Mamusie grudniowe 2015 cz. 9 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-19, 13:49   #3001
rudaska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9

ZANETA uroczy macie pokoik dla Julci

Kura rządzi! Świetna jest

HALWAYA ja jutro od rana będę czekać na wieści od ciebie

ZACIEKAWA nie wiem co ci powiedzieć o tej obrączce. Mój w delegacji w ogóle nie nosi, tzn nosi na szyi i tak jej nie widać. A ja teraz zdejmuję i ciągle zapominam zakładać. Więc nie wiem jak to u was jest, jak zawsze nosił to go opieprz a jak zapominalski to mu pogroź palcem
Stary 2015-11-19, 13:50   #3002
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Melduję, że do mnie dzwonili z Oxfordu. Jutro na 8:00 mam się tam zameldować. Kazali mi wziąć prowiant i gazety.. czyli będę gnila tam niezle
Wow, powodzenia ;D

Cytat:
Napisane przez Barboo Pokaż wiadomość
Zostawilam kartke z badaniami w samochodzie, ale z tego co pamietam to WR, HIV, HBS i badanie czystości pochwy. Wszystko mialam na poczatku ciazy, ale trzeba powtorzyc do porodu w wodzie.
A to nie trzeba tak czy inaczej mieć? Ja już mam powtórzone wszystkie, choć słyszałam, że niektóre trzeba nawet 2 tygodnie przed samym porodem... ale już nie wiem które. Mi gin powiedział, że i tak decyzję o kwalifikacji do porodu w wodzie podejmuje jakaś komisja w szpitalu.
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 13:56   #3003
zaciekawa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez arisah Pokaż wiadomość
stanowczo PORZĄDNIE z☠☠☠ać w delagacji zawsze ma być oznakowany w razie co zwalisz na hormony

kuuuwaaa...no właśnie, strasznie mi się przykro zrobiło:/ co to kuwa ma być!

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Zależy od Waszego podejścia
Ja po ślubie zaraz pilnowałam, żeby zakładał jak wraca z pracy (do pracy mu nie pozwalam, bo raz żeby by zniszczył, a dwa, że nie chciałabym, żeby m jakaś maszyna wyrwała palec przez obrączkę :/). Teraz nie zwracam uwagi na to. Zakłada zazwyczaj w niedzielę i to nie zawsze.
Zâ˜☠â˜☠â˜☠ałabym gdyby przysłał zdjęcie gdzie siedzi w restauracji w towarzystwie jakiejś pani bez obrączki- to na pewno
my po ślubie nosiliśmy, ale obydwoje mamy manie ściągania po przyjściu do domu, póżniej nie nosiliśmy chyba z dwa lata bo mi się żółte złoto znudziło, więc on ponosił a później mi zaczął dogryzać i też przestał, A teraz od może 1,5 roku nosimy znowu - dalej tak samo, czyli ściągamy po przyjściu do domu, często nam się zapomina ubrać, przede wszystkim mi np. dzisiaj wyszłam na KTG i połazić po sklepach i się dopiero w aucie zorientowałam,że też nie ubrałam:P no aleee...jak byliśmy w hotelach to wolałam ubierać,żeby mi sprzątaczka nie zadziubała:P na wczasy jak jechaliśmy to sama zarządziłam zostawienie obrączek, bo na plażę to nie bardzo, a w hotelu bałabym się zostawić.
Nie, nie był z Panią, był z kolegą..to nawet nie była restauracja tylko bardziej bar typu fast food...no aleeee...nie mogę go usprawiedliwiać - prawda jest taka,że jej nie miał na ręce i nie mam pojęcia czemu..jak zacznę się drzeć to mi pewnie powie,że AKURAT wtedy zapomniał ubrać...a ja odkąd zobaczyłam to foto, czyli wczoraj mam taki jakiś wewnętrzny stres bo już go oczami swoimi widziałam w klubach go-go i nie tylko

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Super czyli jednak budowa

Ja w sumie nie wiem, mój TŻ jest taki zakręcony, że czasem nie zakłada obrączki, ale w sumie jesteś w ciąży i możesz się na nim wyżyć [COLOR="Silver"]
dobrze radzisz :P

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

A w ogóle to biiiidok się wkopał, bo chciał dobrze i wysyłał mi różne zdjęcia co robił w ciągu dnia...ale na bank nie przypuszczał,że sobie tym kłopotu narobiii my baby jesteśmy okropne no ale Oni też:P
Stary 2015-11-19, 14:01   #3004
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
38t0d a na KTG jeden skurcz na 40% za to Młody non stop kopał w ten czujnik od tętna. Jak sobie pomyślę ze z córka juz w 34tc miałam skurcze na 80% to aż mi sie wierzyć nie chce.

.

A jak odczytać te skurcze z kartki z ktg?

Mi mala dwa razy tak walnęła w brzuchu ze sonda górna spadla na ziemię aż lekarz na koniec skomentował ze dobrze ze się nie popsuła

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 14:01   #3005
halwaya
Zakorzenienie

Zaciekawa. Obrączka to nie amulet, który chroni przed babami ufasz mu? Jeśli tak to ja bym się nie emocjonowala.
My ślubu nie mamy, więc troche inaczej na to patrzę.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 14:04   #3006
rudaska
Zakorzenienie

Zaciekawa chciał dobrze a się wkopał mówisz? Jak zgarnie burę to ci już nic nie prześle
Stary 2015-11-19, 14:04   #3007
Barboo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
O, właśnie mnie TŻ namawia na poród w wodzie. A ja wcześniej o tym nie myślałam i już sama nie wiem hm.

U mnie ani gin od usg, ani mój prowadzący nie czepiali się brzuszka, choć tez mi wyszła róznica. Stwierdzili, ze tylko drastyczny rozrzut jest niepokojący, a i takie mniejsze, to bywa, że nawet wada usg. Więc nie ma co się denerwować.
Tez do tej pory nie myslalam o porodzie w wodzie, dopiero polozna i TZ zaczeli mnie namawiac, ze niby lepiej, a zawsze jak sie nie sprawdzi to przeciez moge wyjsc i rodzic standardowo... Wiec porobie te badania i niech sa, moze akurat sie zdecyduje. Nie mam pojecia czy i tak nie musialabym ich powtorzyc skoro piszesz, ze trzeba. Moze chodzilo o to, ze czystosci pochwy sie nie robi przed standardowym porodem? Nie wiem...

Jesli chodzi o brzuszek to widze, ze co lekarz to opinia, ale na prawde ten pierwszy tak mnie nastraszyl, ze nie wiem nawet jaka trasa do domu wracalam, bo przedstawil mi tak czarne scenariusze, ze glowa mala...
Barboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 14:05   #3008
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość

ogólnie co za sen Ty zdrajco

Co do głupich snów mi się dziś śniło że miałam cc - pojechałam dziś rano. I zamiast dzwonić do tż czy do mamy, to wzięlam telefon i jeszcze na stole operacyjnym pisałam wam na forum, że własnie rodzę i że sie Halwai w kolejkę wpycham I jednak magnez to jest dla mnie jakieś placebo chyba. Wczoraj wzięłam mniejszą dawkę i dziś mega źle spałam, łydki mnie od skurczów bolą

Nie wiem czy ty czy ogólnie miala bardziej pokręcony sen hahahah

Stary 2015-11-19, 14:05   #3009
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
A jak odczytać te skurcze z kartki z ktg?

Mi mala dwa razy tak walnęła w brzuchu ze sonda górna spadla na ziemię aż lekarz na koniec skomentował ze dobrze ze się nie popsuła

http://dumnamama.pl/wp-content/uploa...%99cie0007.jpg

Górny zapis to tętno. Tak jak mierzone na USG.

Dolny to skurcze. Na dole wartość 0 na górze 100. Te skoki na zapisie to skurcze. Przy porodzie jak skurcz trwa dluzej to wtedy na zapisie na wysokości 100 jest prosta linia
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 14:05   #3010
zaciekawa
Raczkowanie

Cytat:
Zaciekawa. Obrączka to nie amulet, który chroni przed babami ufasz mu? Jeśli tak to ja bym się nie emocjonowala.
My ślubu nie mamy, więc troche inaczej na to patrzę.
pewnie,że nie amulet - ale z drugiej strony skoro z nią pojechał to powinien ją nosić, jeśli zrobił to perfidnie i świadomo to BARDZO NIEŁADNIE....i daje do myślenia. Chciałabym wierzyć w zapominalstwo, no ale ja generalnie z tych nieufnych i to bardzo. Nawet psycholog co byłam u niej w związku z tym strachem przed porodem to robiła mi jakiś test psychologiczny i stwierdziła,że bardzo nie ufam ludziom
Stary 2015-11-19, 14:06   #3011
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaciekawa Pokaż wiadomość
kuuuwaaa...no właśnie, strasznie mi się przykro zrobiło:/ co to kuwa ma być!

my po ślubie nosiliśmy, ale obydwoje mamy manie ściągania po przyjściu do domu, póżniej nie nosiliśmy chyba z dwa lata bo mi się żółte złoto znudziło, więc on ponosił a później mi zaczął dogryzać i też przestał, A teraz od może 1,5 roku nosimy znowu - dalej tak samo, czyli ściągamy po przyjściu do domu, często nam się zapomina ubrać, przede wszystkim mi np. dzisiaj wyszłam na KTG i połazić po sklepach i się dopiero w aucie zorientowałam,że też nie ubrałam no aleee...jak byliśmy w hotelach to wolałam ubierać,żeby mi sprzątaczka nie zadziubała na wczasy jak jechaliśmy to sama zarządziłam zostawienie obrączek, bo na plażę to nie bardzo, a w hotelu bałabym się zostawić.
Nie, nie był z Panią, był z kolegą..to nawet nie była restauracja tylko bardziej bar typu fast food...no aleeee...nie mogę go usprawiedliwiać - prawda jest taka,że jej nie miał na ręce i nie mam pojęcia czemu..jak zacznę się drzeć to mi pewnie powie,że AKURAT wtedy zapomniał ubrać...a ja odkąd zobaczyłam to foto, czyli wczoraj mam taki jakiś wewnętrzny stres bo już go oczami swoimi widziałam w klubach go-go i nie tylko

dobrze radzisz

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

A w ogóle to biiiidok się wkopał, bo chciał dobrze i wysyłał mi różne zdjęcia co robił w ciągu dnia...ale na bank nie przypuszczał,że sobie tym kłopotu narobiii my baby jesteśmy okropne no ale Oni też
To może mu po prostu powiedz, ze Ci sie przykro zrobilo Tobie ulży, a jemu nie zrobisz dzikiej awantury, bo moze faktycznie zapomnial
Cytat:
Melduję, że do mnie dzwonili z Oxfordu. Jutro na 8:00 mam się tam zameldować. Kazali mi wziąć prowiant i gazety.. czyli będę gnila tam niezle
Ooo to my tu wszystkie kciuki będziemy mocno trzymać
Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Hej.

Padam.

Nie dość ze od 5 nie śpię to jak poszłam o 9 załatwiać sprawy tak dopiero wróciłam.

Masakra. Nic mi sie nie chce robic juz.

Poleze z godzinę i ogarne zupę buraczkowa ale poza tym noc nie robię. A jutro to juz na pewno nigdzie nie wychodzę ani nic
Odpocznij sobie, nalezy Ci sie
Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Super czyli jednak budowa

Świetna jest ta kura, sama się nad nią bardzo mocno zastanawiam

Ślicznie! Bardzo dziewczęco

Ja w sumie nie wiem, mój TŻ jest taki zakręcony, że czasem nie zakłada obrączki, ale w sumie jesteś w ciąży i możesz się na nim wyżyć

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Będę przeżywać razem z Tobą, jak to szybko zleciało rosi:
No Kura jestem zachwycona! Nie myślałam, ze az tak mi sie spodoba takze polecam

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-11-19, 14:06   #3012
zaciekawa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Zaciekawa chciał dobrze a się wkopał mówisz? Jak zgarnie burę to ci już nic nie prześle
i tak powiem...a niech wie
Stary 2015-11-19, 14:07   #3013
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
pewnie,że nie amulet - ale z drugiej strony skoro z nią pojechał to powinien ją nosić, jeśli zrobił to perfidnie i świadomo to BARDZO NIEŁADNIE....i daje do myślenia. Chciałabym wierzyć w zapominalstwo, no ale ja generalnie z tych nieufnych i to bardzo. Nawet psycholog co byłam u niej w związku z tym strachem przed porodem to robiła mi jakiś test psychologiczny i stwierdziła,że bardzo nie ufam ludziom

No i to jest problem, brak zaufania z obrączka czy bez mógłby podrywać inne baby. A Ty sama tez zapominasz wiec troche zaufania ze w jego przypadku tez tak bylo
Stary 2015-11-19, 14:08   #3014
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
i tak powiem...a niech wie
Zapytaj po prostu lekko sarkastycznie czy nie zgubił gdzieś obrączki

Stary 2015-11-19, 14:09   #3015
zaciekawa
Raczkowanie

Cytat:
Zapytaj po prostu lekko sarkastycznie czy nie zgubił gdzieś obrączki

good idea
Stary 2015-11-19, 14:15   #3016
ogolnie
Zakorzenienie

Tak świątecznie już w Poznań Plaza :/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1447938854898.jpg (106,7 KB, 16 załadowań)
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 14:19   #3017
halwaya
Zakorzenienie

Ostatnie sesje z brzuszkiem
stwierdziłam, że mało tego mam.. a trzeciego nie planuje..

Stary 2015-11-19, 14:21   #3018
czubasek20
Zakorzenienie

Spagetti zrobione, pranie ogarniete, domej posprzatany. Moge lezec teraz

zaciekawa ja bym nie zwrocila nawet chyba uwagi na obraczke.
U mnie tz bardziej na to zwraca uwage. Jak jade ba zjazd to musze miec zalozona bo foch. A jak kiedys poszlam z siostra na balety i nie zalozylam obraczki to myslalam ze sie ze mna rozwiedzie

ogolnie ja za tydzien w sobote mam zamiar sie wybrac do manufaktury i pewnie tez juz wszystko bedzie obwieszone. Ale ja lubie, czuc wtedy swieta dzieki tym siwatelkom itp

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

zaneta jak tam Julka ?
Pokoik sliczny

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 14:25   #3019
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Budowlanej 1600m2, plus grunty lesne. Tz sie z tego cieszy jak glupi.

Do miasta mamy 9 km ale tz do pracy niecale 1 km wiec spoko.

Ale zanim zaczniemy sie budowac czy cos to sie zejdzie.

Oo i tz mi napisal smsa ze wszystkie egzaminy zdal

Super wiadomości. Dzialka bardzo duza

Stary 2015-11-19, 14:26   #3020
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Żaneta śliczny pokoik jako dziecko miałam podobną tapetę w pokoju

Upiekłam muffinki czekoladowe mężowi - pyszne

Mój TŻ nie ściąga obrączki poza prysznicem. Zyebałabym ostro

Halwaya świetne zdjęcie
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 14:30   #3021
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam brzydki naturalny kolor.. typowy polski mysi blond. A paradox tako, że w jasnych włosach się psychicznie zle czuje. I każdy mi mówi, że mi nie pasują jasne

Ja tez mam naturalnie taki mysi ale zarówno w jasnych jak i ciemnych czuje sie dobrze, byle nie w swoich

Mam juz spory odrost i planuje sie wybrac do fryzjera. Musze zdążyć. Mam tydzień

Stary 2015-11-19, 14:34   #3022
sylwoha
Zakorzenienie

A ja nie nosze obraczki

No a co ja robie, w tym tyg zostaje tu- potem zobacze.

Gin mi podpadl i raczej do niego juz nie pojde :p
Tylko coekawe do kogo
Albo skoncze u niego i potem za pol roku na przeglad do kogos innrgo :p

No a tak poza tym, to ten czop widze noe zawsze wychodzi w calosci i nie zawsze jest twardy i zbity

U mnie to roznie, raz kawalki bardzoej zbite, raz sluzowe, raz budyniowe.
Takze od tygodnia to mam to max dwa i moze sie rozpakuje.
Obyyyy

Ale sie nalezalam pod nawadnianiem.
Od 11. No i 1,5 l wpompowali.
Jutro usg albo pojutrze to zobaczymy czy cos dalo.
O o tak to
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 14:35   #3023
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:

Aaaaaaa czuje lekki stresik

Stary 2015-11-19, 14:36   #3024
acapella
Zadomowienie

Zaciekawa, myślę, że skoro mówisz, że macie odruch ściągania po przyjściu do domu, to tak też zrobił będąc w hotelu. Nie sądzę, żeby robił to celowo. Jak zrobisz mu awanturę to już nie będzie się z Tobą komunikował zdjęciami na delegacjach i dopiero będziesz się wtedy zamartwiała gdzie naprawdę jest i co robi.
Zresztą prawda jest taka, że Ty go znasz i wiesz czy mogłoby być to celowe czy nie, różni są ludzie. Jeśli jesteście razem to zakładam, że mu ufasz bezgranicznie

A co do snów jeszcze to ja też miałam niezły. Chodziłam po pokojach w akademiku, pukałam do ludzi i pytałam czy przypadkiem nie wychodzą/nie chcieliby mi użyczyć pokoju na godzinę, bo potrzebuję z TŻtem na seks
Kolega się w końcu zgodził haha

Halwaya, to owieczka Evci?
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 14:39   #3025
kalusia87
Zakorzenienie

HALWAYA, fajny brzuszek widzę zdjęcie w aplikacji

ZACIEKAWA, ja myślę, że po prostu zapomniał. Ale możesz mu o tym napomknąć

U mnie się piecze canelloni bo TŻ sobie zażyczył. Mam nadzieję, że mi się dopiecze bo beszamel mi wyszedł za gęsty

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Mój TŻ nie nosi obrączki bo w pracy bardzo mu się niszczyła - zrobiła się taka jajowata. Jak przestał nosić do pracy to już w ogóle nie nosi bo zapomina założyć a ja zapominam mi przypomnieć ja mojej w ogóle nie zdejmowałam dopóki mi palce nie spuchły
Stary 2015-11-19, 14:50   #3026
Fionka_31
Zakorzenienie

Halwaya super zdjęcie.

Kurde ja to nie mam żadnych zdjęć, oprócz tych co widzicie w klubie.

Nawet tz mi ostatnio zwrócił uwagę ze trzeba porobić

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Ja mam taki zapis i w sumie jak to na dole to skurcze to jakies dziwne. Bo by wychodzilo ze ok 4 min na końcu był 45%

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Musze się napic kawy. Niby lezalam i nic nie robiłam ale wciąż czuje sie senna

Stary 2015-11-19, 14:53   #3027
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Ostatnie sesje z brzuszkiem
stwierdziłam, że mało tego mam.. a trzeciego nie planuje..

świetne zdjęcie kurcze to już jutro! stresuje się ja bym to ja sama miała tam jechać

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Masz pokój
Julka ma śliczny pokoik

Cytat:
hej dziewczyny powiedzcie mi, w☠☠☠☠iłybyście się, gdyby Was tż wysłałby wam jakieś zdjęcie z delegacji z restauracji gdzie widać,że na ręce nie ma obrączki? dodam,że obydwoje ściagamy obrączke po przyjściu do domu, w hotelu też ściągamy po przyjściu do pokoju...no aleee.....bo właśnie mój wraca i się zastanawiam czy go TROCHU z☠☠☠ać czy PORZĄDNIE z☠☠☠ać..
eeee co będziesz się rozdrabniać jak już zje.bać to konkretnie i porządnie a tak serio to jeśli macie taki zwyczaj że ściągacie obrączki w domu czy hotelu to w sumie nic dziwnego że jej zapomniał, zresztą Ty też piszesz że czasem zapominasz jeśli chodzi o jakieś niecne zamiary to akurat wydaje mi się że obrączka w niczym nie przeszkadza więc nie ma co takich dalekich wniosków wysuwać... Mój tż nosi obrączkę cały czas, zdejmuje tylko jak idzie na basen albo na piłkę bo nie chce zgubić. Ja zakładam tylko na większe wyjścia

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Trochę się obawiam czasu po porodzie, bo w ciąży w ogóle włosy mi nie wypadają... A zawsze miałam z tym problem, no i jak później wypadnie naraz wszystko co powinno przez 9 miesięcy?!
no miałam tak tamtym razem :/ ok 3 miesiące po porodzie zaczęły mi się sypać, no i tyle tego było że już mnie niezły dół łapał ale w końcu się uspokoiło i nie wyłysiałam do reszty
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 14:57   #3028
Koritsi_a
Zadomowienie

Fionla dziwny jest ten uskok na 40 ale wygląda to mimo wszystko jak zapis bez skurczów. Zerknęłam na swoje z pierwszej ciąży i tez mam takie ze cały czas jest na poziomie 20-30
Stary 2015-11-19, 14:58   #3029
sylwoha
Zakorzenienie

Jak to do mnie polozna powiedziala
Prosze Pani my i lekarze czytac usg sie uczyny kilka lat, to nie wsxystko jest takie oczywiste
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 15:04   #3030
benita84
Zadomowienie

lecę szykować się do gina, ciekawam co mi powie bo ostatnio coraz więcej dziwnych bóli i czy wspomni coś o ktg bo póki co nic o tym nie mówił a u mnie dziś 38 tyg 1d
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości