|
|
#151 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Czy te wkurzające linki w postach użytkowniczek to jakaś nowa forma reklamy?
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;53501263]...
Aniołku, chcesz dowodu? .... [/QUOTE] Przyglądamy się stronie Na razie jest to legalnie działający sklep który sprzedaje perfumy, jeśli nasz prawnik uzna inaczej - reklama zniknie, a do tego czasu pozostanie. Cytat:
![]() Odpowiedziałam na PW - technicznie to my się dogadamy ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#152 | |||
|
rude jest piękne:)
|
Dot.: Czy te wkurzające linki w postach użytkowniczek to jakaś nowa forma reklamy?
[1=67660fbe4431ef874c547a9 fe9d74590b5092d2a_6933720 1e3f4a;53499673]
ja Ci odpowiem ![]() Tak samo jak do tej pory - wymiana podróbkami jest zabroniona na targowisku ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na razie jest to legalnie działający sklep który sprzedaje perfumy, jeśli nasz prawnik uzna inaczej - reklama zniknie, a do tego czasu pozostanie. Czekamy na decyzje prawnika widze sprzecznosc wymieniac sie nie mozna (tak to jest oki ,bo podrobami nie mozna ,rozumiem to) ale reklamowac podroby na wizazu mozna ![]() Aniolu nie trzeba miec opinii prawnika ,zeby wiedziec ,ze to sa podroby troche ludzi znajacych sie na perfumach na portalu jest nie musza miec opinii sztabu prawnikow , bo jesli prawnicy sa tacy jak na allegro to nie mam pytan ![]() allegro usuwa zapachy oryginalne ale rozsyla mega okazje na 10 polecanych 9 podrob
|
|
|
#153 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Potrzebna jest decyzja Prawnika - który stwierdzi czy reklama sklepu który informuje, że sprzedaje "zamienniki" uważane przez Was za "podróbki" - jest zgodne z regulaminem Mikroreklamy czy też niezgodne i możemy to usunąć. Regulamin Targowiska jest inny niż regulamin Mikroreklamy, niezależnie od decyzji w sprawie mikroreklamy , regulamin targowiska się nie zmieni |
|
|
|
|
|
#154 |
|
and cigarettes
|
[1=67660fbe4431ef874c547a9 fe9d74590b5092d2a_6933720 1e3f4a;53499673]
Reklama stron komercyjnych w podpisie, tak jak i reklama w post jest zabroniona - Regulamin forum.[/QUOTE] No dobrze, jest zabroniona, rozumiem, milion razy zgłaszałam reklamę w postach czy spamerów... A jak mam teraz zgłaszać reklamy? Mam zgłaszać wszystko? Nie zgłaszać nic? Czy może powinnam przy każdej reklamie (czyli zapewne w każdym wątku kilkukrotnie) sprawdzać źródło strony, by wiedzieć, co jest reklamą użytkownika, a co nie i co powinnam zgłosić? |
|
|
|
|
#155 |
|
|
[1=67660fbe4431ef874c547a9 fe9d74590b5092d2a_6933720 1e3f4a;53503506]
![]() Potrzebna jest decyzja Prawnika - który stwierdzi czy reklama sklepu który informuje, że sprzedaje "zamienniki" uważane przez Was za "podróbki" - jest zgodne z regulaminem Mikroreklamy czy też niezgodne i możemy to usunąć. Regulamin Targowiska jest inny niż regulamin Mikroreklamy, niezależnie od decyzji w sprawie mikroreklamy , regulamin targowiska się nie zmieni no tak na Targowisku sie wymienia ,Wizaz nie ma z tego kasy z reklamy oryginalnychinaczej ,ma kase a tylko my uznajemy owe perfumy za podrobki /odpowiedniki eh.......juz nie mam pytan patrzac na to co sie dzieje czas wynosic sie z tego forum
|
|
#156 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie zgłaszaj wcale jeśli nie jesteś pewna, że jest to reklama umieszczona przez Wizażankę. Jeśli zgłosisz post z automatycznym linkowaniem to Moderacja pominie zgłoszenie, nic się nie stanie ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
Jest sklep który sprzedaje perfumy - informuje o tym, że są to zamienniki - umieszcza taką informacje, wiec masz wybór - kupujesz zamiennik lub nie kupujesz nic. Pytanie: czy sklep który informuje, że sprzedaje zamienniki jest zgodny z prawem? - to ma ocenić nasz prawnik Jeśli jest zgodny - reklama pozostanie, jeśli jest niezgodne zostanie usunięta. Nic dodać, nic ująć ![]() ps. tutaj link do reklamy o której rozmawiamy : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post53434782 Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a Czas edycji: 2015-11-18 o 16:11 |
||
|
|
|
|
#157 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
To nie jest zamiennik. To jest odpowiednik oryginału. Poza tym na stronie wiszą zdj oryginałów, ciekawe co na to by powiedzieli kreatorzy i producenci prawdziwych zapachów.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#158 |
|
|
[1=67660fbe4431ef874c547a9 fe9d74590b5092d2a_6933720 1e3f4a;53504865]
Spróbuj na to popatrzeć trochę z innej strony: Jest sklep który sprzedaje perfumy - informuje o tym, że są to zamienniki - umieszcza taką informacje, wiec masz wybór - kupujesz zamiennik lub nie kupujesz nic. Pytanie: czy sklep który informuje, że sprzedaje zamienniki jest zgodny z prawem? - to ma ocenić nasz prawnik Jeśli jest zgodny - reklama pozostanie, jeśli jest niezgodne zostanie usunięta. Nic dodać, nic ująć ![]() ps. tutaj link do reklamy o której rozmawiamy : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post53434782 na stronie sa zdjeciA CHANEL,Calvin Klein ,Armani z malutka gwiazdka to nie sa Chantelle ,Kleinusie i Armanusie do tych odpowiednikow uzywa sie nazw zastrzezonych wolno tak? ![]() Aniolku naprawde nie widzisz problemu? to nie odpowiednik FM numer 321,333 itd wyjasnie jeszcze mamy z mezem opatentowany i zastrzezony produkt i nikomu nie wolno go produkowac wykorzystywac zdjec w celu wlasnej reklamy podobnego ,ze juz nie wspomne takiego samego produktu. Nie wiem czy jasno napisalam
Obojetnego na niedole zwierzat i ludzka niedola nie wzruszy....prof Żabiński Twój klik pomaga ![]() nie ponosze odpowiedzialnosci za reklamy umieszczone przez WIZAZ w moich postach i PW Edytowane przez czarnazuzia1 Czas edycji: 2015-11-18 o 16:25 |
|
|
|
|
#159 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
" Odpowiedniki Inspirowane Znanymi Markami Perfum " Zdjęcia widzieliśmy i opis pod * tez. ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
![]() Tutaj nie chodzi o to czy ja nie widzę problemu, ja mogę uważać podobnie jak TY ale... no waśnie jest ![]() Potrzebna jest podstawa prawna do usunięcia reklamy za którą ktoś zapłacił - nie mogę sobie tak po prostu usunąć reklamy - to nie post na forum którymi zarządzam i w każdej chwili mogę przywrócić. Weź pod uwagę, że klient który kupił tę reklamę może napisać reklamację do naszego biura reklamy ... itp. Twoje wyjaśnienia są jak najbardziej pomocne, ale ostateczna decyzja nie będzie należała ani do Ciebie ani do mnie - ja tylko wykonam wyrok |
||
|
|
|
|
#160 |
|
|
[1=67660fbe4431ef874c547a9 fe9d74590b5092d2a_6933720 1e3f4a;53505323]Masz racie nie zamiennik a
" Odpowiedniki Inspirowane Znanymi Markami Perfum " Zdjęcia widzieliśmy i opis pod * tez. ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- ![]() Tutaj nie chodzi o to czy ja nie widzę problemu, ja mogę uważać podobnie jak TY ale... no waśnie jest ![]() Potrzebna jest podstawa prawna do usunięcia reklamy za którą ktoś zapłacił - nie mogę sobie tak po prostu usunąć reklamy - to nie post na forum którymi zarządzam i w każdej chwili mogę przywrócić. Weź pod uwagę, że klient który kupił tę reklamę może napisać reklamację do naszego biura reklamy ... itp. Twoje wyjaśnienia są jak najbardziej pomocne, ale ostateczna decyzja nie będzie należała ani do Ciebie ani do mnie - ja tylko wykonam wyrok o teraz wiem napisalas jasno ![]() problem jest z czyms innym i to rozumiem jak najbardziej taka ocena powinna byc przeprowadzona przed wydaniem zgodny na ta reklame
|
|
#161 |
|
and cigarettes
|
[1=67660fbe4431ef874c547a9 fe9d74590b5092d2a_6933720 1e3f4a;53504865]Bardzo dobre pytanie
Nie zgłaszaj wcale jeśli nie jesteś pewna, że jest to reklama umieszczona przez Wizażankę. Jeśli zgłosisz post z automatycznym linkowaniem to Moderacja pominie zgłoszenie, nic się nie stanie Gdybym miała patrzeć na sam post, jego treść, kontekst w jakim pojawia się link i do czego link prowadzi - zawsze byłabym pewna, że to reklama umieszczona przez użytkowniczkę. Bo nic, NIC, nie wskazuje, że może to być cokolwiek innego (to znaczy źródło strony wskazuje, ale - bez jaj - kto normalny przegląda źródło strony przy czytaniu forum?). Czy redakcja wie, że użytkownicy mogą mieć i mają problem z rozróżnieniem, która reklama jest reklamą, a która "automatycznym linkowaniem"? Ech, wielka szkoda, że to nie redakcja moderuje forum, bo chętnie spędziłabym z godzinkę czy dwie na zgłaszaniu każdego posta z reklamą, skoro nic się nie stanie i takie zgłoszenie będzie po prostu pominięte. Moderatorkom dokładać pracy i kłopotu nie mam zamiaru, już wystarczy, że Tobie się obrywa za działania redakcji. |
|
|
|
|
#162 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym, po co? Od tego postu https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post53215419 Jedna laska na dwóch kontach, każdy post z reklamą produktów, wypowiada się z dwóch kont w tych samych tematach, ogólnie przykład spamera jak malowany. Kiedyś? Ban stały plus podpis od Zło "nie stać nas na reklamę". Teraz? Po jednej czerwonej. |
|
|
|
|
|
#163 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Jak przychodzi ZP, to wskazuje ono na konkretny post. Czytamy ten post i jeśli też uważamy, że to reklama, to dajemy kartkę. Później przychodzi kolejne ZP na inny post, czytamy go i znów kolejna kartka. Jednak nie zawsze da się zauważyć powiązanie pomiędzy dwoma postami - wiem, wskazuje na to nazwa wątku czy jak w tym konkretnym przypadku użycie nicka pierwszego spamerskiego konta w treści wiadomości drugiego spamerskiego konta - ale nie zawsze zauważy się to powiązanie, tym bardziej, jeśli w międzyczasie czytało się kilkadziesiąt innych zgłoszonych postów. Nie zawsze też od razu wrzucamy delikwenta do kloniarki w poszukiwaniu jego innych kont. Nie zawsze też sprawdzamy pozostałe posty danego użytkownika, żeby stwierdzić, że to 100% spamer a innej treści postów nie pisze.
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2015-11-18 o 20:03 |
|
|
|
|
|
#164 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#165 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
|
|
|
#166 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale rozumiem. |
|
|
|
|
|
#167 |
|
Konto usunięte
|
A ja zapytam inaczej. Czy ktoś monituje te reklamy przed zatwierdzeniem?
Czy ktoś sobie może wykupić reklamy powiedzmy do strony rekrutującej bojowników ISIS? Nie słyszałem aby były nielegalne. Ta reklama z podróbami nie powinna być zatwierdzona i tyle. I ten kto na to pozwolił dał doopy. No ale na wiele rzeczy przymykane są oczy, byle tylko przynosiły zysk właścicielom. A teraz rozkmina i czekanie na opinie prawników. Może by należało być bardziej stanowczym. Zapomniałem, że teraz w modzie poprawność polityczna... |
|
|
|
|
#168 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Ok, to w jaki sposób napisanie takiego posta by było dla Was najwygodniejsze? Także czasem piszę tylko jedno słowo, "reklama" czy "spam", nie mając pewności jak to powinno wyglądać. |
|
|
|
|
|
#169 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Jednak jeśli odkryjecie powiązania pomiędzy podejrzanymi kontami, czy też jedno konto, którego wszystkie posty są reklamą, to zgłaszając takie przypadki można dodać nam wskazówkę typu: "spam we wszystkich postach" albo: "możliwe powiązanie z kontem xxx" ![]() Staramy się "wbić w temat" dając ostrzeżenia, ale nie zawsze nam się to udaje czy nie zawsze rodzą się podejrzenia, że to sprawa z podwójnym dnem.
|
|
|
|
#170 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Dzięki za wskazówki |
|
|
|
|
|
#171 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla nas ten rodzaj reklamy - to dużo więcej pracy Dziękuje za wyrozumiałość. Agata |
|
|
|
|
|
#172 |
|
zawsze mam racje
|
To jak ktos sobie stworzy sklep z np lekami(i doda podpis, ze to tylko przedmioty kolekcjonerskie), ktore normalnie sa na recepte i wykupi reklame na wizazu to tez trzeba bedzie prawnika, zeby to zdjac?
|
|
#173 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Gdyby ktoś wstawił taki podpis to my Moderacja wiem co robić bez prawnika ![]() |
|
|
|
|
|
#174 |
|
Konto usunięte
|
[1=67660fbe4431ef874c547a9 fe9d74590b5092d2a_6933720 1e3f4a;53514792]My nie rozmawialiśmy o podpisie tylko reklamie w Mikroreklamie
![]() Gdyby ktoś wstawił taki podpis to my Moderacja wiem co robić bez prawnika ala:Mysle, ze kobiecie chodzilo o podpis na stronie, tak samo jak ci od perfum maja "podpis" (ja bym powiedziala wyjasnienie lub odnosnik), ze nazwy handlowe, znaki towarowe oraz zdjecia naleza do producenta i zostaly uzyte jedynie w celach porownawczych. Send from my mind using the Force. |
|
|
|
|
#175 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() Co gdybym chciala zaczac handlowac cukierkami Ketanal i dawala zdjecie Ketonalu, w opisie gwiazdka, a na dole pod * wyjasnienie, ze to tylko porownanie? Moge miec w mikroreklamie taka strone?
|
|
|
#176 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
lub chodzi o jeszcze inne konto, jeśli tak poproszę o link ---------- Podpis Wizażanki na forum - podlega pod nas, (Moderacja forum) i z tego co pamiętam podpisu nie było lub został usunięty wcześniej przez Moderację. Mikroreklama - nie podlega pod nas ( Moderacja) - aby ją usunąć musimy mieć zgodę Biura reklamy lub usuwamy na własne ryzyko biorąc odpowiedzialność za ewentualne straty klienta. ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
https://wizaz.pl/Mikroreklama na samym dole kontakt - na pewno odpowiedzą na Twoje pytanie szybciej niż na forum lub tutaj ogólny ze strony głównej: http://www.edi-net.pl/ Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a Czas edycji: 2015-11-19 o 11:23 |
||
|
|
|
|
#177 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Reklama podróbek zniknęła, ale pytanie czy dlatego, że się czas wykupiony skończył? Czy ci na górze uznali nasze zarzuty? Czy wizażanka czyta tą dyskusję i sama usuneła?
Ciekawi mnie to.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#178 | |
|
zawsze mam racje
|
Regulamin mowi, ze
Cytat:
![]() I dziwne jest dla mnie, ze potrzeba prawnika, zeby usunac cos niezgodnego z prawem na pierwszy rzut oka. Co innego jak chodza plotki, ze dany sklep wysyla sukienki wygladem bardzo odbiegajace od zdjec/nie wysyla nic w ogole. Tutaj trzeba prawdziwego dowodu i prawnika. Ale nie w takim przypadku o ktorym teraz byla mowa.
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2015-11-19 o 11:37 |
|
|
|
|
|
#179 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() cd. Mikroreklama nie podlega pod naszą Moderację - my ją widzimy i jak zauważymy nieprawidłowości to zgłaszamy wyżej. Ogólnie żadna reklama ![]() Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a Czas edycji: 2015-11-19 o 11:51 |
||
|
|
|
|
#180 |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
A możecie usunąć tą beznadziejną reklamę ze słowa " ale " gdzie jest wciskany lek w bardzo wielu postach a nie podpisach ?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Techniczne forum
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

ala: