![]() |
#1741 |
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode 2008
osobowy place 1600zl?? to nie drogo jak na okolice krakowa. co to za zespol
a w jakim kosciele chesz brac slub
#1742 |
Raczkowanie
|
ja za dj w poznaniu place 1500. wiec wydaje mi sie, ze za zespol to nie jest drogo!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() JESTEM NIA ZAUROCZONA, BOJE SIE TYLKO CZY DOBRZE BEDE W MIEJ WYGLADALA...BO NIE MIALAM OKAZJI JEJ PRZYMIERZYC To jest kolekcja Demetrios z 2006 roku numer 824. Postaram sie przeslac wieksze zdjecie...Buziaczki ![]() kurde to cos jakas sciema jest bo ta suknia mi sie podobala jak bylam z takim facetem hmm 3 lata temu!!!!!!!!!!!1serio
![]() |
#1744 |
Zakorzenienie
|
firmy przerzucają najpopularniejsze modele z kolekcji do kolekcji, robiąc w nich tylko kosmetyczne zmiany (cenowe też
![]() ![]() do do sukien Demetrios, cosmobella i Lisa Ferrera radziłabym uważać - czytałam o nich bardzo dużo, zafascynowana ich delikatnością, urodą i cenami (przystępnymi w porównaniu do choćby pronovias czy cymbeline) i na praktycznie każdym forum czytałam, że ich jakość jest koszmarna - fatalne wykończenia (guziki przyszyte zieloną nitką ![]() jeśli chodzi o same materiały, to z wiodących producentów najlepszą jakość reprezentują chyba cymbeline i mariees de paris (już się pogubiłam czy to jedna firma, czy dwie, moja kiecka w jednych komisach funkcjonuje jako cymbeline, w drugich jako mariees, na metce mam napisane mariees, a dowód zakupu z cymbeline - nie dowiem się bo już nie mam kontaktu z tą dziewczyną od której ją kupiłam ![]() nadal szukam propozycji na podpięcie trenu!!! jak coś zobaczycie gdzieś to dajcie znać ![]() jutyro jedziemy do naszego wymarzonego sklepu - artogeia bryoni - oglądać obrączki. nie mogę się doczekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1745 |
Przyczajenie
|
Dzisiaj ja dołączam do panien młodych 2008.
28.06.2008 godz 16:00 ![]() url=http://www.abcslubu.pl] ![]() Edytowane przez ankaa27 Czas edycji: 2007-09-21 o 12:43 Powód: poprawka graficzna :) |
![]() ![]() |
![]() |
#1746 |
Zakorzenienie
|
Witamy serdecznie
![]()
![]() |
#1747 |
Zakorzenienie
|
Zespol nazywa sie "Parasole".
U nas w okolicy takie sa ceny - zespol z Trzebini takze 4osobowy za 1dniowe wesele bierze 1800zl, inny tez z okolic Trzebini 3osobowy 1600zl wiec porownywalnie do naszego ![]() Dzis bedziemy dzwonic do fotografa i kamerzysty - i ostatecznie rezerwowac termin ![]() ![]() Slub chcemy wziac w mojej parafii ![]() Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2007-09-21 o 21:08 Powód: pomylka o jakies 600zl ;) |
![]() ![]() |
![]() |
#1748 |
Zadomowienie
|
A to moje dwa typy:
#1749 |
Raczkowanie
|
My za zespół płacimy 2800 (wesele bez poprawin, 3 osoby - wokal damski i dwa męskie)
Co do sukienki to podaję link do tej, które mi się podoba ![]() http://www.demetrios.pl/images/xlarge/828.jpg Póki co szperam jeszcze w necie, na przymiarki mam zamiar wybrać się pod koniec roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1751 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jak u Was przygotowania??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1752 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1753 |
Raczkowanie
|
Panny Młode 2008
Jeśli chodzi o ubrania noszę przeważnie rozmiar 36, ale czasmi i w 34 się wcisnę
![]() Też myślę, żeby koło listopada, grudnia wybrać się na pierwsze przymiarki. W styczniu planujemy iść na targi ślubne, może tam coś ciekawego uda się podejrzeć ![]() Narazie chcemy załatwić wszystkie formalności - zostało nam jeszcze podpisanie umowy z fotografem i kamerzystą, co planujemy zrobić na początku tygodnia. Udało nam się już zarezerwować godzinę w kościele tą, którą chcieliśmy i 20 października wybieramy się na nauki i chyba czas na odrobinę oddechu ![]() M.A.R.T.A. tą koronkową (czwarta) również mam wrzuconą w ulubione ![]() Baaardzo mi się podobają sukienki z koronki. Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-09-21 o 23:23 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#1754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1755 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tą koronkową sukienkę (nr 4) znalazłam na stronie Demetrios - cena 2320,00 http://www.demetrios.pl/product_info...roducts_id=103 cena niska nie jest, ale zabójczo wysoka wydaje mi się, że też nie. Wydaje mi się, że cena 2000,00 to taka standardowa sa suknię ślubną Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1756 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sukienka dziewczęca, delikatna, myślę, że przy drobnej budowie będzie się ładnie prezentować ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1757 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdecydowanie w pierwszej kolejności będę mierzyła koronkowe sukienki, mam nadzieję, że uda mi się znaleść coś za przystępną cenę... http://www.demetrios.pl/images/xlarge/4175.jpg jeszcze to mi wpadło w oko ![]() Niestety Asiuk takie są realia Warszawy jeśli chodzi o ceny. Ustaliliśmy sobie na początku, że za zespół nie damy więcej niż 3000 zł. Jak zaczęliśmy się rozglądać za zespołem jeden z nich podał nam cenę 6000 zł aż nam szczęki opadły, inne po 4000, większość nie schodziła poniżej 3000 zł. O tym zespole słyszeliśmy wiele dobrego, przesłuchaliśmy kilka piosenek w necie i oczywiście byliśmy na weselu, na którym grali. To zawodowi muzycy grający na codzień w Orkiestrze Reprezentacyjnej Wojska Polskiego. Są bardzo otwarci i sympatyczni, także jesteśmy dobrej myśli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1758 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny mam pytanie do was: Ile zamierzacie wydać na suknie swoich marzeń ![]() Ja planuje kupić coś fajnego za rozsądną cenę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1759 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj Ewelka ![]() ja mam nadzieję, że uda mi się znaleść sukienkę w granicach 2000 no góra 2500. Kilka postów wyżej wkleiłam link do strony, na której jest sukienka, która wpadła mi w oko. Narazie obstawiam za koronkowymi (jedna, która wpadła mi w oko kosztuje 2320 o ile dobrze pamiętam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie chcę wydawać więcej niż 2000 zł, choć domyślam się, że może być ciężko ![]() Dlatego będę polowała na obniżki, a jeśli nic nie znajdę, to poszukam czegoś w salonach polskich firm. Plusem jest to, że w wielu takich sklepach można puścić wodze fantazji i poprzerabiać sobie ich modele na własny użytek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1761 |
Raczkowanie
|
ojej dziewczyny jak szybko myślicie o sukni
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() na ten rok pozostała jedna konferencja i skupienie a reszta po nowym roku ![]() ![]() Witam nowe Wizażystki planujące ślubn na 2008 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1762 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej Calva ![]() ja najprawopodobniej na przymiarki zacznę jeździć na początku roku. Teraz również przeglądam stronki w necie i poprostu zakochałam się w sukienkach szytych z koronki ![]() ![]() Planuję wybrać się w styczniu na targi ślubne - może tam mi coś wpadnie w oko i uda się załapać na jakąś promocję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1763 | |
Raczkowanie
|
Panny Młode 2008
Cytat:
![]() ![]() ![]() marta ja Cie przepraszam ale ja naprawde nie wiem jak mam edytowac ten moj post, wydawalo mi sie ze zrobilam tak jak mnie poinstruowalas ale pod moim postem wiedze Twoj podpis, to chyba jednak mi sie nie udalo ![]() http://www.sluby.lublin.pl/portal/in...=39&Itemid=103 a tu pomoc dla wszystkich wizazanek ktore poszukuja nauk przedslubnych, ja tez do nich nalezalam az w koncu znalazlam, z ta sciagawka nauki mozna zrobic w dwa tygodnie,. mam nadzieje ze pomoglam.. a odnosnie tej mojej sukni z demetriosa to calkiem mozliwe ze ta kolekcja suknia jest juz powielana z innych kolekcji bo slyszalam ze sie bardzo dobrze sprzedaje Buziaczki ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-09-26 o 19:52 Powód: post pod potem |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1764 |
Raczkowanie
|
Coś strasznie cichutko się tu zrobiło....
My zdecydowaliśmy się na nauki weekendowe, pozostaną nam tylko dwa spotkania w poradni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1765 |
Zadomowienie
|
A u nas pokombinujemy chyba z naukami -
![]()
#1766 |
Raczkowanie
|
Hej
moi znajomi chodzili na te spotkania, koleżanka musiała prowadzić kalendarzyk małżeński. Wypełniali też jakąś ankietę i wyszło im, że są kompletnie nie przygotowani do bycia rodziną... paranoja jakaś normalnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1767 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1768 |
Raczkowanie
|
a ja jadac wczoraj z lotniska weszlam do salonu. Wchodzac mowie ta mi sie podoba. Potem zmierzylam jeszcze 4 inne. i zostalo na tej ktora mi sie najbardziej spodobala. Zaliczka wplacona.
Kolor ecru ze zlotem . W salonie mierzylam rozmiar 36 wiec troche za maly. Ja potrzebuje 38. (Zreszta i tak krawcowa dokladnie mierzy wiec bedzie dopasowana idealnie). W zwiazku z tym ramiaczka beda dluzsze a co za tym idzie bedzie wiekszy dekolt. No i oczywiszie sie nie dopielam u gory. (zdjecia robione komorka i z bardzo bliskiej odleglosci). No i trzeba bedzie w niej zmniejszyc kolo w halce. Pewnie zaraz spotkaja mnie pytanie ze jeszcze tyle do slubu a juz suknia. Wiec na ta sknie czeka sie 3 miesiace (to standart oczekiwania w wiekszosci salonow). No a ja w Polsce bede jeszcze w marcu oraz 2 tygodnie przed slubem. Dla mnie wiec to byl najwyzszy czas zamowic suknie.
#1769 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja za moich 4 chłopa zabulę 3500 (no właśnie, warszawskie realia...) ale grają na żywo, sami się miksują (wokalo-gitarzysta doskonale sobie radzi z zadaniami akustyka), w składzie gitara elektroakustyczna, gitara akustyczna, bas, gary, organki ![]() ![]() Cytat:
najpierw zamierzałam wydać max. 2000. potem stwierdziłam że to bez sensu i kupię suknię wieczorową szytą na miarę (allegro) w białym lub ecru kolorze w cenie do 500zł. potem poszłam na bazar różyckiego i stwierdziłam że będę miała wyśnioną za nie więcej niż 1300 i już się na tę myśl bardzo cieszyłam. a w końcu wydałam na suknię dokładnie 400zł (suknia, szal, etola, halka) i jeste bardzo z siebie zadowolona ![]() Cytat:
są wyprzedaże kiecek salonowych (do 70% taniej) ale jak dla mnie nei warto. wyprzedają zeszłoroczne kolekcje (czyli w styczniu będą te z 2007roku), ale to są te kiecki, które są w salonach i są brudne, wyświechtane, pocerowane, 6 razy przeszywane (bo przecież to są te same kiecki, które są wypożyczane i dopasowywane do panien młodych) i nie wiadomo kto i ile razu miał je na sobie. nawet mi się nie chciało ich dotykać. Cytat:
![]() ![]() lekcje z tego jak to robić powinny być na biologii w gimnazjum ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak uslyszalam moj zespol na probie, to az mnie ciarki przeszly ![]() ![]() Cena identyczna jak u Ciebie. A tak w ogole przyszlam sie przywitac ![]() Slub mielismy brac w 2006 roku, ale z wielu waznych powodow musielismy te uroczystosc przelozyc. Ostatecznym terminem jest 6 wrzesnia 2008 ![]() Mamy juz zarezerwowana restauracje, zespol, fotografa i kamerzyste. Reszte spraw zostawiamy sobie na nastepny rok. Najbardziej przeraza mnie wizja zakupu sukni, nic mi sie nie podoba. Mialam na oku jedna kiecke, ale juz mi sie odwidziala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.