|
|
#1411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Herbaciane pogaduchy :) cz.II
Cytat:
u mnie wczoraj było trochę słońca, ale wiało jak diabli ![]() a co do mojego stanu, to mam nadzieję, że to zwykła chandra ale dla pewności wybieram się na jakieś badania, bo mam wrażenie że jednak coś ze mną nie tak ![]() a steper na razie się kurzy ![]() w kubku nowość - zielona z truskawką ![]() miłego |
|
|
|
|
|
#1412 |
|
Rozeznanie
|
Czesc,
Pstra a moze witamina D pomoze - taka w kropelkach. I popieram pomysl Galijki wiecej ruchu, spacery ? My z malym od wczoraj znow rozpoczelismy spacery co dziennie, niewazne jaka poogoda - min 30 min. Galijko ojj bylo ciekawie a zaraz po przepedzeniu choroby maly mial "sleeping regresstion " i " nap transition" a wiec po polskiemu mowic: mlody zaczol miec lekka faze snu po ktorej sie wybudza i nie byl w stanie zasnac na nowo w gleboki sen. Do tego jak mial przedtem 2 drzemki po 2 godziny tak teraz ma 2 ( czasem 3) drzemki maxymalnie po godzinie- jak mam szczescie. Skutki byly takie, ze przez 4 dni nie bylam w stanie ogarniac Malego i znow pooczulam sie jakby mial 2 miesiace, bo jadlam sniadania ok 14 i mylam sie co 2 dzien. Ale juz wraca wszystko do normy i mamy nowa rutyne. Z czego maly spi w lozeczku - rozwalal sie za bardzo i mnie potrafil z king size lozka zwalic. W kubku "Bajkowa Glebia"
|
|
#1413 |
|
Rozeznanie
|
Chwale sie <3<3<3
|
|
#1414 |
|
Wtajemniczenie
|
Aneta, widzę, że małżonek wcześnie zaczyna Henia wtajemniczać w arkana gier. Za chwilę będzie miał konkurenta i godnego przeciwnika bo Młody oczu oderwać nie może
![]() Pstra, masz rację, zrób badania. Zaszkodzić nie zaszkodzi a może coś pomoże. Możesz mieć np. anemię. Ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i szybko odzyskasz energię. A zielona z truskawką brzmi pysznie, tak letnio Hebatkowo u mnie dalej Spragnieni miłości
|
|
#1415 |
|
Wtajemniczenie
|
I jeszcze dla Was na poprawę humoru trochę słońca z "mojej" wsi
|
|
#1416 |
|
Rozeznanie
|
Galijko bardzo ladne widoki
polska jesien
|
|
#1417 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
czy u was dziś też tak ponuro i mokro?
![]() brzmi pysznie, ale szału niestety nie ma ![]() ![]() Cytat:
![]() w kubku przedostatnia zielona mieszanina ![]() miłego |
|
|
|
|
|
#1419 |
|
Rozeznanie
|
Czesc,
U mnie ponuro i wieje ale nie pada, wiec chyba rusze 4 litery i pojde z synem na spacer ale mi sie tak nieee chce ze hoooo. Galijko probowalam wylaczac ale sie konczylo klotnia wiec zrezygnowala. A wkurza mnie to, ze jest co innego do zrobienia a on gra ale jak to moj maz mawia:" to jest forma zresetowania" Fakt nie pije (nie ma czasu i mlodej watroby), nie pali. Czasem mu zazdroszcze jego wyluzowania, bo ja wiecznie cos mam na glowie i oczywiscie "ja" jest zawsze ostatni. W kubku cd "Bajkowa glebia"
|
|
#1420 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
faceci mają lepiej, utwierdzam sie cały czas w tym przekonaniu
|
|
|
|
|
|
#1421 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pstra, a Ty w co grałaś? Z ciekawości pytam ![]() Dzisiaj u mnie miało być świąteczne lenistwo a już zdążyłam odkurzyć, umyć łazienkę i za chwilę będę musiała brać się za obiad A w dzbanuszku nadal Spragnieni miłości
|
|
|
#1422 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Choc mojego nauczylam, ze jak nie sluchal to juz nie udaje, ze wie o co chodzi tylko od razu sie przyznaje. Z drugiej strony to moj problem, ze nie potrafie tak sie wylaczyc jak on ale moja glowa pracuje non stop nawet jak odpoczywam ![]() Za mna dwie ciezkie noce, po czesci moja wina, bo powinnam isc spac z mlody o 20 a nie o 1 w nocy gdzie on sie budzi o 3 Nadal mecze "bajkowa glebie" ale to juz ostatnie zalanie dzbanka a wczoraj w nocy kubek herbaty lipowej. Moj prawie 5 miesieczne dziecko maniakalnie oglada telewizje. Obecnie u mnie na okraglo leca kreskowki, bo to lepsze niz moje filmy kryminalne - kto wie co on rejestruje a potem moze miec koszmary po tym. Co do pracowitego dnia to ja juz obiad zrobilam : zapiekanka z kielbassa, marchewka, ziemniakami i cebula- nie koniecznie w tej kolejnosci. Bigos dostal wlasnie ostatni skladnik - jeszcze dzien i 4 dniowe gotowanie tego specjalu zakonczy sie mrozeniem o ile cos zostanie jeszcze zostalo mi prasowanie, pranie, mrozenie dyni i puree z niej oraz zaplanowanie tego tygodnia ![]() mysle o zrobieniu ogrodka zimowego ![]() tylko co tam posadzic ??? pomozcie.
|
|
|
#1423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Na ogródkach to ja się w ogóle nie znam to niestety nie pomogę. Większość roślin potrafię zmarnować
![]() Cytat:
![]() A co do kreskówek to i tak masz nieźle. Znałam dzieci, które mogłyby całymi dniami tylko reklamy oglądać Wtedy to dopiero można oszaleć. Zwłaszcza jak później zaczynają śpiewać te mądre pioseneczki z reklam ![]() Aneta, takie jedno pytanie mi się nasunęło... czy Twój mąż coś Ci pomaga w domu czy wszystko jest na Twojej głowie? Wiem, że Heniem się zajmuje no ale to jest oczywiste (a przynajmniej powinno). Ale w rzeczach typu gotowanie, sprzątanie itd. też uczestniczy czy wszystko Ty? Pytam z ciekawości bo czytając ile Ty w domu robisz to zastanawiam się czy on w tym czasie cały czas gra czy co?
|
|
|
#1424 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oszalalabym jakby moje dziecie mialo reklamy ogladac a juz nie wspoomne o spiewaniu Galijko to ciezkie pytanie. Moj maz pracuje na nocach ( w kwietniu bedzie rok) wiec wraca do domu i zajmie sie mlodym od 30 do 60 minut. Przedtem go budzilam kolo 14 ale od pewnego czasu mam to gdzies wstanie kiedy sie wyspi. Czasem jest tak ze malego nie widzi bo mlody idzie spac albo tylko godzine przed praca. Teraz i tak jest lepiej, bo mu powiedzialam, ze jak wroce do pracy od lutego to bedzie miec przewalone, bo mlody jest tylko przy mnienauczony. Wiec cos sie tam stara. W domu czasem ugotuje lub odkurzy jak ja juz nie dam rady. Ostatnio jak mial sprzatac lazienke to posprzatalam tydzien pozniej. Czasem wole dac mu mlodego i pojsc poosprzatac czy gotowac- jakos nie mam wyrzutow sumienia i najwazniejsze nie musze poprawiac. Co do xbox to go wlaczyl po 3 miesiacach i to moze na 2 godziny. Ogolnie juz pare razy sie wkurzylam, ze wyszystko jest na mojej glowie lacznie z jego rzeczami np wysylanie email do jego nauczyciela albo ukladanie grafiku w pracy lub umowienie sie na sprawdzenie auta itp. Ale oprocz tego, ze pracuje na nocach to jeszcze robi kurs- po ktorym mam nadzieje, ze zmieni prace i dostanie sie do szpitala ale zycie pokaze.Z drugiej stony to ja chcialam dziecka , ba mysle o drugim hahah ale najpierw musze okielznac malego, dom i prace. Zrobilam sobie ladne wyzwanie
|
|
|
#1425 | |
|
Wtajemniczenie
|
No muszę przyznać, że plany masz ambitne
![]() Cytat:
Nie wiem ile w tym prawdy bo mi osobiście nie chciałoby się tak kombinować i robić specjalnie coś "źle" ![]() I żeby nie było, że to a propos Twojego męża To tylko taka dygresja, skojarzenie
|
|
|
#1426 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mojemu sie udalo mnie namowic do tego - tesciowa ma spokojny sen ![]() Ogolnie nie moge narzekac ale moj ma powiedziane, ze jak zajme sie pewnymi rzeczami co powinny nalezec do jego obowiazkow to on mi juz nie bedzie potrzebny do niczego ![]() zawsze mu powtarzalam, ze tate juz mialam a syna sobie urodze - od niego oczekuje partnerstwa.W dzbanku "long zhu jasminowa" - OSTATEK!!!
|
|
|
#1427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie znowu wietrzysko się zerwało ale przynajmniej jest ciepło. Powiedziałabym, że to halny gdyby nie to, że chyba w całym kraju wieje a nie tylko u nas. No i głowa mnie nie boli i rozdrażniona nie jestem. Czyli to nie halny ![]() W dzbanuszku dalej Spragnieni miłości. Mam jeszcze tego trochę ale to akurat dobrze bo mi smakuje
|
|
|
#1428 | |||
|
Zakorzenienie
|
też tak uważam
Cytat:
![]() a grałam w jakąś grę online, która zajmowała mi większość czasu w pracy bo w domu nie mam dalej netu, co w tym wypadku pewnie na dobre wyszło teraz nawet mnie nie ciągnie na takie strony ![]() Cytat:
![]() to tak jak i ja ale może kiedyś wreszcie z tego wyrosnę i to się zmieni ![]() Cytat:
![]() u mnie dziś podobnie, ale zapowiadali deszcz i mam nadzieję, że tym razem im się nie spełni ![]() w kubku była ostatnia zielona mieszanina i dobrze, że się skończyła ![]() teraz zielona z truskawką - bo tylko taka mi w pracy została i muszę sobie coś donieść ![]() miłego |
|||
|
|
|
|
#1429 |
|
Rozeznanie
|
Moj mlody przespal dzisiaj cala noc
Usnol o 18 obudzil sie na chwile o 23:15 (zjadl) poczym poszedl spac i spal do 6 rano ( zjadl) - przenieslismy sie do sypialni i w trojke spalismy do 9. Mial 2 tygodnie przerwy od basenu i dzisiaj po wejsciu to wody troche sie wystraszyl ale posiedzial jakies 25 min i wyszlismy bo juz sie darl - zly byl. Dostal flache i usnol- na spiaco ubieralam go. I spi nadal. Syn w lozeczku a tata w sypialni. Mowilam jak ja lubie takie chwile, gdy siedze na dole w salonie sama z kubkiem herbaty - ciag dalszy "long zhu"-cisza i spokuj. W tle chodzi pranie syna ale to juz drobiazg. Wczoraj jak nigdy bylam w lozku o 20:30 ale zaczytalam sie w ksiazce o treningu na nocnik i usnelam kolo 22. ( choc spedzilam caly dzien w pizamie)![]() U mnie cos pochmurnie sie zrobila
|
|
#1430 |
|
Rozeznanie
|
Witam w piatek 13
I znow moja uwielbiana pora, kiedy syn i tata spia. ![]() Musze mlodego wziasc na wazenie, bo w niedziele zacznie 5 miesiecy- ale juz o tym pisalam. Choc sie zastanawiam. Mam kalendarz twojego maluszka i tam pisze, ze zaczyna 6 miesiac ale skoro urodzil sie 15 czerwca to 15 lipca mial miesiac a wiec 15 listopada bedzie mial 5 miesiecy. Troche to dziwne, bo i moja mama mowi, ze jest 6 miesiecznym dzieckiem i liczy czerwiec, lipiec, ... listopad. I badz tu madrym. Moj syn od 5 dni sypia w lozeczku, tylko nad ranem go biore do siebie do lozka Kupilam mu szczoteczke wczoraj i razem ze mna bedziemy myc zeby a on dziasla moze przestane zapominac o tym ranoWczoraj mialam placka piec i robic zupe czosnkowa ale skonczylo sie na tym ze pakowalam prezenty swiateczne jestem w polowie![]() Koncze bo czas nadrobic zaleglosci z wczoraj i dzisiejsze obowiazki. A i u mnie typowo angielska pogoda to pada to swieci slonce a w 5 minut mielismy juz oberwanie chmury
|
|
#1431 | |
|
Zakorzenienie
|
witam piątkowo
![]() u mnie dziś znowu pochmurno i ponuro, ale o dziwo mam niezły humor może to przez to, że zaraz kończę pracę i jutro wolne ![]() gratki ![]() Cytat:
![]() w kubku powrót do ulubieńca czyli zielona z mango miłego weekendu |
|
|
|
|
|
#1432 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiem szczerze, że zazdroszczę takiej zapobiegliwości i umiejętnego planowania. U mnie to wszystko na ostatnią chwilę ![]() U mnie dzisiaj była piękna pogoda, aż kusi na jakiś jesienny spacer. Jakby jutro było podobnie to gdzieś się może wybierzemy Trzeba korzystać z pogody ![]() Pstra, bardzo się cieszę, że masz dzisiaj lepszy nastrój. Może to praca tak Cię psychicznie dołuje a nie kwestie zdrowotne? Miłego weekendu Dziewczyny
"Trzeba śmiać się nie czekając na szczęście, bo gotowiśmy umrzeć nie uśmiechnąwszy się ani razu" / Jean de La Bruyere http://www.centaurus.org.pl/ Cmentarz dla zwierząt Edytowane przez Galijka Czas edycji: 2015-11-13 o 16:17 |
|
|
|
|
|
#1433 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No juz Ja planowalam we wrzesniu i powoli kupowalam. W mojej sytuacji paczki musza pojsc najpozniej w 1 tygodniu grudnia, bo pozniej jest nawal i moga dojsc jak w tamtym roku w styczniu W tym roku przygotowana jestem![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
)Z rzeczami Henia masz racje ale to bylo spowodowane tym ze do maja pracowalam po 12 godzin dziennie przez 5 dni a jak poszlam na macierzynskie to nie mialam co z soba zrobic. No ile mozna bylo sprzatac, gotowac, prac itp. Moj maz smial ze moze jesc z podlogi zamiast z talerza Co do wczesniejszych zakupow to powod jest prosty - nie stac mnie by na raz wydac duza kwote bo nasza rodzina jest duza. 20 osob doroslych i 4 dzieci z czego 8 z nich ma urodziny miedzy Listopadem a Lutym ![]() I najwazniejsze my mamy taka nasza mala tradycje, ze kupujemy prezenty pod choinke ale za to jak przylatujemy czy przyjezdzamy to juz nie kupuje nic nikomu
|
|
|
#1434 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie wtorkowo
Ależ mam dzisiaj śpiący dzień, najchętniej z łózka bym nie wychodziła a tu trzeba było do pracy jechać ![]() Herbatkowo nowy zakup z Five o'clocka - gunpowder malina z porzeczką Przyznam, że bardzo mi posmakowała Taka o ![]() Widzę, że mają też porzeczkę z sorbetem, to następnym razem może taką zakupię ![]() Miłego dnia
|
|
#1435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lubię to co robię, ale nie podobają mi się niektóre rzeczy np. zachowania niektórych czy zwalanie na mnie roboty za kogoś ![]() u mnie przeważnie też ![]() Cytat:
![]() na dworze ponuro i mokro a w kubku mangusowa ![]() miłego Galijko, ładnie ta herbata wygląda, szczególnie te liście bławatka Edytowane przez Pstra Czas edycji: 2015-11-17 o 08:39 |
||
|
|
|
|
#1436 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mysmy wstali okolo 9 rano i mialam isc z Mlodyn na 10 na spotkane dla maluchow i mam ale ja jeszcze bylam w pizamie. Dobrze, ze nie poszlam bo o 11 jak zaczelo padac tak tyle ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
Pstra nie przejmuj sie tym na co nie masz wplywu- wiem latwo sie mowi ale twoje zdrowie wazniejsze i nikt o nie nie zadba jesli sama sie o to nie zatroszczysz A jak inni sie zachowuja to swiadczy o nich i jakimi sa gburami ![]() Pasuje Ci jakis relaksik Moze kubek goracej czekolady z bita smietana siedzac na kanapie przykryta kocem a w tle muzyka albo dobra ksiazka![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
Poza tym ja mam schemat Pierwsze swieta wszyscy dostali pizamy, drugie swieta wszyscy dostali szlafroki, Trzecie swieta wszyscy dostali swetry a w te swieta tez dostana cos z ubran tzn cardigany![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- W kubku u mnie "euforia smaku": Pierwsze parzenie bylo lekkie, slomkowe o smaku lekko trawiastym. Drugie parzenie bylo mocne zolte z przewazajaca nuta kardamonu choc moj maz czul anyz. Trzecie parzenie idealne- nie zamocne i nie zaslabe zrownowazone choc czuje dziwny poslizg na jezyku, lekko pieprzny. Ciekawe jakie w smaku bedzie kolejne parzenie.Moj maz wczoraj wpadl na genialny pomysl - wg niego- zebym nagrywala filmiki na YT. Na pytanie dlaczego bym miala to robic odpowiedzial, ze mam duza wiedze i chcialby bym miala jaks pasje - odskocznie od domu. ![]() Jego nieswiadomosc ile energi i czasu pochlanie dom i dzicko czasem mnie przeraza ale niedlugo sie sam przekona na wlasnej skorze
BBL ![]() squat challenge ![]() Focus T25 ![]() 21 day fix ![]() PiYo w planach: Focus T25 Insanity Max: 30 Edytowane przez aanetaa007 Czas edycji: 2015-11-17 o 14:09 |
|||
|
|
|
|
#1437 | |||
|
Zakorzenienie
|
ale wiesz jakoś mnie to nie pociesza, bo im wszystko wisi a człowiek się przejmuje
![]() nie wiem jak u Ciebie za tą granicą, ale ja mam wrażenie, że ludzie się robią coraz gorsi, czepiają się drobiazgów, jakby szukali powodu do wyrzucenia swoich negatywnych emocji chyba mnie źle wychowano, albo się w złych czasach urodziłam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1438 | |
|
Wtajemniczenie
|
Aneta, a o czym byłyby te fimiki na yt? W każdym razie daj znać jakbyś się zdecydowała, na pewno będę oglądać
![]() Cytat:
Ja myślę, że to nawet wielka nuta ![]() W dzbanuszku sencha poziomkowa
|
|
|
#1439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może to ja pracuję w dziwnym środowisku ![]() a co do karmy, to ja się ciągle łudzę, że to licho jednak nie śpi i do tych osób wróci, tylko może szuka odpowiedniego momentu ![]() pogoda dalej brzydka a w kubku dopijam truskawkę, ale zaraz sobie zrobię mango ![]() miłego |
|
|
|
|
|
#1440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

Niestety
Było tak pięknie, że się wracać nie chciało. Pogoda dopisała na całej linii. I nawet z 10 grzybów znaleźliśmy 

polska jesien

lubię to co robię, ale nie podobają mi się niektóre rzeczy np. zachowania niektórych czy zwalanie na mnie roboty za kogoś