|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V
po przeliczeniu glukozy z mmol/l (tak tutaj wszystko mi podają
wychodzi na czczo 72 po godzinie 77 po dwóch 75 Żelazo zaledwie 11, a lipcu miałam 23 norma od 15
|
#2132 |
|
Rozeznanie
|
Patulitka na usg połówkowym miałam badana szyjkę ( wyszło 37mm) ale mały był zle ułożony i nie dał sobie wszystkiego zbadać wiec po 3 tygodniach musiałam wrocic na badanie i wtedy wyszło ze szyjka ma 26 mm czyli niebezpieczna długość i w strasznie szybkim tempie sie skraca.
|
|
|
|
#2133 |
|
Zadomowienie
|
Moj zab ;( ugryzłam chleb i myslałam ze bede wyla z bolu .nigdy zebow nie leczylam,a tak ogolnie to nawet nic nie widac ani dziurki ;(
|
|
|
|
#2134 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja jedyne czego się boję to naprawdę poważnych komplikacji typu rzucawka itd nie będę siała paniki a blizna tu czy tu to już takie szczegóły dla mnie. Każdy może wyrazić swoje zdanie ale ostateczna decyzja należy do Ciebie i lekarza chociaż ja bym słuchała tylko siebie bo niektórzy lekarze też na siłę namawiają na SN. No a co do karmienia cycem to też jestem z tych namawiających na karmienie cycem ale jak widzę, że matka ewidentnie ma z tym problem to też powinna nie karmić bo może jakiś uraz dostać.Cytat:
![]() Chucham na maleństwo żeby niczego nie przeoczyć, wiem oszalałam Cytat:
![]() gosza to zdaj relację po szkole rodzenia, ja jeszcze nigdy nie byłam na takim czymś ktoregos dnia ja nie wiem jak można w domu rodzić, chyba rzeczywiście tylko żeby mieć historię do nawijania. ja się właśnie też zastanawiam w czym usadowić dzidka w domu
|
|
|
#2135 |
|
Zadomowienie
|
A Twoje dzieciątko obraca się już w dół i naciska na szyjkę?
|
#2136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
popłakałam się jak dostała znieczulenie i leżała na moich rękach taka bezbronna i po wszystkim jak weszłam do gabinetu a ona po tej narkozie taka strasznie słaba zamerdała ogonem i wczołgała mi się na kolana możecie się śmiać ale ryczałam i przepraszłam ją trzy dni później dopóki nie doszła do siebie..---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Jesteś już zdecydowana na jakiś konkretny szpital w Krakowie?
|
|
|
#2137 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myśmy mieli dla nich takie jakby kwadraty z dziurkami i kilkoma tasiemkami do wiązania na grzbiecie. Kojarzysz o czym mówię? Śmiesznie się po założeniu takiego kot zachowuje, bo nie może chodzić wypróbuj na "sucho" ![]() Cytat:
![]() znalazłam cytat na stronce: Badanie glukozy we krwi jest podstawą rozpoznania cukrzycy. Najczęściej wykonywanym badaniem jest poziom glukozy we krwi na czczo. Wynik uznaje się za nieprawidłowy, jeśli przekroczy on 110 mg% (6,1 mmol/l)
|
|
#2138 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyszłam na chwilę do sklepu..
![]() Te ubraneczka są tak słodkie, że nie mogę się oprzeć
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poczytałam trochę na necie i takie prawie zerowe wahania cukru po glukozie może wskazywać na początki niedocukrzenia i to by też mogło tłumaczyć czemu przy moim ostatnim ważeniu było -4kg i by się okazywało, że waga jednak zepsuta nie była. No i ogólnie moje samopoczucie by to mogło tłumaczyć. dobrze, że w sobotę wizyta to gin mi popatrzy na te wyniki i może ona znajdzie wytłumaczenie czemu tak
Edytowane przez malinka9191 Czas edycji: 2015-11-18 o 17:29 |
|
|
|
|
#2140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://www.zozsuchabeskidzka.pl/Szpi.../Neonatologia/
|
|
#2141 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przepraszam za ten wtręt, ale u dziecka może to być chwilowe i minąć z wiekiem. Wracam do nadrabiania
|
|
|
|
|
#2142 |
|
Zadomowienie
|
Ja na wynikach mam norme na czczo 77-99 . Tak jest u mnie w labolatorium
|
|
|
|
#2143 |
|
Rozeznanie
|
Monikimi miałam na wyniku zapis położenie miednicowe. Ale na tym etapie dziecie przeciez jeszcze pływa po całym brzuchu...
|
|
|
|
#2144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Będę chyba rodziła w Ujastku, z tarczycą się leży minimum tydzień i dzidek do obserwacji więc pomyślimy potem z mężem jak to poukładać wolę żeby wziął wolne na czas kiedy My będziemy już w domu moooniaaaa oby zwierzak dobrze to zniósł, kotka mojej kuzynki była sterylizowana to 2 dni leżała kotek też miał taki kubrak na brzuch wiązany na plecach
|
|
|
#2145 |
|
Wtajemniczenie
|
Palulitka, witaj
![]() Ja również świeżynka wątkowa ![]() Olgietka, boskie zakupy. A na taki dywanik własnie czekam do pokoju córeczki, z tym, że zamawiam gotowy, bo beztalencie ze mnie ![]() Co nakupiłaś w nexcie? Ja choruję na ich ciuszki ![]() My z Zuzką już po wizycie. Waży 460 gram. Szyjka póki co na bezpiecznej granicy 3,07 cm. Z Oliwią skróciła się do 2 cm w szybkim tempie. Ze względu na to, że zgłaszałam mu liczne twardnienia i stratę za pierwszym razem mam kilka badań do zrobienia i wymaz z szyjki macicy.
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
Kalina
Pajaców nigdy dość, czuj się rozgrzeszona ![]() Słoneczko, 32 Ja sterylizowałam psa, ale to z 8 lat temu i wyłam jak bóbr jak musiałam podpisać zgodę na narkozę. Kubrak wiem jak zrobić bo właśnie psu robiłam Mówię Wam, przy Tośce zwariuję. Mam skłonności do nadopiekuńczości dobrze, że syna nie będę miała bo bym pewnie wychowała na ciamajdę.
|
|
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2149 | |
|
Zadomowienie
|
Piękne
Cytat:
|
|
#2150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
! Dziękuję Ci bardzo chyba w takim razie skłaniam się teraz bardziej w stronę Suchej niż Krakowa
|
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
mam taką nadzieję, bo o ile objawy itp mnie nie ruszają, tak wpływ na dziecko mnie już przeraził..
|
#2152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2153 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() O kurde, to rzeczywiście niskie. Musisz Kochana zadbać o dietę, bo Ci zaraz hemoglobina zacznie spadać. Dzięki za rozgrzeszenie! ![]() Ubranka dla małego mam zamiar poprac i poprasować w styczniu, bo jakoś psychicznie nastawiam sie na poród w lutym.
|
|
#2154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zazdroszczę, ja będę rodzić na takim "zadu.piu" że pewnie będę sama jak palec tam trzydziescidwa a Ty gdzie będziesz rodziła? w Lublinie? Na Jaczewskiego?
|
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale trzeba zacząć coś do diety wprowadzić co podniesie mi żelazo, bo inaczej masz rację, że i hemoglobina mi całkiem spanie
|
|
#2156 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz po wizycie u dentysty, zabki wyczyszczone. Dostalam sliczna rozowa szczoteczke do zebow i recepte na plyn do plukania bo dziasla mi krwawia.
A po czyszczeniu zabkow wstapilam do sklepu... po ciacho z czekolada...tak sobie pomyslalam ze skoro w pt lub sob bede robic krzywa cukrowa i nie daj boze wyjdzie mi cukrzyca to przez pare miesiecy nie zjem nic slodkiego..wiec kiedy jak nie teraz?? ![]() Dostalam dzis maila od bratowej..ona chyba jest jeszcze bardziej podekscytowana moja coreczka niz ja Napisala ze nie moze sie juz doczekac, w koncu bedzie komu kupowac sukieneczki bo to pierwsza dziewuszka w rodzinie (w sensie pierwsza wnuczka po 6 chlopakach).Wogole napisala ze jak cos to ona chetnie mi zrobi cala wyprawke..i wierze jej na slowo bo znam jej zapedy i uwielbienie dla kupowania zwlaszcza dzieciecych ubranek No ale ja tez chce miec troszke przyjemnosci ![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego Gargamel przypadał a ząb miał jeden, więc nie rzutowało
|
|
|
|
#2158 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecko teraz intensywnie się rozwija i zabiera nam dużo dobrego z krwi, trzeba wyjątkowo zadbać o dietę :yes:
Ja tydzień temu w poniedziałek na połówkowym miałam ułożenie miednicowe, a teraz w pn juz główkowe. Dziecko robi fikołki
|
#2159 |
|
Zadomowienie
|
A propos zelkow..dzisiaj na stoisku z produktami bio widzialam wlasnie zelki
A to niebezpieczna sprawa bo napis BIO to tak jakby troszke rozgrzesza.. ![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#2160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
porodówka ma super opinie, sporo koleżanek rodziło i zadowolone
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.

norma od 15

a blizna tu czy tu to już takie szczegóły dla mnie. Każdy może wyrazić swoje zdanie ale ostateczna decyzja należy do Ciebie i lekarza
ale jak widzę, że matka ewidentnie ma z tym problem to też powinna nie karmić bo może jakiś uraz dostać.
zostaje dziewczynka mamy juz 800gram i usg wskazuje porod na 1marca jak ostatnio i szacowana wage małej na 3,5 kg.

wzięłam 2 dni wolnego, będę z nią siedzieć. Wiem, że dobrze robimy, ale chciałabym już mieć to za sobą. Muszę ogarnąć jakiś kaftanik, chyba wybiorę coś co Tośce w sh kupiłam, jakieś brzydsze body i przerobię na ciuch dla kota 

kotek też miał taki kubrak na brzuch wiązany na plecach
Mówię Wam, przy Tośce zwariuję. Mam skłonności do nadopiekuńczości
dobrze, że syna nie będę miała bo bym pewnie wychowała na ciamajdę.