Mamusie grudniowe 2015 cz. 9 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-18, 16:27   #2761
adka_19
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9

Oenedue Andriuszka acapella Aniqa dziękuję laski

Acapella - już czas ! ))
Czy to pierwszy czop na wątku? ^^
Sylwuska dziękuję a jeśli chodzi o jedzenie to tak mam po prostu od dłuższego czasu. Także to nie kwestia choroby..

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 16:28   #2762
ogolnie
Zakorzenienie

sylwuska ja biorę 3 x dziennie jedną tabletkę, także jak widzę się czasem z położną o 8 rano to jestem przed śniadaniem i przed tabletką, bo zawsze biorę kolejno: na czczo tarczycowe, potem śniadanie, odczekuję 15 minut i dopiero dopegyt. Jak widzimy się po południu to wtedy mam wartości poniżej 140/90, bo zazwyczaj zdążę być już po drugiej tabletce i jestem "uspokojona"
Gin każe mierzyć 3 razy dziennie i zapisywać, a na wizycie ogląda książeczkę i jak coś mu się nie podoba to mówi. A że nie mam wpisów powyżej 135/80 to zazwyczaj kończy się na słowach, że mam nadal mierzyć i pilnować czy nie ma białka w moczu.
Położna mi mierzy niestety nadgarstkowym, co mnie niezmiernie wkurza, bo wiem, że one zawyżają trochę. W domu mierzę na naramiennym i porównawczo czasem na swoim drugim nadgarstkowym i ten drugi pokazuje o ok. 5 za dużo skurczowe.
A ja od zawsze emocjonalnie miałam wyższe ciśnienie. Na prenatalnych miałam 180 skurczowe i pielęgniarce się wierzyć nie chciało. A ja niestety mimo, że wydaje mi się, że się nie denerwuję to jednak organizm gdzieś w środku się stresuje i wychodzi to w ciśnieniu. A jak mam za wysokie to źle się czuję i robię się czerwona na policzkach.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 16:28   #2763
sylwoha
Zakorzenienie

Poogladalam sobie smwtne czopy i jednak mi tez odchodzi.
Kawalkami, nie jest brazowy tylko mleczny-bezbarwny- zolty i czasem gesty czasem rzadszy
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 16:29   #2764
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny niezłe jesteście z tą wanienką
Adka życzę szybkiego powrotu do zdrowia
Jak piszecie, że coś zrobicie za dwa trzy tygodnie, to zazdroszczę, bo ja to już nie będę miała wtedy czasu! :O

A i wiem, że to wiele nie zmienia w moim przypadku, ale właśnie ujrzałam czopa... Boję się
Ojejj napisz jak on wyglda? Ale poważnie pytam? To taki gęsty sluz? Jakiego koloru? Bo ja nie wiem nawet czego się spodziewać ;/

Cytat:
Benita ja z lapka też tylko jedno na trzy zdjęcia wanienki widzę

A czop żebyście wiedziały, że smętny!

Co do termometrów ja tak jakoś intuicyjnie celowałam, że douszny będzie najlepszy no i potwierdził to też nasz znajomy ratownik medyczny Więc w taki się zaopatrzymy.

Wczoraj po wyjściu ze szpitala kupiliśmy dwa kilo mandarynek i teraz wcinam póki jeszcze mogę Zapach iście świąteczny w domu
Ja tak myślę, że też,mogłam kupić taki do ucha, ale nie wiedziałam, że takie są, myślałam że w szpitalach też mają takie co blisko czoła się przystawia i taki kupiłam. No nic, Tz miał załatwić zwykły najzwyklejszy rteciowy, bo co dziwne tylko u nas nie można, a w innych krajach jest dozwolony i nawet lekarze się w takie zaopatruja, więc w razie czego dokładnie takim zmierze

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
No kochana, czop - to juz coś znaczy

Dzięki dziewczyny . Dziś już nic nie robię, jak już to jutro i to tylko jak będę czuć się na siłach. Trudno - najwyżej nasz księgowy to załatwi :/. Tż powiem wieczorem, jak już będzie po pracy.
A co do chrzestnych to siostra tż ma u swojego młodszego synka dwie chrzestne bo nie było kandydata na chrzestnego ani w rodzinie ani wśród znajomych
Sylwuska dzięki, też mam nadzieję że to minęło już. A z tż to czasem tak bywa, że przychodzi tęsknota, zmęczenie, czasem jeszcze szef się czepnie i każdy wysiada. A tż i tak nie daje po sobie poznać, więc jak już się przyznał to mu tam chyba źle dzisiaj.
No tak, podziwiam Was ze i tak dajecie radę, chociaz wiem, że jak,mus to mus, sama przez pół roku w rosnące żyłam z Mezem, no ale co kilka dni się widzieliśmy, tylko ze ja jestem osobą co nienawidzi samotności i długo tak bym nie pociągnęła, bo psychika by mi na prawdę padła ;(

A co do Twoich spraw nawet jutro, to ja bym po prosiła kogoś, żeby mógł Cię podrzucić, nie wybieralabym się z takim samopoczuciem w miasto autobusem czy tramwajem i powiedz Tz, będzie się martwił, ale też uważam, że lepiej, żeby wiedział o takich rzeczach. Trzymaj się

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 16:29   #2765
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Ja w sumie sama nie wiem czy dam radę jak Mała będzie w drugim pokoju, zobaczymy
Trzymam kciuki za snuzę
Dzięki! Mam nadzieję, że wyśle
Stary 2015-11-18, 16:32   #2766
rudaska
Zakorzenienie

wiecie co, w akcie desperacji zadzwoniłam do położnej z SR. Kazała mi odpoczywać, jutro iść do lekarza, chyba że skurcze się nasilą to mam przyjechać do szpitala. Powiedziała, że jeśli wykluczam badania, sex i wysiłek, to może być szyjka, ale trzeba sprawdzić. I jutro chyba nie będę dzwonić tylko od razu pojadę do lekarza. A do skarbówki pojadę w piątek, jak będzie wszystko ok
Aniqa może zadzwoń i poproś o ściągnięcie ogłoszenia?
Stary 2015-11-18, 16:36   #2767
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie co, w akcie desperacji zadzwoniłam do położnej z SR. Kazała mi odpoczywać, jutro iść do lekarza, chyba że skurcze się nasilą to mam przyjechać do szpitala. Powiedziała, że jeśli wykluczam badania, sex i wysiłek, to może być szyjka, ale trzeba sprawdzić. I jutro chyba nie będę dzwonić tylko od razu pojadę do lekarza. A do skarbówki pojadę w piątek, jak będzie wszystko ok
Dobrze zrobiłaś! I dobrze, że skarbówkę odkładasz na później. Ważniejsze jest żebyś pojechała do lekarza
W sumie masz rację, mąż rozmawiał z tym facetem więc poproszę go za chwilę żeby zadzwonił
Stary 2015-11-18, 16:38   #2768
syylwuska
Zakorzenienie

EVCIAPO dzięki

ACAPELLA już doczytałam o chłopie ;P

Dzięki

ANDRIUSZKA ja też myślałam o mleku mm, no bo co jak na początku będzie problem, trzeba coś mieć, ktoś Wam takie polecil?

A przewijają turystyczny to w wyposażeniu wózka mam

ANI_ QA to super, a zgodził się za pobraniem wyslac?

OGOLNIE rozumiem. Zapomniałam, ze Ty tarczycowe jeszcze lykasz.
Czyli jak wierzysz sama i swoim sprzętem to dobre masz wyniki, więc nie ma co się martwić, bo to najbardziej sprawdzone.
Tak i przy tym bardzo ważne jest, żeby właśnie białka w moczu nie bylo
Też się zawsze denerwuje i zawsze się dziwię ze u gina mam książkowe ciśnienie, a to od aparatu duzo też zależy. Może jak położna przychodzi to zaproponuj, żeby mierzyć Twoim sprzetem?

Stary 2015-11-18, 16:42   #2769
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
ANI_ QA to super, a zgodził się za pobraniem wyslac?
Tak, zgodził się

Widzę, że na all jest jakaś nowa aukcja wystawiona. Licytowałam w jednej ale poszła za 265 zł

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Tż mówił, że dostał w południe smsa, że snuza zapakowana i jutro rano będzie wysłana, więc nie będzie już dzwonił.
A w ogóle to jak ktoś cofnie ogłoszenie na olx to wyświetla się jako nieaktualne? Czy całkiem znika?
Stary 2015-11-18, 16:46   #2770
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Wrocilaaaam. Diagnoza - wirus. Dostałam syrop na kaszel taksy na gardło i mam pić nie brac paracetamol.
Okropne obydwa syropy. Ale może coś pomogą.

Tż to samo....
My lezymy...
Zdrówka

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Dzięki za namiary na termometr. Bo właśnie mąż się upiera na ten taki na podczerwień, że się zbliża tylko i on mierzy. I tak szukam opini który to wybrać w ogóle.
Ja mam bezdotykowy z rossmax

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
O ja pierdziele nie mam wanienki i przewijaka
Też nie mamy wanienki ale to teściowa nie pozwoliła kupić, dopiero po porodzie

Cytat:
A i wiem, że to wiele nie zmienia w moim przypadku, ale właśnie ujrzałam czopa... Boję się
Oooo czopuś, czopeczek, czopunio

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 16:53   #2771
lobofylia
Raczkowanie

Skurcze a teraz pierwszy smetny czop ooo gorąco się na wątku robi

Żaneta Gratuluję ze wychodzicie

Rudaska dobrze ze jutro gdzieś pójdziesz

Ja po ktg wszystko ok skurczy nie złapało za tydzień ktg kolejne za dwa wizyta u gin

Ciekawe kiedy zacznie się rozpakowywanie ja wszystko juz gotowe teraz do grudnia czekam choć wszyscy mnie svhizuja ze grudnia nie doczekam

Odpoczywam obok syna i patrzymy na bajki bo mnie dzisiejszy dzień jyz wymeczyl
lobofylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 16:54   #2772
ogolnie
Zakorzenienie

Jezu dziś się tak w piecu hajcuje że nie wyrobie. Przez ten wiatr głupi i teraz w domu mam za gorąco.
Stary 2015-11-18, 16:55   #2773
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kleo_4 Pokaż wiadomość

Kalwinka, od str tz też mamy takich znajomych, foch bo od razu po porodzie nie zobaczyli dziecka kurczę ja nie wiem, ludzie to nie rozumieją, to będzie grudzień, zima, czas przeziebien i tak każdy na siłę chce się wprosić, to tak jak z uzurpowaniem sobie prawa do macania brzucha:/
Znajomi mają raczej zdrowe podejście, ale teść i szwagier męża to zupełnie inna kwestia. Tak samo jak nie uniknę odwiedzin teściów w szpitalu, chociaż wolałabym żeby przychodził do nas tylko tż.
Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
Wanienka czułam że czegoś jeszcze mi brakuje! Yyy cóż zostawię to dla tżta
Niestety nie wyświetla mi się Twoje zdjęcie na tel :/
też nie mamy jeszcze wanienki. najśmieszniejsze, że w sklepach za każdym razem zastanawiamy się z tż czy nie musimy jeszcze czegoś dokupić dla małej, dochodzimy do wniosku że nie po czym po wyjściu ze sklepu nam się przypomina o wanience. Chyba w końcu zamówię on-line

Strasznie mi brzuch dzisiaj twardnieje
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 16:59   #2774
hope_35
Raczkowanie

Podczytuje Was ale ciężko z komentarzami. I tak jestem do tyłu, sprawdzam pierwszą stronę, czy opórcz Julci są nowe Maleństwa.

Moja Mała waży 2250 gram dostałam skierowanie na cc - dzisiaj się umówiłam na 14 grudnia! Póki co dalej ułożona pośladkowo, jeśli się coś zmieni do tego 14 to pewnie będzie sn.

Jeny, jak ten czas leci!!!!!

Trzymam kciuki za Was i Wasze Maleństwa! ))
Stary 2015-11-18, 17:11   #2775
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:

ANDRIUSZKA ja też myślałam o mleku mm, no bo co jak na początku będzie problem, trzeba coś mieć, ktoś Wam takie polecil?

A przewijają turystyczny to w wyposażeniu wózka mam

Tak, kolega co ma właśnie dziecko małe polecił nam kupić dokłądnie to mleko. To jakieś tam bez glutenu ma być.

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Ja mam bezdotykowy z rossmax
Dzięki. No właśnie jakiś wybierzemy i kupimy. Kolega też polecał ten bezdotykowy.
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 17:12   #2776
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope_35 Pokaż wiadomość
Podczytuje Was ale ciężko z komentarzami. I tak jestem do tyłu, sprawdzam pierwszą stronę, czy opórcz Julci są nowe Maleństwa.

Moja Mała waży 2250 gram dostałam skierowanie na cc - dzisiaj się umówiłam na 14 grudnia! Póki co dalej ułożona pośladkowo, jeśli się coś zmieni do tego 14 to pewnie będzie sn.

Fajnie, że wszystko ok. A wolałabyś CC czy SN?
Stary 2015-11-18, 17:19   #2777
0enedue
Zadomowienie

Cytat:

wpadaj częściej też trzymam kciuki za Was ) no leci leci .. dopiero co zakładałyśmy wątek

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 17:25   #2778
_karmazynova_
Zadomowienie

Zanim nadrobię to napiszę skróconą relację z wizyty
Rezerwuje kolejkę na 01.12 01.12 mam się zgłosić do szpitala. Nie wiadomo czy jeszcze tego samego dnia zrobią mi cesarkę, ale mam być w razie czego na czczo
Adaś rośnie zdrowo, ma ponad 3 kg

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 17:26   #2779
czubasek20
Zakorzenienie

hope moj tez byl ulozony posladkowo od 32 tyg a w pon juz glowka dolu znow wiec moze mala sie obroci

Jestem u mamy i powiedziala ze brzuch mi bardzo sie obnizyl..

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2015-11-18 o 17:30
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 17:39   #2780
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Rezerwuje kolejkę na 01.12 01.12 mam się zgłosić do szpitala. Nie wiadomo czy jeszcze tego samego dnia zrobią mi cesarkę, ale mam być w razie czego na czczo
o kurczaki ! dobrze,że mały rośnie nic nie chce mówić ale to prawie już

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
hope moj tez byl ulozony posladkowo od 32 tyg a w pon juz glowka dolu znow wiec moze mala sie obroci

Jestem u mamy i powiedziala ze brzuch mi bardzo sie obnizyl..
no następna ..

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

jeśli do porodu mam być takim flakiem to najchętniej przespałabym ten czas ... :/

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 17:47   #2781
syylwuska
Zakorzenienie

RUDASKA uważam, że to dobra decyzja, też bym tak zrobiła.

LOBOFYLIA to też masz dobre wieści po wiZycie, super, ze skurczy nie ma

KALWINKA znam ten ból, moi Tesciowe też nie opuszcza okazji odwiedzin w szpitalu, mimo że będą musieli jechać 2 godz

HOPE super ze się odezwałas i dobrze, ze z Twoją Kruszynka wszystko ok, trzymam kciuki, żeby wszystko poszło po Twojej myśli

A i teraz ja się chwalę, dokonałam zakupu pod wpływem chwili też się zastanawiałam nad ta snuza, szukałam w dobrej cenie, już dwa razy sprzed nosa mi sprzatneli, więc jak Ania napisałaś że z olx tez kupiliscie to weszłam i dzisiaj dodał ktoś ogłoszenie za 280 zł z przesyłką ale niby Nowa, więc dzwonię, nikt nie odbiera, po minucie oddzwania kobieta, okazuje się, ze sprZęt nowy, bo kobieta urodziła wczesniaka i jeden kupiła a drugi dostała. Kupiony pod koniec lutego a gwarancja jest na 24 m, zapłaciła 380 zł bo na pudełku widać cenę, stargowalam jeszcze dyszke, czyli za 269 zł będę miała nową snuze z gwarancją, nową baterią (gdzie na nią też około 50 zł tez musiałabym wydac) i przesyłka, wysłałam dane i jutro babka ma wysłać. Ale się cieszę, uważam że za tą cenę dobrze trafilam jednak lubię takie spontaniczne zakupy

A kobieta w ogóle taka miłą, powiedziała że może jeszcze cos obejrzę i mi w oko wpadnie, ze wiadomo że mam inne wydatki, ale ona wszystkiego nie wystawia, więc jak coś żebym dzwoniła, ze moze to itd

Ehh czy ja zawsze muszę się tak rozpisywać...

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

KARMAZYNOWA No to już blisko Adaś to kawał chłopca już

CZUBASEK no to szykuj się powoli...

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-11-18 o 17:49
Stary 2015-11-18, 17:49   #2782
_karmazynova_
Zadomowienie

evcia cudny pokój jakby Młody miał osobny pokój to myślę, że urządziłabym go w podobnym stylu

U mnie Młody ma codziennie czkawkę i to przez dłuższy okres czasu. wkurza się wtedy i dużo się rusza

Andriuszka przykro mi z powodu potraktowania Cię w ten sposób przez pielęgniarkę. cieszę się, że z córcią wszystko ok
Ładna wanienka

sylwuska cieszę się, że u Ciebie super wyniki i malutka ładnie rośnie wstydliwa córeczka chowa swoją twarzyczkę przed ciekawymi spojrzeniami

oenedue no to podpadliście babci z tym odwlekaniem chrzcin super, że będziecie mieć szafę Nie dziwię się, że się cieszysz. Mnie dziś przyszły przegródki do szuflad, więc będę porządkować ubranka małego

Fionka współczuje, że nie załatwiłaś nic w urzędzie, tylko straciłaś czas

Adka dobrze, że szybko zareagowałaś i poszłaś do lekarza. Zdrowiejcie szybko Mnie na razie gardło nie boli.. zobaczymy jak będzie dalej.

Rudaska to może lepiej nie załatwiaj tego dla TŻ sama? Pojedźcie razem żeby się nie tłuc autobusem. Mam nadzieję, że plamienia się już nie pojawią.. wskakuj do łóżka i odpoczywaj

Acapella chyba pierwszy smętny czop na wątku kciuki Kochana będzie dobrze! Po odejściu czopa może minąć duużo czasu zanim się coś zacznie

Co do chrzcin to my będziemy chrzcić jak będzie cieplej. Nie wcześniej niż kwiecień/maj, a może być i później. nie mamy presji

Stary 2015-11-18, 17:56   #2783
Fionka_31
Zakorzenienie

Jestem po wizycie.

Szyjka miekka ok 2 cm ale bez rozwarcia, glowka na dole co gin juz wyczula przy badaniu palcami. Mala ma kręgosłup po mojej prawej i w sumie zapomniałam zapytać o to co Mujer ostatnio pisala.

Infekcja jest, dostałam standardowy zestaw globulek ale tylko dlatego ze zaczelam ja odczuwać (lekko swędzi)

Bakteria sie namnozyla bo odporność spadla ale nie leczymy. O tzta sie nie martwic bo on ma swoja, takze Aniqa możesz spokojnie Nie zarazisz

Dostałam opr ze torba prawie spakowana powiedziała, ze powinna juz dawno zamknieta czekać przy drzwiach

Jutro ktg i mam do niej podejsc bo będzie miała dyżur. Kolejne we wtorek a w srode wizyta.

Jakbym zaczela rodzic to mam napisać smsa z ip to wtedy da cynk aby sie mną ladnie zajęli (cokolwiek to znaczy)

No a z takich praktyk co mi sie mniej podobają to jak nie urodzę do 8 to szpital obserwacja i do 12 będę juz mama

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

To teraz czytam co u was

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 17:58   #2784
czubasek20
Zakorzenienie

Moja mama mi wlasnie zaproponoeala jajecznice z jajkiem brzmi ciekawie

Ja jeszcze nie moge dwa tyg rodzic bo moj luby ma szkolenie i nie dostanie urlopu wiec wpychac sie dziewczyny przede mnie jak cos

Czyli halwaya zaczyna w piatek, 25 mervie i koritsi 1.12 karmazynova

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 17:59   #2785
Fionka_31
Zakorzenienie

Acapella czop? Noo ale w sumie to juz czas

Stary 2015-11-18, 18:00   #2786
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje ponad 3 kg I znasz już datę zazdraszczam!

Cytat:
Rudaska to może lepiej nie załatwiaj tego dla TŻ sama? Pojedźcie razem żeby się nie tłuc autobusem. Mam nadzieję, że plamienia się już nie pojawią.. wskakuj do łóżka i odpoczywaj
no właśnie o to chodzi, że do końca miesiąca trza to zrobić, a tż dopiero w grudniu wróci
Sylwuska gratki udanego zakupu
Sylwoha gdzie ty te czopy oglądałaś?
Stary 2015-11-18, 18:02   #2787
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Jezu dziś się tak w piecu hajcuje że nie wyrobie. Przez ten wiatr głupi i teraz w domu mam za gorąco.

U nas tez wieje jak cholera ale jeszcze w tym sezonie nie odkrecalismy grzejników. Nawet teraz mam uchylone okno. Tak mamy ciepło w bloku

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:

Noo to gratulacje a dlaczego nie wiadomo? Kiedy będzie jasne?

Stary 2015-11-18, 18:02   #2788
_karmazynova_
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze, że odpuszczasz sobie skarbówkę i podejdziesz do lekarza. Będziesz spokojniejsza

Cytat:

Fajnie, że się odezwałaś. Super, że z Małą wszystko ok

lobo super wiadomość, że nie ma skurczy

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
o kurczaki ! dobrze,że mały rośnie nic nie chce mówić ale to prawie już

no następna ..

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

jeśli do porodu mam być takim flakiem to najchętniej przespałabym ten czas ... :/
Nooo... niecałe 2 tygodnie ale się cieszę. Mam nadzieję, że Młody wytrzyma do tego czasu

Cytat:

A i teraz ja się chwalę, dokonałam zakupu pod wpływem chwili też się zastanawiałam nad ta snuza, szukałam w dobrej cenie, już dwa razy sprzed nosa mi sprzatneli, więc jak Ania napisałaś że z olx tez kupiliscie to weszłam i dzisiaj dodał ktoś ogłoszenie za 280 zł z przesyłką ale niby Nowa, więc dzwonię, nikt nie odbiera, po minucie oddzwania kobieta, okazuje się, ze sprZęt nowy, bo kobieta urodziła wczesniaka i jeden kupiła a drugi dostała. Kupiony pod koniec lutego a gwarancja jest na 24 m, zapłaciła 380 zł bo na pudełku widać cenę, stargowalam jeszcze dyszke, czyli za 269 zł będę miała nową snuze z gwarancją, nową baterią (gdzie na nią też około 50 zł tez musiałabym wydac) i przesyłka, wysłałam dane i jutro babka ma wysłać. Ale się cieszę, uważam że za tą cenę dobrze trafilam jednak lubię takie spontaniczne zakupy

A kobieta w ogóle taka miłą, powiedziała że może jeszcze cos obejrzę i mi w oko wpadnie, ze wiadomo że mam inne wydatki, ale ona wszystkiego nie wystawia, więc jak coś żebym dzwoniła, ze moze to itd

Ehh czy ja zawsze muszę się tak rozpisywać...

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

KARMAZYNOWA No to już blisko Adaś to kawał chłopca już

Coraz bliżej, już niedługo

Super trafiła Ci się okazja z tą snuzą ja zapłaciłam 210 zł za snuzę używaną i z nową baterią

Aniqa trzymam kciuki, żeby Ci się zakup snuzy udał

Stary 2015-11-18, 18:03   #2789
ogolnie
Zakorzenienie

Sylwuska to będziesz mogła sprzedać za ta cenę która kupiłaś to jest interes.
Stary 2015-11-18, 18:03   #2790
halwaya
Zakorzenienie

Doczytałam

Rudaska. Trzymaj się i mam nadzieję, że humor u Ciebie i Tz będzie juz lepszy. Oby te plamienia to nic poważnego

Adka dużo zdrowia u was też tak wieje?

Juz smetne czopy sie pojawiaja? Niezle!

Ja jutro pewnie jak na szpilkach siedzieć czekając na telefon ze szpitala. Wczoraj poczytałam sobie opinię na necie i jedna typiara pisała, że pojechała na wywoływanie i czekała z 10h zanim ją przyjęli, bo przez noc się im nawal rodzących się zwalil..

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości