Panny Młode 2008 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-21, 08:39   #1741
ysmay1
Raczkowanie

GG do ysmay1
Dot.: Panny Młode 2008

osobowy place 1600zl?? to nie drogo jak na okolice krakowa. co to za zespol

a w jakim kosciele chesz brac slub

ysmay1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-21, 08:40   #1742
marta12101
Raczkowanie

ja za dj w poznaniu place 1500. wiec wydaje mi sie, ze za zespol to nie jest drogo!
marta12101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-21, 09:11   #1743
SoNeRa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek 82 Pokaż wiadomość

ta suknia mi sie szalenie podobala parenascie lat temu ona ma juz swoje lata ta kolekcja chyba z 5 lat temu mi sie marzyla do dzis budzi we mnie takie radosne odczucia
SoNeRa ta sukienka jest z 2006 roku z kolekcji demetrios 824, dla mnie nie liczy sie moda tylko to co sie komu podoba, a ona ewidentnie wpadla mi w oko
JESTEM NIA ZAUROCZONA, BOJE SIE TYLKO CZY DOBRZE BEDE W MIEJ WYGLADALA...BO NIE MIALAM OKAZJI JEJ PRZYMIERZYC

To jest kolekcja Demetrios z 2006 roku numer 824. Postaram sie przeslac wieksze zdjecie...Buziaczki[/quote]
kurde to cos jakas sciema jest bo ta suknia mi sie podobala jak bylam z takim facetem hmm 3 lata temu!!!!!!!!!!!1serio
Stary 2007-09-21, 09:33   #1744
silesianna
Zakorzenienie

firmy przerzucają najpopularniejsze modele z kolekcji do kolekcji, robiąc w nich tylko kosmetyczne zmiany (cenowe też ) to ciałkiem normalne. przecież nie można wymyślać modeli w nieskończoność

do do sukien Demetrios, cosmobella i Lisa Ferrera radziłabym uważać - czytałam o nich bardzo dużo, zafascynowana ich delikatnością, urodą i cenami (przystępnymi w porównaniu do choćby pronovias czy cymbeline) i na praktycznie każdym forum czytałam, że ich jakość jest koszmarna - fatalne wykończenia (guziki przyszyte zieloną nitką ) i tragiczna jakość materiałów.

jeśli chodzi o same materiały, to z wiodących producentów najlepszą jakość reprezentują chyba cymbeline i mariees de paris (już się pogubiłam czy to jedna firma, czy dwie, moja kiecka w jednych komisach funkcjonuje jako cymbeline, w drugich jako mariees, na metce mam napisane mariees, a dowód zakupu z cymbeline - nie dowiem się bo już nie mam kontaktu z tą dziewczyną od której ją kupiłam ) ale mają też wadę - dobre gatunkowo materiały są ciężkie (moja jest strasznie ciężka, choć wygląda dość delikatnie). suknie demetrios i LF są (podobno) lżejsze, ale ich jakość gorsza - sztywniejsze, gorzej układające się, jest w nich bardziej gorąco (bo więcej w nich sztucznych włókien).

nadal szukam propozycji na podpięcie trenu!!!
jak coś zobaczycie gdzieś to dajcie znać

jutyro jedziemy do naszego wymarzonego sklepu - artogeia bryoni - oglądać obrączki. nie mogę się doczekać
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-21, 12:34   #1745
ankaa27
Przyczajenie

Dzisiaj ja dołączam do panien młodych 2008.
28.06.2008 godz 16:00

url=http://www.abcslubu.pl][/url]

Edytowane przez ankaa27
Czas edycji: 2007-09-21 o 12:43 Powód: poprawka graficzna :)
ankaa27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-21, 12:36   #1746
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaa27 Pokaż wiadomość
Dzisiaj ja dołączam do panien młodych 2008.
28.06.2008 godz 16:00
Witamy serdecznie
Stary 2007-09-21, 15:25   #1747
Kakusia
Zakorzenienie

Zespol nazywa sie "Parasole".
U nas w okolicy takie sa ceny - zespol z Trzebini takze 4osobowy za 1dniowe wesele bierze 1800zl, inny tez z okolic Trzebini 3osobowy 1600zl wiec porownywalnie do naszego
Dzis bedziemy dzwonic do fotografa i kamerzysty - i ostatecznie rezerwowac termin za fotografa i kamerzyste razem placimy 1800zl
Slub chcemy wziac w mojej parafii

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2007-09-21 o 21:08 Powód: pomylka o jakies 600zl ;)
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-21, 17:41   #1748
gosiunia22
Zadomowienie

A to moje dwa typy:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg margarett Moschella.jpg (74,9 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg verona margarett.jpg (54,3 KB, 41 załadowań)

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-21, 18:50   #1749
Aaanniiiaaa
Raczkowanie

My za zespół płacimy 2800 (wesele bez poprawin, 3 osoby - wokal damski i dwa męskie)
Co do sukienki to podaję link do tej, które mi się podoba
http://www.demetrios.pl/images/xlarge/828.jpg
Póki co szperam jeszcze w necie, na przymiarki mam zamiar wybrać się pod koniec roku Ale podobają mi się baaardzo koronkowe. Raczej nie chciałabym tzw.bombki.
Aaanniiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-21, 19:22   #1750
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez Aaanniiiaaa Pokaż wiadomość
My za zespół płacimy 2800 (wesele bez poprawin, 3 osoby - wokal damski i dwa męskie)
Póki co szperam jeszcze w necie, na przymiarki mam zamiar wybrać się pod koniec roku Ale podobają mi się baaardzo koronkowe. Raczej nie chciałabym tzw.bombki.
No rzeczywiście ładna ta sukienka, ale też do takiego modelu trzeba mieć figurę

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-21, 19:32   #1751
Aaanniiiaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
No rzeczywiście ładna ta sukienka, ale też do takiego modelu trzeba mieć figurę
Jestem raczej drobną osóbką i niewysoką. Zastanawiam się, czy będę dobrze wyglądała w takiej sukience... Najlepsze rozwiązanie to iść i mierzyć innego wyjścia nie ma. Bo może się okazać, że to wogóle nie mój fason.
A jak u Was przygotowania???

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-21, 19:34   #1752
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Jestem raczej drobną osóbką i niewysoką. Zastanawiam się, czy będę dobrze wyglądała w takiej sukience... Najlepsze rozwiązanie to iść i mierzyć innego wyjścia nie ma. Bo może się okazać, że to wogóle nie mój fason.
A jak u Was przygotowania???
Ja też jestem niewysoka, ale do strasznie szczupłych nie należę - moje typy sukienek wklejałam parę stron wcześniej . Mierzyć będę koło grudnia stycznia

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-21, 19:52   #1753
Aaanniiiaaa
Raczkowanie

Panny Młode 2008

Jeśli chodzi o ubrania noszę przeważnie rozmiar 36, ale czasmi i w 34 się wcisnę
Też myślę, żeby koło listopada, grudnia wybrać się na pierwsze przymiarki. W styczniu planujemy iść na targi ślubne, może tam coś ciekawego uda się podejrzeć
Narazie chcemy załatwić wszystkie formalności - zostało nam jeszcze podpisanie umowy z fotografem i kamerzystą, co planujemy zrobić na początku tygodnia.
Udało nam się już zarezerwować godzinę w kościele tą, którą chcieliśmy i 20 października wybieramy się na nauki i chyba czas na odrobinę oddechu

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Na 100% jeszcze żadna nie wpadła mi w oko, ale swoje typy mam

M.A.R.T.A. tą koronkową (czwarta) również mam wrzuconą w ulubione
Baaardzo mi się podobają sukienki z koronki.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2007-09-21 o 23:23 Powód: post pod postem
Stary 2007-09-21, 23:29   #1754
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
M.A.R.T.A. tą koronkową (czwarta) również mam wrzuconą w ulubione
Baaardzo mi się podobają sukienki z koronki.
Mam nadzieje, że moja ślubna też będzie takiego rodzaju (może w salonach uda mi sie znaleźć podobne style i cena nie będzie kosmiczna )
Stary 2007-09-22, 06:34   #1755
Aaanniiiaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Mam nadzieje, że moja ślubna też będzie takiego rodzaju (może w salonach uda mi sie znaleźć podobne style i cena nie będzie kosmiczna )

Tą koronkową sukienkę (nr 4) znalazłam na stronie Demetrios - cena 2320,00
http://www.demetrios.pl/product_info...roducts_id=103
cena niska nie jest, ale zabójczo wysoka wydaje mi się, że też nie.
Wydaje mi się, że cena 2000,00 to taka standardowa sa suknię ślubną
Pozdrawiam
Stary 2007-09-22, 08:21   #1756
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że duże przebicie cenowe u Ciebie. Ja za zespół 3-osobowy (3 facetów ) płacę 1800zł, a więc o 1000 mniej. Są sprawdzeni, grali na weselu mojej siostry 14 lipca tego roku

Sukienka dziewczęca, delikatna, myślę, że przy drobnej budowie będzie się ładnie prezentować

Cytat:
W styczniu planujemy iść na targi ślubne, może tam coś ciekawego uda się podejrzeć
Na targach ślubnych można nawet wygrać markową sukienkę lub ślubne usługi (np. tort weselny, darmową sesję itp.)

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-22, 09:18   #1757
Aaanniiiaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Widzę, że duże przebicie cenowe u Ciebie. Ja za zespół 3-osobowy (3 facetów ) płacę 1800zł, a więc o 1000 mniej. Są sprawdzeni, grali na weselu mojej siostry 14 lipca tego roku

Sukienka dziewczęca, delikatna, myślę, że przy drobnej budowie będzie się ładnie prezentować

Na targach ślubnych można nawet wygrać markową sukienkę lub ślubne usługi (np. tort weselny, darmową sesję itp.)

Zdecydowanie w pierwszej kolejności będę mierzyła koronkowe sukienki, mam nadzieję, że uda mi się znaleść coś za przystępną cenę... http://www.demetrios.pl/images/xlarge/4175.jpg jeszcze to mi wpadło w oko
Niestety Asiuk takie są realia Warszawy jeśli chodzi o ceny. Ustaliliśmy sobie na początku, że za zespół nie damy więcej niż 3000 zł. Jak zaczęliśmy się rozglądać za zespołem jeden z nich podał nam cenę 6000 zł aż nam szczęki opadły, inne po 4000, większość nie schodziła poniżej 3000 zł.
O tym zespole słyszeliśmy wiele dobrego, przesłuchaliśmy kilka piosenek w necie i oczywiście byliśmy na weselu, na którym grali. To zawodowi muzycy grający na codzień w Orkiestrze Reprezentacyjnej Wojska Polskiego. Są bardzo otwarci i sympatyczni, także jesteśmy dobrej myśli
Stary 2007-09-22, 15:10   #1758
ewelka111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Do Ewelka
Ta sukienka którą umieściłaś jest w salonie W Mińsku Mazowieckim, tam mają dużo sukienek w takim stylu niestety z tego co wiem ceny są raczej ponad 3 tyś złotych bliżej 4 (zależy od sukienki).
Ale jest szansa że z kolekcji 2007 może teraz będą tańsze.

Co do sukienek bardzo podobają mi się Maggie Sottero, niestety są drogie i niedostępne są modele w Polsce (te które mi sie podobają),a chcę przymierzyć najpierw sukienkę.
Znalazłam jedną sukienkę która mi sie podoba,ale już jest wycofana (dawna kolekcja).
Jak dla mnie to za dużo, musiała bym zwariować żeby wydać tyle kasy na sukienkę którą włożę tylko raz. Będę musiała poszukać coś tańszego, ale mam jeszcze dużo czasu- ślub dopiero 13.09.08. Na razie podobają mi się różne fasony, wiem na pewno, że suknia musi być z gorsetem. Może zainspiruje mnie, któraś z waszych sukien.

Dziewczyny mam pytanie do was: Ile zamierzacie wydać na suknie swoich marzeń
Ja planuje kupić coś fajnego za rozsądną cenę.
ewelka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-22, 15:35   #1759
Aaanniiiaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewelka111 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to za dużo, musiała bym zwariować żeby wydać tyle kasy na sukienkę którą włożę tylko raz. Będę musiała poszukać coś tańszego, ale mam jeszcze dużo czasu- ślub dopiero 13.09.08. Na razie podobają mi się różne fasony, wiem na pewno, że suknia musi być z gorsetem. Może zainspiruje mnie, któraś z waszych sukien.

Witaj Ewelka
ja mam nadzieję, że uda mi się znaleść sukienkę w granicach 2000 no góra 2500. Kilka postów wyżej wkleiłam link do strony, na której jest sukienka, która wpadła mi w oko. Narazie obstawiam za koronkowymi (jedna, która wpadła mi w oko kosztuje 2320 o ile dobrze pamiętam i jest z tegorocznej kolekcji, więc mam nadzieję, że załapie się na jakieś obniżki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-22, 17:09   #1760
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Najfajniej byłoby, gdybym kupiła ładną, pasującą mi sukienkę na wyprzedaży w salonie za ok. 1000 zł (czasem marzenia sie spełniają ).
Nie chcę wydawać więcej niż 2000 zł, choć domyślam się, że może być ciężko Podobają mi się niektóre suknie Cymbeline albo Pronovias, ale co z tego, skoro ceny są koszmarnie wysokie?
Dlatego będę polowała na obniżki, a jeśli nic nie znajdę, to poszukam czegoś w salonach polskich firm. Plusem jest to, że w wielu takich sklepach można puścić wodze fantazji i poprzerabiać sobie ich modele na własny użytek (tak robią np. w Karinie).

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2007-09-22, 17:32   #1761
calva
Raczkowanie

GG do calva

ojej dziewczyny jak szybko myślicie o sukni ja to jeszcze za daleko i też przeglądałąm na necie jednak najpierw przymiarki aby sprawdzić w czym będzie mi najlepiej zacznę po nowym roku bo teraz jak dla mnie za wcześniemam inne cele

na ten rok pozostała jedna konferencja i skupienie a reszta po nowym rokuczyli suknia,dekoracje,fryzurki , ciacha itp

Witam nowe Wizażystki planujące ślubn na 2008

calva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-22, 17:48   #1762
Aaanniiiaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez calva Pokaż wiadomość
ojej dziewczyny jak szybko myślicie o sukni ja to jeszcze za daleko i też przeglądałąm na necie jednak najpierw przymiarki aby sprawdzić w czym będzie mi najlepiej zacznę po nowym roku bo teraz jak dla mnie za wcześniemam inne cele

na ten rok pozostała jedna konferencja i skupienie a reszta po nowym rokuczyli suknia,dekoracje,fryzurki , ciacha itp

Hej Calva
ja najprawopodobniej na przymiarki zacznę jeździć na początku roku. Teraz również przeglądam stronki w necie i poprostu zakochałam się w sukienkach szytych z koronki Baaardzo ciekawa jestem czy będą pasowały do mojej figury
Planuję wybrać się w styczniu na targi ślubne - może tam mi coś wpadnie w oko i uda się załapać na jakąś promocję
Stary 2007-09-22, 21:01   #1763
Gosiaczek 82
Raczkowanie

Panny Młode 2008

Cytat:
Napisane przez calva Pokaż wiadomość

calva mam prosbe napisz mi gdzie jest ta Twoja ostatnia nauka w ktorym kosciele i o jakiej godzinie, ktorego dnia a przede wszystkim napisz skad jestes??buziaczki

Witam nowe wizazanki, dobrze ze jestescie moze cos sie ozywi watek bo jakos smutnoi pustawo sie robi

marta ja Cie przepraszam ale ja naprawde nie wiem jak mam edytowac ten moj post, wydawalo mi sie ze zrobilam tak jak mnie poinstruowalas ale pod moim postem wiedze Twoj podpis, to chyba jednak mi sie nie udalo.

http://www.sluby.lublin.pl/portal/in...=39&Itemid=103
a tu pomoc dla wszystkich wizazanek ktore poszukuja nauk przedslubnych, ja tez do nich nalezalam az w koncu znalazlam, z ta sciagawka nauki mozna zrobic w dwa tygodnie,.
mam nadzieje ze pomoglam..

a odnosnie tej mojej sukni z demetriosa to calkiem mozliwe ze ta kolekcja suknia jest juz powielana z innych kolekcji bo slyszalam ze sie bardzo dobrze sprzedaje
Buziaczki

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2007-09-26 o 19:52 Powód: post pod potem
Gosiaczek 82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-09-23, 06:53   #1764
Aaanniiiaaa
Raczkowanie

Coś strasznie cichutko się tu zrobiło....
My zdecydowaliśmy się na nauki weekendowe, pozostaną nam tylko dwa spotkania w poradni
Stary 2007-09-23, 07:31   #1765
ksylwia
Zadomowienie

A u nas pokombinujemy chyba z naukami - mój TŻ ma różnie służby poukładane, ja pracuję na tygodniu - różnie, rankami wieczorami no i w weekendy. Z racji tego, że przez wiele lat był lektorem może potraktują go w jego parafii lżej i proboszcz podbije to, co trzeba. Ale pewnie z poradni wymigać się nie da. Dziewczyny czy wyniosłyście coś sensownego z tych nauk? Dużo stracę?
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-23, 07:45   #1766
Aaanniiiaaa
Raczkowanie

Hej
moi znajomi chodzili na te spotkania, koleżanka musiała prowadzić kalendarzyk małżeński. Wypełniali też jakąś ankietę i wyszło im, że są kompletnie nie przygotowani do bycia rodziną... paranoja jakaś normalnie.
Stary 2007-09-23, 09:20   #1767
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
moi znajomi chodzili na te spotkania, koleżanka musiała prowadzić kalendarzyk małżeński. Wypełniali też jakąś ankietę i wyszło im, że są kompletnie nie przygotowani do bycia rodziną... paranoja jakaś normalnie.
Faktycznie paranocja. Czasami duchowni stwarzają problemy tam, gdzie ich nie ma. Nie wiem, po co komu taka ankieta. Może ja też, po siedmiu latach związku, dowiedziałabym się, że się na żonę nie nadaję? (w końcu za dziećmi nie przepadam, do sprzątania się nie palę i wykorzystuję hobby mojego TŻ - zamiłowanie do gotowania ).

Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość
A u nas pokombinujemy chyba z naukami - mój TŻ ma różnie służby poukładane, ja pracuję na tygodniu - różnie, rankami wieczorami no i w weekendy. Z racji tego, że przez wiele lat był lektorem może potraktują go w jego parafii lżej i proboszcz podbije to, co trzeba. Ale pewnie z poradni wymigać się nie da. Dziewczyny czy wyniosłyście coś sensownego z tych nauk? Dużo stracę?
Trochę żałuję, że nie poszliśmy z narzeczonym na nauki teraz. Zaczynały się 11.09. Od października będę jak zwykle mieszkać w Gliwicach i przyjeżdżać do domu tylko w weekendy. A weekendowych nauk u nas nie ma.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2007-09-23, 09:33   #1768
ysmay1
Raczkowanie

GG do ysmay1

a ja jadac wczoraj z lotniska weszlam do salonu. Wchodzac mowie ta mi sie podoba. Potem zmierzylam jeszcze 4 inne. i zostalo na tej ktora mi sie najbardziej spodobala. Zaliczka wplacona.
Kolor ecru ze zlotem .
W salonie mierzylam rozmiar 36 wiec troche za maly. Ja potrzebuje 38. (Zreszta i tak krawcowa dokladnie mierzy wiec bedzie dopasowana idealnie). W zwiazku z tym ramiaczka beda dluzsze a co za tym idzie bedzie wiekszy dekolt. No i oczywiszie sie nie dopielam u gory. (zdjecia robione komorka i z bardzo bliskiej odleglosci). No i trzeba bedzie w niej zmniejszyc kolo w halce.
Pewnie zaraz spotkaja mnie pytanie ze jeszcze tyle do slubu a juz suknia. Wiec na ta sknie czeka sie 3 miesiace (to standart oczekiwania w wiekszosci salonow). No a ja w Polsce bede jeszcze w marcu oraz 2 tygodnie przed slubem. Dla mnie wiec to byl najwyzszy czas zamowic suknie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg orginal.JPG (9,7 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SP_A0034.jpg (107,0 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SP_A0035.jpg (94,8 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SP_A0037.jpg (112,7 KB, 24 załadowań)

ysmay1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-23, 10:29   #1769
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
trzy osoby = 3 wokale, czyli grają z dyskietek? bo uświadczyć śpiewającego perkusistę ciężko, mówi moje sceniczne doświadczenie 2800 to jednak trochę drogo jak na muzykę dyskietkową...

ja za moich 4 chłopa zabulę 3500 (no właśnie, warszawskie realia...) ale grają na żywo, sami się miksują (wokalo-gitarzysta doskonale sobie radzi z zadaniami akustyka), w składzie gitara elektroakustyczna, gitara akustyczna, bas, gary, organki wokal. oczywiście to gary są najważniejsze, bo bez garów muzyka się nei liczy (zwłaszcza że mój przyszły mąż jest perkusistą - nie wolno mi myslec inaczej )

Cytat:

u mnie jak w kalejdoskopie.
najpierw zamierzałam wydać max. 2000.
potem stwierdziłam że to bez sensu i kupię suknię wieczorową szytą na miarę (allegro) w białym lub ecru kolorze w cenie do 500zł.
potem poszłam na bazar różyckiego i stwierdziłam że będę miała wyśnioną za nie więcej niż 1300 i już się na tę myśl bardzo cieszyłam.

a w końcu wydałam na suknię dokładnie 400zł (suknia, szal, etola, halka) i jeste bardzo z siebie zadowolona

Cytat:
Hej Calva
ja najprawopodobniej na przymiarki zacznę jeździć na początku roku. Teraz również przeglądam stronki w necie i poprostu zakochałam się w sukienkach szytych z koronki Baaardzo ciekawa jestem czy będą pasowały do mojej figury
Planuję wybrać się w styczniu na targi ślubne - może tam mi coś wpadnie w oko i uda się załapać na jakąś promocję
na targi warto jechać, jak się nic jeszcze nie ma. koniecznie trzeba wziąć ze sobą wielką reklamówkę na ulotki (my przywieźliśmy około 400, wiele się powtarzało). oglądaliśmy, suknie, garnitury, oferty na salę, wynajem samochodu, oferty zespołów, naklejki na wódkę, zaproszenia, buty, zdjęcia fryzur i paznokci, słowem - wszystko. jak się większość już ma, to nie wiem czy warto jechać. no chyba że dla sukni (ja byłam przerażona po targach, bo z tych 200 modeli które tam były podobał mi się... jeden.
są wyprzedaże kiecek salonowych (do 70% taniej) ale jak dla mnie nei warto. wyprzedają zeszłoroczne kolekcje (czyli w styczniu będą te z 2007roku), ale to są te kiecki, które są w salonach i są brudne, wyświechtane, pocerowane, 6 razy przeszywane (bo przecież to są te same kiecki, które są wypożyczane i dopasowywane do panien młodych) i nie wiadomo kto i ile razu miał je na sobie. nawet mi się nie chciało ich dotykać.

Cytat:
Hej
nie kalendarzyk tylko metodę termiczno-objawową to zdecydowana różnica
lekcje z tego jak to robić powinny być na biologii w gimnazjum

Cytat:
Napisane przez ysmay1 Pokaż wiadomość
a ja jadac wczoraj z lotniska weszlam do salonu. Wchodzac mowie ta mi sie podoba. Potem zmierzylam jeszcze 4 inne. i zostalo na tej ktora mi sie najbardziej spodobala. Zaliczka wplacona.
Kolor ecru ze zlotem .
W salonie mierzylam rozmiar 36 wiec troche za maly. Ja potrzebuje 38. (Zreszta i tak krawcowa dokladnie mierzy wiec bedzie dopasowana idealnie). W zwiazku z tym ramiaczka beda dluzsze a co za tym idzie bedzie wiekszy dekolt. No i oczywiszie sie nie dopielam u gory. (zdjecia robione komorka i z bardzo bliskiej odleglosci). No i trzeba bedzie w niej zmniejszyc kolo w halce.
Pewnie zaraz spotkaja mnie pytanie ze jeszcze tyle do slubu a juz suknia. Wiec na ta sknie czeka sie 3 miesiace (to standart oczekiwania w wiekszosci salonow). No a ja w Polsce bede jeszcze w marcu oraz 2 tygodnie przed slubem. Dla mnie wiec to byl najwyzszy czas zamowic suknie.
bardzo fajna suknia wesoła
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-23, 10:48   #1770
mskladaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
trzy osoby = 3 wokale, czyli grają z dyskietek? bo uświadczyć śpiewającego perkusistę ciężko, mówi moje sceniczne doświadczenie 2800 to jednak trochę drogo jak na muzykę dyskietkową...

ja za moich 4 chłopa zabulę 3500 (no właśnie, warszawskie realia...) ale grają na żywo, sami się miksują (wokalo-gitarzysta doskonale sobie radzi z zadaniami akustyka), w składzie gitara elektroakustyczna, gitara akustyczna, bas, gary, organki wokal. oczywiście to gary są najważniejsze, bo bez garów muzyka się nei liczy (zwłaszcza że mój przyszły mąż jest perkusistą - nie wolno mi myslec inaczej )
I dla mnie tez prawdziwa MUZYKA NA ZYWO byla wazna, bez zadnych podkladow- ale takich ciezko znalesc, niestety Mnie sie udalo
Jak uslyszalam moj zespol na probie, to az mnie ciarki przeszly Perkusiste mam wymiatajacego
Cena identyczna jak u Ciebie.

A tak w ogole przyszlam sie przywitac
Slub mielismy brac w 2006 roku, ale z wielu waznych powodow musielismy te uroczystosc przelozyc.
Ostatecznym terminem jest 6 wrzesnia 2008

Mamy juz zarezerwowana restauracje, zespol, fotografa i kamerzyste.
Reszte spraw zostawiamy sobie na nastepny rok.
Najbardziej przeraza mnie wizja zakupu sukni, nic mi sie nie podoba. Mialam na oku jedna kiecke, ale juz mi sie odwidziala
mskladaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości