Grudniowe Mamusie 2014 cz. I - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-11-01, 15:04   #871
wmgnieniuoka
Raczkowanie

Dot.: Grudniowe Mamusie cz. I

Cytat:
Napisane przez RudaToJa Pokaż wiadomość
W żłóbku całkiem ok, mała nie płacze jak ją zostawiam, panie są bardzo miłe a i Lila jest raczej towarzyska, lubi jak dzieciaki biegają i coś się dzieje więc mam nadzieję że dobrze się tam czuje. Na razie chorowała raz, przez 2 dni miała gorączkę i tyle. Nie liczę kataru który ma właściwie cały czas odkąd poszła do żłobka ale to chyba normalne...

Problem mamy tylko z alergią, mała co raz ma jakieś wysypki. Poliki praktycznie cały czas ma w krostkach mniej lub bardziej a ja nie do końca wiem co ją uczula. Na pewno truskawki,maliny,banany poza tym ciężko ewidentnie stwierdzić a na testy jest podobno jeszcze za mała

wmgnieniuoka fajnie że Zuzka już biega ale pewnie musisz się za nią nalatac? Jakie buciki kupujesz jej na zimę? Moja gwiazda też już chodzi przy meblach i za rączki i chcę jej kupić już jakieś buciki na dwór bo pewnie niedługo zacznie dreptać ale zupełnie nie mam pojęcia co wybrać. A po domu Zuzka biega w kapciach czy skarpetkach?
fajnie, że młoda dobrze czuje się w żłobku i, że nie choruje

moją skaza też ciagle trzyma, jakiś czas temu myslalam że odpuściła ale niestety, nic z tego.
truskawki i banany u nas tak samo. i jeszcze coś bo plecki ostatnio wysypalo jej okropnie, tylko nie wiem co dokładnie...
a w domu to teraz głównie w skarpetach antypoślizgowych bo na kaflach stopy szybko jej marzly.

fajnie, jestem bardzo dumna z córy ale racja, nalatać się za nią musze, córa dba o matki figurę
najgorzej jest jak muszę iść gdzieś szybko i na chwilę a Zuzka nie chce w wozku być tylko sama na nogach, buntuje się ostro..
na zimę jeszcze butów nie kupiłam, teraz jak jeszcze tak ciepło lata w polbutach, ma takie za kostkę z elefantena, zimówki też raczej elefanteny jej wezmę.
a na początku, jak jeszcze nie miała butów to po dworze chodziła w takich sarpeto kapciach z gumową podeszwą właśnie.

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Takie własnie rowerki są najlepsze na poczatek
Były w Biedronce, my mamy taki http://allegro.pl/fotelik-z-pianki-f...318755223.html
A te bardziej wypasione to http://allegro.pl/fotel-pluszowy-fot...995007830.html

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Co do butów to Z obecnie chodzi przy meblach i zakładam jej skarpetki z ABSem. Na wyjscia mam dla niej takie miekkie kozaczki. W domu u kogos zakładam jej takie skarpetki z miękką podeszwa.

A dzieki moja Z ma się dobrze. Nadal czekamy na 1 zabka
żałuję teraz, że nie wzięłam jak były w biedrze, może jeszcze się pojawia kiedyś ale te rozkładane też fajne. szkoda, że nie ma u mnie czegoś takiego stacjonarnie bo ja lubię sobie pomacać przed zakupem ;D
a rowerek jakiś konkretny możesz polecić ?

doczekacie się, wyjdą to pewnie wszystkie na raz

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

może uda mi się wkleić linki.
teraz ma takie: http://m.deichmann.com/PL/pl/shop/dz...i%C4%99ce.prod

a na zimę myślę o tych:
http://m.deichmann.com/PL/pl/shop/dz...i%C4%99ce.prod

albo tych:
http://m.deichmann.com/PL/pl/shop/dz...i%C4%99ce.prod

tylko nie widziałam ich jeszcze na żywo.

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

dziewczyny, pytanie z tematu poza dzieciowego, czy któraś z Was ma tłustą cerę i może polecić jakiś podkład który nie spłynie po chwili, da fajny mat i nie będzie kosztował majątku ? kryć mocno nie musi, zależy mi raczej na wyrównaniu koloru.
wmgnieniuoka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-01, 19:34   #872
grey cat
Raczkowanie

Hello

Cytat:
Hej

Dokładnie. Takie małe dziecko nie rozumie jeszcze, że to urodziny, jego dzień, itp.
Moja Zuza ma chyba lęk separacyjny, bo ciagle za mną płacze, pełza za mną wszędzie, do kibelka też

Co do prezentów to napisze co z doświadczenia było fajnym prezentem dla roczniaka:
1. jeździk/pchacz my mamy taki i bardzo fajny, do tej pory mój 2,5 latek na nim śmiga. Nauczyl sie przy nim chodzić http://www.sosrodzice.pl/pchaczjezdzik-kiddieland/
2. rowerek taki z pchaczem (my wczesniej dostalismy, przydał sie na wiosenne spacerki).
3. garnuszek na klocuszek z Fisher Price, teraz moja Z ciagle coś do niego wkłada i wyciaga.
4. kostka edukacyjna Smily Play
fajna, ma dwa tryby głośnosci, rozne ścianki interesują teraz bardzo moją Z
5. klocki - my mielismy takie z Wadera od 1 roku ale nie polecam. Teraz jestem zakochana w lego Duplo i takie wybrałabym dla malucha na roczek. Są takie od 1,5 roku zestawy, potem mozna dokupować inne i powiększac kolekcję.
6. fotelik dla dziecka. My mamy takie piankowy chyba za 65 zł z allegro ale sa takie rozkładane w kształcie misia, myszki czy Hello Kitty droższe ale to się naprawde przydaje.
7. stolik i krzesełka Ikea mammut - przydaje sie na przyszlosc naprawde a zestawy dosyc drogie

W tym roku na urodziny, czy gwiazdkę chcemy wlasnie kupic Lego Duplo, moze pierwsza lalke (chyba Anabelle), moze zabawke do kapieli z FP

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

I jeszcze zapomniałam:

8. Arka Noego Dumel - fajna, solidna, dziecko poznaje odgłosy zwierząt, figurkami można sie samodzielnie bawić
9. ksiązeczki rózne rózniaste - dobrze zapoznawać z nimi malucha

Jesli chodzi o Lego Duplo to ja kupiłam dla mojej Z zestaw Mini Farma. Kilka zwierzatek w zestawie, mało klocków.
I do tego kupię Lego Duplo Supermarket. Od 2 lat, ale nie bedzie pewnie niczego co by Z mogła połknąć.
Fajny jest tez ten zestaw Różowych Klocków od 1,5 roku, ale u nas by się dublowały.

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

10. puzzle lub karty obrazkowe Czu Czu - polecam, trwarde kartki, synek dużo układał
Super lista prezentów poszukam ich w necie i pooglądam, ja miałam tylko pomysł na pierwsze klocki, myślałam o tych mega blocks od roku, wydają się solidne no i my jeszcze nie mamy klocków tylko takie z sortera ale z nich to się nie da zbudować.

Kurcze, nie pomyślałabym, że te foteliki to fajne, widziałam kiedyś w biedronce i mi się to głupie wydawało ale skoro dzieci to lubią to żałuję, że nie wzięłam Małemu.

Cytat:
Cześć dziewczynki, raaany długo mnie nie było...przepadłam po powrocie do pracy ale widzę że nie będzie za dużo nadrabiania Troche się obijałyście

U nas wszystko ok, oprócz tego że mamuśka pracuje od rana do wieczora. Odwożę małą do żłobka rano i wracam na kąpiel i usypianie. Strasznie mam wyrzuty z tego powodu bo mało mam czasu dla Lilki ale na razie nie mam wyboru
Teraz tatuś wyjechał i spędzamy całe 4 dni tylko we dwie, fajnie jest Moja gwiazda też oczywiście uczepiona na maminych spodniach no-stop, nie da się odejść na krok bo zaraz jęki i krzyki.

Widzę że był temat pierwszego roczku. My jeszcze nie mamy planów, nawet nie wiem czy spędzimy ten dzień w domu czy na wyjeździe u rodziców może bo to akurat okres świąteczny...generalnie nie zamierzam się wysilać, kilka najbliższych osób, mały torcik i tyle. Tylko do prezentu się przyłożę bo lubię rozpieszczać tę moją zołzę
Dlatego zaraz przewertuję całą listę którą zrobiła Demeter

A wasze maluch biegają już?
Mój na czworakach biega chodzi przy meblach tylko, stać potrafi, próbuje bez trzymania nawet ale jeszcze chodzić nie próbuje. Tak więc temat butów u nas jeszcze odpada. W domu w skarpetach z abs zasuwa, a na wyjścia ma od kombinezonu materiałowe butki z kożuszkiem w środku.

Z podkładem nie pomogę niestety, ostatnio prawie nie używam, nawet nie pamiętam co mam ale bez rewelacji.

Widzę, że wszystkie dzieciaczki takie uczepione mamuś

A mój w ogóle dostał jakiejś wysypki na buzi, tropimy z lekarką co to za alergia i pierwsze pobieranie krwi za nami, oj ciężko było
grey cat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-01, 19:58   #873
RudaToJa
Raczkowanie

Moja gwiazda dzis pierwszy raz stała sama Dwa razy przez kilkanaście sekund udało jej się utrzymać równowagę, ale jestem dumna
Teraz już koniecznie muszę się rozejrzeć za bucikami

wmgnieniuoka ja mam tłustą cerę i od kilku lat używam tylko tego

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...wa-wersja.html

jest dość ciężki, kryjący ale jako jedyny nie spływa ze mnie po godzinie. Potrafi trzymać cały dzień chociaż matujące poprawki są niezbędne-mam do tego puder bambusowy i sprawdza się idealnie ale zaznaczam że ja to córka młynarza jestem
RudaToJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-02, 14:00   #874
wmgnieniuoka
Raczkowanie

Cytat:
Moja gwiazda dzis pierwszy raz stała sama Dwa razy przez kilkanaście sekund udało jej się utrzymać równowagę, ale jestem dumna

jest dość ciężki, kryjący ale jako jedyny nie spływa ze mnie po godzinie. Potrafi trzymać cały dzień chociaż matujące poprawki są niezbędne-mam do tego puder bambusowy i sprawdza się idealnie ale zaznaczam że ja to córka młynarza jestem
brawa dla cory

mam tego revlona, kilka razy robiłam do niego podejście ale on jest dla mnie za ciężki, na mojej twarzy wygląda okropnie.
za tydzień będzie promo w rosie -49% na podkłady to może coś sobie upoluje..
Cytat:

brawa dla cory

mam tego revlona, kilka razy robiłam do niego podejście ale on jest dla mnie za ciężki, na mojej twarzy wygląda okropnie.
za tydzień będzie promo w rosie -49% na podkłady to może coś sobie upoluje..
Stary 2015-11-02, 18:28   #875
RudaToJa
Raczkowanie

Dziewczynki co,jak i kiedy jedzą wasze maluszki? Ja mam ciągle schizę że moja je za mało...Domowego jedzenia nie chce jeść,miało być BLW ale ona wszystkim rzuca o podłogę,co najwyżej poliże i się skrzywi. Nasz jadłospis wygląda mniej więcej tak:
8.00-9.00 kaszka jaglana z owocami ze sloiczka
11.00 przed drzemką mleko 120-150ml ale ostatnio mała odmawia
13.00-14.00 obiadek słoiczkowy ok 150-190g
15.00 przekąska w żłobkuwocek,ciastko,jog urcik
Ok 16.00 tata odbiera małą ze żłobka i wtedy daje jej w domku ok 17.00 owocki z jakimś jogurtem albo kleikiem pełnoziarnistym
19.00 mleko do spania 150ml
ok. 24.00 150ml mleka
ok 5.00 150ml mleka

Je więc głównie papki ze słoiczków i mleko chociaż z gryzieniem nie ma problemów jak jej coś smakuje to poradzi sobie nawet z twardym ciastkiem(wczoraj schrupała cantuccini bez problemu)

Nie wiem jak ją zachęcić do normalnego,domowego jedzenia...Powinna dostawać żółtko,rybki,warzywa...al e ona tym pluje na odległość

Aha,podajecie dzieciaczkom już produkty mleczne?
Stary 2015-11-03, 18:25   #876
wmgnieniuoka
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczynki co,jak i kiedy jedzą wasze maluszki? Ja mam ciągle schizę że moja je za mało...Domowego jedzenia nie chce jeść,miało być BLW ale ona wszystkim rzuca o podłogę,co najwyżej poliże i się skrzywi. Nasz jadłospis wygląda mniej więcej tak:
8.00-9.00 kaszka jaglana z owocami ze sloiczka
11.00 przed drzemką mleko 120-150ml ale ostatnio mała odmawia
13.00-14.00 obiadek słoiczkowy ok 150-190g
15.00 przekąska w żłobkuwocek,ciastko,jog urcik
Ok 16.00 tata odbiera małą ze żłobka i wtedy daje jej w domku ok 17.00 owocki z jakimś jogurtem albo kleikiem pełnoziarnistym
19.00 mleko do spania 150ml
ok. 24.00 150ml mleka
ok 5.00 150ml mleka

Je więc głównie papki ze słoiczków i mleko chociaż z gryzieniem nie ma problemów jak jej coś smakuje to poradzi sobie nawet z twardym ciastkiem(wczoraj schrupała cantuccini bez problemu)

Nie wiem jak ją zachęcić do normalnego,domowego jedzenia...Powinna dostawać żółtko,rybki,warzywa...al e ona tym pluje na odległość

Aha,podajecie dzieciaczkom już produkty mleczne?
u nas śniadanie, obiad, kolacja-cyc. moja corka od jakiegoś czasu nie je nic poza mlekiem tylko jakieś chrupki albo chlebek przegryzie w ciągu dnia.. raz na kilka dni zje cały słoiczek obiadu albo deserku.
nie wie czemu tak, wolałabym żeby jadła normalne posiłki w ciagu dnia no ale nie zmuszam jej. mam nadzieje, że lada chwila to się jakoś unormuje..

chciałam Zuzke za chwile powoli odstawiać od piersi a tu psikus, Zuza jak malutki dzidzius tylko pierś wcina

Ruda a jaką pielęgnacje stosujesz ma cerę?
ja ciągle szukam swoich ideałów...
po skończonym kp musze wybrać sie do dermo..
Stary 2015-11-03, 19:53   #877
RudaToJa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wmgnieniuoka Pokaż wiadomość
chciałam Zuzke za chwile powoli odstawiać od piersi a tu psikus, Zuza jak malutki dzidzius tylko pierś wcina
Oj to mnie pocieszyłaś bo myślałam że mleko "w tym wieku" to już za mało...Nie zmuszam małej do jedzenie, generalnie uważam że jest już na tyle kumata że zagłodzić się nie da Ale wolałabym żeby później nie musiała brac jakiegoś żelaza czy innych suplementów bo ma dietę owocowo-mleczną póki co

A co do pielęgnacji cery to staram się jak najbardziej naturalnie.
Lubię kosmetyki z BU, Fitomed. Ostatnio moim hitem jest maseczka z minerałami z morza martwego którą kupuję za śmieszne pieniądze w Rossmanie a działa cuda! Ale ogólnie też szukam ideału no i pocieszam się że tłusta cera wolniej się starzeje

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-04, 08:54   #878
wmgnieniuoka
Raczkowanie

Cytat:
Oj to mnie pocieszyłaś bo myślałam że mleko "w tym wieku" to już za mało...Nie zmuszam małej do jedzenie, generalnie uważam że jest już na tyle kumata że zagłodzić się nie da Ale wolałabym żeby później nie musiała brac jakiegoś żelaza czy innych suplementów bo ma dietę owocowo-mleczną póki co

A co do pielęgnacji cery to staram się jak najbardziej naturalnie.
Lubię kosmetyki z BU, Fitomed. Ostatnio moim hitem jest maseczka z minerałami z morza martwego którą kupuję za śmieszne pieniądze w Rossmanie a działa cuda! Ale ogólnie też szukam ideału no i pocieszam się że tłusta cera wolniej się starzeje
dłużej będziemy młode i piękne
też staram się naturalnie ale słabo chyba idzie. używam olejku z jojoba i ha a maski robie z glinek naturalnych sama ale chętnie wyprobuje tej o ktorej mowisz z rosa, jaka to konkretnie ?
mam też wrażenie, że buzia do olejku już się przyzwyczaila i już nie jest tak fajnie.
używasz albo używałaś może tego olejku z BU ? http://www.biochemiaurody.com/sklep/serumoil-regul.html
co z BU polecasz ?

no właśnie, ja też się troche martwię żeby za chwile nie okazało się że muszę Zuzke suplementowac.
głodna nie chodzi napewno, pierś je co 3 - 4 godziny a w miedzy czasie nic innego normalnego nie chce..
będę próbować ale nie zmuszać..

a Zuza kończy dziś 11 miesięcy
Stary 2015-11-04, 09:17   #879
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
no właśnie, ja też się troche martwię żeby za chwile nie okazało się że muszę Zuzke suplementowac.
głodna nie chodzi napewno, pierś je co 3 - 4 godziny a w miedzy czasie nic innego normalnego nie chce..
będę próbować ale nie zmuszać..

a Zuza kończy dziś 11 miesięcy
Hej

To moja Zuzanka je wszystko co się da. Kradnie wszystko bratu
Naprawde nie ma problemu z jedzeniem, aż czasem za dużo je hehe.

Moja Z skonczyła wczoraj 11 miesięcy
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-04, 09:34   #880
wmgnieniuoka
Raczkowanie

Cytat:
Hej

To moja Zuzanka je wszystko co się da. Kradnie wszystko bratu
Naprawde nie ma problemu z jedzeniem, aż czasem za dużo je hehe.

Moja Z skonczyła wczoraj 11 miesięcy
wszystkiego najlepszego dla córci

zazdroszczę trochę ale też sie napewno doczekam

Demeter miałaś może styczność z zabawkami Carousel ? one w tesco są dostępne...
przegladałam katalog z zabawkami i podobają mi się dwie rzeczy, no i fajna promo jest akurat..
Stary 2015-11-04, 09:37   #881
wmgnieniuoka
Raczkowanie

uploadfromtaptalk1446629698472.pnguploadfromtaptalk1446629730878.png te dwa pudła mi się podobają

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-04, 09:44   #882
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Załącznik 6081563Załącznik 6081571 te dwa pudła mi się podobają
Dzieki i nawzajem
Własnie przed chwilą ogladałam gazetke tesco
Nie miałam do czynienia, ale wyglądają bardzo fajnie obie rzeczy Zabawki drewniane dosyć drogie są, więc cenowo fajnie.
Aczkolwiek ja nie lubie drewnianych - miał jakiś pociąg z klockami i cięzkie to to, a że synek lubi sobie porzucać to schowałam głęboko do szafy ten pociąg
Stary 2015-11-04, 10:10   #883
wmgnieniuoka
Raczkowanie

Cytat:
Dzieki i nawzajem
Własnie przed chwilą ogladałam gazetke tesco
Nie miałam do czynienia, ale wyglądają bardzo fajnie obie rzeczy Zabawki drewniane dosyć drogie są, więc cenowo fajnie.
Aczkolwiek ja nie lubie drewnianych - miał jakiś pociąg z klockami i cięzkie to to, a że synek lubi sobie porzucać to schowałam głęboko do szafy ten pociąg

dziekuje
będę musiała obejrzeć na żywo te zabawki. podobają mi się i mam nadzieje, że w rzeczywistości będą równie fajne jak w gazetce. no i żeby właśnie ciężkie nie było bo Zuzka też ma manie rzucania wszystkim.

a synek ile ma lat ?
Stary 2015-11-04, 12:46   #884
wmgnieniuoka
Raczkowanie

dziewczyny, pomocy, co na opryszczke najlepszego ? wyskoczyła mi paskuda na wardze i boli :/
Stary 2015-11-04, 14:30   #885
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, pomocy, co na opryszczke najlepszego ? wyskoczyła mi paskuda na wardze i boli :/
Kurczę nie wiem czy można przy kp stosować jakieś maści. U mnie mama nakłada papkę z wit B

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Załącznik 6081563Załącznik 6081571 te dwa pudła mi się podobają
Gabi ma takie pudełko rozwojowe drewniane.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-04, 18:05   #886
iwona_1987
Zadomowienie

Witam się
Sto lat mnie tu znowu nie było...

ja z Carousel mam tego laptopa co w gazetce jest, Zosia dostała w prezencie i jestem zadowolona, ma fajne melodie i odgłosy zwierzaków

Co do jedzenia... To ja mam wrażenie że moje dziecko znowu dużo je...
Zosia wstaje ok 7:30-8, niekiedy wcześniej, później rzadko
- ok. 9 je kaszkę mleczną z BoboVity Pyszne śniadanko ok. 100 ml i popycha (.) bo po nocy głodna
- ok. 11 chodzi na drzemkę półgodzinną i przed spaniem trochę (.)
- ok. 13 deserek ze słoiczka (zje cały zazwyczaj, ten duży)
- ok. 15:30- 16 drzemka półgodzinna, przed drzemką (.) a po spaniu obiadek, zazwyczaj je to co my tylko nieprzyprawione, staramy się stosować BLW, Zosia lubi sama pchać jedzonko do dziobka a jak mamy coś niezdrowego na obiad to wtedy Zosia je obiadek ze słoiczka, cały duży słoiczek
- ok. 20 kąpiel, do spania 150 ml kaszki z butki i (.) trochę do zaśnięcia
- ok. 2-3 w nocy budzi się na (.)
- ok. 6 budzi się jeszcze na (.) i dosypia do tej 7:30-8
W międzyczasie jeszcze dostaje jakąś chrupkę czy ciasteczko, albo owoca surowego albo suszonego.
HANIA ur. 1.10.2016r.

Edytowane przez iwona_1987
Czas edycji: 2015-11-04 o 18:08
iwona_1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-04, 19:42   #887
RudaToJa
Raczkowanie

Cytat:
Kup sobie maść Heviran i koniecznie plasterki na wargę żeby nie zarazić małej!

Gratuluje obu Zuzankom kolejnego ukończonego miesiąca,już niedługo będziemy świętować roczek...jeeeej

Dziś próbowałam małej wcisnąć ziemniaczki z masełkiem i indyka ale porozrzucała wszystko i na tym się obiad skończył. Ale jak wymieszałam jej to z kilkoma łychami dania ze słoiczka to wciągnęła bez mrugnięcia okiem No cóż,będziemy próbować...
Stary 2015-11-04, 20:50   #888
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
K
Gratuluje obu Zuzankom kolejnego ukończonego miesiąca,już niedługo będziemy świętować roczek...jeeeej

Dziś próbowałam małej wcisnąć ziemniaczki z masełkiem i indyka ale porozrzucała wszystko i na tym się obiad skończył. Ale jak wymieszałam jej to z kilkoma łychami dania ze słoiczka to wciągnęła bez mrugnięcia okiem No cóż,będziemy próbować...
To prawda
Co do jedzenia córeczki nie przejmuj się. Moj synek tylko wcinał sloiczki, nic innego nie podeszło
Niestety teraz tez jest bardzo wybredny i jest niejadkiem

Wmgnieniuoka, synek ma 2,5 roku
Stary 2015-11-05, 17:51   #889
wmgnieniuoka
Raczkowanie

dzięki dziewczyny, dostałam w aptece herpex i zwalczam te cholere :/

Suqub i jak to pudełko prezentuje się w rzeczywistości ?

Demeter a dokucza brat mlodszej siostrze czy nie było z tym klopotu ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-05, 17:55   #890
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczyny, dostałam w aptece herpex i zwalczam te cholere :/

Suqub i jak to pudełko prezentuje się w rzeczywistości ?

Demeter a dokucza brat mlodszej siostrze czy nie było z tym klopotu ?
Ja mam drewniane baby mix. Mała potrafi usiąść i bawić się tymi labiryntami ale ogółem najfajniej to z pustej tabliczki bębenek robić Ja to polecam bo i dla starszego dziecka jest bo tam są cyfry, liczydło.

Stary 2015-11-05, 18:18   #891
wmgnieniuoka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Ja mam drewniane baby mix. Mała potrafi usiąść i bawić się tymi labiryntami ale ogółem najfajniej to z pustej tabliczki bębenek robić Ja to polecam bo i dla starszego dziecka jest bo tam są cyfry, liczydło.
a możesz podesłać jakiś link do tego co masz ?
Stary 2015-11-06, 08:55   #892
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
a możesz podesłać jakiś link do tego co masz ?
http://allegro.pl/edukacyjna-kostka-...734745115.html o taką

Stary 2015-11-06, 14:27   #893
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Fajne
Nie mamy podobnego, musze pomyslec.

Wczoraj byłam w tesco, chciałam zobaczyć te z Carousel ale została sama cena
Stary 2015-11-06, 17:16   #894
wmgnieniuoka
Raczkowanie

Cytat:
bardzo fajna ta kostka. podoba mi się
Cytat:
Fajne
Nie mamy podobnego, musze pomyslec.

Wczoraj byłam w tesco, chciałam zobaczyć te z Carousel ale została sama cena
nie dziwie się, taka cena to okazja
ciekawe czy jest sens bym jechała do "swojego" tesco..

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

czy któraś z Was miała/ma styczność z ŚCCS w Zabrzu ?
Stary 2015-11-06, 19:38   #895
grey cat
Raczkowanie

Hej dziewczyny,

Demeter, wmgnieniuoka gratulacje dla cór za 11 miesięcy

Cytat:
Napisane przez iwona_1987 Pokaż wiadomość
Witam się
Sto lat mnie tu znowu nie było...

ja z Carousel mam tego laptopa co w gazetce jest, Zosia dostała w prezencie i jestem zadowolona, ma fajne melodie i odgłosy zwierzaków

Co do jedzenia... To ja mam wrażenie że moje dziecko znowu dużo je...
Zosia wstaje ok 7:30-8, niekiedy wcześniej, później rzadko
- ok. 9 je kaszkę mleczną z BoboVity Pyszne śniadanko ok. 100 ml i popycha (.) bo po nocy głodna
- ok. 11 chodzi na drzemkę półgodzinną i przed spaniem trochę (.)
- ok. 13 deserek ze słoiczka (zje cały zazwyczaj, ten duży)
- ok. 15:30- 16 drzemka półgodzinna, przed drzemką (.) a po spaniu obiadek, zazwyczaj je to co my tylko nieprzyprawione, staramy się stosować BLW, Zosia lubi sama pchać jedzonko do dziobka a jak mamy coś niezdrowego na obiad to wtedy Zosia je obiadek ze słoiczka, cały duży słoiczek
- ok. 20 kąpiel, do spania 150 ml kaszki z butki i (.) trochę do zaśnięcia
- ok. 2-3 w nocy budzi się na (.)
- ok. 6 budzi się jeszcze na (.) i dosypia do tej 7:30-8
W międzyczasie jeszcze dostaje jakąś chrupkę czy ciasteczko, albo owoca surowego albo suszonego.
Mój je bardzo podobnie:
ok 7 śniadanie - czasem cyc plus kaszka owsiane śniadanko bobovity
ok 10:30 - drugie śniadanie - mały słoiczek owocków trochę później cyc na drzemkę godzinna
ok 14:30 - duży słoiczek na obiadek, dodaję całe żółtko co drugi dzień
czasem ok 16,17 - cyc
ok 18:30 - kolacja - kaszka ryżowa lub manna bobovity
no i cyc na zaśnięcie i niestety w nocy też pobudki...

fajne te drewniane zabawki, co wrzuciłyście. Ja właśnie biedronkową gazetkę widziałam z prezentami i tam też są fajne rzeczy.
Smog w Krakowie mnie wykańcza, na spacer nie można wyjść bo normy prawie 5 razy przekroczone dziś co można w domu robić cały dzień z dzieckiem, tak to zawsze choć godzinka na polu i juz lepiej i mi i jemu.
grey cat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-06, 20:00   #896
RudaToJa
Raczkowanie

Cytat:
To prawda
Co do jedzenia córeczki nie przejmuj się. Moj synek tylko wcinał sloiczki, nic innego nie podeszło
Niestety teraz tez jest bardzo wybredny i jest niejadkiem
No i tego się właśnie boję

Suqub fajna ta kostka którą wrzuciłaś, może się skuszę...
U nas sprawdziła się też zjeżdzalnia na kulki, coś takiego http://allegro.pl/chicco-fantazyjna-...616256514.html

wmgnieniuoka o tej maseczce mówiłam: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...zaju-cery.html

Macie jakies ocieplane śpiworki na spacerówki?
Stary 2015-11-07, 07:51   #897
Suqub
Zakorzenienie

Kostka fajna i trwała. Gabi ciąga Ją gdzie może, uderza czym popadnie
Ja mam taki śpiworek od wózka. Wcześniej odkrywam grubszym kocem, śpiworek i zazwyczaj jak Ją wyjmuję to jest ciepła.

Stary 2015-11-07, 09:17   #898
wmgnieniuoka
Raczkowanie

grey cat, dzięki

Cytat:
No i tego się właśnie boję

Suqub fajna ta kostka którą wrzuciłaś, może się skuszę...
U nas sprawdziła się też zjeżdzalnia na kulki, coś takiego http://allegro.pl/chicco-fantazyjna-...616256514.html

wmgnieniuoka o tej maseczce mówiłam: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...zaju-cery.html

Macie jakies ocieplane śpiworki na spacerówki?
dzieki jak będę w rossie to sie za nią rozejrze.

ja mam taki ciepły śpiworek z korzuszkiem, przedłużany ale jeszcze nie używam

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

jeśli okaże się, że ja też w tesco zastane już tylko cenowki po tych zabawkach to zamówie taką kostkę co Suqub wrzuciła, albo coś podobnego.
Stary 2015-11-18, 08:09   #899
Suqub
Zakorzenienie

A co tak cicho? Wszystkie urodzinki planują?

Stary 2015-11-18, 19:56   #900
wmgnieniuoka
Raczkowanie

chyba tak, wszystkie wpadły w wir przygotowań
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości