Mamusie styczniowe 2016, cz. VI - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-17, 22:25   #2221
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI

To chyba wypiorę na 40 stopni i bez płynu póki co. Lovela i tak pewnie trochę zmiękczy.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 22:26   #2222
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Płukałyście ciuszki w płynie do płukania? Bo mam do prania Lovelę i do płukania dokupię chyba Bobini?
Na 60 stopni wyprać?

Jak mi wyschnie pranie z dwóch suszarek, to wrzucę sobie jasne ciuszki do prania, kolory podzielę na dwie tury.
wow dużo tego masz

ja nie płukałam w płynie, stwierdziłam ze im mniej detergentów tym lepiej Ja piorę wszystko w 60 stopniach, nic mi się nie zniszczyło, a przynajmniej są dobrze wyprane później już będe prać w 40, ale za pierwszym razem tak wolałam
Do prania mam Lovelę w saszetkach (bo ciągle skądś dostaję) i mam pełnowymiarowy Bobini właśnie i szczerze mówiąc ten Bobini mi chyba bardziej pasuje, Lovela ma strasznie intensywny zapach który lekko mnie drażni

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 22:27   #2223
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Viki, ja też ku RB zmierzam

Dobra, przejrzałam ciuchy od szwagierki, zsumowalam z moimi i mamy tego w ciuuuul:

Na 56:
body z krótkim/rampersy: 7
body z długim: 8
pajace: 5
śpiochy: 4
koszulki/kaftaniki: 7
spodenki: 1
bluza: 1
czapki cienkie: 3

Na 62:
body z krótkim/rampersy: 11
body z długim: 3
pajace: 11
śpiochy: 6
koszulki/kaftaniki: 12
spodenki: 3
czapki cienkie: 2

Na 68:
body z krótkim/rampersy: 13
pajace: 1
śpiochy: 3
koszulki/kaftaniki: 4

Także na ten moment nic nie kupuję, bo i tak rodzina/znajomi pewnie coś kupią
Co najwyżej rozważę jakiś komplet fajny na wyjście ze szpitala, bo mam jeden z TK Max, ale on jest 0-3 m-c i bliżej mu do 62 niż 56.

Płukałyście ciuszki w płynie do płukania? Bo mam do prania Lovelę i do płukania dokupię chyba Bobini?
Na 60 stopni wyprać?

Jak mi wyschnie pranie z dwóch suszarek, to wrzucę sobie jasne ciuszki do prania, kolory podzielę na dwie tury.
To fajnie że jest nas dwie dla mnie RB szczerze mówiąc jest najbardziej logicznym, naturalnym podejściem, może nie takie super radykalne (np.homeschooling) ale z ogólnymi założeniami się zgadzam w 100%

Ja zamierzam w 60 prać
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Padam po dzisiejszym dniu najpierw byłam na zakupach (nakupowałam kosmetyków dla siebie i prawie żadnych dla Małego, starałam się być twarda ), później obiad, później szkoła rodzenia, a ponieważ w międzyczasie przyszło zamówienie z Gemini i z Allegro to musiałam to wszystko jeszcze ogarnąć i pochować z Gemini przyszła mi niebieska szczotka więc jest dobrze, bo też zostawiłam sprawę losowi
Poza tym na SR dziś była m.in prezentacja kosmetyków dla mam i dzieci więc dostałam masę próbek i jeszcze wygrałam w losowaniu taką większą paczkę z pełnowymiarowymi kosmetykami no więc teraz będę sprawdzać składy i szukać co z tego sie do czegoś nada dostałam np krem na odparzenia z Emolium, ale muszę poszukać czy skład jest ok
Super, kurde w mojej mało gratisów dają ale jest refundowana i ogólnie jestem bardzo z niej zadowolona wiec nie narzekam
Stary 2015-11-17, 22:28   #2224
Dotka90
Zakorzenienie

A najlepsze jest, że takie ilości ciuchów (jeszcze na 74 mam, tylko juz nie wpisywałam),a wydałam na to wszystko max 200zł Mało co kupowałam nowe, dużo mam z SH, wyprzedaży no i teraz od szwagierki.
Stary 2015-11-17, 22:29   #2225
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Dotka, ciuszki bez plukania w plynie sa bardzo mieciutkie po tych dzieciowych proszkach. Przynajmniej ja nie widze roznicy w swoich wyplukanych w plynie, a dzieciowych w ogole po praniu musze przyznac, ze nie trafilam jeszcze na ciuszek slabej jakosci, ale jakbym miala oceniac, to te ze smyka po praniu sa chyba najmniej mile. Najfajniejsze za to te z tk maxxu i h&mu ale to takie pierwsze wrazenia po praniu, ogolnie narzekac na zaden ciuszek nie moge

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 22:38   #2226
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
A najlepsze jest, że takie ilości ciuchów (jeszcze na 74 mam, tylko juz nie wpisywałam),a wydałam na to wszystko max 200zł Mało co kupowałam nowe, dużo mam z SH, wyprzedaży no i teraz od szwagierki.
Kurde to super, gratuluje ja na pewno wydałam więcej a mam mniej ale nie jestem w stanie w SH znaleźć czegokolwiek bo takie szmatki u mnie mają
Stary 2015-11-17, 22:40   #2227
Dotka90
Zakorzenienie

Viki, kurczę, szkoda że wcześniej się nie pojawilaś, bo ja widziałam baaardzo dużo fajnych rzeczy dla dziewczynki
Idę jutro do tego lumpa, spojrzeć Ci na coś? Najwyżej Ci wyślę.
Stary 2015-11-17, 22:42   #2228
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Jestem zegarkowa maniaczka, tz wie jaki zegarek od dawna mi sie podoba i moze go dostane a jak nie to ja ogolnie mam meza, ktora kocha zaskakiwac i wie co lubie oczywiscie musze miec lilou z wygrawerowanym imieniem synka i data jego urodzin tego nie odpuszcze, to musze dostac

O matko, widzę że nie tylko LaMillou jest naszą wspólną miłością Ja Lilou z imieniem zażyczyłam sobie już na początku ciąży W ogóle to wymyśliłam sobie, że jak już się Oluś urodzi to wstawię sobie na facebooka zdjęcie jego łapki i mojej tak żeby było widać właśnie Lilou z jego imieniem

Cytat:
Niepozorna, jaki tytuł książki Karpa?

Na 60 stopni wyprać?

Książka to "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy". Bardzo fajna, polecam. On tam dokładnie wyjaśnia tą teorię czwartego trymestru itp

A ciuszki prałam w 60 stopniach i dawałam i płyn do prania i do płukania z Loveli
Kocyki i pościel prałam w 30 stopniach, bo tak było w zaleceniach na metce.

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 22:44   #2229
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Viki, kurczę, szkoda że wcześniej się nie pojawilaś, bo ja widziałam baaardzo dużo fajnych rzeczy dla dziewczynki
Idę jutro do tego lumpa, spojrzeć Ci na coś? Najwyżej Ci wyślę.
No jak masz ochotę to jasne możesz spojrzeć jak fajna jakość, nieponiszczone i za grosze to why not?
Stary 2015-11-17, 22:45   #2230
Dotka90
Zakorzenienie

To mi jeszcze napisz, czy coś konkretnego chcesz jakby co (bo jak masz czegoś dużo, to bez sensu) i ile max za 1 sztukę chcesz przeznaczyć. Nie wiem jakie ceny, czasem się zdarza, ze jest np. wycena po 1zl No a czasem normalnie na wagę, to wtedy więcej, ale nie jakieś miliony.
Stary 2015-11-17, 22:47   #2231
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
O matko, widzę że nie tylko LaMillou jest naszą wspólną miłością Ja Lilou z imieniem zażyczyłam sobie już na początku ciąży W ogóle to wymyśliłam sobie, że jak już się Oluś urodzi to wstawię sobie na facebooka zdjęcie jego łapki i mojej tak żeby było widać właśnie Lilou z jego imieniem

Książka to "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy". Bardzo fajna, polecam. On tam dokładnie wyjaśnia tą teorię czwartego trymestru itp

A ciuszki prałam w 60 stopniach i dawałam i płyn do prania i do płukania z Loveli
Kocyki i pościel prałam w 30 stopniach, bo tak było w zaleceniach na metce.

A moze jestes jakas moja odlegla siostra, ktora poznaje w doroslym zyciu?
Mega pomysl ze zdjeciem
Ja nadal nie mam pomyslu tylko, ktore lilou chce, bylam wlasnie na stronie i jest tam takie w ksztalcie stopki, jakas nowosc albo po prostu chlopczyka przemysle to :p

Stary 2015-11-17, 22:49   #2232
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
A moze jestes jakas moja odlegla siostra, ktora poznaje w doroslym zyciu?
Mega pomysl ze zdjeciem
Ja nadal nie mam pomyslu tylko, ktore lilou chce, bylam wlasnie na stronie i jest tam takie w ksztalcie stopki, jakas nowosc albo po prostu chlopczyka przemysle to :p

Może tak jest
Ja chyba biorę stópkę

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-17, 22:49   #2233
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Dziś rozmawiałam z koleżanką która ma 2tyg malucha I właśnie się strasznie oburzała, gdy rodzina przyszła i kołysała dziecko na rękach czy w wózku, bo nie chce by się przyzwyczaił. Tak samo z przytulaniem i braniem na ręce. Bo co jak będzie mieć takie zachcianki a waga 10kilo to już nie to samo? Mnie takie argumenty nie przekonują, bo myślę, że 10kg dziecko coś będzie kumać I mu uda się choćby czasem wytłumaczyć że nie wezmę za każdym razem na ręce. Natomiast maluchowi nie będę odmawiać, skoro to jego potrzeba na każde zło ale nikomu personalnie krytykować nie będę odkładania go "bo on by tylko na rękach chciał być i w twarz spoglądać, bo zabawki jeszcze go nie interesują ", gdyż sama bym nie chciała wskazówek "na nie " w przytulaniu na żądanie.

Byłam dziś na spotkaniu z położną środowiskową i jestem w szoku. Ogólnie super kobieta, poradziła mi zrobić EKG sobie w przychodni, a nawet uznała, że teraz mm są naprawdę dobre I jeśli za miesiąc AZS tak się pogłębi że znowu w ruch pójdą sterydy, to mam się nie zastanawiać tylko od razu w szpitalu prosić o mm, bo szkoda rozkręcać laktację i ryzykować zapaleniem piersi po powrocie do domu, jeśli i tak nie będę mogła karmić. I o planie porodu do CC też mi ładnie wszystko omówiła, powiedziała że zamiast leków narkotycznych podają pyralginę w kroplówce i od razu boję się mniej

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 22:52   #2234
Dotka90
Zakorzenienie

Kurczę, ja chyba muszę złożyć deklarację do położnej tutaj i poprosić o wizytę, bo plan porodu jak próbowałam ogarnąć online, to połowy odpowiedzi możliwych do zaznaczenia nie rozumiem
Stary 2015-11-17, 22:56   #2235
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurczę, ja chyba muszę złożyć deklarację do położnej tutaj i poprosić o wizytę, bo plan porodu jak próbowałam ogarnąć online, to połowy odpowiedzi możliwych do zaznaczenia nie rozumiem

Ja nie mam wybranej ani poloznej, ani pediatry ani nie ogarnelam planu porodu
Moze jutro sie za to wezme co? albo podpytam gina o dobra polozna z mojej okolicy, kogo by polecil jego zona jest dobrym pediatra, przyjmuje prywatnie wiec pewnie i tak w razie choroby malego, odpukac, bede jezdzic do niej. Ale tak czy tak pediatre wybrac trzeba i przychodnie.

Stary 2015-11-17, 23:00   #2236
Dotka90
Zakorzenienie

U mnie jest jedna położna środowiskowa,to dużego wyboru nie mam
Stary 2015-11-17, 23:02   #2237
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Ewusia, ja dzis tez kupilam sobie jeszcze jeden podklad na promocji w Rossmanie i jestem dumna, ze w koncu cos sobie czyli w sumie mam nowy tusz do rzes i dwa podklady, dziki szal w zeszlym roku stracilam miliony na promce w Rossmanie, wiec teraz duma z kazdej wydanej na siebie zlotowki
mam tak samo
na ciuchy teraz praktycznie nie wydaję bo i tak w nic się nie mieszczę, od początku ciąży kupiłam dosłownie kilka rzeczy no i na kosmetyki też mi się jakoś nie chciało
Ale dostałam na urodziny trochę kasy no i stwierdziłam ze trzeba iść po zakupy dla siebie w końcu
Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Ewusia to Ci się udało z kosmetykami, mam nadzieje że znajdziesz coś co da się używać.
tez mam taką nadzieję
niby to wszystko kosmetyki "apteczne" no ale po lekturze Sroki wiem ze to nie zawsze stoi w parze z dobrym składem
Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość

Super, kurde w mojej mało gratisów dają ale jest refundowana i ogólnie jestem bardzo z niej zadowolona wiec nie narzekam
moja szkoła tez na nfz
no ale mają sponsorów widocznie dla takiej apteki to reklama, bo a nuż matki-wariatki przyjdą później do nich i kupią wszystko
Cytat:
no to tym bardziej
ja podczas jednej wizyty w Tesco prawie 200 zł wydałam
Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość

Byłam dziś na spotkaniu z położną środowiskową i jestem w szoku. Ogólnie super kobieta, poradziła mi zrobić EKG sobie w przychodni, a nawet uznała, że teraz mm są naprawdę dobre I jeśli za miesiąc AZS tak się pogłębi że znowu w ruch pójdą sterydy, to mam się nie zastanawiać tylko od razu w szpitalu prosić o mm, bo szkoda rozkręcać laktację i ryzykować zapaleniem piersi po powrocie do domu, jeśli i tak nie będę mogła karmić. I o planie porodu do CC też mi ładnie wszystko omówiła, powiedziała że zamiast leków narkotycznych podają pyralginę w kroplówce i od razu boję się mniej
fajnie ze jesteś zadowolona

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 23:02   #2238
Casaa
Zakorzenienie

Nie wiedzialam, ze do cc jest tez plan porodu.

Slicznosci sa na lilou tez sie skusze jak bede znala wymiary mlodego

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 23:04   #2239
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
chyba, że tak

a przyciąć materac?
No w ostateczności tylko to pozostanie ale jeszcze myslę dorwać gdzieś taki wkład "materacyk" niby do wózka bo wymiary bardziej pasują.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 23:05   #2240
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie jest jedna położna środowiskowa,to dużego wyboru nie mam
To szal
A powiedz mi,mten plan porodu online to masz na stronie szpitala czy to jakis ogolnodostepny, p ktorym nie wiem a wypadaloby miec?

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Nie wiedzialam, ze do cc jest tez plan porodu.

Slicznosci sa na lilou tez sie skusze jak bede znala wymiary mlodego

Wyslane z Lumia920.

Kolejna fanka lilou

Stary 2015-11-17, 23:07   #2241
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Kurcze to co się działo dzisiaj z moimi dziaslami podczas wieczornego mycia zębów to jakiś koszmar :-( cała umywalka we krwi. Pierwszy raz aż tak krwawilam. Miałam wrażenie że zaraz wszystkie zęby wyleca...

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 23:08   #2242
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Kurcze to co się działo dzisiaj z moimi dziaslami podczas wieczornego mycia zębów to jakiś koszmar :-( cała umywalka we krwi. Pierwszy raz aż tak krwawilam. Miałam wrażenie że zaraz wszystkie zęby wyleca...

Znam to :/

Stary 2015-11-17, 23:12   #2243
niepozorna
Zakorzenienie

Mi też ostatnio bardziej zaczęły krwawić dziąsła

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-17, 23:12   #2244
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

CASA, no ogólnie nie ma tak stricte krok po kroku, ale takie pobożne życzenia do samego CC, zabiegów dziecka po porodzie i ogólnie wszystkiego po porodzie można zrobić.

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

MAGDUSIA aż tak? Masakra

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2015-11-17, 23:15   #2245
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
To mi jeszcze napisz, czy coś konkretnego chcesz jakby co (bo jak masz czegoś dużo, to bez sensu) i ile max za 1 sztukę chcesz przeznaczyć. Nie wiem jakie ceny, czasem się zdarza, ze jest np. wycena po 1zl No a czasem normalnie na wagę, to wtedy więcej, ale nie jakieś miliony.
Jakieś pajace/body na 56 nie musza być różowe, chętnie np.fiolety przygarnę dzięki
Cytat:
Ja nie mam wybranej ani poloznej, ani pediatry ani nie ogarnelam planu porodu
Moze jutro sie za to wezme co? albo podpytam gina o dobra polozna z mojej okolicy, kogo by polecil jego zona jest dobrym pediatra, przyjmuje prywatnie wiec pewnie i tak w razie choroby malego, odpukac, bede jezdzic do niej. Ale tak czy tak pediatre wybrac trzeba i przychodnie.
Ja mam wybraną położną która prowadzi wyklady na mojej SR, tak samo z resztą jak reszta grupy, wiec fajnie bo będzie już to ktoś "znany" a nie jakaś przypadkowa kobieta
Z tym pediatrą to też muszę ogarnąć temat
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
moja szkoła tez na nfz
no ale mają sponsorów widocznie dla takiej apteki to reklama, bo a nuż matki-wariatki przyjdą później do nich i kupią wszystko
Mnie rozwalają te ulotki dołączone do tych "gratisów" - większość to tak bezczelna reklama i wmawianie że wszystko co możesz kupić u nich jest "niezbędne" że aż śmiać mi się chce
Stary 2015-11-17, 23:16   #2246
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
MAGDUSIA aż tak? Masakra
No dziś naprawdę wyjątkowo mocno. Chyba kupię sobie mietsza szczoteczke mam nadzieję że choć troszkę pomoże...

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 23:19   #2247
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Ciekawy artykuł, myślałyście o czym takim: https://www.spodkocyka.pl/rodzi-sie-...najmy-o-tacie/
Ja może nie o zegarku, ale czymś takim symbolicznym choćby nawet zwykłym liście myślę od dłuższego czasu.
Hmmm może jestem dziwna, ale mnie to nie przekonuje. Babka ma 9 mscy nosić fizycznie dziecko w sobie, dbać o siebie i dziecko, czuć na sobie tą ciągłą odpowiedzialność, urodzić i jeszcze na końcu mężowi dawać prezent? Istotą jest chyba raczej takie prowadzenie relacji w związku, żeby mężczyzna poczuł się doceniony, ale nawet bardziej żeby stanowić drużynę, żeby właśnie razem czuć się rodzicami i rodziną, a nie że mama i dziecko a tata to na doczepkę. I dziękować sobie wzajemnie jeśli już. I to się buduje na codzień, zwykłymi codziennymi zachowaniami. A nie że jakiś prezent...

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 23:23   #2248
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

MAGDUSIA, przed 2 trymestrem używałam elektrycznej szczoteczki teraz tylko miękką. .. i pastę chyba lacalut taka czerwona. Ale aż tak nie miałam jeszcze :O współczuję

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Hmmm może jestem dziwna, ale mnie to nie przekonuje. Babka ma 9 mscy nosić fizycznie dziecko w sobie, dbać o siebie i dziecko, czuć na sobie tą ciągłą odpowiedzialność, urodzić i jeszcze na końcu mężowi dawać prezent? Istotą jest chyba raczej takie prowadzenie relacji w związku, żeby mężczyzna poczuł się doceniony, ale nawet bardziej żeby stanowić drużynę, żeby właśnie razem czuć się rodzicami i rodziną, a nie że mama i dziecko a tata to na doczepkę. I dziękować sobie wzajemnie jeśli już. I to się buduje na codzień, zwykłymi codziennymi zachowaniami. A nie że jakiś prezent...
Zgadzam się najpiękniejszym prezentem będzie czas we dwoje, pochwała że świetnie sobie radzi choćby tylko pieluchy wyrzucał i przytulenie, na które może być tak mało czasu

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2015-11-17, 23:26   #2249
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
No dziś naprawdę wyjątkowo mocno. Chyba kupię sobie mietsza szczoteczke mam nadzieję że choć troszkę pomoże...

Kup sobie miękką szczoteczkę i pastę Meridol

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Lacalut tak jak Med pisze też będzie ok

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-17, 23:31   #2250
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Viki, ja też ku RB zmierzam

Niepozorna, jaki tytuł książki Karpa?

Ruda, z karmieniem odnosiłam się nie do żadnej metody, a do 'dobrych rad'.

Magda, nie chcę różowej

Dzięki za wyjaśnienie z UPSem, bo już się wystraszyłam

Dobra, przejrzałam ciuchy od szwagierki, zsumowalam z moimi i mamy tego w ciuuuul:

Na 56:
body z krótkim/rampersy: 7
body z długim: 8
pajace: 5
śpiochy: 4
koszulki/kaftaniki: 7
czapki cienkie: 3

Na 62:
body z krótkim/rampersy: 11
pajace: 11
śpiochy: 6
koszulki/kaftaniki: 12
spodenki: 3
czapki cienkie: 2

Na 68:
body z krótkim/rampersy: 13
pajace: 1
śpiochy: 3
koszulki/kaftaniki: 4

Także na ten moment nic nie kupuję, bo i tak rodzina/znajomi pewnie coś kupią
Co najwyżej rozważę jakiś komplet fajny na wyjście ze szpitala, bo mam jeden z TK Max, ale on jest 0-3 m-c i bliżej mu do 62 niż 56.

Na 60 stopni wyprać?

Dotka, czaje, z tym, że mnie chodziło bardziej o to, że te dobre rady biorą się stąd, że ktoś coś jednym uchem wpusci, potem przekręci i potem leci w świat jakieś kuriozum, które co gorsza stosuje się na dzieciach.

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości