![]() |
#871 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie cz. I
Cytat:
![]() moją skaza też ciagle trzyma, jakiś czas temu myslalam że odpuściła ale niestety, nic z tego. truskawki i banany u nas tak samo. i jeszcze coś bo plecki ostatnio wysypalo jej okropnie, tylko nie wiem co dokładnie... a w domu to teraz głównie w skarpetach antypoślizgowych bo na kaflach stopy szybko jej marzly. fajnie, jestem bardzo dumna z córy ale racja, nalatać się za nią musze, córa dba o matki figurę ![]() najgorzej jest jak muszę iść gdzieś szybko i na chwilę a Zuzka nie chce w wozku być tylko sama na nogach, buntuje się ostro.. na zimę jeszcze butów nie kupiłam, teraz jak jeszcze tak ciepło lata w polbutach, ma takie za kostkę z elefantena, zimówki też raczej elefanteny jej wezmę. a na początku, jak jeszcze nie miała butów to po dworze chodziła w takich sarpeto kapciach z gumową podeszwą właśnie. Cytat:
![]() a rowerek jakiś konkretny możesz polecić ? doczekacie się, wyjdą to pewnie wszystkie na raz ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- może uda mi się wkleić linki. teraz ma takie: http://m.deichmann.com/PL/pl/shop/dz...i%C4%99ce.prod a na zimę myślę o tych: http://m.deichmann.com/PL/pl/shop/dz...i%C4%99ce.prod albo tych: http://m.deichmann.com/PL/pl/shop/dz...i%C4%99ce.prod tylko nie widziałam ich jeszcze na żywo. ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- dziewczyny, pytanie z tematu poza dzieciowego, czy któraś z Was ma tłustą cerę i może polecić jakiś podkład który nie spłynie po chwili, da fajny mat i nie będzie kosztował majątku ? kryć mocno nie musi, zależy mi raczej na wyrównaniu koloru. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#872 | ||
Raczkowanie
|
Hello
![]() Cytat:
![]() Kurcze, nie pomyślałabym, że te foteliki to fajne, widziałam kiedyś w biedronce i mi się to głupie wydawało ale skoro dzieci to lubią to żałuję, że nie wzięłam Małemu. Cytat:
![]() Z podkładem nie pomogę niestety, ostatnio prawie nie używam, nawet nie pamiętam co mam ale bez rewelacji. Widzę, że wszystkie dzieciaczki takie uczepione mamuś ![]() A mój w ogóle dostał jakiejś wysypki na buzi, tropimy z lekarką co to za alergia i pierwsze pobieranie krwi za nami, oj ciężko było ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#873 |
Raczkowanie
|
Moja gwiazda dzis pierwszy raz stała sama
![]() ![]() Teraz już koniecznie muszę się rozejrzeć za bucikami ![]() wmgnieniuoka ja mam tłustą cerę i od kilku lat używam tylko tego https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...wa-wersja.html jest dość ciężki, kryjący ale jako jedyny nie spływa ze mnie po godzinie. Potrafi trzymać cały dzień chociaż matujące poprawki są niezbędne-mam do tego puder bambusowy i sprawdza się idealnie ale zaznaczam że ja to córka młynarza jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#874 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mam tego revlona, kilka razy robiłam do niego podejście ale on jest dla mnie za ciężki, na mojej twarzy wygląda okropnie. za tydzień będzie promo w rosie -49% na podkłady to może coś sobie upoluje.. Cytat:
![]() mam tego revlona, kilka razy robiłam do niego podejście ale on jest dla mnie za ciężki, na mojej twarzy wygląda okropnie. za tydzień będzie promo w rosie -49% na podkłady to może coś sobie upoluje.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#875 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki co,jak i kiedy jedzą wasze maluszki? Ja mam ciągle schizę że moja je za mało...Domowego jedzenia nie chce jeść,miało być BLW ale ona wszystkim rzuca o podłogę,co najwyżej poliże i się skrzywi. Nasz jadłospis wygląda mniej więcej tak:
8.00-9.00 kaszka jaglana z owocami ze sloiczka 11.00 przed drzemką mleko 120-150ml ale ostatnio mała odmawia 13.00-14.00 obiadek słoiczkowy ok 150-190g 15.00 przekąska w żłobku ![]() Ok 16.00 tata odbiera małą ze żłobka i wtedy daje jej w domku ok 17.00 owocki z jakimś jogurtem albo kleikiem pełnoziarnistym 19.00 mleko do spania 150ml ok. 24.00 150ml mleka ok 5.00 150ml mleka Je więc głównie papki ze słoiczków i mleko chociaż z gryzieniem nie ma problemów jak jej coś smakuje to poradzi sobie nawet z twardym ciastkiem(wczoraj schrupała cantuccini bez problemu) Nie wiem jak ją zachęcić do normalnego,domowego jedzenia...Powinna dostawać żółtko,rybki,warzywa...al e ona tym pluje na odległość ![]() Aha,podajecie dzieciaczkom już produkty mleczne? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#876 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wie czemu tak, wolałabym żeby jadła normalne posiłki w ciagu dnia no ale nie zmuszam jej. mam nadzieje, że lada chwila to się jakoś unormuje.. chciałam Zuzke za chwile powoli odstawiać od piersi a tu psikus, Zuza jak malutki dzidzius tylko pierś wcina ![]() Ruda a jaką pielęgnacje stosujesz ma cerę? ja ciągle szukam swoich ideałów... po skończonym kp musze wybrać sie do dermo.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#877 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do pielęgnacji cery to staram się jak najbardziej naturalnie. Lubię kosmetyki z BU, Fitomed. Ostatnio moim hitem jest maseczka z minerałami z morza martwego którą kupuję za śmieszne pieniądze w Rossmanie a działa cuda! Ale ogólnie też szukam ideału no i pocieszam się że tłusta cera wolniej się starzeje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#878 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() też staram się naturalnie ale słabo chyba idzie. używam olejku z jojoba i ha a maski robie z glinek naturalnych sama ale chętnie wyprobuje tej o ktorej mowisz z rosa, jaka to konkretnie ? mam też wrażenie, że buzia do olejku już się przyzwyczaila i już nie jest tak fajnie. używasz albo używałaś może tego olejku z BU ? http://www.biochemiaurody.com/sklep/serumoil-regul.html co z BU polecasz ? no właśnie, ja też się troche martwię żeby za chwile nie okazało się że muszę Zuzke suplementowac. głodna nie chodzi napewno, pierś je co 3 - 4 godziny a w miedzy czasie nic innego normalnego nie chce.. będę próbować ale nie zmuszać.. a Zuza kończy dziś 11 miesięcy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#879 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To moja Zuzanka je wszystko co się da. Kradnie wszystko bratu ![]() Naprawde nie ma problemu z jedzeniem, aż czasem za dużo je hehe. Moja Z skonczyła wczoraj 11 miesięcy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#880 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zazdroszczę trochę ale też sie napewno doczekam ![]() Demeter miałaś może styczność z zabawkami Carousel ? one w tesco są dostępne... przegladałam katalog z zabawkami i podobają mi się dwie rzeczy, no i fajna promo jest akurat.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#881 |
Raczkowanie
|
uploadfromtaptalk1446629698472.pnguploadfromtaptalk1446629730878.png te dwa pudła mi się podobają
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#882 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Własnie przed chwilą ogladałam gazetke tesco ![]() Nie miałam do czynienia, ale wyglądają bardzo fajnie obie rzeczy ![]() Aczkolwiek ja nie lubie drewnianych - miał jakiś pociąg z klockami i cięzkie to to, a że synek lubi sobie porzucać to schowałam głęboko do szafy ten pociąg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#883 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dziekuje ![]() będę musiała obejrzeć na żywo te zabawki. podobają mi się i mam nadzieje, że w rzeczywistości będą równie fajne jak w gazetce. no i żeby właśnie ciężkie nie było bo Zuzka też ma manie rzucania wszystkim. a synek ile ma lat ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#884 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, pomocy, co na opryszczke najlepszego ? wyskoczyła mi paskuda na wardze i boli :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#885 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#886 |
Zadomowienie
|
Witam się
![]() Sto lat mnie tu znowu nie było... ja z Carousel mam tego laptopa co w gazetce jest, Zosia dostała w prezencie i jestem zadowolona, ma fajne melodie i odgłosy zwierzaków ![]() Co do jedzenia... To ja mam wrażenie że moje dziecko znowu dużo je... Zosia wstaje ok 7:30-8, niekiedy wcześniej, później rzadko ![]() - ok. 9 je kaszkę mleczną z BoboVity Pyszne śniadanko ok. 100 ml i popycha (.) bo po nocy głodna - ok. 11 chodzi na drzemkę półgodzinną i przed spaniem trochę (.) - ok. 13 deserek ze słoiczka (zje cały zazwyczaj, ten duży) - ok. 15:30- 16 drzemka półgodzinna, przed drzemką (.) a po spaniu obiadek, zazwyczaj je to co my tylko nieprzyprawione, staramy się stosować BLW, Zosia lubi sama pchać jedzonko do dziobka ![]() - ok. 20 kąpiel, do spania 150 ml kaszki z butki i (.) trochę do zaśnięcia - ok. 2-3 w nocy budzi się na (.) - ok. 6 budzi się jeszcze na (.) i dosypia do tej 7:30-8 W międzyczasie jeszcze dostaje jakąś chrupkę czy ciasteczko, albo owoca surowego albo suszonego.
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez iwona_1987 Czas edycji: 2015-11-04 o 18:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#887 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratuluje obu Zuzankom kolejnego ukończonego miesiąca,już niedługo będziemy świętować roczek...jeeeej ![]() Dziś próbowałam małej wcisnąć ziemniaczki z masełkiem i indyka ale porozrzucała wszystko i na tym się obiad skończył. Ale jak wymieszałam jej to z kilkoma łychami dania ze słoiczka to wciągnęła bez mrugnięcia okiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#888 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do jedzenia córeczki nie przejmuj się. Moj synek tylko wcinał sloiczki, nic innego nie podeszło Niestety teraz tez jest bardzo wybredny i jest niejadkiem ![]() Wmgnieniuoka, synek ma 2,5 roku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#889 |
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny, dostałam w aptece herpex i zwalczam te cholere :/
Suqub i jak to pudełko prezentuje się w rzeczywistości ? Demeter a dokucza brat mlodszej siostrze czy nie było z tym klopotu ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#891 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#892 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#893 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie mamy podobnego, musze pomyslec. Wczoraj byłam w tesco, chciałam zobaczyć te z Carousel ale została sama cena ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#894 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ciekawe czy jest sens bym jechała do "swojego" tesco.. ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- czy któraś z Was miała/ma styczność z ŚCCS w Zabrzu ? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#895 | |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
Demeter, wmgnieniuoka gratulacje dla cór za 11 miesięcy ![]() Cytat:
ok 7 śniadanie - czasem cyc plus kaszka owsiane śniadanko bobovity ok 10:30 - drugie śniadanie - mały słoiczek owocków trochę później cyc na drzemkę godzinna ok 14:30 - duży słoiczek na obiadek, dodaję całe żółtko co drugi dzień czasem ok 16,17 - cyc ok 18:30 - kolacja - kaszka ryżowa lub manna bobovity no i cyc na zaśnięcie i niestety w nocy też pobudki... fajne te drewniane zabawki, co wrzuciłyście. Ja właśnie biedronkową gazetkę widziałam z prezentami i tam też są fajne rzeczy. Smog w Krakowie mnie wykańcza, na spacer nie można wyjść bo normy prawie 5 razy przekroczone dziś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#896 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Suqub fajna ta kostka którą wrzuciłaś, może się skuszę... U nas sprawdziła się też zjeżdzalnia na kulki, coś takiego http://allegro.pl/chicco-fantazyjna-...616256514.html wmgnieniuoka o tej maseczce mówiłam: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...zaju-cery.html Macie jakies ocieplane śpiworki na spacerówki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#897 |
Zakorzenienie
|
Kostka fajna i trwała. Gabi ciąga Ją gdzie może, uderza czym popadnie
![]() Ja mam taki śpiworek od wózka. Wcześniej odkrywam grubszym kocem, śpiworek i zazwyczaj jak Ją wyjmuję to jest ciepła.
![]() |
#898 | |
Raczkowanie
|
grey cat, dzięki
![]() Cytat:
![]() ja mam taki ciepły śpiworek z korzuszkiem, przedłużany ale jeszcze nie używam ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- jeśli okaże się, że ja też w tesco zastane już tylko cenowki po tych zabawkach to zamówie taką kostkę co Suqub wrzuciła, albo coś podobnego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#899 |
Zakorzenienie
|
A co tak cicho? Wszystkie urodzinki planują?
![]() |
#900 |
Raczkowanie
|
chyba tak, wszystkie wpadły w wir przygotowań
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:17.