|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V
TŻ już wraca do domu, ogarnęłam szybko twarz (czyt. Brwi, kreska i tusz
), dopije kawę i się przebiore. Pierwszy raz od kilku miesięcy jadę sobie coś kupić.
|
|
#2042 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mam szyjkę badanę na każdej wizycie
![]() Dzisiaj tylko obiad robię i idę odpoczywać.. Zmęczyłam się wczoraj i małe dzisiaj mało aktywne ![]() Też się chwalę :P Kurier był moje wczorajsze zamówienie ![]() Jeśli któraś zamawia z allegro to polecam sprzedającego Jagodzia_889 nowe ubranka przeważnie markowe ale np.z uciętą metką.. Jakość super, wszystko takie jak na zdj i w opisie aukcji
|
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
ile Ty ważyłaś wcześniej? I ile przytyłaś, że dopiero 5 z przodu masz?
|
#2044 |
|
Zadomowienie
|
Ale naskrobałyscie .
Witaj nowa mamusiu A ja mam masakre zjadłam o 11 koste czekolady z lodowki tzn gogryzlam i dostałam takiego bolu zeba do tej pory troche cmi mam nadzieje, ze nic z tego nie bedzie. Tak ogolnie to ruszam w droge zawioze psine do mamy i na 15.20 wizyta u gin oby było wszystko dobrze. |
|
|
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
jestem od wczoraj wieczorem do niczego. Dopadł mnie potworny ból ramienia, taki trochę jakby reumatyczny... jakby mi ktoś staw rozwałał od środka, wzięłam apap bo już nie mogłam wytrzymać, a i tak zwijałam się z bólu do 4 nad ranem
Dziś już nie tak intensywnie, ale wybija mnie z normalnego funkcjonowania ten ból Czy cokolwiek można brać na takie bóle? Któraś ma doświadczenie? Najchętniej to bym sobie jakiś plaster rozgrzewający przyczepiła albo posmarowała maścią, można w ciąży takie wynalazki?
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
Od rana brzuch mi się napina :/ wzięłam buscopan, mam nadzieję, że pomoże.
|
|
|
|
#2047 |
|
Zadomowienie
|
a ja ważę 55 kg na ostatniej wizycie było 54 kg i lekarz mi powiedział że nie koniecznie ten jeden kg oznacza że przytyłam tylko to jest np dlatego że dziecko rośnie;d ale ja się jeszcze nie cieszę bo nie wiem ile w ostatnich miesiącach przytyję.
ja dziś wciągnęłam pączka i teraz pluje sobie w twarz że jem takie tłuste i nie zdrowe rzeczy![]()
Edytowane przez Gosiaczek2507 Czas edycji: 2015-11-18 o 14:26 |
|
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
Plastry chyba można? Ale to Monia będzie wiedzieć najlepiej
|
|
|
|
#2049 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No gratulacje! Piękne są! |
|||
|
|
|
#2050 |
|
Wtajemniczenie
|
Malinka- przed ciążą miałam 45kg, do teraz przytyłam 5kg. Nie pamiętam, żebym kiedykolwiek dobiła do 50 ;-) a teraz mam nadzieję, że 6 nie zobaczę
![]() 32 co do plastrów, Ci nie pomogę. Podejdź do apteki i najlepiej zapytaj, co Ci poradzi farmaceuta. Czy teraz te ubranka, które macie dla dzieci pierzecie w specjalnym proszku i już prasujecie? Czy wystarczy zrobić to teraz i w marcu mieć spokój z tym i już nie powtarzać prania? |
|
|
|
#2051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie ostatnio mąż spirytusem smarował bo nic nie mieliśmy innego
|
|
#2052 |
|
Wtajemniczenie
|
W sumie u mnie też nie ma almy, ale jak bym przy okazji była w jakimś ch to bym weszła. Z tym, że drogi jest ten sok, więc najpierw spróbuję zrobić te buraki. Jak mogą pomóc to chętnie będę je pić chyba, że robot odmówi mi posłuszeństwa :-(
|
|
|
|
#2053 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chodzę do Osteomedu na Kazimierza, moim endokrynologiem-ginekologiem jest dr Szlachcic, a na USG genetyczne(to w 11t.c.) i połówkowe byłam u dr Wyroby. Co za racuszki ![]() nie jadłam jeszcze takich . Smacznego ![]() Cytat:
śliczne ciuszki, i ten komplecik ze sweterkiem i śpiochy w panterkę, muszę poszukać czegoś w panterkę na SH bo mi się podoba mira powodzenia u dentysty ![]() Palulitka cześć, ja nawet nie wiem ile moja szyjka ma, ale mówią że w normie, ostatnio mi nie badali szyjki, miałam gdzieś miesiąc temu badaną. marta miłej zabawy z córeczką ![]() ktoregos dnia tak Tato mówi, że mu przykro, że ja tak to odbieram ale tak nie jest. Ale mimo wszystko kiedyś mieliśmy lepszy kontakt, ja miałam może więcej na głowie jak studiowałam i częściej dzwoniłam, a teraz szara rzeczywistość, pracowałam i nie mam już takich szałowych tematów, może jak dzidek się urodzi to się znowu bliżej zżyjemy odwiedzam dosyć często rodziców, z mamą mogę gadać godzinami, a Tata jakoś mniej dzwoni albo mi się tylko tak wydaje.
|
|
|
#2054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż ja też długo ważyłam 43kg a jak tu przyjechałam to do 49 dobiłam ![]() Ja będę dopiero w lutym prała i prasowała, żeby świeże i nie zakurzone były
|
|
#2055 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2056 |
|
Zadomowienie
|
Mój lekarz też na każdej wizycie bada dokładnie wszystko, co tylko można zbadać.
Niestety moje skurcze nie odpuszczają. Położna dzisiaj na wizycie też była zaniepokojona. Powiedziała,że w tej częstotliwosci skurcze to powinny się w okolicach 8 miesiąca pojawić ![]() Monikmi a jak u Ciebie sytuacja po lekach? Sowa u Ciebie się wyciszyło? Dziewczyny a co się dzieje z Verrerie? Odzywała się? Bo może przegapiłam. Palulitka witaj. Nie martw się na razie szyjką Po prostu odpoczywaj więcej. Moja szyjka ani drgnęła, a z kolei u mnie skurcze są. Także jak widzisz dla każdego coś innego Ostatecznie i tak się wszystkie doturlamy do marca z wielkimi brzuchami
|
|
|
|
#2057 |
|
Wtajemniczenie
|
Palulitka Witaj
Olgietka , swietne zakupy, a zwlaszcza lampka-królik, no i cudne te rzeczy, które zrobiłaś sama! Polly , Twoje łowy też super! Fasolka , pięknie wyglądasz !
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka. a vicks to nie jest taki bardziej na katar czy na przeziębienie? Pomoże coś na ból? Nigdy tego nie używałam... Zaraz się chyba ciepło ubiorę i podejdę do apteki spytam o te plastry. Mam wrażenie, że ciepełko by mogło pomóc... albo po prostu kupię gdzieś zwykły termofor...
|
#2059 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sobie na raty porozkładam i powoli ogarnę wszystko w lutym ![]() Zresztą w lutym dopiero zakupy będę robiła Cytat:
Obiad zjedzony, kończę herbatke i biorę sięza stertę prasowania zanim po wyniki pojde
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też wczoraj pytalam, ale cisza. Mam nadzieje, ze jest przyjęta do szpitala i dlatego nie ma czasu skrobnąć ![]() Aguleck, a co po Twojej wizycie? |
|
|
|
|
#2061 |
|
Zadomowienie
|
słoneczko piękne te ciuszki
![]() kciuki za dzisiejsze wizyty u lekarza ![]() ![]() ![]() trzydzieści dwa mi się wydaje, że w ciąży nie można plastrów ale ja się nie znam bardzo Cię boli? może paracetamol wystarczy? w plastrach czytałam, że są jakieś olejki, których nie można stosować w ciąży i karmieniu piersią. ale może moooniaaaa będzie wiedziała. Ja się zawsze pań w aptece pytam czy biorą to ciężarne jak coś kupuję no i termofor też chyba nie bardzo ![]() fjolek mi się wydaje, że przy skrzywieniu kręgosłupa ortopeda daje zaświadczenie, że wskazane CC, ja bym pewnie nie ryzykowała bo bałabym się, że dzidek gdzieś tam utknie po drodze
|
|
#2062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2063 |
|
Rozeznanie
|
Kinga - ja chyba totalnie sfiksowałam. Dzis w nocy mały szalał, po czym pojawiała sie cisza i znowu napięcie brzucha. (Tak z częstotliwością ok 1 napięcie na 30 minut ) powiedziałam to położnej, podłączyła ktg i owszem na zapisie podskoczyło do góry (a i ja poczułam balonik w brzuchu),ale położna stwierdziła, ze skurczy nie ma tylko mały sie wypina.... Nie kumam o co chodzi. Wyglada na to ze jestem przewrażliwiona. Dodam ze do szpitala trafiłam zw na skradająca sie szyjkę i skurcze a lecza mnie na cukrzyce...
|
|
|
|
#2064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak byłoby najlepiej, bo nie wiadomo o której moniaaa będzie
|
|
|
|
|
#2065 | |
|
Zakorzenienie
|
To dobrze bo dużo lepsze są body, które zapinasz pod pupką i nie odsłaniają plecków
ja mam kilka ale zapewne w ogóle ich nie użyję tak jak przy A. Witaj na kiedy mas termin, ile przytyłaś, poznałaś już płeć maluszka?Stawiałabym na łóżeczko turystyczne z regulowanym dnem i przewijakiem , dziecko może w takim leżeć od początku, niektórzy używają tylko takie łóżeczko w domu. Śliczne Piękne ![]() Cytat:
można to zrobić wcześniej ale pewnie nie będą już tak ładnie pachniały.Olgietka zazdraszczam
|
|
#2066 |
|
Zadomowienie
|
bo nie można chyba gorące przykładać w ciąży na brzuch i plecy
może to jakieś skurcze wywołać ponoć.
|
|
#2067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Potwierdzam ze termoforu nie mozna tak samo jak plastrow rozgrzewajacych
|
|
|
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weź paracetamol, nawet 2tabletki na raz, popij kawą w razie mocnego bólu. Co do termoforu itp. to myślę, że to kwestia rozsądku. Ja biorę ciepłe (nie gorące) kąpiele, a jak czytałam to niektóre z nas unikają nawet takich jak ognia. Termoforu też bym użyła bo można spokojnie "dawkować" ciepło i myślę, że intuicyjnie się wie czy jest za gorąco czy nie. Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2015-11-18 o 15:15 |
|
|
|
|
#2070 |
|
Rozeznanie
|
Mamy marzec 2016:) Część V
A ja sporo rzeczy miałam z lumpka i sporo dostałam wiec partiami prałam w zwykłych kapsułkach viziru a z zachwytu odrazu prasowałam ( trochę dla zabicia nudy) ale przed porodem napewno powtórka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:13.

), dopije kawę i się przebiore. Pierwszy raz od kilku miesięcy jadę sobie coś kupić.

nie jadłam jeszcze takich
. Smacznego 
odwiedzam dosyć często rodziców, z mamą mogę gadać godzinami, a Tata jakoś mniej dzwoni

może to jakieś skurcze wywołać ponoć.