|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V
A ja po długiej przerwie zajadam chlebek żytni ze słonecznikiem, wędzonym pasztetem i pomidorem malinowym
Obiad jemy jak zwykle ok 18 więc pora na III śniadanie
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka, daj znać co tam wyszło :-D
Ja będę prała ciuszki w lutym, hak dostanę wszystkie paczki od mamy, teściowej i bratowej, posortuje i wypiorę. A poród mnie przeraża okropnie. Czasami myślę, że wolałabym cc, ale ta blizna na brzuchu.. :-(
|
#2103 | |||
|
Zadomowienie
|
Szalone, 5 stron miałam do ogarnięcia
![]() Cytat:
Cytat:
i skoro mój Maluszek ma się dobrze to chyba zna się na rzeczy dzięki za słowa otuchy! będę sumiennie łykać wszystkie "cukierki" Fasolka śliczny brzuszek i Ty bardzo zgrabna Kobietka ? szaleństwo chyba żę coś pomyliłam ![]() Witaj! Nie martw się tym że musisz leżeć, mi też w poniedziałek ginekolog zabronił nadmiernej aktywności i muszę dużo odpoczywać, chociaż też czuję się dobrze ![]() Cytat:
bo też potrzebuję czegoś do salonu żeby położyć Synka.Jeśli chodzi o moją kobiecość tam na dole to jest poprawa, nic mnie już dzisiaj nie pobolewa -wzięłam gynalgyn na noc, mam brać tydzień. A jeśli chodzi o bóle wyżej to plecy dają mi popalić po dzisiejszym odkurzaniu chyba, a gin kazał uważać na to bo ból w krzyżu może oznaczać skracanie szyjki chociaż czuję że synio jest ciągle nóżkami w dół więc nie panikuje ![]() Troszkę Was nadrobiłam, przyjaciółka z malutką Córcią były i dostałam butelkę z tomme tippe i sweterek dla Maluszka a dla mnie wiaderko kwaśnych żelków Na obiadek roladki schabowe i surówka z czerwonej kapusty -zrobiłam rano więc teraz tylko czekam na Tż ![]() I ja podobnie jak Olgietka, mam już chyba wszystko oprócz wózka i mebelków. Te wszelkie drobniejsze rzeczy już praktycznie zakupiłam
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
Emma, pamiętaj, śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia, nawet jak jest o 16. Czyli jednym słowem można sobie pozwolić na wszystko, bo to przecież śniadanie, nie,
)
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję. Nie zdążyłam
|
#2106 |
|
Raczkowanie
|
Ja sie troche naogladalam filmików o porodach i o dziwo mój strach sie zmniejszył, bardziej sie oswoilam z tym wydarzeniem. A teraz jak jeszcze wyszły te problemy z szyjka i shizuje czasem czy dotrzymam do terminu to stwierdziłam ze moge 3 dni rodzic byle by w bezpiecznym terminie. Taka wiecie licytacja z losem. |
|
|
|
#2107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie ale no -1 na dworze, ona zsiniała od 5 godzin siedzi w wodzie, dziecko rodzi się sine i ojciec leci szybko do domu żeby je ogrzać. Ta mdleje w tej wodzie 3x i nawet łożyska nie ma siły urodzić i w końcu i tak biorą ja do domu, żeby coś na wzmocnienie dać. Bezsens totalny i niepotrzebne ryzyko. Ale program na koncie jest ![]() Ehh.. Wyrzuciłam to z siebie
|
|
|
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
Któregoś_dnia - zgadzam się, ludzie są po prostu... Dziwni i próbują być na sile oryginalni.
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
Porodu na razie się nie boję, cewnikowania nadal boję się bardzo. Czyli bez zmian
|
|
|
|
#2110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
takie jak się robi z jabłkiem tylko zamiast tego dodajesz banany ![]() u dr Szlachcica miałam prowadzić swoją pierwszą ciążę. był w mojej top 5 ale bardzo długo bym czekała na pierwszą wizytę, więc zrezygnowałam.nie wiedziałam, że jest też endo. teraz by mi się przydał taki endo-ginu mnie to samo+ deska do prasowania
|
|
#2111 |
|
Zadomowienie
|
I po wizycie mała ruchliwa
zostaje dziewczynka mamy juz 800gram i usg wskazuje porod na 1marca jak ostatnio i szacowana wage małej na 3,5 kg.
|
|
|
|
#2112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, żeby nie zagrażać reszcie społeczeństwa swoimi popapranymi pomysłami. Nie widzę w tym żadnego sensu, a jak chce być blisko natury to niech chodzi na spacery do lasu. Pewnie całą ciążę przesiedziała przed TV, a poród w dziczy!---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
już masz wagę oszacowaną? Ale ten czas pędzi!
Córeczka Edytowane przez _emma Czas edycji: 2015-11-18 o 16:16 |
||
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to było moje ogromne marzenie jak byłam w ciąży z Mają, ale niestety nie udało się. teraz pierwiastce bym nie polecała...nochyba,że i mama i babcia rodziły w '5 minut'
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
Juz szacowna waga?
to sie chyba nijak ma do rzeczywistosci
|
|
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może innym razem Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, gratulacje! Duża dziewczynka
|
|
|
|
#2119 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny zaspałam dziś do pracy bo w nocy nie mogłam spać
![]() Od godziny Was podczytuje ale chyba nie dam rady nadrobić bo na 17 mam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia. Fasolkka ja też się cały czas zastanawiam nad tą szkołą czy mi to aż tak potrzebne będzie ? Ale idę zobaczę może kogoś znajomego spotkam ciekawa jestem.Co do taty to się nie przejmuj oni się tak naprawdę wstydzą. AAle jedno jest pewno że się na bank cieszy z Twojej dzidzi i się nie może doczekać!!! A tak wogóle wyglądasz super!!! Kalina a moja córcia coś ostatnio strasznie spokojna żadko się rusza aż powoli zaczynam panikować co raz bardziej się nie mogę doczekać wizyty 24 Olgietka jak Ty zdolniach jesteś!!! Piękne e robótki Paulitka witam w mamuśkach marcowych!!! ZdróweczkaMalinka kciuki za wyniki!!! ![]() Polly piękne ciuszki upolowałaś!!! Mira udanej bezbolesnej wizyty u dentysty!!! Mira u mnie napewno celu się nie zmniejszył ![]() Milenujdka nie denerwuj nas z tą swoją 5 z przodu ![]() Słoneczko piękne ciuszki!!! Trzydziescidwa chyba tylko apap Kochane resztę odpowiedzi napiszę później bo zaraz znów się spóźnię do szkoły tym razem rodzenia ![]()
|
|
|
|
#2120 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale już mam plastry apap thermal, nalepiłam, powoli się rozgrzewa i już zaczyna mi być lepiej! może obejdzie się bez tabletek! Cytat:
![]() Cytat:
Mi ostatnio też oszacował lekarz wagę, jeśli będzie synek mniej więcej szedł tym centylem to ok. 3200 miałoby być zobaczymy jak będzie naprawdę...Cytat:
|
|
#2121 | |
|
Zakorzenienie
|
U mnie racuszki z jabłkami się robią
![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
ja bardzo chciałam pójść, tym bardziej, że mam bardzo fajną położną poleconą, ale jak mi gin L4 nie zmieni to |
|
|
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jem haribo o smaku smerfów. ;-)
|
#2123 |
|
Zadomowienie
|
Misia
tak mu usg podpowiedzialo to przekazał mamy juz 26 tydz. Ale to zbeciało.
|
|
|
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
Mi pow gin ze teraz nie ma sensu podawac ile "bedzie wazylo" bo faze najwiekszego wzrostu kg ma przed soba
pokazywal mi takie centyle i mowil jak to sie mniej wiecej klaruje Ja sie obchalam kurczakiem z pieczarkami i serem
|
|
|
|
#2125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i mam już wyniki tokso nadal ujemne mocz w porządku, jakieś bakterie wyszły, ale są w normie więc jest ok ![]() Krew też ok, hemoglobina ładna Tylko żelazo mi spadło mocno i jest poniżej normy ![]() No i nie wiem co myśleć o glukozie. Na czczo mam zaznaczone, że jest podwyższona, a kolejne 2 wyniki praktycznie od pierwszego mało co sie różnią
Edytowane przez malinka9191 Czas edycji: 2015-11-18 o 16:57 |
|
|
|
|
#2126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Jak smakują smerfy ?
|
|
|
#2127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
Słoneczko, dobre bardzo, ale kleją się do zębów :-D
|
#2129 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem jeszcze, moze pójdę po całości i spróbuje nałożyć taki ciuszek po normalnej kapsułce, bo czytałam ze sie zdarza ze i te proszki/płyny dla dzieci tez mogą uczulać
|
|
|
|
#2130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie dzisiaj risotto. Właśnie koleżanka w kuchni pracowniczej walczy z pieczarkami haha ![]() Dodzwoniłam się do weta. W poniedziałek rano nasze maleństwo leci pod nóż, będziemy sterylizować wzięłam 2 dni wolnego, będę z nią siedzieć. Wiem, że dobrze robimy, ale chciałabym już mieć to za sobą. Muszę ogarnąć jakiś kaftanik, chyba wybiorę coś co Tośce w sh kupiłam, jakieś brzydsze body i przerobię na ciuch dla kota Ja to tak przeżywam, że nie chcę myśleć co będzie przy Tośce. Chyba wizja zwykłego szczepienia będzie mnie już emocjonalnie wyniszczać, a co jakiś katarek itp.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

ON wie co robi. Ja w pierwszej ciąży brałam 26 tabletek na dobę... wiem, dawka zabójcza.
i skoro mój Maluszek ma się dobrze to chyba zna się na rzeczy 

nie jadłam jeszcze takich
. Smacznego
I stoją tam na stałe rozłożone dwie suszarki i ogromny kosz z rzeczami do prasowania 

już masz wagę oszacowaną? Ale ten czas pędzi!