|
|
#2401 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Cytat:
![]() 800 - jak każde pranie przy większym mi pralka tańczy w łazience Cytat:
kosmetyki Babydream Cytat:
|
|||
|
|
|
#2402 |
|
Zadomowienie
|
Nevula działa, ale że sprawdzam z telefonu to tradycyjnie niewyraźnie pokazuje
Tak czy inaczej - gratulacje!
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem jak to wyobrazić sobie dają od razu a jeszcze trzeba łożysko urodzić ewentualnie zeszyć ranę...
tak 2h leżymy na tym łóżku porodowym? nasza kąpiel po tych 2 godz? karmienie ponowne i spać? |
|
|
|
#2405 | |
|
Zakorzenienie
|
ja wyjątkowo na komputerze a nie telefonie, wyświetla się
![]() Cytat:
a tutaj cesarka http://mataja.pl/2014/12/witaj-w-swiecie-cesarskim/
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#2406 | |
|
Rozeznanie
|
działa, zazdroszczę ja na razie rzeczy mam wyprane w zwykłym proszku razem z naszymi bo jak kupowałam czy dostawałam to nie chciałam takich nie wypranych trzymać a na dzieciowe pranie muszę jeszcze poczekać bo przed nami gruntowanie i malowanie góry
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuje za informacje ![]() Załącznik widoczny ![]() ja prałam na raty;d łącznie 3 suszarki ciuszków
|
|
|
|
|
#2408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tak MallaMi zdjęcia pościeli i rożka poprosimy ![]() Nebula poszalałaś z praniem
|
||
|
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
to może zależy gdzie?
![]() u mnie właśnie zaczęło padać, ale póki co delikatnie. wyświetla, wyświetla
|
#2410 |
|
Zadomowienie
|
Jerzyczka, dzięki za namiary na sklep z tkaninami. Muszę do Kingi do pokoju zrobić pokrowiec na sofę. Nie mogę się tylko ciągle zdecydować na kolor.
Jeżeli chodzi o ilość body to myslę, że w zupełności Ci wystarczy. Kasiulenkowo, w szpitalu w którym zamierzam rodzić i rodziłam pierwszą córkę, dziecko kładą od razu na piersi i prawie od razu dostawiają do cyca. Nie pamiętam czy nie przecierają troszkę, ale nie jakoś mega. Na czas "rodzenia" łożyska maluszek jest już z tobą. Na ważenie/mierzenie biorą trochę później. A mycie to ewentualnie przy jakimś wieczornym obchodzie, ale jedynie na życzenie rodziców. Leżysz przez 2h w sali porodowej i dopiero potem przewożą Cię na poporodową gdzie można się umyć. Choć mi chwilkę zajęło zanim się do łazienki dotelepałam. Dziewczyny, a jak zrobią Wam CC 21-22 to wypuszczą na święta do domu? Nebula, ale kolorowo na tej suszarce. U mnie jakoś większość w bieli, żółci, niebieskim, bladoróżowym. Dopiero te na 3-6 mam bardziej intensywne. Ahnessy kiedy planowane zakończenie remontu? |
|
|
|
#2411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i remont....aaaa u nas tak ładnie się zaczęło a teraz zwolniło mama przyjeżdża w sobotę za tydzień i raczej jeszcze nie będzie nic gotowe żeby mogła mi pomóc...szczerze, ja już chyba nie mam na to siły. sprzątanie po remoncie to dramat a moje konto coraz bardziej zbliża się do 0 i nie będę miała hajsu żeby komus zapłacić za sprzątanie
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#2412 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2413 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez sobie nie wyobrazam jak to wszystko wyglada, ale chcialabym od razu malego dostac na klate ![]() Na dzis prasowanie skonczone ![]() Podliczylam jeszcze spioszki i polspioszki/spodenki. Polspioszki/spodnie: rozm.50: 1, rozm.56: 10, rozm.62: 6, rozm.68: 1. Spioszki: 56-62: 5 sztuk, 68: 2 sztuki Czapka bawelniana: 13 sztuk, rozne rozmiary, ale glownie od 36 a gore maks do rozm.ubranek 62. Czapa ciepla: 1 (dokupic?) Skarpety: 9 par. Niedrapki: 4 pary. Kombinezon mam jeden. A i nie licze takich bluzeczek, kaftanikow, koszul i spodni wyjsciowych czy bluz bo tego tez troche mam, ale liczylam te podstawy podstaw. Co dokupic dziewczyny?Widze, ze mam malo spiochow, pajacy nie liczylam, bo lacznie wszystkich rozmiarow mam moze z 4,ale mam sporo polspioszkow i spodenek takich mieciutkich, wiec starczy czy powinnam spiochy dokupic? Pajacyki jakos mi nie podchodza, musza byc naprawde czaderskie,zeby mi sie spodobaly :p |
|
|
|
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu proszek przyszedł z gemini
trzeba było ruszyć z kopyta. Jeszcze kolorowe + kocyki i ręczniki + pieluszki. Cieszę sie straszliwie.Plus wczoraj kupiliśmy meble do przedpokoju i łazienki na promocji z jysku. Dzis odbieramy będzie w końcu ciut ladniej w naszej "norze". Czyt. 30-letnim niewyremontowanym mieszkaniu potem tylko łóżeczko i regalik na dziecięce rzeczy.
|
|
|
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas nadal cisza w sprawie remontu. Sama nie wiem, też już siły nie mam... Z resztą teraz nawet jakby chcieli robić, to robiliby popołudniami/wieczorami, a my w przyszłym i następnym tygodniu SR mamy w poniedziałki i środy tak, że wyjeżdżamy ok. 17 i wracamy ok. 22... No nie zostawimy robotników samych w mieszkaniu, a u nas zajęcia są typowo dla par i zależy mi bardzo, żeby tż na nich był. Wizja tego, że z tym skończymy przed świętami coraz mniej do mnie przemawia. W tej kwestii mam dosyć kompletnie Nebula gratulacje mebli, zazdroszczę
|
|
#2417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czapkę ciepłą kupiliśmy jedną - i tyle miało wystarczyć ale dostaliśmy jeszcze jedną Czapeczek cienkich masz zawrotną ilość |
|
|
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
hariett - oni nic nie wymyślili tylko robią rzeczy trochę bardziej wymagające precyzji a mniej widoczne, tzn. tak bardzo nie widać postępu. ale jak dzisiaj weszłam to naprawdę nie wiem kto to sprzątnie wszystko, bo ja nie jestem w stanie, kicham po 3 minutach (mam alergię na kurz) a poza tym remont to nie wszystko - szafek kuchennych pewnie do przyszłego roku nie kupimy bo nie będziemy już mieć hajsu... :/
wkurza mnie to że remonty się zaczynają z zaplanowanymi wydatkami X a kończą X+50%X ja chociaż mam więcej czasu niż ty do rozwiązania, ale i tak ta niepewność straszna...a co twój TŻ mówi?
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce Edytowane przez baby montana Czas edycji: 2015-11-18 o 14:22 |
|
|
|
#2419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To moze domowie pajacyki, jakby kogos interesowalo na fejsie jest do pobrania kupon na -20% w coccodrillo ![]() A czapeczek cienkich kupilam 4 sama, reszta byla w kompletach np.body, polspioszki plus czapka
|
|
|
|
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do prania to ja piorę po jednej pralce - na początku miałam 3, ostatnio zrobiłam 2 i teraz zostały mi tylko (!) pieluchy tetrowe które mam zamiar wrzucić na 60 stopni - myślę że wystarczy żeby zabić ten dziwny zapach nie? Czy jednak na bawełniane 90 st? (innego nie mam)Zastanawiam się nad tym czy jest sens kupować ochraniacz na szczebelki.. masakra |
|
|
|
|
#2423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sprzątanie to tragedia... I najgorsze że nie da się tego robić w trakcie, powoli, bo na koniec i tak wszystko jest do sprzątania. Ja na czas kucia zamknęłam górną łazienkę, a i tak jest zakurzona ![]() My mamy z zakupami to samo z szafą i komodą do nas, już nawet nie myślę o takich rzeczach jak sofa, szafka pod schody, szafka koło cz. kuchennej, krzesła czy fotel do młodego... A wiadomo że po drodze jest milion innych rzeczy do kupienia Mój tż uważa że spokojnie, zdążymy. Z resztą unika tego tematu jak ognia Specjalnie mu się nie dziwię - on niewiele w tej materii może, kasy też nie mamy żeby to przyśpieszyć, a jeszcze ostatnio cały czas jest zdenerwowany pracą i wszystkim.
|
|
#2424 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
do końca listopada planujemy mieć pomalowaną górę i tam chcemy się przenieść - już nie będę musiała w nocy chodzić do kibelka po schodacha do świąt TZ obiecał że zrobi kuchnię na dole - wystarczy mi tylko tyle żeby był blat i zamontowany w nim zlew i kuchenka bo jak na razie prowizoryczną kuchnię mam w piwnicy Także łączę się w bólu z wszystkimi wyczekującymi końca wszelkich prac budowlanych P.S. terminy terminami - u nas już 100 razy były przekładane haha |
|
|
|
|
#2425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
to podobnie jak u nas, teraz mąż na szczęście trochę bardziej zrelaksowany, ale jak mu powiedziałam że już dwie z grupy urodziły to trochę się wystraszył jednak. ale cóż, teraz musimy ciągnąć dalej, bo wyburzyliśmy schody a nie możemy bez nowych zostać, więc przynajmniej to zrobimy
a dużo ulepszeń itd zostawiamy na "kiedyś"...
|
|
|
#2427 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja Mama mówiła, że pieluch tetrowych nigdy się nie pierze z ubraniami, bo strasznie obchodzą po nich ubrania. Więc ja tetry wrzucam osobno, na osobne pranie.
|
|
|
|
#2428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem dziwna, poza pierwszym praniem będę wszystko na 30 minutowym eko prać
właściwie nie używam innego cyklu w pralce
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.

Lubiłam patrzeć na moją suszarkę pełną ciuszków małego

mama przyjeżdża w sobotę za tydzień i raczej jeszcze nie będzie nic gotowe żeby mogła mi pomóc...szczerze, ja już chyba nie mam na to siły. sprzątanie po remoncie to dramat a moje konto coraz bardziej zbliża się do 0 i nie będę miała hajsu żeby komus zapłacić za sprzątanie 
masakra 
do końca listopada planujemy mieć pomalowaną górę i tam chcemy się przenieść - już nie będę musiała w nocy chodzić do kibelka po schodach