Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-17, 16:42   #3061
VelaLuca
Wtajemniczenie

Dot.: Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Kochane, doradźcie mi. Widzę że nie mam plamienia tylko pojawiła się krew. Liczyć cykl od dzisiaj czy od kiedy pojawiło się plamienie? Od dzisiaj prawda? Ovufriend rozpoczął mi nowy cykl dzisiaj...
Od dzisiaj Nowy cykl jest wtedy kiedy pojawia się krew

A ja dzisiaj coś kiepsko się czuje. Boli mnie podbrzusze i kłuje mnie coś po lewej stronie. W dodatku boli mnie głowa, a mój śluz rozciąga się w cienką niteczkę. Czy to możliwe że w 7 dc byłaby owulacja? Dodam, że jestem pierwszy cykl po anty, więc może wszystko możliwe?

Edytowane przez VelaLuca
Czas edycji: 2015-11-17 o 16:44
VelaLuca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 16:43   #3062
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Czwarte Co więcej, dwójkę też przedwcześnie urodziła.
Patologia dla mnie

Cytat:
Napisane przez Megan1312 Pokaż wiadomość
U mnie podobnie od 22dc piersi troche nabrzmialy i sa tkliwe a do tego mam lekki bol w podbrzuszu. Teraz mam 26dc i objawy trwaja, zazwyczaj takie objawy miewalam okolo 2 dni przed okresem a nie tak szybko jak teraz, a cykle mam zqzwyczaj dlugie i nie regularne. Ech zobaczymy moze @ przyjdzie w tym miesiacu szybciej
A może wcale nie przyjdzie co?;-)

Cytat:
Kiedyś myślałam że te "porody z zaskoczenia" to trochę przesadzone, dopóki moja koleżanka nie była tego świadkiem :

Opowiadała mi że jak urodziła swojego syna razem z nią na sali leżała dziewczyna z noworodkiem ale nie miała dla niego żadnych ciuszków ani pieluch. Moja koleżanka myślała że tamta jest może bardzo biedna, więc z dobrego serca chciała się z nią podzielić, zaproponowała pomoc a tamta na to że dziękuje ale zaraz przyjedzie do niej chłopak i mama, robią dopiero zakupy dla niej bo nie wiedziała że jest w ciąży Podobno miała zawsze skąpe @ i takie też miała w ciąży, była też przy kości i myślała że utyła Kumpela była w ostrym szoku Ale w większym szoku była rodzina tamtej Jak przyjechali to podobno normalna matka i normalny chłopak, nie wyglądali na jakąś straszną biedę czy patologię No tylko nie mogli uwierzyć w to co się stało Odwieźli ją do szpitala z ostrym bólem brzucha a niedługo do nich zadzwoniła że muszą jechać po pieluchy i ubranka niemowlęce bo ona rodzi
Ale ładny szok :-D

Cytat:
Otóż to, to będą wesołe święta!

Zaraz dzwoniłyśmy do Zielonej Góry. Wcześniaki u nas nie zostają. Mała ważyła 1600, hipotrofia jak nic (za mała do wieku płodowego). Ale na szczęście silna Dawała radę na niewielkim wspomaganiu tlenowym

Ona wiedziała, że jest w ciąży ale nie poszła do lekarza
No to chyba taki typ olewczy, narobić dzieci a resztę ma gdzieś, po prostu nie mogę o takich ludziach myśleć
Cytat:
Napisane przez wiolka1988 Pokaż wiadomość
Właśnie odebrałam wyniki badań... nie wygląda to za dobrze:
TSH - 5,25 (norma 0,27-4,2)
FT4 - 1,25 (norma 0,93-1,7)
Prolaktyna 29,5 (norma 4,79-23,3)

Chyba nie mam szans na świąteczny prezent

Myślałam, że jak biorę te leki na tarczycę to wynik będzie lepszy, a nie gorszy
Teraz to dopiero mam doła ;(
Dobrze że znasz wyniki, teraz lekarz Cię odpowiednio pokieruje i będzie git;-)

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
No dobra krew krwią a kopniaki, ruchy dziecka, czkawka??

To już jak dla mnie patologia.

Tylko co mi da czekanie? Badania już zrobią i tak. Zanim zajdę w ogóle to na bank będą i wyniki. Od razu będą mogli mi dać leki i zastrzyki i już. Do tego się wszystko sprowadza, albo czekam na wyniki, staram się i dadzą mi zastrzyki jak zajdę, albo zajdę i dadzą mi zastrzyki. Zrobili mi badania pod kątem kilku chorób w tym genetyczne zrobią w pon ale robili Wikusi genetyczne i było wszystko ok. Więc albo trombofilia albo zespół antyfosfolipidowy.

Ja brałam Pregna Plus! Dobry skład ma.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
No ja też nie rozumiem jak można nie podejrzewać tak długo ciąży u siebie, jak się w niej jest. Moja ciocia tak miała, pisałam już kiedyś że dowiedziała się o ciąży w maju czy czerwcu, a w lipcu urodziła wcześniaka. Ona mojej mamie mówiła, że okresu nie ma i że chyba ma raka, na ciążę nie wpadła. Tym bardziej dziwne, że raz wcześniej poroniła. W każdym razie teraz ma trójkę prawie dorosłych dzieci i jest ok. Ale ta najstarsza córka miała spore problemy ze zdrowiem...

Ja brałam Femibion z takimi kapsułkami z kwasami omega

Cytat:
Kochane, doradźcie mi. Widzę że nie mam plamienia tylko pojawiła się krew. Liczyć cykl od dzisiaj czy od kiedy pojawiło się plamienie? Od dzisiaj prawda? Ovufriend rozpoczął mi nowy cykl dzisiaj...
Mnie wcześniej dziewczyny radziły, że pierwszy dzień cyklu liczy się od tego obfitego krwawienia, plamienia nie bierze się pod uwagę.

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 17:22   #3063
Fantasmagori
Zakorzenienie

Kurczę no obfitego krwawienia to ja nie mam ciężko nawet to krwawieniem nazwać, co jest grane jest coś pomiędzy plamieniem różowym a leciutkim krwawieniem

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 17:30   #3064
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym od dzisiaj liczyła Ten cykl co teraz mi trwa też się zaczął plamieniami i też aplikacja tego dnia nie wzięła jako pierwszego.

Cytat:
Napisane przez Milagr0s Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj kończę 34 dc i @ nadal brak. Aczkolwiek w czerwcu zdarzył mi sie 37dniowy cykl. Poza tym w tym 3m cyklu starań najbardziej sie nakręciłam wiec może przez ten stresik jest opóznienie. Mąż kilka razy dziennie pyta sie czy przyszedł @ - taki kochany Mam nadzieje ze będę miała dla niego pozytywne wieści w tym tygodniu

Sent from my iPhone using Tapatalk

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość

A ja dzisiaj coś kiepsko się czuje. Boli mnie podbrzusze i kłuje mnie coś po lewej stronie. W dodatku boli mnie głowa, a mój śluz rozciąga się w cienką niteczkę. Czy to możliwe że w 7 dc byłaby owulacja? Dodam, że jestem pierwszy cykl po anty, więc może wszystko możliwe?
Po odstawieniu różne rzeczy mogą się dziać. Działajcie i za II kreski na teście!
Stary 2015-11-17, 17:47   #3065
Megan1312
Raczkowanie

Smile Dot.: Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016

[QUOTE=geosmina;53492182]Patologia dla mnie

A może wcale nie przyjdzie co?;-)

Oby oby korci mnie zeby w piatek zatestowac bedzie to 29dc

Milagr0s fajny ten kaledarz
Megan1312 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 17:49   #3066
Megan1312
Raczkowanie

Przepraszam za cytowanie ale z telefonu jakos tak dziwnie mi wychodzi
Megan1312 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 18:16   #3067
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
O jak mi miło że o mnie myślałaś:-* ja ostatnio jakaś rozbiegana, popsuło nam się auto i na nic siły nie mam:-( do tego moja babcia jest w szpitalu, to chyba końcowe stadium Alzheimera, ma zapalenie płuc, pojawiły się odleżyny i mama już nie wiedziała co robić i wezwała pogotowie :'( jestem teraz w szpitalu czekam na siostrę żeby razem ją odwiedzić
przykro mi że babcia gorzej się czuję. mam nadzieję że pomogą jej w szpitalu i szybko wróci do domu.
Cytat:
Ja już po badaniach, w pon następne i wyniki 18.12. Ale mnie korci starać się od poniedziałku Mam wrażenie, że wyjdzie mi ten zespół i tak.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Kurcze nie wiem co bym zrobiła na twoim miejscu. Rozsądek nakazuje poczekać, ale wiadomo decyzja należy do Ciebie.
Cytat:
Kiedyś myślałam że te "porody z zaskoczenia" to trochę przesadzone, dopóki moja koleżanka nie była tego świadkiem :

Opowiadała mi że jak urodziła swojego syna razem z nią na sali leżała dziewczyna z noworodkiem ale nie miała dla niego żadnych ciuszków ani pieluch. Moja koleżanka myślała że tamta jest może bardzo biedna, więc z dobrego serca chciała się z nią podzielić, zaproponowała pomoc a tamta na to że dziękuje ale zaraz przyjedzie do niej chłopak i mama, robią dopiero zakupy dla niej bo nie wiedziała że jest w ciąży Podobno miała zawsze skąpe @ i takie też miała w ciąży, była też przy kości i myślała że utyła Kumpela była w ostrym szoku Ale w większym szoku była rodzina tamtej Jak przyjechali to podobno normalna matka i normalny chłopak, nie wyglądali na jakąś straszną biedę czy patologię No tylko nie mogli uwierzyć w to co się stało Odwieźli ją do szpitala z ostrym bólem brzucha a niedługo do nich zadzwoniła że muszą jechać po pieluchy i ubranka niemowlęce bo ona rodzi
Ja też słyszałam o takim przypadku, że dziewczyna zemdlała na ulicy i okazało się że rodzi. Była to koleżanka mojej koleżanki i zapierała się na wszystko, że nie wiedziała.

Cytat:
Właśnie odebrałam wyniki badań... nie wygląda to za dobrze:
TSH - 5,25 (norma 0,27-4,2)
FT4 - 1,25 (norma 0,93-1,7)
Prolaktyna 29,5 (norma 4,79-23,3)

Chyba nie mam szans na świąteczny prezent

Myślałam, że jak biorę te leki na tarczycę to wynik będzie lepszy, a nie gorszy
Teraz to dopiero mam doła ;(
Dla mnie nie jest źle Słyszałam też o takim przypadku, że dziewczyna zażywała na tarczyce leki i zarz po tym jadła (a przy moim tak nie wolno - przynajmniej 30 min nie wolno jeść) i jej poszło do góry. Jak zaczęła przestrzegać od razu spadło.
Cytat:
Zacznę od tego, że nie popieram brania witaminek. Większość preparatów z tych tańszych składa się właśnie głównie z witaminek. A jednak witaminki można dostarczyć z pożywieniem. Nadmiar witamin powoduje, że dzieciaczek robi się big (znam z autopsji szpitalnej). Polecam pregneplus. Składa się z tych składników, które powinna ciężarna suplementować w ilościach zalecanych. Osobiście zamierzam łykać ją całą ciąże
Ja biorę kwas foliowy, wit. D, kawasy Omega i magnez - jak myślisz jest ok czy coś zmienić?
Cytat:
Napisane przez Milagr0s Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj kończę 34 dc i @ nadal brak. Aczkolwiek w czerwcu zdarzył mi sie 37dniowy cykl. Poza tym w tym 3m cyklu starań najbardziej sie nakręciłam wiec może przez ten stresik jest opóznienie. Mąż kilka razy dziennie pyta sie czy przyszedł @ - taki kochany Mam nadzieje ze będę miała dla niego pozytywne wieści w tym tygodniu

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kciuki mocne, żeby @ nie było
Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość

Wszystko możliwe - działać cały czas co 2 dni - ja miałam owulacje dopiero 23 dc i gdyby nie testy to bym przegapiła bo bym myślała że już po. U ciebie może być nawet w 10 dc i przegapisz bo będziesz myśleć że za wcześnie!!! VelaLuca do boju!!!!
Stary 2015-11-17, 18:23   #3068
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Ja biorę kwas foliowy, wit. D, kawasy Omega i magnez - jak myślisz jest ok czy coś zmienić?
Kwas foliowy wiadomo dlaczego potrzebny, wit D większości Polakom brakuje, kwasy Omega są teraz popularne i one wspierają rozwój mózgu płodu, a magnez przeciw skurczom. W sumie całkiem przyzwoita suplementacja A to każde bierzesz osobno? Czy to jest jedna tabletka?
Stary 2015-11-17, 18:38   #3069
geosmina
Wtajemniczenie

Chudziaszku, babcia minimalnie lepiej, ale to jest stadium choroby, w którym nawet jak trochę się poprawi, to nie daje szans na nic spektakularnego, babcia jest leżąca, nie może za bardzo przełykać, odksztuszać, nie ma z nią kontaktu praktycznie, cały czas do siebie bełkocze :-( jestem racjonalistką, wiem że lepiej nie będzie i już:-(

A co do suplementacji, to wiadomo, nie można przesadzać z witaminami, nawet nie będąc w ciąży, Ty taki podstawowy zestaw masz ok ale wg mnie ciężko z dietą dostarczyć wszystkiego, mnie przynajmniej było bardzo trudno, bo z początku wszystko zawracałam, nie mogłam nawet patrzeć na niektóre rzeczy, zresztą nawet pod koniec ciąży miałam rzeczy, których nie byłam w stanie tknąć, a zażywając komplet witamin dla ciężarnych przynajmniej miałam spokój ;-) no i też trzeba zwrócić uwagę na to, że świeże warzywa i owoce przez cały rok nie zawierają takiej samej ilości witamin i minerałów, zwłaszcza zimą są dużo mniej wartościowe

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 18:58   #3070
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Kwas foliowy wiadomo dlaczego potrzebny, wit D większości Polakom brakuje, kwasy Omega są teraz popularne i one wspierają rozwój mózgu płodu, a magnez przeciw skurczom. W sumie całkiem przyzwoita suplementacja A to każde bierzesz osobno? Czy to jest jedna tabletka?
Wszystko mam osobno i jeszcze mam wapno z Wit. C ale takie do rozpuszczania w wodzie więc nie przejmuje się że ma Wit.C
Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Chudziaszku, babcia minimalnie lepiej, ale to jest stadium choroby, w którym nawet jak trochę się poprawi, to nie daje szans na nic spektakularnego, babcia jest leżąca, nie może za bardzo przełykać, odksztuszać, nie ma z nią kontaktu praktycznie, cały czas do siebie bełkocze :-( jestem racjonalistką, wiem że lepiej nie będzie i już:-(

A co do suplementacji, to wiadomo, nie można przesadzać z witaminami, nawet nie będąc w ciąży, Ty taki podstawowy zestaw masz ok ale wg mnie ciężko z dietą dostarczyć wszystkiego, mnie przynajmniej było bardzo trudno, bo z początku wszystko zawracałam, nie mogłam nawet patrzeć na niektóre rzeczy, zresztą nawet pod koniec ciąży miałam rzeczy, których nie byłam w stanie tknąć, a zażywając komplet witamin dla ciężarnych przynajmniej miałam spokój ;-) no i też trzeba zwrócić uwagę na to, że świeże warzywa i owoce przez cały rok nie zawierają takiej samej ilości witamin i minerałów, zwłaszcza zimą są dużo mniej wartościowe

Kurcze wiem jakie to ciężkie, mój dziadek też tak pod koniec życia miał. Przykro było patrzeć jak człowiek tak energiczny i gadatliwy jak on, nie był w stanie mówić i się samemu poruszać. Właśnie nie chce przesadzić i hiperwitaminozy czy jak to się nazywa mieć
Stary 2015-11-17, 19:29   #3071
heyho
Raczkowanie

Dziewczyny,
mnie proszę dopisać jako przyszłą mamę z pozytywnym wynikiem w pierwszym cyklu.

Po prostu dalej nie wierzę, pierwszy i jedyny raz w życiu kochaliśmy się kilka razy bez żadnego zabezpieczenia i od razu ciąża. Jestem tak szczęśliwa, że przez codziennie czuję się jak pijana przez pół dnia! A w pracy śmieję się sama do siebie

Co do bromergonu - mnie lekarz kazał zmniejszyć dawkę do połowy tabletki od 28 dnia szczęśliwego cyklu, za 2 tygodnie mam wizytę i jak powiedziała gin: "jak będzie serduszko to będziemy odstawiać". Ale ja wiem, że będzie. Nie może być inaczej.
Zauważyłam u siebie pozytywną zmianę od momentu kiedy zobaczyłam 2 kreski: wcześniej trochę lubiłam "dobierać sobie do głowy", teraz w ogóle nie dopuszczam czarnych myśli... Wszystko będzie super. Też macie taką energię? To normalne w pierwszych tygodniach?

A, z tego fajnego kalendarza dni płodnych wyszło mi, że będę miała córeczkę

Edytowane przez heyho
Czas edycji: 2015-11-17 o 19:33
heyho jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-17, 19:33   #3072
kasia_ruda
Zakorzenienie

Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016

Jak brałam bromergon, to endo ostrzegała, że jeśli nie chcę ciąży, to mam się bardzo pilnować, bo jak prolaktyna spadnie, to łatwo zajść. Wszyscy lekarze kazali mi odstaiwć bromergon zaraz po pozytywnym wyniku testu, ale nie udało mi się wtedy w ogóle zajść. Przy in vitro mialam całkiem odstawioną jeszcze przed zastrzykami.

A i chciałam was pocieszyć, że często ciąża leczy hiperprolaktynemię, ja mam teraz super wyniki, a jestem prawie15 mcy po porodzie.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 19:40   #3073
Imelda89
Raczkowanie

Ale pędzicie Dziewczyny

Tak czytam o tych kobietach, które nie wiedziały, że są w ciąży. Wiecie, ja wiem, że to może dziecinne, ale zawsze wydawało mi się, że kobieta to czuje. No jakoś tak... że wie, że jest w ciąży. Tymczasem ja sama nie czuję nic. Ale dzisiaj z mamą rozmawiałam i mówiła, że ona żadnych dolegliwości nie miała (oprócz psychicznych ).

Swoją drogą, już jej się prawie dzisiaj wygadałam, że dwie kreski na teście były. Zwłaszcza jak mi w sklepie pokazywała jakiego wielgachnego misiaka kupi dla swojego wnuczątka. Nie ma szans żebym wytrzymała z tą radosną nowiną do Świąt...

Jutro idę robić jeszcze raz betę i chyba w przyszłym tygodniu już pójdę do ginekologa
Imelda89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 19:40   #3074
BlueEyesMonster
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez heyho Pokaż wiadomość
Dziewczyny,

Po prostu dalej nie wierzę, pierwszy i jedyny raz w życiu kochaliśmy się kilka razy bez żadnego zabezpieczenia i od razu ciąża. Jestem tak szczęśliwa, że przez codziennie czuję się jak pijana przez pół dnia! A w pracy śmieję się sama do siebie

Co do bromergonu - mnie lekarz kazał zmniejszyć dawkę do połowy tabletki od 28 dnia szczęśliwego cyklu, za 2 tygodnie mam wizytę i jak powiedziała gin: "jak będzie serduszko to będziemy odstawiać". Ale ja wiem, że będzie. Nie może być inaczej.
Zauważyłam u siebie pozytywną zmianę od momentu kiedy zobaczyłam 2 kreski: wcześniej trochę lubiłam "dobierać sobie do głowy", teraz w ogóle nie dopuszczam czarnych myśli... Wszystko będzie super. Też macie taką energię? To normalne w pierwszych tygodniach?

Gratuluję Pewnie widać od Ciebie tę radość na kilometr

Ja już jutro nie muszę testować. Dostałam dziś @. Słabe, ale jest Niby nie nastawiałam się bardzo na II w pierwszym cyklu, ale jednak trochę smutno...
BlueEyesMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 20:17   #3075
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Też macie taką energię? To normalne w pierwszych tygodniach?

Miałam tak samo po zobaczeniu dwóch kresek, miło wspominam ten czas Akurat zrobiłam test w pierwszy dzień naszego urlopu więc świętowaliśmy z TŻ 2 tygodnie i cały czas chodziłam uśmiechnięta i mega pozytywnie nastawiona do świata

Cytat:
Napisane przez BlueEyesMonster Pokaż wiadomość
Gratuluję Pewnie widać od Ciebie tę radość na kilometr

Ja już jutro nie muszę testować. Dostałam dziś @. Słabe, ale jest Niby nie nastawiałam się bardzo na II w pierwszym cyklu, ale jednak trochę smutno...
Kurczę... Szkoda. Kciuki za kolejny cykl

Stary 2015-11-17, 20:21   #3076
aska8999
Rozeznanie

Aja nadal nie mam okresu, zwykle dostaje w 25 lub 26 lub27 dniu cyklu. Dzisiaj konczy mi sie 27 dzien i nie mam okresu, ale robilam test dzisiaj i niestesty byl negatywny. Pod koniec cyklu leczylam grzybice wiec moze to powpduje opoznienie miesiaczki?

Jakbyscie mogly mnie wpisac: 26 lat, starania od wrzesnia 2015.
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 20:22   #3077
Fantasmagori
Zakorzenienie

Zrobione

Stary 2015-11-17, 20:27   #3078
aska8999
Rozeznanie

Red face Dot.: Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016

Dzieki
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 20:36   #3079
Fantasmagori
Zakorzenienie

Nie ma sprawy a co do Twojego pytania to nie mam pojęcia czy takie leczenie może opóźnić okres

Stary 2015-11-17, 20:52   #3080
cavagirl
Rozeznanie

Heyho, normalnie zarażasz tą energią
Witam wszystkie "nowe" staraczki! Znowu nie nadążam za Wami!
Coś mnie bierze, kiepsko się czuję strasznie... Moja odporność mnie dobija! A w czwartek idę do gina, poproszę o skierowanie na chociaż podstawowe badania dla spokoju psychicznego, może mnie nie odeśle z kwitkiem...
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 20:56   #3081
Fantasmagori
Zakorzenienie

Pewnie że warto zrobić takie badania jak są dobre wyniki to człowiek może się wyluzować w razie gorszych wyników (tfu, tfu) można zacząć działać

Stary 2015-11-17, 21:11   #3082
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
wizytę mam dopiero we wtorek... już nawet nie chce myśleć co wyjdzie na tym USG... masakra
Jeszcze kiepskiego podejścia nie miałam jak teraz
Nie stresuj się

Cytat:
Faktycznie dosyć drogi

Ta pregna jest za około 30zł za 30 tabletek. Myślę, że to nie jest aż tak dużo
Całkiem spoko cena bierze się jedną dziennie?

Cytat:
Tylko co mi da czekanie?
To Twoja decyzja. Ale ja wolałabym poczekać jakiś czas. Szczególnie po tym co przeszłaś.
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 21:24   #3083
Ewula88
Wtajemniczenie

zapomniałam dziś zmierzyć temp co radzicie wpisać na ovufriend?Czy trzeba ja mierzyć zawsze rano ?Te pomiary chyba nie są dla mnie:/ W czw idę na badania krwi ale takie ogólne, zawsze to jakieś dodatkowe badania Spytałam się też mojego gina z medicovera czy wykona mi monitoring cyklu i powiedział, że tak ale nie wiem czy mój pakiet opieki to obejmuje i ewentualnie może to być extra płatne. Mój gin na NFZ ma terminy za pól roku No nic będę badać ten cykl testami owu raz jeszcze, może się uda.
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 21:25   #3084
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bym od dzisiaj liczyła
Po odstawieniu różne rzeczy mogą się dziać. Działajcie i za II kreski na teście!
Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Wszystko możliwe - działać cały czas co 2 dni - ja miałam owulacje dopiero 23 dc i gdyby nie testy to bym przegapiła bo bym myślała że już po. U ciebie może być nawet w 10 dc i przegapisz bo będziesz myśleć że za wcześnie!!! VelaLuca do boju!!!!
Działamy, działamy już od niedzieli To jest mój pierwszy cykl zarówno po anty, jak i pierwszy cykl starań więc wsłuchuje się w swój organizm jak tylko mogę No nic, zobaczymy efekty za 3 tygodnie

Cytat:
Dziewczyny,

Aż zarażasz tym szczęściem Ale powiem Ci, że również przyjęłam taką taktykę, choć jestem na samym początku starań o maluszka. Nie dopuszczam do siebie myśli, że się nie uda. Cały czas myślę pozytywnie Oczywiście, w razie rozczarowania zapewne będzie bardziej przykro i smutno, ale wolę wierzyć, że się udało, niż stresować, że nie

Cytat:
Napisane przez BlueEyesMonster Pokaż wiadomość
Głowa do góry! Widocznie los chce, aby kolejna mamusia miała cudowny prezent na święta
Trzymam kciuki za następny udany cykl!

Milagros - ten kalendarzyk pokrywa się z tym co kiedyś słyszałam - że jak jest wpadka to zawsze chłopiec, a jak się para dłużej stara to dziewczynka I muszę Wam przyznać, że u mnie wśród znajomych i w rodzinie prawie wszystkie zaplanowane dzieci to dziewczynki, a wpadki to chłopcy
Stary 2015-11-17, 21:28   #3085
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
zapomniałam dziś zmierzyć temp co radzicie wpisać na ovufriend?Czy trzeba ja mierzyć zawsze rano ?Te pomiary chyba nie są dla mnie:/ W czw idę na badania krwi ale takie ogólne, zawsze to jakieś dodatkowe badania Spytałam się też mojego gina z medicovera czy wykona mi monitoring cyklu i powiedział, że tak ale nie wiem czy mój pakiet opieki to obejmuje i ewentualnie może to być extra płatne. Mój gin na NFZ ma terminy za pól roku No nic będę badać ten cykl testami owu raz jeszcze, może się uda.
Na ovufriend jest opcja "ignoruj tę temperaturę" wpisz np. wczorajszą i zaznacz żeby ją ignorowało

Tak, trzeba rano przed wstaniem z łóżka, inaczej to nie ma sensu

Stary 2015-11-17, 21:35   #3086
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Na ovufriend jest opcja "ignoruj tę temperaturę" wpisz np. wczorajszą i zaznacz żeby ją ignorowało

Tak, trzeba rano przed wstaniem z łóżka, inaczej to nie ma sensu
dziękuję może jutro nie zapomnę zmierzyć

ja nawet wiem czemu zapominam, bo termometr mam w szafce nocnej jak bym go wyciągnęła z szafki to na bank kot w nocy mi go zrzuci i się zacznie nim bawić

Edytowane przez Ewula88
Czas edycji: 2015-11-17 o 21:38
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 21:41   #3087
justyna1406
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
dziękuję może jutro nie zapomnę zmierzyć

ja nawet wiem czemu zapominam, bo termometr mam w szafce nocnej jak bym go wyciągnęła z szafki to na bank kot w nocy mi go zrzuci i się zacznie nim bawić
Ja mam budzik nastawiony codziennie o tej samej godz. I nawet raz mi sie nie zdarzyło zapomniec .
Stary 2015-11-17, 21:48   #3088
Fantasmagori
Zakorzenienie

Ja też mam budzik codziennie na tę samą godzinę, nawet go wpisałam "zmierz temperaturę!!!" żeby nie zapomnieć

Moje koty też mi go kradły, one chyba uwielbiają takie podłużne rzeczy typu długopisy czy patyczki do uszu

Stary 2015-11-17, 21:51   #3089
justyna1406
Raczkowanie

Cytat:
Ja też mam budzik codziennie na tę samą godzinę, nawet go wpisałam "zmierz temperaturę!!!" żeby nie zapomnieć

Moje koty też mi go kradły, one chyba uwielbiają takie podłużne rzeczy typu długopisy czy patyczki do uszu
Fanta a Ty cos mowilas ze wiesz dlaczego nie jestes w ciazy ? Ze czegos w tym cyklu nie zrobilas ? Dobrze pamietam vo to bylo ?
Stary 2015-11-17, 21:53   #3090
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Silver natchnęłaś mnie, sprawdziłam coś i teraz już wiem czemu nie udało mi się zajść w listopadzie - jak zajdę w grudniu to po pierwsze będziemy mieć z TŻ prezent na święta a po drugie termin będzie dokładnie na jego urodziny ale fajnie

O to chodzi?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości