Mamusie grudniowe 2015 cz. 9 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-19, 18:38   #3061
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9

Coś się źle czuje. Jutro wizyta i mam nadzieje ze nie zechce mnie do szpitala zaprosić.
Upadła mi deska na stopę nosz krwiaka mam mega. Cały duży palec aż do kostki prawie. Fakt ze deska dużą była i bolało ale nie przyjmowałam się tym bo Piotrek gorzej oberwal bo po głowie. Złapałam niby w ostatniej chwili i trochę go uderzyło i upadło mi na nogę. A dziś patrze a ja mam sine pół stopy.

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Dziś do lidla Pojechałam po gry na.prezent Mikołajowy do przedszkola. Heheh ludzie patrzyli na.mnie.jak.na.patologie bo wzięłam wszystkie pudełka z.gra. A.i.tak dwie.musze jutro dokupić w.innym lidlu. Bo było 23 tylko a chciałam 25. Byłyby gdyby nie jakaś babka. Zobaczyła ze biorę to i ona wzięła. Ja.rozumiem ze minpotrzebne a jej????? No przyzwoitości brak mogła wziąć coś.innego hehehhe. Żartuje ale bez kitu ludzie oglądali się za.mną bo cały koszyk miałam.
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 18:47   #3062
czubasek20
Zakorzenienie

Przylaczam sie do czujacych sie do kitu. I stwierdzam ze nie chce rodzic jeszcze, jakos mimo.ciezaru czuje ze teraz jest latwo a pozniej bedzie hardcore.

I jeszcze w sobote zjazd. Boziuuuu tak mi sie nie chce ale w sumie w grudniu jeszcze bardziej nie bedzie mi sie chcialo...

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 18:53   #3063
arisah
Raczkowanie

czubasek łączę się w bólu, też mam zjazd, jutro zaliczenie z rana resztę odpuszczam, ale sobota cała zawalona, a do tego jeszcze w niedzielę na targi mieszkaniowe się wybieramy...
arisah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 19:00   #3064
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
A propos poduszek, będziecie ich używać od początku? Niby nie są zalecane i sama nie wiem
Klin to w sumie nie poduszka. Tylko taki spadek się zrobi
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 19:04   #3065
Fionka_31
Zakorzenienie

Ja dzis mam zwalke. Nie wiem czy to od tego ze od 5 nie śpię czy ze od 9 do 14 non stop cos

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Klin to w sumie nie poduszka. Tylko taki spadek się zrobi

A w sumie po co?

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 19:08   #3066
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaciekawa Pokaż wiadomość
Wszystkie wasze wyniki są OK. Prawidłowe tętno płodu może się równać nawet 170-180/minutę, chociaż średnio jest to między 110 a 160 uderzeń na minutę. Ważna jest zmienność- żeby w określonych sytuacjach tętno rosło, no i żeby nie spadało zbyt nisko, bo to jest groźniejsze.
Hm... mój ma od początku ok 140, a ostatnio ok 130...
Nikt się nic nie czepiał tętna... Ja z kolei ciśnienie (jakiś niby związek z tętnem to ma) mam zwykle niskie, ostatnio miałam wysokie tj. w normie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Ja nie planuję używać poduszek na początku

Mujer moja przez ostatnie 2-3 dni byla bardzo spokojna wiec jak sie niepokoilam to liczyłam ruchy. Teraz od wtorku gin kazała liczyc.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Ruchy są, tylko takie leniwe przeciągi. Sama już nie wiem czy mam jakies spokojne dziecko, czy coś jest nieteges. Nie ma jak się nakręcać Ostatnio mam inwazję czarnych myśli :/

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Ja byłam dzis na ktg przez to ze wtedy spanikowalam i na ip wylądowałam. Gin do świętego spokoju mnie wyslala. Powiedziała ze odchodzi sie od tych częstych ktg po 38tyg jak ciaza prawidłowo przebiega.

Pewnie następne (oprocz wtorkowego) będę miala dopiero w 40 tyg.

Z poszewka mnie pomogę. Jedyne co mi przychodzi do głowy to przerobic taka od jaska 40X40

Maly pewnie nie jest juz taki maly i miejsca nie ma mniej ale regularnie sie rusza?

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Ja nie będę
Nie wiem, czy on jest taki regularny. Nooo regularnie koło północy mu szajba bije, ale nie zawsze jestem przytomna o tej porze. Ale TŻ jest nocnym markiem i twierdzi, że ja sobie chrapię, a młody wygina ciauo

Poza tym, jakoś niestety, nie ma stałych pór gimnastyki :/
Stary 2015-11-19, 19:10   #3067
sylwoha
Zakorzenienie

Mujer moj tez sie orzeciaga spokojnie
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 19:11   #3068
Koritsi_a
Zadomowienie

Co do poduszki do karmienia to nam się nie sprawdziła, bylo to dla mnie niewygodne. Dobrze ze nie kupowałam tylko miałam pożyczona.
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 19:12   #3069
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Ależ ja mam kalafior zamiast głowy. Gotowałam zupę.krem z.marchewki do.tego chciałam zrobić coś jak chipsy marchewkowe zgodnie z.przepisem i spaliłam na węgiel. Chyba pół bloku wie ze coś przypalilam. Nosz dymu się narobiło na.maksa a.ja tylko na.chwilę wyszłam z.kuchni. Hehehhe
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 19:14   #3070
Fionka_31
Zakorzenienie

Moja tez sie przeciąga głównie. Jeździ kończynami po ścianach i wierci dziurę w pępku.

W sumie w nocy najbardziej, odkad sie wieksza zrobila czuje więcej ruchów właśnie w nocy, bo wczesniej przez przednie łożysko nic w nocy nie czułam i rano mialam schizy

Stary 2015-11-19, 19:14   #3071
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Ja dzis mam zwalke. Nie wiem czy to od tego ze od 5 nie śpię czy ze od 9 do 14 non stop cos

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

A w sumie po co?
No niby pomaga przy ulewaniu. Myślałam po prostu podkładać kocyk czy coś innego w razie gdyby młody ulewał, ale że grzmotnęło mnie kupić przewijak sztywny, to przy okazji wzięłam poduszkę (droga nie była )
Jakieś cudo to nie jest, ale...

Wypiłam gazowaną wodę... Czego nie czynię zwykle i się ten leń ruszył faktycznie wreszcie. Nawet zaczął czkać
Stary 2015-11-19, 19:15   #3072
Fionka_31
Zakorzenienie

Wojniann niedobrze z ta stopa. Moze powinnaś iść do lekarza?

Stary 2015-11-19, 19:16   #3073
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Moja tez sie przeciąga głównie. Jeździ kończynami po ścianach i wierci dziurę w pępku.

W sumie w nocy najbardziej, odkad sie wieksza zrobila czuje więcej ruchów właśnie w nocy, bo wczesniej przez przednie łożysko nic w nocy nie czułam i rano mialam schizy
Hm, ale mój taki delikatny jest. Wiem, wiem, wymyślam
No ja kopniaków stopami nie czuję wcale. Podejrzewam, że same stopy Młody trzyma dokładnie na łożysku. Albo nie wiem :/

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Co do poduszki do karmienia to nam się nie sprawdziła, bylo to dla mnie niewygodne. Dobrze ze nie kupowałam tylko miałam pożyczona.
To pewnie kwestia gustu. Ja dostałam w spadku, więc sprawdzę, czy mi pasuje. Koleżanka, która mi dała strasznie sobie chwali.
Stary 2015-11-19, 19:17   #3074
Fionka_31
Zakorzenienie

W ogole czasami mam takie schizy ze ona tak po tym lozysku jeździ i czy go przypadkiem nie uszkodzi :/

Stary 2015-11-19, 19:21   #3075
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
Coś się źle czuje. Jutro wizyta i mam nadzieje ze nie zechce mnie do szpitala zaprosić.
Upadła mi deska na stopę nosz krwiaka mam mega. Cały duży palec aż do kostki prawie. Fakt ze deska dużą była i bolało ale nie przyjmowałam się tym bo Piotrek gorzej oberwal bo po głowie. Złapałam niby w ostatniej chwili i trochę go uderzyło i upadło mi na nogę. A dziś patrze a ja mam sine pół stopy.

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Dziś do lidla Pojechałam po gry na.prezent Mikołajowy do przedszkola. Heheh ludzie patrzyli na.mnie.jak.na.patologie bo wzięłam wszystkie pudełka z.gra. A.i.tak dwie.musze jutro dokupić w.innym lidlu. Bo było 23 tylko a chciałam 25. Byłyby gdyby nie jakaś babka. Zobaczyła ze biorę to i ona wzięła. Ja.rozumiem ze minpotrzebne a jej????? No przyzwoitości brak mogła wziąć coś.innego hehehhe. Żartuje ale bez kitu ludzie oglądali się za.mną bo cały koszyk miałam.
Ojej współczuję :/
Cytat:
Hm... mój ma od początku ok 140, a ostatnio ok 130...
Nikt się nic nie czepiał tętna... Ja z kolei ciśnienie (jakiś niby związek z tętnem to ma) mam zwykle niskie, ostatnio miałam wysokie tj. w normie

Ruchy są, tylko takie leniwe przeciągi. Sama już nie wiem czy mam jakies spokojne dziecko, czy coś jest nieteges. Nie ma jak się nakręcać Ostatnio mam inwazję czarnych myśli :/

Nie wiem, czy on jest taki regularny. Nooo regularnie koło północy mu szajba bije, ale nie zawsze jestem przytomna o tej porze. Ale TŻ jest nocnym markiem i twierdzi, że ja sobie chrapię, a młody wygina ciauo

Poza tym, jakoś niestety, nie ma stałych pór gimnastyki :/
Na pewno wszystko jest ok moja w większości też sie przeciąga bądź wypycha

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-11-19, 19:22   #3076
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Hm, ale mój taki delikatny jest. Wiem, wiem, wymyślam
No ja kopniaków stopami nie czuję wcale. Podejrzewam, że same stopy Młody trzyma dokładnie na łożysku. Albo nie wiem :/

.

Moja tez byla delikatna. W sumie to od 36 tyg czuje ze jest silniejsza i te ruchy są wyrazniejsze. Jeszcze mocnego kopniaka nie dostałam, ale tyłkiem potrafi przycisnąć żołądek lub zebra

Dzis na cćwiczeniach oddechowych tak się podniosła ze aż polozna sie zaczela śmiać bo pogubilam sie w tempie i zaczynalysmy od nowa

Stary 2015-11-19, 19:36   #3077
Koritsi_a
Zadomowienie

Dokladnie mujer, jednym pasuje innym nie, ja chyba do poduchy miałam za małe piersi haha najwygodniej nam było na leżąco

Spakowałam torbę, tak w 90%
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 19:36   #3078
syylwuska
Zakorzenienie

OENEDUE jeśli chodzi o leżaczek, to ja kupiłam używany, dużo taniej i jestem zadowolona, materiał i materacyk nieruszony, na podłożach są lekkie obtarcia, ale to normalne, chyba że stałby lub byłby bujany tylko na dywanie, ja za takie pieniądze jestem zadowolona

Jak już będzie efekt to pokaz się w klubie swoją drogą to podziwiam ze tyle czasu nie malowalas! Ja muszę co około 2 miesiące, bo swoje Mam ciemny blond a maluje na blond, więc odrost jest z daleka widoczny.

ANI_ QA fajna ta kura

ZANETA może i racja co do snuzy, ale każdej inny monitor ma w zestawie materac, więc teoretycznie np do samochodu do fotelika też tego nie użyjesz, do wózka, też za każdym razem musisz wyciągać z łóżeczka, a snuza jest mała i mobilna, ja np słyszałam naprawdę dobre opinie

I śliczny pokoik :Love:

ZACIEKAWA trudno powiedzieć, bo skoro jak wracajcie to zdejmujecie... no ale w sumie jest na wyjeździe.
My z Tz od razu ustaliliśmy, że nie po to wydaliśmy tyle pieniędzy na obrączki, żeby leżały i kurzyly się w szufladzie, zniszczą sie? Trudno, po to je kupiliśmy, żeby ich używać i nie ściągamy ich w ogóle, on nosi do pracy, myje się, ją tak samo, nawet piore z pierscionkiem i obrączka, jedynie co to przy mięsie na kotlety mielone ściągam, bo w pierścionek by weszło i trudno byłoby wyczyścić.

HALWAYA ten pierwszy poród na wątku, wypada na Twój i wszystkie będziemy bardzo przeżywać

RUDASKA to dobre wieści czyli musisz się oszczędzać i będzie dobrze

KALUSIA i ja nie planuje używać na początku poduszki, plan jest na rożek a potem spiworek, jak wyjdzie, zobaczymy

ANI_ QA nasza też wysłana, babka 3 razy do mnie dzwoniła, żeby poinformować ze wysłała, a że nie miałam telefonu, to kilka razy próbowała

FIONKA ja to dzisiaj myślałam, że skóra wokół pępka mi pęknie, tak mnie bolało ;/

A, a co do torby, to 30 listopada jadę na wizytę i dopiero zapytam co powinnam mieć ze sobą, także liczę ze nie będzie mi wcześniej potrzebna, na razie czekają w niej 3 koszule

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-11-19 o 19:37
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 19:57   #3079
kleo_4
Zakorzenienie

Część, zrobiłam sobie przerwę od prasowania, bo mnie kręgosłup boli, myślałam ze mniej tych ciuszkow mam

Ja też dzisiaj czuje się i wyglądam jak parowka, majtek założyć nie mogłam, nogi depiluje na raty, i gdzie są moje kostki????

Uspokoilyscie mnie z tymi ruchami, moja też leniuszek, dopiero z wieczora się poprzeciaga, albo czka, chyba bardzo lubi sok winogronowy ale ja ogólnie cała ciążę to takie lekkie te ruchy mam, teraz to już w ogóle delikatne. nie zapisuję tak jak kazał mi gin tylko pisze faktyczne godziny,

Ide was pczytac troche

Kocham i jestem kochana

14.12.2015♥ Moje malutkie-największe szczęście
kleo_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 20:13   #3080
adka_19
Wtajemniczenie

Czubasek gratulacje zakupu działki i dla tzta za zdanie egzaminów!

A propo farbowania - robiłam kolor we wrześniu przed Grecja jakoś miesiąc temu i teraz będzie ostatni przed porodem. Ale ja to w domu farba cyk cyk i gotowe )

Żaneta oby były skuteczne fajnie Cie na bieżąco widzieć na wątku

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Zaciekawa a może coś się wydarzyło że ja ściągnął? Czasem w pracy tego wymagają. ..

Halwaya ale to będzie jutro emocjonujący dzień na watku!
Slit fociaaa

Laski o matkom. Torba..... pakuje jutro
Bo jeszcze mam wolne.

Mujer - może to cisza już przed porodem ?

Zaciekawa super wieści

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 20:13   #3081
czubasek20
Zakorzenienie

Ja mam lozysko ,, w dnie " ruchy czuje wyraznie. Ogolnie wali jak rasowy bokser. Dzis juz mi sie wydawalo ze znow probuje sie przekrecac bo czulam.walenie przy lewym biodrze. Chyba raczkami nawalal.

Kupujecie karuzelke z projektorem czy zwykla z melodyjka ?

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 20:16   #3082
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
ZACIEKAWA trudno powiedzieć, bo skoro jak wracajcie to zdejmujecie... no ale w sumie jest na wyjeździe.
My z Tz od razu ustaliliśmy, że nie po to wydaliśmy tyle pieniędzy na obrączki, żeby leżały i kurzyly się w szufladzie, zniszczą sie? Trudno, po to je kupiliśmy, żeby ich używać i nie ściągamy ich w ogóle, on nosi do pracy, myje się, ją tak samo, nawet piore z pierscionkiem i obrączka, jedynie co to przy mięsie na kotlety mielone ściągam, bo w pierścionek by weszło i trudno byłoby wyczyścić.

ANI_ QA nasza też wysłana, babka 3 razy do mnie dzwoniła, żeby poinformować ze wysłała, a że nie miałam telefonu, to kilka razy próbowała
Wy akurat macie taką pracę, że spokojnie możecie nosić obrączki
Mój po jednym dniu w pracy miałby zniszczoną, nie mówiąc o tym, że gdyby coś się wydarzyło to obrączka mogłaby mu tylko krzywdę zrobić...
I też wydaliśmy na nie dużo kasy, ale ustaliliśmy, że do pracy nie będzie nosił ze względu na bezpieczeństwo i na to, że po prostu od razu ją zniszczy.
Ja nosiłam mimo, że załamałam się jak zobaczyłam pierwszą rysę, no ale nic nie zrobię. I też wcale nie ściągałam.
Ostatnio ściągnęłam, bo zaczęłam puchnąć i mimo, że obrączka schodziła, to wolałam ściągnąć póki jeszcze mogłam to zrobić

Obyśmy obie były zadowolone
Ja muszę jeszcze tylko baterię zamówić

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Ja chyba też jutro wezmę się za torbę jak dom posprzątam. Muszę do niej wrzucić wszystko i nie będę się stresować, że jak przyjdzie moment to ja dalej nie spakowana
Stary 2015-11-19, 20:18   #3083
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość

Mujer - może to cisza już przed porodem ?

Zaciekawa super wieści
Nie sądzę, nic nie wskazuje na poród. Młody wysoko, czop głęboko

Cytat:
Moja tez byla delikatna. W sumie to od 36 tyg czuje ze jest silniejsza i te ruchy są wyrazniejsze. Jeszcze mocnego kopniaka nie dostałam, ale tyłkiem potrafi przycisnąć żołądek lub zebra

Dzis na cćwiczeniach oddechowych tak się podniosła ze aż polozna sie zaczela śmiać bo pogubilam sie w tempie i zaczynalysmy od nowa
Hm, no może też za jakiś tydzień nabierze mocy...
W sumie lubię jego tyłek, zwłaszcza jak wypina
Stary 2015-11-19, 20:20   #3084
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie sądzę, nic nie wskazuje na poród. Młody wysoko, czop głęboko

:
To tak jak u mnie hehe
Na kiedy masz termin? Bo nie pamiętam :^

Stary 2015-11-19, 20:29   #3085
acapella
Zadomowienie

Ja to ruchy czuję coraz mocniej i chyba nadal ma miejsce, bo głównie się przeciąga i "pływa", ale kopy wciąż się zdarzają
W ogóle schizuję jak się nie rusza, bo coś nie tak, jak się rusza mocno to też mam wizję, że się oplątał pępowiną i próbuje wyswobodzić... No nie dogodzi mi

Kalusia ja nie będę używać poduszki. Klin też podobno niedobry, zwłaszcza właśnie jak dziecko ulewa, nie powinno się tego w taki sposób hamować. Tak mówił fizjoterapeuta na warsztatach, coś jakbyśmy połykali wymioty swoje, to podrażnia przełyk i ogólnie pogarsza problem z refluksem.

A na ktg ja jutro jadę już trzecie w tym tyg... No ale w poniedziałek było nie tak, we wtorek spoko i jutro jeszcze trzeba sprawdzić.
Mały ma tętno ok. 150, jak się rusza to podskakuje do 170. W poniedziałek tylko miał skoki do ponad 200, spadki do 120 i chwilowe zaniki. Mam nadzieję, że jutro też wszystko okaże się w porządku, trzymajcie kciuki
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 20:35   #3086
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
To tak jak u mnie hehe
Na kiedy masz termin? Bo nie pamiętam :^
Wg om 20.12. Posiadałam do tej pory przekonanie, że jednak będzie to wcześniej, bo poczęcie było wcześniej niż zakładają kalkulatory, położna tez mówiła, że bardzo możliwe, bo młody duży, a cykl mam krótki... Ale coś straciłam ostatnio to przekonanie
Stary 2015-11-19, 20:35   #3087
cienwiatru
Wtajemniczenie

Ja dzisiaj trochę schizuje bo po pierwsze mnie od południa gania do łazienki już kolejny raz, po drugie kluje mnie w bozenie, po trzecie jestem nadal podziebiona a po czwarte jak tylko wstane z kanapy to skurcze się stają niepokojąco częste...męża już zdążyłam wystraszyc. Aaaaaa

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 20:36   #3088
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Wg om 20.12. Posiadałam do tej pory przekonanie, że jednak będzie to wcześniej, bo poczęcie było wcześniej niż zakładają kalkulatory, położna tez mówiła, że bardzo możliwe, bo młody duży, a cykl mam krótki... Ale coś straciłam ostatnio to przekonanie
Ja na 18 i też czułam że to edzie ok 5-6 gru ale zaczynam wątpić. ..

Stary 2015-11-19, 20:38   #3089
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Ja mam na 24, ale od sr się nastawiłam, że na pewno później i jeszcze fakt, że ja sama się nie spieszyłam i wyszłam 2 tygodnie po terminie chociaż koleżanka ostatnio mi mówiła, że ona też była przenoszona, a urodziła 3 tygodnie przed tp...

Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 20:39   #3090
acapella
Zadomowienie

Cien, to jak jesteś podziębiona to mogą Ci się włączyć mocniejsze skurcze jak gorączkę będziesz miała, więc wykuruj się czym prędzej!

W ogóle ja zauważyłam, że jak leżę na plecach to mam mocniejsze niż na boku. Nie wiem od czego to zależy...
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości