|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
To chyba wypiorę na 40 stopni i bez płynu póki co. Lovela i tak pewnie trochę zmiękczy.
|
|
|
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie płukałam w płynie, stwierdziłam ze im mniej detergentów tym lepiej Ja piorę wszystko w 60 stopniach, nic mi się nie zniszczyło, a przynajmniej są dobrze wyprane później już będe prać w 40, ale za pierwszym razem tak wolałam Do prania mam Lovelę w saszetkach (bo ciągle skądś dostaję) i mam pełnowymiarowy Bobini właśnie i szczerze mówiąc ten Bobini mi chyba bardziej pasuje, Lovela ma strasznie intensywny zapach który lekko mnie drażni
|
|
|
|
|
#2223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie RB szczerze mówiąc jest najbardziej logicznym, naturalnym podejściem, może nie takie super radykalne (np.homeschooling) ale z ogólnymi założeniami się zgadzam w 100% ![]() Ja zamierzam w 60 prać ![]() Cytat:
ale jest refundowana i ogólnie jestem bardzo z niej zadowolona wiec nie narzekam
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
A najlepsze jest, że takie ilości ciuchów (jeszcze na 74 mam, tylko juz nie wpisywałam),a wydałam na to wszystko max 200zł
Mało co kupowałam nowe, dużo mam z SH, wyprzedaży no i teraz od szwagierki.
|
|
|
|
#2225 |
|
Wtajemniczenie
|
Dotka, ciuszki bez plukania w plynie sa bardzo mieciutkie po tych dzieciowych proszkach. Przynajmniej ja nie widze roznicy w swoich wyplukanych w plynie, a dzieciowych
w ogole po praniu musze przyznac, ze nie trafilam jeszcze na ciuszek slabej jakosci, ale jakbym miala oceniac, to te ze smyka po praniu sa chyba najmniej mile. Najfajniejsze za to te z tk maxxu i h&mu ale to takie pierwsze wrazenia po praniu, ogolnie narzekac na zaden ciuszek nie moge ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na pewno wydałam więcej a mam mniej
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
Viki, kurczę, szkoda że wcześniej się nie pojawilaś, bo ja widziałam baaardzo dużo fajnych rzeczy dla dziewczynki
![]() Idę jutro do tego lumpa, spojrzeć Ci na coś? Najwyżej Ci wyślę. |
|
|
|
#2228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O matko, widzę że nie tylko LaMillou jest naszą wspólną miłością Ja Lilou z imieniem zażyczyłam sobie już na początku ciąży Cytat:
Książka to "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy". Bardzo fajna, polecam. On tam dokładnie wyjaśnia tą teorię czwartego trymestru itp ![]() A ciuszki prałam w 60 stopniach i dawałam i płyn do prania i do płukania z Loveli Kocyki i pościel prałam w 30 stopniach, bo tak było w zaleceniach na metce. |
||
|
|
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak fajna jakość, nieponiszczone i za grosze to why not?
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
To mi jeszcze napisz, czy coś konkretnego chcesz jakby co (bo jak masz czegoś dużo, to bez sensu) i ile max za 1 sztukę chcesz przeznaczyć. Nie wiem jakie ceny, czasem się zdarza, ze jest np. wycena po 1zl
No a czasem normalnie na wagę, to wtedy więcej, ale nie jakieś miliony.
|
|
|
|
#2231 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A moze jestes jakas moja odlegla siostra, ktora poznaje w doroslym zyciu? ![]() Mega pomysl ze zdjeciem ![]() Ja nadal nie mam pomyslu tylko, ktore lilou chce, bylam wlasnie na stronie i jest tam takie w ksztalcie stopki, jakas nowosc albo po prostu chlopczyka przemysle to :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może tak jest ![]() Ja chyba biorę stópkę
|
|
|
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś rozmawiałam z koleżanką która ma 2tyg malucha I właśnie się strasznie oburzała, gdy rodzina przyszła i kołysała dziecko na rękach czy w wózku, bo nie chce by się przyzwyczaił. Tak samo z przytulaniem i braniem na ręce. Bo co jak będzie mieć takie zachcianki a waga 10kilo to już nie to samo? Mnie takie argumenty nie przekonują, bo myślę, że 10kg dziecko coś będzie kumać I mu uda się choćby czasem wytłumaczyć że nie wezmę za każdym razem na ręce. Natomiast maluchowi nie będę odmawiać, skoro to jego potrzeba na każde zło
ale nikomu personalnie krytykować nie będę odkładania go "bo on by tylko na rękach chciał być i w twarz spoglądać, bo zabawki jeszcze go nie interesują ", gdyż sama bym nie chciała wskazówek "na nie " w przytulaniu na żądanie. Byłam dziś na spotkaniu z położną środowiskową i jestem w szoku. Ogólnie super kobieta, poradziła mi zrobić EKG sobie w przychodni, a nawet uznała, że teraz mm są naprawdę dobre I jeśli za miesiąc AZS tak się pogłębi że znowu w ruch pójdą sterydy, to mam się nie zastanawiać tylko od razu w szpitalu prosić o mm, bo szkoda rozkręcać laktację i ryzykować zapaleniem piersi po powrocie do domu, jeśli i tak nie będę mogła karmić. I o planie porodu do CC też mi ładnie wszystko omówiła, powiedziała że zamiast leków narkotycznych podają pyralginę w kroplówce i od razu boję się mniej
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, ja chyba muszę złożyć deklarację do położnej tutaj i poprosić o wizytę, bo plan porodu jak próbowałam ogarnąć online, to połowy odpowiedzi możliwych do zaznaczenia nie rozumiem
|
|
|
|
#2235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie mam wybranej ani poloznej, ani pediatry ani nie ogarnelam planu porodu ![]() Moze jutro sie za to wezme co? albo podpytam gina o dobra polozna z mojej okolicy, kogo by polecil jego zona jest dobrym pediatra, przyjmuje prywatnie wiec pewnie i tak w razie choroby malego, odpukac, bede jezdzic do niej. Ale tak czy tak pediatre wybrac trzeba i przychodnie.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jest jedna położna środowiskowa,to dużego wyboru nie mam
|
|
|
|
#2237 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na ciuchy teraz praktycznie nie wydaję bo i tak w nic się nie mieszczę, od początku ciąży kupiłam dosłownie kilka rzeczy no i na kosmetyki też mi się jakoś nie chciało Ale dostałam na urodziny trochę kasy no i stwierdziłam ze trzeba iść po zakupy dla siebie w końcu ![]() Cytat:
![]() niby to wszystko kosmetyki "apteczne" no ale po lekturze Sroki wiem ze to nie zawsze stoi w parze z dobrym składem ![]() Cytat:
![]() no ale mają sponsorów widocznie dla takiej apteki to reklama, bo a nuż matki-wariatki przyjdą później do nich i kupią wszystko ![]() Cytat:
![]() ja podczas jednej wizyty w Tesco prawie 200 zł wydałam Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiedzialam, ze do cc jest tez plan porodu.
Slicznosci sa na lilou tez sie skusze jak bede znala wymiary mlodego ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2239 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2240 | |
|
Wtajemniczenie
|
To szal
![]() A powiedz mi,mten plan porodu online to masz na stronie szpitala czy to jakis ogolnodostepny, p ktorym nie wiem a wypadaloby miec? ![]() Cytat:
Kolejna fanka lilou ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2241 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze to co się działo dzisiaj z moimi dziaslami podczas wieczornego mycia zębów to jakiś koszmar :-( cała umywalka we krwi. Pierwszy raz aż tak krwawilam. Miałam wrażenie że zaraz wszystkie zęby wyleca...
|
#2242 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
CASA, no ogólnie nie ma tak stricte krok po kroku, ale takie pobożne życzenia do samego CC, zabiegów dziecka po porodzie i ogólnie wszystkiego po porodzie można zrobić.
---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- MAGDUSIA aż tak? Masakra
|
|
#2245 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie musza być różowe, chętnie np.fiolety przygarnę dzięki ![]() Cytat:
Z tym pediatrą to też muszę ogarnąć temat Cytat:
|
|
#2246 |
|
Wtajemniczenie
|
No dziś naprawdę wyjątkowo mocno. Chyba kupię sobie mietsza szczoteczke mam nadzieję że choć troszkę pomoże...
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2248 | |
|
Zakorzenienie
|
MAGDUSIA, przed 2 trymestrem używałam elektrycznej szczoteczki teraz tylko miękką. .. i pastę chyba lacalut taka czerwona. Ale aż tak nie miałam jeszcze :O współczuję
---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
|
|
|
#2249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kup sobie miękką szczoteczkę i pastę Meridol ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Lacalut tak jak Med pisze też będzie ok
|
|
|
|
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

Ja piorę wszystko w 60 stopniach, nic mi się nie zniszczyło, a przynajmniej są dobrze wyprane
później już będe prać w 40, ale za pierwszym razem tak wolałam
), później obiad, później szkoła rodzenia, a ponieważ w międzyczasie przyszło zamówienie z Gemini i z Allegro to musiałam to wszystko jeszcze ogarnąć i pochować
21.06.2014r.

a jak nie to ja ogolnie mam meza, ktora kocha zaskakiwac i wie co lubie
No a czasem normalnie na wagę, to wtedy więcej, ale nie jakieś miliony.