kaszuszka Pokaż wiadomość

Ja tez mam wrazenie, ze tyje z powietrza. Ale i strasznie mam opuchniete rece nie widac kostek na dloniach. :-/

U mnie opuchlizna też straszna, okropnie puchną mi nogi, skarpetek nie mogę nosić żadnych bo wszystko mi uciska kostki

Najlepszy na blizny jest Cepan, tylko śmierdzący strasznie, ale doczytałam na ulotce że nie powinno sie stosowac w ciązy i w trakcie karmienia, musze dopytać gina przy najbliższej wizycie jak to z tym jest.

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

U mnie na świąteczne piosenki jeszcze za wcześnie, zaczynam sezon od grudnia, wtedy słucham ich w kółko

Zajęłam się ostatnio kupowaniem prezentów - mam już połowę
A torba leży nie spakowana, nawet nie uprana, poza koszulami nie mam nawet co tam włożyć
Stary 2015-11-16, 12:18   #2088
ogolnie
Zakorzenienie

Dorosea ja nie stosowałam w 1 trymestrze Cepanu, w II już tak. Ale tylko kilkanaście dni bo nie mogłam wytrzymac smrodu Obecnie przebarwienia na gębie zwalczam glinkami i mydłem dziegciowym

I spoko, ja też nie mam jeszcze do torby prawei nic a juz myslałam ze skonczyłam zakupy a tu sie okazuje ze zapomniałam o sobie całkiem
Stary 2015-11-16, 12:20   #2089
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
Moja mam rozstępów dostawała dopiero po terminie, rodziła mnie i brata w 42 tygodniu, a drugiego brata w 39 i nie wyszedł jej ani jeden, mimo że tyła blisko 30kg
Ja mam rozstępy od 7 mies, brzuch cały, uda, biodra, pojedyncze sztuki na cyckach no i teraz te pod kolanem
Ja na udach wysoko już wcześniej miałam i na pośladkach też więc po prostu będzie ich więcej...
Nie chcę tylko żeby to ustrojstwo zaatakowało części ciała które wyglądają dobrze...

Mnie dziś złapał taki skurcz w prawej pachwinie, że zastanawiałam się poważnie czy wsiadać w ogóle za kierownicę...
Odczekałam chwilę i pojechałam. Taki tępy ból już dość długo mi towarzyszy i zastanawiam się czy to Mała uciska czy co...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-16, 12:23   #2090
ogolnie
Zakorzenienie

karmazynowa co to jest karta nfz??

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:

Mnie dziś złapał taki skurcz w prawej pachwinie, że zastanawiałam się poważnie czy wsiadać w ogóle za kierownicę...
Odczekałam chwilę i pojechałam. Taki tępy ból już dość długo mi towarzyszy i zastanawiam się czy to Mała uciska czy co...
Ja tak mam od półtora miesiąca Jak wstaję po nocy albo po dłuższym siedzeniu to idę jak kaczka.
Stary 2015-11-16, 12:26   #2091
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie sobie włączyłam, żeby posłuchać.
Świetne wykonanie jak dla mnie Bardzo czuć święta jak się jej słucha

Nie mam pojęcia... W sumie ja na to nie wpadłam Chyba najlepiej gina zapytać

Ja też rosi:
Coś czuję, że ten ostatni miesiąc będzie najdłuższym ze wszystkich
Mi się właśnie też bardzo podoba, ogólnie montaż tej piosenki też jest fajny, taki nastrojowy

Niby ja to się boję, żeby tylko do tego grudnia wytrzymać, ale potem będzie tak, że doczekać się nie będę mogła
Cytat:
Bo aukcja była zatytułowana po prostu "body 56-62", w sumie to przypadkiem ją znalazłam bo szukałam czapeczki. To jest ten użytkownik: http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=18001618 Ma większość rzeczy po 1-2 zł i większości nikt nie licytuje
Dziwna sprawa masz szczęście

Cytat:

U mnie opuchlizna też straszna, okropnie puchną mi nogi, skarpetek nie mogę nosić żadnych bo wszystko mi uciska kostki

Najlepszy na blizny jest Cepan, tylko śmierdzący strasznie, ale doczytałam na ulotce że nie powinno sie stosowac w ciązy i w trakcie karmienia, musze dopytać gina przy najbliższej wizycie jak to z tym jest.

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

U mnie na świąteczne piosenki jeszcze za wcześnie, zaczynam sezon od grudnia, wtedy słucham ich w kółko

Zajęłam się ostatnio kupowaniem prezentów - mam już połowę
A torba leży nie spakowana, nawet nie uprana, poza koszulami nie mam nawet co tam włożyć
Dorosea ja w swojej torbie mam dokładnie to samo, tylko koszule do szpitala ;P i w sumie nie wiem co dalej pakować, bo zapomniałam zapytać w szpitalu co muszę mieć ze soba, bo tam dużo rzeczy dają, gorzej jak nie naszykuje a będę musiała do swojego szpitala iść, wtedy się okaże, ze prawie nic nie mam, ale tfu tfu tfu nie wybieram się tam...

Stary 2015-11-16, 12:31   #2092
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:

Mi juz taka wrażliwość cale szczęście przechodzi ale jak dzis sluchalam al bano to na sempre sempre i ci Sara gardło sie ściskało

W ogóle chyba hormony mi sie zmieniają bo juz nie mam takich pięknych paznokci, włosy znowu sie szybciej przetluszczaja...

Albo nie wiem moze pijawka moje witaminy tak pozera

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Mi się zrobiły rozstępy nawet pod kolanem na jednej nodze

Chyba brzuch mi się obniżył, chodze od wczoraj i go oglądam, zgage mam nadal, oddycha mi się tak samo, ale jakoś tak niżej się wydaje... czemu nie robiłam zdjęc porównawczych ?

Mi sie nie obnizyl jeszcze ale zmusił mój kręgosłup do lordozy, jakie to jest denerwujace

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 12:34   #2093
ogolnie
Zakorzenienie

Odnośnie rzeczy do szpitala to dorzuciłabym jeszcze kilka patyczków do uszu, kilka płatków kosmetycznych i krem do rąk.

Mam nadzieję, że koszula z bonprixu zdąży dotrzeć

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-16, 12:36   #2094
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Ja tak mam od półtora miesiąca Jak wstaję po nocy albo po dłuższym siedzeniu to idę jak kaczka.
Czyli to pewnie normalne. W sensie, że może jakiś ucisk po prostu

Cytat:
Niby ja to się boję, żeby tylko do tego grudnia wytrzymać, ale potem będzie tak, że doczekać się nie będę mogła
U mnie za 1,5 tygodnia będzie ciąża donoszona więc pewnie wtedy się zacznę niecierpliwić
Stary 2015-11-16, 12:36   #2095
ogolnie
Zakorzenienie

Czubasek mi tez hormony głupieją. Położna dzis na wizycie pytała jak sie czuje to sie pobeczałam sama nie wiem czemu, w karte wpisała "rozchwianie emocjonalne - normalny objaw"
Stary 2015-11-16, 12:39   #2096
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
czubasek mi tez hormony głupieją. Położna dzis na wizycie pytała jak sie czuje to sie pobeczałam sama nie wiem czemu, w karte wpisała "rozchwianie emocjonalne - normalny objaw" :d
:d:d
Stary 2015-11-16, 12:44   #2097
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
Dorosea ja nie stosowałam w 1 trymestrze Cepanu, w II już tak. Ale tylko kilkanaście dni bo nie mogłam wytrzymac smrodu Obecnie przebarwienia na gębie zwalczam glinkami i mydłem dziegciowym

I spoko, ja też nie mam jeszcze do torby prawei nic a juz myslałam ze skonczyłam zakupy a tu sie okazuje ze zapomniałam o sobie całkiem

Mi śmierdzi teraz wszystko, obawiam się właśnie, że cepanu nie zniosę

Ja dla siebie mam dwie koszule i wkładki do stanika i tyle

Cytat:

kaczkowaty chód też mnie już dopadł

Cytat:

Dorosea ja w swojej torbie mam dokładnie to samo, tylko koszule do szpitala ;P i w sumie nie wiem co dalej pakować, bo zapomniałam zapytać w szpitalu co muszę mieć ze soba, bo tam dużo rzeczy dają, gorzej jak nie naszykuje a będę musiała do swojego szpitala iść, wtedy się okaże, ze prawie nic nie mam, ale tfu tfu tfu nie wybieram się tam...
Ja też się nie dopytałam co mam mieć, bo dla dziecia to wszystko zapewnia klinika.
Wizytę mam 27.11 moze do tego czasu nie urodzę
Też zupełnie nie jestem gotowa na rodzenie w szpitalu, mam nadzieje że nic się nie zmieni i będę mogła rodzić w klinice

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość

Mi sie nie obnizyl jeszcze ale zmusił mój kręgosłup do lordozy, jakie to jest denerwujace
Mój kręgosłup tez już w strasznym stanie

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Czubasek mi tez hormony głupieją. Położna dzis na wizycie pytała jak sie czuje to sie pobeczałam sama nie wiem czemu, w karte wpisała "rozchwianie emocjonalne - normalny objaw"

Stary 2015-11-16, 12:50   #2098
ogolnie
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy któras z was uzytkuje smartfon LG Leon albo LG Spirit?
Stary 2015-11-16, 12:53   #2099
sylwoha
Zakorzenienie

Kalusia ja jem cos, kanapke i warzywo

Dorosea ja tez mam tygrysi brzuch ale spodziewalam sie
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 12:57   #2100
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, czy któras z was uzytkuje smartfon LG Leon albo LG Spirit?
Ja mam L90, to taki Spirit tylko ekran 4,8

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Kalusia ja jem cos, kanapke i warzywo

Dorosea ja tez mam tygrysi brzuch ale spodziewalam sie
A o której godzinie? Chcę żeby jutro rano mi wyszedł w labo ładny cukier bo czuję, że w innym wypadku ginka mnie położy na oddział

Edytowane przez kalusia87
Czas edycji: 2015-11-16 o 13:00
kalusia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości