|
|
#2161 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Cytat:
Nigdy gin mi nic na ten temat nie mówił, ale moim zdaniem jak się jest wygoloną, to nawet łatwiej zachować higienę.Jutro idę na podbój Rossmana. Jakieś propozycje co jest warte uwagi podczas tej promocji? |
|
|
|
|
#2162 |
|
Winter is coming
|
mi też nigdy nic gin nie mówiła. Bożenę mam zawsze gładką na wizytę
![]() ehh gosiaczek ja mam zupełnie na odwrót, używam sporo smarowideł, olejów, kremów itd., od dawna. Czy to coś daje - nie wiem, łudzę się, że tak
|
#2163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też zawsze jako przeczkolak idę do gin zresztą u mnie to rytuał cotygodniowy golenie się od stóp hahaha zarośnięta okropnie jestem... Zreszta uważam tak jak Ty że lepiej utrzymać higienę. Jeśli chodzi o kremy uwielbiam balsam do ciała NIVEA Q10 rewelka dla mnie ale teraz nie można w ciąży używać mam OILLAN mama multiaktywny balsam przeciw rozstępom i jestem zadowolona a do twarzy używam od dłuższego czasu kremu ARKANA obecnie Hyprospheric Intensive Creme kobiety w ciąży go mogą mam buzie jak dupcia niemowlęcia Polecam ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- dodam że kupuje go u kosmetyczki 150 ml okolo 110 zł więc cena naprawdę fajna... po ciązy wróce do wcześniejszej wersji miał więcej kwasu hialuronowego i innych witaminek..
|
|
|
#2164 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a w ogole jakos do kobiety ginekologa bym nie chciała chodzic ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2165 | |
|
Zadomowienie
|
To graco petite? Mi sie ono bardzo podoba ale podobno starcza tylko na 9 miesiecy, wiec zrezygnowalam.
Cytat:
Ja mame wyslalam w sobote zeby mi kupila i mam golenie ![]() Ja sie gole co dwa dni minimum, ale mi tu na wizytach nikt w gacie nie zaglada Ale sama dla siebie, nie moglabym inaczej, bo bym sie czula zapuszczona ![]() wyprawka My sie staramy zrobic po kosztach w sumie. Mysle ze w 2500 zl spokojnie sie zamkniemy, moze nawet mniej? Ale nie robimy zadnych remontow itp, a ciuszkow pewnie sporo dostaniemy.
Ślub 16.08.2014 ![]() Pawełek 05.04.2016 ![]() Dawidek 31.10.2018 Edytowane przez justyna_fli Czas edycji: 2015-11-16 o 14:18 |
|
|
|
|
#2166 |
|
Rozeznanie
|
No i pikawa mi siądzie... dzisiaj gin do mnie dzwoni, że mnie dzisiaj zaprasza bo jutro nie da rady mnie przyjąć... dzisiaj na 18 mam się u niego stawić
|
#2167 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo maja piękne dywany tam gdyby nie to ze mam juz ładny tkany dywan w sypialni to na pewno bym kupiła. Ja o włosy mega dbam swojego czasu miałam z 50 specyfików do włosów Ogólnie jestem kolekcjoner zakupoholik lubię miec wszystkiego dużo Zazdroszczę depilacji bikini ja po 2 tyg miałabym tam dżungle. A teraz w ciazy w ogóle włosów wszędzie więcej. Damn!
|
|
#2168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj testowałam i jestem zadowolona. |
|
|
|
|
#2169 |
|
Zadomowienie
|
Gosiaczek071 ja leżę juz od września wiec perspektywa kolejnych miesięcy w łóżku mnie przeraża. Tyle tylko że wcześniej od czasu do czasu coś robilam a teraz zamierzam być księżniczka i nie robić nic bo diecie ważniejsze a do szpitala nie chce wrócić. ..
Tak liczyć ze i ja chyba siada i zrobię w końcu listę z cennikiem hehe. Ale to jutro. Az się boje :-P Groszekpat na telefonie nie widzę ale zerkne wieczorem na łóżeczko. WIZYTA ja zawsze się gole. Głupio mi gdy coś tam jest.
|
#2170 | ||
|
Mama Land
|
Cytat:
Cytat:
Mój podczas naszej nieobecności znosi nam do łóżka i na mój fotel swoje sznurki jest z nich taki dumny! Jak nas nie ma to je tacha po domu i chyba tak wypełnia tęsknotę raz się cofnęłam ze sklepu, bo zapomniałam portfela, a on stoi jak taka sierota w drodze na fotel z sznurem w japie Beth: Lepiej odpoczywać w domu, niż mieliby Cię ciągnąć po szpitalach, więc zakaz przemęczania się! U mnie też stosują praktykę, ze L4 do następnej wizyty, co jest bardzo wygodne. Groszekpat: piękne!Czas na obiad, więc nadrobię później
|
||
|
|
|
#2171 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja
![]() w końcu udało mi się nadgonić czytanie,chociaż troszkę tego było. Jak na razie udało mi się uniknąć dotykania brzusia przez innych i całe szczęście bo nie lubię.Pamiętam jak byłam z córką w ciąży i podpity pan próbował na ulicy dotknąć mojego brzucha na szczęście(myślałam że go tam znokautuje) U mnie rozmiar biustu skoczył z miseczki B na C i tak już zostanie zapewne jak w pierwszej ciąży. Zdjęcie kotka śliczne,sama mam w domu kocurka,pieska i prosiaka Gdyby nie córcia to zapewne w domku byłby tylko piesek a tak całe zoo domowe należy do niej![]() Wyprawka w dalszym ciągu stoi u nas w miejscu chyba jeszcze troszkę się boje coś kupować,a może dlatego że nie znam płci brzuszkowego. |
|
|
|
#2172 |
|
Zadomowienie
|
A i coś o czym ja nie wiedziałam a może któraś tez żyje w nieświadomości. To nie wolno głaskać brzuszka! ! Bo to wywołuje skurcze i stawianie się macicy. Tak mi powiedzieli w szpitalu. Wiec jak dzieci kopia to lepiej tylko rękę przyłożyć niż się macac po brzuszku. Dla mnie to był szok :-P
|
#2173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem o tym tyle ze musiałabyś go niezłe masować by takie skurcze wywołać zwykle głaskanie raz na jakiś czas na pewno nie zaszkodzi i to w tych tyg w ktorych jesteśmy
|
|
#2174 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), a teraz są długie, grube, twarde i mają piękne, białe końcówki ![]() Wiesz co, miałam dwa koty (jeden po drugim... jak nam zaginęła kotka to po dwóch tygodniach tata ją "odnalazł" i przyprowadził do domu. szkoda tylko, że okazała się być kocurem Ale że zareagował na wołanie i poszedł grzecznie do domu, to ojciec stwierdził, że to nasza Czarnula, kto by tam patrzył pod ogon ). Po kotach rodzice dali się namówić na psa, który jest z nami już 13 lat, ale mi tak strasznie tęskno do kociaka, że strach. Kocham tego mojego psiaka, ale co kot to kot. No i nie chcę mieć domu bez zwierzaka, a TŻ nie chce mieć psa w mieszkaniu, bo się będzie męczył. No moja Wena nie narzeka, ale K. ma swoje poglądy i już. A dwa wzięte na raz będą sobie fajnie rosły i wariowały ze sobą. Ale na tydzień to ja bym zwierzaków jednak samych nie zostawiała, maks to jeden dzień, jak wyjeżdżaliśmy gdzieś na dłużej to zawsze była organizowana opieka. Cytat:
Ale mam tak, że mam dwóch autorów, których zawsze kupuję papierowych no i oprócz tego jak bywam w okolicach księgarni i wejdę tylko rzucić okiem to też nie wyjdę bez książki.Ja mam najprostszy model, firmy Prestigio, bez wifi, bez koloru, bez dotykowego ekranu. Tylko zależało mi na e-papierze. Dodatkowo ma możliwość wyświetlania zdjęć i puszczania muzyki, ale tego w ogóle nie wykorzystuję I dostałam od rodziny na urodziny 2-3 lata temu. Po drodze zdarzało się czytanie na plaży, w śniegu, w deszczu, raz się zalał jogurtem, kilka razy spadł z szafki... I póki co żyje, więc mam nadzieję, że długo jeszcze posłuży. Przynajmniej nie muszę wozić ze sobą w podróż kilogramów makulatury ![]() Kiedyś wychodziłam z pracy i u nas trzeba się okazać ochronie. Miałam wypchaną torbę, to gość kulturalnie poprosił o wyjęcie kilku rzeczy, tak pro forma. Jak wyjęłam 3 książki i dołożyłam gazetę to odpuścił i potem tylko się uśmiechał i wypuszczał bez zaglądania ![]() Cytat:
Moja siostra ma alergię na koty i psy, a kotka namiętnie z nią spała na jednej poduszce. I NIC! Nie wiem, jak ona to robiła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Uwielbiam koty. Nawet takie "wredne" zachowania są cudowne Zazdraszczam... My nawet w podróż poślubną pakowaliśmy się o 22 po zakupach, a wyjazd był o 5 rano. Urąbać rękę...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|||||
|
|
|
#2175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wg mojego gina w ten sposob pozbywamy sie pierwszej "zapory" dla bakteri. Pal licho jak nie macie problemow z zapaleniami, ja mam i wzielam sobie do serca jego rady. Od 1,5 roku cisza ze swedzeniem itp. A wiecznie konczylo sie na lekach no i gole wiadomo na zero pachwiny itp, a reszte zostawiam na doslownie 1-2 mm trymerem meza Juz sie przyzwyczailam ale nie powiem, wolalam gladko...maz mowi ze mu to roznicy nie robi o ile moze korzystac![]()
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
Linaewen
Taaa, cudne :P Między 4 a 5 rano zaczynał swoje skrobania w szafki ![]() To zdecydowanie ostatni kot jaki będzie z nami mieszkał ![]() Moja sesja brzuszkowa ma kosztować 250-300zł. Zrobimy ją chyba pod koniec stycznia, bo nie chcę mieć ogromnego brzuchola. Chyba wtedy będzie ok
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
mi kiedys jakas nawalona małolata (chyba, no w kazdym razie mlodsa ode mnie a mialam wtedy całe 25 lat :P) probowała macać brzuch w kibelku na kręgielni
tez myslaalm, ze ją zjem! ha co do tych golonych piczek... wy tak na lyso? znaczy wszedzie? tam przy no wiecie... rowku...tez? i czym-depilator (ała...) czy maszynka? Sorry za takie pytanie :P no i juz mialam 3 razy pisac odnosnie KOTÓW> my mamy kota w domu. Ale ze mąż ma uczulenie, to byl warunek, ze kot nie spi w salonie, nie lazi nam po pokojach. Odkad mial skonczyl pol roku na noc jest wyauotowny na dwór. NIe wiem co teraz zimą bedzie. Gnerelanie tak go wychowalismy, ze jest grzeczny. Przychodzi zawsze rano o mniej wiecej tej samej godzinie. Widocznie spi gdzies pod tarasem, bo wie kiedy wstajemy. W domu dostaje jedzneie i idzie spac do swojego domku (pod schodami na korytarzu ma taki pietrowy domek) spi do poludnia, dostaje suche i albo idzie na dwor, albo bawi sie z Hirem (naszym psem) i idzie na dwor. Wraca ok 17 na kolacje, dotaje mokre i idie spac. Ok 21-22 idzie na dwor i wraca rano. Tak jest CODZIENNIE. nie ma łazenia po pokojach, bo staramy sie zamukac. Do naszej sypilani nie ma prawa wejsc. jak był mlodszy to osikiwał nam notorycznie drzwi do sypialni. Raz mi narobil do kwiatka. A teraz mam spokoj. Nie pozwalamy mu klasc sie na kanapie i na krzeslach, ma swoj domek i klatkę Hira, mogą się bawić na podlodze. Wiec to co piszczescie o wasych kotach łobuzach to jakas abstrakcja dla mnie :P no ale ja musialam go tak wychowac, by w ogole mogl z nami mieszkac... maly sie usadowil gdzies w okolicy zebra bo ciezko mi sie siedzi
Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2015-11-16 o 15:55 |
|
|
|
#2178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez tak słyszałam ze owłosienie w tym miejscu nie znajduje sie tam bez przyczyny tylko ma chronić nigdy sie w to nie zagłębiłam. Mój tz lubi golaska a ja najchętniej usunęłabym laserem bo udręka jest to golić
|
|
#2179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie lubię TAM żadnych włosów i już. Od 13 roku życia tak robię :P Depilatorem traktuję pachy, ale psitki bym nie dała rady hahahaMy mamy jeszcze starego dachowca podwórkowego i podobnie jak piszesz praktycznie cały czas przebywa na dworze. Na zimę ma jednak piwnicę, gdzie śpi na ciepłym piecu czy gdzie mu się tam podoba. Ale ten też dobry agent. Musieliśmy wymienić klamkę od drzwi na gałkę, bo sam nauczył się je otwierać, kiedy nie były zamknięte na klucz
|
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
Macie tego złośliwca :p
|
#2181 |
|
Zadomowienie
|
Kropcia to w szpitalu mi ciągle mówili że nie wolno w ogóle. Nawet na tym etapie i jak tylko widzieli ze dotykam brzuch to mi uwagę zwracali....
Co do golenia to ja też na zero całkiem i zwykła maszynka. Depilator bym sobie tego tam nie zrobiła :-P
Edytowane przez beth007 Czas edycji: 2015-11-16 o 16:12 |
|
|
|
#2182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
a to jest pers? Piękny, ale troche wredny ryjek ma :P
moj maż nie lubi golasa. mowi ze mu to sie zle kojarzy. wiec musi byc paseczek :P |
|
|
|
#2184 |
|
Zadomowienie
|
Ale mam czytania
---spanie--- jakąś trudną noc dziś miałam, budziłam się kilka razy i nie mogłam znaleźć wygodnej pozycji, no i do tego wstawanie na siku nie ma co po wypłacie kupuję cebuszkę ---kosmetyki, Rossmann---- Jestem kosmetyko maniaczką i fanką naturalnej pielęgnacji. Uwielbiam wyszukiwać niezbyt popularne kosmetyki z dobrymi składami. Obecnie moim hitem jest seria brzozowa Sylveco. Świetnie nawilża, nie powoduje wysypu i do tego ma niezły skład. Pod oczy używam fitomedu (mój krem nr 10). Jeżeli chodzi o nawilżanie ciała to króluje u mnie oliwka z Ross, (może dokupię jeszcze olej ze słodkich migdałów) i kończę jakiś balsam hipp, ale szału nie robi. Kiedyś byłam straszną włosomaniaczką, teraz trochę mi przeszło i ograniczyłam ilość kosmetyków. Na włosy nie mogę narzekać, bo ciągle bardzo o nie dbam. Najczęściej używam szamponu Alterra i jakichś rosyjskich wynalazków. Do tego raz na tydzień olej kokosowy albo oliwka z Rossmana. Na co dzień odżywka garniera żółta. Z promocji w Ross polecam puder Eveline Celebrities Beauty (używam go obecnie bez podkąłdu, tylko na krem i jest ok) podkład Rimmel lasting finish i rozświetlacz wibo. ---biustonosze--- Ja akurat mam mały biust i do tego bardzo mały obwód pod (65). W ciąży piersi trochę się powiększyły i musiałam zaopatrzyć się w nowy stanik. Polecam wyprzedaż w Marksie, mają dość rozbudowaną rozmiarówkę i bardzo dobrą jakościowo bieliznę. Ostatnio upolowałam przeceniony stanik za 15 zł. ![]() ---ruchy, wizyta--- dziś wieczorem mam wizyte u gina, pewnie zrobi mi już usg połówkowe, w końcu to już połowa 19 tygodnia Niby coś czuję w dole brzucha, ale nie jestem pewna czy to ruchy czy stawiająca się macica. Mam nadzieję, że to młody jakoś pleckami się układa i stąd ten twardszy brzuszek. Za każdym razem jak tylko coś poczuję wołam męża żeby dotknął i potwierdził :P ---dotykanie brzucha--- nienawidzę jak ktoś obcy mnie dotyka, u mnie nie widać jeszcze dobrze brzuszka, ale będę obcych bić po łapach :P, bo strasznie mnie to wkurza ---wyprawka--- boję się liczyć ile wszystko wyniesie za tydzien moze pojedziemy obejrzeć wózki kurde, napaliłam się na bebetto torrino, ale podobno spacerówka słaba, a nie chciałabym kupować dwóch wózków Trudna decyzja... Cloche ale masz cudny, okrąglutki brzuszek Beth świetnie, ze już wyszłaś, leżenie w domu jednak jest dużo przyjemniejsze Nadrobisz książkowe i serialowe zaległości
|
|
|
|
#2185 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie w 21 tygodniu - połówkowe mam w sobote
co do włosów w tych miejscach to tez slyszalam ze podobno chronia przed infekcjami, ale ja zawsze do zera, tak lubi mój mąż i ja sama z reszta też, na wizyte koniecznie wygolona. A jesli chodzi o wlosy na głowie to ja po kazdym myciu nakladam odzywke i splukuje, nie wypadaja Szafa komandor stanela w pokoiku niemowlecym, juz mały zajal 3 szuflady ze swoim ciucholandem od wczoraj walcze z segregacja ciuchow, nie idzie mi to ogarnianie;/
|
#2186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem złośliwie zamiast w kuwecie to nasrał do swojego kontenerka przewozowego. Pozdrawiam z kolejki do ginka :p
|
|
#2187 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A wiesz ze jak ja trafilam do szpiala w 12 tygodniu to tez mowili ze mam nie glaskach, pukac itp..jedynie moge klasc reke na chwile bo jak jest ciaza zagrozona to chyba w ten sposob dziala, zeby nie pobudzac macicy ![]() Wozki bylam dzis z mezem ogladac, i byl moj quinny, jedynie gondola. Zwrotne to cholerstwo i ladne...no i nie wazy jakos tak mega jak te wszystkie karoce dookola. W wielkosci zewnetrznej jest wieeelka roznica takze ja juz wiem na 100% co chce, teraz jedynie obczaic ktora spacerowke brac...ale chyba buzz xtra, bo moodd jakos tak dziwnie...
|
|
#2188 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Lucy111 ja kiedyś należałam do wizazowych wlosomaniaczek kreconowlosych
dużo sie udzielałam swojego czasu i tez lubię tanie odzywki z prostym składem anwen wtedy tez sie udzielała to było jakieś 5 lat temu i od tamtego czasu prowadzi bloga czytasz??Beth czyli z tego co mówisz oliwka tez nie powinno sie i kremami brzucha smarować bo to głaskanie. Robię to co najmniej raz dziennie i robić będę na pewno pozatym brzucha nie głaskam No ale u mnie wszystko przebiega prawidłowo póki co
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2015-11-16 o 16:57 |
|
|
|
#2189 |
|
Zadomowienie
|
No wiesz ja w ogóle jestem zaskoczona tym co mówili i jak bardzo pilnowali. Nie wiem ile w tym prawdy. .. zresztą co lekarz to inna opinia.
Leżała ze mną dziewczyna w 32 tygodniu i jeden lekarz kazał jej spać jedynie na plecach by dziecko miało więcej miejsca a drugi zabrania na plecach bo krew nie dociera... Takze ...
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiaczek, ja jedynie zostawiam pasek, reszta na zero, przy rowku też
![]() Wczoraj wieczorem trzymałam rękę na brzuchu i dziecię zaczęło się ruszać, szybko położyłam rękę tż i nie mógł się nacieszyć. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.

plus kiedyś w młodości mnie lekarz opierniczył, że taka wygolona jestem (a jakiś kretyn) ale uraz pozostał
Nigdy gin mi nic na ten temat nie mówił, ale moim zdaniem jak się jest wygoloną, to nawet łatwiej zachować higienę.

a w ogole jakos do kobiety ginekologa bym nie chciała chodzic 

gdyby nie to ze mam juz ładny tkany dywan w sypialni to na pewno bym kupiła. 

:
jest z nich taki dumny! Jak nas nie ma to je tacha po domu i chyba tak wypełnia tęsknotę
piękne!
.
I dostałam od rodziny na urodziny 2-3 lata temu. Po drodze zdarzało się czytanie na plaży, w śniegu, w deszczu, raz się zalał jogurtem, kilka razy spadł z szafki... I póki co żyje, więc mam nadzieję, że długo jeszcze posłuży. Przynajmniej nie muszę wozić ze sobą w podróż kilogramów makulatury 

nigdy sie w to nie zagłębiłam. Mój tz lubi golaska