Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 10 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-18, 18:27   #601
Majka232
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 10

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Domima spokojnie, musisz się wziąć w garść choć rozumiem że bardzo się martwisz ale weź głęboki wdech. Jezdzcie do innego lekarza dla Waszego spokoju, trzymam kciuki ✊

Majka aha rozumiem, mama wie najlepiej 😚 tak spytałam bo dla mnie antybiotyk to ostateczna ostatecznosc że tak powiem 😞 oby Szymek szybko wrócił do siebie.

Hania bardzo współczuję karmienia, wyobrażam sobie jaki to stres musi być dla Cb 😖

Katt ja serdecznie polecam wypiekany róż max factora, jest taki jedwabisty i nie kamienieje jak te z bourjois po czasie. Mam nr 15 i piękny jest ❤ jedyna wada to to że jest mniej wydajny od bourjois.

Dla mnie tez antybiotyk w ostateczności. Jeszcze go nie podalam. Czekam żeby rano podawac a nie w nocy ale gorączki ma tylko kilka kresek i narazie ok. Chociaż kaszle trochę. I zaczęłam sie wahać
Stary 2015-11-18, 18:35   #602
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Ja o tym juz dawno wiedzialam. Dziecko przeziebione jak najbardziej moze byc szczepione.

To daj znac jak sie sprawuje
To chyba zalezy od podejscia lekarza. Ja zakatarzonego niemowlaka bym nie dala sczepic.starszaka moze...

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ciesze się że nie jestes niezbedna dla snu córki i ze kaszkę Hania je.

Katar nie jest przeciwskazaniem ale ja szczepilam tydzien pizniej mimo ze pediatra mówiła ze można

Julo dzis zhadl 2 obiadki - 170 g rybki bobivita wykieszanej z marchewką bo inne by nie podeszlo. Po 2.5 godz.125g jarzynek z królikiem. Spał dziś 2 razy 1,5godz i 40 min. W lezaczku jest źle. Na rekach sieć wierci najlepij podtrzymywać żeby vsuedzial lub na brzuchu. Laptopik i klocki grajace maltretuje
O prosze jak sie Julek rozpędzil,ekstra wiecej kcal spala i więcej je, super
Moja nadal pol sloika tylko, dzis 3/4 porcju bez wody,reszte popijana. Ale deserek z biszkoptem fuj! I bleee.

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Moj tez gdera, żeby nie było, ale jest taki precyzyjny w tym, że długo mu schodzi
Tak talent zwłaszcza jak pisze i mi słownik na bezokoliczniki tłumaczy lub wibo na wino ;/
kazda roza ma jakies kolce tak jak facet 😛

Hanka,przykro mi,ze takie z tym karmieniem schody masz. Może olej na troche? Ja mojej jutro wyniki zobacze, mam stracha. Pasożytów póki co nie wykryto,ale to trzy razy trzeba zbadac kal.

Edytowane przez 71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Czas edycji: 2015-11-18 o 18:38
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 18:41   #603
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie tez antybiotyk w ostateczności. Jeszcze go nie podalam. Czekam żeby rano podawac a nie w nocy ale gorączki ma tylko kilka kresek i narazie ok. Chociaż kaszle trochę. I zaczęłam sie wahać
Rozumiem ehh ciężkie są te mamowe decyzje.

Tak się wytanczylysmy z Nadią że na koniec zasnela mi na rekach 😁 muszę ją niedługo obudzić żeby w nocy nam nie szalała.
Stary 2015-11-18, 18:57   #604
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Ja z takim kaszelkiem poszłam do lekarza i okazało się, że to początek infekcji gardła, która często w zapalenie oskrzeli lubi przejść. Może inhaluj Zuzke solą fizjologiczną jak narazie, a faktycznie jeśli do jutra nie przejdzie to do pediatry idź z nią.

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Majka, kciuki za zdrowko Szymona! Często coś choruje ten Twój bidulek.

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Hania, jakie linczowanie? Ja z Zosią takie same historie przerabialam. YouTube tez szedł w ruch. Doszliśmy kiedyś nawet do tego, że M tańczył do tych piosenek, a Pannica oglądała wyglupy tatusia... Cyrk ba kółkach. Powtórzę to co mówiła moja lekarka.. W niektórych przypadkach cel uświęca środki 😉
to mąż zdolny
W niedziele babcia i dziadek cyrk przed Hanka jedzaca obiadek odstawiali, myślałam, że padne ze śmiechu. a Hance i tak obiad nie smakowal.
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 19:14   #605
Majka232
Zakorzenienie

Julo dzis mial az 3 drzemki - 2x 1,5h i 40 min.
Pogoda taka
Stary 2015-11-18, 19:25   #606
violka848
Zakorzenienie

Katt dzięki za wyczerpującą odpowiedź To na nic usypianie u nas identycznie wygląda. W dzień wróciłam do huśtawki, ale wcześniej łóżeczko z rykami to była norma
Goczek, Katt to mówicie że dziewczyny bardziej zadowolone z życia To fajnie czekam na ten moment)
Kana chyba w końcu nieodpisalam o Waszym jeździku. No tak pewnie pozycję masz wyprostowaną, ale też nachodzić się trzeba, ale zawsze to lżej niż z 8 kg klockiem na ręku Moja to lubi w szybę tłuc, albo zajadać się sznurkami od rolet czy żaluzji i zrywać kwiatki wtedy jest grzeczna
Ada oczywiście jak tata wrócił dziecko anioł, na macie na brzuchu z pol godz leżała, obiad dała nam swobodnie zjeść i na przewijaku z 40 minut bez jęjnięcia 😱Obłudniczka jedna Taka słodka to by mogła być zawsze I obiad z deserem na kolacje zjadła Warzywa z jagnięcina 125 g i gruszki 80
Stary 2015-11-18, 19:27   #607
cashmere
Zakorzenienie

Hej!
Nawet nie próbuje nadrabiac.. Jeju co za dzień. Uspilam młodego o 15, pospal max 3 minuty i ryk. Później półtorej godziny go usypialam bez sukcesu. Chciał mnie dziś wykończyć. Po myciu usnal przy piersi, co już bardzo zadko się zdarza, widać że był padniety. Pierwszy raz zrobilam mu dziś na kolację kaszke z płatków jaglanych z owocami. Wsunal łącznie ok.210-220 i krzyczał o jeszcze. Szok. Te moje dziecko to nienazarte :P ciekawe kiedy powiedział by stop gdybym ja tego nie zrobiła.

Widzę że dużo dzieciaków choruje Szymek, Olaf, Zuzka zdrowka! Pewnie kogoś pominelam, to przepraszam i też zdrowka życzę!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 19:31   #608
violka848
Zakorzenienie

Mi w Rossku siostra dokupiła ten puder brazujacy z Lovely i rozświetlacz do twarzy. Do modelowania twarzy mam taki zestaw ze Smashboxa i puder transparentny mam z Make up forever- po porodzie mąż mi dał na takie cuda, ale tu z lovely będę miała błyskotki Oczywiście przez Was myślę o tym podkładzie Wake me up
Stary 2015-11-18, 19:36   #609
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Hehe ja tez jak nie moge uspokoić marudy to piosenki puszczam, kaczuchy sa absolutnym hitem, patrzy sie ze skupieniem jak w kościele a tak sie zarzekałam, ze nic noe bedzie oglądać ... a z karmieniem to naprawdę Ci współczuje! A lekarza o to pytaliście?
Jak byłam ostatnio na szczepieniu to jeszcze jako tako jadł, ostatnio ma obrzydzenie do wszystkiego. Prócz owoców - bo te zjada na szczęście. Rozcienczylam tego banana z gruszka za radą KATT i chętnie zjadł wieczorna porcję.

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość

Hania, jakie linczowanie? Ja z Zosią takie same historie przerabialam. YouTube tez szedł w ruch. Doszliśmy kiedyś nawet do tego, że M tańczył do tych piosenek, a Pannica oglądała wyglupy tatusia... Cyrk ba kółkach. Powtórzę to co mówiła moja lekarka.. W niektórych przypadkach cel uświęca środki 😉
:-* :-*

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Jestem Dziewczyny.
Jeszcze jak wyjezdzalismy do lekarza to Olaf miał 38.7 st.:-( - nawet po czopku z paracetamolu :-( - u lekarza babka go zbadala - osluchowo czysty. Przebadala go dokładnie - uszy, gardło... mówi ze gardło lekko rozpulchnione ale to jeszcze nie świadczy o tym ze to coś z tego będzie... Ponoć gorączka to objaw tego ze organizm walczy z infekcja i ona obstawia wirusowke. Z leków kazała brać nurofen - jak nie spadnie temp to dodatkowo paracetamol - wszystko w zawiesinie a nie w czopkach bo niby te sa słabe i dodatkowo powodują rozwolnienie.. Poza tym mam tantum verde i nasivin. Po pierwszej dawce nurofenu temp spadła do 36.8 ... Ponoć dwa dni mamy poobserwowac czy to gdzieś dalej nie pójdzie - w sensie kaszel katar... jeśli tak to w piątek znowu do lekarza...
Brzuch mnie z tych nerwów tak boli ze nie mogę się ogarnąć... :-( - znowu płacz mam na końcu nosa... Jezu czy nie może być chociaż chwile normalnie? :-(
Będzie dobrze kochana, widać paracetamol na niego nie działa. Dobrze, ze mam nurofen w domu na wszelki wypadek. Trzymaj się! :-*

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 19:37   #610
Majka232
Zakorzenienie

Cashmere - dzięki :-*
Jakie playki jaglane podalas? Z owocami ze sloiczka?
Julo dzis tez trochę pojadl. Teraz boje się ze go utucze hmmmm

Violka - Ada to artysyka mała. Z mamy chce wariatke zrobic hehe. Julo jak Tz wchodzi to czesto wola tiata a Tz wtedy - slucham synku hehe

Julo od kilku dni jak je to co chwile wkłada do buzi paluszki lewej rączki. Potem o spodnie albo oczy trze
Stary 2015-11-18, 19:40   #611
blackberry89
Zakorzenienie

Pawcio ostatnio slabiej je. Wydaje mi sie ze wydluza czas miedzy posilkami. Chyba zaczne mu co 4.5h dawac zamiast co 4.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 19:41   #612
Majka232
Zakorzenienie

W SP gazetka sprzątanie. Obkupilysmy sie w rosku a teraz piękne i umalowane bedziemy szorować podlogi
Stary 2015-11-18, 19:49   #613
Hanka20
Zakorzenienie

BLACK a jak prostuje nóżki? Co złego w tym?

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

SIEMPRE gratki nowego zabka i umiejętności Bartusia

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Kamilove :-*

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53507197]

Hanka,przykro mi,ze takie z tym karmieniem schody masz. Może olej na troche? Ja mojej jutro wyniki zobacze, mam stracha. Pasożytów póki co nie wykryto,ale to trzy razy trzeba zbadac kal.[/QUOTE]
:-* kciuki za wyniki!

Cytat:
Pogoda taka
Na mojego pogoda nie działała dziś

CASH ale Szymus ma apetyt super! jak przygotowalas te płatki? One są takie drobne, nie trzeba ich mielic?

Stary 2015-11-18, 19:53   #614
siempre
Wtajemniczenie

HANIA u mnie obiad był podawany przy oknie Bartek wpatrzony nawet nie wiedzial kiedy pół słoiczka zjadł ehhh jak ktoś jest to lepiej idzie ale jak sama jestem to ciężko. Miało nie być zabawiania przy jedzeniu ale mam dość cieknacych cyckow.

DOMI - będzie dobrze z Olafkiem ale serce matki się kraje gdy nasze maleństwo chore
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 19:53   #615
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Katt dzięki za wyczerpującą odpowiedź To na nic usypianie u nas identycznie wygląda. W dzień wróciłam do huśtawki, ale wcześniej łóżeczko z rykami to była norma
Goczek, Katt to mówicie że dziewczyny bardziej zadowolone z życia To fajnie czekam na ten moment)
Kana chyba w końcu nieodpisalam o Waszym jeździku. No tak pewnie pozycję masz wyprostowaną, ale też nachodzić się trzeba, ale zawsze to lżej niż z 8 kg klockiem na ręku Moja to lubi w szybę tłuc, albo zajadać się sznurkami od rolet czy żaluzji i zrywać kwiatki wtedy jest grzeczna
Ada oczywiście jak tata wrócił dziecko anioł, na macie na brzuchu z pol godz leżała, obiad dała nam swobodnie zjeść i na przewijaku z 40 minut bez jęjnięcia 😱Obłudniczka jedna Taka słodka to by mogła być zawsze I obiad z deserem na kolacje zjadła Warzywa z jagnięcina 125 g i gruszki 80
Moj obludnik tez zawsze grzeczny i
sie śmieje jak ojciec z pracy wraca.

Cytat:
Cashmere - dzięki :-*
Jakie playki jaglane podalas? Z owocami ze sloiczka?
Julo dzis tez trochę pojadl. Teraz boje się ze go utucze hmmmm

Violka - Ada to artysyka mała. Z mamy chce wariatke zrobic hehe. Julo jak Tz wchodzi to czesto wola tiata a Tz wtedy - slucham synku hehe

Julo od kilku dni jak je to co chwile wkłada do buzi paluszki lewej rączki. Potem o spodnie albo oczy trze
Zwykle najzwyklejsze płatki jaglane, mam firmy Kupiec. Poczytalam na blogu Hafiji i mnie zainspirowała
A owoce że sloiczka były. Ale mus z pieczonego jabłka też by był super do tego.

jestem mamą
Stary 2015-11-18, 19:55   #616
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:

Violka - Ada to artysyka mała. Z mamy chce wariatke zrobic hehe. Julo jak Tz wchodzi to czesto wola tiata a Tz wtedy - slucham synku

Słodko!

Ja kupiłam ten rozswietlacz z lovely i krem bb z rimmel ta wersje matujaca. Nie mogłam się zdecydować na podkład i tak wybrałam hehe.

Stary 2015-11-18, 20:00   #617
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Ja tez na srode przelozylam.

Bylismy i mamy jeszcze 5razy na cwiczenia ale inna metoda i inna pani. Bo nozki prostuje.

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Domima zdrowka dla olafka

Jednak jeszcze trzeba, ale juz tylko chwilka i będzie wszystko ok

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
My dalej u rodziców ale tz się nudzi :/ i chce wracać tylko w niedziele mamy roczek wiec może uda się jeszcze zostać. Mi tu dobrze bo ma się kto małym zająć a i ja mogę wypocząć

Mały trochę więcej się rusza cały czas się przekreca a posadzony potrafi sam bez oparcia siedzieć. Chyba niedługo zacznie pelzac a i wyszedł nam 3 ząbek.

Gratulacje 👏🏻

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Jedziemy jeszcze do lekarza prywatnie. Jestem zaryczana :-( - ja się chyba nie nadaje do bycia mama :-( - nie jestem przystosowana - płacze na każdym kroku... Boje się ze to coś poważniejszego niż zwykła wirusowka :-(

Oj kochana musisz ciuteczkę przystopować, bo tak się nieda żyć. Wiem łatwo powiedzieć ehhh To pewnie wirusowka jak dziewczyny piszą. Daj znać jak będziecie po. Zdroweczka!

Cytat:
Pogoda taka

Hoho piękniście!
Zdrówka Szymkowi!

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Hej!
Nawet nie próbuje nadrabiac.. Jeju co za dzień. Uspilam młodego o 15, pospal max 3 minuty i ryk. Później półtorej godziny go usypialam bez sukcesu. Chciał mnie dziś wykończyć. Po myciu usnal przy piersi, co już bardzo zadko się zdarza, widać że był padniety. Pierwszy raz zrobilam mu dziś na kolację kaszke z płatków jaglanych z owocami. Wsunal łącznie ok.210-220 i krzyczał o jeszcze. Szok. Te moje dziecko to nienazarte :P ciekawe kiedy powiedział by stop gdybym ja tego nie zrobiła.

Widzę że dużo dzieciaków choruje Szymek, Olaf, Zuzka zdrowka! Pewnie kogoś pominelam, to przepraszam i też zdrowka życzę!
Ojej biedna, a rak myślałam dzisiaj że mało się odzywasz.Ciesz się że masz głodomorka, a nie niejadka A jak te płatki robisz?? Na wodzie ?? Gotujesz?? Ja sama zajadałam się tymi płatkami w ciąży one takie leciutkie są.
Stary 2015-11-18, 20:05   #618
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
BLACK a jak prostuje nóżki? Co złego w tym?

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

SIEMPRE gratki nowego zabka i umiejętności Bartusia

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Kamilove :-*

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

:-* kciuki za wyniki!

Na mojego pogoda nie działała dziś

CASH ale Szymus ma apetyt super! jak przygotowalas te płatki? One są takie drobne, nie trzeba ich mielic?
Cytat:
Jednak jeszcze trzeba, ale juz tylko chwilka i będzie wszystko ok

Gratulacje 👏🏻

Oj kochana musisz ciuteczkę przystopować, bo tak się nieda żyć. Wiem łatwo powiedzieć ehhh To pewnie wirusowka jak dziewczyny piszą. Daj znać jak będziecie po. Zdroweczka!

Hoho piękniście!
Zdrówka Szymkowi!

Ojej biedna, a rak myślałam dzisiaj że mało się odzywasz.Ciesz się że masz głodomorka, a nie niejadka A jak te płatki robisz?? Na wodzie ?? Gotujesz?? Ja sama zajadałam się tymi płatkami w ciąży one takie leciutkie są.
Pierwszy raz dziś robiłam te płatki i zalałam je wodą i gotowałam jakieś 3 minutki. Nie trzeba mielić Są fajne, bo papkowate ale jednak z wyczuwalną fakturą. Pewnie jakby dłuzej pogotować by było bardziej papkowate, dla tych dzieciaczków co muszą mieć "gładką" konsystencję. Akurat mój żarłok grudki toleruje bez problemu.

jestem mamą
Stary 2015-11-18, 20:10   #619
blackberry89
Zakorzenienie

Hanka majka - pawko jak siedzi to ma takie sztywne nozki, czesto prawie wyprostowane. Jak sie go trzyma pod paszkami i postawi to tez ma takie sztywne bardzo.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 20:14   #620
madzixx88
Zakorzenienie

Kamilove-ten rozświetlacz, ktory polecałeś to Golden glow Lovely??
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 20:16   #621
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Kamilove-ten rozświetlacz, ktory polecałeś to Golden glow Lovely??

Gold highlighter chyba - ja przynajmniej taki zapisałam
Stary 2015-11-18, 20:18   #622
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Gold highlighter chyba - ja przynajmniej taki zapisałam

On jest w takim małym pudełeczku jak cień??
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 20:20   #623
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Hanka majka - pawko jak siedzi to ma takie sztywne nozki, czesto prawie wyprostowane. Jak sie go trzyma pod paszkami i postawi to tez ma takie sztywne bardzo.
Julo za to krzyżuje nóżki jak siedzi a czasem leży i to chyba tez nie do konca ok. Tak zaklada jedna na drugą i krzyzuje na wys.kostek.
Czy Wasze dzieci tez tak robią?

Znów leje. Okropna pogoda. Mysle że jednak zimy nie bedzie ewent. krótka w okolicy lutego. Tak Wam wróży Wróżka Majka :P

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Ja taki maly zloty kupilam za 4.65
Stary 2015-11-18, 20:26   #624
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Pierwszy raz dziś robiłam te płatki i zalałam je wodą i gotowałam jakieś 3 minutki. Nie trzeba mielić Są fajne, bo papkowate ale jednak z wyczuwalną fakturą. Pewnie jakby dłuzej pogotować by było bardziej papkowate, dla tych dzieciaczków co muszą mieć "gładką" konsystencję. Akurat mój żarłok grudki toleruje bez problemu.

Super spróbuję na dniach

Madzixx ta kaszka Malinowa tez zauważyłam ze słodka strasznie. Używałam dopóki HA mi nie przywiozła siostra. Teraz już nie będę. Dodałam jednak trochę soku jabłkowego do wody przy obiadokolacji, bo Adce nie wchodziła woda juz Może na noc będę samą wodę dawać hmm Bo w nocy ładnie popija.

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:

Tak , takie centki ma. Jesteś w Rossku pewnie akurat

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Julo za to krzyżuje nóżki jak siedzi a czasem leży i to chyba tez nie do konca ok. Tak zaklada jedna na drugą i krzyzuje na wys.kostek.

Znów leje. Okropna pogoda. Mysle że jednak zimy nie bedzie ewent. krótka w okolicy lutego. Tak Wam wróży Wróżka Majka :P

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Pogoda masakra! Tż zaproponował mi wyjście z psem hehe No way 😁 Nawet Czesterowi się niechce iść😁
Moja Ada też często nogę na nogę zarzuca, na wysokości kostek, myślisz ze coś nie tak?? Poprostu udka może nieda rady moja dama zarzucić, bo za grube ma ))
Stary 2015-11-18, 20:28   #625
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
tak, zdarza mu sie

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 20:43   #626
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:

Tak mój też tak czasem krzyżuje, nawet nie pomyslalam ze może to coś złego oznaczać.
Co do Twojej wróżby - mnie się nawet podoba, ale poproszę jeszcze trochę śniegu na święta

Stary 2015-11-18, 20:59   #627
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
W SP gazetka sprzątanie. Obkupilysmy sie w rosku a teraz piękne i umalowane bedziemy szorować podlogi
Nie mam sp wiec ja poleze w tym czasie co bedziesz sprzatac :P

Jednak dotarlam do roska i kupilam podklad lift me up tym razem. Zobaczymy jak sie sprawdzi. Bylam tez w empiku i 3 ksiazki sobie kupilam

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 21:06   #628
kana158
Zakorzenienie

Viola, u nas ten jeździk to jak narazie duże odciążenie jak dla mnie. Bo ostatnio bóle głowy znów powróciły, znow masaże będę musiała zamówić... Eh. A tak to dama jeździ i nie marudzi. Aż sama ją musze z niego wyciągać w obawie aby jej się za szybko nie znudziło 😜
Zosia ojcu forów nie daje, o co to nie, szczera jest dziewczyna, wszystkich na równo humorami obdarza. Hehe 😉

Moja koleżanka z LO ma rocznego synka i teraz znów jest w ciąży... bliźniaczej. Mój Tż twierdzi, że im zazdrości, a ja chyba bym zwariowala ze strachu na jej miejscu! Zosia i jeszcze dwojka? Chyba bym musiała nianie zatrudnić!
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 21:13   #629
katt
Raczkowanie

Cytat:
Ja nie wiem co te dzieciaczki mają z tym płaczem przed drzemką. Zwłaszcza, że na noc Tobie też ładnie zasypia
Moja lubi lustrzane drzwi szafy dotykać

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Jak byłam ostatnio na szczepieniu to jeszcze jako tako jadł, ostatnio ma obrzydzenie do wszystkiego. Prócz owoców - bo te zjada na szczęście. Rozcienczylam tego banana z gruszka za radą KATT i chętnie zjadł wieczorna porcję.
Super, że ładnie zjadł

KAMILOVE, MAJKA - dzięki za sugestie, obczaję je zaraz. Mam nadzieję, że będzie mi się chciało jutro wyjść w taką pogodę...

CASHMERE - miałam pytać czy blendowałaś te płatki, ale już doczytałam. Kiedyś może też spróbuję, na razie mam 3 kaszki nominal do próbowania.

DOMIMA - zdrówka dla Olafa. Nie płacz, to na pewno zwykły wirus, trzeba przetrwać. Daj znać co drugi lekarz powiedział.

Moja też czasem prostuje i krzyżuje nóżki. Nie pomyślałabym, że to może coś złego oznaczać.

KAMILOVE - a ile Twoja Nadia zjada? Ile razy dziennie kp? Dajesz po zupce jeszcze pierś? Albo przed zupką? VIOLKA a Twoja Ada zapija jeszcze mleczkiem obiad?
katt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-18, 21:19   #630
Majka232
Zakorzenienie

To jak Wasze dzieci tez krzyżują to dobrze że ja nie czytałam o tym w necie.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości