Mamy marzec 2016:) Część V - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-19, 18:05   #2521
moonunit
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V

Dorka pod kocyk i kuruj się Zdrowka

sloneczko u mnie rzadza cukierki z Wawela, w szczegolnosci czekoladki krowkowe, więcej ich nie kupie bo i tak potem zezre je sama :-( no a na efekty nie trzeba będzie długo czekać,

Bonku tez się nie mogę doczekać kiedy pójdę pobiegac albo odpale chodakowska, chodzilam tez na spinning i uwielbialam to dobrze ze w domu czeka orbitrek pamiętam ze z corcia dzieki KP i dość lagodnej diecie kg dosc szybko odpadały, no i 3 godz spacery pomogły

sloneczko porod boli niestety ale te opisy to mnie rozsmieszyly, skąd oni biora takie porownania? Każda z nas będzie miała inny porod i życzę nam żebyśmy miały po nim dobre wspomnienia zw z powitaniem upragnionego malucha na świecie
Za pierwszym razem nie balam się bólu bo wiedzialam ze będzie bolec jak jasna ch***** ale stwierdzilam ze moja mama to przeżyła, siostra tez to i ja dam radę, to co było później to zupełnie inna historia ;-)

sowa2806 nie wygląda tak źle, chyba da się znieść u mnie w szpitalu było gorzej jak lezalam na patologii przed porodem ;-)

_emma jesteś twardzielka kanałowe bez znieczulenia A twoje nastawienie do porodu jest godne podziwu mówią ze pozytywne nastawienie to 50% sukcesu

trzydziescidwa nastepna twardzielka od kanalowego ;-) z porodem tez dasz radę a co do robótki nie poddawaj się, nastepnym razem na pewno pójdzie lepiej

misia880 sliczne to jest tez chce sobie mufke sprawić

Olgietka hehe moja się urodziła z czuprynka a zgagi nie miałam ;-) Próbowałas jeść migdały na zgage? Podobno pomagają

Ja się wciągnęłam w serial "Zaklinaczka duchów" Na dziś serial zaliczony to chyba ide cos porobic

Ktoregos_dnia to super ze jesteś zadowolona, ja planuje trochę na odwrót tzn trochę rozjasnic refleksami ale jeszcze nie mam konkretnej wizji ;-) a wrześniem to piękny miesiac na ślub, tez mam rocznicę we wrzesniu

Edytowane przez moonunit
Czas edycji: 2015-11-19 o 18:20
moonunit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 18:11   #2522
misia880
Zakorzenienie

Bebetto Torino chyba wygra decyzje podejme w sklepie.
A fotelik z recaro

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 18:16   #2523
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Chyba w sobote kupimy wozek

super!!

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Ja wychodzę z założenia, że w ciąży odwrócić uwagę pd rosnącego brzuszka można tylko w jeden sposób - odpowiednim dekoltem ja jeszcze nie muszę tego robić, ale jeśli zajdzie potrzeba, nie zawaham się ani przez chwilę

łoj ja już mam wielki :P zwłaszcza w bluzce w paski i trzeba chyba zacząć odwracać od niego uwagę zaraz wkleję fotkę

Cytat:
Napisane przez moonunit Pokaż wiadomość

trzydziescidwa nastepna twardzielka od kanalowego ;-) z porodem tez dasz radę a co do sobótki nie poddawaj się, nastepnym razem na pewno pójdzie lepiej
już zaczęłam od nowa nie poddam się, włóczka jest za ładna żeby całkiem zrezygnować
Stary 2015-11-19, 18:22   #2524
eeyesblue
Zadomowienie

hej
troche Was nadrobilam i pojechalam do sklepu, kupilam pare ubranek dla malej w tym kilka bluzeczek tuniczek 0-3, maz stwierdzil, ze to bluzki na roczne dziecko
dopiero sie rozkrecam z kupowaniem a on twierdzi, ze juz duzo mamy ubranek i wiecej nie trzeba faceci

na jutro szykuje ryz z jablkami i beza tak dawno nie jadlam i musze zrobic! jabluszka juz sie dusza

Cytat:
Napisane przez sloneczko4477 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę ja wstaję ze trzy razy musowo ale jak wracam to zasypiam od razu.. Może ze dwa razy się tylko zdarzyło, że nie mogłam zasnąć..
ja nigdy nie moge zasnac, a chodze na rano do pracy, wiec pozniej polprzytomna jestem dzis jak sie wysikalam to mala szalala w brzuchu w nocy a jak przylozylam reke to koniec, nakrylam ja na figlach i przestala

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość

Swędzi Was skóra na brzuszku?
swedzi, swedzi

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
My też uwielbiamy takie zabawy uwielbiamy ze sobą tańczyć i wiele osób pyta się, czy ktoś nas tego uczył
my tak samo uwielbiamy dawniej jeszcze jak jezdzilismy na zabawy takie wiejskie potancowki to tylko razem i razem najlepiej sie bawilismy i tak jest do teraz, no ale teraz nigdzie nie chodzimy a dyskotek nie cierpimy ojjj, ale by poszedl potancowac jak za mlodu ...

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
A mi jest smutno. TŻ właśnie pojechał do Łodzi, jutro ma ten egzamin. Wróci jutro wieczorem, a w sobotę ok. 21 musi jechać do jednostki, bo wyjeżdżają na 2 tygodnie na poligon. i wróci dzień po moich urodzinach...
biedna, wspoloczuje oby szybko zleciala Wam ta rozlaka

Lewek gratuluje cudne zdjecie i ten nosek

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Powiem wam tak, przy pierwszym dziecku miałam ogromne obawy jak sobie poradzę, mama w Polsce, teściowa pracuje tak samo jak Tż-t a ja sama z tym wszystkim. Ale jakoś tak się dało wszystko zgrać że Tż-t wziął tydzień urlopu po naszym wyjściu ze szpitala, Teściowa wzięła tydzień urlopu po urlopie Tż-ta i tak przez dwa tyg miałam szansę sobie odpocząć, chociaż nie dawałam cobie taryfy ulgowej czego teraz żałuje
u mnie bedzie podobnie maz dostanie tacierzynskie 2 tyg a pozniej przyleci mama na tydzien (mam nadzieje, ze jej sie uda), takze bede miec 3 tyg na dojscie do siebie i ogarniecie nowej sytuacji

dzis kolezanka mowila, ze nie ma nic piekniejszego od uczucia jak bierzesz swoje wykapane, pachnace dzieciatko na rece, siadasz we fotelu, wyciagasz cyca i odplywasz... uczucie calkowitego spelnienia az sama odplynelam jak opowiadala, nie moge sie doczekac

Edytowane przez eeyesblue
Czas edycji: 2015-11-19 o 18:28
eeyesblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 18:25   #2525
misia880
Zakorzenienie

Ja tez dyskotek nie cierpie, maż tez. Ale tance takie w parze to tak

Stary 2015-11-19, 18:25   #2526
Bonku
Wtajemniczenie

Ja tez wlasnie tego nacinania sie boje moze nie samego nacięcia tylko tego bólu później i funkcjinowania z rana w tamtym miejscu, wiem zagoi sie ale mimo wszystko taakie wrażliwe miejsce ciachać Emma przy drugim dziecku często gęsto nie nacinaja takze masz szanse

Moniaaaa dodawalas kiedys zdj zwojego salonu i bylo widac schody, masz z trepem i plytka o ile dobrze pamiętam? Gdzie znalazas plytke o takiej dlugosci na te schody? Moze masz gdzies nazwę to poszukam na necie chyba ze masz sam trep bez plytki?
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 18:29   #2527
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Stary 2015-11-19, 18:36   #2528
monikmi
Zadomowienie

Hej Kobietki! Miałam wrócić za trzy godzinki z nadzieją że nie będzie dużo do nadrabiania a tu 5 stron na mnie czekało
Mój ginekolog by mnie dzisiaj udusił jakby widział ile przełaziłam... ale brzusio ma się dobrze, odpoczywam po obiadokolacji Młody już tak mnie okłada że czasem aż boli
Niestety większość rzeczy w lumpku już była przebrana, wyłowiłam tylko kilka ciuszków dla Synia a na mnie czekał bielusieńki sweterek od Tommiego Hilfigera szybki rajd po biedronce -śliczne pluszaki są teraz za 24zł, kusiło wziąć ale co ja z nim zrobię teraz za tydzień znów się wybiorę na te torby do ciucha bo wyszło mi po 70gr za sztukę

Biorę się za naukę, bo w sobotę mam egzamin. Tzn piszę aktualnie ściągę, przeczytam pobieżnie i liczę na szczęście

Dodaję łupy Synkowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00430.jpg (82,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00429.jpg (91,2 KB, 18 załadowań)

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 18:44   #2529
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonunit Pokaż wiadomość
Ktoregos_dnia to super ze jesteś zadowolona, ja planuje trochę na odwrót tzn trochę rozjasnic refleksami ale jeszcze nie mam konkretnej wizji ;-) a wrześniem to piękny miesiac na ślub, tez mam rocznicę we wrzesniu
U mnie to jest niezła historia z włosami, bo schodziłam z czarnych sama. Doszłam do jasnego blondu, przez wszystkie rudości, żółcie , cięcia do ucha, bo połowa była spalona itp. i przez nieuwagę machnęłam popiel zamiast perły.. Wyszła zieleń i z takimi włosami poszłam do teraźniejszej fryzjerki, od progu krzycząc 'Ratuj! '. Także zadanie miała niełatwe, ale po trzech wizytach jest już naprawdę super Najważniejsze to dobrze trafić, do sprawdzonej osoby. Ostatnio już wyszły mi bardzo jasne i mój TŻ trochę miał problem z przyzwyczajeniem się i czasem w żartach coś mówił, że nie pisał się na blondynkę myślę, że ogólnie nie martwiłby się jakbym wróciła do ciemnych, bo oczywiście mówi, że bardzo mu się podoba, ale mam wrażenie, że jednak wolał ciemne. No ale nie będę mieć czarnych włosów przez całe życie, bo nuda. I dzisiaj dostałam taki szampon, prezent świąteczny, bo już się nie będziemy widzieć:
http://powerlook.pl/product-pol-1795...CGwaAlEs8P8HAQ
Także miły akcent
Stary 2015-11-19, 18:46   #2530
Gosiaczek2507
Zadomowienie

GG do Gosiaczek2507

Kurcze nie dziala mi wizaz na kompie

blog

http://tworczoscgosiaczka.blogspot.com/
Gosiaczek2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 18:53   #2531
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Kobietki! Miałam wrócić za trzy godzinki z nadzieją że nie będzie dużo do nadrabiania a tu 5 stron na mnie czekało
Mój ginekolog by mnie dzisiaj udusił jakby widział ile przełaziłam... ale brzusio ma się dobrze, odpoczywam po obiadokolacji Młody już tak mnie okłada że czasem aż boli
Niestety większość rzeczy w lumpku już była przebrana, wyłowiłam tylko kilka ciuszków dla Synia a na mnie czekał bielusieńki sweterek od Tommiego Hilfigera szybki rajd po biedronce -śliczne pluszaki są teraz za 24zł, kusiło wziąć ale co ja z nim zrobię teraz za tydzień znów się wybiorę na te torby do ciucha bo wyszło mi po 70gr za sztukę

Biorę się za naukę, bo w sobotę mam egzamin. Tzn piszę aktualnie ściągę, przeczytam pobieżnie i liczę na szczęście

Dodaję łupy Synkowe

mamy donieść ginowi jak się nieładnie zachowujesz?
łupy super

Cytat:
U mnie to jest niezła historia z włosami, bo schodziłam z czarnych sama. Doszłam do jasnego blondu, przez wszystkie rudości, żółcie , cięcia do ucha, bo połowa była spalona itp. i przez nieuwagę machnęłam popiel zamiast perły.. Wyszła zieleń i z takimi włosami poszłam do teraźniejszej fryzjerki, od progu krzycząc 'Ratuj! '. Także zadanie miała niełatwe, ale po trzech wizytach jest już naprawdę super Najważniejsze to dobrze trafić, do sprawdzonej osoby.

I dzisiaj dostałam taki szampon, prezent świąteczny, bo już się nie będziemy widzieć:
http://powerlook.pl/product-pol-1795...CGwaAlEs8P8HAQ
Także miły akcent
ooo szampon wygląda fajnie, ciekawe jak się będzie spisywał
Stary 2015-11-19, 18:53   #2532
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Dodaję łupy Synkowe
Przeczytałam smykowe i myślę, ale śliczne! A to z sh? Naprawdę super łupy

Cytat:
Ja lubię i takie i takie, ale teraz bałabym się iść na jakąś imprezę do klubu. Jeszcze ktoś by mnie łokciem szturchnął czy coś
Stary 2015-11-19, 18:54   #2533
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Emma przy drugim dziecku często gęsto nie nacinaja takze masz szanse
Mam nadzieję
Cytat:
Dodaję łupy Synkowe
za egzamin!
Super ciuszki
Stary 2015-11-19, 18:54   #2534
sowa2806
Rozeznanie

ImageUploadedByWizaz Forum1447955614.321857.jpg gen kleksior to pasztet był. Całkiem niezły nawet i na dzis koniec fotorelacji
sowa2806 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 18:55   #2535
sowa2806
Rozeznanie

Ten*
sowa2806 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 19:00   #2536
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sowa2806 Pokaż wiadomość
gen kleksior to pasztet był. Całkiem niezły nawet i na dzis koniec fotorelacji
Jedzenie wygląda całkiem nieźle to na pewno polski szpital?
Stary 2015-11-19, 19:02   #2537
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Jedzenie wygląda całkiem nieźle to na pewno polski szpital?
no właśnie! tyle żarcia i nawet apetyczne! nie jest źle
Stary 2015-11-19, 19:05   #2538
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Właśnie, gdzie pół parówki czy 1/10 małej kostki masła? Pewnie znajomości masz
Stary 2015-11-19, 19:07   #2539
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
mamy donieść ginowi jak się nieładnie zachowujesz?
Im dłużej leżę, tym gorzej się czuję musiałam już wyjść do sklepu, w lodówce oprócz fileta z kurczaka miałam pół cytryny i podejrzaną musztardę

Cytat:
Przeczytałam smykowe i myślę, ale śliczne! A to z sh? Naprawdę super łupy
Tak, to z lumpka co się nagrzebałam to moje ale dla tych ogrodniczek oszalałam

A ten szampon to od fryzjerki dostałaś ? zazdroszczę! moja nawet herbatki nie zaproponuje ja ostatnio kupiłam odżywkę na moje sianko i też sprawdza się w 100%, o taką:http://www.smyk.com/inebrya-dry-t-ma...t-niemowlaka-p
Pachnie bananami

Cytat:
za egzamin!
Dzięki! Kciuki wyjątkowo się przydają kiedy w głowie pustka

Idę robić gofry i kakao, jem już ten zestaw 4 dzień i dalej nie brzydną, ale to tylko kwestia czasu

Aaaa i na smyku jest promocja na laktator ręczny z medeli jakby któras poszukiwała -za 70zł

Edytowane przez monikmi
Czas edycji: 2015-11-19 o 19:14
Stary 2015-11-19, 19:13   #2540
Bonku
Wtajemniczenie

Kiwi jak wizyta? znasz płeć? pozostałe mamy wstydzioszków: Słoneczko, Nina1406, Candy_89 i Morelowo kiedy macie wizyty?
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 19:17   #2541
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sowa2806 Pokaż wiadomość
Załącznik 6091308 gen kleksior to pasztet był. Całkiem niezły nawet i na dzis koniec fotorelacji
Nie widzę zdjęć bo jestem na tel. Jutro poglądam czym tam Cię karmią. A masz rozumie trochę inne jedzenie niż pozostałe pacjentki. Pamiętam jak leżałam przed porodem kilka dni to wszyscy mi zazdrościli jedzenia bo zawsze coś lepszego. Pamiętam jak wszyscy dostali ziemniaki, kiełbasę i kapustę a ją surówkę i fileta w sosie.
I ile posiłków dostajesz? Dają coś poza głównymi?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 19:19   #2542
misia880
Zakorzenienie

Czujecie taka cieżarna w dyskotece tanczy techno hahaha

Moja kolezanka miala reczna medele i narzelala mega

Stary 2015-11-19, 19:23   #2543
Kiinga26
Zadomowienie

Misia880 Monikmi ładne łupy
A ja dzisiaj upolowałam takie coś.

Verrerie nadal milczy?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12271525_999562656772427_1192231700_o.jpg (61,7 KB, 14 załadowań)
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 19:24   #2544
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Im dłużej leżę, tym gorzej się czuję musiałam już wyjść do sklepu, w lodówce oprócz fileta z kurczaka miałam pół cytryny i podejrzaną musztardę

ja ostatnio kupiłam odżywkę na moje sianko i też sprawdza się w 100%, o taką:http://www.smyk.com/inebrya-dry-t-ma...t-niemowlaka-p
Pachnie bananami

Idę robić gofry i kakao, jem już ten zestaw 4 dzień i dalej nie brzydną, ale to tylko kwestia czasu
znam to z leżeniem... też miałam leżeć do wizyty, ale wylazłam, bo już mnie nosiło

odżywka wydaje się fajna i cena dobra, może zażyczę sobie pod choinkę w zestawie z szamponem

gofry... no co Wy z tymi goframi, a ja gofrownicy nie mam :P ale już umówiłam się jutro z koleżanką na gofry, mamy pyszne u nas w jednym miejscu
Stary 2015-11-19, 19:26   #2545
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Czujecie taka cieżarna w dyskotece tanczy techno hahaha
Jakby dobrze na YT pogrzebać to może by się znalazło
Stary 2015-11-19, 19:26   #2546
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Moja kolezanka miala reczna medele i narzelala mega
No właśnie a moja koleżanka miała i chwaliła bardzo, z tym to się chyba nie odgadnie zależy ile pokarmu będzie, bo jak full to i tak poleci a jak będzie słabiutko to każdy ręczny będzie chyba kiepski ja kupiłam ten z medeli dwa dni temu i już czekam na przesyłkę, niekoniecznie chcę długo karmić piersią więc potraktowałam go jako wyjście awaryjne w razie nawału

Kiinga śliczne misiowe ubranko niestety verrerie się nie oddzywa, też dzisiaj o niej pomyślałam bo widziałam że wizytę już na styczeń wpisała w kalendarz.

trzydziescidwa ja w szampon nie inwestuję bo sama maska jest bardzo bardzo nawilżająca, więc jak masz sianko to bierz śmiało za taką butlę wielką to cena jest kusząca

Edytowane przez monikmi
Czas edycji: 2015-11-19 o 19:33
Stary 2015-11-19, 19:29   #2547
misia880
Zakorzenienie

Ja sie w ogole nie znam jedna gada ze conopol super druga ze szarpie jak nie wiem. Inna ze z medeli wypas druga ze do dupy hahaha i badz tu madry czlowieku

Olgietka ile dalas za lapacz snow? I gdzie

Stary 2015-11-19, 19:32   #2548
trzydziescidwa
Zakorzenienie

no właśnie... verrerie mogłaby dać znać kiwi, Ty też już mów jaka płeć
Stary 2015-11-19, 19:35   #2549
_emma
Zakorzenienie

Ja miałam ręczny z aventu i nie narzekałam. Owszem zajmowało mi to zapewne więcej czasu niż elektrycznym ale najlepszym laktatorem jest dziecko, a dojarka ma służyć awaryjnie
Stary 2015-11-19, 19:36   #2550
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

monikami - piękne te ciuszki - ja nie umiem takich ładnych znaleźć
co do tematu porodu to ja o dziwo na razie się nie boje - mam świadomość że będzie bolało ale przecież maluch nie będzie tam siedział bez końca i będzie musiał wyjść.
Ja nadal troche słabo sie czuję ale mam nadzieje że się wygrzebie
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości