|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Niepozorna, tak tak, namówiłaś mnie, dzięki
Ale okropna pogoda u nas - ciemno, leje.. A mój pies ma dzień nudziarza chyba, cały czas łazi i mnie zaczepia, szarpie za spodnie, zdejmuje pantofle, przynosi ringo - pewnie by poszła na spacer, bo już się przyzwyczaiła,że koło 12:00 idziemy do lasu, no ale gdzie pójdziemy jak pogoda taka do kitu ![]() I znowu mam jakieś duszności dzisiaj Okna w domu pootwierane, temp. 21,8 a mi taaak duszno, gorąco jakbym miała 25 stopni w domu i zero świeżego powietrza ![]() Nic mi się nie chce dzisiaj :/ Miałam do apteki jechać odebrać leki, które zamówiłam + do sklepu po pieczarki, ale chyba to oleję i leki odbierze TŻ, a obiad będzie bez zupy. U nas dzisiaj jednak naleśniki (Czarnula ) - część z twarożkiem, a część z jabłkami z cynamonem ![]() Wczoraj rozpakowalismy kuchenke, jest śliczna Jak dobrze pójdzie, to dzisiaj przyjdzie ktoś ją podłączyć.Aaa i dzwoniła szwagierka, że da nam łóżeczko i wanienkę, ale przywiezie dopiero na Mikołajki (bo ma u teściów). A to jeszcze trzeba pomalować ( łóżeczko), więc w połowie grudnia dopiero będzie gotowy kącik dla małego. Obczaiłam,że w poniedziałki i czwartki są tu niedaleko zajęcia 'aktywna mama w ciąży' - o 13:00 i chyba bym sobie pochodziła, bo spacery to jedno, ale jakieś zajęcia by się przydały. A potem fajnie,bo o 12:00 są zajęcia 'aktywna mama z niemowlakiem'
|
|
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
Najgorsze, ze tesciowa powiedziala, ze ma cudowna flanele.... Ja nie przypominam jej, ze chce ja zobaczyc bo jak mi sie nie spodoba to zacznie sie krecenie nosem i w ogole.... Oni sa mega oszczednymi ludzmi i czesto nam wypominaja rozrzutnosc, ze za czesto gdzies wyjezdzamy ale my przynajmniej cos zobaczylismy i uzylismy juz, a oni siedza w tych czterech scianach :-/ oni sa ok, lubie ich ale czasem przeginaja :P
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i skrzynia też na mnie czeka mam po owocach.. muszę ją zeszlifować i pomalować. Będzie na zabawki, a regał wyrzucę razem z połową zabawek odrazu zrobi się więcej miejsca.
|
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dobrze wiedzieć, a powiedz który masz rodzaj sznureczka bo widzę, że jest kilka i np jak bym chciała z czasem mieć kilka zawieszek do są jakieś specjalne nie wiem jak to nazwać "przegródki" czy to tak jedno obok drugiego będzie. Może jestem jedyną osobą na świecie co jeszcze tego nie wie, ale nigdy nie widziałam ich na żywo.
|
|
|
|
#2855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kup sobie Smectę i węgiel Pij dużo, bez względu na to, że lecisz zaraz do kibelka. Możesz sobie kupić w aptece elektrolity - Orsalit dla dzieci. Tylko pij po łyżeczce, bo ja chciałam szybko i wszystko zwymiotowałam ![]() Ugotuj sobie marchwiankę (rozgotowana marchewka) - super 'zatyka'. Na obiad rozgotowany biały ryż z prażonymi jabłkami. No i dojrzałe banany jedz |
|
|
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
Magda jedz na IP, zebys sie nie odwodnila!
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak tam kortyzol ale u mnie młode szalało strasznie w brzuchu więc przestałam pić bo uznałam ze takie pobudzanie chyba niezbyt dobrze działa na dziecko, za to w 1 trymestrze piłam bo chodziłam do pracy (wstawanie o 6)
|
|
#2858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas chyba też z twarożkiem, bo nic innego w domu nie mam ![]() magda ojej jednak Cię dopadło Dotka podawała kilka różnych sposobów na to. A jak nie będzie przechodziło to jedź do szpitala, by się nie odwodnić.
|
|
|
|
|
#2859 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratuluję teściowej gustu hahaCytat:
aaa i nie martw się ponoć od 20 tc dziecko samo już sobie syntetyzuje hormony najgorzej jest w I trymestrze bo pobiera od mamy wyłącznieCytat:
dobrze słyszeć bo kupiłam go ze względu na wygląd - wyrodna matka w ogóle podobają mi się takie jak miały wcześniaki z 600 gramów ale nie mogę takich znaleźć ![]() Cytat:
![]() kurcze ja też nie wiem co z laktatorem, chcę kp i nie wiem czy elektryczny czy ręczny? moja mama miała problemy typu nawały i zastoje i mi lekarka powiedziała po usg piersi że też mogę mieć zastoje to który w takim przypadku będzie lepszy??? ![]() Malwi dobrze ze walczysz o swoje, oby Cie wypuści ale uważaj na siebie dla dzidziusia lepiej żeby był w brzuchu jak najdłużej a jak coś od razu do mamyWczoraj moja endo mnie namawiała na CC już wiem kto podnosi w Polsce te statystyki haha lekarki się schizują i sobie załatwiają po znajomościach tak samo zrobiła moja dentystka - bidulka była bardziej przerażona moim porodem niż ja
|
||||
|
|
|
#2860 |
|
Zakorzenienie
|
Magda pij dużo, bez względu że musisz za raz do łazienki, gotowana marchewka i tarte jabłko podobno pomagają.
To tak jak Dotka napisała |
|
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, czyli to nie bylo zatrucie a jelitowka..... Masz goraczke? Co do picia to pij malymi lyczkami ale czesto, mozesz marchwianke z ryzem rozgotowanym zrobic i tez po malej lyzeczce jesc. Generalnie kontaktowalabym sie z lekarzem
![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Gdzieś mi posty dziś uciekają, nie widzę wszystkich czy jak
Cytat:
|
|
|
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2866 |
|
Raczkowanie
|
MallaMi cały komplet wygląda bajecznie
Uaoo co do wdzianka na imprezę to pewnie! Klasyka zawsze w modzie A co do pościeli… to może jak przyjdzie to powieś gdzieś upraną na widoku, że niby teges używana była… no ale się zabrudziła… no taki pech… a Ty porządna kobita jesteś i od razu pranko ![]() magda1706 bidulo 3 maj się Powiem wam szczerze że napaliłam się na tę sprężynkę jak szczerbaty na suchary... i niby fajnie... niby ok... niby ładnie ale niczego nie urywa wyobrażałam sobie jakość z kosmosu i szał ciał a tu no tak no zawieszka...
|
|
|
|
#2867 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moja gin nie zakazała jak pytałam |
||
|
|
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka jeszcze trochę mi do przeczytania zostało, ale teraz jak jestem w domu to przysiądę i w parę godzin ją połknę, bo dobrze się czyta
|
|
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, to niech Ci kupi w aptece węgiel, Smectę, Orsalit + w sklepie dojrzałe banany. I niech Ci ugotuje ryż + upraży jabłko do tego
|
|
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
Magda ja wiem, ze to nie jest fajne, ale jak masz sie meczyc sama w domu, to lepiej jedz na IP. A co jesli cos Ci sie stanie jak tz pojdzie do pracy? Tam bedziesz miala opieke. Uspokoja Ci zoladek i puszcza do domu.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka duży synek! ogólnie wiadomości dobre przynosisz, mam nadzieje, że dzieciaczek się jeszcze zechce przekręcić, mój tez na razie uparcie mi główkę w żebra wtyka, ale ja jestem 4 tygodnie za Tobą więc daję mojemu czas :P:
malwi czyli szanse na wyjście są coraz bardziej realne! bardzo się cieszę ![]() Magdusiaaa w Anglii ponoć też niezbyt chcą ujawniać płeć... tylko tam była mowa o aborcji ze względu na płeć (ktoś na forum o tym pisał - masakra )czarnulax super, że TZ wysłuchał serduszko Tak samo chyba odczucie czkawki pomaga zlokalizować dziecia - bo mój ma zawsze na dole po prawej czyli tu gdzie płucka i tułów. Ale ostatnio czkawki męczą go 2-4 razy dziennie Ponoć czytałam, że to dobry znak, że płuca rozwinięte coraz lepiej, prawda to? ![]() lune tak jak dziewczyny piszą, dość wysokie masz to TSH... ja startowałam z 3,09 i od razu dawka 50mg Euthyroxu, pieknie spadło do 0,405, ale lekarz zabronił odstawiać także łykam do końca ciąży i Ty się nawet nie zastanawiaj! kinga gratuluje wizyty! i pięknych wyników ![]() Dotka to u mnie identycznie czuję Małego - główkę pcha po prawej stronie nad pępkiem, a nóżki i stópki po lewej stronie czyli pewnie Witek się przekręcił.. eh te nasze chłopaki ![]() Magda bidulko kuruj się! Ja na początku 4 miesiąca przytrułam się / miałam grypę żołądkową i po jednej dobie kiedy nic mi nie siadało, ani woda ani chrupki pojechałam na IP i lekarz mnie jeszcze opitolił, że tak długo czekałam Jedna noc pod kroplówką i byłam zdrowa Kupiłam pierwszą książkę dla Jasia, prześlicznie wydana z obrazkami - ja kocham czytanie, ksiażki, kupowanie, kolekcjonowanie ich, teraz nam się zacznie tworzyć druga biblioteczka dziecięca
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
To ryz rozgotowany z gotowanym/pieczonym jablkiem i niech TZ kupi Ci elektrolity. Nie mozesz doprowadzic do odwodnienia.... Aaaa i jutro na Twoim miejscu tez zrezygnowalabym z pracy
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2875 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak siedziałam na IP ostatnio to właśnie była dziewczyna z podwyższonym ciśnieniem, dali jej leki i kazali 2 razy w tygodniu na KTG przychodzić.Cytat:
Fajnie jest pochodzić z dzieckiem na zajęcia. Polecam też poszukać jakiegoś klubu mam, albo czegoś takiego. Często organizowane są grupy zabawowe, gordonki, czy jakieś inne spotkania. Fajnie jest wyjść z domu czasem z takim maluchem. Ja bym się bała, że taki materiał to potem ciężko wyczyścić. |
||||
|
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, i dużo dużo pic.
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
Tygrysek, mam leki ale tymczasowo odstawione przez 2 kardio i mojego gina. Poki nie przekraczam w spoczynku 150/90 to mam nie brac. Wczoraj wizyta na mnie tak podzialala dlatego jeszcze nic z tym nie robimy ale ja caly czas monitoruje
![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam tą zebrę, będzie tez i do wózka i do fotelika. http://www.pynio.pl/images/companies...a%20zebra2.jpg |
||
|
|
|
#2879 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny Pomyślę nad tym ip.. jak nie przyjmę już niczego to ściągnę Tż z roboty i tyle.. przerąbane |
||||
|
|
|
#2880 |
|
Wtajemniczenie
|
Magda wracaj szybko do zdrowka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

Okna w domu pootwierane, temp. 21,8 a mi taaak duszno, gorąco jakbym miała 25 stopni w domu i zero świeżego powietrza
) - część z twarożkiem, a część z jabłkami z cynamonem 

21.06.2014r.

Dotka podawała kilka różnych sposobów na to. A jak nie będzie przechodziło to jedź do szpitala, by się nie odwodnić.
gratuluję teściowej gustu haha
aaa i nie martw się 
Ja na razie nie kupuje bo niestety nie będę siedzieć w domu z dzieckiem i po prostu nie wiem czy się w ogóle przyda.