![]() |
#4921 |
Zadomowienie
|
Dot.: Koty - część XI
O mnie wspominasz?
![]() Dawno mnie tu nie było ![]() ![]() Jeżeli ktoś jeszcze pamięta Horusa i Ambrę to mają się świetnie ![]() Viv też dwa lata nie miałam. Teraz kupuję taką metrową w ciężkiej donicy. Nie są w stanie przewrócić a igiełki w nosek kłują to zainteresowanie mała. Bardziej niż samym drzewkiem interesują się bąbkami. Żadnej jeszcze nie stłukły ![]()
#4922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uderz w stół... ![]()
![]() |
#4923 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jutro jedziemy na zdjęcie szwów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4924 | |||||
Nie depcze krokusów
|
Co do Brit CarniLove, moje koty nie chcą tego jeść, a Daniels ma po nim luźne kupale. Za to pozostałe nowe Brity są ok, choć szału nie robią - przy pustym portfelu mogę śmiało polecić. Zostanę raczej na stałe przy Purizonie.
Moje koty niszczą kwiatki, ale z choinką do sufitu nie miałam przez parę lat żadnych problemów. U dołu wieszam plastikowe bańki, ale nie wieszam nic dla kotów, żeby ich nie kusić. Wczoraj przyłapałam TŻ na oglądaniu... filmików o kocim masażu ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Proponuję wyciąć którejś trochę futerka na łapce czy grzbiecie, gdy będzie spać. Kotu nic się nie stanie, a Wam będzie łatwiej. Cytat:
![]() Korzystasz z wtyczek czy sama bawisz się krzywymi? Cytat:
Cytat:
![]() Moja demonka jest strasznie ofutrzona i ma słodziutkie, drobne loczki. Ma 2,5 roku i zachowuje się wciąż jak kociak, biega, skacze, drze mordę, męczy ludzi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4925 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4926 |
Zakorzenienie
|
od kiedy mieszkam na swoim, nigdy nie mam choinki. w domu rodziców są 4 koty i co roku jest choinka i co roku jest zdejmowanie kota z choinki. wszystkie bombki są już plastikowe... jak raz pojechaliśmy do teściów na święta z kotem, to dzieciaki wyjadały cukierki z choinki, a kot po niej łaził...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4927 |
... choć nie Westwood
|
Ja nie mam szklanych bombek, lancuchow czy swiatelek, wiec tu sie nie obawiam, jedynie te igły... mam jeszcze czas do zastanowienia
![]()
![]() |
#4928 |
Przyczajenie
|
Ja za chwilę dołączę do szczęśliwych posiadaczy kotków i jestem mega podekscytowana! Kocurek jest śliczny, błąkał się po jakichś działkach. Mam nadzieję, że mu się u nas spodoba
![]() Pani ze stowarzyszenia przywiezie go w środę wieczorem, a ja już siedzę jak na szpilkach. Jutro wybieram się na kocie zakupy, jedzenie (podobno najlepiej Royal, ewentualnie Purina?), przybory, zabawki. Transporter już mam. Po przeczytaniu ostatnich komentarzy też zaczęłam się zastanawiać nad kwestią choinki. Będzie trzeba zrobić jakieś testy reakcji przed świętami :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4929 |
Silveris
|
Choinka? Tak, ale tylko na widokówce lub za oknem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I witamy ![]()
![]() |
#4931 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Purizon i Acanę można jeszcze wliczyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4932 |
Zakorzenienie
|
tak, jak napisały dziewczyny - karmy bezzbożowe tylko!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4933 |
Konto usunięte
|
Co do żwirku - polecam drewniany. Mój miał drobniutki, silikonowy - jadł go i podrażnił sobie żołądek. Ponoć niektóre kociaki tak mają.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robiłam w niedzielę zamówienie na zooplus i jutro już będzie u mnie, mega szybko, fajnie. Chciałam wziąć ToTW ale nie było na stanie wiec wzięłam Acane Grasslands (czy jakoś tak). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4935 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() A melduję, że Sonia i Milka mają się dobrze. O ile nas ktoś pamięta ![]() Przesyłamy głaski dla wszystkich kotów. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4937 |
Wtajemniczenie
|
Ja też nie, wizażanki też nie kojarzę
![]() ![]()
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2015-11-16 o 22:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4938 |
Nie depcze krokusów
|
Bez zdjęć sobie nie przypomnę...
![]() |
#4939 |
Wtajemniczenie
|
Malla - pchły nie wróciły! Yayyyyy! Dobrze, ze na białym kocie od razu je widać
![]() Co do wtyczek - zależy ![]() ![]() Znajomi wlasnie przygarnęli dwa małe kociaki ![]() Geralt i Zbigniew zakochali sie w mięsie kangurzym (z zmieszanymi chrupkami). Wcześniejsze mięso jedli na raty i czasem nie kończyli. Kangura wciągają w całości od razu. Następnym razem kupie 10kg i chyba powoli zrezygnujemy z puszek - jedynie rybne zostawię dla urozmaicenia. U nas nie będzie choinki - za gorąco. Ale zawsze można zrobić stroiki i powiesić ![]() Mi najbardziej brakuje zapalania świeczek odkąd mamy koty ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4940 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za wszystkie podpowiedzi i rady!
Widzę, że muszę się wiele nauczyć. Wiedziałam, że Whiskas jest zły, ale Royala i Purinę rozprowadzają weterynarze, jestem w szoku.. To pokazuje jak bardzo można się pomylić. Słyszałam, że niektórzy karmią koty surowym mięsem, ale szczerze wolałabym jednak podawać karmę. Będę zgłębiać temat. Mam już kuwetę, żwirek (to też widzę często kwestia gustu kota, więc będę próbować, póki co mam jakiś ekologiczny, ale muszę wypróbować ten drewniany, o którym wspominacie). Zabawki są, myszki pluszowe, piłeczki, piórka na patyku, jest kocyk, koszyki (różne wielkości do wyboru). Drapak póki co mały, ale jak będzie używał, to zakupię większy. To teraz tylko brakuje kotka ![]() P.S. Zauważyłam, że co właściciel kota, to inne ciekawostki. Każdy kot ma inną osobowość, ciekawa jestem co wyrośnie z mojego ![]() Miłego wieczoru! |
![]() ![]() |
![]() |
#4941 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4942 |
Zadomowienie
|
Czy waszym kotom połamały się kiedyś wąsy? Moja kotka ma połamane wibrysy, wygląda, jakby ktoś obciął jej nożyczkami jakieś 2/3 wąsów z jednej strony. Czy to może być uszkodzenie mechaniczne? Często się biją i gryzą z drugą kotką. W sobotę idziemy do weterynarza, to zapytam, ale trochę mnie to dzisiaj zmartwiło
![]()
#4943 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czy kiedykolwiek koty zachowywały sie znacząco inaczej po kąpieli? Wykapalismy wczoraj geralta i teraz nagle Zbigniew na niego syczy i niezłe dzis walczyli (wraz z towarzyszącymi efektami dźwiękowymi) to dlatego, ze Geralt teraz inaczej pachnie? Hmmmm
|
![]() ![]() |
![]() |
#4944 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4945 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mój jako kociak, skoczył nagle na brzeg kuchenki, gdy gotował się czajnik. Zaraz uciekł. Nic sobie nie poparzył, ale wibrysy miał nadpalone. Był trochę osowiały, ale następnego dnia mu przeszło. Wibrysy odrosły w ciągu 2 -3 tygodni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4946 |
... choć nie Westwood
|
Kupilam moim kotom wędkę na zooplus. Za trzy zlote, badziewiasta troche, ale SZAŁ! Koty zwariowaly na jej punkcie, obie. A ze wedka ma piorka i nie moze byc przez to.dostepna dla kotow chowam ja przed nimi. Najpierw na okap.... ale Lunka nie dala za wygraną i nauczyla sie tam wskakiwac. Potem do najwyzszej szafki w kuchni, na jej oczach. Zgadniecie co?! Nauczyla się otwierac te szafke.... schowalam wiec do trudnootwietalbej szuflady. Wlasnie z nia walczy...
![]() |
#4947 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A za to Runej tak szaleje jak widzi wędkę, że później dyszy jak piesek. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4948 |
Rozeznanie
|
hej
nie będę jednak mieć Piotrusia ![]() pani Kasia w strachu czy nie zaraził jej dwie kocice dziś też z nimi miała iść do weta a dla maluszka jak go podleczą (jeśli przeżyje biedak bo jest malutki i nie zaszczepiony ![]() mój mąż twierdzi, że to chyba jakaś oszustka chciała chorego kota oddać nam, ale mu tłumacze ,że taka choroba może się nawet 2-3 tyg rozwijać i nie musiała wiedzieć, że był chory a ona tego maluszka znalazła 3 listopada jest mi tak smutno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4949 | |
Nie depcze krokusów
|
Mój kocur wygryza kotce wibrysy i w zasadzie nigdy ich nie ma. Co to za dama z wąsami
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4950 |
Konto usunięte
|
Pamiętam moją minę, jak schowałam przysmaczki do wyższej szuflady a Mruś stanął na tylnych łapkach, oparł się przednimi o szuflade i ją otworzył, po czym wydobył przysmaczki i uciekł z nimi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.