![]() |
#2281 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9
Acapella
![]() Czuć że nadchodzi godzina 0 ![]() Cytat:
TŻ pojechał na nockę do Łodzi. Nie znoszę sama spać, więc oglądam Harrego Pottera na tvn7, spać pewnie będę w salonie bo w łóżku mi samej źle i zimno ![]() Ja alkoholu nie piję jakoś dużo, miewam tak, że przez kilka miesięcy kompletnie mnie odrzuca, ale od kilku dni chodzi za mną dobre, ciemne piwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2282 |
Zakorzenienie
|
Dorosea mielismy dzis jechac obejrzec ale nie mialam sily. W ogole to ciocia meza kuzynki ma mieszkanie. I w sumie placilibysmy tylko rachunki bez zadnego wynajmu albo ewentuanie symbolicznie jakas kwote. Tyle ze to mieszkanko malusie i boje sie ze bedzie nam ciasno.
A poza tym tz chce sie budowac w bastepnym roku ![]() zaneta a jak malutka ? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2283 |
Rozeznanie
|
![]()
No dobra, to jeszcze tak na szybko bo idę spać, za 2 godz pobudka na następne odciągniecie i karmienie...
Mała już nie jest taka mała, pulpet się z niej zrobił. Waży prawie 2700 już. Na nóżkach ma już takie wałki że szok ;-) Prawie opanowała butelkę, ma jeszcze problem ze złapaniem smoczka, źle układa język. Za to cyca nie chce wcale. Może jeszcze się jej zmienić. No i najważniejsze, prawdopodobnie w środę idziemy już do domu!!! Edytowane przez zaneta_b Czas edycji: 2015-11-17 o 00:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2284 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2285 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że ładnie przybiera na wadze. Dzielna dziewczynka ![]() Cytat:
![]() Moja tez ma mniejszy brzuszek caly czas... Cytat:
Cytat:
![]() Cieszę się, że wszystko ok. Coekawa jestem czy ja też na święta utkne w szpitalu... Dzien dobry ![]() Za pol godziny jade na wizytę ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:14 ---------- Poprzedni post napisano o 06:13 ---------- Sylwuska co do kocykow i rozkow to ja noe pralam ![]() Jesli chodzi o wanienke to na dnie bede kladla pieluszke ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2286 |
Raczkowanie
|
Dobry,
ZANETA, gratulacje, cudowne wieści. Jestes wspaniała Mama, a Julka to super dziewczyna! ADKA, tez mysle, ze lej ciepłym moczem ich juz, zaskocz ich ultraspokojem, opanowaniem i innym podejściem. Niech im w pięty pójdzie! A ze sobie poradzicie sami to jestem pewna, masz przebojowa osobowość ![]() FIONKA sami absolutnie nie bedziemy w szpitalu, mieszkam na sąsiedniej ulicy. TZ bedzie na bank na pooperacyjnej i do wieczora pierwszego dnia, potem troche/ile sie da tez. Ale ja mam synka 20mcy, jemu tez musi poświecić czas, tym bardziej w tym świątecznym zamieszaniu. Rodzice na pewno na chwile wpadną, wiem, ze wszyscy bedą miłe świętować narodziny Maludy, ale to nie zmienia faktu, ze ja/my sami w szpitalu ![]() ![]() Ja minky mam dla Starszego, nie pamietam, czy pralam przed. Ale potem wielokrotnie, a wlasciwie ciagle jak nowy! Spi pod nim non stop prócz lata, teraz wymienimy na kolderke, bo juz przymalawy ![]() A czy ten wypiore przed używaniem-no mysle.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2287 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Ale pospalismy ![]() Tyle ze spac poszlismy po pierwszej ![]() zaneta super wiesci, no i wreszcie w domku bedziecie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2288 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do prania to ja pralam i kocyki i rozek i jakosciowo nic sie z tym nie stalo. Ale tak jak juz pisalam zadnych rzeczy z nowego wozka nie ruszam ;-) Dziewczyny ile macie tych koszul do karmienia ? bo ja na dobra sprawe mam tylko 2 z czego jedna na porod i martwie sie ze bedzie malo :/ bo jak ta z porodu wyrzuce to mi w szpitalu zostanie ta jedna bo do domu to juz mam pizamke bo w koszuli spac napewno nei bede ;-) Qrcze jak dziec sie uspokaja przed porodem to moja wczoraj mega spokojna dzisiaj od rana tez dosc az wczoraj wieczorem troche zeschizowalam i zaczelam jej ruchy liczyc |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Zakorzenienie
|
Witam się w 35 tygodniu.
Zadziwiające jest to że w nocy młody cicho siedzi a jak się tylko obudze to kilka minut i daje znaka ![]() ![]() Miłego dnia ![]() Zaneta super wiadomość! Dobrze że się odzywasz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2290 |
Konto usunięte
|
Żaneta rewelacja! Jesteście obie mega dzielne!
Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2291 |
Zakorzenienie
|
Witam się w ukonczonym 38 tygodniu
![]() Dziś 60'tka taty, jutro mój brat świętuje ![]() Żaneta super się czyta te relacje. Bardzo ciepło się na sercu robi, gdy słyszy się takie newsy. Kciuki za wypis do domku. Za własne łóżko i łóżeczko.. jednak w domu to całkiem inaczej. Wierzę ci, że ostatnie tygodnie od września były dla Ciebie męczące. Tymbardziej mocno Cię podziwiam i kibicuje! Dziewczyny. Kciuki za dzisiejsze wizyty. Szczególnie acapella ![]()
#2292 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Druga noc z rzędu przespana. Aż dziwne. I widzę że się w końcu jakieś słońce u nas przebija. Kciuki za dzisiejsze wizyty
KORTOSIA a czemu ta dziewczyna chce cc? ZANETA niech ten szpital trwa jak najkrócej. Dużo zdrówka dla małej. 2700 to już fajna waga. Ja się z taką urodziłam😊 KAWINKA wszędzie piszą że to minky max w 30 st. Czyli 40 też powinno być ok LIMONKA ja bym dokupiła jeszcze jedną na zmianę, bo może się zabrudzić i to już na samym początku. Dziewczyny nie wiecie czy gin może przepisać receptę na paski? Bo skończą mi się przed wizytą u diebetologa
#2293 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Żaneta super wieści! Ja też często zahaczam brzuchem, a najlepsze jest jak próbuję się do czegoś zbliżyć i zastanawiam się czemu tak daleko stoję ![]() Moja szaleje jak dzika, pokazałabym Wam filmik, ale nie wiem jak wrzucić ![]()
#2294 |
Zakorzenienie
|
HALWAYA 100 lat dla taty!
#2295 |
Zakorzenienie
|
ARTAA super wiadomości, ładna waga, no gratulacje wyników i takiej długiej szyjki
![]() Będziecie mieli prezencik na Gwiazdkę ![]() RUDASKA no niby masz rację, tylko mi jakoś szkoda takich nowych prac, Ale pewnie to zrobię ![]() Dokładnie, jeszcze trochę to z prawej strony będę miała dziurę, tak mi nogami tam przebiera ![]() MERVIE no toś gotowa! ![]() ![]() CZUBASEK zazdroszczę ze temat z ubranka mi masz ogarnięty, ale nie daje się i też zawzięcie piore i prasuje ![]() ![]() KORITSIA ka rozumiem, że,ona w pewnych okresach dnia może być ruchliwa, ale CALY dzień i kiedy nie przebudze sie w nocy tez??? ![]() ZANETA podziwiam Cię! Jesteś super mama i będziemy mogły brać z Ciebie przykład, tak dobrze sobie radzisz, oby tak dalej! W Twoich wypowiedziach jest jest dużo więcej radości, więc super ![]() ![]() Doczytałam dalszą część, to cudownie!!! Jej w końcu wrócicie do domku, No i Jula jaka duża już!! Baaaaaardzo się cieszę! ;* ANI_ QA tak mi się właśnie kojarzyło, ze Ty nie pralas? A wietrzylas je? Czuć na,nich jakoś zapach? Kciuki za wizytę ![]() LIMONKA ja mam 3 koszule do karmienia, a do porodu niby jakąś mają mi dac, więc myślę, że,może dokup sobie jeszcze z 1. OGOLNIE 35?? Ale w sensie, ze zaczynasz? Bo Ty po mnie masz termin ;P Hej ![]() Ja już od 8 nie śpię, ale na wizażu znowu coś się zepsuło i czekałam żeby napisać. W kubku siki więc idę się ubrać i na badania do labo, zobaczymy jakie mi wyjdą po szpitalu wyniki. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2296 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ŻANETA, super wieści ![]() ![]() SYLWUSKA, ja bym wyprała ten kocyk. Małe dzieci lubią wszystko pchać do buzi ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2297 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2298 |
Zakorzenienie
|
Sylwuska tak dziś mam 34+0
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2299 |
Wtajemniczenie
|
Kalusia trzymam kciuki za wyniki
![]() Halwaya 100 lat dla taty! Mój 12.11. Obchodził 60 urodziny, tylko, że ja z nim nie utrzymuje kontaktu Sylwuska ja wszystkie kocyki prałam ![]() Mogę się Wam pochwalić naszą furą? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I jeszcze mój hendmejd, brakuje tylko wstążki do zawieszenia na ścianie ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#2300 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2301 |
Zadomowienie
|
Evcia wózek bardzo ładny! !
A Twój handmade śliczny! ! Dobra zamowilam 2 koszule takie najtańsze żeby tzta z tym nie zostawić ze nie będzie miał mi czego do szpitala przynieść bi w sumie jest chyba możliwość ze nawet w trakcie porodu będę musiała koszule zmienić bo co jak m i wody odejdą i akurat zmocze koszule chyba zawsze jest taka możliwość |
![]() ![]() |
![]() |
#2302 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2303 |
Wtajemniczenie
|
Dizne dobry
![]() Żaneta widzę wiadomości ![]() Jak dobrze ze to się wszystko poukladalo ![]() Wojniann ![]() ![]() Aniqa muszę dać radę kochana bo ka nie ja to kto ? ![]() Kciuki za wizyte ![]() AARTA jakie mile słowa z serii rana dziękuję! !!! ![]() I pierz kocyki pierz! Limonką mi brzuch tak szybko rośnie że wadze nim bardzo często hahah Halwaya ![]() 100000 lat dla taty ☺☺☺ Kalusia - będzie dobrze ! Nie pójdziesz na oddział ![]() Evcia fajowe wózek!!! I jaki handmejd piękny! ![]()
![]() |
#2304 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za życzenia dla taty
![]() ![]() Evciap0 mam kolorystycznie taki wózek ![]()
#2305 |
Raczkowanie
|
evcia cudna chmurka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2306 |
Rozeznanie
|
Uwaga, będzie długo, jak wam się nie chce to nie czytajcie, niżej bardziej szczegółowa relacja z tego co u nas ;-)
Żeby nie było tak różowo to mamy oczywiście parę problemów, z końcu to wcześniak... Ma jakiś otwór w serduszku, ale może jeszcze się sam zamknąć, na razie nie będą nic z tym robić. No i zmiany widoczne w usg główki. Ale według lekarza nie powinny mieć wpływu na rozwój małej. Ale pojawiła nam się niestety retinopatia - wada wzroku, uszkodzenie siatkówki które może prowadzić do utraty wzroku... Niby też mają nadzieję że się cofnie ale różnie to jest z tym. Na razie mamy opanowana anemie, wyniki się poprawiły bez toczenia krwi, na samych lekach tylko więc jest ok. Aha, no i z tych złych wiadomości to ma kolki, a mi aż serce pęka jak widzę jak ona się męczy bo ją boli brzuszek a ja nic nie mogę zrobić :-( w nocy często jak mam swoja wolną godzinę przeznaczoną na sen to najczęściej siedzę i tak przy niej i masuje brzuszek... No to tyle chyba z takiej bardziej szczegółowej relacji ![]() Aż mi się nie chce wierzyć że u was to już teraz zaraz... Jak ten czas leci, dopiero co się licytowałyśmy która już czuję ruchy a która nie! I w ogóle to narobiłyście mi ochoty na Cotton ballsy ale ze są drogie to chyba jak tylko wyjdę do domu i się tam ogarnę to spróbuję zrobić sama ![]() No i wstawię wam też zdjęcie kacika Julki, jak już będziemy w domu i wszystko poprawię po mojemu. Chociaż i tak jestem dumna, mąż robił wszystko sam. U mnie skończyło się na wyborze farb do malowania i już mnie nie było. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Zakorzenienie
|
limonka ja mam kupione trzy nowe koszule i jedna pizame, bo starsznie mi poty szly w szpitalu a jak na sali sie trafi jakas co nie pozwoli otworzyc okna a grzejnik na max to masakra...
Mala w przedszkolku a ja zaraz zabieram sie za kopytka. Gadalam z mama :/ bozuuu dopoki mojego starego nie zamkna to bedziemy wszyscy w strachu zyc. Dlaczego panstwo czeka ze wszystkim. Dopiero jak jakas tragedia sie zdarzy to dzialaja. |
![]() ![]() |
![]() |
#2308 |
Zakorzenienie
|
Hello.
Zanetka super wieści, zaraz będziecie w domu ![]() Ja znowu cos częściej na siku chodzę. Dzis chyba z 6 razy wstawalam i tak mi niewygodnie na lewym boku :/ boli mnie biodro Tez zahaczam brzuchem. Ostatnio do okna podchodzę i ukułam sie aloesem ale się przestraszyłam ![]() Halwaya no to sto lat dla taty. Sylwuska ja bym wyprala te minky. Jakos mam poczucie ze te sklepowe to są strasznie zakurzone. ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Evcia fajna bryka ![]()
#2309 |
Zadomowienie
|
Żaneta super czytać takie wiadomości
![]() ![]() Rudaska jedyne co mi mąż powiedział ze miała ciężki pierwszy poród, ale szczegółów to ja nie znam. Sylwuska akurat nie w smak było jej spać ![]() ![]() ![]() Masakra codziennie mi sie porody śnią. I to z reguły nie moje. |
![]() ![]() |
![]() |
#2310 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I tak w tej swojej koszuli do porodu będę tylko 'chwilę' bo później się przebiorę w szpitalną ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jeśli chodzi o wózek to przetrę go tylko wilgotną szmatką ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I jaka śliczna chmurka ![]() Moja mama dla Inki szyje trzy serduszka do powieszenia na łóżeczku ![]() ![]() Ja po wizycie ![]() Pessar ściągnięty. Leki mam odstawić i zostawić tylko wit.D. Mam też liczyć ruchy Małej, dostałam kartę. Szyjka po ściągnięciu pessara ładnie trzyma, więc póki co rodzić nie będę. Czekam kulturalnie na swoją kolej ![]() Mam się umówić na USG na przyszły tydzień. Chyba tyle ![]() Dziewczyny a czy do ruchów zaliczacie czkawkę? Jako jeden ruch? Czy czkawkę pomijacie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.