Ostatnio testowałam... - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-22, 20:38   #2371
d'ou vient le vent
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnio testowałam...

Ropuszko - nowe Zen? To w prostokatnym zloltym szkle? Jakie jest?

Nat

Not all those who wander are lost.
MNIEJ CHEMII / NIE MARNUJ!
Legite aut Perite!
d'ou vient le vent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-22, 20:53   #2372
Szara Róża
Zakorzenienie

GG do Szara Róża

Cytat:
Napisane przez d'ou vient le vent Pokaż wiadomość
Ropuszko - nowe Zen? To w prostokatnym zloltym szkle? Jakie jest?

Nat

Też bardzom ciekawa tego nowego Zen... Czy to rzeczywiście upgrade'owana błękitną różą wersja starego... ?
co potrącona, jeszcze czysto dźwięknie."

Szara Róża jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-22, 21:46   #2373
ropuszka
Zakorzenienie

Nie wachalam jakos nigdy starej wersji, stad trudno mi porownac. Ale ten nowy Zen jest jakis taki malo oryginalny, malo ciekawy. Jak dla mnie zbyt prosty i zupelnie kwiatowy. Bez wyrazu. Moze jeszcze kiedys wyprobuje, ale ten flakon starsznie ciezki
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-23, 07:44   #2374
Ata77
Zakorzenienie

chanel chance -ten "zielony"------>
Ata77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-23, 08:08   #2375
MoniaK
Zakorzenienie

Le Feu - hmm, trochę dziwny zapach i na pewno nietypowy. Na początku uderzył mnie aromat cytrusów (ale nie świeżych), skórki pomarańczowej pomieszanej z czymś ciepłym, jakby mlekiem. Zapach intensywny, z ogonem, po godzinie łagodnieje i troszkę się osładza. Im dalej w las tym bardziej mi się podoba ale całe szczęście nie na tyle aby pałać żądzą posiadania.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-23, 10:09   #2376
joasiak1
Zakorzenienie

GG do joasiak1

Philosykos Diptyque.

Spędziłam w tym zapachu cały wczorajszy dzień - słoneczny, późnoletni już, nie upalny i wydaje mi się, że ten zapach jest idealny na taką pogodę, w upale mógłby się zbytnio wysładzać i lekko mdlić.

Nie będę próbować nawet wyróżniać poszczególnych nut, bo to zbyt trudne zadanie dla mnie w przypadku tego zapachu - jest bardzo jednolity i spójny, rozwija się się w niewielkim stopniu od wytrawnej zieloności do nieco słodszego i bardziej dojrzałego wcielenia figi. Nie można mówić o jakiejś dużej ewolucji w rozwoju nut.

Trzyma się przy skórze, nie snuje wyrazistą smugą, raczej delikatnie otacza osobę pachnącą i przypomina o sobie od czasu do czasu przy podmuchu wiatru czy poruszeniu głowy.

Nosi się szalenie wdzięcznie i chętnie widziałabym u siebie flakon tej figi na wiosenne dni i późne lato.

Co ważne, nie wysładza się na mojej skórze jakos intensywnie, co też bardzo mi odpowiada, bo figowa słodycz bywa mdląca. Wydaje mi się, że jest mniej słodki niż np. Premier Figuier.

Niezobowiązujący, delikatny, niezwracający uwagi, ale wiernie towarzyszący przez cały dzień.

joasiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-23, 10:33   #2377
ewelciaz
Rozeznanie

Thumbs up

AGENT PROVOCATEUR te w pastelowej różowej buteleczce.Ostatni mój test to nie zadna nowość, mimo wszytsko nigdy nie mialam na sobie tego zapachu. Powiem jednio-mają coś w sobie, tajemniczego. Dla mnie świetne.

Mam bardzo czuły zmysł węchu. wiele perfum mnie po prostu drażni. Szukam perfum które są niezwykle sexowne. powiem wam ze tylko raz takie mialalm. Tylko w nich czulam sie 100% sexi. były to FAR AVAY SENSUAL EMBRANCE z AVON. Nie jestem zwolenniczka tej marki, jesynie ten produkt mnie zachwycił. Nieztety wycofano go. Czy któras z was ma moze w domu jakas pozostałośc tego produktu którego chcialaby się pozbyc?????? Chętnie odkupię.

Edytowane przez tulipanka
Czas edycji: 2007-09-23 o 11:58 Powód: post pod postem
ewelciaz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-23, 12:00   #2378
tulipanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelciaz Pokaż wiadomość
Mam bardzo czuły zmysł węchu. wiele perfum mnie po prostu drażni. Szukam perfum które są niezwykle sexowne. powiem wam ze tylko raz takie mialalm. Tylko w nich czulam sie 100% sexi. były to FAR AVAY SENSUAL EMBRANCE z AVON. Nie jestem zwolenniczka tej marki, jesynie ten produkt mnie zachwycił. Nieztety wycofano go. Czy któras z was ma moze w domu jakas pozostałośc tego produktu którego chcialaby się pozbyc?????? Chętnie odkupię.
Na Wizażu nie wolno nic sprzedawać, polecam lekturę REGULAMINU, bo widzę, że jeszcze tego nie zrobiłaś.
tulipanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-23, 12:48   #2379
martwa papuga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kokakola Pokaż wiadomość
Secco, kadzidla kosztuja 200 zl/50ml
Ojej, gdzie...?
Gość z allegro, od którego kupowałam próbki, chciał mi sprzedać 50 ml za za 260zł
martwa papuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-23, 12:59   #2380
tulipanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martwa papuga Pokaż wiadomość
Ojej, gdzie...?
Gość z allegro, od którego kupowałam próbki, chciał mi sprzedać 50 ml za za 260zł
a to cwaniaczek...
Sklep z CdG jest w Krakowie, ale dziewczyny pisały, że i w Warszawie sprzedają ich perfumy...
tu krakowska Guerilla
http://www.guerrilla-store.com/plus4812/flash.php
co z tym warszawskim sklepem, to nie wiem niestety
Stary 2007-09-23, 13:05   #2381
martwa papuga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tulipanka Pokaż wiadomość
a to cwaniaczek...
Sklep z CdG jest w Krakowie, ale dziewczyny pisały, że i w Warszawie sprzedają ich perfumy...
tu krakowska Guerilla
http://www.guerrilla-store.com/plus4812/flash.php
co z tym warszawskim sklepem, to nie wiem niestety

Aaa! Mnie do Krakowa bliżej
Dzięki, kochana

---
4 lata mieszkałam, a nie wiem, gdzie jest Żółkiewskiego... ale poszukam, popytam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-23, 13:11   #2382
Contax
Zakorzenienie

Papugo, w GS mozna kupowac za posrednictwen netu. Napisz do nich

Contax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-23, 13:43   #2383
martwa papuga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Contax Pokaż wiadomość
Papugo, w GS mozna kupowac za posrednictwen netu. Napisz do nich
Ale ja.. jeszcze nie zdecydowałam, które bym chciała
Raczej Zagorsk, ale może Avignon...
A za jakiś miesiąc obrona mgr mojego TŻ, więc z tej okazji na pewno się pojawię w grodzie króla Kraka.
Dziękuję w każdym razie
Stary 2007-09-23, 13:49   #2384
tulipanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martwa papuga Pokaż wiadomość
Ale ja.. jeszcze nie zdecydowałam, które bym chciała
Raczej Zagorsk, ale może Avignon...
A za jakiś miesiąc obrona mgr mojego TŻ, więc z tej okazji na pewno się pojawię w grodzie króla Kraka.
Dziękuję w każdym razie
Bierz Avignon!
Guerrilla Store, jak każdy sklep tej firmy jest w dość nietypowym miejscu, zdaje się, że w Warszawie kryła się za wystawą z Usługami Szklarskimi Stąd pewnie nie kojarzysz ulicy (w Karkowie to jakaś stara hala jest -> http://www.rzeczy.net/czytaj_269.php )
Stary 2007-09-23, 15:27   #2385
joasiak1
Zakorzenienie

GG do joasiak1

Nowy Zen Shiseido. Czyli nuuuda, panie, nuuuda. Ktoś, kto nazywał ten zapach tak jak stary Zen powinien dostać potężne cięgi - z oryginałem ten zapaszek nie ma nic wspólnego. Zen w białej butelce - drzewny i jedyny w swoim rodzaju miałam nawet przez moment i chociaż nie mogłam go nosić, to doceniam jego wyjatkowość. W przypadku nowego Zenu nie ma czego doceniać, bo to po prostu ukłon w stronę owocowo-kwiatowych zapachów, jakich pełno na półkach Sephor i Douglasów, sprzedajacych się jak świeże bułeczki. To mniej więcej tak samo jak wtedy, gdy natępczynię Czarnej Manii nazwano Manią. Koktajl owoców i kwiatów, pozbawiony chociażby jednej oryginaknej nuty, wcielenie banału. Nuda.

/ Jose Eisenberg (klasyczny). Nieco słodsza i mniej wytrawna wersja New Haarlem. Po wrażeniach Takiej Takiej bałam się trochę podejść do tego zapachu, ale pierwsze podejście było jak najbardziej udane. Piękne połączenie nuty lawendy i kawy - te dominują na mojej skórze. kawy słodkiej, ale jednak nie ulepkowatej, czego się obawiałam. Zapach bardzo ciekawy, nie-kobiecy w sensie różowych kokardek i koronek, ale jednak zwracający uwagę i warty poznania. Wydaje mi się tylko, że mało trwały. Nic to, potestuję jeszcze, żeby upewnić się, czy ta słodka kawa mnie nie mdli jak stało się w przypadku Inside, po których miałam pół dnia koszmarne mdłości.

/ Kelly Caleche Hermes. Zdecydowanie dla wielbicielek skórzanej nuty w zapachach. Wyjątkowo oryginalny zapach i różowa buteleczka wydaje mi się lekkim nieporozumieniem. Mnie nie przypomina Celeche, z którego wychodziło na mnie mydło. Tu jest zupełnie inaczej - na początku czuję Hirisa Hermesa, potem zapach przycicha na mojej skórze, a potem czuję skórzaną torebkę i irysa. Kwiatki jakoś nie wychodzą na mnie, a jeśli już, to gdzies w tle. Skórzana nuta jest szalenie wyrazista, ostra, jakby nieco skiśnięta nawet. Stąd moje wahanie co do tego zapachu - nie wiem, czy byłabym w stanie nosić go globalnie. Koniecznie muszę jeszcze potestować.

Stary 2007-09-23, 16:17   #2386
ladyDIOR
Zadomowienie

GG do ladyDIOR

Na szkoleniu testowalam nowe perfumy Armaniego DIAMONDS. Wg. mnie nic nadzwyczajnego, ot kolejny, ladny, nijaki zapach. Taki mleczny jak to Armani. Ale napewno bedzie sie swietnie sprzedawal, bo ladna buteleczka i niezobowiazujacy zapach. No i ich twarza jest Bionse (sorry nie wiem jak sie to pisze).

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post22432711
ladyDIOR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-23, 16:39   #2387
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Joasiu, mam takie same odczucia co do Zen - mdlący świeżuch Szkoda, Shiseido się nie popisało.

I równiez co do Jose zgadzam się z Tobą. Sama namówiłam Take na testy po tym jak zachwyciła się Haarlemem. Cieszę się, że Ty także czujesz podobieństo Powąchaj przy okazji męską wersję, jest bardzo zbliżona
tymena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-23, 17:30   #2388
Małgosia791
spin doctor

Omnia Crystalline- zapach cudowny, lekko świeży, trochę słodki,wyczuwam taką soczystą, mokrą nutkę, delikatny i bardzo kobiecy. Chcę go. Już wiem czym będę pachnieć jesienią tym bardziej, że ceny na allegro zachęcają...
Małgosia791 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-23, 17:31   #2389
joasiak1
Zakorzenienie

GG do joasiak1

Cytat:
Napisane przez tymena Pokaż wiadomość
Joasiu, mam takie same odczucia co do Zen - mdlący świeżuch Szkoda, Shiseido się nie popisało.

I równiez co do Jose zgadzam się z Tobą. Sama namówiłam Take na testy po tym jak zachwyciła się Haarlemem. Cieszę się, że Ty także czujesz podobieństo Powąchaj przy okazji męską wersję, jest bardzo zbliżona
Shiseido w ogóle się nie popisało
Totalnie bezcharakterny jest ten nowy zapach, ale w sumie czego się spodziewać po takim flakonie

Pamiętam, że to Ty wspomniałaś o Jose i mnie bliżej do Twoich wrażeń z tego zapachu niż do Takowych, bo ją zemdliło. Na szczęście, bo jakby nie było Jose wypada taniej niż New Haarlem.
Następnym razem poszukam męskiej wersji

ps A Kelly Hermesa zemdliło mnie skisłym aromatem skóry

Stary 2007-09-23, 17:37   #2390
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Cytat:
Napisane przez joasiak1 Pokaż wiadomość
Pamiętam, że to Ty wspomniałaś o Jose i mnie bliżej do Twoich wrażeń z tego zapachu niż do Takowych, bo ją zemdliło. Na szczęście, bo jakby nie było Jose wypada taniej niż New Haarlem.
Następnym razem poszukam męskiej wersji

ps A Kelly Hermesa zemdliło mnie skisłym aromatem skóry
Bardzo się cieszę Joasiu, że nie jestem odosobniona w swoich wrazaniach
tymena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-23, 19:09   #2391
tulipanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joasiak1 Pokaż wiadomość
Nowy Zen Shiseido. Czyli nuuuda, panie, nuuuda.
Właśnie mam na nadgarstku i podpisuję się obiema rękami pod Twoim zdaniem Joasiu
Jakieś owocki i kwiatki utopione w mydle tego mydła jest ogromnie dużo, całość jest nijaka i mdląca, straszne toto

I Lalique Amethyst - o ludzie! To pachnie jak igliwie pod choinką! Stałam w Douglasie i wwąchiwałam się w nadgarstek z dość głupią zapewne miną. Jak byłam mała zmiatałam opadnięte igliwie i bawiłam się nim przesypując do różnych naczyń. Amethyst pachnie dokładnie tak, jakbym właśnie siedziała u babci w domu z miską igliwia! Plus cierpkie porzeczki na drugim planie. Bardzo przyjemny zapach, ale chyba z gatunku tych, co niekoniecznie muszę mieć. Flakon jest jednym z najpiękniejszych jakie widziałam Przepiękny odcień, wzory, cudo
Stary 2007-09-23, 19:42   #2392
mementos
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Testowałem i w zasadzi ekupiłem Ascendant, oriflame. Zapach niczego sobie, atrakcyjny, ciepły i niespotykany. Jeśli idzie o trwałość to on jej natomiast nie ma wcale. Ulatnia się po gora 2h. MNie tam to nie stresuje zabardzo więc generalnie bardzo fajny
mementos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-23, 19:46   #2393
maja79
Wtajemniczenie

Pozo in White - kopia Pure Poison i to chyba wystarczy za recenzję

/ Le Parfum Lalique - noo... na prawdę ładne. Jadalne, ale takie nie doslowne, naturalne, nie mają tej woskowej nuty z Cristobala. W środku trochę mnie zaskoczyły bo wyszła delikatna nutka czegoś zgniłego , ale generalnie calkiem w porządku. Trwałość super - są już dobe na skórze!

Feminite du Bois - bardzo ciekawe. Dla mnie to słodka wersja Black Cashmere . BC jest czarno-białe, a FdB to feria barw. Ale oba mają ten sam "kurzowy" charakter. Mam na myśli suchość - jak ktoś wąchal BC to wie o co mi chodzi - takie drapiące nutki unoszące się ponad zapachem. Ta słodycz jest rodem z Dolce Vita. Nawet miałam wrażenie, że czuję cynamon. Mnóstwo przypraw - bardzo apetyczne, choć na teraz chyba nie do końca moje. Doceniam bardzo, ale nie muszę mieć (choć gdybym dostała, zużyłabym z przyjemnością ).

Edytowane przez maja79
Czas edycji: 2007-09-23 o 21:55
maja79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-09-23, 20:20   #2394
dominikaha
Zadomowienie

Hypnotic Poison - wanilia, wanilia i jeszcze raz wanilia, na domiar złego, jakaś taka mocno chemiczna Nawet lubię wanilię w perfumach, ale nie na pierwszym planie i nie w takiej ilości
dominikaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 00:08   #2395
Szara Róża
Zakorzenienie

GG do Szara Róża

Nie można nie dostrzec , że na "Perfumach" sporą atencją cieszy się ostatnimi czasy "Amour" Kenzo Skuszona, postanowiłam ponownie je przetestować (ponownie, bo w ubiegłą zimę zużyłam 3 próbki )

Cóż rzec? Zapach przyjemnie otula swą miękkością i spowija szyję w bezpieczny, puchaty, ciepły angorkowy szal. Na mojej skórze rozwija się w kierunku aromatu kaszki mleczno-ryżowej z wiśniami, śmietankowego (nie waniliowego) budyniu polanego sokiem wiśniowym lub jogurtu wiśniowego Jogobelli z delikatnym dymkiem kadzidełka w tle . Wiśniowa uczta .

Wnioski końcowe:

Dla mnie żadna tam "Azja", żaden "orient" - jednym słowem nieskomplikowane acz przyjemnie jadalne perfumy
co potrącona, jeszcze czysto dźwięknie."

Szara Róża jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 08:53   #2396
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Już jakiś czas temu, przy okazji kupna Dolce Vita, testowałam Emporio White Armaniego, no i muszę go mieć w następnej kolejności.Nazwa idealnie oddaje charakter zapachu.Jest czysty, elegancki, delikatnie slodki ale jednocześnie świeży, dyskretny.Już dawno żaden testowany zapach nie wywarł na mnie aż takiego wrażenia.Może być też tak dlatego, że ma parę cech wspólnych z moją ukochaną Noa
Jest pewne, że będzie mój w przyszłym miesiącu

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 09:37   #2397
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Testy z zeszłego tygodnia:

- Baby Doll - zastanawiałam się, czy nie kupić w ciemno w Super-Pharmie, gdyż parę lat temu bardzo mi się podobały. Na szczęście najpierw przetestowałam... nijaka, kwiatowa mydlinka, która w dodatku bardzo szybko wywietrzała.

- Organza - mocny, kobiecy zapach. Ze zdumieniem przekonałam się po raz kolejny, że jednak lubię jaśmin, którego jak sądziłam do niedawna nie znosiłam.

- In Love Again - bardzo miłe zaskoczenie. Zapach kwiatowy, mocny, niedzisiejszy, kojarzący się z kwiecista sukienką i spacerem wielkomiejskim deptakiem w piękny, wiosenny dzień. Wpisany na listę moich "must have", zwłaszcza, że 100 ml kosztowało około 145 złotych.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 10:23   #2398
ropuszka
Zakorzenienie

Wczoraj w moich skarbach odnalazlam resztke 5th avenue, ktorych uzywala moja mama i bardzo mi sie spodobaly. Oczywiscie jets to zapach, ktory sie pamieta - kwiatpwy delikatny, kobiecy, moze nie powala jakas szalona nuta, ale jest elegancki i taki amerykanski. Kojarzy mi sie z poczatkiem lat 90. w Polsce czyli generalnie milo, jakos tak troszke z Pewexami Nie czuje go na ulicach (na szczescie).
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 10:46   #2399
taka taka
Zakorzenienie

Dianthus Etro, trwałość niezwykła, minikropelka na noc przetrwała do rana, poprostu ogrodowe bladoróżowe goździki
mokry, świeży kwiatowy zapach, ale nie perfumeryjny, tylko taki ogrodowy , może odrobinę mydlany, ale ja lubię takie nutki, kojarzą mi się ze świeżością i czystością
cały czas intensywny, na mojej skórze raczej nie zmienia się, nie ujawnia jakiegoś bogactwa nut, z czasem subtelnieje nie tracąc swojej mocy

następny z zapachów, który chcę mieć, ale może poczeka do wiosny
taka taka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 11:02   #2400
Zuziunia
BAN stały

OuD, po prostu nudny.
Antidotum- hmm dziwny i śmierdzący, jakby moj facet używał tego, mijałabym go z daleka.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości